Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

31 Ιουλ 2010

Στη χώρα του Ξένιου Δία









Στη χώρα του Ξένιου Δία, που προστάτευε τους ξένους και τη φιλοξενία, δεν υπάρχουν πια Έλληνες αλλά μόνο Βάρβαροι.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει φιλοξενία σε βάρβαρους που καπηλεύονται Ελληνικό έδαφος, ιστορία και πολιτισμό. Κάποια στιγμή όταν θα καταλάβετε ότι Ελλάδα δεν είναι τσιφλίκι του κάθε βοεβόδα προπαγανδιστή, τότε θα συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχουν και Μακεδόνες που δεν είναι Σλάβοι.

Ανώνυμος είπε...

31 Ιουλ 2010
Στην Οξφόρδη μαθαίνουν αρχαία ελληνικά
Στην Οξφόρδη μαθαίνουν αρχαία ελληνικά
Εισάγεται το πρόγραμμα σε βρετανικά σχολεία

Οι μαθητές θα μάθουν την αρχαιοελληνική αλφάβητο, τη βασική γραμματική και το βασικό λεξιλόγιο, ενώ θα ερευνήσουν και την αρχαιοελληνική κουλτούρα, όπως την ιδέα και την υλοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και κωμωδίες του Αριστοφάνη.

«Τα αρχαία ελληνικά είναι μια υπέροχη γλώσσα, γεμάτη όμορφες λέξεις και εντυπωσιακά νοήματα», τόνισε η Λόρνα Ρόμπινσον η διευθύντρια του προγράμματος.
Διαβάστε περισσότερα » http://toksipnitiri.blogspot.com/2010/07/blog-post_5494.html

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΦΕ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΝΟΜΑ «ΠΕΛΛΑ»

ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΣΕΡΒΙΡΟΝΤΑΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

ΣΚΟΠΙΑΝΙΚΗ ΝΤΑΛΙΚΑ ΜΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΦΕ «ΠΕΛΛΑ» ΟΡΓΩΝΕ ΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ



Σύμφωνα με γραπτή καταγγελία του Νομαρχιακού Συμβούλου Πέλλας κ. Τσιρανίδη Χρήστου προς το οικείο Νομαρχιακό Συμβούλιο, σκοπιανικό φορτηγό διεθνών μεταφορών κυκλοφορούσε στη Μακεδονία μας, έχοντας στην πίσω πόρτα του διαφήμιση προϊόντος με την προκλητική ονομασία «ΚΑΦΕΣ ΠΕΛΛΑ»!

Κατόπιν έρευνας του ιδίου, διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω προϊόν πωλείται πράγματι στα Σκόπια και από διαδικτυακό μάλιστα Σούπερ Μάρκετ! www.doma.com.mk/artikal.aspx?ArtikalID=7594!

Ο ευαισθητοποιημένος Νομαρχιακός Σύμβουλος, θεωρεί και δικαίως «ότι το προϊόν αυτό προσβάλει την Ελληνική Ιστορία καθώς και τον νομό μας διότι η ΦΥΡΟΜ δεν έχει καμία σχέση με την ονομασία “ΠΕΛΛΑ”. Η Πέλλα είναι μία. Η πρωτεύουσα του μακεδονικού κράτους του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Και είναι Ελληνική. Πιστεύω επίσης ότι υπάρχουν και οικονομικές επιπτώσεις διότι ο νομός μας έχει νόμιμα προϊόντα με την ονομασία «ΠΕΛΛΑ» και είναι ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει γιατί μπορεί να θιχθούν οικονομικά Ελληνικές επιχειρήσεις.

Προτείνω να ερευνήσει το θέμα η Νομαρχία, προστατεύοντας τους πολίτες του νομού Πέλλας και προασπίζοντας τα συμφέροντά τους. Να ενημερωθούν άμεσα τα υπουργεία Εμπορίου και Εξωτερικών και το Εμπορικό Επιμελητήριο Ελλάδος

bb είπε...

National.

So far unknown individuals have damaged three Greek tourist busses in Ohrid. The vandalists sprayed texts like; "United Macedonia" and "Alexander Macedonian" as well as certain insults.

A part of the Greek tourists who came to ohrid for the "Procka holiday", were really offended because of the insults and said that such acts do no contribute to good memories of their visit to Ohrid.

Ohrid citizens strongly condemn such vandalistic acts and say such things have a negative influence on the image of the city and it's aspirations to return the Greek tourist visits in Ohrid, which has decreased drastically since last year when Greece blocked Macedonia's NATO entry.

The incident was not reported officially to the Ministry of Interior affairs, but the case was recorded by the police.


MD: Even how big the name issue is, such acts are not good. They give Ohrid as a tourist destination a big blow and such acts will cost Ohrid money, since a Greek tourist will now think twice before spending their holiday in the city. Such vandalism has happened before on Greek territory with Macedonians, but if certain Greeks wish to act in this way, it does not mean we should lower ourselves to their level.

http://macedoniadaily.blogspot.com/2009/03/three-greek-busses-damaged-in-ohrid.html

Αυτό είναι ένα παράδειγμα για τις αντιδράσεις των Μακεδόνων της Οχρίδας για το επεισόδιο με τα ελληνικά λεωφορεία, πέρυσι τον Μάρτιο. Υπάρχει κάτι αντίστοιχο για τους Μακεδόνες που έρχονται στην Ελλάδα και που σε πάρα πολλές περιπτώσεις υπέστησαν βανδαλισμούς στα οχήματα τους, Ι.Χ. και φορτηγά;
Η ελληνική «ευαισθησία» εξαντλείται, όταν πρόκειται για Έλληνες θύματα βανδαλισμού; Πέρυσι η ελληνική κυβέρνηση είχε ξεσηκώσει τον κόσμο ολόκληρο, για το θέμα των λεωφορείων στην Οχριδα!
Μουγκαμάρα για τους Μακεδόνες τουρίστες, θύματα εθνικιστών! Ούτε καν οι ξενοδόχοι και οι επαγγελματίες του τουρισμού δεν αντιδρούν! Οι βάρβαροι!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 3:00, το μουσικό συγκρότημα «SYNTHESIS» από τα Σκόπια, που εμφανίστηκε στην Μελίτη τις προάλλες, οικειοποιείται ελληνικό όνομα! Γρήγορα στον ΟΗΕ για τα εθνικά μας δίκαια: ελληνικά μπορούν να μιλούν μόνο οι έλληνες το γένος και όχι ο κάθε βαλκάνιος!

bb είπε...

Ενώ η πίτσα Roma......

Ανώνυμος είπε...

Aνωνυμε 8, 19 Aυτο το τραγουδι το……..χορεψες καθολου??

http://www.youtube.com/watch?v=vTOUiAn4xF0

Νέο δείγμα Σκοπιανού πολιτισμού: το «Έλληνες Δολοφόνοι» είναι αυτή την στιγμή το πιο δημοφιλές τραγούδι στα Σκόπια
Ακόμα ένα δείγμα Σλαβομακεδονισμού και του πολιτισμού της FYROM μας φανερώνει το τραγούδι που τιτλοφορείται ως “Grci Katili” και στα Ελληνικά “Έλληνες Δολοφόνοι”.

