Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

12 Νοε 2010

BHMAτοδότηs

***

Πράκτορές μου στη Βόρεια Ελλάδα μου λένε ότι ο κ. Μ. Μπόλαρης (στο σκίτσο) δυσκολεύει αρκετά τον κ. Π. Ψωμιάδη εν όψει του δεύτερου γύρου. Ο υποψήφιος του ΠαΣοΚ κέρδισε την υποστήριξη του οικολόγου κ. Μ. Τρεμόπουλου, ενώ ακόμη και ο υποψήφιος του ΛΑΟΣ κ. Κυρ. Βελόπουλος δεν φαίνεται να διακατέχεται από τρελό ενθουσιασμό για τον κ. Ψωμιάδη, όταν λέει στους δικούς του «θα στηρίξουμε τονκαλύτερο». 

Εν τω μεταξύ ο κ. Μπόλαρης «ανέβασε» χθες το θέμα της ομολογίας του αναπληρωτή νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Γ. Τσαμασλή ότι έγιναν έργα στα χαρτιά. «Εργα-μαϊμούδες» τα χαρακτήρισε ο κ. Μπόλαρης και ο κ. Ψωμιάδης απάντησε με τη γνωστή τακτική, λέγοντας δηλαδή ότι δέχεται πόλεμο λάσπης. Τελικά ο Μάρκος δείχνει πιο σκληρό καρύδι απ΄ όσο νόμιζαν ορισμένοι στον Βορρά. 

Περισσότερα...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντα πίστευα ότι οι χειρισμοί της Ελλάδας στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είναι λανθασμένοι. Αν οι γείτονες θέλουν να ονομάζονται έτσι, ας ονομάζονται. Εξ άλλου η κληρονομιά των αρχαίων ανήκει σε όλο τον κόσμο.
Είχα γνωρίσει εξάλλου και εθνικά Μακεδόνες (πολίτες ΠΓΔΜ) σε ακτές της Πιερίας και η άποψή μου ήταν ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν αποτελούν κατά κανένα τρόπο κίνδυνο για την Ελλάδα, ακόμη κι αν το ήθελαν!

Παρόλα αυτά σήμερα με τη έρευνά μου διαπίστωσα μια ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ χολή εναντίον κάθε τι Ελληνικού σε αυτή και σε παρόμοιες ιστοσελίδες. Οποιαδήποτε είδηση κατά της Ελλάδας δημοσιεύται και μεγεθύνεται. Για τα μάτια σας ο Έλληνας είναι ένα τέρας. Είστε έτοιμοι να συμπαραταχθείτε με κάθε εχθρό ης Ελλάδας.

Μόλις τώρα χάσατε ένα φίλο, ή έστω έναν που σας έβλεπε με συμπάθεια. Κρίμα.

Τελικά εμείς οι Βαλκάνιοι έχουμε ακόμα ΠΟΛΥ δρόμο μπροστά μας για τον εξευρωπαϊσμό.
Καλά θα κάναν οι Ευρωπαίοι να βγάλουν την Ελλάδα από την ΕΕ και να μη βάλουν μέσα κανέναν Βαλκάνιο. Κοροϊδεύουμε αυτούς και τον εαυτό μας.

Θεσσαλονικιός

Ανώνυμος είπε...

οι μακεδόνες της ελλάδος όπως και οι έλληνες της τουρκίας είναι εχθροί του κράτους-έθνους..
οι μακεδόνες της ελλάδος καθημερινά εργάζονται για την διεθνοτική ειρηνική συμβίωση...
οι μακεδόνες της ελλάδος είναι εναντίον πρωτίστως των αντιμακεδόνων με μακεδονική οικογενειακή καταγωγή...
διατηρούν και αναπτύσσουν φιλίες με όλες τις εθνότητες της ελλάδος και πρωτίστως την ελληνική..
οι μακεδόνες του μακεδονικού κράτους ούτε θέλουν ούτε είναι εχθροί της ελλάδος, αλλά αντίθετα οι καλύτεροι φίλοι της..

Ανώνυμος είπε...

@ 12:34 μ.μ.

>Είχα γνωρίσει εξάλλου και εθνικά Μακεδόνες (πολίτες ΠΓΔΜ)<

Μήπως δεν ξέρεις τι γράφεις; πολίτης της πΓΔΜ = "εθνικά" Μακεδόνας; Κι ας είναι Αλβανός, γύφτος, Έλληνας, ή Σλάβος; Από την υπηκοότητα βγάζεις την εθνικότητα;