Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

6 Δεκ 2010

THE SMART GREEK



http://www.market-talk.net/index.php/id/9717

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολύ καλό βιντεάκι...
νομίζω ότι ένα χαμηλού κόστους φίλμ κινούμενων σχεδίων στην ελληνική γλώσσα με θέμα την σημερινή ελλάδα και τους έλληνες σε αντιδιαστολή με το διεθνές δίκαιο και την οικονομική, πολιτική και κοινωνική ευρωατλαντική πραγματικότητα θα βοηθούσε πολύ την ελληνική κοινωνία..
διότι θα συνέβαλε ιδιαίτερα στην τόσο πολύτιμη ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ μας ..
ιστορική, θρησκευτική, πολιτική...

Ανώνυμος είπε...

Ο Σύλλογος Γραμμάτων και Πολιτισμού Μπίτολα-”Ισοκράτης” προωθεί στο Μοναστήρι την Ελληνική γλώσσα και Πολιτισμό

της Διαμαντένιας Ριμπά

Ζει στην πόλη Μπίτολα (Μοναστήρι) της ΠΓΔΜ, όπου γεννήθηκε πριν από 27 χρόνια. Αν και δεν έχει δεσμούς αίματος με την Ελλάδα, η αγάπη της για τη χώρα μας και την ελληνική γλώσσα είναι, όπως λέει, δεδομένη, κάτι που την οδήγησε στη δημιουργία του Συλλόγου Γραμμάτων και Πολιτισμού Μπίτολα, που φέρει το όνομα του Ισοκράτη. Ο λόγος για την πρόεδρο του “Ισοκράτη”, Άννα Μέρκοβσκα, η οποία δέχτηκε πρόθυμα να μιλήσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα σχέδια του Συλλόγου.

Η αγάπη της για τη χώρα που γειτνιάζει με τη δική της, την Ελλάδα, την οποία δεν γνώριζε επαρκώς, την οδήγησε, στην ηλικία των 17 ετών, να ξεκινήσει μαθήματα ελληνικών, με την ελπίδα να εγγραφεί σε ελληνικό πανεπιστήμιο. Δεν τα κατάφερε και τελικά σπούδασε δημόσιες σχέσεις στην πατρίδα της.

“Απ’ αυτή την αποτυχία, όμως, γεννήθηκε κάτι πολύ σπουδαίο για μένα. Μαθαίνοντας την ελληνική γλώσσα, μπήκα σ’ έναν όμορφο κόσμο, γεμάτο πολιτισμό, παράδοση κι έθιμα. Ήταν σαν να έγινα κι εγώ ένα ‘κομμάτι’ του κόσμου αυτού, ο οποίος ονομάζεται Ελλάδα”, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Άννα Μέρκοβσκα.

Με τη συνεχή πρόοδο στα μαθήματα ελληνικών έπαιρνε δύναμη κι αισθανόταν, μάλιστα, υπερήφανη για την απόφασή της αυτή, που τη βίωνε ως ένα θαύμα. Αργότερα, γνώρισε το μετέπειτα σύζυγό της – η δεύτερη υπερηφάνειά της, όπως λέει, καθώς ο σύζυγός της έλκει τις ρίζες του από τη Λάρισα.

“Έτσι, δέθηκα με την Ελλάδα πολύ περισσότερο απ’ όσο περίμενα. Και για να είμαι ειλικρινής, τα πρώτα μου χρήματα, ως νέος άνθρωπος που έχει ανάγκη από δουλειά, τα έβγαλα χάρη στη γνώση των ελληνικών. Είμαι ήδη στο επίπεδο Γ΄ και προσπαθώ, σήμερα, να είμαι ακόμη πιο καλή από χθες. Διαβάζω συνεχώς ελληνικά βιβλία, βλέπω ελληνικές εκπομπές, ταινίες, ενημερωτικά προγράμματα κ.ά.”.

