Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

28 Δεκ 2009

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ»



Eδω μπορεί κανείς να δει το πρώτο Σύνταγμα του Ελληνικού Κράτους, του 1827, όπου γίνεται αναφορά στο ΤΙ είναι Ελλάδα και ΕΛΛΗΝΑΣ. Ο κάθε πιστός «εις Χριστόν», δηλαδή Χριστιανός, ήταν αυτομάτως και Έλληνας, εντος της Ελληνικής επικράτειας, η οποία με τι σειρά της ΔΕΝ είχε ξεκαθαρισμένα «σκλαβωμένα» εδάφη αλλά όποια από τα εδάφη ελευθερωνόταν δια των όπλων εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, θα μπορούσαν να γίνουν ΕΛΛΑΔΑ.
Αλλόθρησκοι γηγενείς λαοί της Ελλάδας αποκλείονταν από τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη και ήταν θύματα εθνοκάθαρσης εάν δεν ασπάζονταν την ελληνορθόδοξη πίστη.
Οι απόγονοι των «Ελλήνων» του παραπάνω Συντάγματος ζητούν σήμερα από εμάς τους Μακεδόνες να βρούμε «γωνία στο τάλιρο», δηλαδή να αποδείξουμε την «αρχαία» καταγωγή μας, για να μας αναγνωρίσουν οι ίδιοι ως Μακεδόνες! Εμείς όμως δεν είμαστε Μακεδόνες λόγο κάποιου κρατικού συντάγματος αλλά επειδή οι πρόγονοι μας αυτοπροσδιορίζονταν έτσι και αυτό μετέδωσαν και σε εμάς, παραδοσιακά και όχι «τεχνητά».

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι δημοκράτες μακεδόνες καταδικάζουν απερίφραστα την θεοκρατική χούντα του Ιράν , του φασίστα Αχμαντινεντζάντ.
παράλληλα στηρίζουν σθεναρά τους δημοκράτες ιρανούς που θρηνούν θύματα από τις δυνάμεις ασφαλείας

bb είπε...

Η καταδίκη πρέπει να απευθύνεται στις μεθόδους καταστολής και όχι ως υποστήριξη στα παιγνίδια εξουσίας μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στο Ιραν. Δεν νομίζω ότι αυτοί που διαδηλώνουν σήμερα στους δρόμους του Ιράν το κάνουν για να φέρουν δημοκρατική διακυβέρνηση στη χώρα τους.. Άλλωστε, εμάς δεν μας πέφτει λόγος υποστήριξης η μη κάποιων πολιτικών ομάδων σε μια ξένη χώρα. Αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε είναι να καταδικάζουμε την καταπάτηση και μη σεβασμό των δημοκρατικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από όπου και αν προέρχονται. Ένα από αυτά είναι η δολοφονία στρατιωτών από «αντάρτες» που έχουν πολιτικούς υποστηρικτές ως συνεργάτες τους. Υπάρχουν τρόποι ειρηνικοί με τους οποίους σήμερα μπορούν οι άνθρωποι να επιτύχουν το σεβασμό των δικαιωμάτων τους, χωρίς να καταφεύγουν σε τέτοιες βάρβαρες ενέργειες (δολοφονίες).

Ανώνυμος είπε...

οι δημοκράτες Μακεδόνες εύχονται αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Ιράν.
υποστηρίζουν τον ειρηνικό και αμυντικό αγώνα των δημοκρατών ιρανών για εκδίωξη του "αντιιμπεριαλιστή" και "αντιαμερικανού" δικτάτορα και του θεοκρατικού καθεστώτος των μουλάδων, εκφράζοντας θλίψη για τους θανάτους αθώων και αόπλων πολιτών απο οπλισμένες δυνάμεις ασφαλείας και παραστρατιωτικούς οπλισμένους σχηματισμούς .
αντίθετα οι έλληνες εθνικιστές ζαλισμένοι από τον πακτωλό των κοινοτικών εισρροών υπστηρίζουν κάθε δικτάτορα που δηλώνει ομοιδεάτης τους ως αντιμερικανός, όπως ο Τσάβεζ και ο Αχμανινετζάντ...

Ανώνυμος είπε...

