Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

1 Φεβ 2011

Младина на Виножито – Νεολαία του Ουράνιου Τόξου

novazora.gr/arhivi/category/aktuelnost

Η Νόβα Ζόρα στο τελευταίο τεύχος του Φεβρουαρίου, φιλοξενεί άρθρο της νεολαίας του κόμματος, γεγονός που θα μπορούσε να είναι πολύ ενθαρρυντικό για το μέλλον του κόμματος των εθνικά Μακεδόνων στην Ελλάδα. Δυστυχώς όμως διαβάζοντας το άρθρο, αντιλαμβάνεται κανείς ότι λείπει εντελώς το ανανεωτικό πνεύμα στο κόμμα και περισσεύει η ξύλινη γλώσσα, και η τετριμμένη πολιτική που το χαρακτηρίζει, εδώ και πολλά χρόνια.
Επαναλαμβάνει η νεολαία τα ίδια «παράπονα» για τον «καημένο» μακεδονικό λαό που υπέφερε τα πάνδεινα και συνεχίζει να είναι ανελεύθερος να εκδηλώσει δημόσια την εθνική μακεδονική του ταυτότητα, όπως ακριβώς κάνει εδώ και αρκετά χρόνια η ηγεσία του κόμματος Δηλαδή, έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφα σου!
Που είναι η αγωνιστική διάθεση που θα μπορούσε να χαρακτηρίζει την νεολαία των Μακεδόνων που πράγματι αντιλαμβάνεται τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι Μακεδόνες στην Ελλάδα, μαζί με αυτούς της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Διασποράς, οι οποίοι κατάγονται από την ελληνική Μακεδονία; Ποιες είναι οι δραστηριότητες και οι ενέργειες που σκοπεύουν να κάνουν μέσα από το κόμμα που υποστηρίζουν και τους αντιπροσωπεύει, για να αλλάξουν την κατάσταση μας ώστε να μπορέσουμε κάποια μέρα να δηλώνουμε την εθνική ταυτότητα μας χωρίς φόβο για αντίποινα από τους Έλληνες συμπολίτες μας η το ίδιο το ελληνικό κράτος;
Με ευχολόγια και με διαπιστώσεις δεν αλλάζει τίποτα, πουθενά! Εάν οι νεολαίοι του Ουράνιου Τόξου θέλουν όντως να προσφέρουν στην υπόθεση μας, πρέπει να αγωνιστούν πραγματικά, όπως έκαναν κάποιοι παλαιότεροι
Θλιβερή εντύπωση μας προκάλεσε επίσης η αναφορά σε όσους συγκρότησαν τις πρώτες μακεδονικές οργανώσεις και σε όσους «έμειναν όρθιοι ή έπεσαν», αναφορά που περιλαμβάνεται στο «Μήνυμα της νεολαίας Ουράνιου Τόξου».
Οι νεολαίοι που συνέταξαν αυτό το μήνυμα δεν έκαναν τον κόπο να πληροφορηθούν ποιοι σήκωσαν το μεγάλο βάρος της δημιουργίας της πρώτης δημόσιας μακεδονικής οργάνωσης ΜΑΚΙΒΕ, της πρώτης μακεδονικής εφημερίδας και του κόμματος "Ουράνιο Τόξο". Οι πρωταγωνιστές εκείνοι δεν έπεσαν ηττημένοι από τις λυσσαλέες επιθέσεις των διωκτών τους. Απεναντίας άντεξαν και οδηγούσαν το κίνημα σε σταθερή άνοδο. Την τρικλοποδιά και το πισόπλατο χτύπημα το δέχθηκαν από μέσα. Από τους ίδιους εκείνους που χτύπησαν πισόπλατα και το "Ουράνιο Τόξο", το ξεφτέλισαν και το συρρίκνωσαν. Ακριβώς επειδή φοβόταν ότι εκείνοι τους οποίους χτύπησαν πισώπλατα, θα σηκωθούν πάλι όρθιοι και θα πάρουν εκδίκηση για το προδοτικό χτύπημα, φρόντισαν να τους λασπώσουν πατόκορφα.
Εσείς οι δέκτες εκείνης της λασπολογίας και των ψεμάτων καλά θα κάνετε να ψάξετε την αλήθεια για τις ύπουλες ενέργειες που εμπόδισαν το Ουράνιο Τόξο να συνεχίσει την ανοδική του πορεία και να ανταποκριθεί στον ρόλο για τον οποίο δημιουργήθηκε..
Τελειώνοντας, θα ήθελα να παρατηρήσω ότι το να συγκρίνετε τον αγώνα του Γκότσε Ντέλτσεφ με τον ανύπαρκτο αγώνα της ηγεσίας του κόμματος «Ουράνιο Τόξο» και τον δικό σας, δεν σας τιμά. Μάλλον, ακολουθείτε τα βήματα αυτής της ηγεσίας, και όχι αυτά των ιστορικών αληθινών Μακεδόνων αγωνιστών οι οποίοι έδωσαν πολλά, ρισκάροντας και χάνοντας πολλά. Έτσι είναι οι πραγματικοί αγωνιστές! Ευτυχώς, σήμερα τα ρίσκα που μας ζητά ο αγώνας μας είναι πολύ πιο μικρά και ασήμαντα σε σχέση με των παλαιοτέρων αγωνιστών.
Αλλά, δυστυχώς, ακόμα και με την νεολαία του κόμματος, οι πράξεις λείπουν, τα λόγια περισσεύουν.... Κρίμα!

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"πρέπει να αγωνιστούν πραγματικά, όπως έκαναν κάποιοι παλαιότεροι"
Αυτό περιμένουμε και οι υπόλοιποι - αντί να κρύβεστε πίσω από βιντεάκια στο διαδίκτυο να πάρετε πάλι τα όπλα όπως οι ήρωες σας.

Ανώνυμος είπε...

