Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

9 Αυγ 2010

Elena Velevska - Kume Zaigraj

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aug/09/2010
Σκοπιανό Εθνικιστικό κόμμα απαιτεί αποζημίωση για τα “90 Χρόνια κατεχόμενης Μακεδονίας”


Το ακούσαμε και αυτό!!! “Περισσότερο από το 90% της Μακεδονικής γης είναι… κατεχόμενο από Μέλη της ΕΕ“, σύμφωνα με τον Σκοπιανό Στράσο Ανγκελόφσκι, ηγέτη της ” Μακεδονικής Πατριωτικής Οργάνωσης της Ριζοσπαστικής Αποκατάστασης του Βαρδάρη, του Αιγαίου, του Πιρίν και των Πρεσπών (TMRO-VEP)”.

Σε δηλώσεις του στην Σκοπιανή Vecer daily, και πέφτοντας σε ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα, ο Ανγκελόφσκι δεν δίστασε να ζητήσει και τα ρέστα από την ΕΕ για την δήθεν κατοχή της Μακεδονίας από Έλληνες και Βούλγαρους.


Μάλιστα η Βλακεία χτύπησε κόκκινο στα Σκόπια και ο ηγέτης του TMRO-VEP προτίθεται να στείλει ένα “μνημόνιο” στην ΕΕ, έτσι ώστε να απαιτήσει και επίσημα από την Ευρωπαική Ένωση, να δοθούν αποζημιώσεις για τα “97 χρόνια χρησιμοποίησης της Μακεδονικής γης, θάλασσας και λοιπώ πόρων”!!!

Φυσικά περιττό είναι να τονίσουμε καμμιά αντίδραση – και πιθανώς ούτε πρόκειται – δεν είχαμε από το ΥΠΕΞ, καθότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με επικεφαλής τον ΑΝΥΠΕΞ κ. Δρούτσα, είναι απασχολημένο να κρατάει το φανάρι στον Νταβούτογλου στην Ρόδο.

Ανώνυμος είπε...

enet.gr, 13:38 Τρίτη 10 Αυγούστου 2010
Χαιρετίζει τη μεταβατική διαδικασία ασύλου η Ύπατη Αρμοστεία

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες χαιρετίζει την υπογραφή, πρόσφατα, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο καθορίζεται η μεταβατική διαδικασία ασύλου στην Ελλάδα, μέχρις ότου θεσπιστεί νέος νόμος για το άσυλο με ίδρυση ανεξάρτητης υπηρεσίας ασύλου.
Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία, η εξέλιξη αυτή ανοίγει το δρόμο για την επανασύσταση και τη βελτίωση της λειτουργίας των επιτροπών προσφύγων, που καταργήθηκαν το καλοκαίρι του 2009. Στην ανακοίνωση του οργανισμού εκφράζεται η ελπίδα ότι οι υπογραφές των άλλων συναρμόδιων Υπουργών και η επεξεργασία από το Συμβούλιο της Επικρατείας θα έχουν ολοκληρωθεί τον Αύγουστο, έτσι ώστε το Προεδρικό Διάταγμα να υιοθετηθεί το Σεπτέμβριο του 2010 και να μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή.

Η Ύπατη Αρμοστεία στηρίζει τις προωθούμενες από την ελληνική κυβέρνηση μεταρρυθμίσεις της νομοθεσίας και πρακτικής, για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα ασύλου, καθώς και για την υποδοχή των αιτούντων άσυλο και των ευάλωτων ομάδων, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ανώνυμος είπε...

To Ουράνιο Τόξο Παραφωνία του Πολιτιστικού Κινήματος

Επειδή όταν μιλάμε για εκμετάλλευση, το μυαλό πολλών πάει μόνο στην εταιρία Αναστασιάδη – Παρίση, πρέπει να πούμε ότι δεν είναι οι μοναδικοί που το κάνουν. Η οικογένεια Βοσκόπουλου είναι η πρώτη που το δίδαξε. Ο πατέρας του Π. Βοσκόπουλου έκανε αντιπαροχές και πωλούσε καταστήματα και διαμερίσματα. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 χρεοκόπησε και δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους επίδοξους αγοραστές οι οποίοι είχαν δώσει προκαταβολές. Η προσφυγή των εξαπατημένων αγοραστών στα δικαστήρια είχε αναγκάσει τον πατέρα του Π.Β. να αυτοεξοριστεί στην Μπίτολα και να μην επιστρέφει στη Φλώρινα, γιατί υπήρχε δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία θα συλλαμβάνονταν και θα οδηγούνταν στη φυλακή.
Παρ’ όλα αυτά έστησαν στην Μπίτολα επιχείρηση εμπορίας οικοδομικών υλικών και κατασκευής και πώλησης κατοικιών. Εκεί υποστήριζαν ότι διώκονταν στην Ελλάδα επειδή ο Π.Β. έκανε αγώνα για τους Μακεδόνες!!!. Φυσικά δεν έλεγαν στον κόσμο την αλήθεια, ότι δηλαδή οι δικαστικές διώξεις είχαν προηγηθεί και οφείλονταν στην εξαπάτηση πελατών.

Η αλήθεια είναι ότι, όταν ο Π.Β. μπήκε στην οργάνωση το ’92 δεν προβληματιστήκαμε όσο έπρεπε για το πώς ένας νέος αρχιτέκτονας που ξεκινούσε τότε την επαγγελματική του καριέρα και η οικογενειακή του επιχείρηση είχε πρόσφατα χρεοκοπήσει, έδειξε τόση αυτοθυσία και εκτέθηκε «υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα των Μακεδόνων».

http://iliden.blogspot.com/2010/08/to.html#comments

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 07:48
Δεν έχεις δικαίωμα να ταυτίζεις τους ενεργούς Μακεδόνες της Φλώρινας με τα μέλη και φίλους του Ουράνιου Τόξου Φλώρινας. Το ξέρεις πολύ καλά ότι τα περισσότερα από τα παλιά μέλη της Φλώρινας έχουν διαφοροποιηθεί από το ΟΤ και έχουμε άριστες σχέσεις και συνεργασία με τους συντρόφους μας της Πέλλας και άλλων περιοχών. Καλά θα κάνετε όταν μιλάτε για την Φλώρινα να ξεχωρίζετε τα λαμόγια της Φλώρινας από εμάς τους άλλους. Τα κουκιά των κομμάτων μετριούνται στις εκλογές. Μετρήθηκαν και το 94 με μπροστάρη την ομάδα της Πέλλας και πέρισι με μπροστάρη τα Λαμόγια της Φλώρινας. Τυφλός είσαι ή τόσο πορωμένος που δεν μπορείς να δεις. όσο για τα πανηγύρια που λες μάθε να ξεχωρίζεις την συμετοχή από την εκμετάλευση.

Ανώνυμος είπε...

Σλοβακία
Δεν συμμετέχει στον μηχανισμό στήριξης για την Ελλάδα
Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010 [ 18:34 ]

Τη συμμετοχή της Σλοβακίας στο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα απέρριψε την Τετάρτη το Κοινοβούλιο της χώρας με συντριπτική πλειοψηφία (69 κατά έναντι μίας ψήφου υπέρ), λέγοντας πως η χώρα δεν είναι υποχρεωμένη να «πληρώσει για τις σπατάλες των πλούσιων συναδέλφων της στην ΕΕ».

Δεν εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν σημαντικές δυσκολίες στην εκταμίευση της βοήθειας προς την Ελλάδα, όπως αναφέρει το Bloomberg, αν και η απόφαση της Μπρατισλάβα αποτελεί το πρώτο ρήγμα στην ΕΕ για το ελληνικό ζήτημα.

Η Σλοβακία ενέκρινε πάντως τη συμμετοχή της στον μηχανισμό «δίχτυ» για ολόκληρη την Ευρωζώνη, συνολικού ύψους 750 δισ. ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/

Ανώνυμος είπε...

Χιλιάδες προσκυνητές στην Παναγία Σουμελά
10.000 προσκυνητές αναμένονται την Κυριακή στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά, στην πρώτη Θεία Λειτουργία μετά το 1923.

