Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

3 Νοε 2010

BILD (3o και 4ο μέρος)

 

"Ευρωψέματος" συνέχεια και η λαϊκή Bild σήμερα κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς τον πρώην υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Χανς Άιχελ ότι έκλεισε το στόμα όσων ήθελαν να πουν 'όχι' στην ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

 

εδω  και  εδω

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

03-11-10



Αυτοδιοικητικές εκλογές στη σκιά του Μνημονίου
Tου Διονυση Γουσετη / diongus@otenet.gr

Εχουν απόλυτο δίκιο όσοι θεωρούν τεράστιο ολίσθημα τη μετατροπή του Μνημονίου σε διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο πρωθυπουργός φέρει ευθύνη, με το δίλημμα που έθεσε στους ψηφοφόρους ή να στηρίξουν τις κυβερνητικές επιλογές (και τους κυβερνητικούς υποψηφίους) ή να οδηγηθούν σε βουλευτικές εκλογές. Δεν θα συμφωνήσω όμως ότι φέρει την αποκλειστική ευθύνη. Η μετατροπή είχε ήδη προκύψει από τις επίμονες λαϊκίστικες ψευδολογίες όσων υποβάλλουν την ιδέα ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε όπως πριν, τρώγοντας από δανεικά, αρκεί να απαλλαγούμε από το Μνημόνιο.

Ο μεν κ. Σαμαράς καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν με κριτήριο όχι ποιος είναι ο καλύτερος τοπικός άρχοντας, αλλά ποιος τενεκές κραυγάζει κατά του Μνημονίου. Μας βαυκαλίζει ότι αυτός θα μηδένιζε το έλλειμμα σε 18 μήνες χωρίς Μνημόνιο και χωρίς επώδυνα μέτρα. Πώς; Φαντασιώνοντας ότι το έλλειμμα δεν είναι το 15% της Eurostat, αλλά 9,9%! Τα δε αριστερά κόμματα κατακεραυνώνουν τη Ν.Δ. ότι δεν κραυγάζει αρκετά κατά του Μνημονίου και, ως γνήσιοι μπολσεβίκοι, ζητούν φέσωμα των δανειστών μας. Δεν είναι αφελείς. Γνωρίζουν ότι χωρίς το Μνημόνιο κόβεται το δάνειο της τρόικας. Και τότε, ακόμα και χωρίς να δώσουμε δεκάρα για το χρέος, το πρωτογενές έλλειμμα θα εμποδίσει το Δημόσιο να πληρώσει την πρώτη του μηνός τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Θα χρειαστούν εισπρακτικά μέτρα χειρότερα από αυτά που απαιτεί το Μνημόνιο. Αλλά πώς αλλιώς θα δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους και το κρατικό χρήμα που νέμονται;

Επιπλέον, βρισκόμαστε στο κέντρο της διεθνούς παρακολούθησης. Αν τα spread ανέβηκαν λόγω της συνέντευξης του πρωθυπουργού, σκεφτείτε πόσο ανεβασμένα ήσαν την παραμονή της διακαναλικής, λόγω της ανεύθυνης τακτικής της αντιπολίτευσης, την οποία, εξάλλου, αξιοποιεί το τμήμα του διεθνούς κεφαλαίου που έχει ποντάρει δισεκατομμύρια στη χρεοκοπία της Ελλάδας. Εχουμε φτάσει στην παράδοξη κατάσταση όπου ο άκρως εθνικόφρων κ. Σαμαράς εργάζεται για τα συμφέροντα εκείνων των ξένων κεφαλαίων, που πολεμούν την εθνική ανεξαρτησία μας και η Αριστερά, που καταγγέλλει το «μεγάλο κεφάλαιο» και τον ιμπεριαλισμό, εργάζεται για τα συμφέροντα του πιο επιθετικού τμήματος του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.

Στην επιχείρηση μετέχουν και οι συντεχνίες που προσέφυγαν κατά του Μνημονίου στο ΣτΕ για να μη χάσουν τα προνόμιά τους. Από κοντά και τα κανάλια. Σε όλες σχεδόν τις συνεντεύξεις, το πρώτο ερώτημα των δημοσιογράφων είναι: «Είσθε υπέρ ή κατά του Μνημονίου;». Και ο ζαλισμένος ψηφοφόρος εύκολα παρασύρεται από τις σειρήνες που του τάζουν ανώδυνη επιστροφή στο φαγοπότι. Στην παραζάλη του και στην αηδία που νιώθει για τα κόμματα που τον έφεραν σ’ αυτό το χάλι, δίνει δημοσκοπικές πρωτιές σε «ανεξάρτητους» υποψηφίους, παιδιά του λαού που συνδυάζουν το αντιμνημονιακό μένος με την κλάψα για τον τίμιο και πάντα αδικημένο λαό. Αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Και εγώ ελπίζω ότι το αίσθημα της αυτοσυντήρησης, μαζί με την προτίμηση σε άφθαρτους έντιμους υποψήφιους, θα επικρατήσει την Κυριακή.
---------------------------------------------------------------------------
πολύ καλό άρθρο με την επισήμανση ότι η μείζονα και η ελλάσονα αντιπολίτευση πολύ πολύ νωρίτερα απο την διακαναλική μετέτρεψε τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε τέστ εναντίον του Μνημονίου...
σωστή η παρατήρηση πως ακόμα και αν σταματήσουμε να πληρώνουμε τις δανειακές μας υποχρεώσεις ΔΕΝ θα έχουμε έσοδα για πληρωμή των μισθών του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ...

