Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

22 Μαρ 2010

Αλήθεια η ψέματα; Θα δείξει!

Σύντομα οι Μακεδόνες στην Ελλάδα θα έχουν μια εφημερίδα και ραδιόφωνο στην μακεδονική γλώσσα. Αυτό ανακοινώθηκε στην Αυστραλία από μέλος του Ουράνιου Τόξου, και η οποία πρόκειται να έχει επίσημη έναρξη την 1η Μαΐου. Σύμφωνα με το Δημήτρη Ιωάννου, ο οποίος συνάντησε τους ομοεθνείς μας στη Μελβούρνη για να παρουσιάσει τις καινοτομίες, η εφημερίδα θα είναι δίγλωσση, με κυκλοφορία πάνω από 20 000 αντίτυπα. Για το Ραδιόφωνο προς το παρόν δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες και ο εκπρόσωπος του κόμματος των Μακεδόνων στην Ελλάδα, ανακοίνωσε μια σειρά από άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο Δημήτρης Ιωάννου ενημέρωσε τους Μακεδόνες στην Αυστραλία για το έργο του Ιδρύματος Krste Misirkov και του Ουράνιου Τόξου αλλά και ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μια τάξη με 30 μαθητές που μαθαίνουν την μακεδονική γλώσσα.

Το μέλος του Ουράνιου Τόξου συνοδεύτηκε από τον γλωσσολόγο Victor Friedman, ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία προς τους ομοεθνείς μας, με άριστη γνώση της μακεδονικής γλώσσας που προκάλεσε έκπληξη στο ενθουσιασμένο ακροατήριο. Ο Φρίντμαν είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει δημοκρατία και ότι πρέπει να αλλάξει την πολιτική της ριζικά. 21/03/2010, 15:35

Link::
http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&eventId=58712&tip=video

Στη Θεσσαλονίκη ιδρύθηκε μια τάξη με τριάντα μαθητές για να μάθουν τη μακεδονική γλώσσα, ενημέρωσε χθες την Μακεδονική κοινότητας στην Αυστραλία ο Δημήτρης Ιωάννου, μέλος του «Ουράνιου Τόξου».

Πρόσθεσε ότι την 1η Μαΐου του τρέχοντος έτους το πολιτικό κόμμα της Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα "Ουράνιο Τόξο" θα εκδοσει μια εφημερίδα με κυκλοφορία πάνω από 20.000 αντίτυπα. Το έντυπο θα είναι δίγλωσσο, και τα περισσότερα θα είναι στα ελληνικά. Αναμένεται να ανοίξει ένα ραδιόφωνο στην μακεδονική γλώσσα

Ο ίδιος βρέθηκε, μετά από πρόσκληση της Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα για την Αυστραλία, στη Μελβούρνη με τον καθηγητή Victor Friedman.

- Σύντομα αναμένεται να ανοίξει και το ραδιόφωνο στη μακεδονική γλώσσα, αλλά για το πού θα είναι η έδρα του εξακολουθεί να είναι ασαφής. Είναι ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι στο Βοντεν και Βοντενσκο περισσότερα από τα μέλη του "Ουράνιο Τόξο" και "Krste Petkov Misirkov” είναι νεαρά και πολύ φιλόδοξα άτομα που δεν έχουν φόβο να διεκδικούν τα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματά τους - δήλωσε ο Ιωάννου στους Μακεδόνες της Αυστραλία.

Link:
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=87E7C3D9FB83F241808C07650552B7AB

47 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"...στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μια τάξη με 30 μαθητές..."
Υπάρχει? :-)
υπήρχε...
Και δημιουργήθηκε από ανθρώπους που το Ουράνιο Τόξο τους πολέμησε. Αποτέλεσμα αυτού του πολέμου είναι να μην υπάρχει πλέον.
Μερικές φορές δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις η να γελάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ενδιαφέρον ακούγεται,πολύς κόσμος διαβάζει μακεδονικές επιγραφές που έχουν βρεθεί στην Μακεδονία και δεν καταλαβαίνει τι γράφουν...είναι ντροπή να μην γνωρίζουμε την γλώσσα των προγόνων μας.

bb είπε...

Είναι ντροπή για εμάς τους Μακεδόνες να μην γνωρίζουμε να διαβάζουμε το Κυριλλικό αλφάβητο το οποίο δημιουργήθηκε από τον Κύριλλο, που καταγόταν από την Μακεδονία (Θεσσαλονίκη) και έδωσε τη δυνατότητα ορθής γραφής σε όλες τις σλαβικές γλώσσες.

Τα μαθήματα θα συνεχιστούν από την Μορφωτική και Πολιτιστική Κίνηση Έδεσσας (η οποία έχει ήδη ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο μαθημάτων, στην Έδεσσα και την Θεσσαλονίκη), όταν οι άνθρωποι του Ουράνιου Τόξου καταλάβουν ότι δεν μπορούν να ....χώνονται παντού! Ας αποφασίσουν τι είναι, τέλος πάντων: πολιτικό κόμμα η πολιτιστικός φορέας; Κάποιοι Μακεδόνες δεν θέλουν να πολιτικοποιήσουν η να κομματικοποιήσουν την δράση τους. Τόσο κακό είναι αυτό, για κάποια μέλη του Ο.Τ.;

Ανώνυμος είπε...

Η πλάκα είναι πως επίσημα δεν πολιτικοποιείστε αλλά αν κρίνει κανείς από τα γραφόμενα σας ιδεολογικά είστε πιο κοντά στα "εθνίκια" (Πρίτσκα, Πασόη, Τσαρκνιά) κατά τον Παβλάρα:

"Σε ότι αφορά τον Τσαρκνιά θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι σε ότι μας αφορά έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας εδώ και πάρα πολύ καιρό αλλά όπως καταλαβαίνεις δεν είναι εύκολο όσοι είναι "έξω" από το κίνημα να γνωρίζουν τα συμβαίνοντα στο χώρο των μειονοτικών Μακεδόνων, οπότε εύλογα αναρωτήθηκες και ζήτησες ξεκάθαρη θέση. Πρέπει να σου πω ότι δόθηκαν πολλές εσωτερικές ιδεολογικές μάχες μέσα στο Τόξο τη δεκαετία του '90 με Μακεδόνες "εθνίκια" (για να χρησιμοποίησω και εγώ προσφιλή έκφραση του indy...). Πιστεύω ότι ξεπεράσαμε σύντομα τις "παιδικές αρρώστιες" του μειονοτικού εθνικισμού και οφείλω να επισημάνω τη σημαντική συμβολή Ελλήνων δημοκρατών μελών και φίλων του Τόξου που ήταν μαζί μας στον μοναχικό αγώνα μας όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή είναι η ιδεολογική μας προίκα και πραγματικά είμαστε υπερήφανοι που πλέον στο Τόξο αντιμετωπίζουμε τα μειονοτικά όχι κάτω από το στείρο πρίσμα του μειονοτικού Μακεδόνα ή του πλειονοτικού Έλληνα (σε ότι με αφορά προσωπικά είμαι και άθρησκος και άεθνος...και δεν αισθάνομαι άνετα όταν χρησιμοποιώ τις παραπάνω "συμβατικές " εκφράσεις όπως πλειονοτικός...μειονοτικός...κλπ.) αλλά στα πλαίσια μιας ευρείας δημοκρατικής αντίληψης που τη χαρακτηρίζει αλληλεγγύη, συντροφικότητα και φυσικά ιδεολογική συμφωνία στη πορεία για τη πολιτική δημοκρατία στη χώρα μας. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου και την ευκαιρία που μου έδωσες να επικοινωνήσω μαζί σου."

Ανώνυμος είπε...

Καλά αυτα για το ραδιοφωνικό σταθμό τα έχουμε ξανακούσει! Μακαρι να γινει δλδ αλλά δεν το βλέπω. Δεν ξέρω τί θα έχουν στο μυαλό τους στο ΟΤ, αλλά δεδομένου ότι όπως λενε στην προσπάθεια πρωτοστατούν νεοι άνθρωποι, ίσως είναι καλύτερα η εφημεριδα να είναι ιντερνετική ακολουθώντας το παράδειγμα επιτυχημενων δημοσιογράφων και εκδοτών. Βέβαια, όλα είναι θέμα χρημάτων ... Και μάλλον για αυτό πήγανε στην Αυστραλία.
Και κάτι άλλο, αυτόν τον Φρίντμαν τί τον κουβαλάνε μαζί τους όπου πάνε?

Ανώνυμος είπε...

Τι το καινούργιο αποτελεί η ανακοίνωση για εφημερίδα; Υπήρχε η Ζόρα και τα Μογλενά (με λογότυπο γροθιά στους Έλληνες, ο παπα-Τσαρκνιάς δεν κωλώνει), μετά η Νόβα Ζόρα, η info Ζόρα και η Λόζα. Τώρα άλλη μια έκδοση. 20χλδ φύλλα δε λένε τίποτα για ένα μηνιαίο ή πιο σπάνια εκδοθέν έντυπο που δε πουλιέται. Να πεις θα βγάλουμε ημερήσια ή έστω Κυριακάτικη εφημερίδα και από το 1εκ Μακεδόνων της Ελλάδας υπολογίζουμε τουλάχιστον 20χλδ να την αγοράσουν σε πρώτη φάση να πω...

Ανώνυμος είπε...

belo more είπε...

Είναι ντροπή για εμάς τους Μακεδόνες να μην γνωρίζουμε να διαβάζουμε το Κυριλλικό αλφάβητο το οποίο δημιουργήθηκε από τον Κύριλλο, που καταγόταν από την Μακεδονία (Θεσσαλονίκη) και έδωσε τη δυνατότητα ορθής γραφής σε όλες τις σλαβικές γλώσσες.

