Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

4 Ιαν 2010

"MOJATA SERENADA"

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

05-01-10

Μ. Ξαφά: «Πρέπει να περικοπούν οι κρατικές δαπάνες»

Η οικονομολόγος και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά στο ΣΚΑΪ.
Την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση επέκρινε την Τρίτη η οικονομολόγος, και πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Μιράντα Ξαφά μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Είναι αδύνατον να περιορίσουμε σημαντικά το έλλειμμα με μέτρα που δίνουν έμφαση στο σκέλος της αύξησης των εσόδων και με οριακές παρεμβάσεις στη μείωση των κρατικών δαπανών» τόνισε η κ. Ξαφά.

Όπως ανέφερε, πρέπει να περικοπούν οι κρατικές δαπάνες σε ΟΤΑ, δημόσιο, ασφαλιστικό σύστημα.

«Αν η κυβέρνηση ήθελε να συγκρουστεί με τα συνδικάτα του ευρύτερου του δημόσιου τομέα που απολαμβάνουν υψηλότερους μισθούς και συντάξεις αυτό θα βοηθούσε όχι μόνο να μειωθεί το έλλειμμα αλλά και στην κοινωνική δικαιοσύνη» επισήμανε ακόμη η οικονομολόγος.

«Έχουμε περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους από τη Βρετανία, και έχουν διορισθεί με κριτήρια καθαρά κομματικά. Πρέπει να φύγει κόσμος από το δημόσιο» υπογράμμισε.

«Το ποθούμενο είναι το δημόσιο χρέος να μπει σε σταθερή πτωτική πορεία, με μέτρα που θα ληφθούν σε βάθος χρόνου» ανέφερε η κ. Ξαφά.

Η οικονομολόγος πρότεινε ένα ανταποδοτικό ταμείο για όλους, με τον κάθε πολίτη να παίρνει μια μικρή σύνταξη και μετά να αναζητεί ιδιωτική συμπληρωματική σύνταξη.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΙ
--------------------------------------------
τα έσοδα του κράτους από την αύξηση των φορολογικών συντελεστών θα μειωθούνε.
τα έσοδα του κράτους από τον έλεγχο της φοροδιαφυγής θα αυξηθούν
οι δαπάνες θα μειωθούν από τις περικοπές στις πρωτοφανείς σπατάλες του ελληνικού κράτους.
η μείωση του αριθμού και των χρημάτων των δημοσίων υπαλλήλων οφείλουν να μειωθούν πάραυτα.

Ανώνυμος είπε...

kathimerini.gr Hμερομηνία : 05-01-10

Διαμεσολάβηση στη διένεξη Ελλάδας-ΠΓΔΜ προτείνει ο Τάντιτς

Την ετοιμότητα του Βελιγραδίου να μεσολαβήσει στη διένεξη της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ για το όνομα της γειτονικής χώρας, εξέφρασε ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς από το βήμα της 3ης Συνόδου των πρέσβεων της Σερβίας που διεξάγεται στο Βελιγράδι.

«Είμαστε πρόθυμοι να μεσολαβήσουμε για την επίλυση της διένεξης μεταξύ Ελλάδας και Μακεδονίας και επιθυμούμε να αποτελέσουμε μέρος μιας λύσης και όχι, όπως στο παρελθόν, μέρος του προβλήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Μπόρις Τάντιτς.

Ο Μπ. Τάντιτς αναφερόμενος ειδικότερα στις σχέσεις της χώρας του με τα Σκόπια τόνισε ότι επιθυμία του Βελιγραδίου είναι να λύσει όχι μόνο τα διακρατικά ζητήματα, αλλά και το εκκλησιαστικό ζήτημα.

Πέτρος Χουχούλης είπε...

Η Ξαφά έχει δίκιο. Ποιός την ακούει όμως...

Αν δεν αρθεί η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, δεν θα γίνει τίποτα... Αλλά και τότε οι απολύσεις θα γίνονται μάλλον με κομματικά κριτήρια...

...Έχετε ακουστά την "Πλατεία Κλαυθμώνος";