Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

22 Μαΐ 2009

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009



30.04.08

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία στη συνάντηση των φιλελεύθερων κομμάτων των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης



Η Φιλελεύθερη Συμμαχία συμμετείχε σε συνάντηση των φιλελεύθερων κομμάτων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που διεξήχθη στα Σκόπια το Σάββατο 19 Απριλίου 2008 υπό την αιγίδα των κομμάτων ELDR και LDP. Το θέμα της συνάντησης αφορούσε στην ανησυχητική επανεμφάνιση κρουσμάτων αυξανόμενου εθνικισμού και λαϊκισμού στις χώρες της περιοχής.
Στη συνάντηση αυτή η Φιλελεύθερη Συμμαχία, επεσήμανε ότι μόνο πολιτικές βασισμένες στις φιλελεύθερες αρχές μπορούν να εγγυηθούν την ειρήνη και τη συνεργασία των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ποιο συγκεκριμένα, η Φιλελεύθερη Συμμαχία υποστήριξε ότι μόνο η εμπέδωση κράτους δικαίου και η ισονομία των πολιτών κάθε χώρας, ο σεβασμός των συνόρων και η καλή γειτονία, η ελεύθερη άσκηση του δικαιώματος εθνικού αυτοπροσδιορισμού και η απόρριψη κάθε αλυτρωτισμού, αποτελούν το πλαίσιο που εγγυάται την ειρήνη σε πολύπαθες περιοχές όπως τα Βαλκάνια.
Σε σχέση με τις εξελίξεις στην υπόθεση του μακεδονικού ζητήματος η Φιλελεύθερη Συμμαχία υποστήριξε την άμεση επίλυση του προβλήματος της ονομασίας της γειτονικής χώρας στη βάση των προτάσεων του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ κ. Νίμιτς ώστε να επιτευχθεί, το ταχύτερο, ή ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Σε κάθε περίπτωση η Φιλελεύθερη Συμμαχία σέβεται το δικαίωμα όσων αυτοπροσδιορίζονται εθνικά ως Μακεδόνες εντός ή εκτός Ελλάδας και απαιτεί τον σεβασμό του ίδιου δικαιώματος από τις γειτονικές χώρες όσων αυτοπροσδιορίζονται εθνικά ως Έλληνες. Μόνο με την αναγνώριση του δικαιώματος εθνικού αυτοπροσδιορισμού κάθε πολίτη οι μειονότητες που υπάρχουν σε κάθε χώρα θα μετατραπούν σε γέφυρες διακρατικής συνεργασίας και αλληλοκατανόησης ακυρώνοντας, έτσι, τις προσπάθειες όσων επιδιώκουν να τις χειραγωγήσουν με απώτερο στόχο την αλλαγή των συνόρων.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία επαναδιατύπωσε, στη συνάντηση αυτή, τη πρόταση της για την ταχύτερη δυνατή ενσωμάτωση όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε το κοινοτικό δίκαιο να αποτελέσει τη βάση συνεργασίας των λαών της περιοχής και οι κοινοτικοί θεσμοί να αποκτήσουν δικαιοδοσία προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων κάθε πολίτη.
Τέλος, η Φιλελεύθερη Συμμαχία πρότεινε, για τη προώθηση των παραπάνω αρχών και στόχων και τη πρόληψη κρίσεων, την ενίσχυση της συνεργασίας των βαλκανικών χωρών και τη θεσμοθέτηση ενός μόνιμου πλαισίου συνεργασίας των κυβερνήσεών τους. Στο πλαίσιο αυτό η Φιλελεύθερη Συμμαχία πρότεινε τον συντονισμό της δράσης των φιλελεύθερων κομμάτων των χωρών της περιοχής ώστε να μετατραπούν τα Βαλκάνια, από πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης, σε περιοχή ειρήνης και ευημερίας για όλους.

