Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

30 Δεκ 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

30 Δεκεμβρίου 2009

Από το 2009 στο 2010: ο δρόμος προς την άβυσσο είναι ανοικτός.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία ιδρύθηκε από απλούς πολίτες, ως αντίδραση στην διαφαινόμενη πολλαπλή χρεωκοπία της χώρας. Μια χρεοκοπία, που γίνεται χρόνο με το χρόνο όχι απλά πιθανή, αλλά ορατή.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία, κατέθεσε στην ίδρυσή της, στα χρόνια που ακολούθησαν και σε όλη τη διάρκεια του 2009, προτάσεις που αν είχαν γίνει αποδεκτές θα έδιναν ελπίδες για να αποφύγει η χώρα το σημερινό αδιέξοδο. Προτάσεις βασισμένες στην διεθνή εμπειρία, αλλά με ένα ισχυρό ιδεολογικό συνεκτικό δεσμό.

Στη διάρκεια του 2009, και πιο συγκεκριμένα από τις 29 Ιανουαρίου 2009, η Φιλελεύθερη Συμμαχία εγκαλούσε στην υλοποίηση των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ζητούσε από την Ελλάδα δημοσιονομική σταθεροποίηση, φορολογική μεταρρύθμιση, μείωση του χρέους, αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος, αύξηση του ανταγωνισμού στον τομέα των υπηρεσιών, απλούστευση του κανονιστικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις, μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση με αποτελεσματικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, τον εκσυγχρονισμό της εργατικής νομοθεσίας στο πλαίσιο μιας συνολικής προσέγγισης για την ευελιξία και την ασφάλεια (flexicurity) και την επιτάχυνση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση και την κατάρτιση ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση, κυρίως των νέων, στην εργασία.

Τίποτα από αυτά δεν υλοποιήθηκε, καθώς δεν ήταν στις προτεραιότητες ενδιαφέροντος της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης, των ΜΜΕ και της κοινής γνώμης, και έτσι το 2009 αποτέλεσε άλλον έναν χαμένο χρόνο για τη χώρα και τους πολίτες της.

Ακόμα και σήμερα, στην ύστατη αυτή στιγμή, ο νέος πρωθυπουργός της χώρας αντί να υλοποιήσει συγκεκριμένα μέτρα που θα δώσουν λύσεις στα χρόνια προβλήματα, ξιφουλκεί κατά των ανυπάκουων αγορών επειδή αυτές δεν παίρνουν στα σοβαρά τα οράματά του περί «πράσινης ανάπτυξης»…

Στις ευρωεκλογές του 2009, οι Έλληνες πολίτες «έδωσαν» στην Φιλελεύθερη Συμμαχία, ποσοστό 0,08% που αντιστοιχούσε σε 4.348 ψήφους και κατέστησαν απαγορευτική τη συμμετοχή της στις εθνικές εκλογές. Ταυτόχρονα, στις ευρωεκλογές αλλά και στις εθνικές εκλογές, επιδοκιμάστηκαν από την ελληνική κοινωνία με την ψήφο της, ο λαϊκισμός, η παροχολογία, τα συνειδητά ψεύδη, οι ανεύθυνες και ανέξοδες υποσχέσεις και όλα τα χαρακτηριστικά του παλαιοκομματικού συστήματος που μας οδήγησαν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Την ίδια στιγμή οι πολίτες των πλέον προηγμένων χωρών της Ευρώπης αναδείκνυαν τους φιλελεύθερους σε τρίτη δύναμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τους ανέθεταν να κυβερνούν, ή να συγκυβερνούν, χώρες όπως η Γερμανία, η Δανία, η Σουηδία, η Φινλανδία, το Βέλγιο και η Ιρλανδία…

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θα συνεχίσει τον αγώνα της και στον χρόνο που έρχεται γιατί πιστεύει, και επαληθεύεται συνεχώς, ότι οι προτάσεις της αποτελούν την μόνη λύση. Είναι όμως βέβαιο ότι ο αγώνας αυτός της Φιλελεύθερης Συμμαχίας δεν θα μπορέσει να εμποδίσει την ελληνική κοινωνία, που φαίνεται να κινείται πλέον χωρίς αντιστάσεις στην πορεία της προς την άβυσσο.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολύ καλή η ανακοίνωση της ΦΣ αλλά επικεντρώνεται στα οικονομικά αποτελέσματα,χωρίς να αναφέρει τις αιτίες και ιδιαίτερα τις πρα-αιτίες.
Πρόκειται για μία συχνή αδυναμία της φιλελεύθερης σκέψης.
Διότι η πρωτογενή αιτία βρίσκεται στην εθνικιστική ιδεολογία του σημερινού έλληνα, στην αυτιστική και εσωστρεφή κοσμαντίληψη του που έχει ως αποτέλεσμα στο οικονομικό πεδίο τον κρατισμό, το μειωμένο εμπόριο και υπηρεσίες με τον εξωτερικό κόσμο .
Στον σημερινό και μελλοντικό κόσμο η σύνθετη και πολυεπίπεδη οικονομική αλληλεξάρτηση ακόμα και για πολύ μεγάλες χώρες αποτελεί προϋπόθεση ανάπτυξης.
Για την Έλλάδα παράγοντα επιβίωσης.

Πέτρος Χουχούλης είπε...

Εθνικιστική ιδεολογία και αηδίες. Οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στον κόσμο και στο εσωτερικό η μεγαλύτερη "βιομηχανία" είναι ο τουρισμός. Και τα δύο θα είχαν ατροφήσει αν οι Έλληνες ήταν πραγματικά σωβινιστές.

Όλες οι Μεσογειακές χώρες αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα με την διαφθορά, ενώ στα Βαλκάνια τα προβλήματα είναι τρίσχειρότερα.

Άμα έχεις αμφιβολίες, κοίτα τι γράφει κάποια Violeta Kozhinkova γιά ένα κοριτσάκι 18 χρονών ονόματι Ivana Janeva από το χωριό Tarinci του Stip, το οποίο μπορεί να μην ξαναπερπατήσει ποτέ επειδή δεν έχει 8 χιλιάδες Ευρώ γιά μία εγχείρηση στην σπονδυλική στήλη. Επειδή η πρώτη εγχείρηση απέτυχε και όχι μόνο αυτό, αλλά έκανε και ζημιά στο νεύρο της άτυχης νεαρής, τόσο η ίδια όσο και η μητέρα της, αρνούνται να ξανακάνουν εγχείρηση στό ίδιο νοσοκομέιο. Εν τω μεταξύ το "Αμερικανικό νοσοκομείο" στην Τουρκία έχει προσφερθεί να κάνει την εγχείρηση αυτή, αλλά οι αρχές της χώρας αρνούνται να πληρώσουν τα έξοδα. Γιατί δεν πληρώνουν 8 χιλιάδες Ευρώ γιά το κοριτσάκι; Ε λοιπόν, έχουν πιό σοβαρές δουλειές οι άνθρωποι: Χτίζουν αγάλματα!!!

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=117866

Πιστεύω ότι καταλαβαίνεις την γλώσσα. Ακόμα και αν δεν την καταλαβαίνεις, μπορείς να βοηθήσεις το κοριτσάκι δίνοντας λεφτά εδώ:

Сметка за помош на Ивана:

Трансакциска сметка- 200001808025963

Стопанска банка

Ивана Јанева

Η Ελλάδα θα επιβιώσει, μην στενοχωριέσαι κακομοίρη. Αν έχεις αμφιβολίες, διάβασε και λίγη ιστορία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Χαρίλαος Τρικούπης δήλωσε "Δυστυχώς Επτωχέυσαμεν" από το έδρανο του ομιλητή του Ελληνικού κοινοβούλιου στις 10 Δεκεμβρίου του 1893.

Η Ελλάδα παρέμεινε υπό καθεστώς χρεοκωπίας γιά περισσότερο από 25 χρόνια, και πέτυχε στα 25 αυτά χρόνια περισσότερα από όσα πέτυχε στον υπόλοιπο 20ο αιώνα. Λίγο μετά την αποδέσμευση της Ελλάδας από το καθεστώς Χρεοκωπίας, επήλθε η "Μικρασιατική Καταστροφή"

Μην χαίρεσαι Ανώνυμε, και αν η Ελλάδα χρεωκοπήσει κατέβασε την Γκλάβα σου και ξεκίνα να τρέχεις όσο πιό γρήγορα μπορείς. Ένα Deja-Vu των Βαλκανικών πολέμων θα είναι πολύ βαρύ γιά σένα και του ομοιδεάτες σου...

Μαδεμλής Κωνσταντίνος είπε...

Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα,

Παιδιά να συνυπάρχουμε όλοι οι Μακεδόνες Εθνικά και μη
ειρηνικά και αρμονικά όλοι μαζί, και ας έχουμε προς το παρόν
διαφορετικές αντιλήψεις.
Όλα αλλάζουν.

Η Μακεδονία δεν είναι ελληνική. Είναι Ελλάδα.

PETROS είπε...