Το ρατσιστικό τραγούδι ερμηνεύεται από τον δημοφιλές στα Σκόπια τραγουδιστή Orce Stevskovski και δείχνει πλέον τον ρατσιμό αλλά και τον ανθελληνισμό που επικρατεί στους Σλαβομακεδόνες, ειδικά μετάτην ολοκληρωτική επικράτηση του φασιστικού VMRO που ηγείται ο ακροδεξιός Γκρούεφσκι, πάντα με την κάλυψη των εκ του Ατλαντικού πατρόνων

Eι, Έλληνες Δολοφόνοι
Αρκετά με τα ψέματα σας στον κόσμο,
Δεν σας πειράζει το όνομα, αλλά σας πειράζει το Αιγαίο
Ο χρόνος έχει περάσει, η συμμαχία σας έχει καταρρεύσει
Όλος ς ο κόσμος ξέρει τι κάνατε, έχετε αποσπάσει την αρχαία Μακεδονία

Η συμφωνία του Βουκουρεστίου θα ανοίξει σύντομα,
Το Μακεδονικό ζήτημα θα κλείσει
Το Αιγαίο μας, αυτό της Μακεδονίας, πρέπει να το επιστρέψετε

Για ότι κακό έχετε κάνει θα μας το πληρώσετε

Ει, Έλληνες Δολοφόνοι, πως δεν ντρεπόσαστε να αλλάξετε το όνομα Μακεδονία
Πάντα ήταν και θα παραμείνει, το όνομα Μακεδονία
Όλος ο κόσμος ξέρει τι κάνατε ότι έχετε αποσπάσει την αρχαία Μακεδονία

Η συμφωνία του Βουκουρεστίου θα ανοίξει σύντομα,
Το Μακεδονικό ζήτημα θα κλείσει,
Το Αιγαίο μας, αυτό της Μακεδονίας, πρέπει να το επιστρέψετε,
Για ότι κακό έχετε κάνει θα μας το πληρώσετε

Εάν δεν το επιστρέψετε, θα το πληρώσετε στον θεό,
Θα καείτε απο φλόγες,
Θα σας συγκλονίσουν οι θεοί
Στα επόμενα 300 χρόνια όλα τα νησιά σας θα καταποντιστούν

Δεν νιώθω λύπη που θα καείτε
Και ούτε θα λυπηθώ επειδή θα πνιγείτε
Αλλά λυπάμαι γιατί δεν θα περπατώ στο κέντρο της “Μακεδόνσκι Σολούν”
Κόκκινο κρασί δεν θα πιώ
Ένα Μακεδόνσκατα τραγούδι μας να σας τραγουδώ

Ανώνυμος είπε...

Η πολιτική σκοπιμότητα με την οποία αντιμετωπίζεται και το αρχαιολογικό έργο στην περιοχή προκύπτει όχι μόνο από το περιεχόμενο του «μανιφέστου» αλλά και από όσα ανιστόρητα, αντιεπιστημονικά και πολιτικάντικα επαναλαμβάνει συχνά ο ίδιος ο Π. Κούζμαν στα ΜΜΕ.

«Αν δεν υιοθετήσουμε την άποψη ότι εμείς αποτελούμε τη συνέχεια των αρχαίων Μακεδόνων αλλά απλά είμαστε Σλάβοι που ήρθαν εδώ τον 6ο αιώνα, τότε θα χάσουμε το όνομα. Γιατί το "Μακεδονία" είναι πολύ παλιότερο από τον ερχομό των Σλάβων. Τότε θα μας πιέσουν να ονομαστούμε "Σλαβο-Τουρκία", "Σλαβο-Παιονία" κ.λπ.». Τα παραπάνω ανήκουν στον Κούζμαν και διατυπώθηκαν σε συζήτηση αναφορικά με το όνομα, δείχνοντας εκτός των άλλων και την επιστημονική ελαφρότητα του αρχαιολόγου.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=5308817

Constantine είπε...

Γιατί μια ακραία εθνικιστική οργάνωση να γράφει στα Αγγλικά; Γιατί να γράφει Greece, όταν αναγνωρίζει μόνο το όνομα Ελλάς / Hellas; Επιπλέον, πάνω από 30.000 τουρίστες και εκατοντάδες εμπορικά οχήματα διασχίζουν τα σύνορα από τη χώρα του, την (ΠΓ) Δημοκρατία της Μακεδονίας, για τη Μακεδονία και άλλα μέρη της Ελλάδας, και επιστρέψουν σπίτι τους με ευχάριστες αναμνήσεις ή με κέρδη. Συνεπώς, το ύφος του παρόντος άρθρου φαίνεται αν μη τι άλλο βιαστικό... δηλαδή κάπου χάνουμε τον μπούσουλα.