Στέλνω το σχόλιό μου σε σας, αν και αφού αφορά το Ουράνιο Τόξο και τη Νόβα Ζόρα έπρεπε να το στείλω σ΄αυτήν. Δεν το έκανα όμως γιατί όταν διανοήθηκα να το κάνω απογοητεύτηκα. Το σχόλιό μου θα αφορούσε τον κακό χειρισμό του θέματος των δημοτικών εκλογών από την ηγεσία.
Η δυνατότητα των σχολίων δίνει την ευκαιρία ζωντανού διαλόγου, κάτι το οποίο, κατά την ταπεινή μου γνώμη, έπρεπε να αξιοποιήσει το ΟΤ. Είναι η μεγάλη δυνατότητα που μπορούσε να βγάλει το ΟΤ από την απομόνωση. Μπαίνοντας όμως στα σχόλια της εφημερίδας διαπίστωσα ένα επίπεδο, όχι απλώς πολύ χαμηλό, αλλά και κατώτερο του ανεκτού. Λυπάμαι που θα το πω -και θέλω να ξέρετε ότι είμαι συμπαθών- αλλά ένιωσα πως θα πετούσα το σχόλιό μου σε έναν σκουπιδοτενεκέ. Νομίζω ότι το ίδιο θα έκανε και κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του. Και δεν είναι μόνο ότι δεν αξιοποιούν τη δυνατότητα του μέσω ιντερνέτ ζωντανού διαλόγου αλλά και δημιουργούν πολύ κακή εικόνα για το κόμμα. Αν αυτό είναι το επίπεδο της ηγεσίας του κόμματος τότε είναι ολοφάνερη και η αιτία της συνεχούς μείωσης της απήχησής του στην ελληνική κοινωνία. Αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ζωντανού διαλόγου ας αρκεστούν στον μονόλογο και ας καταργήσουν τη δυνατότητα των σχολίων. Ούτως ή άλλως αυτός ο ζωντανός διάλογος γίνεται σε αρκετά καλό επίπεδο από το παρόν μπλοκ, όπως και από αυτό του Ίλιντεν και του Αμπεσένταρ. Οι νεολαίοι καλό είναι να προσέχουν με ποιόν δάσκαλο θα πάνε, γιατί, όπως λέει και ο λαός μας, με όποιον δάσκαλο θα πας τέτοια γράμματα θα μάθεις. Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, αφήστε την νεολαία να βρει τον δρόμο της... αν τον ψάχνει. σε δυο μήνες έχουμε απογραφή πληθυσμού. Το Ουράνιο Τόξο τι μας συμβουλεύει? Τι ενέργειες έχει κάνει σχετικά με αυτό και τι στάση κρατάει? Θα επιδιώξει να καταγραφούμε και απο άποψη γλώσσας και εθνικής καταγωγής... ή θα το ρίξουμε στα πανηγύρια...

Ανώνυμος είπε...

Εμείς σε αυτό εδω το blog δεν υπήρξαμε ποτέ αντίθετοι στην ύπαρξη του κόμματος του Ουράνιου Τόξου, κάθε άλλο! Δεν μπορούμε όμως να ανεχτούμε ως Μακεδόνες αυτή την κοροϊδία που προέρχεται από την μόνιμη ηγεσία του κόμματος. Ακόμα και η προσπάθεια που γίνεται αλλαγής προσώπων σε ηγετικές θέσης τα τελευταία 2 χρόνια και η μεθοδευμένη προβολή τους, δεν έχουν αλλάξει ούτε το ύφος ούτε το ήθος της αποδεδειγμένα αποτυχημένης πολίτικης του κόμματος. Το κόμμα Ουράνιο Τόξο παραμένει βουβό και ανύπαρκτο στην τοπική πολιτική σκηνή της Μακεδονίας, και πανελλήνια. Γιατί υπάρχει, άραγε;

Ανώνυμος είπε...

Εχει και η Ελλάδα τους οικονοµικούς µετανάστες της, οι οποίοι µετακοµίζουν στο Σαντάνσκι αναζητώντας χαµηλότερο κόστος ζωής αλλά και επιχειρηµατικές ευκαιρίες
Στη Βουλγαρία για µια δεύτερη ζωή

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΆΤΣΙΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΆΚΟΥΜΙΔΗΣ

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Από το ψαροχώρι της Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης µετακόµισε στο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας, όπου άνοιξε ελληνική ταβέρνα, µεσπεσιαλιτέ αρνί σούβλας. Ο Αλέξανδρος Σαραφίδης, εκτός από ιδιοκτήτης καταστήµατος, εκµεταλλεύεται και ένα ξενοδοχείο στην πόλη της Νότιας Βουλγαρίας, όπου ρίζωσε για τα καλά µαζί µε δεκάδες άλλους Ελληνες.

Η οικογενειακή βιοτεχνία παραγωγής χαρτικών ειδών στη Θεσσαλονίκη δεν πήγαινε καλά, ο ανταγωνισµός και οι ακάλυπτες επιταγές τον «έπνιγαν» και στα τέλη της δεκαετίας του ‘90 πήρε τη µεγάλη απόφαση. Εφυγε οριστικά για τη Βουλγαρία, όπου χρόνο µε τον χρόνο κατάφερε να σταθεί και πάλι όρθιος. «Το µετάνιωσα που δεν έφυγα νωρίτερα. Οι δουλειές πηγαίνουν αρκετά καλά, η ζωή εδώ είναι ήρεµη, γενικά είµαι ευτυχισµένος. ∆εν βλέπω τον λόγο να επιστρέψω στην Ελλάδα», είπε στα «ΝΕΑ». Η ταβέρνα «Αλέξανδρος», που βρίσκεται στον κεντρικό πεζόδροµο της µικρής βουλγαρικής πόλης των 35.000

περίπου κατοίκων, αποτελεί το ελληνικό άτυπο «προξενείο», αφού όσοι ταξιδεύουν εκεί για ψώνια την επισκέπτονται και ενηµερώνονται από τον κ. Σαραφίδη για οτιδήποτε.

