Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

31 Ιαν 2011

Ας συμβάλλουμε στη προσπάθεια του Αραβικού κόσμου για ένα φιλελεύθερο αύριο

30.01.11
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σε ανακοίνωση της, υποστηρίζει ότι τα γεγονότα στην Τυνησία και στην Αίγυπτο αποτελούν πλήγμα σε όσους ισχυρίζονται πως τα μονοκομματικά καθεστώτα μπορούν να προσφέρουν σταθερότητα και μέσω αυτής, ανάπτυξη και ευημερία για τους πολίτες τους. Μέσα στη δεκαετία, η άποψη αυτή κέρδισε έδαφος, ιδιαίτερα μετά την οικονομική κρίση του 2008 και την ενδυνάμωση της Ρωσίας και της Κίνας.
Όμως, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πως η δημοκρατία αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, καθώς ικανοποιεί τη ζωτική ανάγκη για ελευθερία.
Η έλλειψη πολιτικής ελευθερίας εμποδίζει μακροχρόνια και την οικονομική ανάπτυξη, αφού τα μονοκομματικά καθεστώτα χωρίς το φόβο της καταψήφησής τους από τους πολίτες, καταλήγουν διεφθαρμένα, αναποτελεσματικά και καταπιεστικά.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία από την ίδρυσή της έχει καταδείξει τα θεμελειώδη προβλήματα των απολυταρχικών καθεστώτων του Αραβικού κόσμου, οργανώνοντας δράσεις διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Αιγύπτου (τον Απρίλιο του 2007 και το Νοέμβριο του 2010) για την κατάσταση των πολιτικών ελευθεριών και για τη μόνιμη καταστολή του δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση.
Σήμερα καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλες τις υπόλοιπες φιλελεύθερες δημοκρατίες του Δυτικού κόσμου να συνδράμουν τις δημοκρατικές δυνάμεις της Τυνησίας και της Αιγύπτου και με σεβασμό στο δικαίωμα αυτοδιάθεσης, να συμβάλουν στην εγκαθίδρυσηη δημοκρατικών θεσμών στις χώρες αυτές.
http://www.greekliberals.net/civilaction/ 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011
Αναφορά - καταγγελία από δικηγόρο για εσχάτη προδοσία

Να διωχθούν ποινικά για εσχάτη προδοσία όλοι όσοι προπαγανδίζουν την αυτονομία της Κρήτης.

Μετά και την προκλητική διαφήμιση της Vodafone με το σημαιάκι της "Ανεξάρτητης Κρήτης" δίπλα δίπλα με αυτό των ανεξάρτητων Νήσων Μάρσαλ, αποκτά ιδιαίτερη αξία η Αναφορά – Καταγγελία του δικηγόρου Παντελή Κ. ΜΙΧΑΛΗ, που ζητά την ποινική δίωξη όλων όσων απεργάζονται τέτοιου είδους σενάρια για εσχάτη προδοσία.
Σημειώνουμε ότι ο Εισαγγελέας έχει ήδη καλέσει το δικηγόρο για κατάθεση εντός των ημερών, ενώ αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον αν θα κινηθεί και αυτεπάγγελτη διαδικασία κατά των υπευθύνων της Vodafone.

Προς τον
κ. Εισαγγελέα Εφετών Κρήτης (Χανιά)

ΑΝΑΦΟΡΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

κ. Εισαγγελεύ,

Ως Ελλην Πολίτης έχω το καθήκον και ως δικηγόρος έχω την υποχρέωσιν, κατ’ άρθρον 40 ΚΠΔ με αυτή την αναφορά – καταγγελία μου ν’ αποτανθώ εις Υμάς, ως τον καθ’ ύλην αρμόδιο Δικαστικό Λειτουργό αλλά και τον κατά τόπον αρμόδιον τοιούτο δι’ ολόκληρον την Κρήτην, προκειμένου να διατάξετε τα καθ’ Υμάς, λόγω του καταγγελλομένου και κακουργηματικής φύσεως αδικήματος, κατ’ άρθρον 135 παρ. 1, 138 Π.Κ. περί προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας.
Αφορμή δια την παρούσαν μου είναι η δημοσίευσις μιας μακροσκελεστάτης ερεύνης (ρεπορτάζ) εις τας σελίδας 1, 8, 9, 12, 13 και 14 του υπ’ αριθ. 88 φύλλου του μηνός Δεκεμβρίου 2009 της μηνιαίας εφημερίδος «ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΠΑΛΜΟΙ» του Δημοσιογράφου - Εκδότου αυτής κ. Γ. Μοσκοβίτη, της οποίας είμαι συνδρομητής, και υπό τον τίτλο «ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ», το πρωτότυπον της οποίας και σας επισυνάπτω, δια του δημοσιεύματος δε τούτου, δημοσίως και ευθέως (κατά το δυνατόν), καταγγέλλονται όσοι απεργάζονται, ως μίσθαρνα όργανα και μέλη αλλοδαπών οργανώσεων, ομίλων, λεσχών κλπ., υπογείως και δια προπαγανδιστικών κλπ. μέσων και τρόπων, την σύστασιν – δημιουργίαν της νήσου Κρήτης εις αυτόνομο κράτος, δια της αποστάσεώς της από το έδαφος του Ελληνικού Κράτους.
Εις το εκτεταμένο αυτό δημοσίευμα, εξιστορείται λεπτομερώς ότι: Βάσει του ιστορικού γεγονότος της συστάσεως της Κρητικής Πολιτείας, δια προσφάτων ενεργειών και πράξεων, από το 1974 μέχρι και σήμερον εισέτι, οι ως άνω δε εχθροί του Εθνους και της Πατρίδας, ημεδαποί και αλλοδαποί, προσπαθούν παντοιοτρόπως δι’ έργων και δια λόγων, να πραγματοποιήσουν τους σκοπούς και τας βλέψεις των δηλ. την απόστασιν της Κρήτης εκ της Ελληνικής Επικρατείας και την ανακήρυξιν αυτής εις αυτόνομο Κράτος.
Εις το δημοσίευμα τούτο, κατονομάζονται φυσικά και νομικά πρόσωπα, ημεδαπά, αλλοδαπά, ως και «Υπηρεσίες» δήθεν φιλίων χωρών, τα οποία με πράξεις των (άμεσα ή έμμεσα, υπογείως ή όχι), με διαφόρους προφάσεις και «καλύψεις», προετοιμάζουν ούτω πως και με περισσή θρασύτητα δεινά δια την χώρα μας, συνωμοτούν δε και δρουν, συνεχώς (ατυχώς και με αδικαιολόγητον αμέλειαν και αβελτηρία διαφόρων ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας κλπ), δια την επιτυχίαν του ως άνω εγκληματικού και προδοτικού σκοπού των, έχοντες ως οδηγόν, τας πράξεις των Αλβανών εις το Κόσοβο – εις βάρος της Σερβίας.
ένεκα προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, ως π.χ. η έκδοσις νομισμάτων, η δημιουργία και η υιοθέτησις της σημαίας της Κρητικής Πολιτείας, με το πρόσχημα του (αυτεπαγγέλτως όμως διαγραπτέου τούτου) εμπορικού σήματος, την χρήση του διαδικτύου δια την γλώσσα, την διανομή προκηρύξεων κλπ., αι ενδεικτικαί δε ενέργειαι αύται, σαφώς αναγράφονται και περιγράφονται εις το ως άνω δημοσίευμα.
ΑΙΤΟΥΜΑΙ την υφ’ Υμών άσκησιν ποινικής διώξεως κατά παντός υπευθύνου δια το ως άνω κακούργημα.


Ο αναφέρων – καταγγέλλων
ΠΑΝΤ. Κ. ΜΙΧΑΛΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
---------------------------------------------------
αντε και σε ανώτερα για την Κρήτη...
η ΕΙΡΗΝΙΚΗ απόσχιση είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο.
παρομοίως και η άμυνα στην περίπτωση παραβίασης αυτού του δικαιώματος από το κράτος-έθνος

Ανώνυμος είπε...

πολυκομματισμός και ελεύθερες εκλογές στα αραβικά κράτη είναι το ζητούμενο.
με διασφάλιση των θεμελιωδών ελευθεριών: έκφρασης, συνέρχεσθαι, επικοινωνίας

Ανώνυμος είπε...

Καλά, αυτός ο δικηγόρος σε ποια εποχή ζει; Εάν ήθελαν δημοψήφισμα στην Κρήτη με αίτημα την αυτονόμηση του νησιού, ποιος θα μπορούσε να εμποδίσει τους Κρητικούς να το κάνουν; Δηλαδή οι Κρητικοί είναι πατριώτες μόνο ως Έλληνες αλλά όχι ως Κρητικοί; Πάντως δεν νομίζω να υπάρχει τέτοια θέμα στην Κρήτη, τουλάχιστον προς το παρόν.

Ανώνυμος είπε...

Λευτερια στο Τετοβο λοιπον... Που σας πηρε ξαφνικα ο πονος για τους κρητες... Κεθε πρωι βλαστηματε τον Βενιζελο...