ευχόμαστε το νέο έτος να λογικεύει εσάς τους βόρειους γείτονές μας!!

Όσο διαιωνίζεται το θέμα της ονομασίας τόσο πιο γνωστό γίνεται στον κόσμο!!

Όλος ο κόσμος αρχίζει να κατανοεί το πρόβλημα της Ελλάδας!

δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους βόρειους γείτονές μας αλλά θέλουν να οικειοποιηθούν ένα σημαντικότατο μέρος της ιστορίας μας !!
Αυτό είναι το πρόβλημα τίποτε άλλο!!

να ξέρε φίλοι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να θεωρηθείτε ποτέ ότι είσαστε οι απόγονοι του ΑΡΧΕΛΑΟΥ, ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΟΥ ,ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,ΤΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ,
ψάξτε αλλού για τις ρίζες σας δεν είναι κακό να είστε ΣΛΑΒΟΙ!
ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ!!

bb είπε...

Υπάρχουν Μακεδόνες και υπάρχουν Έλληνες, ως δυο ξεχωριστά έθνη! Δεν υπάρχει θέμα του «όλον» η «μέρος». Αυτές είναι ελληνικές εφευρέσεις. Απλά οι Έλληνες δεν θέλουν να αναγνωρίσουν την ύπαρξη του έθνους των Μακεδόνων για δικούς τους λόγους συμφέροντος και βρίσκουν ένα σορό δικαιολογίες για να επιτύχουν την μη αναγνώριση αυτού του έθνους, σε όλο τον κόσμο. Συνεχίζει η Ελλάδα αυτή την γελοία πολιτική μόνο για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους γιατί είναι πλέον γεγονός ότι έχει χάσει σε παγκόσμιο διπλωματικό επίπεδο το ζήτημα του ονόματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
Όσο για το δικαίωμα των Ελλήνων που κατοικούν στην Μακεδονία, κανείς ποτέ δεν τους απαγόρευσε η αμφισβήτησε το δικαίωμα τους να δηλώνουν Μακεδόνες, όπως και να εννοούν οι ίδιοι αυτό τον όρο.

PETROS είπε...

Το έθνος όντας ιστορικό φαινόμενο εξελίσεται. Για παράδειγμα, το «όμοιο αίμα και όμοια γλώσσα έχουν οι Έλληνες και τους ίδιους ναούς θεών και θυσίες κάνουν κοινές και τα ήθη τους μοιάζουν» σύμφωνα με τον Ηρόδοτο αποτελεί έναν πρώτο ορισμό.

δεν πρόκειται στον ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ να οικειοποιηθείτε το ονομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
στην Ελλάδα υπάρχουν Ελληνες Μακεδόνες
στην Βουλγαρία Βούλγαροι Μακεδόνες
Στην πρώην Γιουγκοσλαβία
Γιουγκοσλάβοι Μακεδόνες
με όλες τις παραλλαγές και αντίστροφα !!

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ!!

Σας κατηγορούμε ότι προσπαθείτε να οικειοποιήσετε ένα βασικότατο κομμάτι της Ελληνικής ιστορίας !!

Με μια λέξη σας αποκαλούμε κλέφτες!

Πέτρος Χουχούλης είπε...

Αγαπητέ Yauna Takabara.

Ο πόλεμος σίγουρα δεν είναι καλό πράγμα. Να μην ανησυχείς όμως γιά τους Μακεδόνες "Εθνικά" ή μη, αν γίνει κάποιος πόλεμος.

Αυτοί που θα την πληρώσουν είναι οι Εθνικά Παίονες, που θα χάσουν το Σκούπι από τους Εθνικά Δάρδανες.

Αγαπητέ belo more.

Υπάρχουν Μπεζεργκίτες και Μακεδόνες. Οι Μακεδόνες ζούν στην Μακεδονία από τον 7ο αιώνα π.Χ., οι Μπεζεργκίτες εισέβαλαν στην Μακεδονία κατά τον 6ο αιώνα μ.Χ. και κατέσφαξαν τους Μακεδόνες, που αναγκάστηκαν να συμπτυχθούν πίσω από την γραμμή Καστοριά-Σέρρες (κατά προσέγγιση)

Η διαφορά μεταξύ Μπεζεργκιτών και Μακεδόνων είναι οφθαλμοφανής: Οι Μακεδόνες χρησιμοποιούν τις ίδιες ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ονομασίες από αρχαιοτάτων χρόνων (Θεσσαλονίκη κ.τ.λ.) ενώ οι Μπεζεργκίτες χρησιμοποιούν τις δικές τους ονομασίες, που μόνο Μακεδονικές δεν είναι.