Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

31 Ιαν 2010

ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ



Με αυτό τον τρόπο οι πολιτικοί στην Ευρώπη συζητούν το πρόβλημα με την Ελλάδα σχετικά με το όνομα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας; Αυτό είναι γελοίο! Λαμβάνεται η δήλωση του κ. Κουμουτσάκου ως σοβαρή για το παράδειγμα του για την Σκανδιναβία; Μα δεν υπάρχει έθνος που ονομάζεται Σκανδιναβία που θα μπορούσε να ζητήσει αυτό το όνομα για τον εαυτό του, για να το διακρίνει από τα άλλα έθνη που ζουν στην Σκανδιναβία! Το Μακεδονικό έθνος ονομαζόταν με το όνομα αυτό πριν από την ίδρυση του σύγχρονου κράτους της Μακεδονίας και αυτό ήταν και είναι το όνομα του έθνους μας με το οποίο θα είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για πάντα, ανεξάρτητα αν έχουμε το δικό μας κράτος προκειμένου να μας εκπροσωπεί. Θα πρέπει αμέσως όλοι τους να σταματήσουν τις διαπραγματεύσεις για την ύπαρξη της εθνικής μας ταυτότητας και να αναγνωρίσουν το κράτος μας ως Δημοκρατία της Μακεδονίας. Οποιοδήποτε άλλο έθνος που επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το όνομα Μακεδονία-Μακεδονικό είναι ευπρόσδεκτο. Η Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, όπου όλα τα άλλα έθνη που ζουν εντός των συνόρων του, είναι ίσοι πολίτες με τους εθνικά Μακεδόνες και μοιράζονται μαζί τους το όνομα του κράτους. Τι υπάρχει για να συζητήσουν, περαιτέρω, με την Ελλάδα; Τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το ιρλανδικό κράτος περιλαμβάνει τα 4/5 της ιρλανδικής νήσου ...
το υπόλοιπο 1/5 είναι περιφέρεια του ανεξάρτητου κράτους του ηνωμένου βασιλείου/αγγλία..
αλλά η αγγλία δεν κατηγορεί το ιρλανδικό κράτος ότι ΜΟΝΟΠΩΛΕΙ το όνομα ιρλανδία όπως η παρανοική ελληνική πολιτική..
παρομοίως το λουξεμβούργο και η ρουμανία σε σχέση με το κράτος της μολδαβίας...
ούτε υπάρχουν ΔΥΟ ξεχωριστές εθνότητες στον κόσμο με προσωνύμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ , ώστε να υπάρχει η περίπτωση σύγχυσης και εκμετάλευσης..
αντίθετα υπάρχει ΜΟΝΟ μία εθνότητα με προσωνύμιο μακεδονικό και ΜΟΝΟ μία με προσωνύμιο ελληνικό...
το επιχείρημα του ευρωβουλευτή Κουμουτσάκου όχι μόνο είναι αστήρικτο και μη πειστικό αλλά προβληματίζει για την πρωτόγονη νοητική επεξεργασία του..
ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ως ελληνας πολίτης που έχουμε τέτοιον αντιπρόσωπο στην ευρώπη...

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση προς κ. Κουμουτσάκο: εάν η Δημοκρατία της Μακεδονίας δεχόταν να αλλάξει το όνομα της σε Δημοκρατία των Βαλκανίων, η Ελλάδα θα αναγνώριζε αυτό το κράτος με αυτή την ονομασία (θεωρώντας την πιο σωστή από γεωγραφικής και ιστορικής άποψης) η θα έβαζε πάλι βέτο;

Ανώνυμος είπε...

PRESS RELEASE
January 31, 2010
For Immediate Release
Contact:
Meto Koloski
(202) 294-3400



Unique film Production Focuses on Macedonian Name and Identity
Icelandic, Norwegian, American, British and Macedonian Personalities Involved
WASHINGTON, D.C. - January 31, 2010 - A unique film bringing together personalities from Iceland, Norway, the United Kingdom, the United States, and Macedonia will have its Washington, D.C. premiere on Monday, February 1, 2010 at the Jewish Community Center in downtown Washington.

The film - A Name is a Name - is directed by Icelander Sigurjon Einarsson, produced by American Jason Miko, narrated by Brit Sir Andrew Motion (until May the UK's Poet Laureate for 10 years), and features music by Morten Harket, lead singer of Norwegian rock group a-ha, Icelandic bands Sigur Ros, mum and Earth Affair, Brit Graham Nash, California band Monte Negro, and Macedonians Kiril Dzajkovski and the late Tose Proeski. Macedonian production house fx3x provided the production team, equipment and facilities to create the film.

At its heart, the film is about the Macedonian people and their desire to have their name and identity recognized. The 48 minute documentary takes viewers through the Republic of Macedonia through the eyes of a Scandinavian traveler who speaks with Macedonians from various backgrounds who tell the traveler what it means for them to be Macedonians. The film's title - A Name is a Name - is a song from Morten's solo album, Letter from Egypt, released in 2008.

The film is being sponsored by the United Macedonian Diaspora and will be premiered at the Jewish Community Center, 1529 16th Street, NW in Washington, D.C. at 7:00 pm on Monday, February 1. For more information, visit the website of UMD at www.umdiaspora.org and for more information on the film visit www.anameisaname.com. Both the director, Sigurjon Einarsson, and the producer, Jason Miko, will be on hand for a question and answer period after the film.
Founded in 2004, United Macedonian Diaspora (UMD) is the leading international non-governmental organization addressing the interests and needs of Macedonians and Macedonian communities throughout the world.

Ανώνυμος είπε...

Παράλογη η ... λογική του Ελληνα αντιπροσώπου...
Η Δημοκρατία της Μακεδονίας έχει δικαιωμα και στην χρήση του όρου ως δηλωτικού του κράτους και του έθνους, αλλά και στην αποκλειστικότητά του, αφού η Μακεδονία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα, πέραν του ότι η τελευταία προσάρτησε ένα τμήμα της με τη βία των όπλων.

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς ρεαλιστική βάση και "εκτός τόπου και χρόνου" χαρακτήρισε τη συζήτηση για το ευρωομόλογο ο οικονομικός συντάκτης Ηλίας Σιακαντάρης στο δελτίο του ΣΚΑΪ και εξήγησε γιατί: "Εκτός χρόνου γιατί η Ευρώπη δεν είναι ακόμα ομοσπονδία. Δεν έχει κοινό ταμείο, είναι κυρίως νομισματική και όχι πολιτική ένωση κι επιπλέον έχει βαθιές ιστορικές διαφορές κουλτούρας. Δε θα συμφωνήσει εύκολα ο Γερμανός ψηφοφόρος που απολύθηκε πέρυσι στην αρχή της κρίσης όταν οι γερμανικές επιχειρήσεις προσπαθούσαν να προσαρμοστούν άμεσα, να πληρώνει υψηλότερα επιτόκια στα πάντα λόγω των Ελλήνων και της διαχείρισής τους. Αλλά και εκτός τόπου γιατί από αυτόν τον τόπο δεν μπορούν να προέρχονται προτάσεις που ζητούν να βάλουν πλάτη οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι αφού έχουμε σπαταλήσει λίγο ή πολύ τρία κοινοτικά πλαίσια στήριξης και μάλιστα πριν δώσουμε έμπρακτα δείγματα, όχι απλά αναγγελίες μέτρων ότι κάτι αλλάζει σοβαρά σε αυτό το κράτος".

Ανώνυμος είπε...

η Κύπρος/Νότια Κύπρος έγινε πλήρες μέλος της Ε.Ε δίχως την επίλυση του σοβαρού κυπριακού ενδοκοινοτικού προβλήματος , παρά την σχετική υπόσχεση για επίλυσή του του πολιτικού απατεώνα Παπαδόπουλου σύμφωνα με τον Φερχόϊγκεν ..
γιατί να μην μπορεί να γίνει πλήρες μέλος της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ η Δημοκρατία της Μακεδονίας με το προσωρινό όνομά της , όπως εξάλλου ορίζει το άρθρο 11, παρ.1 της ισχύουσας Ενδιάμεσης Συμφωνίας..???
αντί να είναι θύμα μονομερού πολιτικού εκβιαστικού παρολογισμού του ταραξία των Βαλκανίων της Ελλάδας...
την απάντηση οφείλει σύντομα να δώσει η Ε.Ε..!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι Έλληνες ξεχνούν ότι τον όρο Μακεδόνας που απαιτούν αποκλειστικά για των εαυτό τους, και τον εννοούν με την γεωγραφική μόνο έννοια του (όλοι οι κάτοικοι της περιφέρειας Μακεδονίας είναι Μακεδόνες, αλλά μόλις μετακομίσουν μπορεί να γίνουν κάτι άλλο!), τον χρησιμοποιούν αιώνες τώρα οι Μακεδόνες που ανήκουν στο Μακεδονικό έθνος και παραμένουν εθνικά ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ όπου και να έχουν γεννηθεί η κατοικούν στον Κόσμο και με όποια υπηκοότητα έχουν. Γι’ αυτό τον λόγο όλες οι ελληνικές Παμμακεδονικές οργανώσεις του εξωτερικού θεωρούνται καθαρά ελληνικές κοινότητες, ενώ οι Μακεδονικές οργανώσεις εκεί είναι ξεκάθαρα γνώστες μόνο ως Μακεδονικές (σκέτο).

bb είπε...

Ανώνυμε 12:59, μα για να βάλουν την Κύπρο στην ΕΕ οι Έλληνες χρησιμοποίησαν εκβιασμό! Και σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Τι να κάνουμε, έχουμε μπλέξει άσχημα με αυτούς και εμείς οι Μακεδόνες αλλά και η ΕΕ. Ας ελπίσουμε τώρα να τους βάλουν τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι, με τα οικονομικά μέτρα και να τους κάνουν να.... βαρούν προσοχή στους Ευρωπαίους η αυτοί να τους πετάξουν έξω από την ΕΕ.