Σχόλιο: η Φιλελεύθερη Συμμαχία είναι το μοναδικό ελληνικό κόμμα (με προοπτική...) που υποστηρίζει ανοικτά και χωρίς τις "επιφυλάξεις" των άλλων κομμάτων (βλ. Οικολογους Πρασινους), το δικαίωμα των εθνικά Μακεδόνων και όλων των εθνικών/εθνοτικών κοινοτήτων της Ελλάδας, στον εθνικό αυτοπροσδιορισμό όπως αυτός εννοείται στις διεθνείς και ευρωπαϊκές συνθήκες και οδηγίες.
Η ψήφος των Μακεδόνων στην Φιλελεύθερη Συμμαχία ας είναι η απάντηση τους στα διάφορα "Μακεδονικά Μέτωπα" και στις αναχρονιστικές εθνικιστικές ιδεολογίες των μεγάλων κοινοβουλευτικών ελληνικών κομμάτων.
Επιπλέον η ψήφος στην Φιλελεύθερη Συμμαχία δεν είναι σε καμία περίπτωση "χαμένη" ψήφος, γιατί θα ενισχύσει το τρίτο σε μέγεθος κόμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ELDR).
Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα του κόμματος: www.greekliberals.net

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στις ευρωεκλογες του Ιουνιου οι Μακεδονες ψηφιζουν το δικο τους κομμα. Το Ουρανο Τοξο - Βινοζιτο.....

Ανώνυμος είπε...

Όχι όλοι οι εθνικά Μακεδόνες, φίλε μου, όχι όλοι....
Πολλοί Μακεδόνες διαφωνούν με την πολίτικη του ΒινοζιΊο, και ψηφίζουν άλλα κόμματα.

Ανώνυμος είπε...

Χαλαλι τους... Αφου εχουμε και τετοιες πολυτελειες........

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΑ ΟΙ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΙΘΜΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 800 ΧΙΛΙΑΔΕΣ . ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ- Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ , ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ-ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΝΑΔΥΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, Η ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΣΙΓΟΝΤΑΡΙΣΕ

Υ.Γ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΑΡΝΗΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΔΑΔ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι Μακεδονες γραφουμε στα παλια μας τα παπουτσια και το ουρανιο τοξο και τη φιλελευθερη συμμαχια.
Ρε μαγκες οι "μακεδονες" δεν ψηφιζουν στις ευρωεκλογες, δεν το γνωριζετε ηδη? Τα σκοπια δεν ειναι ακομα στη ΕΕ. :-)

Ανώνυμος είπε...

Είναι θετικό το γεγονός οτι η Φιλελεύθερη Συμμαχία αναγνωρίζει τους εθνικά Μακεδόνες.
Επίσης είναι θετικό να υπάρχουν εθνικά Μακεδόνες και σε άλλο κόμμα.

Αλλα θα ψηφίσω Ουράνιο Τόξο.

Να είσαι καλά belo more.

Ανώνυμος είπε...

Η εναρμόνιση της χώρας μας με τις πρωτοπόρες χώρες της Ε.Ε στο πεδίο της κομματικής ποικιλομορφίας περιλαμβάνει την ανάδειξη των Φιλελεύθερων και Οικολογικών κομμάτων από εκτός Βουλής κόμματα σε κόμματα εντός Βουλής και μάλιστα με χαρακτηριστικά κομμάτων εξουσίας.
Στα παραπάνω πλαίσια η ένταξη στο κομματικό κοινοβουλευτικό μωσαϊκό, αντιεθνικιστικού χαρακτήρα κομμάτων εκπροσώπων των εθνικών κοινοτήτων της χώρας μας τέτοιων όπως της τουρκικής, αλβανικής , βλάχικης και μακεδονικής αποτελεί αυτονόητη προσαρμοστική εξέλιξη .
Συμπερασματικά η ψήφος μας στις παρούσες εκλογές θα πρέπει να αποτελέσει ένα μικρό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση με την ενδυνάμωση της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, του κόμματος των Πρασίνων και φυσικά και πρωταρχικά του εξόχως ευρωκεντρικού και αντιελληνοκεντρικού και αντιεπαρχιωτικού κόμματος του Ουράνιου Τόξου.

