Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

14 Ιαν 2011

ZIMBABWE


Και η Zimbabwe! Έγιναν 130 οι χώρες που αναγνωρίζουν την Μακεδονία με το όνομα της!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Tελικα τα μμε των σκοπιων ειναι χειρότερα απο τα ελληνικα...

Ανώνυμος είπε...

οι έλληνες εθνικιστες ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει κατάλογος 130 χωρών που έχουν αναγνωρίσει τη Μακεδονία με το συνταγματικό της όνομα, ως Δημοκρατία της Μακεδονίας...
λένε ότι το γειτονικό κράτος μπλοφάρει , διότι δεν είναι δημοσιευμένος ο σχετικός καταλογος...
αν υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία από το ελληνικό κράτος τότε μπορεί αυτό να θέση ερώτημα επιβεβαίωσης σε όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ , με τα οποία διατηρεί διπλωματικές σχέσεις ...
τότε θα μπορεί να ισχυρισθεί ότι ο σχετικός κατάλογος, έστω και κατά μέρος του είναι ψευδής ..
δημοσιεύοντας και τις σχετικές χώρες οι οποίες ψευδώς βρίσκονται στον σχετικό κατάλογο του μακεδονικού κράτους...
γιατί δεν το κάνει...
ιδού η ρόδος , ιδού και το πήδημα..
ο λόγος που δεν το κάνει η ελληνική κυβέρνηση , είναι γιατι θα εκτεθεί παγκοσμίως ανεπανόρθωτα διπλωματικά...
γιατι ο κατάλογος είναι ΑΛΗΘΙΝΟΣ ,ενώ η ελληνική αμφισβήτηση ΨΕΥΔΗΣ...

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω ότι η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει σε διμερή συμφωνίες μεταξύ κρατών, για θέματα που δεν την αφορούν και να ζητά εξηγήσεις. Στον ΟΗΕ η Μακεδονία εντάχτηκε με το προσωρινό όνομα ως Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας γιατί η Ελλάδα είχε κάνει ένσταση για το συνταγματικό όνομα της χώρας. Η Ελλάδα, όπου έχει δικαίωμα του βέτο, χρησιμοποίησε αυτό το δικαίωμα της για να επιβάλει και σε άλλες χώρες αυτή την ένσταση της (π.χ. ΕΕ, ΝΑΤΟ), αλλά ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ (ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΟΗΕ) ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ».
Εάν υπήρχε τέτοια περίπτωση, δηλαδή διεθνούς παρανομίας στο να αποκαλούν την Μακεδονία με το συνταγματικό της όνομα, τα διεθνή δικαστήρια θα είχαν γεμίσει με προσφυγές της Ελλάδας κατά των χωρών που αναγνώρισαν την Μακεδονία με το συνταγματικό της όνομα.
Πρέπει επιτέλους οι Έλληνες να καταλάβουν ότι το πρόβλημα με το όνομα το έχουν μόνο οι ίδιοι και δεν το κατανοεί πλέον κανένας ξένος. Η Ελλάδα αργά η γρήγορα θα αναγκαστεί να αναγνωρίσει την γειτονική χώρα ως Μακεδονία. Το γρηγορότερο, το καλύτερο και για της δυο χώρες.

Akritas είπε...

Μαζί με την Βολιβία είναι 131. Εφόσον ο αριθμός ευσταθεί, πηγαίντε για ψηφοφορία, για να δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος σας.