Κατά χιλιάδες αναμένονται οι προσκυνητές από την Ελλάδα στην Τραπεζούντα ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, και συγκεκριμένα στη Μονή της Παναγίας Σουμελά.

Η πληρότητα στην περιοχή αγγίζει το 100%, ενώ το γεγονός ότι Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, θα τελεσθεί στην ιστορική Μονή για πρώτη φορά από το 1923, οδηγεί 10.000 προσκυνητές από τη χώρα μας στην πλησιέστερη πόλη.

Ενδεικτικό της μεγάλης πληρότητας είναι το ότι στα ξενοδοχεία της Τραπεζούντας δεν υπάρχουν πλέον ελεύθερα δωμάτια για την Κυριακή, με αποτέλεσμα να έχουν αρχίσει να δέχονται προσκυνητές και οι γειτονιές πόλεις, όπως η Σαμψούντα και η Ορντού.

Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και την ελληνοτουρκική συμφωνία ανταλλαγής πληθυσμών, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία την ημέρα της εορτής της Παναγίας στην ιστορική Μονή Σουμελά.Για τους Πόντιους, ορθοδόξους Έλληνες και Ρώσους, η Λειτουργία που θα τελεστεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο είναι μια μεγάλη στιγμή που πολλοί εύχονταν σε όλη τους τη ζωή να ζήσουν.

Οι ορθόδοξοι Πόντιοι, όπου κι αν βρίσκονται διασπαρμένοι, έχουν συνηθίσει να στρέφουν τα βλέμματά τους τον Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά, που επί αιώνες φύλασσε, στην κορυφή του βουνού στη Μάτσκα, πάνω από την Τραπεζούντα, την ιερή εικόνα της Παναγίας.

Φέτος, η τουρκική κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Πολιτισμού, Ερτουγρούλ Γκιουνάι, έκανε δεκτό το αίτημα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και έδωσε την άδεια να τελείται, ελεύθερα, κάθε χρόνο, η ορθόδοξη θρησκευτική τελετή, στην ιστορική μονή της Παναγίας του Όρους Μελά, που πλέον λειτουργεί ως μουσείο.

Προσκυνητές από όλο τον κόσμο και κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, όπου έχει εγκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος των Ποντίων, σπεύδουν φέτος να τιμήσουν την Κοίμηση της Θεοτόκου στη Μονή Σουμελά.

Στην περιοχή έχουν ήδη συρρεύσει και προσκυνητές από τη Ρωσία και τη Γεωργία, για να υπογραμμίσουν τους δεσμούς που τους συνδέουν με τη Μονή Σουμελά.

Ο μητροπολίτης Δράμας και ο επίσκοπος Τύχων του Πατριαρχείου Μόσχας θα συλλειτουργήσουν μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, σε μια Λειτουργία που θα παρακολουθήσουν βουλευτές της ρωσικής Δούμας, της ελληνικής Βουλής, δεκάδες ανταποκριτές των ρωσικών, αλλά και των ελληνικών μέσων ενημέρωσης και αξιωματούχοι των ποντιακών οργανώσεων από όλο τον κόσμο.

Η Νομαρχία της Τραπεζούντας διαβεβαιώνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον απρόσκοπτο εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, ενώ ο δήμαρχος της Μάτσκα, Ερτουγλούλ Γκενς, παρότρυνε τους δημότες του «να ανοίξουν τα σπίτια τους και να φιλοξενήσουν τους χριστιανούς προσκυνητές».

Ανώνυμος είπε...

Το ίδιο βράδυ, ο δήμαρχος θα παραχωρήσει επίσημο δείπνο («Ιφτάρ Σοφρασί») στις τοπικές αρχές και στους υψηλούς επισκέπτες, στο οποίο έχουν κληθεί και μέλη ελληνικών ποντιακών σωματείων.

Από την άλλη πλευρά, από το Φανάρι και τα ποντιακά σωματεία γίνονται συστάσεις στους προσκυνητές να αποφεύγονται οι δημόσιες συνεστιάσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς από την Τετάρτη άρχισε η ιερή για τους μουσουλμάνους νηστεία του Ραμαζανιού, ώστε να αποφευχθεί οτιδήποτε θα μπορούσε να εκληφθεί ως πρόκληση για το θρησκευτικό συναίσθημα του τοπικού πληθυσμού.

Άλλωστε, παραδοσιακά, το μοναστήρι, την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, επισκέπτονται και αρκετοί ντόπιοι, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, που αποδίδουν θαυματουργές ιδιότητες στην πηγή, που κυλά από τους γρανιτώδεις βράχους, πάνω στους οποίους είναι χτισμένο το μοναστήρι.

Η Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στον περίβολο του ναού, λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας του καθολικού. Οι άδειες που έχουν εκδοθεί για τους επισκέπτες, στους οποίους θα επιτραπεί η πρόσβαση στον περίβολο του ναού, είναι συνολικά πεντακόσιες. Οι μισές απ' αυτές θα διακινηθούν μέσω του Οικουμενικού Πατριαρχείου και οι άλλες μισές έχουν δοθεί στον Ιβάν Σαββίδη, που διοργανώνει το προσκύνημα από τη Ρωσία.

Οι επισκέπτες θα εισέλθουν στον περίβολο της μονής, φορώντας τις ειδικές κάρτες, ενώ οι υπόλοιποι θα παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία έξω από το μοναστήρι, όπου θα υπάρχουν γιγαντοοθόνες. Μετά το πέρας της λειτουργίας θα επιτραπεί η είσοδος με τη σειρά και κατά ομάδες σε όλους όσοι επιθυμούν να προσκυνήσουν.

«Η Τραπεζούντα είναι πόλη της παιδείας, της ιστορίας και του πολιτισμού», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Ορχάν Φεβζί Γκουμρουκτσούογλου, εξηγώντας τον λόγο για τον οποίο τελείται φέτος η λειτουργία στην Παναγία Σουμελά. «Πού ήταν το λάθος; Θα πρέπει να δείχνουμε πάντα τον πολιτισμό που μας κληροδότησαν οι Οθωμανοί. Τι θα έκαναν οι Οθωμανοί; Όπως είχαν θρησκευτική ελευθερία, την ίδια φιλοσοφία θα πρέπει να εφαρμόσουμε και σήμερα», είπε, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων γιατί γίνεται φέτος ο εορτασμός στην Μονή Σουμελά.

Ο τουρκικός Τύπος, κυρίως της περιοχής, θέτει το ερώτημα γιατί γίνεται λειτουργία στη Μονή Σουμελά, όταν αρχίζει η περίοδος της μουσουλμανικής νηστείας του Ραμαζανίου. «Θα ήταν καταπληκτικό, αν ο κόσμος θα μπορούσε να επισκέπτεται την πόλη μας και ταυτόχρονα να συμμετέχει στην λειτουργία στο Μοναστήρι», τόνισε ο δήμαρχος, που συνέδεσε τις εξηγήσεις του αυτές με τις πολιτικές αλλαγές που συντελούνται στην Τουρκία από την κυβέρνηση Ερντογάν

Ανώνυμος είπε...

Οι Αμερικάνοι “σπρώχνουν” ψήφισμα για το θέμα των Τσάμηδων στο Αμερικανικό Κογκρέσο

Το Κόμμα των Τσάμηδων “Για Δικαιοσύνη και Ενότητα” (PDI), υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ για την δημιουργία ενός Ψηφίσματος προς το Αμερικανικό Κογκρέσο για το ζήτημα των Τσάμηδων.

Ο ηγέτης του PDI, Ταχίρ Μουρεντίνι δήλωσε χτές ό,τι σε συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ, με Αμερικάνους αξιωματούχους, εξασφάλισε πλήρη υποστήριξη για το ζήτημα με τους Τσάμηδες. “Παρουσιάσαμε ενημερωτικά έγγραφα για την Γενοκτονία εναντίον του αθώου Αλβανικού Τσάμικου πληθυσμού, καθώς και μια εκτίμηση των τωρινών συνθηκών. Το θέμα παρουσιάστηκε ως μία κατάφορη παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από την Ελληνική Κυβέρνηση, στο παρελθόν και στο παρόν“, δήλωσε ο Μουχεντίνι.

Πρόσθεσε πως μετά από τις συνομιλίες, ορισμένα μέλη του Κογκρέσου υποσχέθηκαν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για το ζήτημα από τον Έλληνα Πρέσβη στις ΗΠΑ και επίσης να διαβιβάσουν το ίδιο στον Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα.

”Ορισμένοι από τα μέλη του Κογκρέσου επέδειξαν μιά θετική διάθεση να ξεκινήσουν ένα ψήφισμα για το θέμα των Τσάμηδων στο Αμερικανικό Κογκρέσο,” δήλωσε ο ηγέτης του PDI.

Ο Μουχεντίνι δήλωσε πως αρκετοί Αμερικάνοι αξιωματούχοι υποσχέθηκαν να περιλαμβάνουν την Αλβανία στην περιφερειακή τους ατζέντα για τον επόμενο χρόνο, έτσι ώστε να αποκτήσουν απευθείας επικοινωνία με τους Τσάμηδες, με σκοπό να μάθουν σχετικά με το πρόβλημα σε βάθος.

Δήλωσε ό,τι η επίσκεψη της Αντιπροσωπείας του PDI στις ΗΠΑ ήταν μέσα στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ενεργειών του κόμματος να διεθνοποιήσει το ζήτημα των Τσάμηδων. Το εν λόγω ζήτημα, όπως και το ζήτημα της Αλβανικής “μειονότητας” γενικά, προέκυψε από μια απόφαση που πάρθηκε στην διάσκεψη του Λονδίνου το 1913, που “απέσπασε” αυτό το κομμάτι από την Αλβανία και το έδωσε στην Ελλάδα

Ανώνυμος είπε...

Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010
ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟ:ΟΥΚΡΑΝΗ ΟΙΚΙΑΚΗ ΒΟΗΘΟ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟ ΜΠΟΓΙΑΤΖΗ ΕΧΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΨΗ ΤΟΥ Ο "ΜΕΤΑΝΑΣΤΟΦΑΓΟΣ" ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ-ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ...ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΤΗ!
ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΣΤΟ ΠΑΝΤΑ ΕΓΚΥΡΟ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΙΧΝΟΣ":

"ΕΝΩ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΥΠΗΡΕΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ...ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ Η ΟΙΚΙΑΚΗ ΤΟΥ ΒΟΗΘΟΣ ΟΥΚΡΑΝΗ ΒΑΝΤΑ...ΑΙΣΧΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

ΣΕΙΡΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟ....Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΤΖΙΜΥ...ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΦΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ...ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ;"

Ισχύουν τα παραπάνω μεγάλε πατριώτη και....μεταναστοφάγε Πρόεδρε του Λαος;

ΑΝ ΝΑΙ,ΤΟΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ,Ο ΔΗΘΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!

ΒΕΒΑΙΑ,ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΑΠΙΘΑΝΟ,ΑΦΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟ...ΚΟΥΒΑΡΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ!

ΕΤΣΙ,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΛΙΓΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ,ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ;

ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΚΡΑΤΕΙΣ...ΥΠΟΚΡΙΤΑΡΕ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ!

ΤΡΕΧΑ ΠΑΛΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΗΡΥΓΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ" ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ:Η ΒΑΝΤΑ ΚΑΙ Ο ΤΖΙΜΥ,ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ!

Ανώνυμος είπε...

enet.gr, 22:26 Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010
Προφορική συμφωνία ΠΑΟΚ-Γκετσέφσκι
Θεσσαλονίκη

Το υπογεγραμμένο συμβόλαιο απομένει για να ολοκληρώσει την συμφωνία της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ με τον Σκοπιανό σέντερ Τοντόρ Γκετσέφσκι (2.10).
Ο Γκετσέφσκι που αγωνίστηκε και φέτος στην ομάδα της Θεσσαλονίκης μετά από διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν πάνω από δύο μήνες δέχθηκε την προσφορά του ΠΑΟΚ - περίπου 100 χιλιάδες ευρώ - για να συνεχίσει για δεύτερη χρονιά στο "Παλατάκι" και σήμερα οι άνθρωποι της ομάδας θα περιμένουν το υπογεγραμμένο συμβόλαιο του για να ανακοινώσουν τη συνεργασία τους και επίσημα.