“Ο σύλλογός μας θα είναι σαν ένα δεύτερο σπίτι για όλους όσοι εμπνέονται από τα ιδανικά και τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού. Στην πόλη μας υπάρχουν πολλά φροντιστήρια ξένων γλωσσών, όπου διδάσκονται και τα ελληνικά. Εμείς, θέλουμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα. Πέρα από τα μαθήματα ελληνικών που θα οργανώσουμε, σταδιακά, για όλους όσοι αγαπούν την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό, στόχος μας είναι να δραστηριοποιηθούμε στον τομέα του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, του ανθρωπισμού, του αθλητισμού, αλλά και της διαμεσολάβησης μεταξύ των οικονομικών φορέων της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ”.

Ανώνυμος είπε...

Τα όνειρα των μελών του Συλλόγου (ήδη έχουν εγγραφεί δεκαπέντε άτομα, μη ελληνικής καταγωγής), δεν σταματούν εδώ. Απώτερος σκοπός είναι η ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, μέσω της αδελφοποίησης με άλλες σχετικές οργανώσεις. Καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμη η κατάλληλη στέγη, λόγω οικονομικής στενότητας, η Άννα Μέρκοβσκα και ο σύζυγός της κ. Κοντοκλώτσης, έχουν παραχωρήσει ως έδρα το σπίτι τους. Στο ξεκίνημά τους έχουν δεχτεί και μία δωρεά ελληνικών βιβλίων από δύο Έλληνες της Πτολεμαΐδας, τους οποίους η Άννα γνώρισε τυχαία.
“Ξεκινάμε από το μηδέν και καλωσορίζουμε κάθε βοήθεια με βιβλία, αφίσες κ.λπ.”, λέει και προσθέτει:”Καθώς υπάρχουν πολλές ελληνικές εταιρείες εδώ στο Μοναστήρι, θέλουμε να βοηθήσουμε και τους Έλληνες στην εκμάθηση της ντόπιας μακεδονικής γλώσσας. Γι΄ αυτό και θεωρούμε απαραίτητη τη διοργάνωση δραστηριοτήτων, από τις οποίες τα μέλη μας θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πολλά καινούργια πράγματα σχετικά με τη γλώσσα, τον πολιτισμό και την παράδοση των δύο χωρών. Θα καθιερώσουμε ημέρα ελληνικής ποίησης, θεάτρου, κινηματογράφου, μουσικής κ.ά.».

Καταλήγοντας, η Άννα δηλώνει ότι, όπως και τα άλλα μέλη του “Ισοκράτη”, δεν ασχολείται με την πολιτική. “Απλά αγαπάμε τη χώρα μας την Μακεδονία αλλά και την Ελλάδα, γι΄αυτό κι επιθυμούμε να πραγματοποιήσουμε πολλά ΚΟΙΝΑ εκπαιδευτικά και πολιτιστικά σχέδια, που θα μας φέρουν πιο κοντά. Είμαστε νέος σύλλογος και χρειαζόμαστε ανθρώπους που θα μας βοηθήσουν. Κάθε υποστήριξη είναι ευπρόσδεκτη”, μας λεέι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
--------------------------------------------------------------
ακούγεται ώς καλή πρωτοβουλία...
διαπιστώνουμε ότι οι φτωχοί μακεδόνες δεν φοβούνται αλλοίωση της εθνοτικής μακεδονικής τους ταυτότητας από την προώθηση του ξένου αλλά γειτονικού ελληνικού πολιτισμού στον τόπο τους..
σε αντίθεση με τους πλούσιους έλληνες...
ευχόμαστε αντίστοιχο σύλλογο στην ελλάδα με μέλη ελληνικής και όχι μακεδονικής καταγωγής, ο οποίος θα αναδείξει τον μακεδονικό πολιτισμό και την μακεδονική γλώσσα στην ελλάδα...

Ανώνυμος είπε...

enet.gr, 11:51 Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Στη φυλακή ο πρώην υπουργός Αμυνας της Κροατίας

Ενοχος για χρηματισμό κρίθηκε από δικαστήριο της χώρας ο πρώην υπουργός Αμυνας της Κροατίας, Μπέρισλαβ Ρόνσεβιτς, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών.

4 χρόνια στη φυλακή θα παραμείνει ο πρώην υπουργός Αμυνας της Κροατίας. Στη φωτογραφία αρχείου (από σύνοδο των υπουργών Αμυνας της ΝΑ Ευρώπης στην Ουάσιγκτον) διακρίνεται 2ος από αριστερά, δίπλα στον Ντόναλντ Ράμσφελντ
Σύμφωνα με το δικαστήριο ο Ράντσεβιτς ακύρωσε ένα διαγωνισμό προμήθειας οχημάτων το 2004 και προχώρησε σε απευθείας ανάθεση υπογράφοντας σύμβαση με μια εταιρεία που είχε ζητήσει 2 εκατ. δολάρια περισσότερα από τους μειοδότες του διαγωνισμού.
---------------------------------------------------------------
πότε θα συμβεί αυτό και στην Ελλάδα..???

Ανώνυμος είπε...

Τρίτη, Δεκέμβριος 07, 2010

Οι «Τσάμηδες» προκαλούν και πάλι! Θέλουν να γιορτάσουν στην Ηγουμενίτσα «Ημέρα Γενοκτονίας»!

Οι Τσάμηδες προκαλούν και πάλι. Εκπρόσωποί τους δήλωσαν την απόφασή τους να εορτάσουν το 2011 την «Ημέρα Γενοκτονίας των Τσάμηδων» στην Ηγουμενίτσα (!), αφού θα μπορούν να μετακινούνται χωρίς «βίζα».
----------------------------------------------
Μπράβο στους Αλβανούς Μουσουλμάνους , αυτόχθονους κάτοικους της εντός της ελληνικής επικράτειας Τσαμουριάς , πρώην έλληνες πολίτες...
πολύ από τους οποίους εξεδιώχθησαν πολύ πρίν τον πόλεμο του 1940..
μετά τον οποίο επήλθε η ολοκληρωτική εθνοκαθαρτική εκδίωξή τους στην γειτονική αλβανία..
με την λογική της συλλογικής ευθύνης ...
με αφορμή την συνεργασία μικρής μερίδας τσάμηδων με τους ιταλούς φασίστες, όταν την ίδια στιγμή οι ελληνικής καταγωγής συνεργάτες των ιταλών και γερμανών ναζί , όχι μόνο δεν εκδιώχθηκαν αλλά κατέλαβαν υψηλόβαθμα αξιώματα στο μεταπολεμικό ελληνικό κράτος...

Ανώνυμος είπε...

[AΝΑΛΩΣΙΜΑ] Ανυπακοή σε σένα, Μίκη
Της Αννας Δαµιανίδη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Σου µιλάω στον ενικό Μίκη, γιατί υπήρξες ίνδαλµα της εφηβείας, όχι µόνο της δικής µου, και ξέρω ότι αυτό θέλεις να είσαι, οικείος σε όλους, πάνω απόσυµβατικές σχέσεις. Είχες στα χέρια σου την τέχνη της µουσικής, µια τέχνηπου δρα στο υποσυνείδητοκαι το ασυνείδητο και µπορεί να κατευθύνει τις µάζες. Τις συνεπήρες λοιπόντις µάζες και τις κατηύθυνες.

Εξάλλου το έγραψες κιόλας, «Μουσική για τις µάζες», ένα βιβλίοπου έβγαζα τα µάτια µου να καταλάβω σε τρυφερή ηλικία (όχι, δεν λυπάµαι τη σηµερινή νεολαία που δεν χρειάζεται να διαβάζει τέτοια). Θα µπορούσες να αρχίσεις πολέµους αν ήθελες, ευτυχώς κάπου έχανες τον έλεγχο της ίδιας σου της δύναµης, ευτυχώς η πολιτική είναι πιο πολύπλοκη τελικά, κι ευτυχώς είχες αρκετή φρόνηση να µην το κάνεις. Φρόνηση είχες σε πολλά, σεθυµάµαι την τελευταία φορά που µε έκανες να κλάψω µε λυγµούς, όταν βγήκες µε τις πιτζάµες στην τηλεόραση να υπερασπιστείς την αξιοπρέπεια της χώρας µας απέναντι σε κείνον τον διασυρµό µε την υπόθεση Οτζαλάν. Τόση λατρεία, τόση αγάπη από τις µάζες δεν σε χόρτασε ωστόσο, και να που βγαίνεις να ζητάς ξανά υπακοή, διότι αυτό σηµαίνει η ανυπακοή που βροντοφωνάζεις παρέα µε ξοφληµένους ανικανοποίητους πολιτικούς που ελπίζουν ότι αν µας πείσουν πόσο κινδυνεύουµε θα τους προσλάβουµε για σωτήρες. Αυτή τη φορά λοιπόν Μίκη, ακολουθώντας τον άλλον κήρυκα της Αντίστασης, τον Μιχάλη Κατσαρό που έγραφε, θυµάσαι, «… αντισταθείτε σε µένα που σας µιλάω...», θα πάρω κατά γράµµα την προτροπή σου. Ανυπακοή σε σένα λοιπόν, στη λατρεία που σου είχα, ανυπακοή ατοµική, γιατί µόνο αυτή κοστίζει και µετράει. Ανυπακοή στα περιρρέοντα κλισέ προπάντων, που µας παίρνουν το κεφάλι.

Ανυπακοή στον µηδενισµό σου, ανυπακοή στη στείρα ανυπακοή.

Ανώνυμος είπε...

enet.gr, 13:41 Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

«Πράσινο» φως για την ένταξη της Ρωσίας στον ΠΟΕ

Τελευταία ενημέρωση: 14:04 Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Ανοιχτός είναι πλέον ο δρόμος για την ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμού Εμπορίου μέσα στο 2011 καθώς σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ε.Ε. στηρίζει πλέον την ένταξη της Μόσχας στον Οργανισμό.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου, Κάρελ ντε Γκούχτ και η Ρώσος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Ελβίρα Ναμπιουλίνα υπέγραψαν συμφωνία στο περιθώριο της συνόδου Ρωσίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς τα δύο μέρη επίλυσαν ζητήματα που εμπόδιζαν την έως σήμερα έγκριση της εισόδου της Ρωσίας στον ΠΟΕ από την Ε.Ε.

"Τα δύο μέρη υπέγραψαν πρωτόκολλο αμοιβαίας κατανόησης" δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ε.Ε. Τζον Κλάνσι.

Η Ρωσική οικονομία των 1,2 τρισ. δολαρίων συνιστά τη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη εκτός του ΠΟΕ και σύμφωνα με εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας η είσοδος της Ρωσίας στον Οργανισμό θα τον ενδυναμώσει κατά 3,3% μεσοπρόθεσμα και 11% μακροπρόθεσμα.

Η Ε.Ε. είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας και με την απόφασή της να άρει το έως σήμερα βέτο, κυρίως λόγω της δέσμευσης της Μόσχας να εξαλείψει τους δασμούς στην ξυλεία, ανοίγει πλέον ο δρόμος για την ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό.

Ωστόσο η Μόσχα θα πρέπει να διαπραγματευθεί τους όρους εισόδου της με τον ΠΟΕ και αναμένεται να συναινέσει σε όρους που θα αφορούν το εμπόριο ανταλλακτικών αυτοκινήτων, καθώς και τους όρους για τους ξένους επενδυτές.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δηλώσει πως ελπίζει ότι η χώρα του θα γίνει το 154ο μέλος του ΠΟΕ μέσα στο 2011

Ανώνυμος είπε...

7/12/10
Τώρα στο Facebook εκτός από τα “ μακεδονικά” έχουμε και τα “ αρχαία μακεδονικά”!

Στο νέο προφίλ του Facebook που προς το παρόν είναι ακόμα προαιρετικό και μπορείτε να το ρυθμίσετε χειροκίνητα (εδώ) (μέχρι να μπει αυτόματα σε όλους), έχει μια επιπλέον πληροφορία για τις γλώσσες που μιλάει ο καθένας μας.

Αναφέρει μεταξύ άλλων Αρχαία Ελληνικά, Κρητικά Ελληνικά, Κυπριακά Ελληνικά και βεβαίως βεβαίως: ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ή Ancient Macedonian!!
δηλ. άλλο τα αρχαία ελληνικά και άλλο τα αρχαία μακεδονικά!!!

Έτσι είναι! Όποιοι δραστηριοποιούνται, ακούνε στα επιχειρήματά σου (τι γλώσσα μιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος;) σκέφτονται και δρομολογούν απαντήσεις… αμφιβάλει κανείς ότι σε 10 χρόνια όλη η υφήλιος θα ξέρει ότι οι πρόγονοι των Μακεδόνων δηλ. οι Αρχαίοι Μακεδόνες και ο Μέγας Αλέξανδρος μιλούσαν Αρχαία Μακεδονικά ;
----------------------------------------------------------------
φυσικά και η μητρική γλώσσα των αρχαίων μακεδόνων, όπως του αλέξανδρου και του φιλίππου ήταν τα αρχαία μακεδονικά και όχι τα αρχαία ελληνικά , τα οποία τα έμαθαν από τον δασκάλους όπως τον Αριστοτέλη...
ως μη μητρική γλώσσα, των γραμμάτων και των τεχνών , αλλά και του εμπορίου στην ευρύτερη ζώνη της μεσογείου και των βαλκανίων...
όπως σήμερα σε αυτή την ζώνη , για τους ίδιους λόγους μαθαίνουνε αγγλικά...

Ανώνυμος είπε...

5.12.10
Narodna Volja : «Πόσο καιρό θα συνεχίσουν να επιβουλεύονται η Ελλάδα και η Βουλγαρία την Μακεδονία ;»


Δεκέμβριος 5, 2010.

Γράφει ο Γιαν Πιρίνσκι ( JАН ПИРИНСКИ) εκδότης της εφημερίδας «Λαϊκή Θέληση»- "

НАРОДНА ВОЛЈА", που διανέμεται στους Μακεδόνες του Πιρίν – Βουλγαρίας)

"Αν και η Ελλάδα και η Βουλγαρία, είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ΕΕ, βασίζεται στις προοδευτικές αρχές και ιδέες για μια ενωμένη και ελεύθερη Ευρώπη, ωστόσο, αυτές οι δύο χώρες ξεδιάντροπα και με βιαιότητα, κάνουν το αντίθετο.
Ισχυρίζονται ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας, παραβιάζει τη σταθερότητα στα Βαλκάνια και με τα ξεσπάσματά τους σαν αετοί που βλέπουν τη λεία τους, προοιωνίζουν θανάσιμες συγκρούσεις.

Η διαπίστωση αυτή βασίζεται σε πραγματικές και προφανείς δηλώσεις των δύο αυτών χωρών της παγκόσμιας κοινότητας και δεν αμφισβητείται η αυθεντικότητά τους και η επικίνδυνη τακτική τους.

Παραδόξως, τα ιστορικά γεγονότα δεν στάθηκαν ευνοϊκά για την τύχη της Μακεδονίας κατά το 1912-13 όταν ήταν αναγκασμένη να ακολουθήσει τους γείτονές της και τώρα μένει σιωπηλή.
Εξάλλου είναι γνωστά σε μας αυτά τα γεγονότα. Οφείλουμε, όμως, να τα κάνουμε γνωστά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη.

