Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

5 Φεβ 2010

ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Κάποιοι αστοιχείωτοι Έλληνες bloggers επιμένουν στην ελληνική προπαγάνδα που θέλει τα μακεδονικά τραγούδια, μουσική και χοροί να είναι βουλγαρικά.
Εάν το σκεφτούν λίγο βαθύτερα θα μπορούσαν να καταλάβουν ότι δεν γίνεται να ονομάζονται βουλγαρικά αυτά τα πολιτιστικά στοιχεία που τα βρίσκουμε σε ολόκληρη την γεωγραφική έκταση της Μακεδονίας (όπως είναι χωρισμένη με τα σημερινά σύνορα) γιατί δεν υπάρχει εκει ούτε μια μικρή γωνία που να ονομάζεται Βουλγαρία. Αντίθετα, εντος του βουλγάρικου κράτους υπάρχει επαρχία που ονομάζεται Μακεδονία του Πιρίν από τους ίδιους τους Βούλγαρους. Αυτό δείχνει ότι η μουσικοχορευτική παράδοση και τα τραγούδια είναι ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ και κοινά, εντος και εκτός βουλγαρικών συνόρων, στους Μακεδόνες, ενώ η βουλγαρική μουσική παράδοση άλλων περιοχών της Βουλγαρίας είναι εντελώς άγνωστη στους Μακεδόνες που ζουν στην υπόλοιπη Μακεδονία, εκτός Βουλγαρίας.
Εδω θα δείτε κάποια παραδείγματα βουλγαρικής μουσικοχορευτικής παράδοσης της βόρειας και κεντρικής Βουλγαρίας, άγνωστη σε εμάς τους Μακεδόνες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: