Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

30 Νοε 2009

EE: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΖΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ



Γιορτάζουμε το γεγονός και τους περιμένουμε!

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μη νομίζεις ότι θ' αλλάξουν και πολλά πράγματα. Αυτοί που δεν τους επιτρεπόταν να εισέλθουν στην Ελλάδα, πάλι δεν θα μπορούν. Μην ξεχνάς ότι Καναδοί, Αμερικανοί και Αυστραλοί υπήκοοι (που δεν χρειάζονται βίζα) δεν μπορούσαν να επισκεφτούν την Ελλάδα. Έτσι με τον ίδιο τρόπο, δεν θα μπορούν να εισέλθουν και αυτοί που είναι υπήκοοι της βορείου γείτωνος. Αυτό που θ' αλλάξει είναι ότι θα μπορούν να έρχονται και όσοι μέχρι τώρα δεν είχαν τα τυπικά προσόντα (βάση Σενγκεν) να έρθουν (άνεργοι, χαμηλού εισοδήματος κλπ).

ευρωπαϊκή ελλάδα είπε...

η αρση της καταχωρησης στο σύστημα ανεπιθύμητων αλλοδαπών είναι αρμοδιότητα της ανεξάρτητης αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων...
σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία κανείς αλλοδαπός δεν μπορεί να είναι στην σχετική λίστα δίχως αμετάκλητη δικαστική απόφαση....
η οποία έχει συγκεκριμένο χρονικό όριο ίσο με την σχετική ποινή και για αυτό η σχετική λίστα ανανεώνεται και επικαιροποιείται κατά τακτά χρονικά διαστήματα...
η αφαίρεση της ελληνικής υπηκοότητας για λόγους εθνικής ασφάλειας από τους εθνικά μακεδόνες πρίν 60 χρόνια εκτός από παράνομη δεν αποτελεί λόγο εγγραφής στη σχετική λίστα και μάλιστα διατήρησης για αόριστο χρόνο....
αντίθετα αποτελεί σοβαρό λόγο διαγραφής από την σχετική λίστα και μάλιστα με πρωτοβουλία της ελληνικής πολιτείας...
τέλος η πρόθεση εισόδου των παραπάνω στην ελλάδα ακόμα και δίχως την ελληνική υπηκοότητα και η τυχόν άρνηση των συνοριακών αρχών οφείλει γραπτώς να αιτιολογεί τους λόγους σε ειδικό έγγραφο της συνθήκης Σένγκεν , με δικαίωμα άσκησης προσφυγής ,διοικητικής και δικαστικής...
Επιπλέον απαγορεύεται στην ελλαδα σχετικός έλεγχος από χώρες προέλευσης πλήρους μέλους της Σένγκεν, π.χ γαλλία, ιταλία,κ.α....!!!
Και επί της ουσίας οι παραπάνω Μακεδόνες
μόνο βελτίωση της εθνικής ασφάλειας της ευρωπαϊκής πατρίδας μας θα προσφέρουν, τόσο ως αλλοδαποί όσο και πολύ σύντομα ως ελληνες πολίτες ...
μάλιστα μερικοί με απόκτηση τιμητικής ελληνικής υπηκοότητας , όπως ο εγγονός του ήρωα του ελληνικού αλβανικού έπους , του τιμημένου με σχετικό άγαλμα του βιολογικού Μακεδόνα παππού του Αιγαιάτη από την Αχλαδα Φλώρινας Μακεδόνα Πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι....

Ανώνυμος είπε...

Δε σας φτάνουν οι εγχώριοι σκυλάδες, περιμένετε και "εισαγόμενους"???
Πόρκα μιζέρια...

Ανώνυμος είπε...

Hμερομηνία : 01-12-09 Eκτύπωση | e-mail



Γαλλικά συγχαρητήρια για την κατάργηση βίζας για Σερβία, ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο
Η Γαλλία συγχαίρει την Ε.Ε. για την κατάργηση βίζας για υπηκόους της Σερβίας, της ΠΓΔΜ και του Μαυροβουνίου.
Η κατάργηση της βίζας από την Ε.Ε. για τους υπηκόους της Σερβίας, της ΠΓΔΜ και του Μαυροβουνίου αποδεικνύει πως η προσέγγιση ανάμεσα στους 27 και τις χώρες αυτές «δεν αποτελεί απλώς ένα σύνθημα, αλλά μία πραγματικότητα», εκτιμούν σε χθεσινές δηλώσεις τους οι Μπερνάρ Κουσνέρ και Πιερ Λελούς.

Η απόφαση τούτη «συγκεκριμενοποιεί τη δέσμευση της ΕΕ να προσφέρει στις χώρες των Βαλκανίων μία πραγματική ευρωπαϊκή προοπτική», τονίζουν στο κοινό ανακοινωθέν τους ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας και ο υφυπουργός του για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις.

«Μία τέτοια απόφαση θα επιτρέψει να ευδοκιμήσουν οι ανταλλαγές ανάμεσα στις πολιτισμένες κοινωνίες μας» και «θα διευκολύνει τις συνεργασίες σε διάφορους τομείς, τον οικονομικό, τον παν/μιακό, το πολιτιστικό, ή τον πολιτικό», προσθέτουν.

«Ευελπιστούμε πως και οι άλλες χώρες της περιοχής θα φέρουν εις πέρας τις μεταρρυθμίσεις που αξιώνει η Ε.Ε. προκειμένου οι πολίτες τους να επωφεληθούν το ταχύτερο από το ίδιο μέτρο», υπογραμμίζουν.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΖΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ....

Ανώνυμος είπε...

η άποψη του σαμαρά ότι η ελλάδα δεν είναι απομονψμένη απο τους εταίρους της λόγω της ανορθολογικής και παράλογης θέσης της σχετικά με το όνομα της γειτονικής χώρας είναι ψευδής,τυχοδιωκτική και εθνικά επιζήμια...
ο ισχυρισμός της ελλάδος ότι η μακεδονία κλέβει την πολιτιστική κληρονομιά της ελλάδος είναι αληθής όμως από την ανάποδη...
η ελλάδα κλέβει ξένη κληρονομιά με βάση την ελληνοφωνία των κατοίκων και του τόπου...
η μακεδονία έχει δικαίωμα και υποχρέωση να διαφυλάξει την πολιτιστικη κληρονομιά της... της ελληνιστικής μακεδονίας,της ρωμαικής, της βυζαντινής και της οθωμανικής...
δίχως οποιαδήποτε ισχυρισμό για αποκλειστικότητα ούτε για μονοπώληση...
η άρνηση της ελλάδος για αναγνώριση του παντελως ξεχωριστού μακεδονικού έθνους, της μακεδονικής γλώσσας, του μακεδονικού κράτους είναι βαριάς μορφής ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ πράξη την οποία η σημερινή διεθνής κοινότητα οφείλει να καταδικάσει και να τιμωρήσει...!!!
όπως καταδίκασε την θέση του Χίτλερ ότι δεν υπάρχει διακριτό αυστριακό έθνος από το γερμανικό παρότι ο βαθμός διακριτότητας του είναι πολλαπλώς μικρότερος από ότι το μακεδονικό με το ελληνικό έθνος....
μήπως η Ε.Ε και το Ν.Α.Τ.Ο οφείλουν να δείξουν την πόρτα εξόδου στην Ελλάδα όσο δεν αλλάζει την υπερεθνικιστική και ρατσιστική της συμπεριφορά...

bb είπε...

http://www.greektube.org/content/view/41267/2/

Ανώνυμε 12:16, αυτός είναι το τελευταία «αστέρι» του ελληνικού νυχτομάγαζου! Δεν υποφέρεται..., και δεν έχει καμία σχέση με την ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ του βίντεο, η οποία ξέρει να τραγουδά!

http://www.youtube.com/watch?v=aFoOLKogByE
http://www.youtube.com/watch?v=_zTrfzFb8vE

Ανώνυμος είπε...

Στις 10 Δεκεμβρίου είναι η ετήσια Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων...
Στις 10 Δεκεμβρίου είναι η Σύνοδος των Αρχηγών Κρατών της Ε.Ε στις Βρυξέλλες...
Θα σεβασθεί η Ελλάδα αυτή την Ημέρα συμμορφούμενη με όλα τα υπόλοιπα κράτη-μέλη ώστε να δοθεί ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε στη Δημοκρατία της Μακεδονίας?
Θα αρνηθούν να αποδεχθούν τυχόν Βέτο της Ελλάδος τα υπόλοιπα κράτη-μέλη, για λόγους αντίθετους με τις αρχές και αξίες της Ε.Ε και τη διεθνή νομιμότητα προστασίας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων..???
Οι Ευρωπαϊοι κάτοικοι της Ελλάδος λέμε ΝΑΙ στον καθορισμό ημερομηνίας ένταξης....

Υ.Γ
Αγαπητέ μπελο μόρε

Τα αγοραία σχόλια ή τα απορρίπτεις ή τα αποδέχεσαι προς δημοσίευση....
στη δεύτερη περίπτωση όμως μπαίνεις στη βάσανο να "εξομοιωθείς" με λούμπεν και περιθωριακά στοιχεία....
Οι περισσότεροιτραγουδιστές στη μακεδόνια έχουν αποφοιτήσει από μουσικές σχολές και έχουν αποκτήσει κάποια μουσική παιδεία..
αντίθετα εδώ τραγουδούν δημόσια απευθείας από το σπίτι τους...

Ανώνυμος είπε...

ANT1 Internet, www.ant1online.gr, Ανανεωμένο: Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009Σκληρή μάχη Παπακωνσταντίνου σε Eurogroup-Ecofin
Σκληρή μάχη αναμένεται να δώσει σήμερα και αύριο σε Eurogroup και Ecofin ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να πείσει τους ομολόγους του ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο για να βγάλει τη χώρα από το τέλμα.



ant1online



Σκληρή μάχη αναμένεται να δώσει σήμερα και αύριο σε Eurogroup και Ecofin ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να πείσει τους ομολόγους του ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο για να βγάλει τη χώρα από το τέλμα.

Οι Βρυξέλλες, που αναμένεται να επικυρώσουν την υπαγωγή της Ελλάδας σε πιο στενή επιτήρηση, από τον Φεβρουάριο, πιέζουν να μην δοθούν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και να καταργηθεί το Δώρο των Χριστουγέννων.

Εν τω μεταξύ, κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έρχεται σήμερα στην Αθήνα, προκειμένου να ελέγξει τα στοιχεία του νέου προϋπολογισμού.
--------------------------------------------------
Πάλι οι κακοί ξένοι φταίνε για τα χάλια της οικονομίας μας..???
Πάλι οι ξένοι φταίνε που καταναλώνουμε πολλαπλάσια από ότι παράγουμε..??
Εχουμενα πληρώσουμε για τον 13 μισθό...????

Ανώνυμος είπε...

Hμερομηνία : 01-12-09

Εκκλησιαστική διαμάχη λόγω των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ

Επιτίμια επέβαλε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας σε 6 ιερωμένους, γιατί μετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ.
«Τα προβλεπόμενα επιτίμια» επέβαλε ο μητροπολίτης Φθιώτιδας κκ Νικόλαος σε 6 ιερωμένους που υπηρετούν στη Φθιώτιδα, επειδή μετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ.. Πρόκειται για μια απόφαση του Μητροπολίτη Φθιώτιδας που έχει ξεσηκώσει «θύελλα» μεταξύ των ιερωμένων και έχουν προκληθεί αντιδράσεις.

«Η Εκκλησία ούτε συμπολιτεύεται ούτε αντιπολιτεύεται», υπογραμμίζει ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας δικαιολογώντας την κίνηση του να επιβάλει ποινές. Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης Φθιώτιδας, γίνεται λόγος για «καταγγελίες πιστών», ενώ η κίνηση των ιερωμένων να μετέχουν στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. χαρακτηρίζεται ως «απάδουσα προς την ιερωσύνη» .

Στην ίδια ανακοίνωση, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας δικαιολογεί τις ποινές που επέβαλε ως παράβαση «παρά τις ρητές εντολές και οδηγίες που έχουν λάβει κατά καιρούς στα Ιερατικά Συνέδρια, να μην κομματικοποιούνται και να μην πολιτικοποιούν την Ιερωσύνη τους» .

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

---------------------------------------------
ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ.....

Ανώνυμος είπε...

Το επιχείρημα της καλής γειτονίας και η ελληνική ερμηνευτική εκδοχή

Η Ελλάδα συχνά επαναλαμβάνει ότι το ζήτημα του ονόματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας είναι ασύμβατο με την οφειλόμενη καλή γειτονία...
Ποιά είναι όμως η αλήθεια?
Είναι δυνατόν το όνομα ενός έθνους, μιάς γλώσσας, ενός κράτους να αποτελεί εμπόδιο για καλή γειτονία δύο ΞΕΧΩΡΙΣΤΩΝ κρατών,εθνών,γλωσσών ..???
Φυσικά και όχι, αφού πλήν των άλλων είναι αποτέλεσμα απαράγραπτων ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων προστατευόμενων από όλη την διεθνή ένομη τάξη.
Από την άλλη είναι δυνατόν να έχει σχέση με την καλή γειτονία η εκβιαστική και απειλητική "διαταγή" εκ μέρους της Ελλάδος για αλλαγή της ονομασίας-Μακεδονίας, μίας άλλης και ξένης χώρας....???
Ακόμα χειρότερα αλλαγής της μακεδονικής εθνοτικής και γλωσσικής ταυτότητας...
Και μόνο η σχετική σκέψη προκαλεί αποτροπιασμό και φρίκη, σε κάθε πολιτισμένο άνθρωπο...
Οπως βέβαια προκαλεί θλίψη η αλληλεγγύη σοβαρών κρατών με τις παράφρονες και επικίνδυνες απαιτήσεις της ελλάδος, για καθαρά ιδιοτελή και βραχυπρόθεσμα συμφέροντα...
Εχουμε σκεφθεί αν οποιοδήποτε Εθνος είχε την θεωρητική αναγκαστικά διλημματική επιλογή ,κατά πρώτον κατάκτηση και κατοχή δίχως αλλαγή εθνοτικής ταυτότητας ή κατά δεύτερον μη κατάκτηση αλλά αλλαγή της εθνοτικής ταυτότητας ότι θα επέλεγε την πρώτη επιλογή την δίχως αναγκαιότητα αλλαγής εθνοτικής ταυτότητας και άμεσου κίνδυνου αφανισμού...
Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για το ιδεολογικά φορτισμένο ελληνικό έθνος αλλά και φυσικά το ξεχωριστό σύγχρονο μακεδονικό έθνος...
Συμπερασματικά θεμελιώδης αρχή της καλής γειτονίας μεταξύ δύο απλών ανθρώπων αλλά αυτονόητα πολύ περισσότερο μεταξύ δύο ξεχαριστών εθνών και ξεχωριστών κρατών αποτελεί ο αμοιβαίος σεβασμός κάθε ταυτότητας των μερών , δίχως όρους και προϋποθέσεις...
Αυτό ισχύει απόλύτα μεταξύ των ελλήνων και των φιλελλήνων μακεδόνων...

Ανώνυμος είπε...

Η ένταξη στους διεθνείς οργανισμούς πολύ σωστά έχει χαρακτήρα concesus...
Η ακριβής ερμηνεία της λέξης παραπέμπει σε συμφωνία συμβιβαστικού χαρακτήρα με ένα ελάχιστο κοινό παρανομαστή....
Αντίθετα η ομοφωνία δεν προϋποθέτει συμβιβασμό και έχει ποιό ξεκάθαρο χαρακτήρα...
Ετσι η νομικές υπηρεσίες των οργανισμών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε άνετα μπορούν να γνωμοδοτήσουν ότι οι λόγοι της αρνητικής άποψης της ελλάδος ουδεμία σχέση έχουν με το καταστατικό των παραπάνω οργανισμών και επιπλέον η σχετική άρνηση αντιβαίνει στο άρθρο 11,παρ.1 της ισχύουσας ενδιάμεσης συμφωνίας...
Συνεπώς σε πρώτη φάση την φετεινή άνοιξη πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ , φυσικά με την προσωρινή ονομασία...
Υστερα αναγνώριση διμερή από ευρωπαϊκές χώρες με πρώτη την Αγγλία...
Τέλος ενταξη στην Ε.Ε , με λυμένο ή μη το σχετικό "πρόβλημα"...
Σε σχέση με την λύση , αυτή οφείλει να βρίσκεται στο ενδιάμεσο ανάμεσα στις κόκκινες γραμμές των δύο κρατών , έτσι ώστε να ικανοποιεί και τα δύο μέρη ,στην λογική του win win...
έτσι ώστε να έχει σταθερό και λειτουργικό χαρακτήρα...

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Διονύσης Γουσέτης έγραψε:
(πριν 3 ώρες)

Θα συμφωνήσω με το Γιώργο Μπούρχα, ότι η ψήφος προς Σαμαρά (στην πλειοψηφία της) δεν ήταν προϊόν οργής του νεοδημοκράτη, αλλά ιδεολογική ανταπόκριση. Ο Σαμαράς μίλησε στην καρδιά του Έλληνα. Αυτή την καρδιά που από συστάσεως ελληνικού κράτους πιστεύει ότι είναι απόγονος του Περικλέους, αλλά χτυπάει όπως οι καρδιές των ανατολικών μουσουλμάνων γειτόνων μας. Μια φωτογραφία με χυδαιολογίες που επισυνάπτω (από το χτεσινό αγώνα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού) νομίζω ότι εξηγεί σαφέστατα την ελληνική ψυχή και τη διαφοροποίησή της από την κουλτούρα του Ευρωπαίου. Οι αναρτήσαντες το πανώ είναι οι ίδιοι ανασφαλείς άνθρωποι που φυλάττουν τις Θερμοπύλες του αντιιμπεριαλισμού, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του θρησκευτικού φανατισμού, της διαφθοράς, που όνειρό τους έχουν μια θέση στο δημόσιο.

Η ελληνική ψυχή δίνει συνεχώς μάχες με τους ευρωπαϊκούς δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας μας, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και κερδίζει. Κέρδισε στην Αριστερά, όπου το φιλοευρωπαϊκό ΚΚΕ εσωτερικού ηττήθηκε από το ΚΚΕ και στη συνέχεια οι ιδέες του απομονώθηκαν ακόμα και στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ από τους Αλαβάνους, Τσίπρες, συνιστώσες κλπ, έτσι που σήμερα ο Λεωνίδας Κύρκος, παρά την ηλικία του, καλεί για νέα διάσπαση.

Η ελληνική ψυχή κέρδισε στο ΠΑΣΟΚ, όπου άρκεσε μια κουβέντα του Παπουτσή στη Βουλή εναντίον του παγώματος μισθών των υψηλόμισθων, για να αναθεωρηθεί η κυβερνητική πολιτική. Κέρδισε το βαθύ ΠΑΣΟΚ και στο λιμάνι.

Στη ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς κέρδισε και με τη βοήθεια ενός εμετικού κειμένου εναντίον της Ντόρας, που φιλοξένησε στη φυλλάδα του ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Για να ανταποδώσει, μάλιστα, την εξυπηρέτηση ο Αντώνης παραχώρησε στο Μάκη την πρώτη του συνέντευξη ως αρχηγός της ΝΔ.

Ωστόσο, συγχωρέστε την απαισιοδοξία μου, δεν συμφωνώ με τον Γιώργο Μπούρχα ότι «Το φασισμό μπορεί να τον νικήσει μόνο ο λιμπεραλισμός». Δεν βλέπω ότι αυτό το ποτάμι μπορεί να νικηθεί είτε από τον λιμπεραλισμό, είτε από οτιδήποτε άλλο. Μπορεί μόνο να ξεγελαστεί προσωρινά από προσωπικότητες όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ή ο Κώστας Σημίτης και έτσι να κάνουμε μερικά βήματα προς τα εμπρός πριν ξαναμπούμε στο τέλμα. Μακάρι να κάνω λάθος.

Ανώνυμος είπε...

Hμερομηνία : 02-12-09

Μιλόσοσκι: Υπέρ της αναβάθμισης διπλωματικών σχέσεων με Ελλάδα

Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έριξε το γάντι ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.
Υπέρ της αναβάθμισης των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας - ΠΓΔΜ τάχθηκε σήμερα, με νεότερες δηλώσεις του, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Αντόνιο Μιλόσοσκι, μιλώντας στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της 17ης υπουργικής Διάσκεψης του ΟΑΣΕ.

Αναφερόμενος στις προβλέψεις της μεταβατικής συμφωνίας, ο κ. Μιλόσοσκι είπε ότι η «αναβάθμιση των Γραφείων Συνδέσμου σε επίπεδο πρεσβειών, θα δώσει ώθηση στις διμερείς σχέσεις, και την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, που είναι πολύ δραστήρια, θα διευκολύνει τη δουλειά της».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι πρέπει «να σκεφτούμε επίσης την υπογραφή μια διμερούς συμφωνίας για την αποφυγή της διπλής φορολογίας. Είμαι σίγουρος ότι η ελληνική πλευρά θα τα σκεφτεί σοβαρά και στο μέλλον θα δούμε τί από αυτά είναι εφικτό να γίνει».

Σχετικά με το θέμα της ονομασίας που εκκρεμεί, ο Σκοπιανός υπουργός συμφώνησε με την ελληνική θέση ότι η διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών δεν πρέπει να διαταραχθεί. «Η διαδικασία βρίσκεται στα Ηνωμένα Έθνη. Η πρόθεση δεν είναι να υποκαταστήσουμε τη διαδικασία», είπε ο κ. Μιλόσοσκι. Πρόσθεσε, δε, ότι «η νέα κυβέρνηση είναι νέα για τους Έλληνες, αλλά αν φέρνει κάτι νέο για μάς, θα εξαρτηθεί από την πιθανότητα να υιοθετήσει νέα θέση τον Δεκέμβριο. Υπάρχει ακόμη λίγος χρόνος να σκεφθούμε τα πράγματα, τα κέρδη και τις ζημίες, από ενδεχόμενο μπλοκάρισμα των αποφάσεων».

Ανώνυμος είπε...

Ωστόσο ο κ. Μιλόσοσκι έριξε τις ευθύνες στην ευρωπαϊκή πλευρά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί για δεύτερη φορά στην ιστορία της ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να παίρνει διαφορετική θέση από αυτήν που προτείνει η Κομισιόν. Είχε συμβεί το 1981, που η Κομισιόν είχε αποφανθεί ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, όμως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας».

Ο κ. Μιλόσοσκι εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με πολιτική βούληση θα ακολουθήσει την πρόταση της Κομισιόν γιατί η έναρξη διαπραγματεύσεων θα βοηθήσει τη χώρα μας να είναι πιο σταθερή, να αναπτυχθεί, γιατί άλλωστε η Μακεδονία ήταν πάντοτε ένας καλός γείτονας, και δεν προκαλούσε προβλήματα ασφάλειας στην περιοχή».

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ χαρακτήρισε την απόφαση που πρόκειται να ληφθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «θέμα αξιοπιστίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θέμα αξιοπιστίας της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης». Θα περιμέναμε ότι όλα τα μέλη της ΕΕ θα ακολουθήσουν την σύσταση της Επιτροπής ότι η ΠΓΔΜ «έχει εκπληρώσει τα πολιτικά κριτήρια για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων», κατέληξε ο κ. Μιλόσοσκι.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

--------------------------------------------------------------------
ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΠΕ ΤΟ ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΣΤΙΣ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΝΤΑΞΙΑΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΛΟΣΟΣΚΙ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ-ΤΕΧΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΤΟ 1981 ΣΩΣΤΑ ΕΚΡΙΝΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ...
ΗΛΘΕ ΟΜΩΣ Τ0 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΘΕΤΙΚΑ...
ΣΤΙΣ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ....
ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΛΟΓΩ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε...
ΟΨΩΜΕΘΑ....

Ανώνυμος είπε...

Γιορτάζουμε το γεγονός και τους περιμένουμε!

Ναι προσεξε, παλι καλα που δεν εγραψες "ανοιξαμε και σας περιμένουμε".

Απόσπασμα από την ομιλία του Θ. Παγκαλου στην πγδμ: «θέλουμε να πολλαπλασιάσουμε τις συναλλαγές μας, να άρουμε τους φραγμούς στα σύνορα. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι έχετε το όνομα μιας επαρχίας, ενός διαμερίσματος της χώρας και δεν είστε μόνο εσείς σε αυτή την περιοχή, υπάρχει και ευρύτερη περιοχή. Αν αντιγράφετε αυτό το όνομα και το μονοπωλείτε ως copyright, τότε δημιουργείτε αντιδράσεις και παρανοήσεις. Το πρόβλημα είναι ότι η χώρα σας επιμένει να διατηρεί μία ονομασία που αναφέρεται σε μια επαρχία και στη γενικότερη περιοχή της Μακεδονίας. Θα πρέπει να προσθέσετε κάτι. Αν προσθέσετε έναν επιθετικό χαρακτηρισμό, κάποιο διευκρινιστικό στοιχείο, δεν θα υπάρχει πρόβλημα για μας. Εμείς θα το αποδεχτούμε». Παρατήρησε όμως «τι καταλαβαίνουν οι Ελληνες με την ονομασία; Οτι θέλετε να τη μονοπωλήσετε. Θέλετε να είστε μία και μόνο Μακεδονία, η οποία έχει οράματα αλυτρωτισμού, να ανακτήσει την υπόλοιπη Μακεδονία και να μονοπωλήσει ένα ιστορικό παρελθόν. Αν θέλετε να μονοπωλήσετε σύνορα, περιοχές και ιστορία, τότε υπάρχει πρόβλημα και δεν θέλουμε αυτά τα προβλήματα να τα μεταφέρουμε στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Οπότε σας αντιστρέφω την ερώτηση και σας ρωτώ, εσείς τι θα κάνετε»;
Πηγή: Ηρα Φελουκατζη, Εφημεριδα Ελευθεροτυπία, 2-12-2009, 10321.

bb είπε...

Εμείς οι αυτόχθονες Μακεδόνες ουδέποτε αρνηθήκαμε το δικαίωμα να αποκαλούνται Μακεδόνες και αυτοί που ΔΕΝ είναι Μακεδόνες εθνικά, εάν έτσι επιθυμούν οι ίδιοι, γιατί έχουν πατρίδα τους την Μακεδονία. Οι Έλληνες ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ στους αυτόχθονες εθνικά Μακεδόνες την χρήση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ και επιμένουν ότι εμείς πρέπει να βάλουμε προσδιοριστικό (γεωγραφικό;) στο εθνικό μας όνομα. Πάτε καλά, όλοι σας (και ο Πάγκαλος, μαζί); Πως μπορείτε να κάνετε συνεχεία το άσπρο, μαύρο;
Εμείς δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από το εθνικό μας όνομα που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας και ποτέ δεν αλλάξαμε. Τώρα, εάν οι Έλληνες μετά από τόσες φορές που άλλαξαν όνομα (σαν να ήταν ρούχο) θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ΚΑΙ Μακεδόνες, εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα! Τιμή μας και καμάρι μας.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΠΩΛΗΣΗ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝΕ...
ΟΥΤΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ,ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ,ΟΥΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ...
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΑ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΙΑΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΖΟΥΝ ΣΤΟ 22% ΤΟΥ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ....
ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΖΟΥΝΕ ΕΘΝΙΚΑ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΙΑΝΟΙ....
ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΕΘΝΟΤΙΚΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΘΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...
ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΠΩΛΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ....
ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΡΟΕΚΥΠΤΕ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΗ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΘΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ...
ΤΕΤΟΙΑ ΕΘΝΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ,ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ...
ΑΠΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ...
ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ....
Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΒΑΣΙΜΟΣ....
ΜΑΣ ΕΚΘΕΤΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΑ ΛΟΓΟ...

Ανώνυμος είπε...

Εγω ως αυτοχθων Μακεδονας βλεπω οτι οι Σλαβοι Εποικοι έχουν σοβαρό προβλημα με την ταυτότητα τους. Αλλιώς δεν θα έκανες στραγάλι το προηγουμενο μου σχόλιο (εννοω αυτό που έκοψες φυσικα). Αλλά δε βαριεσαι... Η αληθεια πονάει.
Οι Ελληνες δεν άλλαξαν και πολλες φορες όνομα. Απλά το Έλληνας ειχε πεσει σε αχρηστία με την επικρατηση του χριστιανισμου γιατι παρεπεμπε σε ειδολολατρεια. Αλλά όπως και να μας πεις, είτε Ελληνες, ειτε Ρουμ Μιλλετ, ειτε ορθοδοξους πατριαρχικούς, είμαστε διαφορετικό έθνος. Οι σλάβοι πάλι άλλαξαν πολλές φορές όνομα: Σλαβοι, νοτιοσλαβοι, ντοπιοι, Σλαβομακεδόνες, Βουλγαροι, Σλαβόφωνοι, υπαγόμενοι συην βουλγαρική κομμητεια, και τωρα τελευταια και σκετο Μακεδόνας. Τελοσπαντων, οι δικοί μου απ' τα Μπιτολα/μοναστηρι αποκαλουνταν Βουλγαροι ή το πολύ σλαβόφωνοι, επειδη τα πραγματα με τη Βουλγαρία ήταν τότε κάπως τραβηγμενα. Ποτέ δεν ειχα ακουσει για μακεδονικη εθνοτητα. Περιεργο... Αλλά εξαιτίας του ηρωικού VMRO και που του αρεσε να "συνενοειται" στην κατοχή, αυτοί, όπως και η πλειοψηφία των Σλαβοφωνων απεκτησαν ελληνική συνειδηση και φυσικά μίσος και αηδία για τις βλεψεις σας. Γι αυτό και έχετε χάσει το παιχνίδι στην Ελλάδα και περιμενετε τους Αιγιατες για ενίσχυση και αντι να μας ζητησετε συγνωμη, χρησιμοποιείτε τον υποτιμητικό χαρακτηρισμό "Grkomani" που είναι πολύ άσχημο. Την αγάπη μας βέβαια σας τη δείχνουμε καθε φορά που έχουμε εκλογές. Από όλους τους Ελληνες παιρνετε 5000 ψήφους, εκ των οποιων μόνο 3000 είναι στη Μακεδονία και προερχονται από Σλαβοφωνους. Κι αν βγαλεις τα μηδενικά από το 3000 θα διαπιστώσεις και μόνος σου τι πραγματικά παίρνετε!
Στηριξες τους Ο.Π. στις εκλογές και τους κατέβασες μισή μονάδα τα ποσοστα στη Θεσ/νικη μεσα σε μια μολις μερα, κάλεσες τους πολιτες να ψηφίσουν Ντορα (που ήταν και το φαβορί), ψηφισαν όλοι το Σαμαρά (και με συντριπτική πλειοψηφία οι Μακεδόνες!). Μιλάμε για μεγάλη πέραση οι οδηγιες σου! Μάλλον θα έχεις και καμια συγγένεια με τον μπαμπα της Ντορας. Δεν εξηγείται αλλιως...

Ανώνυμος είπε...

Μηπως σας διέλαθε προηγούμενο σχόλιο μου με τον σχετικό παράλογο ισχυρισμό και το αβάσιμο εθνικιστικό επιχείρημα της ελληνικής πολιτείας οσον αφορά το δήθεν αποκλειστικό και μονοπωλιακό καθώς και αλυτρωτικό χαρακτήρα της αυτοπροσδιοριστικής χρήσης του όρου Μακεδόνας, Μακεδονία...
Μηπως η Ελλάδα είναι αυτή που ΜΟΝΟΠΩΛΕΙ την γεωγραφική και διοικητική χρήση του όρου Μακεδονία , όταν αυτός βρίσκεται σε τρείς περιφέρειες της...?
Οταν ενώ αναγνωρίζει η Ελλάδα τον διαμελισμό της Μακεδονίας από τη συνθήκη του Βουκουρεστίου, η ίδια κάνει λόγο για δυτική, κεντρική και ανατολική μακεδονία που αποκλείει την ύπαρξη γεωγραφικής μακεδονίας εκτός ελληνικής επικράτειας..
Είτε αφορά την Βόρεια Μακεδονία όπου βρίσκεται το ανεξάρτητο Κράτος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας είτε την Βορειοανατολική με την Μακεδονία του Πιρίν η οποία είναι προσαρτημένη στην Βουλγαρία...
είτε ακόμη και την βορειοδυτική μακεδονία που βρίσκεται στην αλβανία...
Αν η ελλάδα επιμείνει σε γεωγραφικό προσδιορισμό στο κράτος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, παραδείγματος χάρη Βόρεια τότε θα πρέπει και η ίδια να προσθέσει στις περιφέρειες της τον προσδιορσμό Νότια....
Προσωπικά η καλύτερη λύση για την ελλάδα αλλά και για τη μακεδονία είναι η λέξη Σκόπια σε παρένθεση, Δημοκρατία της Μακεδονίας( Σκόπια).
Φυσικά η χρήση του ονόματος αυτού θα αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα , η δε χρήση σε
διεθνείς οργανισμούς θα έχει εναλλακτική ισχύ- Δημοκρατία της Μακεδονίας/Δημοκρατία της Μακεδονίας(Σκόπια).
Οι υπόλοιπες 188 χώρες ( 126 ήδη και οι υπόλοιπες κατά την διάρκεια και ύστερα από την συμφωνία) τόσο σε αναφορές διμερούς χαρακτήρα όσο και διεθνή θα χρησιμοποιούν το αναγνωρισμένο από αυτές
συνταγματικό όνομα, Δημοκρατία της Μακεδονίας...!!!

Ανώνυμος είπε...

Γράφει ο νεοκομιτατζής (κομπλιμέντο του κάνω, αφού ήρωες σας είναι)

ΑΠΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ...
ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ....
Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΒΑΣΙΜΟΣ....
ΜΑΣ ΕΚΘΕΤΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΑ ΛΟΓΟ...

Δηλαδή να μη φοβόμαστε όταν ξεκάθαρα λέτε πως θέλετε να καταφέρετε την πολιτική απόσχιση μέσω της Ευρώπης των Περιφερειών (βλέπε και FUEN της οποίας είναι μέλος το Vinozhito). Είπαμε είμαστε υποσαχάριοι Ασιάτες έποικοι κι ό,τι άλλο κατεβάσει η κούτρα σας εσάς των καθαρόαιμων "ιθαγενών" αλλά τόσο ηλίθιοι δεν είμαστε να μας δουλεύετε στην ίδια παράγραφο.

Ανώνυμος είπε...

Στην ευρώπη των περιφερειών όλοι θα ψηφίζουν για τον κοινό περιφερειάρχη...
Συνεπώς θα έχουν και κοινή πλην της γεωγραφικής και πολιτική ταυτότητα....
αν αυτή η περιφέρεια λέγεται θρακη θα είναι θρακική αν λέγεται μακεδονία μακεδονική...
καμία πολιτική απόσχιση...
καμία, μη φοβάστε δίχως λόγο,μην τρέμετε ...
δεν υπάρχει περίπτωση να ανταπαδώσουμε αυτά που μας κάνετε μέχρι σήμερα...
δεν είναι στη κουλτούρα μας αυτό αντίθετα είναι η συγχώρεση, εξ΄ού και το έθιμο της απκριατικής συγχώρεσης...
ουκ γάρ είδασι τοι ποιούσι...

Ανώνυμος είπε...

Καλά δε καταλαβαίνεις τι γράφεις. Αντικατάσταση των ευρωπαϊκών εθνών-κρατών από περιφέρειες κομμένες και ραμμένες στα μέτρα διαφόρων μειονοτήτων προωθεί η FUEN (και πιο κρυφά η EFA) και βέβαια και το Vinozhito ως μέλος και των δύο.

Όσο για την κουλτούρα σας την έζησε η Ρωμιοσύνη στο πετσί της εδώ και πάνω από 100 χρόνια - πιο πρόσφατα όταν πρώτα ως Κομμιτάτο/Οχράνα και μετά ως SNOF/NOF μας μπήξατε το μαχαίρι πισώπλατα.

Α, και τις φράσεις από την αγία γραφή μην τις βιάζεις ορθογραφικά...

Ανώνυμος είπε...

belo more είπε...
Η καταγωγη μου ειναι απο ενα χωριο εξω απο την Θεσσαλονικη. Γνωριζω την ιστορια της οικογενειας μου σε βαθος τουλαχιστον 200 ετων.
Παντα ξεραμε οτι ειμαστε ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ δηλαδη ΕΛΛΗΝΕΣ, και η γλωσσα μας ηταν η ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Σε χωρια κοντα στο δικο μου μιλουσαν το Σλαβικο ιδιωμα, που αλλοι ελεγαν οτι ειναι Ελληνες και αλλοι οτι ειναι Βουλγαροι.(αναλογως αν ηταν Πατριαρχικοι ή Εξαρχικοι).
Κανενας φυσικα δεν ελεγε οτι ειναι εθνικα Μακεδονας.
Τωρα ηρθατε εσεις και λετε οτι ειστε .
οΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ για σας δεν ειμαστε Αυτοχθονες!!! Δηλαδη ποσα χρονια ή Αιωνες πρεπει να περασουν για να θεωρηθεις αυτοχθονας!!!