Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

28 Μαρ 2010

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ!


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολύ καλό το βίντεο με εύστοχες παρατηρήσεις...
αρνητικό του στοιχείο η αριστερή ΨΕΥΔΗΣ αντίληψη για τον ρατσιστικό διαχωρισμό των ανθρώπων...
σε καλούς εργάτες και σε κακούς καπιταλιστές...
σε έντιμους αλλά φτωχούς εργαζόμενους και σε ανέντιμους αλλά πλούσιους εργοδότες ...
κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνεται στη ζωή...
και οδήγησε στο κομμουνιστικό ιστορικό ατύχημα...
το οποίο ευτυχώς πέρασε αφού η Δημοκρατία επικράτησε...

Ανώνυμος είπε...

σε όλη την ευρώπη οι πολιτικοί έχουν δημοσιευμένο το οικογενειακό τους δέντρο..
εξαίρεση η ελλάδα...
αιτία ο φόβος της αποκάλυψης της μη ελληνικής καταγωγής τους...

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ Σ. ΦΟΥΛΕ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ 2004

Ξαφνικά, η Ε.Ε. θα αρχίσει εμπόριο με τα κατεχόμενα
Του Κ. ΜΟΣΧΟΝΑ Πιάστηκε στον ύπνο η Λευκωσία; Μάλλον ναι, διαφορετικά δεν εξηγείται η άνεση με την οποία ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος Στέφαν Φούλε «ξέθαψε» το λείψανο του κοινοτικού κανονισμού που προβλέπει το απευθείας εμπόριο Ε.Ε.-τουρκοκυπριακής κοινότητας από τα κατεχόμενα λιμάνια της Κύπρου και τον ενεργοποίησε με πρώτο προορισμό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Φούλε: Ολοταχώς για την Ολομέλεια
Πρόκειται για έναν κανονισμό που παραμένει σε εκκρεμότητα στο Συμβούλιο Υπουργών από το 2004, λόγω των έντονων αντιδράσεων τότε της Λευκωσίας και των Αθηνών. Η νέα Συνθήκη της Λισαβόνας, όμως, επιτρέπει στην Κομισιόν να επαναφέρει στο τραπέζι εκκρεμούσες προτάσεις με βάση τη διαδικασία «Omnibus». Χωρίς να χάσει χρόνο, ο Στ. Φούλε, επικαλούμενος τη νέα Συνθήκη, υπέβαλε τον εν λόγω κανονισμό στις 17 Μαρτίου πρώτα στην επιτροπή «διεθνούς εμπορίου» της Ευρωβουλής, η οποία θα εκπονήσει έκθεση με εισηγητή ευρωβουλευτή από την -όχι και τόσο φιλική για τις θέσεις της Λευκωσίας- Ομάδα των Φιλελευθέρων. Στη συνέχεια, ο κανονισμός θα πάρει το δρόμο για έγκριση στην Ολομέλεια του Σώματος. Σε περίπτωση έγκρισης από το Ευρωκοινοβούλιο, ο κανονισμός θα παραπεμφθεί στο Συμβούλιο Υπουργών (χρειάζεται συναπόφαση των 2 θεσμικών Οργάνων) στο οποίο η Κύπρος θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, δεδομένου ότι η απόφαση θα ληφθεί με τη διαδικασία της ειδικής πλειοψηφίας και όχι με ομοφωνία. Ολα αυτά χωρίς να ενημερωθεί η Λευκωσία, όπως τουλάχιστον αναγνώρισε ο πρόεδρος Χριστόφιας στη συνέντευξη που έδωσε μετά το πέρας των εργασιών της συνόδου κορυφής. Το περίεργο είναι ότι ο Στ. Φούλε συναντήθηκε την περασμένη Δευτέρα στις Βρυξέλλες με τον Κύπριο ΥΠΕΞ Μάρκο Κυπριανού. Μάλιστα, συζήτησαν το θέμα της «απομόνωσης» των Τουρκοκυπρίων. Αγνοια επί του όλου θέματος φαίνεται ότι είχε και η Κύπρια επίτροπος Ανδρούλα Βασιλείου.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι η ισπανική προεδρία δήλωσε και αυτή άγνοια. Το ίδιο και ο πρόεδρος Ζοζέ Μπαρόζο... Ποιος δουλεύει ποιον; Πάντως, ο πρόεδρος, ο οποίος χαρακτήρισε «φάουλ» την ενέργεια του επιτρόπου, ελπίζει ότι το όλο θέμα δεν θα φτάσει στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Είναι φανερό ότι ο επίτροπος Φούλε προσβλέπει στην έγκριση του κανονισμού πρώτα από την Ευρωβουλή, με σκοπό να τη χρησιμοποιήσει για άσκηση πίεσης στους 27. Στο Συμβούλιο Υπουργών τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τη Λευκωσία, η οποία δεν θα έχει δικαίωμα βέτο. Με την Αθήνα να έχει τα δικά της προβλήματα στους κόλπους των 27, ο κίνδυνος να εγκριθεί ο κανονισμός είναι ορατός. Που σημαίνει αναβάθμιση του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα, αν όχι έμμεση αναγνώριση. Μάλιστα, ως νομική βάση του κανονισμού έχει ληφθεί το εμπόριο μεταξύ Ε.Ε. και τρίτων κρατών. Καλά ξεμπερδέματα... *
---------------------------------------------------------------
επιτέλους θα αρχίσει να λειτουργεί η ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ της Συνθήκης της Λισσαβώνας αντί της μέχρι τώρα παραλυτικής ΟΜΟΦΩΝΙΑΣ..

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΕΙΣΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Ρε Belo, πες της Gence να περάσει το Grci Katili που θέτει τα πράγματα στη σωστή τους εθνική βάση αντί για αναρχοαριστεροαποτέτοια, δε ντρέπεστε το κόμμα στο οποίο δραστηριοποιήστε τουλάχιστον. Σε λίγο θα μας πασάρεις αναλύσεις του Λιθοξόου και της ΟΑΚΚΕ.