Ανώνυμος είπε...

Zdravo
Υπαρχουν δυο ειδη ανθρωπων. Οι Ανθρωποι και οι εθνικιστες/φασιστες.
Οι Ανθρωποι σκεφτονται παντα και πρωτα απο ολα σαν ανθρωποι
Οι εθνικοφασιστες σκεφτονται πρωτα απο ολα εθνικιστικα και για αυτο ανηκουν σα ανθρωποειδη.
Pozdrav do site...

Ανώνυμος είπε...

Μιά μεγάλη "τραγωδία" στην κοσμαντίληψη των συμπολιτών μας αποτελεί η ρομαντική και ιδεαλιστική πρόσληψη της πραγματικότητας και της ανθρώπινης λειτουργίας .
Έτσι σήμερα πολλοί συνάνθρωποί μας ενώ είναι πραγματικά ΜΗ εθνικιστές και Δημοκράτες και σε πολλές περιπτώσεις η οικονομική τους ταυτότητα συνδέεται με την ατομική οικονομική δραστηριότητα και επιχειρηματικότητα πρεσβεύουν εθνικοσοσιαλιστικά και ολοκληρωτικά μοντέλα παραγωγής , δηλαδή ΚΡΑΤΙΚΑ.
Έτσι έχουμε το φαινόμενο τα πλέον ανήθικα , τα πλέον αντιπατριωτικά και δοσιλογικά , τα πλέον αντιδημοκρατικά και χουντικά στοιχεία της ελληνικής κοινωνίας να είναι τιμητές του δυτικού πολιτισμού και της ελληνικής δημοκρατίας ενώ οι έντιμοι και Δημοκράτες να υποστηρίζουν συστήματα ΕΘΝΙΚΟΚΡΑΤΙΚΑ τα οποία αποτελούν τον οικονομικό πυρήνα του εθνικισμού και του φασισμού στην Ελλάδα.
Για αυτό οι Δημοκράτες στην Ελλάδα θα πρέπει να συμφωνήσουν με την κριτική του οικονομικού πολιτικού συστήματος της χώρας μας από τον οικονομολόγο Μακεδόνα πολιτικό πρόσφυγα στη Μόσχα - Μάλλιο ο οποίος 30 χρόνια πριν είχε μιλήσει για το κρατικομονοπωλιακό χαρακτήρα της οικονομίας μας . Όπου οι μισοί απασχολούνται στο δημόσιο και οι άλλοι μισοί είναι άμεσα εξαρτώμενοι από αυτό , είτε έχοντας οικονομικές δοσοληψίες με κομματικά κριτήρια είτε λειτουργώντας σε καθεστώς μονοπωλιακών αδειοδοτήσεων-περίπτερα,λεωφορεία, αδειες στη λαϊκή, φαρμακεία, συμβολαιογράφοι για τις οποίες σήμερα η Ε.Ε πίεζει συνεχώς την χώρα μας για να καταργηθούν.
Γιατί δεν νοείται Δημοκράτης σήμερα αφενός να υποστηρίζει την γλωσσική ελευθερία των συμπολιτών του ζητώντας την αναγνώριση όλου του γλωσσικού πλούτου της χώρας με την ένταξή του στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα- βλάχικου,αλβανικού, μακεδονικού , κ.λ.π , να διεκδικεί την αναγνώριση της αντίστοιχης εθνικής τους ταυτότητας αλλά και της θρησκευτικής των Καθολικών,των Μουσουλμάνων, των Ινδουϊστών, των Μαρτύρων του Ιεχωβά και αφετέρου να μην αντιλαμβάνεται ότι η διασφάλιση και η αναγνώρισή τους προϋποθέτει (δίχως να ισχύει βέβαια το αντίθετο) την πλήρη οικονομική ελευθερία , με ελεύθερο και ισότιμο ανταγωνισμό και βέβαια με εποπτεία και έλεγχο απο την πολιτεία δίχως ανάμιξη στην καθαυτή παραγωγική διαδικασία.