Σήμερα η Μακεδονία έχει αναγνωριστεί από 128 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των μελών του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ.

Αλλά όπως έχω ήδη αναφέρει , οι δύο γείτονές της, η Ελλάδα και η Βουλγαρία, επιδεικνύουν ανοικτά απληστία προς αυτήν για να την εξαλείψουν μιας και δια παντός.

Ο λόγος για την παράλογη αυτή περιπέτεια είναι πράγματι τρελός, και από τις δύο χώρες, και είναι αρκετά γνωστός.

Ποια χώρα και ποιος λαός θα θέσει όρους στο γείτονά τους με ποιο τρόπο θα αποκαλείται;
Και όμως τέτοια ύπουλα αιτήματα υπάρχουν από ένα γείτονα σήμερα, στον εικοστό πρώτο αιώνα, και αυτά ανήκουν στην απόλυτη τρέλα.

Αυτό σημαίνει ότι ο λαός και η κατάσταση που έχουν διαμορφώσει πρέπει να καταστραφούν ολοσχερώς και με τη θέλησή τους.
Η βιαιότητα της Ελλάδας δεν έχει διεθνές προηγούμενο, αλλά ακόμη πιο κραυγαλέο και γελοίο είναι το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η χάρτα των ΟΗΕ προστατεύουν κάθε άτομο στον πλανήτη, όπως, επίσης, και οι ευρωπαϊκές συμβάσεις για τα δικαιώματα των μειονοτήτων.

Και δεν υπάρχει το δικαίωμα σε ένα ολόκληρο έθνος να ονομάζεται όπως αυτό αισθάνεται!
Αυτά είναι τα παράδοξα και τα χάλια στην διεθνή πολιτική αρένα!

Αφού οι διεθνείς οργανισμοί έχουν υιοθετήσει τέτοιες προοδευτικές ιδέες και αρχές γιατί να μην προστατεύουν και το σεβασμό.

…Τι μπορεί να πει κανείς για τη Βουλγαρία, που για πολλά χρόνια ήταν κολλημένη σε μια εμμονή της ζώντας με αυταπάτες και όνειρα;

Ανώνυμος είπε...

Έβαλε τη ψευδαίσθηση να γίνει ως εθνικό δόγμα η Βουλγαρία των Τριών Θαλασσών.

Πρώτα από όλα αυτή η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου ήταν ένα γεγονός. Αλλά, στην πραγματικότητα δεν υπήρχε, όταν μια χώρα πιστεύει στο μέλλον είναι δυνατόν να βασίζεται σε αλλοιθωρισμούς;

Ισχυρίζεται ότι κατά το παρελθόν είχε στην κατοχή της τμήματα της Μακεδονίας, αλλά δεν της παρέχεται σήμερα το δικαίωμα για αυτά τα εδάφη και τον πληθυσμό που έχουν.

Διότι αν δεχθούμε αυτή τη φιλοσοφία, τότε η Τουρκία θα έχει μεγαλύτερο δικαίωμα να κυβερνήσει τα εδάφη και τους πληθυσμούς των χωρών των Βαλκανίων σήμερα, επειδή υπάρχει το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι κατείχε τα εδάφη αυτά και τους πληθυσμούς τους επί πέντε αιώνες.

Έτσι το επιχείρημα αυτό πέφτει άνευ όρων.

(Εξάλλου , πριν από την Τουρκία τα Βαλκάνια είχαν καταληφθεί από τους Ρωμαίους και πριν από αυτούς, από τους Αρχαίους Μακεδόνες, και;)

Μέσα σε αυτές τις παρανοήσεις θα πρέπει η Βουλγαρία να εκχωρήσει ένα μεγάλο μέρος του παρελθόντος της, στη Μακεδονία. Δηλαδή, η βουλγαρική γραφή για παράδειγμα είναι σλαβική γραφή, γιατί οι δημιουργοί της ήταν οι Θεσσαλονικείς αδελφοί Κύριλλος και Μεθόδιος.

