Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

25 Απρ 2010

Ελληνική Ιθαγένεια σε Μακεδόνες;


26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΏ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΕΞ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΡΗΘΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ .
ΑΥΤΗ ΑΦΟΡΑ:
1- ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ..!!!!
2- ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ...
3- ΤΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ
4- ΤΟΥΣ ΒΛΑΧΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΑΝ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ...
Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ...
ΑΝ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ...
ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΤΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΒΡΥΧΗΘΜΟ...

Ανώνυμος είπε...

Παρα απο το γεγονος οτι σχολια που αναφερονται ή προσπαθουν να πουν την ιστορικη αληθεια και την αιτια των μετατοπισεων χωρις να παρουσιαζουν την Ελλαδα ως τον κακο βατραχο των Βαλκανιων, πηγη καθε κακου και βασανου, κοβονται αδικαιολογητα, ενω ο Μπελο δεν ενοχλειται όταν δημοσιευει σχολια ενος/μιας κυριου/κυριας που αλλωτε θα χαρακτηριζονταν φασιστικα (σημερα δεν ειναι τιποτα αλλο απο παπαριες).
Περαν αυτου λοιπον χρησιμοποιουνται και πληροφοριες απο αναξιοπιστες πηγες (το λογικο τιμημα της ελευθεριας λογου) για να παραπληροφορησουν τον κοσμο που τους πιστευει πρωτα απ ολα. Ναι, θα παρετε την ελληνικη υπηκοοτητα, όπως σας ειπαν οτι στους ολ. Αγωνες στο Πεκινο θα παρελαζατε ως Μακεδονια, όπως σας ειπαν ότι στο νατο θα μπειτε ως μακεδονια, όπως σας ειπαν ότι ο κ. Μπαροζο θα τραβηξει το αυτακι της Ελλαδας όταν ο κ Γκρουεφσκι του στειλει επιστολη, όπως σας ειπαν ότι το ΕΔΔΑ θα δικαιωσει τους πολιτες της ΠΓΔΜ και θα ξαναπαρουν πισω τις περιουσιες τους (δεν σας ειπαν βεβαια οτι το ΕΔΑΔ δεν αποκαθιστα ποτε in natura), όπως σας ειπαν ότι θα προεδρεψετε υπο την ονομασια "μακεδονικη προεδρια".
Ο,τι πηρατε στις προηγουμενες περιπτωσεις θα παρετε και τωρα... Κοροϊδευετε τον κοσμο σας και τον αφηνετε να ονειροβατει και την ιδια στιγμη δεν βλεπετε ότι η Ελλαδα -που στην ουσια συντηρει το κρατος της ΠΓΔΜ- βρισκεται σε τοσο ασχημη θεση, που σημαινει ότι τα πιο μικρα κρατη στα βαλκανια με αγορα μικροτερη των 2000000 ανθρωπων θα πεσουν μεσα. Αντ αυτου χαιρεστε, γιατι δεν βλεπετε την ανοησια της χαρας αυτης, ενω δεν σας καιγεται καρφι που το Βελγιο εχει αγανακτησει με τους παρανομους οικονομικους μεταναστες απο την ΠΓΔΜ μετα την καταργηση της visa και οι πολιτες εκει, εφοσον η οικονομια ειναι ανυπαρκτη, ψηφιζουν (τουλαχιστον οσοι προσερχονται στις καλπες) βασει εθνικιστικων κριτηριων...
Θα, θα, θα... Θα σας κανουμε... και πολιτισμο θα σας κανουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 10:48, η Ελλάδα είναι υπό διάλυση (όταν δεν θα υπάρχουν χρήματα να κρατούν τους έλληνες ενωμένους να «λαδώνουν» εδω και εκεί για να «κάνουν τη δουλειά τους» θα «φαγωθούν» μεταξύ τους), ενώ για τη Μακεδονία τα πολύ δύσκολα πέρασαν. Εμείς ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ τις αδικίες που υπέστη ο λαός μας και δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε, όσα «Θα» και αν ακούμε, ώσπου να δικαιωθούμε ΚΑΙ στο όνομα των πατεράδων και παππούδων μας.

Giorgi είπε...

Ανώνυμε 10:48,

Σταμάτα να διαιωνίζεις το βασικό ψυχικό πρόβλημα τούτης της χώρας.

Μια αιώνια κλάψα και παντού εχθροί!

Δείξε αλλού το δάχτυλο και δες τι φταίει για την κατάντια μας.

Αν καταφέρεις και το δεις δεν θα έχεις απολύτως κανένα πρόβλημα με κανέναν Μακεδόνα ή οποιοδήποτε άλλον.

Δεν θα στο πω εγώ, δεν θα σου δώσω έτοιμη τροφή. Να δουλέψεις και να ψάξεις μόνος σου.

Ωρίμασε πια!

Ανώνυμος είπε...

Εμεις δηλαδη δεν πρεπει ν αγωνιζομαστε στο ονομα των πατεραδων και των παππουδων μας που υπεστησαν τοσα πολλα απο κοινους δολοφονους και που ετσι και τα πω ένα ειναι σιγουρο: Οτι ο Μπελο δεν θα τα δημοσιευσει...

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε την απάντηση της Τζάκρη και όχι τις παπαριές του Ποντικιού και της Αυριανής. Δε τέθηκε τέτοιο θέμα από τη Τζάκρη - για το άρθρο 19 συζητούσε.

Ανώνυμος είπε...

0λος ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά τους ταγματασφαλίτες δολοφόνους , συνεργάτες των γερμανών ναζί, τους στυλοβάτες της μεταπολεμικής χούντας...
οι νεοναζί απόγονοι των παραπάνω δολοφόνων ας σιωπήσουν με δεδομένη και την χρεωκοπία που προκάλεσαν , με την εθνικιστική , εσωστρεφή και κρατικίστικη ιδεολογία τους...
οι μακεδόνες μιλάνε και για τους ήρωες του αλβανικού αντιφασιστικού μετώπου, όπως για τον παππού του Νίκολα Γκρουέφσκι...
και για τον δολοφονικό τυφεκισμό της μακεδόνισσας Μίρκας Γκίνοβα και των 6 μακεδόνων συντρόφων της εξαιτίας της άρνησης να ακυρώσουν την μακεδονική τους ταυτότητα..
ας μας πουν οι έλληνες φασίστες για τα φασιστικά θύματα, τους θύτες και τους λόγους...
αναμένουμε, δίχως βέβαια φανταστικές ιστορίες...

Ανώνυμος είπε...

Ουτε κλαψα, ουτε το εγκωμιο της χωρας μου επλεξα και να μην κρινετε εξ ιδιων τα αλλοτρια. Απλα προσπαθησα με χιουμοριστιο -δεικτικο ισως- τροπο να στιγματισω την σημερινη κατασταση και νοοτροπια ενος συγκεκριμενου λαου που μας τα χει πρηξει (τα σηκωτια). Η πρσπαθεια θυματοποιησης και απενοχοποιησης ταιριαζει σε αλλον λαο, που βλεπει όλους τους αλλους γειτονες ως εχθρους. Ειναι η Αλβανια, που προσπαθει να βαλει χερι στο Τετοβο, η Ελλαδα, που καταπιεζει την ΠΓΔΜ συντηρωντας την και η Βουλγαρια που δινει διαβατηριο στους καταπιεσμενους βουλγαροφιλους που εχασαν την δουλεια τους. Φυσικα και στην Ελλαδα υπαρχουν τετοιες φωνες, αλλά ειναι το 5-10%, όχι το 65% (ανω του 80% στη σλαβομακεδονικη κοινοτητα).
Το θεμα όμως ειναι ότι εκμεταλλευεστε έναν ολοκληρο λαό, διαδιδωντας ό,τι ψευτο-πληροφορια βρειτε, τους γεμιζετε με ελπιδες, τους λέτε ότι θα "δικαιωθουν" με αποτελεσμα να σας εμπιστευτουν -καθοτι στην πλειοψηφια τους άνθρωποι χαμηλου μορφωτικου επιπεδου, που ασχολουνται κυριως με πρωτογενεις τομεις της παραγωγης (συνηθες στην ΠΓΔΜ, αλλα και την Μακεδονια), και -οπως ειναι λογικο- δεν εχουν γνωση του νομικου πλαισίου. Αρα γινονται ευκολα θυματα, γιατι το μυαλο του αμορφωτου ανθρωπου ειναι λιβαδι εφορο να σπερνει ο καθενας ό,τι θελει. Τρομοκρατειτε τον κοσμο και τον γεμιζετε φοβους ποερχομενους απο ημιμαθεις ψευτοφιλοσοφους που νομιζουν ότι οι δικαιϊκες εννοιες της ελευθεριας και των ανθρωπινων δικαιωματων μπορουν να οριστουν βασει δημοσιογραφικων αμπελοφιλοσοφιων και φληναφηματων. Χαρακτηριστικη περιπτωση ένας συγκεκριμενος σχολιαστης που νομιζει ότι όσο πιο ισχυρη φωνη βγαλει, όσο πιο ακαμπτος και μονολιθικο-φασιστικος ειναι ο λογος του, όσο περισσοτερο επιτεθει σε Ελληνες, Βουλγαρους ή Αλβανους κοσμωντας τους κατα καιρους με διαφορα κοσμητικα του αποδεδειγμενου ετεροπροσδιορισμου, τόσο περισσοτερο θα κρυψει την αγνοια και την αμαθεια του. Ειναι αυτο που ελεγε ο Μπέτλινγκ: Ο αμαθής είναι σαν το ντέφι: κάνει θόρυβο χάρη στην κενότητά του.
Κι όταν ερχεται εκεινη η ωρα που και νομικα πια χανετε, τότε αντι να επαναπροσδιορισετε τις αποψεις σας τα βαζετε με το ελληνικο λομπι, με το κακο το ριζικο σας, τον Θεο που σας μισει, την ατιμη κακουργα ελλαδα (ή Βουλγαρια ή Αλβανια) που σας κλεινει τον δρομο, ειδαλλως θα μεγαλουργουσατε αλλα σας φαγαν τα κυκλωματα κλπ.
Οσον αφορα το κοινοτικο δικαιο και τη Συνθηκη της λισαβωνας, αλλα και την Ευρωπαϊκη συμβαση των δικαιωματων του Ανθρωπου, εθνικα και ευρωπαϊκα δικαστηρια εχουν κρινει ότι η αποκτηση Ιθαγενειας ειναι πραξη imperium και εναποκειται στο καθε κρατος να ορισει τους ορους αποκτησης της. Παραπεμψετε λοιπον όσους θελουν ιθαγενεια στον ισχυοντα ΚΕΙ και σταματηστε να τους παραμυθιαζετε...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 7:54, η Ελλάδα μπορεί να διατηρεί το δικαίωμα να χορηγεί την ελληνική ιθαγένεια σε οσους θέλει, χωρίς υποδείξεις από την ΕΕ, αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ως μέλος αυτής, να την στερεί από «μη Έλληνες το γένος» οι οποίοι έχουν γεννηθεί σε ελληνικό έδαφος, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες.
Εσυ παραπλανείς τον κόσμο, διασπείρεις ψευδείς ειδήσεις περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ευρωπαϊκών οδηγιών που η Ελλάδα έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να τηρεί (αλλιώς παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και πληρώνει ένα τσουβάλι λεφτά τα οποία σίγουρα δεν της περισσεύουν, σε πρόστιμα).

Ανώνυμος είπε...

Νέες οικονομικές προοπτικές για τους μπλόγκερ από την OpenSky

Η OpenSky, η νέα εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου που ίδρυσαν βετεράνοι επενδυτές της Νέας Υόρκης, συγκέντρωσε 6 εκατ. δολάρια με τη βοήθεια των Highland Capital Partners και Canaan Partners. Τα κεφάλαια αυτά αυξάνουν τη συνολική χρηματοδότηση της εταιρείας στα 11 εκατ. δολάρια, χάρη σε επιτυχημένο πρώτο γύρο συγκέντρωσης επενδυτικών κεφαλαίων.


Η εταιρεία βοηθά τους μπλόγκερ να εξασφαλίζουν χρηματική αξία από τις ιστοσελίδες τους, διευκολύνοντάς τους να πωλούν απευθείας τα προϊόντα τους στους αναγνώστες, εξασφαλίζοντας ποσοστό επί των μετοχικών κερδών. Οι ίδιοι οι μπλόγκερ θα αποφασίσουν τι και πότε θα πουλήσουν. Για παράδειγμα, μπλογκ με θέμα το μέικ-απ ή τη μόδα θα μπορούν να πουλήσουν ρούχα ή καλλυντικά σε αναγνώστες, με τους οποίους έχουν αναπτύξει σχέση εμπιστοσύνης.

Το OpenSky αναλαμβάνει τις χρονοβόρες διαδικασίες της υπογραφής συμβολαίων με τις εταιρείες λιανικής πώλησης, οργανώνοντας τη μέθοδο αποστολής των προϊόντων και ελέγχοντας τη διαδικασία παράδοσης. Η νέα ιστοσελίδα χρησιμοποιεί επίσης λογισμικό «προσέγγισης και γνωριμίας» των πιθανών αγοραστών με τους καταλληλότερους πωλητές.

Το OpenSky μοιράζεται τα κέρδη του σε ποσοστό 50% με τους εκδότες, που υπερβαίνει κατά πολύ τη συνήθη προμήθεια του 10% επί της τιμής λιανικής πώλησης που προσφέρουν οι εταιρείες πωλήσεων μέσω Ιντερνετ στους πωλητές.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Τζον Κάπλαν, υπήρξε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ford Models και επικεφαλής μάρκετινγκ της About.com, ενώ τα υπόλοιπα στελέχη της OpenSky διαθέτουν και αυτά ισχυρά βιογραφικά από εταιρείες όπως οι Gilt Group, Zappos, Bonobos και Target.

Ο κ. Κάπλαν υποστηρίζει ότι η OpenSky δεν θα πλήξει το κύρος των μπλόγκερ, καθώς αυτοί θα διατηρούν τον έλεγχο του τι προϊόντα προτείνουν στους αναγνώστες τους.

www.kathimerini.gr με στοιχεία από Venture Beat

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 11:48. Ελπιζω να διαβασες τη γνωμη μου για την αμαθεια. Σου συνιστω ανεπιφυλαχτα να διαβασεις τον ΚΕΙ ή να προσπαθησεις να βρεις εστω και μια περιπτωση επιβολης προστιμου στην Ελλαδα για μη χωρηγηση ιθαγενειας. Ή ακομα καλυτερα να μας βρεις καποια οδηγια για την χωρηγηση ιθαγενειας. Αλλιως αντε να γινεις δημοσιογραφος

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11:48 όντως το άρθρο 19 έχει καταργηθεί (αλλά όχι αυτομάτως αναδρομικά και απαιτείται αίτηση για την ανάκτηση υπηκοότητας) αλλά δεν έχει σχέση (α) με την υπουργική απόφαση Γεννηματά-Σκουλαρίκη του 1981 και (β) με το άρθρο 20 (τώρα πια 17) του ΚΕΙ που είναι αυτά που σας ενοχλούν.

Η μεν απόφαση του 1981 αφορούσε αμνηστεία σε πολιτικούς πρόσφυγες και έτσι δεν καταργείται με την κατάργηση του άρθρου 19.

Το άρθρο 20/17 δεν κάνει διάκριση σε αλλογενείς και ομογενείς αλλά κρίνει την αντικρατική δράση του ελληνικής υπηκοότητας μετανάστη. Δεν απαγορεύεται παρά μόνο στην περίπτωση που μετατρέψει το μετανάστη σε ανιθαγενή.

Τέλος ακόμα και αν οι προσπάθειες σας στο Συμβούλιο της Ευρώπης να ευοδώσουν και να υπάρξουν πολύ σοβαρές πιέσεις στην Ελλάδα να αλλάξει την υπουργική απόφαση του 1981 δεν έχει παρά να αλλάξει τα περί "Έλληνες το Γένος" σε "εξαιρούνται μέλη των SNOF, NOF, Ochrana, VMRO, Ilinden" για να πιάσει όλους τους αυτονομιστές αντάρτες και να χρησιμοποιήσει το άρθρο 17 για να αφαιρέσει την υπηκοότητα από όσα από τα παιδιά του παιδομαζώματος έχουν οργανωθεί σε δικές σας εθνικιστικές οργανώσεις (99%;).

Η μόνη σοβαρή σας ελπίδα είναι να πραγματοποιήσει ο Λοβέρδος τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Τότε είναι που μόνοι μας θα βάλουμε τους εθνικιστές σας μέσα στα σύνορα ώστε να αυγατίσετε.

Ανώνυμος είπε...

η ιθαγένεια αποτελεί βασικό ατομικό ανθρώπινο δικαιωμα.
η αφαίρεσή της , δίχως την συναίνεση του καθού δεν δικαιολογείται με τίποτε.
ακόμα και σε αποδεδειγμένο και αμετάκλητα δεδικασμένο λόγω εσχάτης προδοσίας έγκλημα η ποινή δεν είναι ούτε η αφαίρεση της ιθαγένειας ούτε η δήμευση της περιουσίας.
αντίθετα ως θεμιτή ποινή ορίζεται η πολυετής στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων καθώς και υψηλό χρηματικό πρόστιμο.
δήμευση περιουσίας δικαιολογείται μόνο σε περίπτωση απόκτησής της με μη νόμιμα χρήματα...
οι μακεδόνες πολιτικοί πρόσφυγες διέπραξαν το "έγκλημα" να συμμετέχουν ενεργά και καθοριστικά στον αντιφασιστικό αγώνα ..
εχοντας απέναντί τους ακόμα και εθνικιστές κομμουνιστές...
η αφαίρεση της ελληνικής ιθαγέειας πριν 60 χρόνια ήταν πράξη παράνομη , άδικη και αδικαιολόγητη...
η διατήρησή της όμως εδώ και 60 χρόνια , παρά την επανάκτηση από τους "έλληνες το γένος" πολιτικούς πρόσφυγες το 1983, πρίν 27 χρόνια
αποτελεί ρατσιστικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας για το οποίο η ελληνική πολιτεία οφείλει μία ΕΜΠΡΑΚΤΗ συγνώμη στους μακεδόνες πολιτικούς πρόσφυγες τους οποίους εξαίρεσε της ρύθμισης με ένα πρωτάκουστο ρατσιστικό αιτιολογικό, διαχωρίζοντάς τους ακόμα και από τους βιολογικούς συγγενείς της, έλληνες πολίτες..
εξω η κλεπτοκρατική και ρατσιστική αριστεροδεξιά χούντα της ελλάδος...
εδώ και τώρα σκληρά μέτρα ΑΔΑΠΑΝΗΣ συμμόρφωσής της ελλάδος στο ευρωπαϊκό κεκτημένο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 12:11, μάλλον, εσύ δεν ξέρεις να διαβάζεις τι γράφω. Δεν επιβάλλεται στην Ελλάδα να δώσει η να μην δώσει ελληνική ιθαγένεια, αλλά να μην κάνει ρατσιστικές διακρίσεις, όταν εφαρμόζει τον νόμο. Εάν η Ελλάδα αποφάσιζε να δώσει υπηκοότητα στους μετανάστες, δεν μπορεί μετά να κάνει άλλο νόμο με τον οποίο δεν θα την δίνει στους Νιγηριανούς, λογω φυλής, ας πούμε.

Όσο για τον ανώνυμο 12:46, που φοβάται μην γεμίσει η Μακεδονία με Μακεδόνες εθνικιστές, του υπενθυμίζω ότι υπάρχει πρόσκληση από τον Ερντογκαν (πρωθυπουργό της Τουρκίας), ο οποίος δήλωσε ότι όλοι οι Έλληνες που έχουν καταγωγή από Τουρκία, μπορούν ελευθέρα να επιστρέψουν στα πατρογονικά εδάφη και να ζητήσουν και τις περιουσίες των προγόνων τους, αρκεί να πάρουν την τουρκική ιθαγένεια. Ίσως για αυτούς να είναι καλύτερα εκεί παρά στη Μακεδονία με τόσους εθνικιστές Μακεδόνες γύρο τους. Για τους άλλους, που δεν κατάγονται από την Τουρκία αλλά αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, υπάρχει αρκετός χώρος για αυτούς στο Νότο.
Οι Μακεδόνες (εθνικιστές η μη) θέλουν να επιστρέψουν στον ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ και όχι απλά στην Ελλάδα και ούτε να «εισβάλλουν», ούτε να «εποικίσουν». Και προπαντός, δεν ζητάνε να φύγουν όσοι κατοικούν στην Μακεδονία, και δεν είναι Μακεδόνες.