πολύ καλό βίντεο που αναδεικνύει την φασιστική θρασύτητα του ελληνικού εθνικισμού αφενός μεν να ορίζει με παντελώς ιδεολογικά κριτήρια την εθνική ελληνική ταυτότητα, αφετέρου δε να αρνείται την πολιτιστική και μη ιδεολογική εθνοτική ταυτότητα...!!!
και αν πριν δύο αιώνες η πίστη στην αρχαιοπληκτική ταυτότητα είχε αγαθά και ανιδιοτελή κίνητρα σήμερα η ελλαδεμπορία και η πατριδοκαπηλία αποτελούν το ποιό προσοδοφόρο επάγγελμα του κατοίκου της ελλάδος , σε βάρος της αξιοπρέπειας του έντιμου πληθυσμού,ιδιαίτερα του μακεδονικού.
γιατί η οικονομική διάσταση του εθνικισμού ονομάζεται ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ , πράγμα που βλέπουμε να επικρατεί σήμερα στην πατρίδα μας όπου οι μισοί είναι κρατικοί δημόσιοι υπάλληλοι οι δε άλλοι μισοί κρατικοδίαιτοι ιδιώτες...
γιατί εθνικισμός και ευημερία είναι παντελώς αντίθετες έννοιες....
ιδιαίτερα για μία μικρή χώρα όπως η ελλάδα .
και μάλιστα στην σημερινή εποχή της ελευθερίας του εμπορίου , της ελευθερίας της κίνησης των χρημάτων, της ελευθερίας της μετακίνησης των ανθρώπων .
αποτέλεσμα της τεχνολογικής επανάστασης και της επακόλουθης βελτίωσης του πνευματικού επιπέδου των ανθρώπων, με επίκεντρο τα ατομικά ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία μέχρι τώρα φάνταζαν ως εξωτικά...

Ανώνυμος είπε...

αφετέρου δε να αρνείται την πολιτιστική και μη ιδεολογική εθνοτική ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ταυτότητα...!!!

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει στο σχολείο δε μάθατε τίποτα από αντίδραση που σας δίδασκαν οι "κακοί έλληνες κατακτητές" αλλά στα γεράματα σας τουλάχιστον δε μπορείτε να μάθετε πότε και που γράφτηκε το πρώτο ελληνικό Σύνταγμα; Το 1921-22 στην Επίδαυρο πατάτες καθαρίζανε;

Ανώνυμος είπε...

Με δεδομένο ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού της Θράκης είναι μουσουλμάνοι τότε έχουν κάθε δίκιο να διεκδικήσουν την απόσχιση της περιοχής από το ελλαδικό κράτος, αφού δεν πιστεύουν σε Χριστό.

Ανώνυμος είπε...

Ο συνχορεμενος συγγαφεας,δημοσιογραφος,Βασιλης Ραφαιλιδης,οταν πριν απο χρονια εγραψε την[κωμικοτραγικη]Ιστορια του Νεοελληνικου Κρατους,σε καποιο σημειο γραφει,ολοι οι λαοι εχουν Ηρωες και Καθαρματα,οι Ελληνες εχουν μονο ΗΡΩΕΣ.
Ειναι το μοναδικο Κρατος που γιορταζει εθνικη επετειο οχι με το τελος του πολεμου, αλλα με την εναρξη αυτου και το χειροτερο,αυτο γινεται για να δοξαζει ενα απο τα μεγαλυτερα καθαρματα που εχει γεννησει αυτος ο τοπος.
Θα μπορουσα να απαριθμησω δεκαδες τετοιες ιστορικες αμετροεποιες.
Μια συντομη συνομιλια Ελληνικου ακαδημαικου
μεγαλιου.
Δεν θελουμε σκαπανεις της Επιστημης.
Το καταλαβες?
Θελουμε ανθρωπους που απλως να αναπαραγουν την κυριαρχη αποψη.
[Καθηγητης ΑΠΘ προς υποψηφιο επικουρο καθηγητη[1986].
Τα σχολια δικα σας.
ΠΑΝΤΕΣ.

bb είπε...

Ανώνυμε 8:24, κολλάς στις λέξεις! Το "Προσωρινό Πολίτευμα της Επιδαύρου” που αναθεωρήθηκε το 1823 από την Β' Εθνοσυνέλευση στο Άστρος με τον «Νόμο της Επιδαύρου» μπορεί να ήταν συντάγματα αλλά αυτό του 1827 είχε και τον τίτλο «Πολιτικόν Σύνταγμα»! Πάντως σε όλα τα παραπάνω συντάγματα Έλληνες ήταν μόνο οι πιστοί εις Χριστόν και δεν αλλάζει η ουσία τους.

Αχμετ είπε...

οι μουσουλμάνοι της δυτικής θράκης δεν επιθυμούν καμμία απόσχιση .
αντίθετα επιδιώκουν εθνοτική, γλωσσική,θρησκευτική ισοτιμία και ισονομία στα πλαίσια του ελληνικού κράτους.
αυτό σημαίνει ελεύθερη εκδήλωση ατομική και συλλογική της τουρκικής εθνοτικής τους ταυτότητας, όπως συμβαίνει με την ελληνική.
ελεύθερη εκλογή των μουφτήδων αντι διορισμού, όπως ελεύθερα πράττουν οι ορθόδοξοι χριστιανοί με τους επισκόπους τους, τους οποίους δεν διορίζει το ελληνικό κράτος αλλά τους εκλέγουν οι εκπρόσωποι των ελληνοορθοδόξων στην Ιεραρχία.
ελεύθερη χρήση στον δημόσιο χώρο της τουρκικής γλώσσας, στο ράδιο ,στην τηλεόραση ,αντι της πρόσφατης παράνομης απαγόρευσης του ΕΣΡ...
Αν γίνουν τα παραπάνω ούτε απόσχιση επιθυμούν ούτε αυτονομία

Ανώνυμος είπε...

Κόβεται το κάπνισμα από 1η Ιανουαρίου στην ΠΓΔΜ

Newstime NewsDesk , 29 Δεκ, 09:40

Από την 1η Ιανουαρίου του 2010 τίθεται σε ισχύ ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, τα καφέ και τα εστιατόρια στην ΠΓΔΜ.
----------------------------------------------------
στην ελλάδα της κοιτίδας του πολιτισμού πότε θα γίνει αυτό..?

од воден είπε...

[[Ανώνυμος είπε...

Κόβεται το κάπνισμα από 1η Ιανουαρίου στην ΠΓΔΜ

Newstime NewsDesk , 29 Δεκ, 09:40

Από την 1η Ιανουαρίου του 2010 τίθεται σε ισχύ ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, τα καφέ και τα εστιατόρια στην ΠΓΔΜ.
----------------------------------------------------
στην ελλάδα της κοιτίδας του πολιτισμού πότε θα γίνει αυτό..?
29 Δεκεμβρίου 2009 10:09 π.μ. ]]





Ναι καλα! ΟΣΟ ΚΑΙ ΔΩ!!!


so srekia novata godina

Ανώνυμος είπε...

...«Βρισκόμαστε σε μία εξαιρετικά δύσκολη γειτονιά. Έχουμε κακούς γείτονες - και δεν αναφέρομαι στους Τούρκους απλώς για το θέμα της εθνικής ασφάλειας - οι οποίοι είναι πάρα πολύ επικίνδυνοι σε ότι αφορά την εθνική αλλά και την κοινωνική μας ασφάλεια»

είπε στην Βουλή των Ελλήνων (15/12/09) ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κατηγορώντας τους πολίτες των γειτονικών χωρών ως «κακούς γείτονες» και «επικινδύνους»
Ο υπουργός προφανώς προσπαθεί να εφαρμόσει μια νέα πολιτική δαιμονοποιήσης και μίσους που παραβιάζει κατάφωρα τις αρχές φιλίας μεταξύ των γειτόνων, την εμπιστοσύνη και την ειρηνική συνύπαρξη, που είναι ταυτόχρονα σε πλήρη αντίθεση με όλες τις ευρωπαϊκές αξίες.

--------------------------------------------------------
είναι δυνατόν χώρες υποψήφιες στην Ευρωπαϊκή Ενωση και σύμμαχες στο ΝΑΤΟ να θεωρούνται κακοί γείτονες για τον κ. Χρυσοχοϊδη , υπουργό χώρας 30 χρόνια στην Ε.Ε και 60 χρόνια στο ΝΑΤΟ...?
Βέβαια από την άλλη πλευρά 30 χρόνια στην Ε.Ε και η παρουσία της στηνΕλλάδα είναι άκρως υποτονική , ακόμα και σε συμβολικό επίπεδο...!!!

Ανώνυμος είπε...

Ζα νάσητε μπράτιε Μακεντόντσι

Η ανασφάλεια της Κάτω Μακεδονίας

«Δεν εννοήσαμεν αν η γλώσσα ήτον η μακεδονική ή η ελληνική», έγραφε το 1904 ο Παύλος Μελάς στη γυναίκα του από κάποιο μακεδονόφωνο χωριό της Μακεδονίας. «Ζα νάσητε μπράτιε Μακεντόντσι» (για τους αδελφούς μας Μακεδόνες) τιτλοφορούνταν οι προκηρύξεις που οι μακεδονομάχοι μοίραζαν στους χωρικούς το 1905, όταν ο επίσημος χαρτογράφος του ελληνικού βασιλείου εξηγούσε πως ο Μακεδονικός Αγώνας διεξάγεται μεταξύ «Ελληνιζόντων Μακεδόνων» και «Βουλγαριζόντων Μακεδόνων» αλλά «η εθνότης είναι η αυτή και εις τας δύο ταύτας κατηγορίας, ήτοι η Μακεδονική». Το 1920 η επίσημη απογραφή πληθυσμού του ελληνικού κράτους κατέγραψε την ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας», διακριτής από τη σερβική και τη βουλγαρική. «Μακεδονική γλώσσα» αναφέρει ακόμη και η εμφυλιοπολεμική Λευκή Βίβλος που εξέδωσε το 1947 το κράτος των Αθηνών. Για «μακεδονική γλώσσα η οποία ομιλείται στα Σκόπια και έχει γραμματικήν και συντακτικόν» έκανε τέλος λόγο το 1959 στη Βουλή ο Ευάγγελος Αβέρωφ, υπουργός Εξωτερικών του Καραμανλή του πρεσβύτερου. Να υποθέσουμε πως όλοι αυτοί δεν ήταν παρά ενεργούμενα του «αλυτρωτισμού των Σκοπίων», αφού έσπευσαν -μερικές δεκαετίες πριν από τον κ. Ντάνιελ Φριντ του Στέιτ Ντιπάρτμεντ- ν' αναγνωρίσουν την ύπαρξη της ακατονόμαστης «ψευδοεθνότητας» και «ψευδογλώσσας»; Οσο για την Πηνελόπη Δέλτα, ο ρόλος της είναι εξαιρετικά ύποπτος: αυτή δεν γράφει, και μάλιστα στα «Μυστικά του Βάλτου», για πληθυσμούς που «εθνική συνείδηση είχαν τη μακεδονική μονάχα» δυο ολόκληρες γενιές πριν απ' τον Τίτο;