«Η Θεσσαλονίκη απέχει πλέον µία ώρα περίπου µε το αυτοκίνητο, ενώ στα σύνορα περνάς µόνο µε την επίδειξη της ταυτότητας. Εδώ υπάρχουν ακόµα επαγγελµατικές ευκαιρίες, αρκεί κάποιος να τις αναζητήσει», υπογραµµίζει.

Στο εστιατόριο και στο ξενοδοχείο ο 60χρονος επιχειρηµατίας απασχολεί 10 βούλγαρους υπαλλήλους, ενώ, όπως λέει, εκτός από χρήµατα απέκτησε φίλους και γνωστούς σε όλη την Ελλάδα, καθώς εκατοντάδες συµπατριώτες περνούν κάθε µήνα από το εστιατόριο και το ξενοδοχείο.

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ στη γειτονική Βουλγαρία είναι σηµαντικά χαµηλότερο σε σχέση µε την Ελλάδα. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που οδήγησε συνταξιούχους, κυρίως από περιοχές της ελληνοβουλγαρικής µεθορίου, να επιλέξουν να εγκατασταθούν στη Βουλγαρία.Ο 72χρονος συνταξιούχος Χρήστος Ιγνατίου ξεκίνησε µια «δεύτερη» ζωή στη Βουλγαρία, όπου εγκαταστάθηκε µόνιµα πριν από 10 περίπουχρόνια, µετά τον θάνατο τηςσυζύγου του. «Με τη σύνταξη των 500 περίπου ευρώ στην Ελλάδα θα περνούσα δύσκολα. Οµως εδώ είµαι “προνοµιούχος”, αν σκεφθείκανείς ότι οι περισσότερες συντάξεις στη Βουλγαρία δεν ξεπερνούν τα 100 ευρώ». Ο «υψηλοσυνταξιούχος» στη Βουλγαρία Ελληνας από το Αγιοχώρι Σερρών έχει την ευχέρειανα ζει πολύ καλά στην πόλη Σαντάνσκι. Μια φορά τον µήνα επισκέπτεται το χωριό του για να εισπράξει τη σύνταξη.

«Οι φίλοι µου στην Ελλάδα µου λένε ότι ξανάνιωσα. Αποφάσισα να ζήσω τα υπόλοιπα χρόνια “ζωντανά” µακριά από την Ελλάδα,παρά να µελαγχολώ µε αναµνήσεις. Αλλωστε τα χρήµατα της σύνταξης µουτο επιτρέπουν», λέει στα «ΝΕΑ».

∆ιαφορετική είναι η περίπτωση του συνταξιούχου του ΙΚΑ Χάρη Χατζόπουλου από τη Σκοτούσα Σερρών.

Από το 1975 είχε επισκεφθεί εκατοντάδες φορές τηΒουλγαρία για δουλειές και γιααναψυχή, σε σηµείο που τηχαρακτήριζε δεύτερη χώρα του.

Προτού βγει στη σύναξη εµπορευόταν ρύζιαπό τον Νοµό Σερρών και, όπως λέει, γνωρίζει κάθε γωνιά της Βουλγαρίας, από ταχιονοδροµικά κέντρα του Μπάνσκοκαι του Παµπόροβο µέχρι τις παραλίες της Μαύρης Θάλασσας. Ταξιδεύει πολύ συχνά στη γειτονική χώρα, αφού, όπως λέει, µετα 750 ευρώ σύνταξη τον µήνα περνάει πολύ καλύτερα. «Πριν καθιερωθεί ο έλεγχος στα σύνορα µε τις ταυτότητες, είχα αλλάξει 8 διαβατήρια, αφού γέµιζαν από σφραγίδες. Ταξιδεύω σε όµορφα µέρη και στις δύο χώρες αντί να κλειστώ σε κάποιο καφενείο και αυτό µε ικανοποιεί», υπογραµµίζει.

Ανώνυμος είπε...

ολοι όσοι έχουν όρεξη και ικανότητες να αγωνισθούν για την υπόθεση των μακεδόνων της ελλάδος μπορούσαν και μπορούν να το κάνουνε με πολλαπλούς τρόπους..
είτε σε πολιτιστικό είτε σε πολιτικό επίπεδο..
ακόμα και στο διαδίκτυο..
ούτε αυτό δυστυχώς δεν το βλέπουμε πλέον..
ξεκολλήστε , η ιδιοτέλεια και η αμετροέπεια σας έχει ξεπεράσει κάθε όριο..
για αυτό έχετε απομονωθεί από τους μακεδόνες...
όσοι μπορούν να οδηγήσουν σε άνοδο ένα κίνημα μπορούν να το κάνουν από κάθε είδους φορέα..
όμως με μυθολογικές αναμνήσεις αυτό δεν γίνεται...

Ανώνυμος είπε...

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Τιμά την Τετάρτη τη μνήμη των Τσιγγάνων
Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011 [ 21:26 ]

Τσιγγάνικος γάμος στην Αθήνα
Τσιγγάνικος γάμος στην Αθήνα Η «Ελευθερία», η ταινία του Τόνι Γκάτλιφ η οποία παρουσιάζει τις διώξεις των Τσιγγάνων κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, προβλήθηκε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την παραμονή της τελετής στη μνήμη των χιλιάδων Αθίγγανων, Ρομά, και Μανούς που έπεσαν θύματα γενοκτονίας από τους ναζί.

«Εκανα μια ταινία, σαν ένα φως μικρό σαν κερί αλλά που μπορεί να φωτίσει μέχρι τον Καναδά», σχολίασε ο Γάλλος σκηνοθέτης, η μητέρα του οποίου ήταν Τσιγγάνα και ο πατέρας του Καβύλος (νομάδας από την Αλγερία). «Ηξερα καλά ότι δεν θα άλλαζα τον κόσμο, όμως τουλάχιστον θα μας άκουγαν», πρόσθεσε, ευτυχής για τα 350.000 εισιτήρια που έχει κόψει στη Γαλλία η ταινία του, η οποία βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία.

Την Τετάρτη, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες θα τιμήσει τη μνήμη των Τσιγγάνων, με την ευκαιρία της επετείου από την απελευθέρωση, το 1945, του στρατοπέδου Αουσβιτς-Μπίρκεναου από τα σοβιετικά στρατεύματα. Την περασμένη Πέμπτη, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας του Ολοκαυτώματος, το γερμανικό κοινοβούλιο είχε για πρώτη φορά τιμήσει τη γενοκτονία των Τσιγγάνων.

Με τη σειρά του, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα τιμήσει τη μνήμη των ανθρώπων «που είχαν για καιρό λησμονηθεί από τη συλλογική μνήμη», όπως δήλωσε η Ευρωβουλευτής των Οικολόγων, Κάθριν Γκρεζ, η οποία έχει πάρει πολλές πρωτοβουλίες υπέρ των Ρομά και των "Πλανόδιων».

Υπολογίζεται ότι 300.000-500.000 Τσιγγάνοι εξολοθρεύτηκαν κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με την ιστορικό Ενριέτ Ασεό, της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Παρισιού. Σε πολλές περιπτώσεις η γενοκτονία κατέστη δυνατή χάρη στις πολιτικές διακρίσεων που είχαν εφαρμοστεί από τις αρχές του 20ού αιώνα σε πολλές χώρες, όπως στη Γαλλία, με το "καθεστώς των νομάδων" του 1912, υπογράμμισε η Ασεό.

http://www.tovima.gr/

bb είπε...

Ανώνυμε 6:18, οπωσδήποτε ο καθένας μπορεί να αγωνιστεί με τον τρόπο του και από οποιοδήποτε πεδίο, αλλά την οργάνωση, την οικονομική ενίσχυση, την αναγνωρισημότητα ως μακεδονική οργάνωση την έχει ΜΟΝΟ το κόμμα. Όλοι οι άλλοι είναι freelance αγωνιστές και φυσικά δεν μπορεί κανείς να τους κατηγορήσει ότι δεν κάνουν αρκετά, αφού δεν υπάρχουν γι’ αυτούς συντονισμένες ενέργειες με κάποια οργάνωση. Το κόμμα όμως απλά μας δουλεύει όλους ότι τάχα «αγωνίζεται».... Η, τουλάχιστον, αυτό γράφουν στην Νόβα Ζόρα ότι κάνουν! Εάν κάποιους Μακεδόνες τους ικανοποιεί αυτή η κατάσταση, δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι δεν πρέπει να εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους, αφού το κόμμα εκπροσωπεί τους Μακεδόνες και όχι μόνο κάποιους ιδεολογικούς του οπαδούς. Το κόμμα είναι εθνικό και όχι ιδεολογικο-πολιτικό και ως τέτοιο θα έπρεπε να αγωνίζεται.
Πάντως, είναι άδικο να καταλογίζονται ίδιες ευθύνες στους μεμονωμένους αγωνιστές με τα στελέχη του κόμματος, για την κακή πορεία του αγώνα για την υπόθεση των δικαιωμάτων των Μακεδόνων στην Ελλάδα!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 2/2/11- 6:18 με κάνεις και επανέρχομαι. Το τι θα πουν οι επικριτές σας και τι θα πείτε εσείς γι’ αυτούς έχει μικρή σημασία μπροστά σε αυτό που λέει η ίδια η πραγματικότητα. Και δυστυχώς για εσάς, και κυρίως για το ουράνιο τόξο, η πραγματικότητα δικαιώνει τους επικριτές σας. Απ’ ότι κατάλαβα έχετε πετάξει έξω εκείνους που τράβηξαν το μεγάλο ζόρι τα πρώτα χρόνια και τα πήγαν πολύ καλύτερα από εσάς στην ηγεσία του κόμματος. Και το χειρότερο ότι παρά την πολύ κακή πορεία του κόμματος δεν τους καλέσατε στο συνέδριο αναδιοργάνωσης. Έτσι τους αναγκάσατε να κάνουν την κριτική τους δημοσίως. Αφού όπως λές έχουν απομονωθεί από τους Μακεδόνες, ποιος ο λόγος να μη τους καλέσετε? Θα ήταν απομονωμένοι μέσα στο κόμμα και η ζημιά για εσάς και το κόμμα θα ήταν μικρότερη. Άρα για κάποιο λόγο τους φοβάστε. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό να δημιουργήσει υποψίες για τα κίνητρά σας. Και τέλος πάντων απορώ, δεν υπάρχουν κάποιοι σώφρονες εκεί μέσα να αντιδράσουν σωστά? Δεν βλέπουν που οδηγείται το κόμμα? Πάρτε και λίγο σοβαρά τις παρατηρήσεις των άλλων. Δεν τις κάνουν όλοι από κάποια προκατάληψη εναντίον σας. Πολύ εύστοχη η παρατήρηση προηγούμενου σχολιαστή για την πολιτική σχολίων της εφημερίδας σας. Δημιουργεί μια εικόνα κάθε άλλο παρά καλή για εσάς. Ούτε σε ποδοσφαιρικά μπλοκ δεν παρατηρούνται τέτοια χάλια. Ή βάλτε κάποιο σοβαρό άτομο να το διαχειριστεί ή καταργήστε το.

Ανώνυμος είπε...

κανένα δικαίωμα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ κομματικής εκπροσώπησης των Μακεδόνων δεν έχει το Ουράνιο Τόξο...
όπως συμβαίνει με όλα τα κόμματα , εθνοτικά και μη , όσοι διαφωνούν ιδρύουν άλλα κόμματα...
αυτό το βλέπουμε και στο μακεδονικό κράτος στο οποίο οι αλβανοί εκφράζονται και ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΤΑΙ από 3-4 αλβανικά κόμματα...
για αυτό η άποψη που λέει ότι αν είμασταν εμείς στην ηγεσία το μακεδονικό κίνημα θα είχε ανοδική πορεία είναι αβάσιμη και μίζερη...
όσοι λοιπόν ενδιαφέρονται για την μακεδονική εκπροσώπηση ΜΕΡΙΔΑΣ Μακεδόνων , μπορούν ελεύθερα να ιδρύσουν κόμμα και να καταθέσουν στον μακεδονικό λαό το πρόγραμμά τους...
οι μακεδόνες της ελλάδος ελεύθερα τότε θα μπορούν να επιλέξουνε..

Ανώνυμος είπε...

Ελληνες ή ελληναράδες;

ΣΗΦΗΣ ΠΟΛΥΜΙΛΗΣ | Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

«Δεν θα γίνεις Ελληνας ποτέ, Αλβανέ, Αλβανέ»... Θα θυμάστε ασφαλώς το αλήστου μνήμης σύνθημα που κυριαρχούσε πριν από μερικά χρόνια από διάφορους ελληναράδες. Δεν ξέρω αν το συνειδητοποιούν, αλλά με την απόφασή τους οι δικαστές του ΣτΕ που έκριναν αντισυνταγματικό τον νόμο για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας, άρα και τη συμμετοχή τους στις δημοτικές εκλογές, νομιμοποιούν απολύτως αυτή την παράλογη λογική...

Την ώρα που σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες είναι αρκετή η μόνιμη διαμονή για να έχει κάποιος δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές, οι κύριοι δικαστές επαναφέρουν το «δίκαιο του αίματος», με επιχειρήματα μάλιστα που μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Ποιος και πώς θα κρίνει αν υπάρχει «η προϋπόθεση του δεσμού προς το ελληνικό έθνος»; Πόσα χρόνια, ή μήπως αιώνες, χρειάζονται σύμφωνα με τους δικαστές μας για να διαπιστωθεί αυτός ο δεσμός; Και σε ποια ζυγαριά θα μετράμε αν οι αιτούντες πολιτογράφηση «αποδέχονται εθελουσίως τις αξίες που συνάπτονται προς τον Ελληνισμό και την εντεύθεν απόκτηση ελληνικής συνειδήσεως»;

Μήπως θα τους βάζουμε να απαντούν σε ειδικά τεστ για το αν ασπάζονται τα κυρίαρχα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη μας; Επιστρέφουμε δηλαδή, σύμφωνα με τη λογική των δικαστών, στην εποχή που όποιος δεν συμφωνεί με το «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» δεν είναι Ελληνας;

Αν οι κορυφαίοι, κατά τεκμήριον, δικαστές της χώρας υιοθετούν τέτοιου είδους βαθιά συντηρητικές αντιλήψεις, πώς περιμένουμε να αντιδράσουν οι απλοί πολίτες; Αν οι δικαστές θεωρούν μετανάστες που ζουν εδώ 10, 20 ή και παραπάνω χρόνια ή παιδιά που έχουν γεννηθεί εδώ και ο μόνος ουσιαστικά τόπος που ξέρουν είναι η Ελλάδα πολίτες β' κατηγορίας, γιατί να μας εντυπωσιάζουν φαινόμενα ρατσισμού ή ξενοφοβίας που βλέπουμε γύρω μας;

Αν η στοιχειώδης προσπάθεια ενσωμάτωσης μιας μερίδας μεταναστών, που αποδεδειγμένα αποτελούν κομμάτι της κοινωνίας μας, δεν μπορεί να προχωρήσει, τότε το τεράστιο αυτό πράγματι πρόβλημα που μας ταλανίζει χρόνια, όχι απλώς δεν πρόκειται να λυθεί, αλλά θα μας δημιουργεί όλο και περισσότερα προβλήματα...


http://www.tovima.gr/

Ανώνυμος είπε...

Θέμος Αναστασιάδης: Κομιστής, άρα και "εθναμύντορας"
τάδε έφη SPY Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011 ,

Εδώ και δεκαετίες παρατηρούμε στην Ελλάδα το φαινόμενο των καθιερωμένων μαϊντανών.

Τουτέστιν, 40-50 εδραιωμένοι μαϊντανοι που περιφέρονται καθημερινά και επί σειρά ετών σε όλα τα καναλοπαράθυρα και έχουν απόψεις σε βαθμό ειδήμονα για τα πάντα. Αλλάζουν τις ακαδημαϊκές ιδιότητες σαν τα πουκάμισα σε χρόνο dt. Από Νομικοί, γίνονται Εγκληματολόγοι, για να γίνουν στο επόμενο δεκάλεπτο Σεισμολόγοι, έπειτα Ιατροδικαστές, αργότερα Πολιτικοί Μηχανικοί κ.ο.κ..

Το αυτό ισχύει και στην έντυπη δημοσιογραφία φυσικά, αφού οι προαναφερθέντες μαϊντανοί έχουν χωμένες τις ρίζες τους και εκεί.

Ένας από αυτούς τους "επαΐοντες" μαϊντανούς είναι και το πνευματικό τέκνο της "show biz"-γλίτσας που ακούει στο όνομα Πέτρος Κωστόπουλος. Ο Θέμος Αναστασιάδης, γνωστός και με το παρατσούκλι "Ο Κομιστής". Ο οποίος σε σημερινό άρθρο στην εφημερίδα του, φόρεσε την ακαδημαϊκή ιδιότητα του Συνταγματολόγου και έτσι ενέκρινε υπεύθυνα την απόφαση ενός επταμελούς τμήματος του ΣτΕ (και όχι της ολομέλειας) να χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό τον νόμο για την ιθαγένεια των μεταναστών.



Πηγή: Αποφεύγω να να παραθέσω συνδέσμους που παραπέμπουν σε φυλλάδες που επιχειρούν να προσελκύσουν πελατεία διά της δημοσίευσης ροζ φωτογραφιών από ιδιωτικές στιγμές.


Τη νομική ανάλυση το θέματος θα την αφήσουμε σε κάποιον πραγματικό ειδικό, όπως τον "Χασοδίκη" στο πολύ ενδιαφέρον άρθρο του "Σανγκουίνια".

Όσον αφορά τώρα το άρθρο του Κομιστή, αυτό καθαυτό, τα επιχειρήματα καφενείου που χρησιμοποιεί δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις γραμμένες -ως επί το πλείστον- σε greeklish ρατσιστικές, συνωμοσιολογικές και ακροδεξιές αρλούμπες εν είδει σχολίων, που διαβάζουμε εδώ και χρόνια από το σχετικό ανορθόγραφο περιθώριο που αλυχτάει "εθνικοπατριωτικά" στο διαδίκτυο.

"Βάζουν πρώτα τους ξένους και μετά τους Έλληνες", "κυβερνάει ο Σύριζα", "η Ελλάδα ισλαμοποιείται" και άλλα τέτοια φαιδρά, κινδυνολογικά και ακροδεξιώς οργασμικά, που προκαλούν την απορία για το ποιός αντέγραψε ποιόν. Οι ηλίθιοι τον Κομιστή, ή ο Κομιστής τους ηλιθίους;

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρόκειται πάντως για καινούργιο φαινόμενο. Η φτηνιάρικη χυδαιότητα του Κομιστή στην αρθρογραφία του έχει ένα "αξιοσέβαστο" ιστορικό, το οποίο είχε αποκορυφωθεί με το περήφανο γιαούρτωμά του.

Πχ. για την ταινία "Η λίστα του Σίντλερ", που είχε να κάνει με τους Εβραίους του ολοκαυτώματος, είχε γράψει: "Έχετε να χάσετε τέσσερις ολόκληρες ώρες; Να πάτε να δείτε τη 'Λίστα του Σίντλερ'. Μέχρι και τα ελάχιστα γυμνά που έχει είναι φούρνου"
Περισσότερες εξυπνακίστικες κωμι(στι)κές αηδίες, εδώ.

Στην περίπτωση του Κομιστή, εκτός των άλλων, παρατηρείται και η εξής αντίφαση:
Πως γίνεται να κόπτεται κάποιος τόσο πολύ για "το καλό της πατρίδας", όταν το όνομα του ιδίου αποτελεί εμπράκτως ένα από τα ιστορικά πια παραδείγματα της Διαφθοράς σε αυτής τη χώρα, δηλαδή του Νο1 παράγοντα που οδήγησε τον τόπο στην κατρακύλα που βιώνουμε σήμερα.

Ο Κομιστής, ή αλλιώς το corruption-symbol των αρχών του 21ου αιώνα στην Ελλάδα, ή αλλιώς η ενσάρκωση της διεφθαρμένης δημοσιογραφίας που συναλλάσσεται με κυβερνήσεις για να ξεπλύνει βρώμικο χρήμα, είναι ο τελευταίος που δικαιούται να μιλήσει για "το καλό της πατρίδας" και μάλιστα βάλλοντας, αυτός και η ρυπαρή κιτρινοφυλλάδα του, εναντίον των μόνων αθώων σε αυτή τη βρώμικη υπόθεση. Τους μετανάστες.


Το μόνο καλό που μπορούμε να αναγνωρίσουμε στον Κομιστή, είναι πως και αυτός επιβεβαιώνει στο έπακρο την ιστορική φράση του Σάμιουελ Τζόνσον:

"Ο πατριωτισμός/εθνικισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων"





ΥΓ:
Ας ρωτούσε τουλάχιστον σε εκείνα τα πολιτισμένα ευρωπαϊκά κράτη, που έτρεχε κουβαλώντας τα αγνώστου προελεύσεως 5,5 εκατομμύρια στις μαύρες σακούλες, αν το "δίκαιο του αίματος", που επικαλείται το ΣτΕ, αποτελεί το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κριτήριο για την αναγνώριση του δικαιώματος ψήφου, ή ισχύει και το δίκαιο του εδάφους....
Οταν στην υπερεθνικιστική Ελλάδα κοινό αίμα ελληνικό δεν έχει κανένας έλληνας πολίτης...!!!
και πρωταρχικά ο κατάμαυρος χρυσαυγίτης Αρχηγός...

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΧΟΡΤΑΤΟΣ...
ΣΤΑΥΡΟΣ Π. ΨΥΧΑΡΗΣ |
Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Το περιστατικό μοιάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό: ένα ζευγάρι ελλήνων μεταναστών στη Σουηδία, στις αρχές της δεκαετίας του ΄70, ετρέφετο επί έξι σχεδόν μήνες με... ζωοτροφές!

Ψώνιζαν τρόφιμα από ένα σουπερμάρκετ και μη γνωρίζοντας τη γλώσσα έπαιρναν από τα ράφια τροφές με κρέατα κατάλληλα μόνο για σκύλους και γάτες...

Υπάρχουν ίσως και χειρότερα. Και ένας λαός που έχει τροφοδοτήσει τη διεθνή Μετανάστευση με εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες, που έχει δημιουργήσει «ελληνικές πόλεις» μέσα σε μεγαλουπόλεις όπως το Σικάγο της Αμερικής, θα πρέπει να είναι επιφυλακτικός τουλάχιστον όταν αντιμετωπίζει κοινωνικά απόκληρους είτε οικονομικά ανήμπορους ξένους που βλέπουν τη σημερινή Ελλάδα σαν επίγειο... παράδεισο.

Είσαι λοιπόν ασφαλώς politically correct όταν υποστηρίζεις τους ταλαίπωρους αλλοδαπούς που κατακλύζουν διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας.

Από την άλλη πλευρά όμως δεν πρέπει να παραβλέπουμε και μερικές σκιερές πλευρές της εικόνας. Οι επίδοξοι μετανάστες, νόμιμοι και παράνομοι, είναι εκείνοι που πρώτοι εφάρμοσαν στην πράξη τις οδηγίες της... τρόικας- εδώ και πολλά χρόνια. Διότι πολλών Ελλήνων η περιουσία αυξήθηκε επειδή είχαν στη δούλεψή τους φτηνό εργατικό δυναμικό, αλλοδαπούς εργάτες εργαζόμενους σε χωράφια, εργοτάξια και φάμπρικες αντί πινακίου φακής. Χωρίς αυξήσεις, επιδόματα, δώρα και συλλογικές συμβάσεις...