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ μικρή Βαλκανιάδα έβγαλε για την Εθνική μας η κληρωτίδα του Ευρωμπάσκετ 2011: Κροατία, Μαυροβούνιο, FYROM, Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Λίγο ακόμη και θα μας ζητούσαν να λύσουμε εμείς το γιουγκοσλαβικό...

Τον όμιλο των 6 ομάδων θα συμπληρώσει μία από τις Πορτογαλία, Φινλανδία, Ουγγαρία, μετά το συμπληρωματικό προκριματικό τουρνουά που θα γίνει τον Αύγουστο.

Η κλήρωση είναι αρκετά ευνοϊκή, αφού στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας καραδοκούσαν Τούρκοι και Γάλλοι, στο τρίτο οι διοργανωτές Λιθουανοί και στο πέμπτο οι ξεχασμένοι Ιταλοί. Η Εθνική μας, που τέθηκε επικεφαλής του Γ' Ομίλου, τους απέφυγε όλους. Ωστόσο θα βρει στο δρόμο της τον Ούκιτς, τον Πέκοβιτς, τον Τελέτοβιτς, τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς και άλλα εκλεκτά παιδιά της σχολής των -ιτς, πλην των ίδιων των Σέρβων. Από κάθε όμιλο προκρίνονται τρεις ομάδες στην επόμενη φάση. Οι υπόλοιπες θα επιστρέψουν νωρίς στη βάση τους.

Το Ευρωμπάσκετ αποτελεί και κριτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, όπου προκρίνονται απ' ευθείας οι δύο φιναλίστ της 18ης Σεπτεμβρίου. Οι επόμενες τέσσερις του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα συμμετάσχουν σε προολυμπιακό τουρνουά, από το οποίο θα προκύψουν άλλα 4 εισιτήρια για το Λονδίνο.

Οι αγώνες του ελληνικού ομίλου θα γίνουν στο νεότευκτο στάδιο 5.500 θέσεων της όμορφης πόλης Αλίτους, 67.000 κατοίκων. Η Εθνική θα παίξει κατά σειρά με τη Βοσνία (31/8), την ομάδα που εκκρεμεί (1/9), τη FYROM (3/9), το Μαυροβούνιο (4/9) και την Κροατία (5/9). Τον Α' όμιλο (στην πόλη Πανεβεζίς) απαρτίζουν Ισπανία, Τουρκία, Λιθουανία, Μ. Βρετανία, Πολωνία και η νικήτρια του προκριματικού τουρνουά. Στο Β' (Σιαουλιάι) θα παίξουν Σερβία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Ιταλία, Λετονία και στον Δ' (Κλάιπεντα), οι Σλοβενία, Ρωσία, Βέλγιο, Γεωργία, Βουλγαρία, Ουκρανία.

Eλπιζουμε οι εθνικιστες ψηφοφοροι του VMRO να μην δυσφημισουν και παλι την πγδμ, δειχνοντας σε ολον τον κοσμο το "υψιλο πολιτισμικο σας επιπεδο"

http://www.youtube.com/watch?v=YOxPse5TYbo

Ανώνυμος είπε...

λευτεριά στη τουρκική θράκη..
λευτεριά στην αλβανική ήπειρο...
λευτεριά στην αλβανική πελλοπόνησο..
λευτεριά στην βλάχικη θεσσαλία..
λευτεριά στην μακεδονική μακεδονία της ελλάδος...
ο βενιζέλος ήταν υπηρέτης του ελληνικού εθνικισμού..
αλλά και οι κρήτες ληστές και δολοφόνοι, όπως οι βιολογικοί πρόγονοι του Σαρτζετάκη που δολοφονούσαν τους μακεδόνες , στον αντιμακεδονικό αγώνα , την εποχή του ίλιντεν, όπως προκύπτει από το ιστορικό του ματωμένου γάμου....

Stefanos είπε...

"Ανώνυμε" (Πασίγνωστε) 11:29
Νομίζω ότι έχεις σαλτάρει εντελώς. Προλαβαίνεις δεν προλαβαίνεις να επισκεφτείς κανέναν ψυχίατρο.

Stefanos είπε...

Η (νεο)Φιλελεύθερη Συμμαχία, ως συνήθως λέει για να λέει.
Και να πέσουν τα δικτατορικά καθεστώτα της Αιγύπτου, της Τυνησίας, της Λιβύης κ.λ.π. θα αντικατασταθούν από τους ισλαμιστές, όπως στο Ιράν. Δυστυχώς!