Και ξαφνικά αρχίσαμε να ονομάζουμε τη γραφή αυτή μη σλαβική, δηλαδή, βουλγαρική. Αλλά είναι γνωστό ότι η γραφή αυτή δημιουργήθηκε αποκλειστικά και με βάση τις σλαβικές διαλέκτους που ήταν γνωστές στη Θεσσαλονίκη. Και είναι γνωστό ότι πόδι βουλγαρικό ποτέ δεν πάτησε στη Θεσσαλονίκη!
Τότε πως μπορεί να είναι η γραφή αυτή …βουλγαρική;

… Ας γίνει σαφές ότι η κριτική απευθύνεται εκτός από τη Βουλγαρία και στην Ελλάδα για τους ανόητους ισχυρισμούς τους για τη Μακεδονία, που παραβιάζουν όλες τις αποδεκτές διεθνείς συμβάσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών καθώς και των εθνικών μειονοτήτων.

Ως μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι υποχρεωμένες οι δύο χώρες να εφαρμόσουν τις ιδέες της Ένωσης.


Παρά την κοντόφθαλμη και παράλογη πολιτική των δύο αυτών χωρών προς την Μακεδονία, η οποία πολιτική δημιουργεί προβλήματα για την προσχώρηση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, οι Μακεδόνες κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Δημοκρατίας της Μακεδονίας αναμένουν με αισιοδοξία ότι η Ελλάδα και η Βουλγαρία θα καταλάβουν την υποκρισία και την ανοησία των ενεργειών τους.
Και όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο το καλύτερο για όλους μας. Διότι πιστεύω ότι οι λαοί της Ελλάδας και της Βουλγαρίας καθώς και όλα τα έθνη της βαλκανικής ήθελαν πάντοτε και θέλουν και σήμερα να ζουν σε ηρεμία και ειρήνη.»

JАН ПИРИНСКИ

Ανώνυμος είπε...

Belo, σαν καλος πατριωτης ν ασχοληθεις με το εθνος σου.

Κοντά στη σύναψη συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη λήψη δανείου τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ, με ευνοϊκούς όρους και χαμηλό επιτόκιο, φαίνεται πως είναι η ΠΓΔΜ.

Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Ζόραν Στάβρεφσκι, επιβεβαίωσε χθες ότι οι διαπραγματεύσεις με αντιπροσωπεία του ΔΝΤ για το δάνειο αυτό βρίσκονται στο τελικό στάδιο και εκτός απροόπτου θα έχουν ευνοϊκή κατάληξη.

Εν τω μεταξύ, η κεντρική τράπεζα της ΠΓΔΜ προχώρησε τη Δευτέρα σε νέα μείωση του επιτοκίου αναφοράς κατά 0,5% στο 4% - που συνιστά το χαμηλότερο επίπεδο στην ιστορία της χώρας, από την ανεξαρτησία της, το 1991.

Από το Νοέμβριο του 2009, η κεντρική τράπεζα έχει μειώσει συνολικά το επιτόκιο αναφοράς κατά 5,5%, σε μία προσπάθεια βελτίωσης του δυσμενούς χρηματοπιστωτικού περιβάλλοντος στη χώρα και μείωσης του κόστους δανεισμού του Δημοσίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Αντε βρε, κι εσεις στο δντ. Λυπομαστεεεεε.... πολυ. φυσικα, περιττο να πουμε ότι φταιει η ελλαδα που η πγδμ μπαινει στο δντ...

Ανώνυμος είπε...

το δάνειο του ΔΝΤ για τη Μακεδονία ουδεμία σχέση έχει με το αντίστοιχο της χρεωκοπημένης ελλάδος...
πρόκειται για δάνειο από τα εκατοντάδες που δίνει το ΔΝΤ , του οποίου η κύρια αποστολή συνίσταται σε αυτή ακριβώς τη δραστηριότητα και όχι στην διάσωση χρεωκοπημένων χωρών...