Constantine είπε...

@Ανώνημος 8:19 μ.μ. Η λέξη 'Synthesis' - αλλά και οι λέξεις, music, rhythm, chord, symphony, melody, guitar, είναι παγκόσμια κληρονομιά ελληνικής προελεύσεως, δεν είναι Ελλαδικές. Αρα καλά κάνουν και έχουν δικαίωμα να την χρησιμοποιούν.

Οσο για 'πίτσα΄και Roma, πάνε καλά μαζι, το ίδιο με Αράμπικα και καφέ, ή Kenco Coffee (προέλευση Kenyan Coffee), ή Starbucks coffee (ουδέτερο), ή Nescafe (ο καφές της εταιρίας Nestle)... ή οι άλλοι καφέδες της doma.com.mk: Grand, Bravo, Elite, ονόματα που παροτρύνουν ποιότητα... Αλλά το Καφέ Pella της εταιρίας doma... Η Πέλλα ούτε καφέ παράγει, ούτε έχει ταυτιστεί ποτέ με καφέ ούτε με τον Μέγα Αλέξανδρο... Σαν να πουλάνε οι Αλβανοί στα Σκόπια Καφέ Ουσκούμπ ('Σκόπια' στους επεκτατικούς χάρτες Αλβανών)

Belomorska, μιά και σας αρέσουν τα προιόντα των γειτόνων, κάντε και μία βόλτα εδώ, http://okno.mk/node/6675 ... Αλλά πρέπει να σας προειδοποιήσω, τα ξαδέλφια έχουν ωραίο χιούμορ

bb είπε...

Constantine, και η Πέλλα με την Μακεδονία (με την γεωγραφική της έννοια) μια χαρά πάει!
Θα μπορούσαν να το ονομάσουν και καφέ «Ακρόπολης«: θα έπρεπε να εννοήσουμε ότι διεκδικούν την Ακρόπολη; Μην μπερδεύουμε τις εμπορικές ονομασίες με ιστορίες και πολιτική!

http://okno.mk/node/6675 :) χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 8:40, όχι εκείνο το τραγούδι δεν το χόρεψα. Μόνο αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=vyysAS0th8c&feature=player_embedded

Ανώνυμος είπε...

Στη χώρα του Ξένιου Δία υπάρχουν μόνο Βάρβαροι (με Β κεφαλαίο).

Αρα, οι πολιτικοί φορείς, οι οργανώσεις και τα μεμονωμένα άτομα που αντιδρούν στην εθνικιστική πολιτική του Ελληνικού κράτους είναι Βάρβαροι.

Η Μακεδονική καθώς και όποια άλλη μειονήτητα ζει εντός αυτού του κράτους, αποτελείται από Βάρβαρους.

Η φιλελέυθερη συμμαχία είναι μια Βαρβαρική οργάνωση.

Το Ουράνιο Τόξο (κυρίως αυτό) είναι επίσης μια Βαρβαρική οργάνωση.

και λοιπά και λοιπά.

Σκέφτεσαι καθόλου πριν γράψεις τις βλακείες σου η τις πετάς έτσι αστόχαστα;

Κατηγορείς το Ουράνιο Τόξο για αντιδημοκρατική συμπεριφορά, όταν τα γραφόμενα σου τα χαρακτηρίζει το ρατσιστικό τσουβάλιασμα όλων των κατοίκων αυτής της χώρας στη κατηγορία των Βαρβάρων.

Μπράβο παιδί μου, έχεις έναν εξόχως φιλελεύθερο τρόπο σκέψης! Να σε χαίρεται η Βαρβάρισσα Ευγενία...

bb είπε...

Ανώνυμε 2:47, εξαιρούνται από τον χαρακτηρισμό Βάρβαροι όσοι Έλληνες δεν αντιδράσανε στο γεγονός του βανδαλισμού που ανάφερα, γιατί ΔΕΝ το γνωρίζουν, λογω των βαρβαρικών ελληνικών ΜΜΕ τα οποία έβγαλαν το σκασμό!
Όσο για το Ουράνιο Τόξο, είναι βαρβαρότατο διότι αυτό δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια των γεγονότων γιατί έχει πρόσβαση (λογω γλώσσας) στα μακεδονικά ΜΜΕ και δεν μπορεί να μην ξέρει τι έγινε στην Χαλκιδική. Δεν αντέδρασε καθόλου!

Ανώνυμος είπε...

Ααα, κάνουμε εξαιρέσεις "κατόπιν εορτής"?

Εάν είχες πολιτική ωριμότητα, θα εξαιρούσες όλους αυτούς εξ αρχής και όχι μετά από σχολιασμό/κριτική των ανώριμων και ρατσιστικών γραφομένων σου!

Το κυρίως θέμα ξέρεις, δεν είναι ο βαρβαρισμός ή όχι του Ουράνιου Τόξου, αυτό θα το κρίνουν αυτοί που πρέπει, αλλά το δικό σου ατόπημα να παρουσιάζεσαι ως φιλελεύθερος και καλά Ευρωπαίος, και ταυτόχρονα να κατηγορείς ως Βάρβαρους (με κεφαλαίο Β) τους Ρομά (π.χ.) που ζουν στην Ελλάδα, επειδή κάποιο τσογλάνι έγραψε κάτι εμετικό σε ένα αυτοκίνητο.

Με κάτι τέτοια "στελέχη" και "υποστηρικτές" σαν και σένα, είναι λογικότατο το μηδαμινό ποσοστό της ΦΣ στις εκλογές, δε νομίζεις???

bb είπε...

Ανώνυμε 9:54, είσαι άρρωστος. Άντε, να σε δει κάποιος ψυχίατρος.
Όσοι δεν καταδικάζουν ενώ γνωρίζουν το γεγονός, βαρβαρίζουν (δηλαδή δέχονται την πράξη αυτή ως φυσιολογική). Όπως εσύ.

Ανώνυμος είπε...

belo more, γιατί αποφεύγεις τη "ταμπακέρα"?

Γράφεις πράγματα που δεν ισχύουν:
Εγώ καταδικάζω το γεγονός. Ποιος σου είπε οτι "δέχομαι αυτή τη πράξη ως φυσιολογική"? - για να ξέρουμε δηλαδή ποιος χρειάζεται ψυχίατρο.

Πάντως, βλέπω πως δεν διορθώνεις τη διατύπωση "δεν υπάρχουν πια Έλληνες αλλά μόνο Βάρβαροι". Μόνο Βάρβαροι και τίποτα άλλο... Μήπως κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια? :-)

bb είπε...

Ανώνυμε 1:46, Ναι, βέβαια, ΤΩΡΑ το καταδικάζεις, το γεγονός! Πάλι καλά! Μετράμε έναν λιγότερο στους Βαρβάρους της Ελλάδας.
Πέρυσι για ένα παρόμοιο περιστατικό με λεωφορείο στην Οχρίδα, ο Γκρουεβσκι καταδικασε το γεγονος, οπως και ο Δημαρχος της Οχρίδας, άτομα που εκπροσωπούν τον μακεδονικο λαο. Ο ελληνικος λαός φαίνεται δεν εχει ανάγκη τόσο ευαίσθητους εκπροσώπους γιατί κανείς εκπρόσωπος του λαού δεν έκανε κάποια δήλωση. Ο λαός έχει τους εκπροσώπους που επιλέγει: γιατί εκπλήσσεσαι για την βαρβαρότητα του; Οι λίγες εξαιρέσεις τιμούν τα άτομα αλλά δεν αλλάζουν την κατάσταση, δυστυχώς.