Περίσσεψε φαίνεται ο ενθουσιασμός από την εθνική μας νίκη στο Βουκουρέστι. Από την επιβεβαίωση δηλαδή του ότι κι εμείς, ως παλαίμαχοι νατοϊκοί, μπορούμε να καταπατούμε ατιμωρητί τις διεθνείς συμφωνίες που έχουμε υπογράψει. Μέσα σε χρόνο μηδέν παραμερίστηκαν έτσι η διπλωματική μετριοπάθεια και τα ορθολογικά επιχειρήματα, περί μιας σύνθετης ονομασίας που θα καθιστά διακριτή τη «δική μας» Μακεδονία από την «άλλη», κι επιστρέψαμε επί της ουσίας στις μέρες του 1992-93. Από τον Γιώργο Παπανδρέου ώς τον Γιώργο Καρατζαφέρη κι από τα φιλοκυβερνητικά κανάλια μέχρι το «Ριζοσπάστη», όλος ο πολιτικός κόσμος σπεύδει να καταγγείλει σαν «απαράδεκτη πρόκληση» ακόμη και την απλή παραδοχή του αυτονόητου: ότι οι βόρειοι γείτονές μας έχουν εθνική ταυτότητα και γλώσσα, τις οποίες οι ίδιοι προσδιορίζουν (και η υπόλοιπη ανθρωπότητα -με την εξαίρεση των Βούλγαρων εθνικιστών- αποδέχεται) εδώ και πολύν καιρό ως μακεδονικές. Αυτή όμως η σκλήρυνση δεν αντίκειται απλώς στο υφιστάμενο διεθνές δίκαιο περί εθνικού αυτοπροσδιορισμού. Αδυνατεί επίσης εκ των πραγμάτων να συμπυκνωθεί θεσμικά σε κάποιο διεκδικήσιμο αίτημα, πέρα από την ανομολόγητη αλλά οφθαλμοφανή προσδοκία αυτοδιάλυσης του «κρατιδίου». Ταυτόχρονα, ωστόσο, αποκαλύπτει το βαθύτερο (και παράλογο, μολονότι ιστορικά ερμηνεύσιμο) σύνδρομο εθνικής ανασφάλειας που υποκρύπτεται πίσω από το θέατρο σκιών περί «μακεδονισμού». Εναν αιώνα μετά τους Βαλκανικούς πολέμους, μάλλον κάποιοι δεν έχουν ακόμα πειστεί πως η ελληνική Μακεδονία είναι όντως ελληνική.

(Ελευθεροτυπία, 19/4/2008)

--------------------------------------------------------------
από τα παραπάνω προκύπτει ότι η στάση των ελλήνων πολιτικών πριν 50 και πλέον χρόνια ήταν λιγότερο αντι-μακεδονική και υπερεθνικιστική από ότι σήμερα και παρά την συμμετοχή στην Ε.Ε εδώ και 30 χρόνια με τον επακόλουθο πακτωλό κοινοτικών εισροών.....

Ανώνυμος είπε...

Hμερομηνία : 29-12-09
Γκρούεφσκι: «η Ελλάδα ζητά αλλάξουμε τον προσδιορισμό της εθνικής μας ταυτότητας»


Αναφορές Ν. Γκρούεφσκι για το θέμα της ονομασίας.
«Η Ελλάδα θέτει όρους και προϋποθέσεις, οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, σε συνέντευξή του, χθες το βράδυ, στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων «Κάναλ 5» .

Κληθείς να διευκρινίσει ποιοι είναι αυτοί οι όροι και οι προϋποθέσεις, ο κ. Γκρούεφσκι είπε ότι «η Ελλάδα ζητά ανοιχτά να αλλάξουμε όχι μόνο την ονομασία της χώρας μας, αλλά και τον προσδιορισμό της εθνικής μας ταυτότητας και γλώσσας» .

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ πρόσθεσε ότι οι «αξιώσεις» αυτές από ελληνικής πλευράς αναφέρθηκαν από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου, στις συναντήσεις που είχαν μεταξύ τους.