Δηλαδή εαν ο Κύριλλος πήγαινε στην Κίνα και μάθαινε στον κόσμο τα Κινέζικα θα έπρεπε εμείς οι Μακεδόνες να μάθουμε κινέζικα?να ντρεπόμαστε που δεν ξέρουμε Κινέζικα?

Ανώνυμος είπε...

1- οι όροι μειονοτικός και πλειονοτικός είναι αδόκιμοι, αντιπαραθετικοί, παρωχημένοι
2- οι 3 παραπάνω ακτιβιστές δεν είναι εθνίκια αλλά εσωστρεφείς φοβικοί εθνοτιστές
3- το καπέλωμα είναι αρνητικό και καταδικαστέο στοιχείο για οποιοδήποτε κοινωνικό φορέα
4- ιδιωτικά μαθήματα μακεδονικής γλώσσας μπορούν να γίνουν από οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο το επιθυμεί...
δυστυχώς ο αριθμός των ενδιαφερομένων παραμένει απίστευτα μικρός..
το ίδιο συμβαίνει με όλες τις ανεπίσημες και υπό διωγμό γλώσσες...
5- οι μακεδόνες της ελλάδος είναι φορολογούμενοι έλληνες πολίτες..
συνεπώς το ελληνικό κράτος οφείλει να μεριμνήσει για την ανάπτυξη της μητρικής μακεδονικής γλώσσας..
πράγμα που αποτελεί ευρωπαϊκή υποχρέωση...
άσχετα αν η κλεπτοκρατική μαφιόζικη χούντα δεν άφησε χρήματα για τέτοιους συνταγματικούς ιερούς σκοπούς...

Trajanos είπε...

Μπέλο Μορε
καλά έκανες και δημοσίευσες την είδηση.
Εκτός από τα ΜΜΕ της Δημ. Μακεδονίας που ενημέρωσαν τους πολίτες της, την είδηση δημισίευσε και το ινερνετικό Macnews στα αγγλικά και μακεδονικά
http://www.maknews.com/forum/general-discussions/vinozhito-visits-macedonians-in-australia-t19069.html
Έτσι για τις "δραστηριότητες" του Ουράνιου Τόξου είναι ενημερωμένοι όλοι οι ομογενείς εκτός από αυτούς εντός Ελλαδος.

Ανώνυμε 3:53 μ.μ.
Μέσα στο προ του 1996 Ουράνιο Τόξο ουδέποτε οι αντιπαραθέσεις υπήρξαν ιδεολογιπολιτικές.
Αυτή την άποψη προσπαθείτε να περάσετε εσείς στον κόσμο, για να καλύψετε τις εγκληματικές σας αυθαιρεσίες και δολοπλοκίες με τις οποίες διασύρατε εκλογικά, πολιτικά και οργανωτικά το Ουράνιο Τόξο.
Είναι η τεχνική "της κατασκευής εχθρού", "του εθνικιστικού εχθρού", που εσύ πολύ καλά κατέχεις. Είναι η μάσκα σας που σύντομα θα διαλυθεί ολοκληρωτικά.

Βασική αρχή μας μέχρι τότε ήταν η συνύπαρξη όλων των ιδεολογιπολιτικών τάσεων και όλων των απόψεων σε θέματα εθνογέννησης, ιστορίας κλπ, εκτός των φασιστικών και ρατσιστικών. Γι' αυτό και είμασταν ενωμένοι και αρκετά αποτελεσματικοί.

Η αντιπαράθεση ήταν καθαρά ανάμεσα σε συνεπείς και ασυνεπείς, σε υπεύθους και σε ανεύθυνους, σε δραστήριους και φανφαρώνους, σε ανιδιοτελείς εργάτες και σε καιροσκόπους.
Εσύ επέλεξες να συνεργαστείς με τους δεύτερους, γιατί όπως πιστεύω, εκείνοι για να παίξουν το παιχνίδι τους, ικανοποίσαν την εγωπάθειά σου και σε εκμεταλεύτηκαν.
Τα αποτελέσματα των αυθαιρεσιών και δολοπλοκιών σας τα πλήρωσε πολύ ακριβά το κίνημά μας και από τότε δεν μπόρεσε να σηκώσει κεφάλι.

Ως νεοδημιούργητο εθνικό κίνημα είχαμε την υποστήριξη αρκετών ελληνικών φορέων και προσώπων, τα οποία τιμούμε.
Κάποια από αυτά όμως έπαιξαν τον ρόλο του "Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας".
Εκπροσώπησαν πολύ άσχημα το ελληνικό στοιχείο.
Είναι θέμα χρόνου που όλα αυτά θα διαλευκανθούν με δημόσιο διάλογο.

Ανώνυμος είπε...

Karatasho αντί να με κατηγορείς για εγωπάθεια λες και συμπεθεριάσαμε ποτέ και με ξέρεις τόσο καλά, ας πρόσεχες πως έβαλα εισαγωγικά γιατί μετέφερα αυτούσια την παρέμβαση του Παβλάρα σε δημόσιο ηλεκτρονικό φόρουμ με αφορμή κινήσεις του Τσαρκνιά που λειτουργούσαν με τη λογική της μητέρας-πατρίδας (πρακτικές που εν μέρει έχει ακολουθήσει και το κόμμα αλλά άλλες ιστορίες είναι αυτές). Οι άλλοι δύο της τριανδρίας ήταν τα εκδιωχθέντα μέλη από το 1ο συνέδριο. Μεταφέρω και πάλι από την επίσημη ανακοίνωση:
"Aπό τους 76 αντιπροσώπους, οι Πασόης Tραϊανός και Πρίτσκας Xρήστος διαφώνησαν με τον εθνικό χαρακτήρα της οργάνωσης και αποχώρησαν από την Συνδιάσκεψη."
Ο δε εθνικός χαρακτήρας της οργάνωσης όπως προέκυψε από το 1ο Συνέδριο ήταν σαφέστατα πιο "εξευρωπαϊσμένος" από τις θέσεις που προωθεί η τριανδρία εδώ και χρόνια και τις οποίες διαβάζει κανείς και στο βιβλίο για την ιστορία της ΜΑΚΙΒΕ.

Χαζοί δεν είμαστε, 1+1 μπορούμε να προσθέσουμε. Οπότε αν και δεν έχω σε καμία υπόληψη τον Παβλάρα αυτό δε με κάνει να παραβλέπω τη διαφορά ανάμεσα στο επίσημο (γιατί ανεπίσημα ο αχταρμάς είναι το κάτι άλλο) πολιτικό στίγμα του κόμματος και σε αυτό των διαφωνούντων πρώην μελών, παλιών και νέων. Τώρα τη διαφορά ανάμεσα στα "εθνίκια" και τους "φοβικούς εσωστρεφείς εθνοτιστές" μπορεί ο ανώνυμος 6:51 να τις εξηγήσει στον Πάβλε και στους υπόλοιπους μας για να αναθεωρήσουμε την ορολογία μας.

Την έμμεση αναφορά στην ΟΑΚΚΕ ως Δούρειο Ίππο μόνο ένας κακοήθης σχολιαστής θα την έκανε. Θεοπάλαβοι είναι σαφέστατα όταν βλέπουν Ρωσικές συνωμοσίες παντού αλλά ανειλικρινείς στην στήριξη των Μακεδόνων δεν υπήρξαν ποτέ. Και η ταυτόχρονη δικαστική δράση τους ως Αντιναζιστική πρωτοβουλία είναι απόδειξη του πόσο πολεμάν το σύστημα σε καθημερινή βάση και όχι μόνο στις εκλογές και μέσω της Νέα Ανατολής. Ο Πάβλε και η παρέα του ήταν πανηλίθιοι που πίστεψαν αρκούσε το γεγονός πως η ΟΑΚΚΕ επίσημα ονόμαζε τους Μακεδόνες Μακεδόνες χωρίς κανένα πρόθεμα και συμφωνούσε με τα αιτήματα τους για να μπορούσαν - σε εθνικές εκλογές - να ψηφίσουν οι Μακεδόνες τους παλαβιάρηδες συντρόφους του Λιθοξόου. Εκεί χύσε όλη σου την χολή ελεύθερα. Αλλά όχι και να υπονοείς σαμποτάζ.

Trajanos είπε...

Ανώνυμε 12:32

Στο πρώτο σχόλιό σου λες στον μπλόγκερ «είστε πιο κοντά στα "εθνίκια"».
Αυτό σημαίνει ότι υιοθετείς τις απόψεις του Παύλε και γ΄αυτό τις παραθέτεις παρακάτω και δεν χρειάζεται να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου.
«διαφώνησαν με τον εθνικό χαρακτήρα της οργάνωσης και αποχώρησαν από την Συνδιάσκεψη."»
Σ’ εκείνη τη συνδιάσκεψη συνέβηκε ακριβώς το αντίθετο. Ο εθνικός χαρακτήρας του κόμματος αλλοιώθηκε και το κόμμα από εθνικό μετατράπηκε σε κόμμα ιδεολογικοπολιτικού τύπου περιθωριακής αριστεράς, χώρου στον οποίο ανήκει ο Λιθοξόου, ο οποίος και συνέταξε το κείμενο αρχών και θέσεων. Η δουλοπρεπής πλειοψηφία του κόμματος εκείνη τη μέρα έδινε εξετάσεις σε έναν ασυνείδητο πολιτικό τσαρλατάνο. Τα υπονοούμενά μου στρέφονται κυρίως προς αυτόν.