Ο ΠΑΟΚ περιμένει την απόφαση και του Λάζαρου Παπαδόπουλο στον οποίο επίσης έχει κάνει πρόταση για να συνεχίσει για δεύτερη χρονιά, ενώ ήδη έχει συμφωνήσει με τον Αμερικανό φόργουορντ Ντεσόν Σιμς...

------------------------------------------------------------------
μήπως στη γραπτή συμφωνία θα γίνεται αναφορά στη Δημοκρατία της Μακεδονίας..???

Ανώνυμος είπε...

14-08-10
Πεταλωτής: «Καταδικαστέες πράξεις» οι βανδαλισμοί σε μουσουλμανικό νεκροταφείο

Ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή τους βανδαλισμούς σε μουσουλμανικό νεκροταφείο της Κομοτηνής, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Στις κοινωνίες υπάρχουν περιθωριακές ομάδες που επενδύουν στο μίσος και τη ρήξη. Που φοβούνται την διαφορετικότητα και έχουν σαν οδηγό τους τις θεωρίες συνωμοσίας.

Οι πράξεις τους είναι απόλυτα καταδικαστέες και αντίθετες προς τα εθνικά μας συμφέροντα. Είναι τα απομεινάρια του παρελθόντος που η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της για πάντα.

Όσοι καταστρέφουν τάφους και βεβηλώνουν τη μνήμη νεκρών που ανήκαν σε άλλο δόγμα, είναι έξω από την κοινωνία μας, την οποία βρίσκουν απέναντί τους πιο ενωμένη» .

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανώνυμος είπε...

Σάββατο, 14 Αυγούστου 2010
"Ακούστε Πατριώτες"..ποιός παραθερίζει στον Πλαταμώνα
Να κάνει διακοπές στην Ελλάδα και μάλιστα σε σπίτι στον Πλαταμώνα, το οποίο φέρεται να αγόρασε πριν από έναν μήνα, «συνελήφθη» ο δήμαρχος των Σκοπίων Βλάντιμιρ Τοντόροβιτς και έγινε μάλιστα πρωτοσέλιδο στη σκανδαλοθηρική εφημερίδα «Vest».

Τη φωτογραφία του δημάρχου έστειλε αναγνώστης συμμετέχοντας στον διαγωνισμό «Ακούστε Πατριώτες», όπου οι αναγνώστες καλούνται να...στείλουν φωτογραφίες πολιτικών της ΠΓΔΜ που παραθερίζουν σε χώρες του εξωτερικού.
Η εφημερίδα προσφέρει αμοιβή 100 ευρώ για φωτογραφία υπουργού, βουλευτή ή υψηλόβαθμου κυβερνητικού αξιωματούχου της ΠΓΔΜ που παραθερίζει στην Ελλάδα και 50 ευρώ για φωτογραφία σε κάποια άλλη χώρα-μέλος της Ε.Ε. ή υποψήφια για ένταξη.
Ο Βλ. Τοντόροβιτς είναι ιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ και εκλέχτηκε με την υποστήριξη του VMRO-DPMNE, ενώ η δημοτική του αρχή είναι αυτή που προωθεί το σχέδιο με την τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων

Διαβάστε περισσότερα: http://greece-salonika.blogspot.com/
---------------------------------------------------------------
τι ποιό πατριωτική ενέργεια από το να κάνεις διακοπές στον μακεδονικό τόπο σου και μάλιστα να έχεις αγοράσει σπίτι, ως επιχειρηματίας...
το μόνο μεμπτό είναι αν έχεις λάβει άδεια από τον επιχειρηματία μακεδόνα καρατάσο..

Ανώνυμος είπε...