Επιπλέον ή οικονομική ελευθερία είτε του εργαζόμενου είτε του εργοδότη δεν μπορεί να αναπτυχθεί δίχως την διασφάλιση των μη υλικών ελευθεριών. Γιατί καμμία επιχείρηση δεν μπορεί να αναπτυχθεί άν κάνει διακρίσεις στους εργαζόμενους και δεν προσλαμβάνει τους καλύτερους ανεξάρτητα εθνικότητας, γλώσσας , θρησκείας. Ούτε μπορεί να αναπτυχθεί με γεωγραφικούς περιορισμούς - μόνο σε μία περιοχή ή χώρα. Αλλά και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αποδόσουν ούτε να είναι ευχαριστημένοι από την εργασία τους αν δεν αναγνωρίζονται όλα τα στοιχεία της προσωπικότητάς τους-εθνοτικά,γλωσσικά,θρησκευτικά.
Συμπερασματικα οι Δημοκράτες αγωνιζόμαστε για την διασφάλιση των αρχών του ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ συστήματος βασικών ελευθεριών για την οικονομική και πνευματική ευημερία, που σημαίνει:
1- γλωσσικές ελευθερίες με την ένταξη όλων των μητρικών γλωσσών σε όλο το κοινωνικοπολιτικό εποικοδόμημα.
2- θρησκευτικές ελευθερίες με αναγνώρισηόλων των θρησκευτικών κοινοτήτων με ταυτόχρονη αυστηρή ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ του κράτους και των φορέων του
3- εθνοτικές ελευθερίες σε όλους τους τομείς της κοινωνίας και του κράτους
4- οικονομικές ελευθερίες με πλήρη ιδιωτικοποίηση όλων των τομέων της οικονομίας, με ελεύθερο και ισότιμο ανταγωνισμό, με κοινωνικοκρατική εποπτεία .
5- κοινωνική αλληλεγγύη βασισμένη στην ΚΑΘΟΛΙΚΟΤΗΤΑ των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας καθώς και παιδείας με ταυτόχρονη διασφάλιση της ελεύθερης ΕΠΙΛΟΓΗΣ των σχετικών υπηρεσιών από όλους τους πολίτες από
ιδιωτικούς φορείς.
6- με ανάδειξη της τεκμηριωμένης ΑΛΗΘΕΙΑΣ ως κυρίαρχου Δημοκρατικού πατριωτικού καθήκοντος, ενάντια στο ΨΕΜΜΑ και τον σκοταδισμό των ελλαδεμπόρων ψευτοπατριωτών και κάθε είδους εθνικιστών και ρατσιστών οι οποίοι προκαλούν τεράστια βλάβη στο μέλλον του Τόπου μας.
Έτσι μόνο θα καταπολεμηθούν τόσο ο μαύρος φασισμός όσο και ο επικίνδυνος και ύπουλος ολότελα ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟΣ κόκκινος φασισμός .