Ανώνυμος είπε...

" ...ελληνικο λομπι, με το κακο το ριζικο σας, τον Θεο που σας μισει, την ατιμη κακουργα ελλαδα (ή Βουλγαρια ή Αλβανια) που σας κλεινει τον δρομο, ειδαλλως θα ..."

για τι δεν αφηνετε το λαο να παρει το ονομα που θελει και νομιζει οτι του ανηκει?
και αν τοσο πολυ δεν το θελετε αυτο ε τοτε υπαρχει και το προσωρινο/μονιμο γιατι δεν αφηνετε να παρει με το προσωρινο /μονιμο ονομα την θεση που του ανηκει στους διεθνεις οργανισμους?
αυτοι δεν ασχολουνται με σας εσεις ασχολεισται μαζι με αυτους.
εχετε ανηξει εναν πολεμο που δεν λεει\λετε να κλεισει.
Εχετε φοβιες (δεν αναφερομαι σε σενα αλλα γενικα στην πολιτικη)ετσι το προβλημα πηγαζει απο σας και οχι απο αυτους, η σχιζοφρενεια οπως λει και ο Λ πηγαζει απο εσας και οχι απο αυτους.
εδω το θεμα πρεπει να ειναι ενα: τα εμποδια τα προσκομματα που φερνει ενα κρατος(η ελλαδα ) σε ενα αλλο να παρει ομαλα την θεση που του ανηκει στη κοινωνια των λαων ...
δεν ειναι το θεμα μας η δικη τους σχιζοφρενεια αλλα η δικη μας αφου η η δικη μας ειναι πρωτη στο ντομινο.
εμεις (εσυ ) ασχολεισαι με την ψχοπαθολογια του άλλου αλλα ποτε με την δικιά σου.

Ανώνυμος είπε...

1- υπάρχουν αποφάσεις του ΕΔΑΔ για αδικαιολόγητη καθυστέρηση και ντε φάκτο άρνηση πολιτογράφησης υπηκοόων τρίτων χωρών, εκτός των 47 του Συμβουλίου της Ευρώπης , φυσικά και εντός αυτών...
2- οι αυτόχθονες μακεδόνες φυσικά δεν εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία αφού παρανόμως τους αφαιρέθηκε η από γεννήσεως τους ελληνική ιθαγένεια για ιδεολογικοπολιτικούς λόγους πριν 60 χρόνια και επιπρόσθετα δεν τους επεστράφη το 1983 για εθνοτικούς λόγους-αποκλειστικά λόγωτης μακεδονικής τους ταυτότητας με ρατσιστικό αιτιολογικό...
3- οι αυτόχθονες μακεδόνες πολιτικοί πρόσφυγες σε αντίθεση με τους έλληνες στην πλειοψηφία δεν πρόκειται να επιστρέψουν μόνιμα στις γενέτειρές τους..
απλά επιθυμούν άρση της αδικίας και επιστροφή της ελληνικής τους ιθαγένειας, αϋλο στοιχείο της προσωπικότητάς τους...

Ανώνυμος είπε...

Από τα τοπικά ΜΜΕ η επίσκεψή τους αντιμετωπίστηκε σχεδόν ως επίσημη. Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για την πρώτη προσπάθεια της ελληνικής κοινωνίας των πολιτών να μεταφέρει απευθείας το μήνυμα της γνήσιας και ειλικρινούς βούλησης της Αθήνας να καταλήξει σε μία συμφωνία. Οτι η Ελλάδα έχει μεν νόμιμα συμφέροντα, αλλά δεν επιθυμεί να καταστρέψει ούτε το κράτος ούτε την ταυτότητα των Σλαβομακεδόνων.

Τα όσα ειπώθηκαν από μη ελληνικά χείλη στο περιθώριο της συνάντησης της Οχρίδας, ίσως να αποτελέσουν την υποσημείωση ενός δράματος που δεν έχει ακόμα γραφτεί. Οτι η αλβανική κοινότητα της ΠΓΔΜ δεν θα ανεχτεί να μείνει στο περιθώριο της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ εξαιτίας της αδιαλλαξίας του κ. Γκρούεφσκι, ότι ο Σλαβομακεδόνας πρωθυπουργός οδηγεί τη χώρα του στην απομόνωση και ότι πρόσφατη απόπειρά του να συσφίγξει τις σχέσεις του με το Βρετανικό κόμμα των Συντηρητικών, προσέκρουσε σε ένα τείχος αδιαφορίας.

Σίγουρα, όμως, η ιστορία θα συγκρατήσει την εμπρηστική δήλωση του απόλυτου κυρίαρχου του πολιτικού παιχνιδιού στα Σκόπια.