ο τρελ-αντώνης σαμαράς μετά την συνάντηση με τον Νετανιάχου ζήτησε η κυβέρνηση να κρατήσει τις ισορροπίες υπέρ των παραδοσιακών φίλων της αράβων και παλαιστινίων...
ως ελάχιστο δείγμα δεν θα έπρεπε να προτείνει στην κυβέρνηση την άμεση λειτουργία ενός μοναδικού μουσουλμανικού τεμένους στην αθήνα , για τους παλαιστίνιους αλλά και τους φίλους τους άραβες και μη μουσουλμάνους...???

Ανώνυμος είπε...

17 Αυγ 2010
Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας αγοράζει ακόμη 20% της Stopanska Banka στην FYROM

95% Ελληνική πλέον η Stopanska Banka

Επιπλέον ποσοστό περίπου 20% της θυγατρικής της "Stopanska Banka", έναντι ποσού 35 εκατ. ευρώ, απέκτησε, σήμερα, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας. Η απόκτηση επιπλέον ποσοστού 20% έγινε μέσω δύο συναλλαγών στο χρηματιστήριο των Σκοπίων.

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας κατείχε, μέχρι σήμερα, το 75% της "Stopanska Banka" και με τη σημερινή απόκτηση επιπλέον 20%, το ποσοστό της στη μεγαλύτερη τράπεζα της ΠΓΔΜ φθάνει πλέον περίπου στο 95%.
Το ποσοστό 20%, που απέκτησε, σήμερα, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, αντιστοιχεί σε μεταβιβάσεις των μετοχών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και του IFC (επενδυτικός βραχίωνας της Παγκόσμιας Τράπεζας) στην "Stopanska Banka".

Η "Stopanska Banka" είναι η μεγαλύτερη τράπεζα στην ΠΓΔΜ, τόσο σε ενεργητικό όσο και σε αριθμό υποκαταστημάτων στη χώρα. Στις αρχές του 2000 η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας εξαγόρασε το μεγαλύτερο ποσοστό της "Stopanska Banka".

Ανώνυμος είπε...

enet.gr, 14:09 Τρίτη 17 Αυγούστου 2010
«Θύμισες» του εμφύλιου στις 21-22 Αυγούστου στο Νεστόριο

Στο αντάρτικο νοσοκομείο που λειτούργησε στον Γράμμο το 1948 και στον αρχίατρο του Δημοκρατικού Στρατού (ΔΣΕ) Νώντα Σακελλαρίου είναι αφιερωμένη η ετήσια θεματική συνάντηση για τον εμφύλιο πόλεμο, που οργανώνει η Εταιρία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων (ΕΔΙΑ) 1940-1974, το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Αυγούστου, στο Νεστόριο της Καστοριάς.

Στον “Χάρο της Κοτύλης” (έναν εντυπωσιακό απότομο βράχο ύψους 130 μέτρων), έγιναν φονικές μάχες στην περίοδο του Εμφυλίου.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΔΙΑ με απόφαση του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ και εισήγηση του αρχίατρου Σακελλαρίου το αντάρτικο νοσοκομείο μετατράπηκε σε μια μεγάλη νοσοκομειακή μονάδα με 1.500 κρεβάτια, χειρουργεία, κλίβανους αποστείρωσης, ηλεκτρικό ρεύμα, βοηθητικούς χώρους, υπαίθριο θέατρο με ξύλινες κερκίδες, γιατρούς και προσωπικό, με μονάδα παραγωγής φυσιολογικού ορού και εργαστήριο αποστείρωσης γάζας. Υπήρχαν ακόμη και ειδικοί θάλαμοι νοσηλείας για βαριά τραυματισμένους, τυφλούς και κωφάλαλους.

Μόνο κατά τις επιχειρήσεις του ‘48, που ήταν ιδιαίτερα φονικές, στα βιβλία του νοσοκομείου του Γράμμου καταχωρήθηκαν πάνω από 5.000 εισαγωγές. Στην αιχμή της λειτουργίας του έφτασε να περιθάλπει έως και 1.200 τραυματίες.

Στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνει εκδήλωση στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου Νεστορίου και το πρωί της Κυριακής το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στον χώρο που λειτουργούσε το αντάρτικο νοσοκομείο.