Αστερίκιος είπε...

Ως εθνικό μακεδονικό κόμμα το Βινοζιτο δυστυχώς έχει κάνει πάρα πολλά λάθη και σίγουρα έχει χάσει την εμπιστοσύνη των Μακεδόνων εδώ και πολλά χρόνια.
Το να επιμένει να αποκαλεί τους Μακεδόνες της Ελλάδας ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ είναι ότι χειρότερο, τη στιγμή που Μακεδονικό έθνος δεν έχει αναγνωριστεί ακόμα ούτε από τον ΟΗΕ. Το πρόβλημα με το όνομα που εφηύρε η Ελλάδα οφείλετε κυρίως σε αυτό. Αντί το κόμμα, μαζί με όλους τους Μακεδόνες εντός και εκτός Ελλάδας να επιδιώκει την αναγνώριση του ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ σε όλους τους διεθνής οργανισμούς, μιλάει για μειονότητα Μακεδονική στην Ελλάδα!
Εγώ δεν γνωρίζω Μακεδόνες που θέλουν να είναι μειονότητα στον τόπο τους: οι Μακεδόνες είναι γηγενείς, αυτόχθονες και ζουν στην Μακεδονία π οποία υπάρχει εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, όπως και το μακεδονικό έθνος.
Μειονότητα μακεδονική υπάρχει στην Κροατία, στην Σερβία, στην Ρουμανία αλλά δεν υπάρχει μακεδονική μειονότητα στη Μακεδονία.
Το Βινοζιτο οφείλει να αγωνιστεί για την αναγνώριση του Μακεδονικού έθνους μέσα στην ΕΕ (ως γνωστόν η ΕΕ δεν αναγνωρίζει την Δημοκρατία της Μακεδονίας και την αποκαλεί ΦΥΡΟΜ, ούτε φυσικά Μακεδονικό έθνος) και όχι να περιορίζετε στον αγώνα για την αναγνώριση της μακεδονικής "μειονότητας" στην Ελλάδα.
Πολλές φορές οι λέξεις που χρησιμοποιούμε μας παγιδεύουν και αυτή είναι μια τέτοια περίπτωση.
Προτιμώ να ψηφίσω την Φιλελεύθερη Συμμαχία γιατί αναγνωρίζει την ύπαρξη και το δικαίωμα στους Μακεδόνες να δηλώνουν ΕΘΝΙΚΑ Μακεδόνες (και όλα τα δικαιώματα που αυτό συνεπάγεται), ενώ σχεδόν όλα τα άλλα ελληνικά κόμματα δέχονται τον όρο Μακεδόνας-Μακεδονικό για μας μόνο με γεωγραφικό η άλλο προσδιορισμό (στην ουσία αρνούνται την ύπαρξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ Έθνους).
Το Βινοζιτο για να είναι χρήσιμο στους Μακεδόνες, πρέπει πρώτα να αλλάξει την πολιτική που ακολουθεί.

Ανώνυμος είπε...

Δημοσιογράφος του ΜΕΓΚΑ είπε σήμερα ότι οι θέσεις των Οικολόγων σταψ εθνικά θέματα είναι αρνητικές. Εννοούσε ότι θετικές είναι οι ρατσιστικές, υπερεθνικιστικές θέσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ ουρά του ΛΑΟΣ του ναζιστή Πλεύρη που δικαιώθηκε από τα άκρως χειραγωγημένα ελληνικά δικατήρια.....!!!!
Οι θέσεις σύμφωνα με τις οποίες, εξαιτίας και με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης (και όχι της Τουρκικής) εξεδιώχθηκαν παρά την θέλησή τους ( έγκλημα εθνοκάθαρσης) οι οθωμανοί πιστοί του Πατριαρχείου, έγινε εισβολή στην Κύπρο με σκοπό την Ένωση ολόκληρης της Κύπρου με την Ελλάδα και αντ΄ αυτού έχουμε σήμερα ΔΥΟ ξεχωριστές κρατικές οντότητες , έχουμε άμεση ανιπαράθεση με την γειτονική Δημοκρατία της Μακεδονίας και έμμεση με τις 125 χώρες που την έχουν αναγνωρίσει με το συνταγματικό της όνομα...
Ξεκίνησαν στην Ε.Ε οι εργασίες για την αξιολόγηση των επιδόσεων των χωρών των Δυτικών Βαλκανιών σε σχέση με την απαλλαγή βίζας για τους πολίτες τους σε χώρες της ζώνης Σέγκεν(Ε.Ε,CEFTA).
Μοναδική χώρα η οποία εκπληροί σήμερα τα κριτήρια είναι σύμφωνα με την Ε.Ε η Δημοκρατία της Μακεδονίας. Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα τεθεί πρός ψηφοφορία στα 27 μέλη της Ε.Ε όπου απαιτείται επιτέλους όχι ομοφωνία αλλά τα 2/3 των θετικών ψήφων . Να δούμε τι θα σκαρφισθεί η ελληνική μεταφαναριώτικη διπλωματία τόσο κατά την ψηφοφορία όσο και μετά αφού οι υπερεθνικιστές πιέζουν να μην αναγνωρίσει ως ωφείλει η Ελλάδα την νόμιμη και δεσμευτική αποφάση (ασχέτως της αρνητικής της ψήφου) αφού τότε θα νομιμοποιεί την συνταγματική ονομασία της χώρας διότι αυτή αναγράφεται στα διαβατήρια: REPUBLICA MACEDONIA....
Τέλος ανώτατοι αξιωματούχοι της Ε.Ε βεβαιώνουν ότι το φετινό φθινόπωρο θα δοθεί στην Δημοκρατία της Μακεδονίας καθεστώς ΕΝΑΡΞΗΣ ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Στην Ελλάδα παρά τις ρητές συνταγματικές απαγορεύσεις θρησκευτικών διακρίσεων ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ το δικαίωμα σε χώρους λατρείας και ταφής στους εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους της Αθήνας (αλλά και αλλού πλήν της Θράκης) παρότι μερικές χιλιάδες ελληνοορθόδοξοι στα δικτατορικά μουσουλμανικά καθεστώτα της Αιγύπτου και της Συρίας διαθέτουν Πατριαρχεία- Αλεξάνδρειας , Αντιόχειας όπου ασκούν ελεύθερα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα....

Ανώνυμος είπε...

Σας πληροφορώ για να μην έχετε αυταπάτες ότι η Φιλελεύθερη Συμμαχία δεν δίνει δεκάρα για τους Σλαβομακεδόνες.
Επίσης καλό θα ήταν να γνωρίζεται ότι η Φ. Συμμαχία είναι μια ομάδα πέντε-δέκα ανθρώπων που μπορεί να έχουν καλές προθέσεις, όμως είναι ανίικανοι να προβάλουν τις θέσεις τους. Ο υγειής και σοβαρός πυρήνας που είχε την έκανε για την ΔΡΑΣΗ και αυτοί που μείνανε είναι κυρίως νεαρά άτομα χωρίς πείρα και γνώσεις. Για να προβάλλουν λοιπόν τις θέσεις τους προκαλούν. Προκαλούν μία με τους γκέι, μετά με τους μακεδόνες, ελπίζοντας ότι κάποιος θα τους δόσει σημασία. Ότι τα αθηναικά κατεστημένα ΜΜΕ θα ασχοληθούν μαζί τους και έτσι θα αυξήσουν την αναγνωρισιμότητα τους.
Αυτό που κάνουν το ονομάζουμε πολιτικό marketing.
Τώρα εσείς ψηφίστε τους.

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα ψήφο σε άπυρους νεαρούς ιδεολόγους παρά σε έμπυρους απατεώνες που επανειλημμένως έχουν εξαπατήσει τους Μακεδόνες, εντός και εκτός Ελλάδας

Ανώνυμος είπε...

MONIMEΣ ΣTHΛEΣ Hμερομηνία δημοσίευσης: 03-06-09



Ευρωεκλογές και εθνική ομοψυχία
Tου Διονυση Γουσετη / diongous@central.ntua.gr

Τους είδαν ν’ ανεβαίνουν δημοσκοπικά. Να γίνονται τρίτο κόμμα. Ν’ απειλούν. Και σκέφτηκαν πώς να τους χτυπήσουν. Ο καλύτερος τρόπος είναι τα εθνικά θέματα. Τι είναι εθνικά θέματα; Είναι αυτά που εξάπτουν και κινητοποιούν μια ορισμένη «εθνική ομοψυχία». Συνήθως για να προπηλακίσουν κάποιον. Ιμπεριαλιστής ο Ατσεσον, ανθέλλην ο Πινέιρο, μαριονέτα ο Ανάν και πάει λέγοντας. Πρόκειται για την εθνική ομοψυχία που χαντακώνει τα όποια δίκια υπάρχουν στη χώρα. Με κατάληξη οι ομόψυχοι να μιλούν εκ των υστέρων για «χαμένες ευκαιρίες».

Εστρεψαν λοιπόν τον προπηλακισμό στον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων- Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλο, προσάπτοντάς του «ανθελληνικές» απόψεις. Τυχαίνει όμως οι απόψεις του να συμπίπτουν με απόψεις ιθαγενών ή διεθνών φορέων. Κινδυνεύουν όλοι αυτοί να κατηγορηθούν για ανθέλληνες; Οχι βέβαια. Στην εθνική ομοψυχία δεν υπάρχει συνοχή και συνέπεια.

Κατηγορήθηκε ο κ. Τρεμόπουλος ότι παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη ένα αλφαβητάρι της μειονοτικής μακεδονικής γλώσσας. Το αλφαβητάρι όμως, το εξέδωσε το ελληνικό κράτος το 1924. Ισως τώρα προσπαθεί να το ξεχάσει, αλλά πλέον την ύπαρξη της γλώσσας τη βεβαιώνει το «Ευρωπαϊκό Γραφείο των Ολιγότερο Ομιλουμένων Γλωσσών» (EBLUL), που αντιπροσωπεύει 40 εκατομμύρια πολίτες που μιλούν μειονοτικές γλώσσες στην Ε.Ε. Σε συνέδριό του, εισηγητής ήταν ο Φινλανδός πρωθυπουργός Μάρτι Αχτισάαρι. Στην παρουσίαση του ίδιου βιβλίου στην Αθήνα, υπό τις ύβρεις της Χρυσής Αυγής, μετείχε και ο υπογράφων.

Ο κ. Τρεμόπουλος κατηγορήθηκε ακόμη ότι διαπραγματεύτηκε εκλογική συνεργασία με τους «εχθρούς του έθνους»: το μειονοτικό κόμμα Ουράνιο Τόξο. Ωστόσο, οι «εχθροί» έχουν ήδη συνεργαστεί εκλογικά με το ΠΑΣΟΚ. Και όταν η Ν.Δ. κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ως προδοτικό, το Ουράνιο Τόξο αποκάλυψε ότι και η Ν.Δ. διαπραγματεύτηκε μαζί του.

Τώρα τα δύο κόμματα σιωπούν, μήπως υποστούν κι άλλες διαρροές. Ακόμα και οι ίδιοι οι Οικολόγοι- Πράσινοι τρόμαξαν και υπέκυψαν στη λογική του χαϊδέματος της εθνικής ομοψυχίας. Προσπαθούν αμήχανα να «μαζέψουν» τις δηλώσεις του υποψηφίου τους. Μια μιλούν για «κατεψυγμένες δηλώσεις». Μια δηλώνουν ότι ο κ. Τρεμόπουλος, όταν εξέφρασε τις απόψεις του, δεν ήταν κομματικό τους μέλος. Μια αποποιούνται τις διαπραγματεύσεις που όντως έκαναν με το Ουράνιο Τόξο. Η εθνική ομοψυχία, δηλαδή ο πρωτόγονος εθνικισμός, θριάμβευσε ακόμα μια φορά.

Γράφω «πρωτόγονος εθνικισμός», για να περιγράψω και να αντιδιαστείλω τον εθνικισμό που αφορά τις εδαφικές διεκδικήσεις και τα διάφορα σύμβολα, δηλαδή τον εθνικισμό της αγροτικής περιόδου μιας κοινωνίας, με τη φιλοπατρία της βιομηχανικής περιόδου. Αυτή η τελευταία αφορά την αντίληψη και την προσπάθεια να πάψει το έθνος να είναι πρώτο σε ρατσισμό και διαφθορά και τελευταίο σε ανάπτυξη και καινοτομία. Να πάψει να εξευτελίζεται και να γελοιοποιείται επειδή δεν επιτρέπει σε υπηκόους του να μιλούν τη γλώσσα των μανάδων τους. Φαίνεται πως αυτή η φιλοπατρία σπανίζει. Ας ευχηθούμε προσωρινά.



