Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

21 Μαΐ 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

21 Μαΐου 2010

Απειλούν να κάψουν και να δολοφονήσουν όσους δεν απεργήσουν!!!

Στα τραγικά γεγονότα της 5ης Μαΐου 2010, οι διερχόμενοι διαδηλωτές, -και όχι μόνο οι εμπρηστές κουκουλοφόροι- φώναζαν στους εγκλωβισμένους στην τράπεζα: «να καείτε απεργοσπάστες»…

Στη Θεσσαλονίκη, οι γνωστοί αυτόκλητοι προστάτες των εργαζομένων, απέκλεισαν για 25 μέρες ένα εστιατόριο, διαμαρτυρόμενοι για την απόλυση ενός υπαλλήλου. Εμπόδιζαν, για 25 μέρες, την είσοδο πελατών και το εστιατόριο τελικά έκλεισε αφήνοντας άνεργους 30 περίπου εργαζόμενους…

Στο πρόσφατο κάλεσμα για απεργία της ομοσπονδίας πρακτόρων ΟΠΑΠ, αναφέρονται απροκάλυπτες και φασιστικές απειλές εναντίον όσων δεν απεργήσουν. Παραθέτουμε άνευ σχολίου σημεία από τις ανακοινώσεις των «συνδικαλιστών»:

«Τώρα δεν είναι μάχη. Είναι ο πόλεμος. Και όποιος δειλιάσει, θα κηρυχθεί λιποτάκτης. Όποιος σπείρει τη διχόνοια, θα στηθεί στον τοίχο. Το δίκιο μας, μας δίνει δικαιώματα έκτακτης ανάγκης. Ξηλώστε τις μηχανές όποιου τολμήσει να βάλει κλειδί στην πόρτα πρακτορείου. Κλείστε τους όπου ανοίξουν. Αυτή η μάχη δεν θα έχει ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΙΚΤΟ».
«Οι ομάδες περιφρούρησης που θα οργανώσουν τα σωματεία έχουν εντολή να κλείσουν με κάθε τρόπο τους προδότες. Δεσμευόμαστε πως σε όποιου σωματείου η διοίκηση ανοίξει κερκόπορτες, την επόμενη μέρα θα μας βρουν μπροστά τους. Στάχτη να γίνουν. Καλύτερα να κλάψουν 100 παρά οι οικογένειες πέντε χιλιάδων. ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ».
«Την Πέμπτη το βράδυ έως και την Παρασκευή 11 Ιουνίου, ΟΛΟΙ οι πράκτορες θα παραδώσουν τα SISCO τους στους κεντρικούς πράκτορες. Όποιος δεν παραδώσει με ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ δικαιολογία, δίνουμε εντολή να του το πάρουν οι πράκτορες της περιοχής και η ευθύνη βαραίνει την Ομοσπονδία. Αυτός ο πόλεμος θα έχει θύματα. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ».
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία πιστεύει ότι πρέπει να αντιταχθούμε ήρεμα αλλά σταθερά και με παρρησία, στο «αυγό του φιδιού» που αφού επωάστηκε χρόνια, τώρα εκκολάπτεται.

Τα ατομικά δικαιώματα, η ανοικτή κοινωνία και η ελευθερία, αποτελούν τον πυρήνα του αξιακού μας συστήματος και αποτελούν, ταυτόχρονα, και τον πιο σύντομο και σίγουρο δρόμο για την έξοδο από την κρίση, για ανάπτυξη και ευημερία.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολύ σωστή η παρατήρηση και πολιτική ανάλυση..
καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες φασίζουσων μορφών διαμαρτυρίας...
οι διοργανωτές αυτών είναι κρατικοδιαίτοι επιχειρηματίς, κλειστών επαγγελμάτων...
οι προποτζήδες αποτελούν τυπικό παράδειγμα κλειστού επαγγέλματος...
κρατικομονοπωλιακός καπιταλισμός , με φασίζουσα πολιτική έκφραση...
οι αλλαγές θίγουν παράνομα συμφέροντα..
αν δεν αντιδράσει η ΘΙΓΟΜΕΝΗ και ζημιωμένη πλειοψηφία , δύσκολα θα θα είναι διατηρήσιμες οι αλλαγές....

Ανώνυμος είπε...

Με την χρεωκοπια (που μακαρι να αποφευχθει) φανερωθηκε ποσο καθυστερημενοι ειναι οι Ελληνες. Ουτε να διαδηλωσουν δεν ξερουν αυτοι οι ανθρωποι.
Μακαρι να πιασουν τα μετρα και να σωθει η Ελλαδα σαν κρατος.
Να επανελθει η ιδεολογια σαν κριτηριο επιλογης στις εκλογες και οχι ποιος τσιφλικας -πολιτικος θα μου ταξει διορισμο η συμβαση στο δημοσιο κλπ.
να παψει η εκτεταμενη φοροδιαφυγη...
η γενικευμενη διαφθορα
Ο σωβινισμος στα εθνικα.
Οι τηλεπλασιε βουλευτες (θελουν να ενημερωσουν το κοσμο η να γεμισουμν το πορτοφολι τους?)