Αν σήμερα υπάρχει ανεργία, εν πολλοίς αυτή οφείλεται στο ότι εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαποί απασχολούνται σε κάθε είδους εργασία- κατά προτίμηση στα αληθώς βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Πρέπει κάποια στιγμή να σοβαρευτούμε. Δεν γίνεται και το κρέας απείραχτο και ο σκύλος χορτάτος...

Ανώνυμος είπε...

Αποψη: Το έθνος είναι ζωντανό σύνολο

Toυ Δημητρη Xριστοπουλου*

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει καταγραφεί στη θεσμική μνήμη του ελληνικού νομικού κόσμου ως ένα φιλελεύθερο, ανοιχτό στα κελεύσματα των καιρών, δικαστήριο. Ας ελπίσουμε ότι η απόφαση 350/2011 του Δ΄ Τμήματός του, με την οποία παραπέμπεται στην Ολομέλεια το ζήτημα της συνταγματικότητας του νόμου 3838/2010 είναι μια κακή παρένθεση και ότι η επερχόμενη απόφαση της ολομέλειας του Δικαστηρίου θα τιμήσει την ιστορία του ΣτΕ. Δυσκολεύομαι να σκεφτώ, αλήθεια, πώς ο Ελληνας δικαστής το 2011 συνάγει ότι είναι υποχρέωση του νομοθέτη «να διαφυλάσσει την εθνική ομοιογένεια» -σαν η εθνική ομοιογένεια να είναι ένα νομικό μέγεθος- ή ακόμη περισσότερο ότι «αποσυντίθεται η έννοια του έθνους» μέσω διατάξεων τού εν λόγω νόμου, σαν να δύνανται οι νόμοι να διαλύουν τα έθνη. Η απόφαση αυτή, πριν και πέρα από πολλά άλλα, δείχνει μια υπαρξιακή ανασφάλεια που οδηγεί τους δικαστές στην προφανώς ατυχή διαπίστωση πως το έθνος είναι ένα στατικό νομικό μέγεθος στο όνομα του δικαίου του αίματος. Το έθνος -το ελληνικό έθνος εν προκειμένω- είναι μια ζωντανή συλλογικότητα, η οποία χρωστά τη δύναμή της στην κινητικότητά της. Πάντα κάποιοι «νέοι» θα μπαίνουν και κάποιοι «παλιοί» θα βγαίνουν. Αλήθεια, λίγοι Ελληνες έγιναν Αμερικανοί; Αυτό διδάσκει η ιστορία της μετανάστευσης προς την Ελλάδα και της αποδημίας από την Ελλάδα. Αν στερήσουμε στους «νέους», εν προκειμένω στη δεύτερη μεταναστευτική γενιά, την αυτοδίκαιη δυνατότητα συμπερίληψης στον ελληνικό λαό μετά έξι χρόνια παρακολούθησης του ελληνικού σχολείου, απλώς στερούμε από την πολιτική μας κοινότητα μια μεγάλη δύναμη αναζωογόνησης, η οποία έχει αποδειχθεί σωσίβιο για τα περισσότερα από τα κράτη που διαχειρίστηκαν το μέλλον μειζόνων μεταναστευτικών πληθυσμών. Πάντα η Ιστορία έχει κάτι να διδάξει, ακόμη και αυτήν την πλειοψηφία των δικαστών του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ.

*Πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, πανεπιστημιακός.

Ανώνυμος είπε...

Hμερομηνία : 03-02-11

Κομισιόν: Ορατή η πορεία προς μια ολοκληρωμένη οικονομική διακυβέρνηση


Προς μια ολοκληρωμένη οικονομική διακυβέρνηση οδεύει έως το καλοκαίρι η Ευρωπαϊκή Ένωση, με βάση τα όσα ανέφερε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου οικονομίας, Όλι Ρεν.

Ερωτηθείς κατά την τακτική ενημέρωση προς τον Τύπο στις Βρυξέλλες, ποια είναι η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το «σύμφωνο ανταγωνιστικότητας» που προωθούν η Γερμανία και η Γαλλία, ο κ. Αλταφάζ απάντησε ότι το εν λόγω σύμφωνο περιλαμβάνει πολλά στοιχεία από τις προτάσεις περί οικονομικής διακυβέρνησης που έχει καταθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τους τελευταίους μήνες.

Ο Αλταφάζ, εμμέσως πλην σαφώς, δήλωσε ότι οι γαλλογερμανικές προτάσεις είναι στο ίδιο μήκος κύματος με την ετήσια έκθεση για την ανταγωνιστικότητα στην ΕΕ που πρόσφατα παρουσίασε η Επιτροπή, καθώς και με το νομοθετικό πακέτο για την οικονομική διακυβέρνηση, τη βελτίωση της μακροοικονομικής ισορροπίας και της ανταγωνιστικότητας των κρατών μελών που παρουσίασε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Η χρηματοπιστωτική κρίση και η κρίση χρέους στην ευρωζώνη απέδειξαν ότι δεν αρκεί η επιτήρηση των δημόσιων οικονομικών των κρατών μελών, αλλά παράλληλα χρειάζεται ο συντονισμός των οικονομικών πολιτικών τους», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής και πρόσθεσε λέγοντας: «χρειάζεται ένας αποτελεσματικός μηχανισμός, ο οποίος, όταν κρίνεται απαραίτητο, θα επιβάλει κυρώσεις στα κράτη μέλη που δεν σέβονται τις δεσμεύσεις τους έναντι της ΕΕ».

Καταλήγοντας, ο κ. Αλταφάζ δήλωσε ότι στόχος είναι οι νομοθετικές προτάσεις της Επιτροπής για την οικονομική διακυβέρνηση στην ΕΕ, να έχουν εγκριθεί έως το καλοκαίρι (από το Συμβούλιο της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) και να εφαρμοστούν λίαν συντόμως στα κράτη μέλη.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 3/2/11 - 10:55
Οι Αλβανοί στη Μακεδονία των Σκοπίων έχουν 3 κόμματα αλλά παίρνουν το σύνολο σχεδόν των αλβανικών ψήφων. Εσείς παίρνετε 5 χιλιάδες και λες στους άλλους να κάνουν άλλο κόμμα? Ήθελα να ήξερα αν αυτή είναι άποψη του ουράνιου τόξου ή προσωπική σου. Αν είναι του ουράνιου τόξου τότε είναι προφανές γιατί δεν πάει καλά.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ερώτηση υπέβαλε προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με την χορηγία της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος σε ανθελληνική τηλεοπτική σειρά.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το πρώτο επεισόδιο της ιστορικής τηλεοπτικής σειράς «1821 - Η γέννηση μιας ιδέας» (ο αρχικός τίτλος ήταν το ανιστόρητο «1821 – Η γέννηση ενός Έθνους»!) που προβλήθηκε προ ολίγων ημερών από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με διαμαρτυρίες εκατοντάδων τηλεθεατών, καθηγητών, ιστορικών, δημοσιογράφων κ.λπ. οι οποίες διοχετεύθηκαν στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ, η εν λόγω τηλεοπτική σειρά παραποιεί την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους συντονισμένη πλήρως με τις επιταγές των υποστηρικτών της παγκοσμιοποιήσεως για πλήρη απόδομηση των Εθνών-κρατών! Εμφανίζει το Ελληνικό Έθνος να γεννάται κατά την περίοδο του 1821 (αγνοώντας προκλητικά την μακραίωνη προηγούμενη ιστορία και συνέχειά του), αποθεώνει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, σχεδόν υβρίζει ιστορικές μορφές του Ελληνισμού όπως ο Κολοκοτρώνης κ.λπ.! Συντελεστές της σειράς είναι γνωστά άτομα για τις νεοταξικές και ανθελληνικές τους θέσεις όπως ο κ. Θ. Βερέμης (επιστημονικός σύμβουλος) και ο κ. Π. Τατσόπουλος (παρουσιαστής).
Το εξοργιστικότερο όμως της όλης υποθέσεως είναι ότι ως χορηγός της κάθε άλλο παρά ιστορικής αυτής τηλεοπτικής σειράς εμφανίζεται και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος! Μία Τράπεζα σαφώς δημοσίου χαρακτήρος, η οποία έχει την δική της ιστορία που είναι ταυτισμένη με τον εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό μας βίο και που πραγματικά έχει συμβάλλει πολυτίμως μέχρι τώρα στην ελληνική εθνική και ιστορική αυτογνωσία με πλήθος αξιολόγων εκδόσεων, πολιτιστικών εκδηλώσεων κ.λπ. Συνεπώς,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1. Πότε και από ποιους επροτάθη, πότε και από ποιους ελήφθη η ανωτέρω απόφαση για χορηγία της συγκεκριμένης τηλεοπτικής σειράς εκ μέρους της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος;
2. Με ποιο σκεπτικό ελήφθη η απόφαση αυτή για οικονομική υποστήριξη μιας αντιεπιστημονικής και κατάπτυστης δήθεν ιστορικής σειράς που προωθεί τον εθνομηδενισμό και την διάρρηξη του κοινωνικού μας ιστού χάριν αυτών που θέλουν να επιβάλλουν εκβιαστικά και παρά φύση στην Πατρίδα μας το ιδεολόγημα του πολυπολιτισμού;
3. Μετά την αναμενόμενη θύελλα αντιδράσεων εκ μέρους της ελληνικής κοινωνίας, προτίθεται η Ε.Τ.Ε. να άρει την χορηγία της προς την τηλεοπτική εκπομπή έτσι ώστε να συμβαδίσει, ως οφείλει, με το κοινό αίσθημα;


Αθήναι, 3 Φεβρουαρίου 2011
----------------------------------------------------------
οι ανθέλληνες ελληνομέτρες στις επάλξεις...
όλα τα σημερινά έθνη αποδέχονται ότι γεννήθηκαν τον 18-19 αιώνα..
εξαίρεση το πολιτιστικά ανύπαρκτο αλλά ιδεολογικά ισχυρό ελληνικό έθνος...
το κοινό αίσθημα κ. πολατίδη δεν το εκφράζουν οι ακροδεξιοί ψηφοφόροι σας ...
Ευτυχώς...

Ανώνυμος είπε...

10:55
Εσείς που χαντακώσατε το Ουράνιο Τόξο λέτε σ εκείνους που το ίδρυσαν να κάνουν άλλο κόμα?
Αυτό αν δεν είναι γαϊδουριά τότε τι είναι? Μ αυτά που λες επιβεβαιώνεις τις κατηγορίες που σας φορτώνουν.
Δεν ξέρω αν θέλουν να επιστρέψουν, αλλά αν θέλουν έχετε χρέος να τους ζητήσετε συγνώμη και να τους καλέσετε. Αλλιώς θα χάσετε και άλλους οπαδούς σας.

Ανώνυμος είπε...

βρέ υποστήριξη από τους αντιμακεδόνες, ακροδεξιούς εθνικιστές...
τυχαίο... δεν νομίζω...
κροκοδείλια δάκρυα από οπαδούς του πλεύρη και του καρατζαφύρερ...

rus-rom είπε...

Eνδιαφερουσες παρατηρησεις , που θα ηθελα να τις συζητησουμε απο κοντα στο συνεδριο που θα κανει η μακεδονικη σας οργανωση στην Θεσσαλονικη/Σολουν πατωντας στα βηματα της ΕΜΕΟ και δεν εχει κανει το Ουρανιο Τοξο