Στο κόμμα δεν υπήρχε ποτέ πρόβλημα φιλοευρωπαϊσμού ή αντιευρωπαϊσμού και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο ευρωμακιγιάζ από μέρους σας, που φτάνει σε σημείο τραγελαφικό.
Το Ουράνιο Τόξο είναι το μοναδικό κόμμα της Ελλάδας, που στο τίτλο του βάζει και τον τίτλο της ευρωομάδας που ανήκει. Και η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ κλπ ανήκουν σε ευρωπαϊκό κόμμα, αλλά δεν το βάζουν στον τίτλο τους.
Όποιος μπαίνει στην ιστοσελίδα της ΕΕΣ (EFA) στη στήλη (MEMBERS) μέλη, διαπιστώνει ότι, από τα 40 περίπου μέλη της, μόνο το Ο.Τ. έχει στον τίτλο του και τον τίτλο της ΕΕΣ. European Free Alliance – Rainbow
Πιο Ευρωπαίοι είναι από τους άλλους ή πιο ερωμωρόχαυλοι?
Για ρωτήστε κάποιο από τα μέλη του Κ.Σ. να σας πουν αν ξέρουν που οφείλεται αυτή η διαφορά.

Ανώνυμος είπε...

καλά δεν μπορείτε να ξεκολήσετε από γεγονότα που συνέβησαν πριν 15 χρόνια...
ο καθένας πήρε τον δρόμο του και κρίνεται...
τι ψυχοπαθολογική εμμονή είναι αυτή να ασχολούνται καθημερινά αυτοί που δεν είναι στο ΟΤ με το τι συμβαίνει σε αυτό..
ασχοληθείτε και επικεντρωθείτε με την ανάδειξη των προβλημάτων των Μακεδόνων της ελλάδος...
μην συμπεριφέρεστε σαν να έχουν λυθεί αυτά τα προβλήματα...
και προπάντως σταματήστε να συκοφαντείτε...
το ΟΤ δεν ασχολείται με τις προσωπικές διαδρομές αυτών που είναι πλέον εκτός αυτού...
όποια βέβαια άποψη υπάρχει και βοηθάει το κίνημα είναι αποδεκτή...
δημιουργήστε άλλους φορείς-κομματικούς και μη και δείξτε έργο..
όχι ανέξοδη κριτική...
όλη η εθνικιστική ελλάδα ασχολείται συκοφαντικά με τον Πάβλε , τώρα και εσείς , στραμώτα...

bb είπε...

Ανώνυμε 1:44, κάνεις μεγάλο λάθος! Δεν είμαστε εμείς που ασχολούμαστε με το Ο.Τ και τον Παύλε, αλλά αυτοί ασχολούνται μαζί μας με το να επιμένουν να θέλουν να μας αντιπροσωπεύουν. Γιατί δεν περιορίζονται στην αντιπροσώπευση μερικών «εθνικά» Μακεδόνων (ψηφοφόρων) και διαφόρων εξωκοινοβουλευτικών αριστερών; Εμείς δεν το αναγνωρίζουμε ως κόμμα των Μακεδόνων και δεν θέλουμε να ασχολείται αυτό με τις δικες μας δραστηριότητες. Το κόμμα που θέλει να ελέγχει όλα τα κινήματα (πολιτικά, πολιτιστικά, γλωσσικά, φολκλορικά) των Μακεδόνων δεν λέγεται δημοκρατικό, κάπως αλλιώς λέγεται.

Ανώνυμος είπε...

το ότι το ουράνιο τόξο διακηρύσσει προγραμματικά ότι είναι κόμμα της μακεδονικής μειονότητας της ελλάδος κάτι που είναι αληθινό δεν σημαίνει ότι καπελώνει τους εκατοντάδες χιλιάδες μακεδόνες της ελλάδος, ανάμεσα σε αυτούς και το κόμμα του μακεδόνα/μακεδονοφάγου παπαθεμελή...
κάθε μακεδόνας ελεύθερα επιλέγει το κόμμα που τον εκφράζει...
ούτε η αριστερά με τόσους εργατικούς αγώνες και με εργατικό πρόγραμμα καπελώνει τους εργάτες όταν προβαίνει σε σχετική διακήρυξη...
ούτε η φιλελεύθερη συμμαχία καπελώνει τους φιλελεύθερους της χώρας...
πρόκειται για αβάσιμο, σαθρό και άδικο επιχείρημα..

Ανώνυμος είπε...

επίκαιρα νομίζω οφείλουμε να ασχοληθούμε με την κρίση...
η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι το επιτόκιο δανεισμού είναι υψηλό και θέλει να δανεισθεί με επιτόκιο πολύ χαμηλότερο..
επίσης αναφέρει ότι αν εγγυηθούν ή μας δανείσουν οι χώρες της ευρωζώνης με χαμηλό επιτόκιο τότε και το spread θα πέσει...
δεν είμαι οικονομολόγος αλλά νομίζω ότι το spread αποτελεί καθρέπτη της οικονομίας και ιδιαίτερα του ελλείμματος και της δυναμικής του χρέους...
αυτό σημαίνει ότι αν δανεισθούμε τώρα αλλά ακόμα και αργότερα από τις χώρες του ευρώ η ακόμα και από την ΕΚΤ με spread 1% όταν μετά βγούμε για δανεισμό στην ελεύθερη αγορά τότε θα δανεισθούμε με 6-6,5% ...
συνεπώς για να μειωθεί το επιτόκιο διεθνούς δανεισμού του ελληνικού δημοσίου το κράτος οφείλει άμεσα να μειώσει μόνιμα το έλλειμμα..
αυτό μπορεί να επέλθει κυρίως με μείωση των σπάταλων δαπανών και δευτερεύοντως με αύξηση των φορολογικών εσόδων...
σωστά ο φιλελεύθερος γερμανός ΥΠΕΞ δηλώνει ότι αν βγάλουμε τώρα στο τραπέζι τα χρήματα και δανείσουμε την ελλάδα αυτό θα εχει ως αποτέλεσμα τα μέτρα της κυβέρνησης να μην εφαρμοσθούν...
αυτό λέει η πολυετής πείρα τους με τους αξιωματούχους της χώρας μας...

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=IcZfnAnYL2g

Το τραγουδάκι αφιερωμένο στον «leader» Παύλε!

Ανώνυμος είπε...

O Φιλος Karatasho μαλλον σας κρυβει την αληθεια η για να ημαστε δικαιοι σας λεει την μιση. Απο την συνδιακεψη αποχωρησαν, γιατι απο το μανιφεστο αποκλιστηκε ο μεγας αλεξαντρος,
στο οποιο διαφωνουσα και εγω τοτε.
Σημερα λεω ευτυχως που δεν περασε.
Και εγω διαφωνισα και διαφωνω,ομως λυπαμαι που το λεω αυτο που κανουν καποιοι,δεν ειναι αντιπολιτευση,εγω το βλεπω μαλλον για εμπαθεια,και προσωπικη κοντρα.
Ευτυχως ο κοσμος μας το εχει καταλαβει.

bb είπε...

Τα κόμματα και οι ηγεσίες τους κρίνονται για τα έργα τους (η μη έργα τους). Το Ο.Τ. το έχουν κρίνει οι Μακεδόνες και ΔΕΝ το ψηφίζουν. Η ηγεσία του κόμματος όμως δεν αντιλαμβάνεται ότι έπαψε προ πολλού να αντιπροσωπεύει τους Μακεδόνες και τα δίκαια τους και συνεχίζει με καπελώματα σε ότι ενέργεια οι Μακεδόνες κάνουν, εκτός κόμματος.
Το θέμα της επιλογής μεταξύ κομμάτων με την ίδια ιδεολογία θα μπορούσε να τεθεί ως παράδειγμα εάν υπήρχε και άλλο Μακεδονικό κόμμα. Εμείς που δεν γουστάρουμε το Ο.Τ. δεν το ψηφίζουμε και λέμε γιατί δεν το ψηφίζουμε: κακό είναι; Το Ο.Τ. δεν αντέχει την κριτική γιατί δεν έχει έργο να επιδείξει και δεν έχει τίποτα να προσφέρει στους Μακεδόνες.

Ανώνυμος είπε...

"Είναι ντροπή για εμάς τους Μακεδόνες να μην γνωρίζουμε να διαβάζουμε το Κυριλλικό αλφάβητο"

Δεν ειναι ντροπη να μην ξερεις τη γλωσσα που καποτε καποιοι προγονοι σου μιλουσαν. Αλλα πραγματα ειναι ντροπη... Ας μην επεκταθουμε καλυτερα. Κανεις δεν μπορει να επιβαλει σε καποιον να μαθει μια γλωσσα που δεν θελει, στηριζομενος σε αιματολογικα κριτηρια, εφοσον ο ψυχικος δεσμος με ενα εθνος ή μια συγκεκριμενη χωρα έχει εκλειψει. Οπως πολυ καλα γνωριζουμε (μεταξυ μας) οι περισσοτεροι δεν αισθανομαστε όπως εσεις. ουτε με τους μεν του Ο.Τ ούτε με τους δε. Και θα σας παρακαλουσα, εφοσον κανεις δεν εχει οριστει "δραγουμανος", ουτε και εχει καποιο πληρεξουσιο να μιλα ο καθενας για τον εαυτο του και ΜΟΝΟ για λογαριασμο του και να σεβεται τον προσωπικο χωρο του άλλου και το δικαιωμα του να θελει ή να μην θελει να ανηκει σ ενα συγκεκριμενο εθνος. ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ σε τελικη αναλυση

bb είπε...

