Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

17 Μαρ 2010

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΝΕΑ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

16/12/2009 - Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα μας για εκμάθηση της γραφής και ανάγνωσης της μακεδονικής γλώσσας για τους ομιλητές αυτής.

Το πρόγραμμα συμπεριελάμβανε μαθήματα του κυριλλικού αλφάβητου και κάποια στοιχεία γραμματικής, ώστε οι άνθρωποι που ήδη ομιλούν την τοπική διάλεκτο, να μπορούν να διαβάζουν και να γράφουν σε αυτήν.

Λόγο του μεγάλου ενδιαφέροντος για τα μαθήματα, ελπίζουμε να μπορέσουμε να επαναλάβουμε το πρόγραμμα μας την ερχόμενη άνοιξη.

Τα προγράμματα των μαθημάτων έχουν δίμηνη διάρκεια και είναι δωρεάν.



19/12/2009 - Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την ιστοσελίδα, τον φίλο μας Μακεδόνα από Σουηδία που είχε την ευγενή καλοσύνη να μας δωρίσει περίπου 100 (εκατό) βιβλία με παιδικά σουηδικά παραμύθια («Ια ποζναβας λι Πιπι ντολγκιοτ τσοραπ;» και «Πρικαζνατα ζα τσρβενοτο ϊαμπολκο») σε μετάφραση από τα σουηδικά στα μακεδονικά.

Οι συμμετέχοντες στα μαθήματα γραφής και ανάγνωσης της γλώσσας μας, στους οποίους μοιράστηκαν δωρεάν τα παραπάνω βιβλία, τα δεχτήκαν με μεγάλη χαρά.


http://edessavoden.gr/

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

17-03-10
Μέρκελ: «Το ‘ελληνικό’ πρόβλημα πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του»

Η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε σήμερα στη γερμανική βουλή ότι μία «εσπευσμένη βοήθεια» προς την Ελλάδα «δεν είναι η σωστή απάντηση.»
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι μία εσπευσμένη υποστήριξη προς την Ελλάδα δεν είναι «η σωστή απάντηση», αλλά ότι πρέπει να «χτυπηθεί το πρόβλημα στη ρίζα του».

«Μία εσπευσμένη εκδήλωση αλληλεγγύης δεν μπορεί να είναι η σωστή απάντηση», δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος σε ομιλία της προς τους γερμανούς βουλευτές. «Αντίθετα, το πρόβλημα πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του», δηλαδή η Ελλάδα να βάλει μόνη της τάξη στα δημόσια οικονομικά της, πρόσθεσε η κα Μέρκελ.

Δεν πρέπει να «δώσουμε μία πρόωρη βοήθεια, αλλά να μπει τάξη σε όλα αυτά, γιατί οτιδήποτε άλλο θα ήταν μοιραίο», σύμφωνα με την κα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος τοποθετήθηκε επίσης υπέρ της δυνατότητας να εξαιρεθεί μία χώρα από την ευρωζώνη, ένα ενδεχόμενο στο οποίο έχει ήδη αναφερθεί ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα «έσχατο μέτρο», σε περίπτωση που «μία χώρα δεν πληροί τις προϋποθέσεις, ξανά και ξανά», πρόσθεσε η κα Μέρκελ.

Οι μηχανισμοί του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας, που προβλέπουν την επιβολή οικονομικών κυρώσεων και προστίμων στις χώρες που παρεκκλίνουν από τους δημοσιονομικούς κανονισμούς, δεν μπορούν να εφαρμοστούν, δήλωσε επίσης η κα Μέρκελ, «στο βαθμό που μία χώρα δεν μπορεί να καταβάλει τα χρήματα, γιατί δεν έχει χρήματα».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
--------------------------------------
πολύ σωστά. πρώτα μέτρα διαρθρωτικά και μόνιμου χαρακτήρα και ύστερα οικονομική στήριξη με αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις...
εδώ και τώρα τροποποίηση του ευρωπαϊκού ρομαντικού φιλελληνισμού σε ρεαλιστικό φιλελληνισμό...
η ελλάδα οφείλει να αλλάξει για το δικό της καλό πρώτα και της ευρώπης ύστερα...
ως έμπρακτο σεβασμό στην αρχαία ΛΑΜΠΡΗ κλασσική κληρονομιά του τόπου...

Ανώνυμος είπε...

17/03/10 11:39
Η καθαρότητα της φυλής...
«Οι Έλληνες δεν κατάγονται από Έλληνες» σύμφωνα με νέο γερμανικό δημοσίευμα

Η άποψη ότι οι σημερινοί Έλληνες δεν είναι τίποτα άλλο από μία πρόσμειξη των φύλων που έχουν περάσει κατά καιρούς από τη χώρα, είτε ως κατακτητές είτε ως πρόσφυγες και μετανάστες δημοσιεύεται στην ιστοσελίδας της έγκριτης γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung. O Γερμανός συντάκτης Αντρέας Κιλμπ, στο δημοσίευμά του, καταλήγει στο συμπέρασμα: «Οι Έλληνες δεν κατάγονται από Έλληνες»



Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, ο πολιτιστικός συντάκτης της γερμανικής εφημερίδας υποστηρίζει «χωρίς πολλά λόγια» ότι οι σημερινοί Έλληνες δεν είναι τίποτα άλλο από αυτά που άφησαν πίσω τους οι Σλάβοι το 600 μ.Χ., οι Φράγκοι σταυροφόροι, οι Βούλγαροι, οι Σέρβοι, οι Καταλανοί, οι Οθωμανοί και τα αλβανικά φύλα.

Μάλιστα ο Κιλμπ επιχειρεί να... ψυχολογήσει τον ελληνικό λαό , καταλήγοντας ότι η διαφορετικότητα στην «καταγωγή» υποκαθίσταται από τη συλλογική συνένωση μπροστά στην αντιμετώπιση ενός κοινού εχθρού.

«Ένας στους τέσσερις σημερινούς Έλληνες προέρχεται από τους πρόσφυγες, άλλοι τόσοι έχουν σλαβικές ή αλβανικές ρίζες, αλλά όλοι είναι ενωμένοι μπροστά στον κοινό εχθρό. Και ελλείψει των Τούρκων, ιδεώδης στόχος είναι τώρα οι Γερμανοί. Διότι στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου κατέλυσαν στη γενέτειρα του ευρωπαϊκού πολιτισμού με τρόπο που ακόμα και σήμερα κοκκινίζει κανείς από ντροπή», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Μετά το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, με πηχυαίο τίτλο «Πουλήστε τα νησιά σας χρεοκοπημένοι Έλληνες! Και πουλήστε και την Ακρόπολη!», καθώς και την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει άσεμνες χειρονομίες στο εξώφυλλο του γερμανικού Focus, καταγγέλλοντας την ελληνική «απάτη στην οικογένεια της Ευρωζώνης», σειρά έχει η γερμανική αμφισβήτηση στην έννοια της ελληνικότητας.

Newsroom ΔΟΛ
---------------------------------------------------------------
επιτέλους και κάποιες αλήθειες από τους ευρωπαίους εταίρους για μη οικονομικά ζητήματα της ελλάδος...

Ανώνυμος είπε...

καθενας με το πονο του...

Ανώνυμος είπε...

αυτοί που μας οδήγησαν στην χρεωκοπία πρέπει να αποκλεισθούν από τον εθνικιστικό δηλητηριασμό στο ίντερνετ...
ας σταματήσουν επιτέλους το εθνικιστικό ανθελληνικό τους έργο...
μας οδήγησαν στον πάτο....
ας δείξουν έστω αργά ίχνος πατριωτισμού..

Ανώνυμος είπε...

Λεγεται πως ο Δίας ήταν καποτε παντρεμενος με την Μητιδα. Η γυναικα του ήταν τοσο εξυπνη και σοφη, που ο Διας τη ζηλευε. Ενας αρχαιος χρησμος ελεγε ότι το παιδι που θα γεννηθει θα παρει τη δυναμη του Δια και τη σοφια της Μητιδας, θα νικησει τον Δία και θα τον ρίξει από τον θρόνο. Έτσι ο Διας καταπιε την Μητιδα, ωστε το παιδι να μην γεννηθει απ αυτην, αλλά απο τον ιδιο τον Δια και ετσι να μην επαληθευτει ο χρησμος.
Αυτή ήταν η πρωτη καταπατηση της ελευθεριας του λόγου. Από τότε πολλοι συνιθιζουν να καταπινουν την αληθεια, γιατι η δυναμη και η σοφια της μπορει να κανει χιλια κομματια το ψεμα που προσπαθουμε ματαια να προβαλλουμε. Ο Μπέλο που ειναι ταυτοχρονα και ο Ανωνυμος 8:12 ξερει πολυ καλα απ αυτα... Δεν μπορω απο πλευρας μου να γινω "πατριωτης", γιατί δεν συνιθιζω να χαιρομαι με τον πονο του άλλου, αλλα και να συνιθιζα, δεν θα χορευα τη στιγμη που η δικη μου κατασταση ειναι χειροτερη. Ούτε και θ ακολουθουσα τις πολιτικες αποψεις του μοναδικου ναζιστικου κομματος που εχει αναλαβει διακυβερνηση. Ολα αυτα που εγραψα ηταν αληθεια. Αυτο αποδεικνυεται ποικιλοτροπως και πανω απ ολα με την ιδια την αντιδραση του ανωνυμο-μπελου.

Ανώνυμος είπε...

Διότι στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου κατέλυσαν στη γενέτειρα του ευρωπαϊκού πολιτισμού με τρόπο που ακόμα και σήμερα κοκκινίζει κανείς από ντροπή...

Ευτυχως όλοι στη Γερμανια κοκκινιζουν απο την ντροπη τους ακόμα για τα αισχη των Ναζι στην Ελλάδα και τον λαο της. Εντουτοις υπαρχουν μερικοι (ονοματα δεν λεμε χωρες δεν θιγουμε) που όχι μόνο δεν μετανιωσαν για αυτα που εκαναν συνεργαζομενοι με τους Ναζί, παρα το γεγονος ότι το πρωην κρατος τους κατεβαλε ενα μικρο μερος αποζημιωσεων στην Ελλάδα επειτα απο διακανονισμο, αλλά συνεχιζουν να τροφοδοτουν και να υποστηριζουν με καθε τροπο κομματα που εχουν την αποκλειστικη ηθικη αυτουργια για τα τερατωδη εγκληματα τους...

bb είπε...

Ανώνυμε, δεν είμαι ο ανώνυμος 8:12 και δεν καταλαβαίνω πως έβγαλες τέτοιο συμπέρασμα.
Οι Γερμανοί μπορεί να κοκκινίζουν από ντροπή για τους Ναζί και τα εγκλήματα τους αλλά οι Έλληνες Ναζί έχουν τα μούτρα τους σαν το κ...ο τους και δεν κοκκινίζουν σε καμιά περίπτωση, για τα εγκλήματα τους με θύματα τους Μακεδόνες, επί σχεδόν 100 συναπτά έτη. Όσο για αυτά που οι Έλληνες χρωστούν στους Μακεδόνες είναι σίγουρα πάρα πολύ περισσότερα από αυτά που ΙΣΩΣ χρωστούν οι Γερμανοί στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

οι χρυσαυγίτες απόγονοι των συνεργατών των ναζί και στυλοβάτες του μεταπολεμικού εθνικιστικού αυταρχικού κράτους προσχηματικά και καθόλου πειστικά ορθώνουν αντιγερμανικό λόγο...
παρότι στην γερμανία οφείλουν πακτωλό κοινοτικών εισροών και την ένταξη στην Ε.Ε και το ευρώ , παρά την αντίθετη εισήγηση της Κομισιόν...
ρεσιτάλ αχαριστίας...
οι μακεδόνες της ελλάδος ως πολίτες πέμπτης κατηγορίας στο ελληνικό κράτος βιώνουν ιδιαίτερα οδυνηρά την σημερινή χρεωκοπία ...
παρότι δεν ευθύνονται για αυτήν αφού είναι παντελώς έξω από το σύστημα εξουσίας...
όχι μόνο δεν είναι χαιρέκακοι αλλά αγωνίζονται να αναδειχθούν τα αίτια της σημερινής χρεωκοπίας , για να μην ξαναεπαναληφθεί και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά...
σε αντίθεση με τους έλληνες εθνικιστές οι οποίοι καθημερινά προκαλούν και προσεύχονται υπέρ της διάλυσης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας...
όσο για την γειτονική χώρα δεν είναι πατρίδα των μακεδόνων της ελλάδος όπως και η ελλάδα μάλλον δεν είναι πατρίδα των ελλήνων της τουρκίας και της αλβανίας....

Ανώνυμος είπε...

Πάρα πολύ θετικό η μάθηση τις Μακεδονικής σλαβόφωνης γλώσσας και εύχομαι να επαναληφθεί το συντομότερο δυνατό

Giorgi είπε...

Εξαιρετική ανάρτηση και απορώ πως και δεν έχει σχολιαστεί καθόλου.

Μπράβο στον σύλlογο που έχει διοργανώσει αυτές τις δραστηριότητες.

Ζηλεύω και μακάρι να γινόταν κάτι τέτοιο και στην Αθήνα. Μήπως υπάρχει κάτι και δεν το γνωρίζω?

Παρ όλο που κάπως καταλαβαίνω την γλώσσα, ήταν η πρώτη μου, θα ήθελα να την μάθω καλύτερα και να την γράφω.

Από τέτοιες δραστηριότητες παίρνουν ελπίδα όχι μόνο οι Μακεδόνες αλλά και όσοι δίνουν αγώνα με τον εαυτό τους και το περιβάλλον τους να διατηρήσουν την ταυτότητά τους (οποιαδήποτε).

Δεν είναι και τόσο απλό να διοργανώνεις μαθήματα Μακεδονικής σήμερα με τόση επιθετικότητα γύρω σου.

Η κίνηση αυτή δηλώνει και κάτι άλλο ότι οι μύθοι και τα ψέματα τελειώνουν και το κάθε τι τακτοποιείται στην θέση του όπως τακτοποιεί η φύση τα πράματα γύρω της κι ας της πάρει χρόνο.

Σόρρυ παρασύρθηκα, είμαι τόσο ενθουσιασμένος, η πρώτη γλώσσα μου βλέπεις..

Ανώνυμος είπε...

Η Γρεκία οφείλει να αποζημιωσει άμεσα την Δμοκρατία Μακεδονίας για τις καταστροφές των μακεδονικών περιουσιών από το 1913 και μετά καθώς και για τη γενοκτονία των Μακεδόνων το 1912 και το 1948. Επειδή όμως η Γρεκοί βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση η Γρεκία μπορεί να ξεχρεώσει παραχωρώντας εδάφη της κατεχόμενης Αιγαιακής Μακεδονίας στον νόμιμο ιδιοκτήτη τους, τη Δημοκρατία Μακεδονίας.

Ανώνυμος είπε...

η οργάνωση μαθημάτων μακεδονικής γλώσσας από έναν ιδιωτικό φορέα αποτελεί ένα πολύ θετικό γεγονός άξιο συγχαρητηρίων και επαίνων...
μελλοντικά θα πρέπει να σκεφθούμε και την δυνατότητα πιστοποίησης της από έγκριτο γλωσσικό φορέα της Μακεδονίας...
παράλληλα όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το βασικό μας αίτημα για ένταξη της εκμάθησης της μακεδονικής γλώσσας στο δημόσιο υποχρεωτικό εκπαιδευτικό σύστημα ...
θέτοντας πρό των ευθυνών και υποχρεώσεων της της την Ελλάδα αλλά και τον χρηματοδότη αυτής Ε.Ε...
μετά από 100 χρόνια τα ΚΛΕΜΜΕΝΑ εδάφη λόγω χρησικτησίας, έστω βίαιης παραμένουν στον κλέφτη...
οι μακεδόνες της ελλάδος ούτε εδάφη ούτε περιουσίες διεκδικούν...
παρά μόνο την εθνοτική, γλωσσική,θρησκευτική,οικονμική,πολιτική ΙΣΟΝΟΜΙΑ με όλους τους πολίτες, ιδιαίτερα τους πατριαρχικούς ασιάτες...

Ανώνυμος είπε...

Големи честитки за часовите по македонски. Ви посакувам успех.

Ανώνυμος είπε...

Καλά ανώνυμε των 18 Μαρτίου 2010 3:40 π.μ. χαλάρωσε τί είναι αυτά που λες , τέτοιες επιθυμίες εκφράζουν μόνο τα άρρωστα μυαλά (ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ ).
Πιστεύω πως τα έγραψες πάνω στον ενθουσιασμό σου διαβάζοντας αυτήν την ευχάριστη ανάρτηση και δεν τα εννοούσες.
Εξάλλου σε λίγα χρόνια ούτος η άλλος θα είμαστε όλοι μια μία ενοποιημένη Ευρωπαϊκή χώρα και αυτό που θα μας κρατήσει (το να υπάρχουν οι Μακεδόνες - Σλαβομακεδόνες )είναι η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ .
Πιστεύω πως εκεί πρέπει εδώ στην Ελλάδα να εστιάσουμε ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Κι όσο τρώει την ύλη ο καιρός,
τόσο βγαίνει πιο καθαρός ο χρησμός απ' την όψη μου:
Την οργή των νεκρών να φοβάστε
Και των βράχων τα αγάλματα!
Γι' άλλη πιο μυστικήν αντρεία λαχτάρησα
κι από κει που με μπόδισαν, ο αόρατος κάλπασα
στους αγρούς τις βροχές να γυρίσω
και το αίμα πίσω να πάρω των νεκρών μου των άθαφτων!

Προδόθηκα κι απόμεινα στον κάμπο μόνος
Πάρθηκα και πατήθηκα σαν κάστρο μόνος
Είπα: Δεν θα 'ναι μαχαιριά βαθύτερη από την κραυγή
Και είπα: δε θα 'ναι το Άδικο τιμιότερο απ' το αίμα

Μόνος απέλπισα το θάνατο...

ΜΟΝΟΣ κυβέρνησα τη θλίψη μου
Μόνος αποίκησα τον εγκαταλειμμένο Μάιο
Μόνος εκόλπωσα τις ευωδιές
Επάνω στον αγρό με τις αλκυονίδες
Τάισα τα λουλούδια κίτρινο βουκόλισα τους λόφους
Επυροβόλησα την ερημιά με κόκκινο!
Είπα: δε θα 'ναι η μαχαιριά βαθύτερη από την κραυγή
Και είπα: δε θα' ναι το Άδικο τιμιότερο απ' το αίμα!
Το χέρι των σεισμών το χέρι των λιμών
Το χέρι των εχτρών το χέρι των δικών
Μου,εφρένιασαν εχάλασαν ερήμασαν αφάνησαν
Μία και δύο και τρεις φορές
Προδόθηκα κι απόμεινα στον κάμπο μόνος
Πάρθηκα και πατήθηκα σαν κάστρο μόνος
Το μήνυμα που σήκωνα τ' άντεξα μόνος!

Μόνος απέλπισα το θάνατο
Μόνος εδάγκωσα μες στον Καιρό με δόντια πέτρινα
Μόνος εκίνησα για το μακρύ
Ταξίδι σαν της σάλπιγγας μες στους αιθέρες!
Ήταν στη δύναμή μου η Νέμεση το ατσάλι κι η ατιμία
Να προχωρήσω με τον κορνιαχτό και τ' άρματα
Είπα: με μόνο το σπαθί του κρύου νερού θα παραβγώ
Και είπα: με μόνο το Άσπιλο του νου μου θα χτυπήσω!
Στο πείσμα των σεισμών στο πείσμα των λιμών
Στο πείσμα των εχτρών στο πείσμα των δικών
Μου, ανάντισα κρατήθηκα ψυχώθηκα κραταιώθηκα
Μία και δύο και τρεις φορές
Θεμέλιωσα τα σπίτια μου στη μνήμη μόνος
Πήρα και στεφανώθηκα την άλω μόνος
Το στάρι που ευαγγέλισα το 'δρεψα μόνος!




Αφου ο Μπελο ασκει λογοκρισια στην αληθεια ενω παραλληλα δεν εχει προβλημα να δημοσιευει τα καραγκιοζιλικια των Ανωνυμων 11:47, 3:40, 12:14 αλλα και τα δικα του, ας δημοσιευσει και αυτο το ποιημα. Κι αν ειναι κι αυτο "ψεμμα" και "ρατσισμος" ας ζητησει τον εγκλεισμο του Ελυτη στη φυλακη ως συκοφαντη, ηλιθιο, εθνικιστη και μη δημοκρατη. Αν τα παραπανω σχολια θεωρουνται δημοκρατικα, τοτε απλα λυπαμαι...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...
17-03-10
Μέρκελ: «Το ‘ελληνικό’ πρόβλημα πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του»

Ισως να τα λεει αυτα η μέρκελ για τι καταγεται απο την ανατολικη γερμανια πρων κομμουνιστικη και ως πρωην κονμμουνιστικη θεωρητικα υποστηριζε κατα τον ελληνικο εμφυλιο τον ελας το εαμ και το ΝΟΦ

ευγε μέρκελ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο το στιγμιότυπο στη φωτογραφία πάνω δεξιά! Οι Ελληνες κοιτούν αποσβολωμένοι και ταπεινωμένοι τους Μακεδόνες να αναρτούν το εθνικό τους σύμβολο...

Ανώνυμος είπε...

Δεν κοιτουν αποσβολωμενοι. Απλα λένε "τι καραγκιοζηδες θεε μου!". Σαν τον αγωνα Μπασκετ στην Πολωνια, όπυ φανηκε τελικά ποιος ειναι ο Ελλην και ποιος ο Βαρβαρος.
Ελπιζω αυτη τη φορα να σεβαστηκατε τον εθνικο μας υμνο, και αν ειχαμε καποιον εγχρωμο παιχτη (οπως τον Σχορτσιανιτη) να μην αρχιζατε τα υβριστικα συνθηματα και τις θεωριες περι Σαχαρας. Ηλιθιοι...
Λευτερια στη Σπασκα.

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι ωραία η φωτό!!
το άστρο του Κούτλες ανεμιζει περηφανα σε όλη τη Μακεδονια και σύντομα θα ανεμίζει και στην κατεχομενη Μακεδονια του Αιγαιου!

Ανώνυμος είπε...

"θα ανεμίζει και στην κατεχομενη Μακεδονια του Αιγαιου!"

Μη λες τετοια ουτε για πλακα .
Μπορει ο επομενος υπουργος εξ/ πρωθυπουργος
να τα χρησιμοποιησει ως στοιχεια για επομενο βετο για το νατο η την ΕΕ να πει φερειπειν οτι εχετε τετοια sites και εχετε επεκτατικές βλέψεις!

Παρεπιπτόντως μια ερωτηση προς μερτζον και εταιρεια του. : ποτε θα σκαλισετε τα ελληνικα αρχεια και θα βγαλετε τον τριτο τομο(απαραιτητος) μακεδονικο και ελλάδα?

Το περιμενουμε με αγωνία.....

Ανώνυμος είπε...

Die Griechen stammen nicht von Griechen ab. Das ist eine historische Wahrheit, die den Griechen insgeheim keine Ruhe lässt, weshalb sie die slawische Minderheit im Norden des Landes immer noch tüchtig triezen und der kleinen Balkanrepublik Mazedonien ihren Namen nicht gönnen.

Οι Ελληνες δεν καταγονται απο Ελληνες.
Αυτο είναι μια ιστορική αλήθεια που ενδομυχα δεν τους αφήνει ήσυχους και για αυτο εξακολουθουν να καταδυναστευουν την σλαβική μειονότητα στα βόρεια της χώρας και ζηλέυουν το όνομα της μικρής βαλκανικής δημορατίας Μακεδονίας.
Αυτα εγραψε σαν εισαγωγη πριν μια εδβομαδα η Frakfurter algemeine. σε αρθρο του (ο πολιτιστικός της συντάκτης)

Πολλά ελληνικά μεσα αυτο το συγκεκριμένο κομματακι(ενω μετεφρασαν και ανεφεραν όλο το υπόλοιπο αρθρο) παρελειψαν να το αναφερουν.
Πολυ κομπλεξ με αυτην την Μακεδονία ρε...