Ανώνυμος είπε...

Επισης απδειχθεικε ποσο πλανεμενοι ηταν οι συνδικαλιστικες ηγεσιες και ανευ ουσιας οι εν τη δεκαετια απεργιες για δηθεν ασφαλιστικους και βελτιωση μισθοδισιας λογους. Αν ηταν ελαχιστα ξυπνιοι αυτοι οι ανθρωποι θα διαδηλωναν εναντιον της φοροδιαφυγης της διαφθρρας και της ατιμωρισιας - γιατι αυτο ηταν, ειναι (και μακαρι να μην ειναι το προβλημα της χωρας.) Αλλα οδηγουσαν το λαο σαν ανεγκεφαλο οχλο - και οταν οικονομολογοι στυλ Ανδιανοπουλου περιγράφαν κατασταση και ξεδιπλωναν ιδεες τους χλευαζαν τους λοιδωρουσαν και περιφρονουσαν. Οπως συνεχιζουν να κανουν σε διαφορετικο πεδιο με τον αντιεθνικιστικο λογο και τους φορεις του.

Ανώνυμος είπε...

το υγρό που ρίξανε ήταν πολύ εξειδικευμένο..
με αποτέλεσμα το κυρίαρχο στοιχείο να μην είναι η φωτιά αλλά ο καπνός...
οι τρείς συνάνθρωποι και συμπολίτες μας δεν κάηκαν αλλά πέθαναν από ασφυξία..
δουλειά τυπική για παρακρατικούς μηχανισμούς...
η κρατικοδίαιτη και διεφθαρμένη ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ λογικό ήταν να αγωνίζεται για δανεική ευημερία...

Ανώνυμος είπε...

28-8-1903: Υπόμνημα των Μακεδόνων για την βία των Βούλγαρων Κομιτατζήδων
Οι Έλληνες, με τη σειρά τους, δημοσιοποιούν τα παράπονα τους. Πέντε χιλιάδες Μακεδόνες που κατοικούν στην Αθήνα συνέρ­χονται σε συνέλευση στις 28 Αυγούστου του 1903, στην πλατεία του Ολυμπίου Διός και συντάσσουν ένα υπόμνημα που καταθέ­τουν στην κυβέρνηση και στις ξένες αντιπροσωπείες. Παρα­θέτουμε το κείμενο της δια.μαρτυρίας που συντάχθηκε σ' αυτή τη συνέλευση:

«Οι Μακεδόνες που είναι εγκατεστημένοι στην Αθήνα και στον Πειραιά παρατηρούν ότι οι Βούλγαροι έχουν βλέψεις προς τη Μακεδονία, χώρα ανέκαθεν ελληνική. Για αυτών το σκοπό οι Βούλγαροι νοθεύουν την ιστορία, παραμορφώνουν τη γεωγραφία και τις εθνολογικές συνθήκες. Επειδή αυτά τα μέσα δεν είναι αποτελεσματικά, καταφεύγουν στο δολοφονικό μαχαίρι και στην αναρχική δυναμίτιδα.

Επίσης οι Μακεδόνες, που κατάγονται απ' όλες τις περιοχές της Μακεδονίας- ψηφίζουν τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Διαμαρτύρονται για τη φοβερή κατάσταση που έχουν δημιουργήσει οι βουλγαρικές συμμορίες που ήρθαν από τη Βουλ­γαρία και οι οποίες δεν αποτελούνται από αυτόχθονες Μακεδό­νες- αυτές οι συμμορίες έχουν στόχο τον αφανισμό του ελληνι­σμού με φωτιά και σίδερο.
2. Διαμαρτύρονται για τις ψεύτικες στατιστικές που δημο­σιεύουν oi σλαβιστές για να εξαπατήσουν την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη εις βάρος της ελληνικής εθνικότητας.
3. Διαμαρτύρονται για τις συστηματικές σφαγές των Ελληνομακεδόνων και για τις καταστροφές των ελληνικών ιδιοκτησι­ών από τις βουλγαρικές συμμορίες.
4. Οι Ελληνομακεδόνες δεν προέβησαν μέχρι τώρα σε καμιά ενέργεια, γιατί πίστευαν ότι η Ευρώπη δεν θα επέτρεπε παρό­μοιες βιαιότητες.
5. Δηλώνουν ότι αν αυτή η φοβερή κατάσταση παραταθεί, θα πάρουν τα όπλα για να υπερασπιστούν τους αδελφούς τους που σφαγιάζονται από τις βουλγαρικές συμμορίες.
6. Εκλιπαρούν την Ευρώπη να προστατεύσει τους ελληνο-μακεδονικούς πληθυσμούς από τις βουλγαρικές ομάδες, οι οποίες διαπράττουν εγκλήματα που ατιμάζουν το χριστιανικό Ονομα».

Πηγή: Μισέλ Παγιαρές , Η Μακεδονική Θύελλα, σελ 31-32, Εκδόσεις Τροχαλία, 1994(πρώτυπο "L' imbroglio macedonien, Paris, 19