Ανώνυμε 5:53, μάλλον δεν σε αφορά η συζήτηση μας. Μπορείς να αυτοπροσδιορίζεσαι όπως θέλεις: εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Δεν χρειάζεται να μας το δηλώνεις κάθε τόσο. Καταλάβαμε.

Karatasho είπε...

"καλά δεν μπορείτε να ξεκολήσετε από γεγονότα που συνέβησαν πριν 15 χρόνια..."

"ασχοληθείτε και επικεντρωθείτε με την ανάδειξη των προβλημάτων των Μακεδόνων της ελλάδος..."

"δημιουργήστε άλλους φορείς-κομματικούς και μη και δείξτε έργο..
όχι ανέξοδη κριτική..."

- Τα γεγονότα που συνέβησαν πριν 15 χρόνια άλλαξαν την πορεία του κόμματος. Από ανοδική έγινε καθοδική.
Αυτό επηρέασε αρνητικά όλο το κίνημα, ακόμα και το πολιτιστικό.
Στο κύριο πρόβλημα, που ήταν ο φόβος και ο οποίος σταδιακά υποχώρησε, πρόσθεσαν την απογοήτευση και τη δυσπιστία, τα οποία επηρεάζουν αρνητικά την οποιαδήποτε προσπάθεια.
Η κλίκα που καπέλωσε το Ο.Τ. απετέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί την τροχοπέδη του σύγχρονου μακεδονικού κινήματος.

Η γνώση των γεγονότων του παρελθόντος, βοηθάει στην ερμηνεία του παρόντος και τον σχεδιασμό του μέλλοντος.

Την ανάδειξη των προβλημάτων των Μακεδόνων την κάνουν μάλλον τα μπλογκ που δεν είναι δημιούργημα του Ο.Τ., παρά το ίδιο το Ο.Τ.
Κάνουν σοβαρότερο αγώνα για την ενημέρωση και τον απεγκλοβισμό των πολιτών από τους κατασκευασμένους μύθους, οι οποίοι δεν επιτρέπουν στους πολίτες να κρατήσουν σωστή στάση στα προβλήματα των Μακεδόνων. Και μάλιστα το κάνουν χωρίς καμία οικονμική στήριξη ή σκοπιμότητα.
Τα κόμματα τα κρίνουν και οι οπαδοί των άλλων κομμάτων. Την κυβέρνηση την κρίνουν και όσοι δεν την ψήφισαν.
Γιατί αυτό να μην ισχύει για το Ο.Τ.?
Αν δεν κάνουμε καλή και ολόπλευρη ΔΙΑΓΝΩΣΗ των αιτίων που προκαλούν την ασθένεια και δεν τα απομακρύνουμε, κάθε προσπάθεια θεραπείας της δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα.
Η διαδικασία θα είναι λίγο επώδυνη

Ανώνυμος είπε...

1- η ένταξη σε ένα έθνος είναι αυτογενής και αυθύπαρκτη..
2- η εκδήλωση αυτής της ένταξης αποτελεί δικαίωμα επιλογής
3- είμαστε αυτό που είμαστε , άσχετα αν το επιθυμούμε , το απορρίπτουμε ,ακόμα και αν το πολεμάμε..
4-αυτό σημαίνει ότι ο κ. παπαθεμελής παραμένει εθνικά μακεδόνας , ακόμα και αν έχει εξελιχθεί σε μακεδονοφάγο...
5- το αισθάνεσθαι αποτελεί καθρέφτη των κοινωνικοπολιτικών συνθηκών...
με βάση αυτό το ίδιο άτομο "αισθάνεται" στην ελλάδα έλληνας, στη γαλλία γάλλος , στην σουηδία σουηδός... χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι και είναι..
6- καθένας εκπροσωπεί τον εαυτό του..
η αναφορά εμείς οι μακεδόνες ούτε καπέλωμα είναι ούτε ασέβεια πρός τους μακεδόνες που αισθάνονται έλληνες..
εξάλλου οι εθνικά αυτόχθονες μακεδόνες δεν διεκδικούν την μονοπώληση του όρου μακεδόνας...
αυτό είναι προνόμιο των ελλήνων, ιδιαίτερα των ασιατών πατριαρχικών εποίκων στην μακεδονία μόλις το 1922...
όπως δημόσια δήλωσε το ανεκδιήγητο λιοντάρι του βορρά, ο τουρκοαιγύπτιος καραμαν-αλής...

Stefanos είπε...

Ανώνυμε 5.53, πάρε την απάντηση σου από τον (καθόλου) Ανώνυμο των 7.13μμ.
Είναι η τελευταία λέξη, στην εξέλιξη των "δημοκρατικών" θεσμών.
"αυτογενής", "αυθύπαρκτη" ένταξη ατόμων σε ένα έθνος. "Αντικειμενικός ετεροπροσδιορισμός"...
Τώρα πως να του πεις του "ανώνυμου" ανθρώπου ότι και ο Χίτλερ θα αισθανόταν φιλελεύθερος και δημοκράτης μπροστά στη "δημοκρατία" που εκπροσωπούν οι "ετεροπροσδιοριστες".

Το παίζουν και γνώστες γενικώς ενώ τους διακατέχει άγνοια σε βασικά θέματα. Για παράδειγμα, πέρα από το ότι όλοι ξέρουν ότι ο Καραμανλής κατάγεται από αυτόχθονες Έλληνες της Μακεδονίας από ένα χωριό που δεν δέχτηκε προσφυγες και που οι κάτοικοι του ακόμα και οι υπερήλικες δεν ομιλούν ούτε τούρκικα,ούτε βουλγάρικα, ούτε "μακεδονικά", ούτε βλάχικα, ούτε αρβανίτικα, παρά μόνο χωριάτικα Ελληνικά...

Αγνοούν, οι ξερόλες ακόμα ότι ο Παπαθεμελής ΔΕΝ κατάγεται από την Όσσα, καθώς ο παπούς του ο παπα Θεμελής εκ Μοσχόπολης, εγκαταστάθηκε στην Όσσα για να πληρώσει τη θέση ιερέα κι έμεινε.

Θεέ μου, σε παρακαλώ κράτησε αυτούς τους νέου τύπου φασίστες που εμφανίζονται με την προβιά του δημοκράτη, να μείνουν εκεί που τους αξίζει. Στο περιθώριο!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ νομίζω οτι αυτοί που κριτικάρουν το Βινοζιτο ανησυχούν (για τους δικούς τους λόγους)λόγω της τρομερής απήχησης που έχει το κόμμα στην μακεδονική νεολαία, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό. Είναι πρωτοφανής η συρροή δεκάδων νεαρών -και όχι μόνο- Μακεδόνων οι οποίοι επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στα πλαίσια του κόμματος ,όπως και και σε πολιτιστικούς κ.α φορείς με καθαρά εθνικό μακεδονικό χαρακτήρα. Έχω την εντύπωση οτι αυτό προκαλεί αίσθημα απομόνωσης σε κάποια αποχωρίσαντα μέλη. Αν και είμαι απλός ψηφοφόρος και οπαδός του Βινοζιτο έχω παραβρεθεί σε συνεδριάσεις του συμβουλίου, οι οποίες είναι ανοιχτές, και έχω διαπιστώσει ότι όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται κατα τρόπο δημοκρατικό και συντροφικό. Κανείς δεν επιβάλει την γνώμη του. Όλα γίνονται μετά από συζήτηση και ανάλυση. Πιστεύω οτι αυτός είναι ο λόγος που το κόμμα κατάφερε να μην αποκλείνει από τις πολιτικές του αρχές. Για τον ίδιο λόγο (και για την καθαρή ιδεολογική του βάση)χαίρει βαθιάς εκτίμησης στους Μακεδόνες, στον ελληνικό δημοκρατικό κόσμο, όπως και σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, οργανώσεις και την μακεδονική διασπορά. Ποζντραβ

gence είπε...

Ανώνυμε 8:35, μπράβο και συνεχίστε την καλή δουλειά που γίνεται με το Ο.Τ. Αύτη τουλάχιστον που εσύ βλέπεις να γίνεται, γιατι εμείς δεν έχουμε δει κανένα αποτέλεσμα από την δραστηριότητα του κόμματος. Από εξαγγελίες, 15 χρόνια τώρα , ακούμε πολλές, λεφτά πάνε και έρχονται, αλλά έργο 0 (μηδέν).

Ανώνυμος είπε...

Karatasho το να μιλάς για άτομα που κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους όταν η κουβέντα όπως εξελίχθηκε σε αφορά άμεσα είναι κάτι παραπάνω από αστείο.

Για να στο κάνω λοιπόν πιο λιανά μπας και το χωρέσει η γκλάβα σου:
α) Δε συνεργάζομαι όπως με κατηγορείς με τον Παύλε, το Νάσε και τους υπόλοιπους του ΟΤ. Τους θεωρώ ασυνεπείς οπορτουνιστές (και πολλά άλλα) με πράξεις που δε συνάδουν με τις διακηρύξεις τους και την τάση να καπελώνουν τα πάντα. Άλλα λένε στους Έλληνες εδώ, αλλά στους Έλληνες της διασποράς (υπάρχει συνέντευξη Πάβλε-Νάσε σε Έλληνα της Αυστραλίας), άλλα στους Μακεδόνες εδώ, άλλα στους Μακεδόνες από μέσα και άλλα στους Μακεδόνες (που σκάνε και την ενίσχυση του κόμματος) σε Αυστραλία/Καναδά/ΗΠΑ. Και βέβαια άλλα στους Ευρωπαίους επισκέπτες. Πιά δε ξέρω τι να πιστέψω - εδώ μεταξύ τους δε μπορούσαν να συμφωνήσουν στην ίδια συνέντευξη ο Νάσε με τον Πάβλε αν η διδασκαλία των μακεδονικών θα ήταν υποχρεωτικό ή προαιρετικό μάθημα... Εδώ στο επίσημο μανιφέστο λένε πως είναι κόμμα της εθνοτικής μειονότητας όσον αφορά τη δράση τους στο εσωτερικό αλλά είναι κόμμα της εθνικής μειονότητας όσον αφορά τη δράση στο εξωτερικό! Και από οπορτουνισμό άλλο τίποτα: Στην εκπομπή του Χαρδαβέλλα επιτέθηκε ο τελευταίος στον Τσαρκνιά με πολύ χοντρό τρόπο (εδώ το είχε κάνει με τον Τσαρκνιά καλεσμένο, δε θα το έκανε απουσία του ο UFOλόγος;) και ούτε ο Πάβλε, ούτε ο Νάσε ούτε και ο Βαλλιανάτος δεν είπαν μια λέξη να τον υπερασπίσουν. Λίγο αργότερα τσουπ να τον έχουν στο συνέδριο και να τον βάλουν και στο προεκλογικό τους υλικό. Εκεί που έφτυναν ("εθνίκι") κάθονταν μετά και έγλειφαν (κι αυτός από την πλευρά του βέβαια τα ίδια σκατά). Να μη σχολιάσω πως ούτε καν το θάρρος να μεταφράσει ακριβώς τι είπε είχε ο Πάβλε στον Χαρδαβέλλα όταν όλοι εκστασιάστηκαν για μια πρόταση... Άλλα είπε στα μακεδονικά και άλλα μετέφρασε. Άσε μην συνεχίσω.
β) Τα παραπάνω δε με εμποδίζουν να συμφωνώ με τον Πάβλε πως είστε εθνίκια (μπαρδόν "φοβικοί εσωστρεφείς εθνοτιστές"). Τουλάχιστον η παρέα του έχει διαβάσει Γκέλνερ/Άντερσον/Χομπσμπάουμ και - ακόμα και όταν μερικώς διαφωνεί όπως ο Λιθοξόου - αποφεύγει να λέει κουταμάρες που κανένας σοβαρός ιστορικός του εξωτερικού (δε μιλάω για τους Έλληνες καραγκιόζηδες) δεν θα έγραφε. Γι' αυτό και βλέπεις παραπομπές σε επιστημονικές δημοσιεύσεις στα γραπτά του Λιθοξόου και όχι στην "Ιστορία της ΜΑΚΙΒΕ". Βέβαια αν κρίνω από τα σχόλια (βλέπε 23 Μαρτίου 2010 7:13 μ.μ.) στα μακεδονικά - και όχι μόνο - μπλόγκ ή οι ίδιοι 2-3 γράφουν τα ίδια και τα ίδια ή η δική σας ιδεολογική γραμμή είναι αυτή που έχει πέραση.

Ανώνυμος είπε...

γ) Θεωρώ (βάσει των λόγων τους και της παρέας που κάνουνε - σιγά μην τους ξέρω κι από κοντά - πως οι πιο πρόσφατα αποσπασθέντες (η παρέα του Belo και της Gence) βρίσκονται ιδεολογικά πιο κοντά σε εσάς - αν εξαιρέσουμε την χαζοπροσκόλληση τους στα ψώνια της ΦΙΣ.
δ) Παρεμπιπτόντως δικαίωμα σας και εκφράζετε κομμάτι του κόσμου που οικογενειακά και από πριν από το 1912-13 με τα ίδια μυαλά πορευόταν. Θεωρώ πως οι συνήθως - πότε πότε και επισήμως πετάνε κορώνες - εκφραζόμενες επίσημες θέσεις του Ουράνιου Τόξου είναι στην θεωρία πολύ πιο μεταεθνικές-πανευρωπαϊκές από αυτές των υπολοίπων κομμάτων της Ελλάδας. Επειδή ακριβώς είναι τόσο εκτός τόπου και χρόνου με την πραγματικότητα στα Βαλκάνια (και όχι μόνο) δεν έχουν απήχηση παρά σε ελάχιστους Μακεδόνες και απλώς αρέσουν σε διάφορους ακροαριστερούς και ακόμα λιγότερους δεξιούς από τον υπόλοιπο πληθυσμό της χώρας. Αρέσουν βέβαια πολύ σε ξένους παρατηρητές/επισκέπτες, καθηγητές και ΜΚΟ. Αλλά αυτοί δεν βγάζουν ψήφους και έτσι συχνά πυκνά το κόμμα το ρίχνει ανεπίσημα στα πιο κατανοητά εθνικού χαρακτήρα (κάτι σαν Δρ. Τζέκυλ και κ. Χάϊντ) που έχουν το πλεονέκτημα πως αρέσουν και στους χρηματοδότες στη διασπορά.

Karatasho κατάλαβε πως ούτε με το Γιάννη είμαι ούτε με το θεριό. Αντί να κλαίγεστε κάνετε νέο κόμμα να τραβήξετε όσους δεν τους εκφράζει το ΟΤ. Για την ακρίβεια κάνετε παραπάνω από ένα κόμμα: Ένα καραεθνικό για όσους τραβάνε χοντρό ζόρι με τους "Ασιάτες" (εκεί να δείτε στήριξη που θα βρείτε από τους απ' έξω) και ένα "εθνοτικό" που ίσως να τραβήξει και όσους δεν έχουν καμία διάθεση να βρεθούν σε αντιπαράθεση με τους γειτόνους (ή τους ίδιους τους τους συγγενείς) και απλώς αγαπούν την πατρογονική τους κουλτούρα (μόνο μη βάλετε σεσημασμένα "εθνίκια" στο 3ο κόμμα - δε θα σας βγει). Αν το σύνολο των 3 κομμάτων αρχίσει να πιάνει πολλούς ψήφους τότε ίσως αρχίσουν να σας σέβονται τα μεγάλα κόμματα.

bb είπε...

Ανώνυμε 10:28, η ανάλυση σου είναι εκτός τόπου και χρόνου και τα συμπεράσματα σου αυθαίρετα. Για ποιες ιδεολογίες μιλάς; Εδω έχουμε ένα blog με το οποίο ενημερώνουμε για κάποια πράγματα, διασκεδάζουμε με βιντεάκια, κάνουμε κριτική σε κάποιες πολιτικές καταστάσεις. Δεν αποτελούμε ούτε ομάδα, ούτε πολιτικό φορέα. Τι είναι αυτά περί ιδεολογίας κοντά στους μεν η στους δε. Σαν εμάς υπάρχουν χιλιάδες Μακεδόνες στην Ελλάδα αλλά δεν ασχολούνται με το ιντερνέτ η βαριούνται να δημιουργήσουν ένα δικό τους blog. Μην προσπαθείς να δώσεις μεγαλύτερη αξία από αύτη που έχει ένα blog. Πάντως, επαγγελματίες προπαγανδιστές δεν είναι κανένας από εμάς (ξέρεις εσύ τι εννοώ).

Ανώνυμος είπε...

gence/23 Μαρτίου 2010 9:52 μ.μ.
Αν δεν ασχολιόσουν μανιωδώς με την συκοφαντία και την λασπολογία ίσως να έβλεπες τι γίνεται γύρω σου. Ίσως τότε να έβγαινες και από την αυτοαπομόνωσή σου.

Ανώνυμος είπε...

1-η Μοσχόπολη αποτελεί κοιτίδα του ΒΛΑΧΙΚΟΥ έθνους
2- η Οσσα/Βυσσώκα είναι ένα γνωστό μακεδονικό χωριό της Θεσσαλονίκης, με αυτόχθονες κατοίκους εθνικά και γλωσσικά Μακεδόνες...
ο κ. Παπαθεμελής λοιπόν είναι είτε Βλάχος είτε Μακεδόνας...
όμως εθνικά έλληνας σίγουρα δεν είναι,παρά μόνο ιδεολογικά ελληνας , όπως όλοι...
3- η δυναστεία καραμανλή επικοινωνούσε γραπτώς στην μητρική τους τουρκική γλώσσα με χρήση του ελληνικού αλφάβητου καθότι πατριαρχικοί...
4-η εγκατάσταση στην μακεδονία ξεκίνησε στις αρχές του 20 αιώνα, πριν τις ανταλλαγές...
5-Καραμανλήδες
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Καραμανλήδες - (ενικός Καραμανλής) - Ονομασία Ρωμηών τουρκόφωνων Χριστιανών ορθοδόξων που κατοικούσαν στη Μικρά Ασία, συγκεκριμένα στην Καραμανία (ονομάστηκε από το τουρκικό Μπεηλίκι των Καραμανιδών, στην περιοχή της αρχαίας Κιλικίας) και την Καππαδοκία. Έγραφαν την τουρκική γλώσσα με χαρακτήρες του ελληνικού αλφαβήτου (Καραμανλήδικα). Οι Καραμανλήδες ήταν είτε Χριστιανοί ορθόδοξοι που μιλούσαν την τουρκική γλώσσα, είτε -σπανιότερα- Τούρκοι που εκχριστιανίστηκαν. Έπειτα από την υπογραφή της συνθήκης της Λωζάνης (1923) μεταφέρθηκαν κατά την ανταλλαγή πληθυσμών στην Ελλάδα και κυρίως σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης
υ.γ η αξιοπιστία της βικιπαιδεια είναι υπό έλεγχο...
6- σε κανένα χωριό στους νομούς σερρών και δράμας με αυτόχθονες κατοίκους δεν υπάρχει η ελληνική ως μητρική γλώσσα..
ούτε στη πρώτη ούτε στη βροντού,ούτε στο νευροκόπι...
7- οι μακεδόνες σε αντίθεση με τους έλληνες δεν μονοπωλούν αλλά μοιράζονται με όλες τις εθνότητες της μακεδονίας την λέξη μακεδόνας...
8- δεύτερη εθνότητα σε όλο το κόσμο που αυτοπροσδιορίζεται με την χρήση της λέξης μακεδονική, διακριτή από την γνωστή μακεδονική δεν υπάρχει...
ελληνομακεδονική εθνότητα διακριτή από την ελληνική ούτε υπήρξε ούτε υπάρχει ούτε μπορεί να υπάρξει..
απλά υπάρχει ελληνική εθνότητα , με παρουσία στην μακεδονία...
9- οι υπαίτιοι της χρεωκοπίας μας χρυσαυγίτες ανθέλληνες εθνικιστές ας δείξουν ελάχιστο δείγμα συγνώμης για ΤΑΧΑΛΙΑ που προξένησαν στην ελλάδα, για τα εγκλήματα που διέπραξαν στην οθωμανική πατρίδα τους και στους μουσουλμάνους συμπολίτες τους, στους αυτόχθονους μακεδόνες από τον εποικισμό τους από το ελληνικό κράτος στη μακεδονία με σκοπό την απαγορευμένη εθνοτική αλλοίωση, την συνεισφορά στην υπόθαλψη του αντιτουρκισμού και τον επακόλουθο υπερεξοπλισμό, στο ψέμμα της δήθεν γενοκτονίας από τους αμυνόμενους συμπολίτες τους μουσουλμάνους λόγω της ένοπλης εξέγερσης με ελληνικό εξοπλισμό, την συνεργασία με τους εισβολείς ρώσους στη τουρκία και τους εισβολείς ναζί στην Σ.Ε..

Ανώνυμος είπε...

μπράβο μπελομόρε που αναγνωρίζεις τους επαγγελματίες προπαγανδιστές..
έχει γεμίσει ο τόπος σαβουροχαρτομερίδες..
οι ξένοι απορούν με την υπερπληθώρα εφημερίδων , με ελάχιστα φύλλα αλλά εγγυημένο περιεχόμενο : τον μυθολογικό και ψευδή ελληνικό εθνικισμό...
ποιός είναι ο άμεσος χρηματοδότης τους..??
γιατί ο έμμεσος είναι γνωστός, οι κουτόφραγκοι φορολογούμενοι της Ε.Ε...
πάντως τους μακεδόνες δεν πολυπειράζει που είναι ευρωπαίοι αφού αυτό είναι αλήθεια...
το ίδιο οφείλει να ισχύει και για τους ασιάτες έποικους, εκτός αν το κάρς ανήκει στην ευρώπη...

Ανώνυμος είπε...

η δημόσια ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μακεδόνων για τα δικαιώματα τους είναι στοιχείο της δημοκρατίας..
υπό τον όρο της αφαίρεσης κάθε συκοφαντικού στοιχείου, κάτι που είναι καταδικαστέο και ανεπίτρεπτο..
δυστυχώς η παραπάνω συζήτηση βρίθει από άκρως υβριστικά και εμπαθή στοιχεία...
τα οποία αποκτούν εφιαλτικό χαρακτήρα όταν σχολιαστές είναι γνωστοί στους μακεδόνες ασιάτες κυπατζήδες, φορολογούμενοι από και στο όνομα των Μακεδόνων....
για αυτό προτείνω αυτοσυγκράτηση, νηφαλιότητα, σύνεση...
ο καταστροφικός εαυτός μας πρός τρίτους γρήγορα μπορεί να γυρίσει μπούμεραγκ...

Stefanos είπε...

"Ανώνυμε" 1.16πμ,

Είσαι το τέλειο παράδειγμμα για να δείξει κανείς ότι ο παραλογισμός δεν έχει όρια.
Το πλέον γελοίο της υπόθεσης (σου) είναι ότι ενώ βάλλεις κατά του εθνικισμού (και καλά κάνεις) χρησιμοποιείς ακραίο εθνικιστικό και ρατσιστκό λόγο.
ΟΛΟΙ οι αυτόχθονες κάτοικοι του κεντρικού και του νότιου τμήματος του Ν. Σερρών ήταν ελληνόφωνοι. Τα στοιχεία του Κ΄ντσεφ είναι στη διάθεση σου. Αν εκτός του να γράφεις ασυναρτησίες με γλαφυρό τρόπο, έκανες τον κόπο να επισκεφτείς τα χωριά αυτά θα το διαπίστωνες και μόνος σου αν και προσωπικά πιστεύω πως αυτό (η αλήθεια δηλαδή) είναι κάτι που σ' αφήνει αδιάφορο.
Το να βγάζεις συμπέρασμα για την οικογένεια Καραμανλή, από το επώνυμο του, μου θυμίζει τα συμπεράσματα των συνταξιούχων στα καφενεία.
Κατά την δική σου θεωρία δηλαδή θα 'πρεπε και οι Ουζούνοβσκι και Καραμάνωφ να είναι Τούρκοι ενώ ο Ταταρτσεφ θα ήταν Τάταρος.

Έχεις παρατηρήσει ότι ακόμα και τα "συντρόφια" σου σ' έχουν γραμμένο?

ΥΓ: Μην γίνεσαι αυτόχειρας πυροβολώντας τους εθνικιστές. Ασ' το στους αληθινούς αντιεθνικιστές, τους εχθρούς του φασίζοντος "αντικειμενικού ετεροπροσδιορισμού".

Ανώνυμος είπε...

Οι σημερινοί Έλληνες αυτοαποκαλούνται έτσι μόνο λόγο της γεωγραφικής έκτασης της χώρας όπου ζουν, που ουδέποτε υπήρξε κράτος πριν το 1821, αλλά κατοικήθηκε στην αρχαιότητα από λαούς που αυτοαποκαλούνταν Έλληνες (και τότε δεν ήταν μόνο η γλώσσα που τους ένωνε αλλά ο πολιτισμός τους και η θρησκεία τους). Με την έννοια που δίνουν οι Νεοέλληνες στο έθνος τους (η κοινή ελληνική γλώσσα) ως απόδειξη για το δικαίωμα τους να αυτοαποκαλούνται έτσι, θα μπορούσαν να διεκδικήσουν και άλλα εδάφη (Μικρά Ασία, Μέση Ανατολή, Αφρική, Νότια Ιταλία, κτλ.) λόγο των αρχαιολογικών ευρημάτων γραμμένα στα αρχαία ελληνικά, κάτι που, φυσικά, θεωρείται παράλογο. Δηλαδή, εάν υπήρχε σήμερα τρόπος να μάθουν να μιλούν νεοελληνικά οι λαοί που ζουν στις παραπάνω χώρες, η Ελλάς θα τους διεκδικούσε ως ομογενείς και μαζί με αυτούς και τα εδάφη τους);
Αντίθετα, η Μακεδονία υπήρξε κράτος (με σύνορα) στην αρχαιότητα και ο λαός η οι λαοί που κατοικούσαν εκεί αυτοπροσδιοριζονταν ως Μακεδόνες (όχι Έλληνες). Το ίδιο δικαίωμα που έχουν σήμερα οι Έλληνες να αυτοπροσδιορίζονται με το όνομα ενός αρχαίου λαού (χωρίς να έχουν τα ίδια εθνοτικά στοιχεία με εκείνους), έχουν και οι σημερινοί Μακεδόνες να διεκδικούν να αυτοαποκαλούνται και να αναγνωρίζονται ως Μακεδόνες. Είμαστε Μακεδόνες γιατί είμαστε γηγενής λαός της χώρας που ονομαζόταν και ονομάζεται Μακεδονία και ουδεμία σχέση έχουμε με τους Έλληνες (αρχαίους και σύγχρονους).

Ανώνυμος είπε...

η μυθολογική και ψευδής παραποίηση αποτελεί κυρίαρχο χαρακτηριστικό του ελληνικού εθνικισμού.
η ελληνοφωνία των ανθρώπων οπως και η αγγλοφωνία ουδεμία σχέση έχει ούτε με την γλωσσική ούτε πολύ περισσότερο με τη εθνοτική ταυτότητα..
η ισπανοφωνία των μεξικανών και αργεντίνων δεν συνδέεται ούτε με την μητρική ισπανική ούτε πολύ περισσότερο με την εθνοτική ισπανική...
ούτε η βουλγάρικη με την εθνοτική ταυτότητα που είναι τουρκομογγολικής προέλευσης...
η δημόσια χρήση της ελληνικής είναι συνδεδεμένη με την θεσμική λειτουργία των φορέων και όχι με την μητρική/οικιακή γλώσσα η οποία στην μακεδονία από την αρχαία εποχή μέχρι σήμερα ΠΟΤΕ δεν ήταν η ελληνική...
η κυρίαρχη μητρική γλώσσα στη Μακεδονία ήταν η αρχαία μακεδονική ήταν προφορική γλώσσα απολύτως διακριτή από την ελληνική, στο γλωσσικό μετέχμιο με την ιλλυρική και τη ναρχαία θρακική..
η σύγχρονη μακεδονική γλώσσα βασισμένη στην σλαβωνική και το κυρριλικό αλφάβητο των μακεδόνων και μη ελλήνων κυρίλλου και μεθόδιου είναι και σήμερα κυρίαρχη μητρική γλώσσα στη μακεδονία, άσχετα αν σε αποσπασμένα μέρη της επίσημη είναι η ελληνική και η βουλγαρική...
η σύγχρονη μακεδονική αποτελεί γλωσσική κοιτίδα λόγω του μακεδονικού κυριλλικού αλφαβήτου όλης της σχετικής γλωσσικής οικογένειας, σύμφωνα με όλους τους γλωσσολόγους σε όλο το κόσμο, ακόμα και στο πανεπιστήμιο μακεδονίας της θεσσαλονίκης...
η σλάβικη προέλευση της μητρικής μακεδονικής γλώσσας δεν καθορίζει και την εθνοτική τους ταυτότητα, η οποία ούτε αρχαία είναι ούτε σλαβική...
είναι απλά μακεδονική...
σύντομα πρόκειται τεκμηριωμένα να φωτιστούν οι πολιτιστικές/εθνοτικές πτυχές πολλών φημισμένων ελλήνων...
καραμανλής,παπούλιας,πάγκαλος,φώλιας,γιαννόπουλος, κ.ά
αλλά και αυτή των ηρώων και ευεργετών της πατρίδος μας...
αλβανοί-μπότσαρης,μπουμπουλινα,ανδρούτσος,τζαβέλλας,κοκουντουριώτης καθώς και η επικρατούσα αλβανική στον στόλο των επαναστατών..
βλάχοι-ρήγας φεραίος,φαρμάκης,κωλλέτης,ζάππας,αβέρωφ,κρυστάλλης, κλ.π
μακεδόνες- γκέλε γκάτσεφ/αγγελος γάτσος,ποπρίστε/παπαχρήστος , κ.λ.π
τα εθνικιστικά ΤΑΧΑΛΙΑ μας ας σεβασθούν το βήμα που τους δόθηκε , όταν στο δικό τους ανάλογη δυνατότητα κράτησε μόνο δύο ημέρες και διακόπηκε από φόβο για αποκάλυψη των ψευδών τους..
ας αναλογισθούν σε τι εσωστρεφή ΤΑΧΑΛΙΑ έχουν οδηγήσει την Θεσσαλονίκη μας, με διαφθορά εκατομμυρίων στις εθνικιστικές αρχές...
ας σεβασθούν λίγο την πλούσια εξωστρεφή ιστορία της πόλης, προορισμό για κάθε Βαλκάνιο εδώ και αιώνες...
την ίδρυση απο θεσσαλονικείς Μακεδόνες του BMRO to 1893 , που είχε σκοπό την απελευθέρωση της Μακεδονίας από την οθωμανική διοίκηση και την ανεξαρτησία της εμπνεόμενοι απότην εξέγερση των αλβανών της πελλοπονήσου..
την πλούσια εβραϊκή κληρονομιά, της ιερουσαλήμ των βαλκανίων...
ας επικεντρωθούν στους τρόπους διεξόδου από την χρεωκοπία που μας οδήγησε η εθνικιστική ιδεολογία και οι ταγοί της, με την τριανδρική αγία τριάδα επικεφαλής...

Ανώνυμος είπε...

1- Πέρα από όσα λέει η κάθε πλευρά για την άλλη, υπάρχουν και τα ντοκουμέντα και η πραγματικότητα.
2- Αυτοί που "διαγράφηκαν" ή "αποχώρησαν" από το Ο.Τ. κατηγορούνται ως "εθνίκια".
Το μπλογκ του Karatasho, που φαίνεται να ανήκει σε αυτή την ομάδα και δεν ξέρω αν είναι κάποιος από αυτούς που κατονομάζονται, είναι στη διάθεση του καθενός και είναι ο πολιτικός του καθρέφτης. Μόνο ένας άσχετος ή τελείως κακόβουλος μπορεί να τον εντάξει στα "εθνίκια" και τους"μεγαλέξανδρους". Εμένα προσωπικά μου δίνει την εντύπωση ότι ανήκει στον ευρύτερο αριστερό χώρο με στοιχεία μάλιστα αντιεξουσιαστικά και αναρχικά.
Αν και δεν γνωρίζω τα εσωτερικά σας βγάζω το συμπέρασμα, ότι είναι στόχος συκοφαντίας και λασπολογίας.
3- Δεν ξέρω τι έγινε πριν 15 χρόνια στην οργάνωσή σας. Ξέρω όμως ότι μετά σας πήρε η κατηφόρα. Η απήχησή σας και η αξιοπιστία σας μειώθηκε. Βρέστε λοιπόν τι άλλαξε τότε -ίσως και άλλοτε- και σταματήστε να παραπονιέστε για τον πόλεμο που δέχεστε απ΄έξω.
Συνεχίζει να υπάρχει μεγάλει μερίδα δημοκρατικών που είναι διατεθειμένη να σας συμπαρασταθεί αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν βοηθιέστε οι ίδιοι σας
Φιλικά Γ.Χ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι οι ομογενείς..
όσοι μιλάνε σπασμένα ελληνικά και είναι χριστιανοί..
γρήγορα βαπτίζονται ομογενείς ούτε κάν ομοεθνείς ...
σύντομα τους χορηγούνται τόσο προνόμια που οι μακεδόνες παπούδες μας μόνο θα ονειρεύοντουσαν...
έτσι έχουμε δύο γειτονικά χωριά. το ένα μακεδονικό με ιστορία ανθρώπων από αιώνες...
το διπλανό προσφυγικό χωριό με ιστορία ανθρώπων που ξεκινά μόλις το 1922..
στο πρώτο μέχρι σήμερα οι κάτοικοι δεν κατέχουν τίτλους ιδιοκτησίας ως αυτόχθονες μακεδόνες..
στο δεύτερο φυσικά όλοι οι ασιάτες εποικοι κάτοικοι του διαθέτουν τίτλους και παίρνουν επιδοτήσεις από την Ε.Ε..
ούτε οι σημερινοί έλληνες έχουνε σχέση με τους αρχαίους ελληνες και τους νεώτερους σλάβους της πελλοπονήσου,της στρεάς και της ηπείρου ...
ούτε βέβαια οι σύγχρονοι μακεδόνες έχουν σχέση με τους σύγχρονους έλληνες αλλά και τους αρχαίους μακεδόνες του αλέξανδρου αλλά ούτε και με τους νεωτερους ιστορικά σλάβους της μακεδονίας...

Ανώνυμος είπε...

κανείς δεν ισχυρίζεται ότι ένα επώνυμο καθορίζει πάντα την εθνοτική ταυτότητα..
ας έχει το θάρρος ο σημερινός και ας καταγράψει και δημοσιεύσει όλο το οικογενειακό δέντρο του...
και από την μεριά του πρόσφυγα από πατέρα παππού του και από την μεριά της γυναίκας του μακεδόνισσας γιαγιάς του , από το αμιγές μακεδονικό χωριό ανω βροντού...
δεν είναι δύσκολο...

Stefanos είπε...

"Ανώνυμε" 11.15,

Κανονικά δεν θα 'πρεπε να απαντήσω στη διάρροια λόγων copy-μεταφραση - paste των χιλιοειπωμένων μπουρδολογιών.
Κρίνω όμως ότι πρέπει να επισημάνω μερικά πράγματα:

α) Εκφράζεις ακραίο ρατσιστικό και εθνικιστικό λόγο και ταυτόχρονα βάλλεις κατά των εθνικιστών. Συμφωνώ μαζί σου πως για τα κακά όλου του κόσμου ευθύνονται κυρίως οι εθνικιστές (συμπεριλαμβανομένων των ομοϊδεατών σου).
β) Θα απευθύνεσαι σε μένα το Στέφανο προσωπικά και όχι στο ιστολόγιο "taxalia", το οποίο μου έδωσε δικαίωμα ανάρτησης άρθρων και μόνο, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, Κάθε άρθρο των συντακτών του ταχαλια εκφράζει και δεσμεύει αποκλειστικά τον συντάκτη του. Έτσι για όσα (από τα λίγα) άρθρα του ταχαλια έχουν την υπογραφή μου, είμαι υπόλογος και για κανένα άλλο. Το ταχαλια φιλοξενεί κάθε άποψη κι αν θέλεις μπορείς να μου στείλεις ένα άρθρο σου να το δημοσιεύσω.
γ) Έτσι για να σου αποδείξω για μιά ακόμη φορά πως είσαι όλο λόγια και αγνοείς βασικά γεγονότα, να σου επισημάνω πως αντίθετα με όσα γράφεις ΟΥΔΕΙΣ εκ των ιδρυτών του VMRO στη Θεσσαλονίκη το 1893 ήταν Θεσσαλονικιός. ΟΥΔΕΙΣ Θεσσαλονικιός ανάμεσα τους. Το συνέδριο έγινε στη Θεσσαλονίκη, πρώτον για να αποκτήσει την αίγλη που χρειαζόταν και δεύτερο και κύριο για πρακτικούς λόγους, να περάσει δηλαδή απαρατήρητο από τους Οθωμανούς και η Θεσσαλονίκη, ως μεγάλη και κοσμοπολίτικη ήταν η μόνη πόλη που προσφερόταν.

bb είπε...

Φίλε, Γ.Χ.,
Έτσι είναι όπως τα λες. Δυστυχώς εμείς οι Μακεδόνες δεν έχουμε στόχο και όραμα. Δεν έχουμε καν φανταστεί πως θέλουμε να δούμε τους εαυτούς μας εντος του ελληνικού κράτους και της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει να αποφασίσουμε τι πρέπει να κάνουμε για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη χωρίς διακρίσεις, να απαιτήσουμε να καταργηθούν οι νόμοι που κάνουν διακρίσεις εις βάρος μας, να ζητήσουμε οι συνέπιες των παρελθόντων διακρίσεων και αδικιών να αποκατασταθούν (όπου αυτό είναι δυνατό) και να αποκτήσουμε τα δικαιώματα μας ως Μακεδόνες, βάση των συνθηκών για την προστασία της γλώσσας μας και του πολιτισμού μας. Δεν έχουμε κανέναν να μας κάνει να πιστέψουμε ότι αυτό το όραμα μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Πράγματι, υπάρχουν πολλοί δημοκράτες Έλληνες που θα μπορούσαν να είναι στο πλευρό μας σε αυτά τα θέματα.

Ανώνυμος είπε...

1- Αντών Ντιμιτρώφ γεννημένος το 1867 στο μακεδονικό χωρίο Λητή / Αϊβάτοβο της Θεεσλονίκης , έζησε στη θεσσαλονίκη οπου πήγε και σχολείο
2-Ιβάν Χατζηνικόλοφ ο γνωστός μακεδόνας βιβλιοπώλης της θεσσαλονίκης, που γεννήθηκε στο Κούκους/Κιλκίς στις 24/12/1869
3- Χρίστο Βαταντσίεφ γεννημένος στη Γουμένισσα Κιλκίς και για 25 χρόνια μέχρι τον θάνατό του κάτοικος θεσσαλονίκης. πολλοί απόγονοι του ζούν μέχρι σήμερα και στις δύο μακεδονικές πόλεις
4- Απόστολ Πέτκωφ , γεννήθηκε στη Αξιούπολη /Μποέμιτσα Κιλκίς αλλά έζησε μεγάλο μέρος της ζωής του στη θεσσαλονίκη όπου είχε την έδρα του το ΒΜΡΟ
5-Μπόρις Σαράφωβ, γεννήθηκε στο Νευροκόπι Δράμας 12/ 07/1872 αλλά έζησε στη θεσσαλονίκη όπου σπούδασε και οργανώθηκε στο βμρο
6-Γκότσε Ντέλτσεφ, γεννημένος στο Κούκους/Κιλκίς στις 4/03/1872 σπούδασε και πολιτικά δραστηριοποίηθηκε στη θεσσαλονίκη.
έδωσε πολλούς αγώνες , ενοπλους και μη εναντίον των οθωμανών στη θεσσαλονίκη , όταν οι υπάλληλοι του ελληνικού προξενείου της θεσσαλονίκης συνεργάζονταν με τους οθωμανούς αναντίον του ΒΜΡΟ...
7- Λαζαρ Πόπ-Τραικωφ , γεννημένος στο χωριό Ντάμπενι/Δεδροχώριον Καστοριάς το 1876 , έζησε και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη
8-Βασίλ Τσεκαλαρώφ, γενημένος το 1874 στο μακεδονικό χωριό Σμάρντες/Κρυσταλοπηγή σπούδασε και έδρασε στη Θεσσαλονίκη
Μικρή ομάδα μακεδόνων ιδρυτών και μαχητών του ΒΜΡΟ , πολλοί από τους οποίους διακρίθηκαν για την απελευθέρωση της θεεσσαλονίκης από τον οθωμανικό ζυγό..
παρότι γεννήθηκαν στην ευρύτερη περιφέρεια της θεσσαλονίκης, σπούδασαν και έζησαν σε αυτή και σαφώς ήταν θεσσαλονικείς..
πολύ περισσότερο από τον πελλοπονήσιο ανθιμο κσι τον κρητικό ζουράρι..
τους γνωστούς βέρους μακεδόνες...

Stefanos είπε...

Σ' ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις τα λεγόμενα μου. Οι ιδρυτές του ΒΜΡΟ ήταν είτε μετανάστες είτε άσχετοι με τη Θεσσαλονίκη, στο σύνολο τους εκτός κι αν εξαιρέσουμε τον Ντιμίτρωφ που ήταν από τη Λητή, δηλαδή 20 χιλιόμετρα μακριά (ή 2 ώρες με το γάιδαρο) από τη Θεσσαλονίκη. Πάντως Θεσσαλονικείς ΔΕΝ ήταν.
Παρεπιμπτόντως, αν μπορείς να μου υποδείξεις ΕΝΑΝ Θεσσαλονικιό από τους 150 χιλιάδες που υπήρχαν τότε, που να αγωνίστηκε για τη "Μακεδονική εθνική ιδέα" θα το εκτιμούσα πολύ. Επί 10 χρόνια, απευθύνω αυτό το ερώτημα στους ομοϊδεάτες σου και το μόνο που ακούω είναι η σιωπή των αμνών.

Ανώνυμος είπε...

Belo η πολιτική μου ανάλυση μπορεί να είναι εκτός τόπου και χρόνου αλλά θα προτιμούσα να μου το υποδείξει άτομο με σοβαρή πολιτική διαίσθηση και όχι ένας υποστηριχτής του αποκόμματος των ψώνιων (ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΑΙ...) της ΦΙΣ (που ούτε τις τυπικές φόρμες για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές δε μπορούν να συμπληρώσουν σωστά). Το ιδεολογικό σας στίγμα το δίνετε με τα γραπτά σας (εδώ και αλλού, πχ. maknews) - μη παραπονιέσαι αν κράζεις πως είσαι πιο "πατριώτης" (με τη μακεδονική έννοια) από τον "άεθνο" Πάβλε. Αντί να το ρίχνεις στις ταμπέλλες του προπαγανδιστή (ταμπέλλα που κολλάνε τελευταία οι Αυστραλοί ακτιβιστές στην συνιδιοκτήτρια του μπλογκ σου) βγες και πες πως ορίστε κ. ανώνυμε, είπες ψέμματα πως ο τάδε είπε το και το.

Γ.Χ. καλά που ήρθες εσύ να βάλεις τον Karatasho στην ακροαριστερά (αχ ρε Λιθοξόου παρέα που σου βρέθηκε). Θα γελάει το μισό Πόζαρ. Εν πάση περιπτώσει ας κάνω παρέα στην ασχετίλα ή την κακοήθεια όχι μόνο με τον Πάβλε Φιλίπωβ αλλά και με το Δημοσθένη τον Κούρτοβικ όσον αφορά τα "εθνίκια". Υπόψη σου πάντως πως για να είναι κανείς εθνίκι δε χρειάζεται να "ψάχνεται" στην αρχαιότητα. Εθνίκι είναι και ο Ρωμιός που στα αρχίδια του έχει γραμμένους τους Αρχαίους αλλά καθοδηγείται από το "φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους". Και αντιστοίχως εθνίκι μπορεί να είναι κι ένας Μακεδόνας πιστεύει δε πιστεύει στην καταγωγή από τον Αλέκο και το καταραμένο φίδι.

Αυτά τα ολίγα και κλείνει η κουβέντα από εμένα γιατί σε λίγο θα μου ανακαλύψουν εδώ μέσα όχι μόνο ανύπαρκτους Ασιάτες προγόνους και ΚΥΠατζήδικους μισθούς αλλά και καταπατημένα χωράφια του μακεδονικού λαού... Υπόψη μόνο για τον "αντικειμενικό ετεροπροσδιοριστή" (ή τέλος πάντων όσους γράφουν πάνω κάτω τα ίδια αυτού του επιπέδου): Τον Ανδρούτσο μην τον βάζετε για Αρβανίτη, υπάρχουν αρκετές μαρτυρίες για να ξέρουμε στα σίγουρα πως δεν ήταν. Αρβανίτης δυστυχώς ήταν ο Γκούρας που τον έφαγε... Μην κάνεις τόσο χονδροειδή λάθη.

Ανώνυμος είπε...

"Δεν έχουμε καν φανταστεί πως θέλουμε να δούμε τους εαυτούς μας εντος του ελληνικού κράτους και της ελληνικής κοινωνίας."

Σιγά ρε Μπέλο που δεν έχετε φανταστεί: Όταν τραγουδάτε και χορεύετε Begajte Grci ή όταν η Γκένσε ενθουσιάζεται με το Grci Katili καταλαβαίνουμε πολύ καλά πως οραματίζεστε τα παραπάνω...

bb είπε...

Ανώνυμε 4:18, Tα σχόλια σου είναι σαν «κατινίστικα» κουτσομπολιά (έτσι είπε ο τάδε τότε, έτσι έκανε...) που δεν προσφέρουν τίποτα στην συζήτηση αλλά παρουσιάζουν κάποια γεγονότα και λεγόμενα όπως τα αντιλαμβάνεται ένας προπαγανδιστής. Δεν μας χρειάζονται τέτοια σχόλια γιατί ξέρουμε πολύ καλά τι έγινε και τι είπε ο καθένας: έχουμε τις αντιλήψεις μας, τις απόψεις μας για τα γεγονότα και τα άτομα.

bb είπε...

Ανώνυμε 8:38, Με τους χορούς και τα τραγούδια δεν πρόκειται να «πάρουμε την Πόλη και την Αγιά Σοφιά!»

Ανώνυμος είπε...

До кога браќа мили Македонци
до кога Грци ќе толчат
со лажното верно духовенство
милата наша родина.

Зошто то Вие причина станавте
преди петстотини години
народната ни патријаршија
со лаги ни ја презедовте.

Каде се нашите писатели
каде се нашите списанија
се' е, се' е прав и пепел сторено
од грчката егзархија.

Станете сите браќа Македонци
од сите македонски градови
и да викнеме сите со глас голем
бегајте Грци не Ве сакаме.