Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

11 Ιουν 2009

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της Αλβανίας


ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Αγαπητοί συμπολίτες Ελληνες, η δημοκρατία έχει μετακομίσει από την γενέτειρα της την αρχαία Ελλάδα και υπάρχει στην γειτονική Αλβανία ενώ απουσιάζει από το νεοελληνικό Κράτος,

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα, δεν βλέπω συζήτηση με τους εθνικιστές για την ανασυγκρότηση του ΚΚΕ , συγνώμη για το Ουράνιο Τόξο?
Δεν βλέπω ανθρωποφαγία των στελεχών του ΟΤ , δεν πρέπει να τελειώνουμε με αυτούς και να έλθουνε οι καινούργιοι ιδιοκτήτες και φωστήρες τύπου .... που θα κάνουνετο ΟΤ Κόμμα εξουσίας?

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Μέλος της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας - Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα (EFA-EPP)
Μέλος της Ομοσπονδιακής Ένωσης των Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN)

Στ. Δραγούμη 11 Φλώρινα/Lerin Τ.Κ. 53100; Τ.Θ. 51 Τηλ./fax 0030 23850 46548
www.florina.org; e-mail: rainbow@vinozito.gr



Δελτίο Τύπου

ΝΕΟ-ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΛΕΞΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009.

Φλώρινα/Lerin - 12 Ιουνίου 2008


Στις 2 Ιουνίου στην Αίθουσα Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η παρουσία ενός σημαντικού λεξικού, του ελληνο-μακεδονικού λεξικού.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι: Λιθοξόου Δημήτριος, (συγγραφέας), Riki von Boshoten (καθηγήτρια κοινωνικής ανθρωπολογίας στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), Victor Friedman, (γλωσσολόγος, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Σικάγου) και Θανάσης Παρίσης (πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τις Λιγότερο Διαδεδομένες Γλώσσες - EBLUL).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μέλη της νεο-ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή εισέβαλαν στην αίθουσα και επιχείρησαν να ματαιώσουν την παρουσίαση του λεξικού. Απείλησαν και βιαιοπράγησαν κατά παρευρισκομένων, δημοσιογράφων και ομιλητών, έσπασαν μικροαντικείμενα στην αίθουσα, έσκισαν - αφαίρεσαν το πανό της εκδήλωσης και αποχώρησαν φωνάζοντας ναζιστικά συνθήματα.

Παρόλα αυτά η παρουσίαση του λεξικού συνεχίστηκε και τελείωσε κανονικά.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί προσβολή όχι μόνο κατά των παραβρισκόμενων αλλά και κατά της χώρας και της δημοκρατίας.

Αποτελεί όνειδος για το επίσημο κράτος, τα κόμματα, τους φορείς και τις οργανώσεις που σιώπησαν ένοχα και δεν καταδίκασαν τις αντιδημοκρατικές φασιστικές ενέργειες των Χρυσαυγητών. Φωτεινές εξαιρέσεις το κόμμα ΟΑΚΚΕ και η Αντιεθνικιστική-Αντιμιλιταριστική Οργάνωση, που πήραν θέση για τη φασιστική επίθεση. Το κράτος «αδράνησε» επικροτώντας την προσπάθεια ματαίωσης της εκδήλωσης. Ενώ υπήρχαν αστυνομικοί στον περιβάλλοντα χώρο και ευρύτερα, «εξαφανίστηκαν» ξαφνικά από προσώπου γης για να εμφανιστούν ξανά μετά την εισβολή των νεο-ναζιστών για να «σώσουν τους παραβρισκόμενους».

Πως εξηγείται η «αδράνεια» της αστυνομίας όταν τμήμα των συγκεντρωμένων Χρυσαυγιτών ξεκίνησαν πορεία-επιχείρηση προς την Αίθουσα Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, από το χώρο που πραγματοποιούσαν προεκλογική συγκέντρωση, στην οποία υπήρχε περιφρούρηση από αστυνομικούς;

Όταν η παγκόσμια κοινότητα έχει καταδικάσει οριστικά και αμετάκλητα τη ναζιστική ιδεολογία και τις πρακτικές της, η ελληνική δικαιοσύνη δεν αντιδρά παρότι το επεισόδιο έγινε πανελληνίως γνωστό μέσα από το ιντερνετ (http://www.youtube.com/watch?v=L40kQfnFuik) και μέσω της προβολής του από τα κεντρικά δελτία της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ και του STAR (3/6/09).

Είναι πλέον απόδειξη ολοκληρωτικής καθεστωτικής πολιτικής στην Ελλάδα το γεγονός ότι όχι μόνο δεν πήρε θέση κανένα κόμμα, οργάνωση, φορέας (με τις εξαιρέσεις που προαναφέρονται).

Η απόπειρα ίδρυσης-ύπαρξης ναζιστικών οργανώσεων σε κάποια χώρα, σημαίνει επώαση του «αυγού του φιδιού». Για αυτό δεν νομιμοποιούνται στις δημοκρατικές χώρες οργανώσεις σαν τη Χρυσή Αυγή. Η στάση της Ελλάδας αποτελεί πρόκληση για τις δημοκρατικές κοινωνίες.

Το Ουράνιο Τόξο θα ενημερώσει-απευθυνθεί σε διεθνές επίπεδο, με το ανάλογο γραπτό και οπτικό-ακουστικό υλικό του επεισοδίου, σε όλες τις Οργανώσεις – Ενώσεις, τις αρμόδιες για ζητήματα δημοκρατίας και δικαιοσύνης που συμμετέχει η χώρα μας, όπως οι ΟΗΕ, ΟΑΣΕ, Ε.Ε. και Συμβούλιο της Ευρώπης, σχετικά με τη ανοχή των αρχών της χώρας μας προς τους νέο-ναζιστές . Είναι ζήτημα αρχής.

Το Γραφείο Τύπου της ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ κατά το παράδειγμα της Γερμανίας και της Αυστρίας!!!
Ντροπή σε όλα ανεξαίρετα τα κοινοβουλευτικά κόμματα τα οποία μέχρι σήμερα δεν καταδίκασαν τις φασιστικές επιθέσεις σε μία ειρηνική εκδήλωση δημόσιας παρουσίασης βιβλίου!!!

Ανώνυμος είπε...

Μεσα στην ανοησια εισαι.

"Το 2008 ήταν έτος κατά το οποίο το Ουράνιο Τόξο είχε ανέλπιστα μεγάλη προβολή από τα ελληνικά ΜΜΕ και κυρίως από την τηλεόραση."

http://iliden.blogspot.com/2009/06/blog-post_10.html

Ανώνυμος είπε...

Έλα φωστήρα. Διάβασε εδώ για την δημοκρατική Αλβανία

Albanian man killed over election campaign poster
Print article
Refer to a friend
© AP
2009-06-12 15:25:05 -


TIRANA, Albania (AP) - Albanian police say a man has been fatally shot following an argument over a party campaign poster for the upcoming general election.
Police say the 32-year-old governing Democratic Party supporter died in a hospital after being shot with an assault rifle Friday. A 45-year-old suspect has been arrested.
Police spokesman Klodian Branko said the quarrel started when the suspect _ an opposition supporter _ objected to the victim sticking up a large Democratic Party poster in the village of Qerret, outside the capital Tirana.

An OSCE delegation will be monitoring the June 28 vote, in which conservative Prime Minister Sali Berisha will face a challenge from Socialist leader and Tirana mayor Edi Rama.

http://www.pr-inside.com/albanian-man-killed-over-election-campaign-r1318520.htm

ένα και το αυτό με τα "δημοκρατικά" Σκόπια. Θύμασαι που βγάλαν τα κουμπούρια κι εκεί στις "δημοκρατικές" εκλογές!

Ανώνυμος είπε...

AMESH APAGOREYSH E.. OS EKEI FTANEI H DHMOKRATIA SOY.OYTE ENA PAPOUTSI DE SAS PETAJAN.OI FYROMIAMS TON BASKO TON KLEISANE STO PSYXIATRIO KAI DEN PISTEYV NA STENAXVRHUHKATE.
AMESH APAGOREYSH E..
MH MAS DINETE IDEES.........

Ανώνυμος είπε...

Η απαγόρευση της Χρυσής Αυγής εξαιτίας της πρόκλησης σε ρατσιστικό και φυλετικό μίσος αλλά και σε ρατσιστικές δράσεις οφείλει να απαγορευθεί στην Ελλάδα, όπως και σε όλες τις δημοκρατικές χώρες. Ιδιαίτερα στην Γερμανία και στην Αυστρία οι οποίες υπέφεραν αφάνταστα από την ρατσιστική ναζιστική δράση...!!!
Η χρήση βίας για ιδεολογικούς ή κομματικούς λόγους είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα είτε αυτό συμβαίνει στην 30 χρόνια στην Ε.Ε Ελλάδα, είτε σε μελλοντικά μέλη της Ε.Ε - στη Αλβανία , στη Μακεδονία , στη Τουρκία .
Η Μακεδονία δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από πολίτες της οι οποίοι δηλώνουνε είτε Βούλγαροι είτε Τούρκοι ακόμα Σέρβοι όπως ο γραφικός Βάσκο έστω και άν είναι προστατευόμενος των υπηρεσιών και του γενίτσαρου Μακεδόνα και ψευτοελληναρά από την Βυσσώκα Θεσσαλονίκης.
Ελεύθερα μπορεί να λέει ότι θέλει και δεν υπάρχει λόγος κλεισίματος στο ψυχιατρείο παρεκτός ιατρικός

Ανώνυμος είπε...

Φιλαράκι, 3 λαλούν και 2 χορεύουν...
Εννοείς πως η πατρίδα μας δεν είναι δημοκρατική?
Δε μου λές... από πότε μετέχει μειονοτικό σλαβομακεδονικό κόμμα στις Αλβανικές εκλογές?? Από πότεεεε???????
Και από πότε υπάρχει η ΜΑΚΙΒΕ και το ΟΤ?
Ελα?? Από πότεεεεε???
Ωραια, αφού τα ξέρεις ρε αγόρι μου, γιατί τέτοια υπερβολή??
Α, και κάτι άλλο ... Πόσοι σλαβομακεδόνες ζουν στην Αλβανία?
Α, μάλιστα. Και πόσα χωριά αναγνωρίστηκαν ως μειονοτικά??? Πόσα????
Αφού λοιπόν θέλεις να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Αλβανίας, πες μας 9 χωριά να κάνουμε σχολεία. Αλλά ούτε 1 παραπάνω, ε?
Είπαμε, εμπρός στο δρόμο που άραξε η δημοκρατική Αλβανία!!!
Να σου πω, γιατί τα παιδιά από το ΟΤ συναντήθηκαν μόνο με τους Τσάμηδες και τους σλαβομακεδόνες στην Αλβανία?? Για τους Ελληνες και τους Σέρβους και Μαυροβούνιους μειονοτικούς δεν είχαν χρόνο ???
Α, ρε εθνικά Μακεδόνες ... πίσω από τη Νέα Τάξη τρέχετε ...

Ανώνυμος είπε...

Εισαγγελική έρευνα για σύσταση ακροδεξιού εθελοντικού σώματος στην Ιταλία
Έρευνα ξεκινά η Εισαγγελία του Μιλάνου για το ακροδεξιό εθελοντικό σώμα που επιθυμεί να συνεργάζεται με την αστυνομία με εθελοντικές περιπολίες.
Ονομάζονται Ronde Nere, (Μαύρες περιπολίες) και παρουσιάσθηκαν σε συνέντευξη Τύπου από μέλη του ακροδεξιού Νέου Κοινωνικού Κινήματος, στο Μιλάνο. Σύμφωνα με την πρόθεση των ιδρυτών τους, θα πρέπει να συνεργασθούν με την αστυνομία και τους καραμπινιέρους, με εθελοντικές περιπολίες, για την τήρηση της τάξης και της ασφάλειας.

Το όλο θέμα έχει προκαλέσει έντονη πολεμική στην Ιταλία, από την στιγμή που υπάρχει συγκεκριμένος νόμος ο οποίος απαγορεύει την αναβίωση οποιασδήποτε οργάνωσης που να χρησιμοποιεί σύμβολα και συνθήματα της φασιστικής περιόδου. Οι Εισαγγελίες του Μιλάνου και του Τορίνο ξεκίνησαν έρευνες για να εξακριβώσουν κατά πόσον οι Ronde Nere παραβιάζουν την εν λόγω νομοθεσία, αφού στις στολές των μελών τους εμφανίζονται ο αετός της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ο «μαύρος ήλιος», με ευθεία αναφορά στη μουσολινική δικτατορία.

Το εθελοντικό σώμα του Νέου Κοινωνικού Κινήματος θα ήθελε να ενταχθεί στις εθελοντικές περιπολίες, που αποτελούν μέρος του προγράμματος της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι για την ενίσχυση της ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών. Το συγκεκριμένο σχέδιο μιλά για άοπλους πολίτες (σε μεγάλο βαθμό πρώην μέλη των σωμάτων ασφαλείας) που θα ειδοποιούν την αστυνομία και τους καραμπινιέρους όταν εντοπίζουν ύποπτες και επικίνδυνες καταστάσεις και πολίτες σε δύσκολη θέση.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αλφρέντο Μαντοβάνο, υπενθύμισε πάντως ότι το σχετικό σχέδιο νόμου δεν έχει ακόμη εγκριθεί οριστικά από το Κοινοβούλιο της Ρώμης και έδωσε τη διαβεβαίωση ότι, ούτως ή άλλως, δεν πρόκειται να δοθεί πράσινο φως στις «μαύρες περιπολίες». Ωστόσο, η ένωση ανωτέρων υπαλλήλων της ιταλικής αστυνομίας εκφράζει επιφυλάξεις και ο γραμματέας της, Έντσο Λετίτσια, εξηγεί ότι δεν είναι σαφές αν τα εθελοντικά σώματα, που έχουν ήδη συσταθεί, διαλυθούν σε περίπτωση που δεν λάβουν την τελική έγκριση.

Τις κριτικές του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος στηρίζει και το κεντρώο καθολικό κόμμα Udc, επίσης στην αντιπολίτευση, το οποίο και ζήτησε «την άμεση και δυναμική παρέμβαση της κυβέρνησης για να αποφευχθεί η επιστροφή στην αυτοδικία της φασιστικής εικοσαετίας».

Τα μέλη των Ronde Nere, πάντως, που στο παρελθόν έχουν αναφερθεί σε «φιλετική ανωτερότητα των Ιταλών έναντι των μεταναστών», καθιστούν σαφές ότι «θα συνεχίσουν την προγραμματισμένη τους δραστηριότητα, εκτός και αν κάποιος τους πληροφορήσει ότι έχουν παραβιάσει τους νόμους του ιταλικού κράτους».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
Σχόλιο:
Από το συγκεκριμένο άρθρο αναδύονται οι ρεαλιστικοί κίνδυνοι περιπολιών μελών της Χρυσής Αυγής στους δρόμους της Αθήνας με καθήκοντα ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ λαθροκυνηγών...!!!
Μακάβριο αλλά αληθινό , αφού ο ΕΝΑΡΕΤΟΣ ελληνικός λαός τιμώρησε τους ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ πολιτικούς μας ψηφίζοντας ΛΑΟΣ αλλά και Χρυσή Αυγή...
Ντροπή στο ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στην ρατσιστική και εθνικιστική πλειοψηφία του!!!

Ανώνυμος είπε...

Το Ουράνιο Τόξο είναι το μοναδικό Κόμμα με απόψεις και πράξεις από την καρδιά και τον πυρήνα των αρχών και αξιών της Ε.Ε
Καθημερινά δίνει ΕΙΡΗΝΙΚΟ αγώνα για την εθνοτική ισοτιμία όλων των συνισταμένων του πολυεθνικού ελληνικού λαού , με καλιέργεια της διεθνοτικής ειρηνικής συνύπαρξης και αλληλεγγύης!!!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΚΟΛΛΑΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ;
ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΣ, ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΑΣ, ΜΙΛΑΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΝΝΗΤΣΑΡΟΙ;
http://www.youtube.com/watch?v=Lf2S8lXmvrk&feature=related

Abecedar είπε...

Δεν γράφουμε Ο.Τ. οταν αναφερόμαστε στο κόμμα μας. Το γράφουμε ολογράφως Ουράνιο Τόξο.
Τα σχολια που μας αναφέρουν με τα αρχικά Ο.Τ. είναι άστοχα και μειώνουν τη δημοτικότητά μας. Η δημοτικότητα του Ουράνιου τόξου είναι πολύ μεγαλύτερη απο τις ψήφους που πήραμε στις Ευρωεκλογές 2009.

Ανώνυμος είπε...

Κ. Κούνεβα: Δεν θέλουν να τους βρουν...
«Εκλεισε» η υπόθεση

«Δεν θέλουν να τους βρουν. Αν ήθελαν, δεν θα άφηναν να περάσουν οι πρώτες πέντε ημέρες χωρίς έρευνα», λέει στην «Κ» η Κωνσταντίνα Κούνεβα, Κυριακή 14 Ιουνίου στον 10ο όροφο του Ευαγγελισμού, δίχως μίσος, δίχως οργή, λίγες μόνο ώρες πριν γίνει γνωστό ότι ο ανακριτής «έκλεισε» την έρευνα για την υπόθεσή της, χωρίς να έχει καταλήξει στους ενόχους. Χωρίς να έχουν αξιοποιηθεί σημαντικά στοιχεία. «Για χάρη της ανθρωπιάς και μόνο, πρέπει να τους βρουν. Τους ξέρουν» λέει η Κωνσταντίνα, με τη νηφαλιότητα του ανθρώπου που επέζησε της καταστροφής. Το ένα μάτι ραμμένο και στη θέση της μύτης δύο κόκαλα. Κοιτάει τον κόσμο με το άλλο μάτι, γαλανό, το μόνο που απέμεινε να θυμίζει τη γυναίκα της φωτογραφίας, αναμένοντας δικαιοσύνη.


Σχόλιο : Απλή και αληθινή διαπίστωση της σημερινής ρατσιστικής και ξενοφοβικής έναντι των μεταναστών ελληνικής κοινωνίας, της οποίας η πλειοψηφία υπήρξε μέχρι πρόσφατα μετανάστες....