-------------------------------------------------------------------
το υπερχρεωκοπημένο βαθύ ελληνικό αντιμακεδονικό κράτος συναντήθηκε με τους αποτυχημένους και στο πολιτικό περιθώριο μακεδόνες σοσιαλιστές...
ουδεμία σχέση με την κοινωνία των πολιτών, ένθεν και ένθεν...
υπάρχουν και στην ελλάδα , λίγα αλλά έντιμα δημόσια πρόσωπα που σέβονται τον ατομικό εθνοτικό και γλωσσικό μακεδονικό αυτοπροσδιορισμό, καθώς και το καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ για την ονομασία της χώρας ....
η θέση της ελλάδος για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης και όχι αποτέλεσμα της και αυτούσια αποδοχή από την πλευρά της μακεδονίας..
ο γεωγραφικός προσδιορισμός είναι άκρως προβληματικός για την σταθερότητα της περιοχής ..
η δε εκβιαστική απαίτηση έναντι όλων αποτελεί προσβολή στην τιμή και αξιοπρέπεια του μακεδονικού λαού..
οι μακεδόνες είναι πολύ μεγαλύτεροι σύμμαχοι της ΕΕ και του ΝΑΤΟ από τους αντιδυτικούς και αντιαμερικανούς έλληνες , κάτι που το γνωρίζουν όλοι στο κόσμο...

Ανώνυμος είπε...

27-04-10



Ο φόβος μπροστά σε μια ιστορική απόφαση
Του Φιλιου Σταγκου

Η είδηση κυκλοφόρησε από το απόγευμα του Σαββάτου αφήνοντας τους πάντες να αναρωτιούνται «πού το πάει ο Νίκολα Γκρούεφσκι;». Η δήλωσή του στο τηλεοπτικό δίκτυο «Σίτελ», δεν άφηνε περιθώριο παρερμηνείας: «Εφόσον η επίσημη πρόταση του διαμεσολαβητή κ. Μάθιου Νίμιτς για την ονομασία είναι «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», για όλες τις χρήσεις διεθνώς, εγώ θα θέσω την πρόταση αυτή σε δημοψήφισμα. Αν σας ενδιαφέρει η προσωπική μου θέση, θα ψηφίσω κατά».

Η απόφαση του πρωθυπουργού της ΠΔΓΜ να απορρίψει την πιο ρεαλιστική πρόταση συμβιβασμού απ’ όσες έχουν δει το φως της ημέρας μέχρι σήμερα –και μαζί της να δυναμιτίσει ολόκληρη τη διαδικασία διαμεσολάβησης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ– στερείται κάθε λογικής. Ενδεχομένως ο κ. Γκρούεφσκι να ζήλεψε τη δόξα του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, ο οποίος είχε διαπραγματευθεί με μισή καρδιά το Σχέδιο Ανάν και εν συνεχεία κάλεσε τους Ελληνοκυπρίους να το καταψηφίσουν. Με τη διαφορά, όμως, ότι τον Απρίλιο του 2004, η Κύπρος είχε ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο στην Ε.Ε., ενώ στην περίπτωση της ΠΓΔΜ η ένταξη στους ευρω-νατοϊκούς θεσμούς είναι το ζητούμενο.

«Ο Γκρούεφσκι πιο πολύ φοβάται να σηκώσει το ιστορικό βάρος της επίλυσης απ’ όσο επιθυμεί να οδηγήσει τη χώρα του στο μέλλον», ήταν το σχόλιο της Μπρέντα Πίρσον, Αμερικανίδας, άλλοτε συμβούλου πολλών κυβερνήσεων των Σκοπίων. Αν δεν αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, πρόσθεσε, «τότε οι ΗΠΑ μπορεί να χάσουν την υπομονή τους και να διερευνήσουν άλλα σενάρια που δεν θα περιλαμβάνουν την ένταξη της χώρας σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ». Η κ. Πίρσον συμμετείχε σε μία άσκηση «προσομοίωσης» των διαπραγματεύσεων Αθήνας - Σκοπίων που έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο στην Aχρίδα με πρωτοβουλία του τηλεοπτικού σταθμού Α1.

Τη στιγμή που ο κ. Γκρούεφσκι έριχνε την ταφόπλακα στις ελπίδες επίλυσης του ζητήματος, η συζήτηση στην Οχρίδα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει σήμερα ένα «παράθυρο ευκαιρίας» που άνοιξε χάρη στην ελληνική θετική διάθεση να βρεθεί συμβιβασμός, ότι τα οφέλη για τα Σκόπια είναι πιο χειροπιαστά από ποτέ και ότι Ε.Ε. και ΗΠΑ οφείλουν να ασκήσουν πίεση προς τον σκοπό αυτό.

Από ελληνικής πλευράς, στην εκδήλωση συμμετείχε και μία “dream team” ερευνητών του ΕΛΙΑΜΕΠ, αποτελούμενη από τους καθηγητές Θάνο Βερέμη και Ευάγγελο Κωφό (η «θεσμική μνήμη» της Ελλάδας στο Μακεδονικό ζήτημα) και τον διπλωμάτη που γνωρίζει όσο κανείς άλλος τα Νοτιοδυτικά Βαλκάνια, πρέσβη ε.τ. Αλέξανδρο Μαλλιά.

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαινω με ποιο κριτηριο ο Μπελο κοβει σχολια. Με το δικαιωμα της ιδιοκτησιας φυσικα, αλλά για ποιο λόγο δημοσιευονται τα σχολια των Ανωνυμων 26-4 10:31, 3:42, 7:35; Ειλικρινα πάντως λυπαμαι που αυτο το μπλογκ χρησιμοποιει τα ανθρωπινα δικαιωματα για να προωθησει αλλους σκοπους. Ζωντανη αποδειξη ότι αποφευγει να μιλησει και να δημοσιευσει ορισμενα σχολια που θ αποτελουν τον παντοτινο εφιαλτη των ομοιων του.
Και νομιζω ότι το σχολιο μου που κοπηκε ηταν μακραν καλυτερο και πιο συγκρατημενο απο τα παραπανω που δημοσιευτηκαν. Η επιλεκτικη ελευθερια ειναι η μεγαλυτερη λογοκρισια...
Απλα σας λυπαμαι γιατι αυτα που κανατε δεν μπορουν ν αμφισβητηθουν από κανενα...
Πώς το έλεγε ο Μ. Αλεξανδρος; Ο,τι δεν λύνεται, κοβεται...

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 6:11. Ναι, όλος ο κοσμος ξερει ίσως τι ειμαστε και τι ειστε. Κι εμεις με οτι ελαττωματα εχουμε ειμαστε σταθεροι και αξιοπιστοι. Αντιθετως εσεις ειστε όπου φυσαει ο ανεμος. Εσεις συνηθιζετε να καθεστε σε όποιον νταβατζη περασει απο τα Βαλκανια, γιατι αυτη ειναι η ιστορια σας. Εμεις παντα ημασταν με τους καλους-νικητες κι εσεις ολο κουβα. Κι ενω κανεις δεν εστειλε νεα δυναμη στο Αφγανισταν γιατι εχουμε βερεθει με τον παραλογο αυτο πόλεμο, μόνο οι γνωστες γλειφτρες έστειλαν. Slurrrr...

bb είπε...

Ανώνυμε 12:50, το να αποκαλείς το κυβερνών κόμμα της Μακεδονίας «ναζιστικό» και τον Πρωθυπουργό της «απόγονο ναζιστών» αποτελεί ύβρις και ψεύδος. Αυτές οι εκφράσεις απαγορεύονται δια νόμου, κατάλαβε το. Οι εκφράσεις αυτού του τύπου, ΔΕΝ είναι ελευθερία του λόγου γι’ αυτό και κόβονται από το παρόν blog.

Ανώνυμος είπε...

ρατσιστικό κόμμα , με υπερεθνικιστή και υπερατσιστή σημερινό αρχηγό είναι το ελληνικό κόμμα της δεξιάς, μέλος ακόμα του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος...
σύμμαχου όλων των φασιστικών κομμάτων και κυβερνήσεων εδώ και δεκαετίες ...
με τελευταίο το σφιχταγκάλιασμα με τον δικτάτορα των βαλκανίων Μιλόσεβιτς...
και τους ομοίους του Σαντάμ Χουσεϊν και Αχματζινεζάντ...
η ελευθερία του λόγου είναι στοιχείο της προσωπικότητας των δημοκρατικών ανθρώπων και όχι των χουντοφασιστών..
τα ρατσιστικά σχόλια όχι μόνο θα πρέπει να αποκλείονται αλλά θα πρέπει να κινείται και αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη εναντίον των σχολιαστών...
εξάλλου στα εθνικιστικά σκουπιδομπλόγκ απαγορεύεται ο ελεύθερος σχολιασμός, ανώνυμος ή ψευδώνυμος...
όσο για τον εγγονό του ήρωα τοα αλβανικού έπου Νίκολα Γκρουέφσκι αποτελεί υπόδειγμα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ πολιτικού που αγωνίζεται για την κατοχύρωση των απαράβατων εθνοτικών , γλωσσικών,θρησκευτικών δικαιωμάτων
του μακεδονικού έθνους...
δίχως νά θίγει τα δικαιώματα οποιουδήποτε άλλου έθνους , είτε του ανυπόστατου και τεχνητού ελληνικού είτε του βουλγάρικου..
αυτό φυσικά δύσκολα να το κατανοήσουν οι έποικοι φίλοι μας από την ασία αφού οι πρόγονοι τους δύο φορές εστράφησαν ένοπλα κατά της οθωμανικής τους πατρίδος , με οπλισμό από την ξένη ελληνική κυβέρνηση και επίσης την ρωσική...
το ίδιο έκαναν και στην ελλάδα αφού αποτελούσαν τους πιστούς συνεργάτες των γερμανών και αργότερα αποτελούσαν τον κορμό του εθνικιστικού μεταπολεμικού κράτους των εθνικοπαραφρόνων, όταν ο παππούς του Γκρουέφσκι πολεμούσε στην Αλβανία...
το δε ΒΜΡΟ είναι δημοκρατικό κόμμα που αγωνίζεται για όλους τους μακεδόνες, ιδιαίτερα των βαλκανίων..
σήμερα οι έποικοι ξεδιάντροπα καταθέτουν ρατσιστικές κοινοβουλευτικές ερωτήσεις εναντίον της επανάκτησης της ελληνικής ιθαγένειας στους αιγαιάτες μακεδόνες πολιτικούς πρόσφυγες...
μήπως η δυσχέρεια συμβίωσης τους με τους αυτόχθονους μακεδόνες αποτελεί λόγο παρέμβασης στον ερντογάν για χορήγηση της τουρκικής υπηκοότητας , την οποία νόμιμα δικαιούνται και εγκατάστασής τους στους γενέθλιους τόπους των παππούδων τους...
μήπως η ανεκτικότητα των μακεδόνων εκλαμβάνεται ως αδυναμία..

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειπα ποτε ότι το ΒΜΡΟ ειναι ναζιστικό, ουτε ότι ο Γκρουεφσκι ειναι απογονος ναζι. Λεω απλα ότι το ΒΜΡΟ ειναι φωλια του ναζισμου και ο Γκρουεφσκι καραφασιστας.
Οταν κατα καιρους ενας συγκεκριμενος ανωνυμος αποκαλει τους ελληνες ακροδεξιους τουρκους πατριαρχικους φασιστες και τους Βουλγαρους τουρκομογγολους ταταρους, αυτα μπελο καλυπτονται απο την ελευθερία λογου, ε; Δεν σε ενοχλουν σε τιποτα να τα δημοσιευεις. Υποκινηση εθνοτικου και θρησκευτικου μισους ειναι απαραδεκτο σε μια δημοκρατικη κοινωνια. Το να ασκεις κριτικη σε κομματα και πολιτικους που απο τη φυση του λειτουργηματος τους υποχρεουνται να δεχονται ακομα και την πιο σκληρη αποψη, αυτο ειναι ελευθερια (Βασει του ΕΔΑΔ).

Ανώνυμος είπε...

1- η τουρκομογγολική προέλευση των βουλγάρων και η συγγένεια τους με τους τάταρους αποτελεί ένα πραγματικό, αληθινό και μη συκοφαντικό γεγονός
2- παρομοίως όταν αποκαλούμε μερικούς συμπολίτες μας εθνικιστές ή χρυσαυγίτες είναι τεκμηριωμένο στις ιδεολογικοπολιτικές τους απόψεις που διαφέρουν από τις δημοκρατικές και πατριωτικές
3- το ίδιο όταν μερικοί συμπολίτες μας αποκαλούνται ως ΕΠΟΙΚΟΙ , είναι πραγματικό γεγονός πιστοποιημένο και από τα έχοντα εδώ και σχεδόν ενα χρόνο ζωής ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ στις Διευθύνσεις Γεωργίας των Νομαρχιών της Νότιας Μακεδονίας του Αιγαίου..
ο γεωγραφικός προσδιορισμός ΑΣΙΑΤΗΣ εκφράζει την περιοχή προέλευσης και είναι πραγματικός αφού η περιοχή όντως ανήκει στην Ασία...
ο θρησκευτικός προσδιορισμός ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ επίσης είναι αληθινός και μη επιδεχόμενος αμφισβήτηση..
τέλος ο εθνοτικός χαρακτηρισμός ΤΟΥΡΚΟΓΕΝΗΣ εκφράζει την προεθνοτική πραγματικότητα της οθωμανικής ασίας...
4- τόσο ο μακεδόνας γκρουέφσκι όσο και το μακεδονικό ΒΜΡΟ αποτελούνε υποδείγματα δημοκρατικού κόμματος και για αυτό τυγχάνουν του σεβασμού της παγκόσμιας δημοκρατικής κοινής γνώμης, λόγω του πρωτοφανούς αγώνα τους για τα θεμελιωμένα και εγγυημένα ατομικά δικαιώματα εθνοτικού μακεδονικού χαρακτήρα...
κάτι που δεν ισχύει για όσα κόμματα και ανθρώπους δεν αναγνωρίζουν τον μακεδονικό εθνοτικό και γλωσσικό αυτοπροσδιορισμό καθώς και το καταστατικό δικαίωμα του ΟΗΕ περί αυτοπροσδιορισμού της ονομασίας του μακεδονικού κράτους...
αυτό αφορά άμεσα τα ελληνικά και έμμεσα τα ευρωπαϊκά τα οποία αποδέχονται τις ελληνικές πρωτοφανείς υπερεθνικιστικές και ρατσιστικές επίσημες θέσεις...
η νομολογία του δημοκρατικού ευρωπαϊκού δικαστηρίου ΕΔΑΔ δεν αποτελεί επιλογή αλλά κάρτ εκ μέρους των χουντικών εθνικιστών αλλά ολοκληρωμένη δημοκρατική υποχρέωση...

Ανώνυμος είπε...

Το γεγονος ότι ο ανωνυμος 7:16 παραληρει συνεχως μεσα σε 45 γραμμες αποτελεί ένα πραγματικό, αληθινό και μη συκοφαντικό γεγονός. Ελπιζω λοιπον να δημοσιευτει.


παρουσιαζοντας τον εαυτο του ως δημοκρατη και υβριζοντας τους διαφορετικους λαους παραλληλα δηθεν εκφραζοντας μισος για τους φασιστες επαλληθευει 2 διαφορετικα συμπερασματα. Το πρωτο ειναι ότι οι φασιστες απο διαφορετικα εθνη μισιουνται αναμεταξυ τους πολυ περισσοτερο απ οτι οι δημοκρατες με τους φασιστες και το δευτερο ότι θελει η πουτανα να κρυφτει κι η χαρα δεν την αφηνει...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ από αύριο αυτοπροσδιορίζομαι ως Νότιος Κινέζος. Ελάτε ν' αγαπηθούμε όλες οι τρελές και να φτιάξουμε τη Νότια Κίνα. Δεν βολεύει στην Ασία, να τη μεταφέρουμε αυτοπροσδιοριστικά στην Ευρώπη.