Σχόλιο: Από αυτό το άρθρο διαπιστώνεται η σημασία ψήφου σε Κόμμα αρχών , με σταθερές και αταλάτευτες θέσεις έξω από τις λογικές της ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ομοψυχίας.
Για αυτό ολοι οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ αλλά και οι έντιμοι δημοκράτες πολίτες ψηφίζουμε δαγκωτό το ξεχωριστό ψηφοδέλτιο του ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ!!!

bb είπε...

Ανώνυμε 11:40 , δηλαδή είναι καλό να σε στηρίζουν οι gay (βλ. Βαλλιανατος και ΟΤ) αλλά είναι κακό να στηρίζεις (βλ. Φιλ. Συμμαχία) τα δικαιώματα των gays; Τι λογική είναι αυτή;

bb είπε...

Όταν το ΟΤ γίνει ένα πραγματικά δημοκρατικό και αγωνιστικό κόμμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα του Μακεδονικού έθνους στην Ελλάδα και σταματήσει τις "προβοκατόρικες" ενέργειες του που δεν βοηθούν κανέναν αλλά επιδεινώνουν την κατάσταση των Μακεδόνων στην Ελλάδα, τότε μόνο θα αξίζει την ψήφο μας γιατί θα είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για την συμφιλίωση όλων των εθνών των Βαλκανίων. Δυστυχώς τώρα το ΟΤ είναι διασπαστικό πρώτα απ' όλα με τους ίδιους τους Μακεδόνες τους οποίους προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους φέρνει σε αντιπαράθεση με τους εθνικά Ελληνες συμπολίτες τους . ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΣΩ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία είναι το ΜΟΝΟ κόμμα αυτή τη στιγμή που είναι με κάθε έννοια ευρωπαϊκό και προοδευτικό, με σαφέστατες θέσεις περί μακεδονικού "ζητήματος" και όχι μόνο.
Φυσικά δεν αρκεί μόνο να ψηφίζουμε κάποιο κόμμα για να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο, αλλά ο αγώνας για το σεβασμό των δικαιωμάτων των εθνικά Μακεδόνων πρέπει να είναι καθημερινός.

Γιάννης είπε...

ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ, ΑΝΤΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ!!!
ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ!!!
ΨΗΦΟ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΛΕΞΙΚΟΥ!!!
ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΙΚΡΙΕΣ!!!
ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

axaxaxaxax ρε γελοιοι ψευδομακεδονες, μεχρι και ο ΚΑΤΜΑΝ με τον Βεργη σας περασαν με διαφορα..

αντε μεχρι τις επομενες εκλογες εχετε καιρο να πεταχτειτε με τη περιβοητη mercedes να εξαπατησετε/εξαγορασετε μερικες ψηφους φτωχων παππουδων στα χωρια..ετσι τους κρατατε..αλλα οχι ολους.. εχετε διαρροες πολλες.. απο τον εγκεφαλο μεχρι την καλπη.

αντε γειαααααααα

Ανώνυμος είπε...

Αιντε Γιαννάκη και belomore καλοφάγωτη.. Πιείτε και μια σοδίτσα για καλή χώνεψη :)

2500 ψήφους στη Μακεδονία..LOL!

Καθε εκλογές και χειρότερα για σας τους ψευδομακεδόνες

Ανώνυμος είπε...

Κριμα που δεν κατεβηκατε και τον Οκτωμβριο να συνεχιζοταν το γελιο και να περνατε 2000 ψηφους
αντε περαστικα