Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

10 Απρ 2009

ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ


Έχουμε επανειλημμένα ακούσει η διαβάσει για τους περιβόητους μακεδονικούς χάρτες όπου απεικονίζεται μια ΜΕΓΑΛΗ Μακεδονία που συμπεριλαμβάνει εδάφη γειτονικών κρατών και αυτό θεωρείται από τους Έλληνες ως το μεγαλύτερο αποδεικτικό στοιχείο για τον αλυτρωτισμό της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και για τους διάφορους σκοτεινούς σκοπούς και προθέσεις της εναντίον της Ελλάδας.
Το γεγονός είναι ότι αυτοί οι χάρτες ειναι καθαρά ιστορικοί και τις περισσότερες φορές ΕΘΝΟΤΙΚΟΙ (δηλαδή απεικονίζουν τον γεωγραφικό χώρο όπου ζουν εθνικά Μακεδόνες) όπως αυτός ο χάρτης που εκτυπώθηκε από την Μακεδονική Κοινότητα της Αγ. Πετρούπολης (Ρωσία) το 1918.


Φυσικά, στην Ελλάδα κανείς δεν αναφέρεται στον παραπάνω χάρτη της Βουλής τον Ελλήνων (ο οποίος τυπώθηκε σχετικά πρόσφατα) και δεν τον χαρακτηρίζει αλυτρωτισμός. Για ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες αυτός είναι ένας ΑΘΩΟΣ ιστορικός χάρτης.
Δυο μέτρα και δυο σταθμά, ΠΑΛΙ;

5 σχόλια:

Amyndas είπε...

Επειδή η Μακεδονία μοιράστηκε πολιτικά σε τρία τμήματα το 1913 δεν σημαίνει ότι οι Μακεδόνες δεν έχουν δικαίωμα να εκτυπώνουν χάρτες ολόκληρης της γεωγραφικής Μακεδονίας, χωρίς αυτό να χαρακτηρίζεται αλυτρωτισμός.
Το ίδιο γίνεται και την Κύπρο ή την Ιρλανδία, που αν και είναι μοιρασμένες πολιτικά σε δύο κράτη, εκτυπώνονται χάρτες ολόκληρης της Κύπρου ή της Ιρλανδίας.
Οι Πόντιοι γιατί διακινούν χάρτες του Πόντου, που ανήκει στην Τουρκία?

Ανώνυμος είπε...

Ολοκληρες εμφανιζονται η Κυπρος και η Ιρλανδια γιατι ειναι νησια..

Ο ψευδοχαρτης της 'ενιαιας Μακεδονιας' δεν υπηρξε ποτε, ουτε σαν κρατος, ουτε σαν νομος, διαμερισμα και φυσικα ουτε στις διαστασεις που παρουσιαζεται. Τι δουλεια εχει η Δαρδανια και η Παιονια με την Μακεδονια; Ο Χαρτης ειναι μια μπουρδα.

οσο για τον χαρτη της Ελλαδας που λεει ο 'αρθρογραφος' οτι ειναι 'αλυτρωτικος' ασ βαλει λιγο τα γυαλια του να δει οτι ειναι ενας χαρτης οπου παρουσιαζεται ποτε καθε διαμερισμα προσαρτηθηκε στην Ελλαδα. Και αν ξεστραβωι λιγακι, ο χαρτης δειχνει ποιες περιοχες της ανατολικης θρακης και Σμυρνης ηταν για καποια χρονια κατω απο Ελληνικη διοικηση, και ολοι ξερουμε πως τελειωσε..

Εχετε χασει τη μπαλα..

Ανώνυμος είπε...

Οι πόντιοι που διακινούν χάρτες
του πόντου έχουν χάσει την μπάλα?
αλλά αυτοί εχουν χάσει μια για πάντα την ευκαιρία να χτίσουν κράτος στην ιδια τους (η μέρος ) της πατρίδας τους.
Πάντως συμφωνώ ότι και οι δυο χάρτες ο ελληνικός (τμηματα που άλλοτε πέρασαν υπο ελληνική διοίκηση)και μεκεδονικός (μακεδονώφωνοι πληθυσμοι) είναι θεμιτοί.
το ολο ζητημα ξεκίνησε με την πτοπαγάνδα
των ελληνων στο βουκουρέστι να βάλου βετο..
οπου ανακάλυψαν το στεφάνι του γκρούεφσκι πίσω απο ένα χάρτη της "μεγάλης μακεδονίας" του οραματιστη ντελτσεφ..
για τον οραματιστη βενιζέλο την μεγάλη ιδεα τα ακαταμετρητα στεφάνια και τους ακαταμέτρητους χάρτες της ελλάδας των τριων θαλασσών και ηπείρων τι έχεις να πεις?
δυο μέτρα και δυο σταθμα παλι...

Ανώνυμος είπε...

Οι Σκοπιανοί είναι αξιολύπητοι, αφού προσπαθούν να αποκτήσουν Ιστορία κλέβοντας την Ιστορία άλλων λαών. Τόσο πολύ ντρέπονται για τη δική τους? Γιατί θεωρούν βρισιά να τους αποκαλείς Σλαύους?

Αυδίκος Κωνσταντίνος είπε...

Ναι καλά κρασιά....κι αν εσύ τώρα περιμένεις να σου γράψει κανένας άλλος οιοδήποτε σχόλιο να μου τρυπήσεις τη μύτη. Στο κάτω κάτω εσύ καίγεσαι για ''διάλογο'' και σχόλια. Το να περιμένεις σχόλια υπό τόσο εξωφρενικές προϋποθέσεις....μάλλον είσαι βαθιά νυχτωμένος.

Διαβάστε και κανέναν ιστορικό.....οι Σλάβοι είναι φύλο που κατέβηκε στην περιοχή τον 6ο μχ αιώνα....οπότε οιαδήποτε προσπάθεια συσχέτισης της ιστορίας της Μακεδονίας-Ελλάδας-Μεγ. Αλεξάνδρου είναι ΑΣΤΟΧΗ για να μην πω κάτι βαρύτερο....μιας και σας-μας χωρίζει σχεδόν μια ολόκληρη ΧΙΛΙΕΤΙΑ.

Μόλις καταλάβετε την ιστορική πραγματικότητα τότε ίσως καταλάβετε ότι ανήκετε στο νότιο σλαβικό φύλο (των υπερήφανων Σέρβων) και/ή σε ανάμιξη με το ταταρικό ψευδοβουλγάρικο φύλο των Βουλγάρων...και απλά τυγχάνει να κατοικείτε σε ένα κομμάτι της περιοχής που ιστορικά-γεωγραφικά-πολιτιστικά ήταν η ελληνιστική Μακεδονία.Αυτή τη γλώσσα μιλούσαν, αυτή την Παιδεία είχαν, αυτή την παράδοση και θρησκεία...

Μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας γι' αυτό που είναι, μάθετε την ιστορία σας (όποια κι αν είναι) και προσπαθήστε να έχετε καλές σχέσεις με τους γείτονές σας....ιδίως τους Έλληνες....από τους οποίους τρώτε και ψωμί (εργασία, επενδύσεις).

Τώρα αν θέλετε να το δημοσιεύσετε δημοσιεύστε το...αν όχι πάλι...δικαίωμά σας....όπως είναι και δικό μας δικαίωμα να μην πιστέψουμε όλα όσα θέλετε να πιστέψουμε.Αργά ή γρήγορα θα δεχτείτε την ιστορική αλήθεια είτε σας πονάει είτε όχι.