Ανώνυμος είπε...

http://www.dw-world.de/dw/0,,625,00.html?id=625
----------------------------------------------
συγχαρητήρια για την ανάρτηση σειράς ενδιαφέροντων άρθρων από την γερμανική ντόϊτσε βέλλε στα ελληνικά...
παράκληση για ένταξη του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων στα αγαπημένα...
υπενθύμιση ότι η ελληνική απατεωνιά δεν αφορά μόνο τα οικονομικά στοιχεία αλλά και τα μη οικονομικά-εθνοτικά, γλωσσικά, θρησκευτικά , κ.ά

Ανώνυμος είπε...

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ζητούν εξεταστική για την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ

Του Π. ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας ζητούν δύο βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, για να εξεταστεί, όπως λένε, ο ρόλος που έπαιξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων την περίοδο 1998-2004, Χανς Αϊχελ, κατά τη διαδικασία ένταξης της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
Ολα αυτά, μετά και το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Μπιλντ», στο πλαίσιο έρευνας για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα εντάχθηκε στην ευρωζώνη.

Η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Χανς Αϊχελ κατέκρινε όσους εξέφραζαν επιφυλάξεις την περίοδο των σχετικών διαπραγματεύσεων. Και προσθέτει ότι το μέλος του Δ.Σ. της Μπούντεσμπανκ, Χανς Ρέκερς, είχε εκφράσει ισχυρές αμφιβολίες και είχε ζητήσει να μετατεθεί η ένταξη της Ελλάδας για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Τότε ο υπουργός Οικονομικών Χανς Αϊχελ έστειλε επιστολή προς τον Ερνστ Βέλτεγκε, πρόεδρο της Μπούντεσμπανκ, ζητώντας του να πείσει τον Ρέκερς να θέσει τέρμα στην κριτική του. Μετά το δημοσίευμα, ο Χανς Μίχελμπαχ, βουλευτής του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος, και ο Φρανκ Σέφλερ των Φιλελευθέρων ζήτησαν να συσταθεί εξεταστική επιτροπή, επειδή θεωρούν παράνομη τη στάση που τήρησε ο Αϊχελ.

Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατες δηλώσεις του στην «Ε» ο Χανς Αϊχελ διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχουν αποδείξεις πως η Ελλάδα μαγείρεψε στοιχεία για να εισαχθεί στη ζώνη του ευρώ».

Ανώνυμος είπε...

Μπελο, επειδη βλεπω ότι εισαι λιγο αγραμματος κι επειδη δεν ξερεις τον γερμανικο τυπο τοσο καλα, θελω να σου πω ότι αν θες να βελτιωσεις τα γερμανικα σου -τα ανυπαρκτα γερμανικα σου- και να σου μεινει και κατι, δυο εφημεριδες αξιζουν τον κοπο: η Frankfurter Allgemeine Zeitung και η Süddeutsche Zeitung. H εφημεριδα Bild ειναι η γερμανικη Espresso, ειναι η εφημεριδα με τις περισσοτερες αγωγες και τα περισσοτερα προστιμα, που η μονη της ουσιαστικη ασχολια ειναι με ποιαν πηδιεται ο ταδε ποδοσφαιριστης και ποια τραγουδιστρια κανει πιατσα τον ελευθερο χρονο της. Απευθυνεται δε σε κοινο με επιπεδο λιγο πιο πανω απ το δικο σου. Τελος παντων, ο καθενας ειναι ελευθερος να επιλεξει την εφημεριδα που θα διαβασει και θα συμβουλευτει. Über Geschmack kann man nicht streiten.

Ανώνυμος είπε...

τα παραπάνω άρθρα της Bild φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα του πλέον αξιόπιστου ειδησεογραφικού πρακτορείου της Γερμανίας , αυτού της Ντόϊτσε Βέλλε...
δυστυχώς οι εθνικιστές απολογητές των υπεύθυνων της χρεωκοπίας της πατρίδας μας παραμένουν αμετανόητοι, όπως οι χουντικοί του Κορυδαλλού..
ο ανθελληνισμός τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο...