Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

8 Δεκ 2010

Ηλικιωμένη με ταλέντο!

Στην Ελλάδα, τη 'πατρίδα' του γηράσκω αεί διδασκόμενος, ο ηλικιωμένος είναι μόνο για να παίρνει σύνταξη και να γκρινιάζει.
Σε όλες τις κοινωνίες που έχουν περάσει για τα καλά στον 21ο αιώνα ο ηλικιωμένος είναι πηγή εμπειρίας αλλά και έμπνευσης.
Μια συμβολική παράσταση...

http://www.youtube.com/watch?v=JAwOZvvGsRs
Μητέρα 7 παιδιών, γιαγιά 13 εγγονών και προ-γιαγιά 4 δισέγγονων, 80 χρόνων σήμερα, πήρε μέρος σε τηλεοπτικό talent show, με καταπληκτικά αποτελέσματα! Σην Μ. Βρετανία.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καταπληκτικό βίντεο που δείχνει την ζωντάνια της τρίτης ηλικίας στις ανεπτυγμένες χώρες..
στις οποίες οι υπερήλικες σε αντίθεση με την ελλάδα δεν κυβερνάνε , αλλά προσφέρουν αφιλοκερδώς την εμπειρία τους...

Ανώνυμος είπε...

Μακεδονία : Σήμερα γιορτάζει ο Άγιος Κλήμης της Οχρίδας
Δεκέμβριος 8, 2010.


Στη Μακεδονία σήμερα γιορτάζει ο Άγιος Κλήμης της Οχρίδας, που είναι ο ιδρυτής της Αρχιεπισκοπής Οχρίδας, της πρώτης Φιλοσοφικής Σχολής Οχρίδας και δημιουργός του Κυριλλικού Αλφαβήτου..

Η 8η Δεκεμβρίου, είναι επίσημη αργία του μακεδονικού κράτους...
όπου τιμάται το συγγραφικό έργο του Αγίου, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος εκπαιδευτής των Μακεδόνων και πρώτος Επίσκοπος τους, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του ‘ρεπόρτερ’.

Μαζί με το Ναούμ της Αχρίδας, ο οποίος ήταν ο καλύτερος μαθητής του Κλήμεντος, υπήρξαν με τους αδελφούς Κύριλλο και Μεθόδιο, οι δημιουργοί της κυριλλικής παιδείας, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.

Με την εικοσαετή εκπαιδευτική αποστολή τους, αμύνθηκαν οι Μακεδόνες (και οι Βούλγαροι) ώστε να διατηρήσουν την ιδιαιτερότητά τους, κατά της αφομοιωτικής πολιτικής της τότε κυριαρχούσας Μεγάλης Μοραβίας.

Ο Κλήμης πέθανε στην Οχρίδα το 916. Τα λείψανά του πιστεύεται ότι αναπαύονταν στην πρώτη εκκλησία της Παναγίας, η οποία αργότερα ονομάστηκε ‘ναός του Αγίου Κλήμεντος’.

Ο Άγιος Κλήμης είναι ο προστάτης της Οχρίδας.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Ανώνυμος είπε...

Του δώσαμε να καταλάβει…

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΙΩΤΗΣ | Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Αυτά που συνέβησαν τις 24 ώρες που επισκέφθηκε την Αθήνα ο Στρος Καν είναι η πιο χειροπιαστή απόδειξη ότι στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, αρχίζουν να χάνονται ακόμη και οι στοιχειώδεις αρχές της.

Το ΚΚΕ αρνήθηκε να παραστεί στην ομιλία του στη Βουλή, γιατί όπως υποστήριξε, προσβάλει την Εθνική Αντιπροσωπεία η παρουσία του εκπροσώπου του μεγάλου κεφαλαίου. Αλλά από που ως που, «μολύνει» το Κοινοβούλιο η παρουσία οποιουδήποτε, όταν ακολουθείται μια ανοιχτή διαδικασία διαλόγου;

Κι τι εικόνα εκπέμπει το ΚΚΕ, όταν καίει ομοιώματα στο Σύνταγμα;

Ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. από την άλλη πλευρά, θα ήθελε να παραστεί στην ομιλία του κ. Στρος Καν και να του απευθύνει ερωτήσεις, αλλά δεν τον άφησαν οι βουλευτές του!

Τι να φοβήθηκαν άραγε; Μήπως ο επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. αλλάξει τα μυαλά του αρχηγού τους; Ή μήπως τον νομιμοποιήσει με τη παρουσία του ο κ. Τσίπρας, λες και ο κ. Στρος Καν περιμένει νομιμοποίηση από την Κουμουνδούρου…

Αλλά και τα άλλα κόμματα που ήταν στη Βουλή, αντί να επωφεληθούν της παρουσία του για να λύσουν τις απορίες τους, μίλησαν μόνο για να εξασφαλίζουν ένα τηλεοπτικό πλάνο.

Ο κ. Μ. Ανδρουλάκης του ευχήθηκε να επιστρέψει στην Ελλάδα ως πρόεδρος της Γαλλίας, ενώ ο κ. Χ. Σταϊκούρας μίλησε για να του θυμίσει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα είναι απέναντι στο μνημόνιο. Ούτε καν η πρόεδρος της επιτροπής κυρία Βάσω Παπανδρέου δεν σεβάστηκε τον προσκεκλημένο της και του έκανε κήρυγμα με ύφος που δεν ταιριάζει στην ελληνική φιλοξενία που διαφημίζουμε στο εξωτερικό.

Κάναμε ότι μπορούσαμε λοιπόν για να εκπέμψουμε μια αγενή και αντιδημοκρατική συμπεριφορά, στον άνθρωπο στον οποίο τρέχουμε ακόμη για δανεικά. Και τώρα που επιστρέφει στην Ουάσιγκτον, είναι βέβαιο ότι θα λέει τα καλύτερα για μας...


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/