Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

23 Νοε 2009

Βαλκανικά κέφια!!!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Home | Resources | Press centre | Contacts | Sitemap
Quick Search Advanced search


You are here: Representative on Freedom of the Media > Press releases > Detail
Subscribe to e-mail services

Representative on Freedom of the Media (print version)
Homepage Search this site AboutOverview Staff Representative Mandate Press information Contacts LibraryDocuments Publications Photos Multimedia
Press release
New radio licensing law in Greece restricts minority media, says OSCE media freedom watchdog
Share Subscribe Print

VIENNA, 27 July 2007 - Miklos Haraszti, the OSCE Representative on Freedom of the Media, expressed his concern today about a new Greek radio licensing law that endangers pluralism by putting a high threshold for minority, community or low-cost broadcasters.

"The law on 'Concentration and Licensing of Media Enterprises and other Provisions', passed by the Greek Parliament on 5 July and then signed into force by Greek President Karolos Papoulias, sets a number of unnecessarily rigid requirements for obtaining a radio broadcasting licence," said Haraszti.

For music radio stations, the conditions to obtain a license include a minimum of 3 to 5 full-time staff members; for news channels with a bigger outreach the number of staff rises to 20, and a minimum deposit of between 30,000 and 100,000 euros are required respectively. Additionally, a licence will only be granted to 24-hour broadcasters, and the main transmission language must be Greek.

"OSCE commitments regarding pluralism of views require that all communities have access to the flow information and can contribute to it. Every government has a responsibility to facilitate respect and inclusiveness," said Haraszti.
Back

Contacts
•Office of the OSCE Representative on Freedom of the Media
•Wallnerstrasse 6
•1010 Vienna
•Austria
•Tel: +43 1 514 36 6800
•Fax: +43 1 514 36 6802
•Send E-mail

Ανώνυμος είπε...

Τρίτη, Νοέμβριος 24, 2009
Προσωρινή διαταγή για αφαίρεση σχολίων απο το TVXS

gkari είπε...

Μήπως η γνήσιες μακεδονικές ονομασίες(όπως λεγονταν και επι Γηγενών Μακεδόνων και τις επανέφερε το Ελληνικό κράτος) είναι Έδεσσα αντί του σλαβικού Βόντεν?Θεσσαλονίκη αντί του σλάβικού Σόλουν?Μην τα κάνετε αχταρμά!!! Ναι είστε διάφορος λαός και απο τους βουλγαρους και απο τους σέρβους και απο τους έλληνες, αλλα δεν είστε και γηγεγείς μακεδόνες!!ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!!! Δεχτείτε την ιστορική αλήθεια και θα δείτε πως το ελληνικό κράτος και σαν μειονότητα θα σας αναγνωρίσει και σχολεία στη σλαβομακεδονική θα έχετε. Δειίξτε επιτέλους σοβαρότητα. Αν είναι να το πάμε, ότι δηλώσεις είσαι χαθήκαμε!! νέμα νίσστο!!Γνησια μακεδονική γλώσσα, τι άλλο θα δουμε, λέλε μάικο!!

Ανώνυμος είπε...

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις ο Δρ Θεολογίας π. Βασίλειος Γεωργόπουλος, από τη Συνοδική Επιτροπή κατά των αιρέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, είπε πως εξεδόθησαν προκειμένου να ενημερώσουν τους πιστούς «ότι η γιόγκα δεν είναι απλώς ένα σύστημα γυμναστικής και ευεξίας και ότι δεν είναι συμβατή με τον χριστιανισμό». Συμπληρώνει μάλιστα πως οι μητροπόλεις εκδίδουν ανακοινώσεις και ενημερώνουν τους πιστούς όταν διαπιστώνουν ότι υπάρχει πρόβλημα με κέντρα γιόγκα στην περιοχή τους.

«Δεν ασχολούμαστε με θρησκείες»
Οι υπεύθυνοι κέντρων όπου γίνονται μαθήματα γιόγκα στην Ελλάδα εκφράζουν την έκπληξή τους για τους «αφορισμούς» της Εκκλησίας. Όπως λένε, οι πολίτες που έρχονται στα κέντρα τους το κάνουν για λόγους υγείας. «Δεν ασχολούμαστε με καμία θρησκεία. Στη γιόγκα δεν μιλάει κανείς για μετενσάρκωση. Μιλάμε για εισπνοές, τη στάση του σώματος, πώς πρέπει να τρώμε σωστά. Πράγματα που παραπέμπουν σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, τον οποίο μάλλον δέχεται και η Εκκλησία» λέει στα «ΝΕΑ» η Δέσποινα Λυκομήτρου που είναι υπεύθυνη του πολυχώρου Εssence Ηuman Space στου Ψυρή, όπου παραδίδονται και μαθήματα γιόγκα. «Για παράδειγμα η forrest γιόγκα που διδάσκεται εδώ έχει να κάνει μόνο με εισπνοές και την άσκηση του σώματος. Και βέβαια, οι περισσότεροι άνθρωποι που έρχονται να κάνουν γιόγκα το κάνουν διότι αναζητούν μια άλλη ποιότητα γυμναστικής και όχι για να βρουν πνευματικό δάσκαλο...» προσθέτει.

Παρόμοια είναι η άποψη που διατυπώνει η κ. Βιβή Λέτσου που διατηρεί στην Αθήνα κέντρο στο οποίο γίνονται μαθήματα γιόγκα. «Αυτό που λέει η Εκκλησία ακούγεται στενοκέφαλο. Η γιόγκα γίνεται για σωματική και πνευματική ευεξία. Σκεφτείτε ότι εκατομμύρια Αμερικανοί κάνουν γιόγκα. Το κάνουν κυρίως για να αντεπεξέρχονται στο στρες» τονίζει.

Ανώνυμος είπε...

Απεταξάμην τη γιόγκα
«Δεν είναι γυμναστική αλλά βλασφημία» λέει η Εκκλησία
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάνος Χαραλαμπάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009
«... Η γιόγκα δεν είναι απλή και αθώα μέθοδος χαλάρωσης. Δεν είναι μέθοδος σωματικής ευεξίας όπως διαφημίζεται, αλλά στάδιο του ινδουιστικού διαλογισμού που συνδέεται με την αντιχριστιανική θεωρία της μετεμψύχωσης (...). Η ενασχόληση με τη γιόγκα είναι άρνηση της ορθοδόξου πίστεως και βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος».

Πρόκειται για απόσπασμα από ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Πειραιώς το περασμένο καλοκαίρι. Με αυτήν ήθελε να ενημερώσει τους πιστούς, όπως ανέφερε, ότι στον Πειραιά λειτουργούν κέντρα γιόγκα τα οποία οι ορθόδοξοι και κυρίως οι νέοι πρέπει να αποφεύγουν. «Οι τεχνικές της γιόγκα δεν έχουν σχέση με την επιστήμη, αντίθετα έχουν τα χαρακτηριστικά της μαγείας» ανέφερε η ανακοίνωση, όπως και ότι στις διάφορες σχολές γιόγκα «διαπιστώνουμε την άμεση εξάρτηση των ασκουμένων από ινδουιστή δάσκαλο (γκουρού) που τους καθοδηγεί και τους αλλάζει το χριστιανικό όνομα».

Η Μητρόπολη Πειραιώς δεν είναι η μοναδική που «αφορίζει» τη γιόγκα υποστηρίζοντας ότι... βλάπτει τους χριστιανούς. Πριν από μερικές ημέρες παρόμοιες ανακοινώσεις για τη γιόγκα εξέδωσαν η Μητρόπολη Ρόδου και η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου στα Χανιά. «Η γιόγκα είναι ασυμβίβαστη με την χριστιανική πίστη και εφιστούμε την προσοχή των πιστών» αναφέρεται στην ανακοίνωση του αντιαιρετικού γραφείου Ρόδου. «Δαιμονικές δυνάμεις»
Μάλιστα η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου για να δείξει ότι η γιόγκα συνδέεται με άλλες θρησκείες διατυπώνει μία σειρά από ερωτήματα: «Αν η γιόγκα, όπως νομίζεται, δεν έχει θρησκευτική χροιά, πώς είναι δυνατόν να συνδέεται με θρησκευτικά χαρακτηριστικά; Πώς δικαιολογείται η εμφάνιση υπερφυσικών, δαιμονικών δυνάμεων αν πρόκειται για μια καθαρά γυμναστική άσκηση ή επιστημονική μέθοδο θεραπείας;».