Ο κ. Γκρούεφσκι είπε ότι ανέφερε στον κ. Παπανδρέου πως «τέτοιοι όροι και προϋποθέσεις δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί από καμία κυβέρνηση στη Μακεδονία, τα επόμενα 100 χρόνια» .

Σε παρατήρηση, αν τα πράγματα στη διεθνή διπλωματία και στις σχετικές διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας είναι τόσο απλοϊκά, όπως τα περιγράφει, ο κ. Γκρούεφσκι είπε ότι στην περίοδο αυτή, ο χαρακτήρας των συνομιλιών και διαπραγματεύσεων για το θέμα της ονομασίας περιορίζεται σε ένα σκηνικό «άσπρο-μαύρο» .

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ είπε ακόμη ότι δεν διακρίνει κάποια διαφορά στις θέσεις, μεταξύ του νυν πρωθυπουργού της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου και του προκατόχου του Κ. Καραμανλή, για το θέμα της ονομασίας.

Σε ερώτηση ποια είναι η εθνική κόκκινη γραμμή της ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας, ο κ. Γκρούεφσκι παρέπεμψε στο τμήμα του προεκλογικού προγράμματος του κόμματός του VMRO-DPMNE, στο οποίο, όπως πρόσθεσε, αναφέρεται με σαφήνεια ότι, η χώρα δεν πρόκειται να αποδεχτεί τροποποίηση του Συντάγματος, με στόχο την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της χώρας, δεν πρόκειται να κάνει κανένα συμβιβασμό σε ζητήματα που αφορούν την εθνική ταυτότητα και γλώσσα και ότι όποια πρόταση-λύση προωθηθεί για το θέμα της ονομασίας, θα τεθεί στην ετυμηγορία του λαού.

Τέλος, ο κ. Γκρούεφσκι κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση στην ΠΓΔΜ ότι ασκεί πιέσεις προς την κυβέρνηση να αποδεχτεί «οποιοδήποτε συμβιβασμό στο θέμα της ονομασίας» και πρόσθεσε ότι με τον τρόπο αυτό διαδραματίζει «επικίνδυνο και μη εποικοδομητικό ρόλο» .

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
==============================================================
Η σημερινή ελληνική εξωτερική πολιτική είναι βαριά αντι-μακεδονική , εξόχως υπερεθνικιστική και ρατσιστική αποτέλεσμα της δίχως όρους και προϋποθέσεις πρωτοφανούς εισροής πακτωλού κοινοτικών χρημάτων.....

Ανώνυμος είπε...

Θάλεια Δραγώνα: «Αντέχω στο ‘κυνήγι μαγισσών’»

Στο στόχαστρο του ΛΑ.Ο.Σ και μέρους της ΝΔ έχει βρεθεί τον τελευταίο καιρό η ειδική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θάλεια Δραγώνα. Δεχόμενη ‘κατηγορίες’ για ανθελληνικές θέσεις και έλλειψη πατριωτισμού μέσα από εμφανίσεις στελεχών σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, ή ακόμα και από το βήμα της Βουλής, η κ.Δραγώνα έλυσε σήμερα τη σιωπή της. Σε μία ραδιοφωνική συνέντευξη ‘ποταμό’ που παραχώρησε στο ‘Κανάλι Ένα 90,4’, απάντησε στους επικριτές της και …εξήγησε τις αιτίες του κακού. Δήλωσε ότι ‘αντέχει’ στις επιθέσεις, ομολογώντας πάντως ότι όλος αυτός ο ιδιότυπος πόλεμος δεν της είναι καθόλου ευχάριστος.


«Οι επιθέσεις που δέχομαι είναι μία κατασκευασμένη διαδικασία, η οποία κλιμακώνεται από την πρώτη ημέρα που τοποθετήθηκα, με τα ίδια βέβαια επιχειρήματα, τα οποία είναι και ψευδή», είπε. Αναφερόμενη στο βασικό επιχείρημα των αντιπάλων της, στο βιβλίο που είχε κυκλοφορήσει το 1997 και μάλιστα είχε επικροτηθεί από την επιστημονική κοινότητα, έκανε λόγο για ‘φράσεις που απομονώνονται’ δημιουργώντας νέες, για τις οποίες τώρα θα πρέπει εκείνη να απολογηθεί, καθώς προκύπτει από αυτές μειωμένη εθνική ακεραιότητα…

Εκτιμώντας ότι το όλο ζήτημα είναι άκρως πολιτικό, με αιτίες που βρίσκονται στο εκλογικό αποτέλεσμα και συναρτώνται με τη συζήτηση που γίνεται για το μεταναστευτικό, κάνει λόγο για ένα ‘κυνήγι μαγισσών’ που συνδέεται με εσωτερικά προβλήματα της δεξιάς παράταξης. Δηλώνει δε σίγουρη για την αποφασιστικότητα του Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει στην νέα μεταναστευτική πολιτική που έχει χαράξει.

Ειδικά για τις επιθέσεις που δέχεται από τον ΛΑ.Ο.Σ, οι οποίες είναι και οι σφοδρότερες, τις αποδίδει στην προσπάθειά του να ανακτήσει τα ποσοστά που αισθάνεται ότι χάνει, ενώ για τη ΝΔ σημειώνει ότι μερικές καταστάσεις, όπως η εκλογική ήττα του Οκτωβρίου ή η αντίστοιχη των ευρωεκλογών τον Ιούνιο την αναγκάζουν να στραφεί δεξιότερα, για να μη χάσει ψήφους.

Σε κάθε περίπτωση, η ίδια εκτιμά ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας ‘αγκαλιάζουν’ τις κινήσεις που γίνονται υπέρ των μειονοτήτων, διαχωρίζοντας σαφώς τις όποιες ‘ακραίες’ απόψεις ακούγονται κατά καιρούς. «Οι ‘πατριώτες’ ψάχνουν πάντα κάτι που να μοιάζει εκφοβιστικό, άρα το να ασχολείται κανείς με την μειονότητα είναι από μόνο του ένα θέμα … ‘εθνικά ύποπτο’», είπε, κάνοντας λόγο για μία ‘βαθύτερη, ρητή ή άρρητη επιθυμία (τους) να αφεθεί αγράμματη ή στο περιθώριο’, απόψεις όμως που έχουν καταδικαστεί από τη σύγχρονη κοινωνία.

Ειδικότερα, μιλώντας για το πρόγραμμα με στόχο την ελληνομάθεια των παιδιών της μειονότητας στην Θράκη και την ομαλότερη κοινωνική τους ένταξη, στο οποίο εργάστηκε για πάνω από δέκα χρόνια, το χαρακτήρισε επιτυχημένο. Και αυτό διότι από το 65% στο οποίο υπολογιζόταν η σχολική διαρροή του μειονοτικού μαθητικού πληθυσμού το 2000 (όταν ο εθνικός μέσος όρος δεν ξεπερνούσε το 6%), έπεσε στο 30% μέσα σε έξι χρόνια, ενώ σε διάστημα δέκα ετών τετραπλασιάστηκε η πρόσβαση των παιδιών στο Γυμνάσιο.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, η κ.Δραγώνα φάνηκε ιδιαιτέρως ικανοποιημένη από την ‘απόλυτη στήριξη’ που της παρέχει η κυβέρνηση και η πολιτική προϊστάμενός της Άννα Διαμαντοπούλου. «Είμαι στη θέση μου και δεν εκφράστηκε ποτέ κανενός είδους αμφιβολία… δεν μου ζητήθηκε ποτέ από το υπουργείο ή από την κυβέρνηση να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε δε τις επανειλημμένες απαντήσεις της υπουργού Παιδείας εντός Βουλής, καθώς και την στήριξη που δέχθηκε δια στόματος Θεόδωρου Πάγκαλου κατά την συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό την περασμένη Τετάρτη. Όσο για την ίδια, δηλώνει ότι αντέχει πάντα στα δύσκολα, στον βαθμό που όσα κάνει είναι αποδεκτά από τη συλλογικότητα στην οποία εντάσσεται. Πάντως, η όλη κατάσταση όπως διαμορφώνεται, δεν της είναι και ευχάριστη...

Ανώνυμος είπε...

εξαίρετο βιβλίο ,αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας εξειδικευμένων πανεπιστημιακών σε ελληνικά ΑΕΙ.
πραγματεύεται τον ρατσιστικό και εθνικιστικό δηλητηριασμό του έλληνα μαθητή μέσα από τα σχολικά βιβλία εκπαίδευσης.
επιδιώκει την μετεξέλιξη της εθνικιστικής μυθολογικής δημόσιας παιδείας σε δημοκρατική και επιστημονική, ως βασική προϋπόθεση ενός ευρωπαίου δημοκρατικού και μη ξενόφοβου πολίτη.
και συνεπώς του έλληνα πολίτη ο οποίος εδώ και δεκαετίες συμμετέχει στο ευρωπαϊκό εποικοδόμημα, εισπράτοντας πρωτοφανή οικονομικά οφέλη...
Αυτή η άκρως πατριωτική πρωτοβουλία μίας ομάδας πολιτισμένων και ευγενών ελλήνων με επίκεντρο την Θάλεια Δραγώνα έγινε αντικείμενο ενορχηστρωμένης και συκοφαντικής επίθεσης από τους συνήθεις ύποπτους εθνικά επιζήμιους και πατριδοκάπηλους αριστεροδεξιούς ρατσιστές και εθνικιστές-Μίκης, Καρατζαφύρερ, Τραγάκης και όλου το υπερεθνικιστικού μπλόγκ.
Αν η Ευρώπη υπάρχει οφείλει να λάβει μέτρα και κυρώσεις πριν είναι αργά γιατί ο επόμενος Χίτλερ είναι σίγουρο ότι θα εκκολαφθεί στην Ελλάδα...!!!

