Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

8 Ιουλ 2009

ΤΟ ΟΝΟΜΑ



Η Μακεδονία ως χώρα μοιράστηκε. Το όνομα όμως δεν μοιράζεται! Είναι ΈΝΑ για όλους τους Μακεδόνες, σε όλο τον κόσμο. Είναι το ΌΝΟΜΑ τους. ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΤΟΎΝ.
Αν η Ελλάδα και οι Ελληνες αναγνωρίζουν ότι υπάρχει ξεχωριστή εθνότητα στην Δημοκρατία της Μακεδονίας, τότε πρέπει να αναγνωρίσουν στους κατοίκους της το δικαίωμα να ονομάζουν τους εαυτούς τους και την χώρα τους όπως εκείνοι επιθυμούν.
Όσο για τους Βούλγαρους, δημιούργησαν ένα κράτος και το ονόμασαν Βουλγαρία. Οι ίδιοι οι κάτοικοι της αυτοαποκαλούνται ΒΟΎΛΓΑΡΟΙ. Γιατί ανακατεύονται με τους ΜΑΚΕΔΌΝΕΣ και δεν βγάζουν το σκασμό;
Το τελευταίο ισχύει και για τους ΕΛΛΗΝΕΣ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Μακεδονια ειναι ενας γεωγραφικος χωρος οπου ζουσαν πολλες εθνοτητες.Η καπηλευση του ονοματος απο μονο μια μεριδα ανθρωπων ακυρωνει το ιστορικο δικαιωμα πολλων ανθρωπων που εκτος απο την εθνοτικη τους υποσταση αυτοπροσδιοριζονται και ως Μακεδονες.

bb είπε...

Ανωνυμε 11:48, Καλα λες, πολλες εθνοτητες ζουσαν και ζουν στην Μακεδονια: μια απο αυτες ειναι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ. Οι αλλες εθνοτητες αυτοαποκαλουνται διαφορετικα (Ελληνες, Βλαχοι, Αλβανοι, Αθυγγανοι, Τουρκοι, Βουλγαροι....)Απλα, η Δημοκρατια της Μακεδονιας ειναι το ΚΡΑΤΟΣ στο οποιο οι περισσοτεροι κατοικοι του αυτοπρσδιοριζονται ως ΕΘΝΙΚΑ Μακεδονες και οχι μονο ως πολιτες αυτου του Κρατους.

Delcev είπε...

Οι Μακεδόνες ποτέ δέν διεκδίκησαν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ στη λέξη Μακεδονία-Μακεδονικός-Μακεδόνας σε αντίθεση με τους Έλληνες οι οποίοι ζητούν αποκλειστικότητα σε όλη την γεωγραφία, την ιστορία, τον πολιτισμό του τόπου και των ανθρώπων ΑΡΝΟΎΜΕΝΟΙ ταυτόχρονα το δικαίωμα χρήσης της από την πλειοψηφία των κατοίκων της οι οποίοι δεν αποδέχονται την ΨΕΥΤΙΚΗ εξίσωση Μακεδόνας=Έλληνας . Αυτή η αποκλειστικότητα και η άρνηση είναι στοιχείο του ελληνικού εθνικο-σοσιαλιστικού ιδεώδους.
Κανένας εθνικά Μακεδόνας δεν αρνείται στον εθνοτικά Έλληνα κάτοικο της Μακεδονίας να αυτοπροσδιορίζεται γεωγραφικά (και όχι βέβαια εθνικά) ως Μακεδόνας.
Αντιθέτως ο Έλληνας της Μακεδονίας , στη πλειοψηφία με πολύ πρόσφατη και σύντομη ιστορία (από το 1922 και μετά) στη Μακεδονία ΑΡΝΕΙΤΑΙ στους από αιώνες κάτοικους της το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται εθνικά ως Μακεδόνες, και οι οποίοι δεν αποδέχονται την εθνικιστική εξίσωση των Ελλήνων αλλά και των Βουλγάρων εθνικιστών ότι μακεδόνας = Ελληνας ή Βούλγαρος .
Αρνούνται το δικαίωμα στην ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του Μακεδόνα στρατηλάτη Μέγα Αλέξανδρου , στον αναμορφωτή της σύγχρονης Μακεδονικής γλώσσας, τον Κρστε Μισίρκοφ του οποίου η οικογένεια από αιώνες ζούσε στο αποκλειστικά κατοικημένο από Μακεδόνες και συνεπώς Μακεδονικό και όχι Ελληνικό χωριό Πόστολ , το οποίο από την δημιουργία του ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ εντός των ορίων της αρχαίας μακεδονικής ΠΕΛΛΑΣ , πρωτεύουσας του Μακεδονικού Βασιλείου.
Δίνοντας αυτό το δικαίωμα ταυτόχρονα στους ασιατικής καταγωγής έποικους-πρόσφυγες του 1922, ελληνόφωνους πατριαρχικούς...!!!
Συνεπώς η Ελλάδα είναι αυτή η οποία βασίζεται στην ΚΑΠΗΛΕΙΑ της ιστορίας του τόπου την οποία έχει μονοπωλήσει δια μέσου του βίαιου εξελληνισμού της μακεδονικής γής και κυρίως των εθνικά μακεδόνων κατοίκων της.
Τέλος επειδή πολλές φορές τίθεται το θέμα της ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ διάστασης της εθνοτικής ταυτότητας γενικά και ειδικά για τους Μακεδόνες θαήθελα να αναφερω ότι ακόμα και έλληνες εθνικιστές δεν την αρνούνται. ¨Ετσι ο Τρικούπης δήλωνε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν εμείς οι έλληνες καταλάβουμε στρατιωτικά την Μακεδονία σε σύντομον διάστημα οι κάτοικοι της θα "γίνουν" Έλληνες, άν την καταλάβουν οι Βούλγαροι θα γίνουν Βούλαροι.
Ο δε Ιων Δραγούμης δήλωνε ότι ο Μακεδονικός αγών συντελείται κυρίως από τους Πατριαρχικούς Μακεδόνες εναντίον των Εξαρχικών Μακεδόνων , των οποίων όμως και των δύο η ΕΘΝΟΤΗΣ είναι μία, η Μακεδονική!!!
Συνεπώς οι ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ εθνικά μακεδόνες με ελληνική υπηκοότητα αποτελούν μιά υπαρκτή και αλληθινή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Οσο δε αφορά την γειτονική Δημοκρατία της Μακεδονίας, αυτή ονομάζεται όπως αποφάσισαν οι πλειοψηφούντες Μακεδόνες κάτοικοι της και αποδέχθηκε όλη η υφήλιος με εξαίρεση τους έλλνες εθνικιστές...!!!
Ευτυχώς που αυτο το ΔΙΜΕΡΕΣ και όχι διεθνές πρόβλημα οδεύει προς τη λύση του.
Η Μακεδονία θα μπεί σύντομα στο ΝΑΤΟ αφού έχει εκπληρώσει όλα τα κριτήριά του , το δε βέτο της Ελλάδος αντιβαίνει στο άρθρο 11 της ενδιάμεσης διμερούς αλλά με διεθνή χαρακτήρα συμφωνίας.
Το ίδιο και στην Ε.Ε , αφού σύντομα θα λάβει ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων και άρση της αναγκαιότητας βίζας από τον Ιανουάριο του 2010 πρός όλες τις ευρωπαϊκές χώρες...!!!

Ανώνυμος είπε...

Όσοι σήμερα θέλουν να ονομάζονται "Μακεδόνες" και ζουν στη FYROM ποια ακριβώς ιστορική σχέση έχουν με τους αρχαίους Μακεδόνες; Γιατί διάλεξαν να λέγονται "Μακεδόνες" και όχι κάτι άλλο; Που ήταν όταν οι αρχαίοι Μακεδόνες ζούσαν στην ίδια περιοχή; Μήπως δεν υπήρχαν ή ζούσαν κάπου αλλού ως διαφορετικός λαός; Η σλάβικη γλώσσα που θέλουν να ονομάσουν "Μακεδονικά" τι σχέση έχει με τη γλώσσα που μιλούσαν οι αρχαίοι Μακεδόνες;