Ανώνυμος είπε...

Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΗΣΥΧΟΥΣΑΝ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΟΛΙΖΑΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΑ...

«Εθνικιστής, δημαγωγός, καιροσκόπος»
----------------------------------------------------------------------
έτσι για να μην ξεχνάμε όταν το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ υμνεί τον Ανδρέα...

Πέτρος Χουχούλης είπε...

Ο καθένας με τον πόνο του!

Ξεχάσατε ορέ ότι οι Torbesh (Σλαύοι Μουσουλμάνοι) δήλωναν ΑΛΒΑΝΟΙ λόγω θρησκείας μέχρι και το 2001; Ο Γκρούτσο είδε και έπαθε γιά να τους διαφοροποιήσει από τους Αλβανούς...

Σε κάθε περίπτωση πάντως, σε όλα τα Βαλκάνια οι πληθυσμοί αυτοπροσδιορίζονταν μέσω θρησκείας και όχι γλώσσας γιά αιώνες (από την άνοδο του Χριστιανισμού και έπειτα) με ελάχιστες εξαιρέσεις. Αυτό ισχύει μέχρι σήμερα σε ορισμένες περιπτώσεις (Σέρβοι-Κροάτες-Βόσνιοι)

Το Ελληνικό κράτος κατάφερε να Εξελληνίσει πολλούς, συνήθως με ειρηνικό τρόπο. Υπήρξαν εξαιρέσεις λόγω προσπάθειας κάποιων γειτονικών λαών να διεκδικήσουν τους ίδιους πληθυσμούς, αλλά και πάλι η συντριπτική πλειοψηφία ήταν σε τροχιά Εξελληνισμού ακόμα και πριν την άφιξη του Ελληνικού στρατού στα εδάφη τους (δες Καρακασίδου: Hills of blood, fields of wheat)

Σε κάθε περίπτωση, η αντίδραση του Ελληνικού πληθυσμού στους Σλαύους που θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως "Μακεδόνες" οφείλεται σε Ιστορικά γεγονότα: Οι "Σλαύοι" (Ονομασία που εφευρέθηκε από τους Ανατολικό Ρωμαϊκούς συγγραφείς, καθώς οι ίδιοι χρησιμοποιούσαν διαφορετικά ονόματα: Μπεζεργκίτες, Ντραγκουβίτες Στρυμωνίτες κ.τ.λ. δες Κούρτα The making of the Slavs) ήρθαν στην Μακεδονία ως εισβολείς και κατέσφαξαν/εκτόπισαν τους Μακεδόνες (δες Μάνγκο: Byzantium, the empire of new Rome. Scribner's 1980) πολλοί από τους οποίους αναγκάστηκαν να διαφύγουν στην θράκη όπου επέβαλαν το όνομα τους στο Θέμα της "Μακεδονίας", και αυτή η ονομασία τμήματος της Θράκης ήταν η τελευταία επίσημη ονομασία που περιλάμβανε τον όρο "Μακεδονία" πριν το 1912!

Δεν είναι ούτε ηθικό ούτε δίκαιο, οι απόγονοι των Ντραγκουβιτών και άλλων Σλαϋικών φυλών να ισχυρίζονται ότι είναι οι απόγονοι αυτών που κατέσφαξαν οι πρόγονοι τους κατά τον Μεσαίωνα. Περισσότερο δε εφόσον οι δικοί τους πρόγονοι συνήθηζαν να αυτοπροσδιορίζονται είτε ώς Βούλγαροι ή από το χωριό καταγωγής τους μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα (δες Μισίρκωφ: On Macedonian matters, Κράμερ: Language in exile of the Macedonians of Toronto) Ενώ οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τον όρο "Μακεδονία" και τους μύθους γύρω από τον Μέγα Άλέξανδρο τουλάχιστον από την εποχή του Ρήγα Φερραίου (ο οποίος ήτανε Βλάχος, αλλά έγραφε στην Ελληνική όπως και πολλοί άλλοι Εξελληνισμένοι Βλάχοι, Σλαύοι, Αλβανοί κ.τ.λ. και βέβαια σε περιπτώσεις όπως του Φερραίου, βοήθησαν στην δημιουργία της σύγχρονης Ελληνικής ταυτότητας)

Όσον αφορά την ιδιοφυία που ισχυρίζεται ότι οι Έλληνες υποστηρίζουν τον Αχμαντινετζάντ, καλύτερα να το αποδείξει πρώτα, η ακόμα καλύτερα να μας εξηγήσει πως Γκρούτσο και Ερντογκάν έχουν γίνει τα καλύτερα φιλαράκια την ώρα που καταστηματάρχες στο Ντιαρμπακίρ σκοτώνουν εν ψυχρώ ειρηνικούς διαδηλωτές που αντιδρούν στο κλείσιμο Κουρδικού κόμματος στην Τουρκία. Οι Τούρκοι στρατιώτες σκοτώνουν πολύ συχνότερα βέβαια...

Πέτρος Χουχούλης είπε...

Και βέβαια, μιλώντας γιά φανατικούς Χριστιανούς που ακόμα κυνηγάνε Μουσουλμάνους, ας μην ξεχνάμε και τον Γκρούτσο που έφτιαξε τον πιό κιτς μεταλλικό γιγαντιαίο σταυρό του πλανήτη, όνειρεύεται μία εκκλησία που θα γεμίσει το κέντρο των Σκοπίων (μαζί με κάτι αγάλματα) και προσπάθησε ανεπιτυχώς να περάσει νόμο γιά να βοηθήσει τους ομοεθνείς του να ξεπεράσουν το δημογραφικό τους πρόβλημα, εις βάρος των Αλβανών (δες Εκόνομιστ: Demography in the Balkans, A birth dearth)

Τι θα γινότανε μπρε σαΐνια αν κάποιος καταστηματάρχης στην Αθήνα σκότωνε κάποιο διαδηλωτή στις διαδηλώσεις γιά το θάνατο του Αλέξη τον Δεκέμβρη του 2008 με δικαιολογία ότι επιτέθηκαν στο μαγαζί του;

Τι θα γινότανε αν κάποιος καθάριζε τον Φιλίπωφ ή κάποιον άλλον από εσάς όπως εκτελέστηκε ο Αρμένιος Χράντ Ντίνκ στην Τουρκία από εθνικιστές;

Και στην Ελλάδα έχουμε περιστατικά όπως ο φόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου ή ο τραυματισμός της Κούνεβα, όμως οι Έλληνες "εθνικιστές" ή μη ρημάζουν τον τόπο σε κάθε τέτοιο περιστατικό, κάτι που σημαίνει ότι οι αρχές πρέπει να προσέχουν τι μαλακίες κάνουν ή επιτρέπουν να γίνονται.

Δεν ξέρω τι παπαριές έγραφε ο Ραφαηλίδης, εγώ όμως θυμάμαι πολύ καλά τι ρόλο έπαιξε ο Εφιάλτης στην μάχη των Θερμοπυλών, ο Δημάρατος της Σπάρτης στο πλευρό των Περσών η ο Πηλιό-Γούσης στην πτώση του Σουλίου, και το ξέρω από το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα που φρόντισε να που ξεκαθαρίσει ποιοι ήταν καθάρματα.

Οι Μουσουλμάνοι της Θράκης πρέπει να ξεπεράσουν τις απαρχαιωμένες αντιλήψεις τους και να καταλάβουν ότι οι μουφτήδες δεν είναι οι πλέον καταληλλότεροι γιά να εκδικάζουν τις υποθέσεις τους. Δυστυχώς, η συνθήκη της Λωζάννης λέει άλλα και έτσι στην "Χριστιανοκρατούμενη" Ελλάδα (Τον κακό σας τον καιρό!) ισχύει ακόμα η Σαρία (Ισλαμικός νόμος) την ίδια ώρα που αυτός έχει καταργηθεί ακόμα και στην Τουρκία! Κάπως έτσι κάτι δεκατετράχρονα παντρεύονται παρά την θέληση τους...

Όσον αφορά την Δραγώνα, κάποιες από τις απόψεις τις είναι ισοπεδωτικές. Δεν μπορεί οι Ευρωπαϊκοί πολιτισμοί που έχουν όχι απλά ιστορία (γιατί όλοι έχουν ιστορία, είτε είναι γνωστή είτε όχι) άλλά πολύ περισσότερο λεξιλόγιο εκατονταπλάσιο και εξαιρετικά πολύπλοκες κρατικές και κοινωνικές δομές από αυτό που έχουν κάτι πρωτόγονες φυλές του Αμαζονίου και της Νέας Γουινέας να προσδιορίζονται ως ισότιμοι πολιτισμοί με τους τελευταίους. Γιά αυτό άλλωστε οι γλώσσα και ο πολιτισμός (ή ότι έχουν τέλος πάντων οι τελευταίοι) εξαφανίζεται με ραγδαίο ρυθμό τα τελευταία χρόνια...

Όπως ακριβώς πολλοί στα Βόρεια σύνορα μας προτιμάνε να ακούν Σερβο-Κροατική Τουρμπό-Πόπ αντί γιά τραγούδια της γλώσσας τους, και μετά γυρίζουν και κατηγορούν την Ελλάδα για πολιτιστική αφομοίωση και άλλα ευτράπελα που έχουν πάψει να ισχύουν εδώ και δεκαετίες...