Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

24 Μαρ 2011

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1905 - ΖΑΓΚΟΡΙΤΣΑΝΗ


Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης για τους Μακεδόνες της θηριωδίας των ελληνικών συμμοριών εναντίον του άμαχου μακεδονικού πληθυσμού, στη διάρκεια του αντί-μακεδονικού αγώνα της Ελλάδας στην Μακεδονία. Τα άγρια εγκλήματα των Ελλήνων κατά των Μακεδόνων συνεχίστηκαν και μετά την προσάρτηση μέρους της Μακεδονίας στην Ελλάδα, με σκοπό την γενοκτονία και ολοκληρωτικό αφανισμό του μακεδονικού γηγενούς πληθυσμού της.


Η σφαγή στη Ζαγκορίτσανη είναι ένα σύμβολο αυτής της γενοκτονίας.

Περισσότερα εδώ

49 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολύ καλή ανάρτηση..!!!
ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν οι αναρτήσεις για τα εγκλήματα του επίσημου τακτικού ελληνικού στρατού εισβολής στη ξένη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ το 1912...
με τον αφανισμό και την πυρπόληση εκατοντάδων 100% μακεδονικών χωριών...
ιδιαίτερα στους νομούς κιλκίς και δράμας...

Ανώνυμος είπε...

enet.gr
Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Προς άρση του χαρακτηρισμού «παραμεθόριες περιοχές»

Τις προτάσεις για τον αποχαρακτηρισμό των «παραμεθόριων» περιοχών και την αναθεώρηση των διατάξεων που αφορούν στις δικαιοπραξίες σε αυτές εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με έγγραφο που έστειλε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.
"Είναι προφανές ότι στην εποχή μας δεν έχει νόημα ο χαρακτηρισμός, για παράδειγμα του νομού Θεσσαλονίκης ως παραμεθορίου για λόγους ασφαλείας", αναφέρει στο έγγραφο, με το οποίο απαντά σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Κουκοδήμου.

Ο βουλευτής ανέφερε σε ερώτησή του ότι οι ξένοι που προέρχονται από ΜΗ κοινοτικές χώρες και θέλουν να αποκτήσουν κατοικία σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα και σε πολλά νησιά του Αιγαίου, έχουν να αντιμετωπίσουν τη γραφειοκρατία, επειδή οι περιοχές έχουν χαρακτηριστεί παραμεθόριες.
------------------------------------------------------------
χιλιάδες πολίτες του ισραήλ , της ρωσίας , της τουρκίας ενδιαφέρονται να αγοράσουν ελληνικά ακίνητα/κατοικίες..
αυτό είναι ντε φάκτο αδύνατο σήμερα λόγω του παραπάνω χαρακτηρισμού που συνεπάγεται έλεγχο της ΕΥΠ, διάρκειας έως 18 μηνών...
ο οποίος συχνά αποβαίνει αρνητικός...

Ανώνυμος είπε...

Οι Έλληνες αγοράζουν ακίνητα, αλλά στην...Τουρκία

02 Ιουλίου 2010

Μεγάλη άνοδο σε αγορές γης και real estate στην Τουρκία από ξένους επενδυτές δείχνουν τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία των αρχών της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet, με τους Έλληνες μάλιστα να κατατάσσονται στην τρίτη θέση, πίσω από Βρετανούς και Γερμανούς.

Από το 1923 έως τον Απρίλιο του 2008, ξένοι επενδυτές είχαν αγοράσει εκτάσεις περίπου 39 εκατ. τ.μ., με τον αριθμό αυτό να διαμορφώνεται σε 25 εκατ. τ.μ. μόνο την τελευταία διετία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τον μήνα Μάιο, περίπου 32.000 Βρετανοί κατέχουν πάνω από 6 εκατ. τ.μ. στην Τουρκία, ακολουθούν οι Γερμανοί με περίπου 3,5 εκατ. τ.μ. και οι Έλληνες με 3 εκατ. τ.μ.

Οι Βρετανοί έχουν δείξει τη μεγαλύτερη προτίμηση για αγορές στην Mugla, οι Γερμανοί στην Αττάλεια και την Άγκυρα, ενώ στην Κωνσταντινούπολη το εντονότερο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από Άραβες.

Οι μεγαλύτερες ελληνικές επενδύσεις εντοπίζονται στην βορειοδυτική επαρχία της Bursa, όπου περίπου 5.000 Έλληνες έχουν αγοράσει λίγο περισσότερα από 1 εκατ. τ.μ.

Ανώνυμος είπε...

πριν και μετά το βέτο πολοί κυβερνητικοί πολιτικοί συμφωνούσαν ότι αυτό αποτελεί παραβίαση του άρθρου 11 , παρ.1 αλλά το δικαιολογούσαν με τον ισχυρισμό ότι και η μακεδονία παραβιάζει άλλα άρθρα της συμφωνίας και με το ότι για αυτούς τους λόγους η συμφωνία είναι νεκρή...

Ανώνυμος είπε...

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

Δικαστήριο Χάγης: «Ο Καραμανλής αναγνώρισε το βέτο στο Βουκουρέστι»


Ο Bρετανός καθηγητής Φίλιπ Σαντς/ Philip Sands, ο οποίος είναι μέλος της μακεδονικής νομικής ομάδας, υπενθύμισε το ιστορικό της δημιουργίας του μακεδονικού κράτους το 1944.
Το κράτος που ονομάζεται σήμερα «Δημοκρατία της Μακεδονίας ήταν γνωστό ως Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας και ως Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τμήμα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας και με την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του ονομάστηκε Δημοκρατία της Μακεδονίας, το 1991, είπε ο Σάντς.
«Περισσότερες από πέντε δεκαετίες, δηλαδή περισσότερα από 50 χρόνια, ο κατηγορούμενος δεν είχε αντιρρήσεις για το όνομα του ενάγοντος» υποστήριξε ο Βρετανός νομικός.

Επίσης ο Τζον Δ. Μάρφι, /J. Murphy, ο οποίος είναι και αυτός μέλος της μακεδονικής νομικής ομάδας, δήλωσε, ότι δεν υπάρχει απόδειξη ότι άλλη χώρα, εκτός από την Ελλάδα, ήταν αντίθετη στην ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
«Στο τέλος του 2007 και στις αρχές του 2008, ο κατηγορούμενος, άρχισε μια άγρια και συστηματική εκστρατεία κατά της ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, μόνο και μόνο, γιατί δεν είχε επιλυθεί η διαφορά με το όνομα», είπε ο Μάρφι.
Πέρα από την ενδιάμεση συμφωνία, η Ελλάδα δήλωσε ότι θα προστατεύσει τα εθνικά της συμφέροντα.
Ο Μάρφι αναφέρθηκε σε ομιλία του Έλληνα, τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, τον Απρίλιο του 2008, αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.
«Αποφασίσαμε ομόφωνα, η Αλβανία και η Κροατία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Λόγω του ελληνικού βέτο η FYROM δεν εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ. Είπαμε σε όλους, με κάθε δυνατό τρόπο, ότι η αποτυχία επίλυσης της διαφοράς, θα εμπόδιζε την ένταξή τους στη Συμμαχία. Και αυτό κάναμε, ανέφερε ο Μάρφι επικαλούμενος μέρος της ομιλίας Καραμανλή, μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.
Η μακεδονική ομάδα θα συνεχίσει ν αναπτύσσει τα επιχειρήματά της μέχρι και αύριο. Μετά στις 24 και 25 Μαρτίου η ελληνική πλευρά θα πρέπει να θέσει τα αντεπιχειρήματά της.
Στη δεύτερη φάση, στις 28 Μαρτίου, η νομική ομάδα που θα εκπροσωπήσει την πΓΔΜ, θα έχει την ευκαιρία να απαντήσει προφορικά στους ελληνικούς ισχυρισμούς.
Η ακροαματική διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 30 Μαρτίου και η τελευταία λέξη θα είναι της ελληνικής πλευράς.

Ανώνυμος είπε...

Εθνικές αλήθειες

Ριχάρδος Σωμερίτης

Γιορτάζουμε αύριο την επέτειο της Επανάστασης. Που δεν άρχισε στις 25 Μαρτίου 1821 μήτε στα Καλάβρυτα και από τον Μητροπολίτη Γερμανό, αλλά αυτό δεν έχει τελικά καμιά σημασία: μας το είπαν, το πιστέψαμε, ο μύθος έγινε σύμβολο.

Το σύμβολο αυτό, μαζί με πολλά άλλα της ηρωικής εκείνης εποχής, είναι πολύτιμο αρκεί να μην μετατρέπεται σε μαχητικό σύνθημα εναντίον των ιστορικών που προσπαθούν να ερευνήσουν και να καταγράψουν σιγά - σιγά την αλήθεια.

Σε αντίθεση με τον Διονύσιο Σολωμό μερικοί θεωρούν ότι το εθνικό συμφέρον επιβάλλει το ψεύδος. Έχουν άδικο.

Η γνώση της πραγματικής ιστορίας είναι χρήσιμη. Στην πραγματική αυτή ιστορία περιλαμβάνεται ο διαρκής εμφύλιος συχνά τοπικιστικού και οικονομικού χαρακτήρα που λίγο έλειψε να οδηγήσει στην αποτυχία του εγχειρήματος αν δεν μας έσωζαν οι Μεγάλες Δυνάμεις (Ναβαρίνο και όχι μόνο) που από τότε καθυβρίζουμε. Όπως και η ασύστολη και ιδιοτελής κατασπατάληση των πανάκριβων δανείων - τότε άρχισαν τα όσα μας καταδυναστεύουν σήμερα.

Όπως και η άρνηση του «σύγχρονου» στο όνομα της «παράδοσης» και, στην πραγματικότητα, η άρνηση ενός σύγχρονου κράτους στο όνομα της κυριαρχίας μερικών τοπικών αρχόντων για τους οποίους η Επανάσταση ήταν η αντικατάσταση του Πασά από τους ίδιους. Να γιατί η δολοφονία του Καποδίστρια βαραίνει τόσο στο εθνικό μας
υποσυνείδητο.

Σήμερα η χώρα έχει γεμίσει ασφυκτικά από δήθεν και τόσο συχνά ιδιοτελείς όπως πάντα πατριώτες που «αντιστέκονται» σε νέες «κατοχές» και σε κάθε μέτρο εξυγίανσης της δημόσιας οικονομίας. Δεν είναι όμως πολλοί εκείνοι που «αντιστέκονται» στον παραδοσιακό πειρασμό της φοροδιαφυγής και στην τάση φυγής των κεφαλαίων.

Δεν είναι πολλοί όσοι καταλαβαίνουν ότι μόνο με κοινή προσπάθεια, φαντασία και δουλειά, πολλή δουλειά, μπορεί η χώρα να ξαναπάρει μπροστά ανεξάρτητα από το ποιός κυβερνά. Δεν είναι πολλοί όσοι κλείνουν τα μάτια, όταν δεν χαμογελάνε με κρυφή ικανοποίηση, μπροστά στην τόσο επικίνδυνη δραστηριότητα των κάθε λογής ακραίων τραμπούκων που οδηγούν στην ανωμαλία. Όπως άλλοτε.

Μα τέλος πάντων τόσο εύκολα σε αυτή τη χώρα ξεχάσαμε το τι σημαίνει αλήτης και «αγανακτισμένος πολίτης» και σε τι οδηγεί;

Οι ίδιοι επαγγελματίες αριστεροδέξιοι «υπερπατριώτες» κοπιάζουν με πείσμα να εμποδίσουν κάθε πρόοδο στα λεγόμενα «εθνικά θέματα» χαρακτηρίζοντας «προδότες» όσους επιμένουν αναζητώντας τίμιες και εποικοδομητικές λύσεις. Ενώ όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι χωρίς τη λύση αυτών των προβλημάτων, απλή είναι η πρόβλεψη, «δεν θα δούμε Θεού πρόσωπο». Οι περίφημες «αμυντικές δαπάνες» μας οδήγησαν σε μεγάλο βαθμό στον άκρατο δανεισμό και συχνά στη διαφθορά. Τα περίφημα «αδιαπραγμάτευτα» μας έκοψαν τόσους δρόμους επιρροής και ανάπτυξης στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο και ακόμα και στην Ευρώπη.

Χρόνια πολλά!

Ανώνυμος είπε...

Η δίκαιη εξέγερση του 21 έγινε σε πολιτική και ΟΧΙ σε «εθνική» βάση

24/03/2011
Του Νάσου Θεοδωρίδη*

Στην ελληνική ιστοριογραφία, σε σχέση με το 1821, κυριάρχησε ο μύθος της «εξέγερσης σε εθνική βάση», και εκεί εντοπίζεται και η διαιώνιση της αδικαιολόγητης εχθρικής αντίληψης των Ελλήνων ενάντια στους Τούρκους ακόμη και σήμερα. Ακούμε διαρκώς ότι «μας είχαν υποδουλώσει οι Τούρκοι», αντί να ακούμε τη σωστή φράση ότι «οι λαοί των Βαλκανίων ήταν συλλήβδην υποδουλωμένοι στον σουλτάνο, ότι δεν υπήρχε δυνατότητα εκλογικής αντιπροσώπευσης, δικαστικού ελέγχου της φορολογίας που επέβαλε ο δυνάστης, εφαρμογή εγγυημένων ατομικών και πολιτικών ελευθεριών, κ.λπ.». Αυτά ήταν τα πραγματικά προβλήματα, και όχι η εθνική ταυτότητα των κυβερνώντων. Το ελληνικό κράτος όμως επίτηδες αφήνει τους πολίτες του να πιστεύουν ότι ο ένας λαός (δηλαδή οι Τούρκοι, που σημειωτέον απέκτησαν εθνική συνείδηση πολύ αργότερα, και πάντως μετά τη σύσταση ελληνικού κράτους !!) είχε δήθεν υποτάξει τον άλλον λαό (τους Έλληνες γενικώς), και δήθεν ήθελε να του επιβάλει τα δικά του εθνικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα !! Πράγμα αστείο, ανιστόρητο και πρακτικά ανέφικτο. Διότι απλούστατα δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας με τον τρόπο που αφελώς το αφηγούνται οι Έλληνες εθνικιστές για να χάψουμε το παραμύθι τους. Αλήθεια, ποιος Αμερικανός πολίτης πιστεύει σήμερα ότι κάποτε την Αμερική την είχαν υποδουλώσει οι Άγγλοι γενικώς, και όχι συγκεκριμένα ο τότε βασιλιάς της Αγγλίας Γεώργιος ενάντια στον οποίον δικαίως εξεγέρθηκαν όλοι το 1776;

Ας μην ξεχνάμε ότι οι χριστιανοί αριστοκράτες απέκτησαν από τους Οθωμανούς τον έλεγχο της ενοικίασης φόρων και τα δικαιώματα εκμετάλλευσης ορυχείων, οργανώθηκαν σε συντεχνίες και στο ναυτικό εμπόριο κέρδισαν περισσότερα προνόμια απʼ όσα είχαν πριν. Γενικά, το οθωμανικό κράτος στηριζόταν στον μεγαλύτερο βαθμό από το ελληνικό εμπόριο. Αξιοσημείωτο αυτής της φαινομενικής παραδοξότητας είναι ότι οι Οθωμανοί σέβονταν τους εμπόρους, εξάλλου ο Μωάμεθ ήταν έμπορος. (Να γιατί λοιπόν οι Έλληνες έμποροι κάνανε τεράστια περιουσία ανενόχλητοι).

Άλλο ένα στοιχείο που αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε «εθνικού χαρακτήρα» καταπίεση είναι η ύπαρξη πολλών αυτόνομων Μη Μουσουλμανικών περιοχών. Όχι μόνο η Μάνη και τα Σφακιά, αλλά και τα Άγραφα, το Ζαγόρι, η Νάουσσα, ο Τύρναβος, η Κάσος, τα Ψαρά, το Άγιον Όρος, οι Κυδωνίες (Αϊβαλί), η Τραπεζούντα, τα Αμπελάκια, το Μαλακάσι, η Ζαγορά του Πηλίου, η Ύδρα, οι Σπέτσες η Χίος και το Δουκάτο του Αιγαίου (Νάξος, Άνδρος, Πάρος, Σαντορίνη, Σίφνος και Σύρος).

Προφανώς, παρά την ανυπαρξία καταπίεσης σε «εθνική» βάση (αφού χριστιανοί και μουσουλμάνοι ήταν εξίσου θύματα της ημιφεουδαρχικής διακυβέρνησης του αυταρχικού Σουλτάνου, χωρίς οι Ρωμιοί να υφίστανται κάποιας μορφής ιδιαίτερη εθνική καταπίεση) ουδείς αρνείται την αναγκαιότητα της εξέγερσης σε καθαρά πολιτική βάση, δηλαδή ενάντια στην πολιτική καταπίεση που όλοι οι λαοί υφίσταντο από τον σουλτάνο, με στόχο την αυτοδιάθεση (και ιδίως έτσι όπως περιγραφόταν στα πρώτα συνταγματικά κείμενα ή όπως την ονειρεύτηκε ο θιασώτης της πολυπολιτισμικότητας Ρήγας Φεραίος).

(…….)

* Ο Νάσος Θεοδωρίδης είναι μέλος της Π.Κ. του ΣΥΝ Αμπελοκήπων

Ανώνυμος είπε...

Φορολογική μεταρρύθμιση ζητά η Ντόρα Μπακογιάννη

Παρουσίασε σχετικές προτάσεις της στον Επίτροπο Ολι Ρεν

24/03/2011

Την πρότασή της για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, με καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή 20% για όλους, παρουσίασε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχία, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη στον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.

Σύμφωνα με την κυρία Μπακογιάννη, το σύστημα αυτό καθιερώνει ένα «απλοποιημένο, σταθερό φορολογικό σύστημα, το οποίο θα επιτρέψει και την ανάπτυξη των επενδυτικών δυνάμεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

«Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται απελευθέρωση των δυνάμεων της, έτσι ώστε να υπάρξουν επενδύσεις και επομένως νέες θέσεις εργασίας. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με το ισχύον φορολογικό πλαίσιο» πρόσθεσε η πρόεδρος της ΔΗΣΥ μετά τη συνάντηση.

Ανώνυμος είπε...

η καταδίκη της ελλάδος στη χάγη θα επιτρέψει την μακεδονία να γίνει πλήρες μέλος σε διεθνείς οργανισμούς με τη προσωρινή της ονομασία...
ως αποτέλεσμα από τις συνομιλίες για το όνομα θα αφαιρεθεί το στοιχείο του εκβιασμού εκ μέρους της ελλάδος εναντίον της μακεδονίας...
έτσι αυτές θα επιταχυνθούν και θα επισπευσθεί η εξεύρεση μιάς αμοιβαίας επωφελούς και δίκαιας λύσης...

Ανώνυμος είπε...

ε αφου το εγραψε ο Ν. Θεοδωριδης του ΣΥΝ ετσι θα ειναι.
Κριμα που δεν τα ηξεραν ολα αυτα κ οι Φιλλεληνες που πολεμησαν στο πλευρο του εξεγερμενου λαου το 1821

Ανώνυμος είπε...

Ξερετε ποιος ειναι ο Ν. θεοδωριδης??

Αυτος που ανακοίνωσε στην "Αυγή" ότι ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ το '40

http://unews.pathfinder.gr/politics/nasos-theodwridhs-eprepe-na-eihame-synthhkologhsei-me-toys-nazi.html

Ανώνυμος είπε...

Οι Φιλέλληνες του 1821 εκεί που βρίσκονται τώρα πρέπει να το μετάνιωσαν χοντρά που πιάστηκαν κορόιδα. Για αυτό και σπανίζει η διαδοχή.

Ανώνυμος είπε...

1,26
προφανως κ διαψευστηκες απο τις μετεπειτα εξελιξεις η εισαι 'απληροφορητος"

Quotes About Greek Fighting Prowess in World War II

"Until now we used to say that the Greeks fight like heroes. Now we shall say: The heroes fight like Greeks."
-Winston Churchill (From a speech he delivered from the BBC in the first days of the Italian invasion of Greece

"For the sake of historical truth I must verify that only the Greeks, of all the adversaries who confronted us, fought with bold courage and highest disregard of death."
-Adolf Hitler (From a speech he gave at the Reichstag, 4 May 1941).

"The word heroism I am afraid does not render the least of those acts of self-sacrifice of the Greeks, which were the defining factor in the victorious outcome of the common struggle of the nations, during World War II, for the human freedom and dignity. If it were not for the bravery of the Greeks and their courage, the outcome of World War II would be undetermined."
-Winston Churchill (speech to British Parliament, 24 April 1941)

"You fought unarmed and won, small against big. We owe you gratitude, because you gave us time to defend ourselves. As Russians and as people we thank you."
-Moscow, Radio Station when Hitler attacked the U.S.S.R.

"I am sorry because I am getting old and I shall not live long to thank the Greek People, whose resistance decided World War II."
-Joseph Stalin (From a speech of his broadcast by the Moscow radio station on 31 January 1943 after the
victory of Stalingrad and the capitulation of German 6th Army Field Marshal Von Paulus)

"

"Regardless of what the future historians shall say, what we can say now, is that Greece gave Mussolini an unforgettable lesson, that she was the motive for the revolution in Yugoslavia, that she held the Germans in the mainland and in Crete for six weeks, that she upset the chronological order of all German High Command's plans and thus brought a general reversal of the entire course of the war and we won."
-Sir Robert Antony Eden (Minister of War and the Exterior of Britain 1940-1945, Prime Minister of Britain
1955-1957 - Paraphrased from a speech of his to the British Parliament on 24/09/1942)

)

"I am unable to give the proper breadth of gratitude I feel for the heroic resistance of the People and the leaders of Greece."
-Charles de Gaul (From a speech of his to the French Parliament after the end of WWII).

"The war with Greece proved that nothing is firm in the military and that surprises always await us."
-Benito Mussolini (From speech he delivered on 10/5/1941)



"Greece is the symbol of the tortured, bloodied but live Europe. Never a defeat was so honorable for those who suffered it."
-Maurice Schumann, Minister of the exterior of France 1969-1973, member of the French Academy 1974

"

"The heroic struggle of the Greek people... Against Germany 's attack, after she so thunderously defeated the Italians in their attempt to invade the Greek soil, filled the hearts of the American people with enthusiasm and moved their compassion."
-Franklin D Roosevelt, US President 1933 - 1945

Ανώνυμος είπε...

Μήπως κάποια στιγμη θα πρεπει ν ασχοληθειτε με την ιστορια του δικου σας Εθνους. Με την Οχρανα, τον Τιτο, τους Ελληνες του μοναστηριου, τους Βουλγαρους που εκδιωχτηκαν βίαια απο την αγρια πολιτικη μισους συγκεκριμενου κομματος, τους σερβους και την Αλβανικη μειονότητα. Το ξέρετε ότι οι λαοφιλεις Μποσκοφσκι και Ταρκουλοφσκι κατηγορουνται για εγκληματα πολεμου στη χάγη; Μήπως θα έπρεπε να ασχοληθειτε με το πως ξεκινησε ο εμφυλιος του 2001. Γιατι ο Γκρουεφσκι συμμαχησε με τον Αχμέτι δεχομενος τις απειλες του ότι θα ΞΑΝΑδημιουργησει στη χωρα καταστασεις εμφυλιου; Γιατι το κρατος της πγδμ ασχολειται περισσοτερο με την Ελλαδα παρα με το Τετοβο, όπου πραγματικα επικρατει ακυβερνησία; Αλλά εσείς νομιζεται ότι επικρινοντας την ιστορια εενος αλλου λαου θα γινετε καλυτεροι. Λοιπόν εφόσον η σημερινη είναι εθνικη επετειος, εσας δεν σας αφορά. Οταν έρθει η μερα εορτασμου της τρομοκρατιας του Ιλιντεν, που ειναι (κατσε να θυμηθω τι ησασταν αυτον τον καιρο)... Α, ναι κομιτατζιδικη-βουλγαρικη επετειος, τότε να βγειτε να μας πειτε για όλους εκεινους του νεκρους που αφησατε πισω σας. Φασιστομουτρα.

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο του Θεοδωρίδη: "28η Οκτωβρίου: Ο πόλεμος που τελικά δεν ήταν 'τρικούβερτο γκλέντι'", Αυγή, 27/10/2009 είναι εξαιρετικό.
Δεν ήξερα για τους εκτελεσμένους "βουλγαροκομμουνιστές" Μακεδόνες. Ευχαριστώ τον ανώνυμο 1:26 για την πληροφορία.
Είναι άδικό να στήνουν σήμερα ανδρίαντες στη μνήμη μερικών μόνο συνεργατών των Ιταλογερμανών και όχι όλων αυτών των λησμονημένων ηρωών.
Διαθέτει κανείς πηγές για την ιδιαίτερη μεταχείρηση των αλλοφώνων της μεραρχίας της Δυτικής Μακεδονίας, τους οποίους στέλνανε συστηματικά στη πρώτη γραμμή του αλβανικού μετώπου; Διάβασα κάποτε ένα άρθρο στα Νέα πάνω σ'αυτό το θέμα. Αν κάποιος το θυμάται.

Ανώνυμος είπε...

οι νεοναζί εθνικιστές , οι οπαδοί του καθαρού έλληνα μαυριδερού-μιχαλολιάκου στοχοποιούν εναν από τους λίγους δημοκράτες στη χώρα μας , τον αντιναζιστή και αντιεθνικιστή Νάσο Θεοδωρίδη...
θρασύτατα το εγκαλούν για φιλοναζισμό,διαστρεβλώνοντας το νόημα των απόψεων του...
ο πραγματικός φυσικά λόγος είναι ότι αναγνωρίζει στην ελλάδα τόσο την τουρκική όσο και κυρίως την μακεδονική εθνική ταυτότητα...
συντασόμενος με τις αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου , αλλά και του ευρωπαϊου επίτροπου για τα ανθρώπινα δικαιώματα σουηδού χάμμαμπεργκ...
αλλά και όλης της διεθνούς κοινότητας...

Ανώνυμος είπε...

η επανάσταση του ίλιντεν ήταν αντιοθωμανική...
η οποία καταπνίγηκε στο αίμα από τον οθωμανικό στρατό και τους "ελληνες" συνεργάτες του...
οι σύγχρονοι μακεδόνες για ιστορικούς λόγους δεν ευθύνονται για εγκλήματα αφού συνεχώς ήταν στο στόχαστρο πολύ ισχυρότερων δυνάμεων...
φυσικά οποιαδήποτε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκ μέρους των μακεδονικών αρχών είναι καταδικαστέα από όλους τους δημοκράτες μακεδόνες.
η πατρίδα των μακεδόνων της ελλάδος είναι η ελλάδα και όχι το μακεδονικό κράτος...!!!
φυσικά η ιδιαίτερη πατρίδα τους είναι ο αυτόχθονος τόπος τους...

Ανώνυμος είπε...

4,26
Αυτα που διαβασες περι¨"συνθηκολογησης με τους Μαζι" δεν ειναι "λογια" εθνικιστων η νεοναζιστων αλλα δηλωσεις του ιδιου του δημοκρατη Ν. Θεοδωριδη.
Υπαρχουν παντου στο διαδικτυο
Οι Ελληνες αντεξαν 6 μηνες στην επιθεση του Αξονα και κερδιαν τον παγκοσμιο θαυμασμο και δεν κατερευσαν σε 3 μερες οπως οι Βορειοι γειτονες
Οσο για το "τρικουβερτο γλεντι" και μονο που ο Δημοκρατης Νασος αποκαλει τον Ελληνικο Στρατο ¨πολυ ισχυρη στρατιωτικη μηχανη" της εποχης εκεινης, και αιτιολογει την ιταλικη ηττα λογω της εδαφικης μορφολογιας και της δυσκολιας ανεφοδιασμου του καταλαβαινει και ο πιο αδαης το γελοιον του πραγματος

Ανώνυμος είπε...

2:43,
"Churchill, Hitler, Stalin, Eden, Mussolini και Roosevelt φιλέλληνες". Και μετά ξύπνησες.

Ανώνυμος είπε...

11,14
Προφανως και δεν καταλαβες τιποτε.
Θα καταλαβεις οταν σταματησεις να διαβαζεις Risto Stefov
Mεχρι τοτε διαβασε αυτο

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/0/05/MISIRKOV_1.JPG/566px-MISIRKOV_1.JPG

Ανώνυμος είπε...

11:22,
Ο Μισίρκωφ δεν κάνει για σένα, είναι για σοβαρούς ανθρώπους, στο'χω ξαναπεί.
Σου΄χω και νέα. Με την άρση του χαρακτηρισμού "παραμεθόριες περιοχές", παύουν οι Ακρίτες νά'ναι Ακρίτες, και ας μην ήταν ποτέ Ακρίτες. Ακρίδες μάλλον.

Ανώνυμος είπε...

10,19
Μαλλον μπερδευεις προσωπα και κανεις προσωπικους χαρακτηρισμους απο την εμπαθεια που εχεις
και μιας και εισαι "σοβαρος" σου αξιζει και το βραβειο

http://2.bp.blogspot.com/_GOJP6BkWmXY/SEhXJizxqlI/AAAAAAAABi8/dVttPOmhMfk/s400/grues21.jpg

Ανώνυμος είπε...

οι εθνικιστές Ακρίτες ήταν πραγματικές ακρίδες που παρασιτούσαν στη μακεδονική πλειοψηφία με δεκάδες προνόμια που τους χορηγούσε το ελληνικό κράτος...

Ανώνυμος είπε...

10:12,
Στο δωματιό σου γρήγορα.

Ανώνυμος είπε...

English - Macedonian Dictionary - Stefov

Ενδιαφέρουσα προσπάθεια συγγραφής λεξικού μιας "ανύπαρκτης" γλώσσας.
Ευχαριστώ, 11:22.

Ανώνυμος είπε...

26-03-11

Η προσφυγή της ΠΓΔM κατά της χώρας μας

Με την παρουσίαση των θέσεων Ελλάδας και ΠΓΔΜ ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή ο πρώτος κύκλος της δημόσιας ακρόασης επί της προσφυγής της Μακεδονίας κατά της Ελλάδος.
Η ΠΓΔΜ ζητεί την καταδίκη της χώρας μας για παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, η οποία, σύμφωνα με τα Σκόπια, έγινε τον Απρίλιο του 2008, όταν η Αθήνα παρεμπόδισε την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.
Η επιχειρηματολογία των συνηγόρων της ΠΓΔΜ ενώπιον του Δικαστηρίου επικεντρώθηκε στο ότι η Αθήνα είχε διακηρύξει μήνες πριν από το Βουκουρέστι την πρόθεσή της να παρεμποδίσει την ενταξιακή διαδικασία της Μακεδονίας.

Μέσα από τις τοποθετήσεις τους αναδεικνύεται το επιδιωκόμενο για τη Μακεδονία αποτέλεσμα από τη δικαστική απόφαση. Η ΠΓΔΜ προσβλέπει σε μια καταδικαστική για την Ελλάδα απόφαση η οποία θα της επιτρέψει να επανέλθει στο ΝΑΤΟ, ζητώντας να καταστεί μέλος της Συμμαχίας χωρίς το εμπόδιο που αποτελεί αυτή τη στιγμή η ομόφωνη απόφαση της Συνόδου Κορυφής του Βουκουρεστίου, η οποία καθιστά την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας προϋπόθεση για την ένταξη της γειτονικής χώρας. Επιπλέον, η πλευρά της Μακεδονίας θεωρεί ότι η δικαίωσή τους στη Χάγη θα τους ανοίξει την πόρτα για ένταξη σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, χωρίς η Αθήνα να μπορεί να προβάλει ενστάσεις.
Η ακρόαση ενώπιον του Δικαστηρίου θα ολοκληρωθεί την προσεχή Πέμπτη και η απόφαση αναμένεται σε περίπου έξι μήνες ή, το αργότερο, μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ανώνυμος είπε...

αν το δικαστήριο της χάγης διαπιστώσει ότι αφενός μεν η ελλάδα παραβίασε το άρθρο 11 , παρ.1 ΠΡΙΝ την σύνοδο του ΝΑΤΟ το 2008 στο Βουκουρέστι αφετέρου ότι στο ΜΕΛΛΟΝ απαγορεύεται η ελλάδα να βάλει βέτο στην ένταξη της μακεδονίας σε διεθνείς οργανισμούς-ΝΑΤΟ , ΕΕ , κ.λ.π με την προσωρινή της ονομασία....
τότε οι συνομιλίες ανάμεσα στην ελλάδα και την μακεδονία για το διεθνές όνομα της μακεδονίας θα επιταχυνθούν και η επίλυση της διαφοράς θα επέλθει σύντομα...
αφού αυτές θα γίνονται μεταξύ ισότιμων μερών , δίχως το σημερινό ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ παράνομο βέτο της ελλάδος....
σε διαφορετική περίπτωση οι συνομιλίες θα καταρρεύσουν και η υπόθεση θα οδηγηθεί στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ , όπου με την απαιτούμενη πλειοψηφία η Μακεδονία θα κατοχυρώσει ως διεθνές το σημερινό της συνταγματικό όνομα...
Ηδη τώρα πολλοί μακεδόνες απαιτούν αποχώρηση από τις διαπραγματεύσεις αφούοι απόψεις της ελλάδος παραμένουν παντελώς παράλογες , όπως αναγνώρισε ο πάγκαλος...

Ανώνυμος είπε...

δεκάδες φορές πρίν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι ο καραμανλής και η μπακογιάννη δημόσια μιλούσαν για ΒΕΤΟ αν προηγουμένως δεν επέλθει συμφωνία για το όνομα...
αμέσως μετά τη σύνοδο ο καραμανλής δήλωσε στις κάμερες : Με βέτο της Ελλάδας η ΦΥΡΟΜ δεν μπαίνει στο ΝΑΤΟ» = «Because of the veto of Greece, FYROM is not become a member of NATO..
εξάλλου αυτό το ΒΕΤΟ έγινε πρωτοσέλιδο στα ΜΜΜΕ της Ελλάδος..
αναφέροντας στον καραμανλή , ως τον μακεδόνα λιοντάρι του βορρά..
παρόλα αυτά χωρίς ίχνος ντροπής η ελλάδα ισχυρίζεται στη χάγη , ότι κανένα βέτο δε έθεσε στη σύνοδο του ΝΑΤΟ..
η δε απόφαση ήταν ομόφωνη...
αντι να υπεραπισθεί παλληκαρίσια το ΒΕΤΟ της, όπως αρμόζει σε κάθε σοβαρό κράτος...
όταν η ομόφωνη απόφαση του ΝΑΤΟ, ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ το ξεκάθαρο βέτο της ελλάδος...
για μια ακόμη φορά ο εθνικιστικός τσαμπουκάς πριν μετατρέπεται σε θρασύδειλο ισχυρισμό μετά...
όπως και με τα "ελληνικά" ίμια...

Ανώνυμος είπε...

Τάσος Κωστόπουλος – « Αθήνα, η πρωτεύουσα της Κάτω Αλβανίας »,

Ενα άγνωστο κείμενο του Ιωνα Δραγούμη (άρθρο στην “Ελευθεροτυπία” 2011-03-27)

ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ

«Αθήνα, η πρωτεύουσα της Κάτω Αλβανίας»
Ενα σενάριο «υποθετικής ιστορίας» για την εθνική αφύπνιση των Αρβανιτών

Του ΤΑΣΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Της μόδας έγιναν τα τελευταία χρόνια οι δημόσιες συζητήσεις (και καβγάδες) για τη διαδικασία διαμόρφωσης του νεοελληνικού έθνους.

Τα σχετικά ερεθίσματα δεν έλειψαν: από το βιβλίο Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού, που έπεσε θύμα του υπό διαμόρφωσιν «εθνικού χώρου» το 2007, μέχρι την τρέχουσα τηλεοπτική σειρά του Σκάι περί 1821.

Το ενδιαφέρον αυτό δεν είναι καθόλου περίεργο. Οχι μόνο επειδή συμπίπτει με την πολιτική εδραίωση και τηλεοπτική υπερπροβολή της εγχώριας ακροδεξιάς, που στηρίζει το επικοινωνιακό προφίλ της (και) στην προάσπιση της «εθνικά ορθής» εκδοχής του παρελθόντος απέναντι σε κάθε λογής αμφισβητήσεις. Αλλά και γιατί, σε καιρούς που το ευρωπαϊκό όραμα μισού αιώνα αργοπνίγεται στον βάλτο του μνημονίου χωρίς ορατή διέξοδο, η στροφή στο παρελθόν φαντάζει σχεδόν μονόδρομος: είτε φυγής είτε αναστοχασμού τής έως τώρα συλλογικής μας πορείας.

Ως συμβολή στην εθνική επέτειο, δημοσιεύουμε ένα άγνωστο μέχρι σήμερα κείμενο του Ιωνα Δραγούμη. Πρόκειται για ένα σενάριο «υποθετικής ιστορίας» (virtual history), ενοφθαλμισμένο σε έκθεση που συνέταξε για τον υπουργό Εξωτερικών Αλέξανδρο Σκουζέ ως υποπρόξενος στο Δεδεαγάτς (τη σημερινή Αλεξανδρούπολη).

Αντικείμενό του, το ενδεχόμενο μιας διαφορετικής εθνικής εξέλιξης των Αρβανιτών της νότιας Ελλάδας, αν εξωτερικές επιρροές είχαν ευνοήσει μια πρόωρη «αφύπνιση» του αλβανικού εθνικισμού πριν η επανάσταση του 1821 εντάξει οργανικά αυτούς τους πληθυσμούς στο νεοελληνικό έθνος. Ολόκληρη η έκθεση φυλάσσεται στο προσωπικό αρχείο του Ιωνα, στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη (Εν Δεδεαγάτς τη 9.3.1906, αριθ.80).

Σύμφωνα με το σενάριο του Ιωνα Δραγούμη (επάνω), ο υδραίος καπετάνιος Αντώνιος Κριεζής (κάτω) θα εξελισσόταν -ως Αρβανίτης- σε ναύαρχο του αλβανικού στόλου.

Δύο επισημάνσεις είναι εδώ αναγκαίες. Σε όλο το κείμενο, ο Δραγούμης αναφέρεται σε «Αλβανούς», ακολουθώντας την τρέχουσα πρακτική των ελλήνων λογίων της εποχής του. Αντίθετα με σήμερα, που οι λέξεις «Αρβανίτης» και «Αλβανός» έχουν σαφώς διακριτό περιεχόμενο, εκείνα τα χρόνια η μεταξύ τους διαφορά αφορούσε όχι το περιεχόμενο αλλά το ιδίωμα εκφοράς του λόγου: για «Αρβανίτες» (της Ελλάδας ή της Αλβανίας) μιλούσαν οι αγράμματοι και οι δημοτικιστές, «Αλβανούς» αποκαλούσαν τους ίδιους ανθρώπους οι λόγιοι....

Η δεύτερη επισήμανση αφορά τη δεδηλωμένη νοσταλγία του Δραγούμη για την παλιά ισχύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Δεν πρόκειται για παραδοξολογία αλλά για κοινό τόπο της ελληνικής διπλωματικής σκέψης της εποχής: στα χρόνια του Μακεδονικού Αγώνα, η αντιμετώπιση της «σλαβικής απειλής» περνούσε από μια ελληνοτουρκική συμμαχία εμπόρων, γραφειοκρατών και γαιοκτημόνων απέναντι στη μακεδονόφωνη χριστιανική αγροτιά.
Η σκιά αυτής της συμπόρευσης είναι ορατή και στο υποθετικό σενάριο του Ιωνα:

«Προ τριών περίπου αιώνων, ως υπολογίζουνε ιστορικοί τινές, εγκατεστάθησαν εν Αττική, Βοιωτία, Αργολίδι και τισι των νήσων Αλβανοί χριστιανοί. Βαθμηδόν, είτε εξωθούντες προς τα αστικά κέντρα τους αγροτικούς πληθυσμούς, ους επί τόπου εύρον, είτε αφομοιούντες αυτούς ως εκ της υπεροχής του αριθμού, εκάλυψαν τας ειρημένας επαρχίας. Απέμειναν δε τότε ελληνικά μόνον τα μεγάλα κέντρα (κωμοπόλεις και πόλεις), αι Αθήναι, αι Θήβαι, τα Μέγαρα, το Αργος, η Κόρινθος κτλ αίτινες και ενισχύθησαν διά των από της υπαίθρου εκδιωχθέντων υπό της αλβανικής επιδρομής ιθαγενών.

Ανώνυμος είπε...

Αλλά τα ολιγάριθμα ταύτα κέντρα ου μόνον διετήρησαν τον ελληνικόν αυτών χαρακτήρα και πολιτισμόν (culture), αλλ’ οιωνεί εκάλυψαν δι’ αυτών και την ύπαιθρον. Αλλωστε οι Αλβανοί ήσαν ομόδοξοι των Ελλήνων, τέκνα της Μεγάλης Εκκλησίας, ιερουργούντες ελληνιστί. Οι Αλβανοί ούτοι έποικοι, οι δυναθέντες να επικρατήσωσι του ιθαγενούς στοιχείου εν τη υπαίθρω, δεν είχον την δύναμιν να υπερισχύσωσι επί των πόλεων, απ’ εναντίας εστρέφοντο προς τας πόλεις ίνα λαμβάνωσι τα φώτα, τον πολιτισμόν και την διεύθυνσιν.

Εγεννήθη εκ των πραγμάτων κατ’ ανάγκην η αιωνίως υφισταμένη μεταξύ αγροτικών και αστυκών πληθυσμών αλληλεγγύη ή μάλλον οι υποκαταστήσαντες τους ιθαγενείς αγρότας Αλβανοί έγιναν υποκατάστατοι εκείνων και ως προς τας μετά των πόλεων υφισταμένας σχέσεις της υπαίθρου. Και η μεν ύπαιθρος δεν έπαυσε παρέχουσα κατ’ ολίγον προς τα αστυκά κέντρα Αλβανούς αγρότας προς συγχώνευσιν και εξελληνισμόν, τα δ’ άστεα επεκάλυπτον διά των πτερύγων της ηθικής και της δεσποτείας άπασαν την ύπαιθρον χώραν.

»Υποτεθείσθω προς στιγμήν ότι, προ της απελευθερώσεως της Αττικής και Βοιωτίας από της Τουρκοκρατίας, εγεννάτο εν τη κεφαλή φίλου τινός Αυστριακού η χρήσιμος αλλ’ ανθελληνική ιδέα επιχειρήσεως προπαγανδιστικής εργασίας προς απόσπασιν των Αλβανών αγροτών από της «τυραννικής» ελληνικής επιρροής των Αθηνών και των Θηβών. Τι θα συνέβαινε τότε; Ακριβώς ό,τι νυν συμβαίνει εν Μακεδονία και Θράκη.
Θα ηναγκάζετο η Αυστριακή προπαγάνδα

α) Διά παντός μέσου να δηλητηριάση τους Αλβανούς ούτως ώστε να καταστρέψη την υφισταμένην μετ’ αυτών και των Ελλήνων σύμπνοιαν και ιδιωτικήν αλληλεγγύην. Της δηλητηριάσεως θα εποίουν αρχήν δια της εξάψεως του φυσικώς υπάρχοντος φθόνου των γεωργικών λαών κατά των εμπορικών, ους θεωρούν ως εκμεταλλευομένους αυτούς.

β) Να αποσπάση τους Αλβανούς εκ της πνευματικής διευθύνσεως της Μεγάλης Εκκλησίας ούσης Ελληνικής, διότι εν Ανατολή, ως γνωστόν, σχεδόν μόνη η θρησκεία διακρίνει τας εθνικότητας. Οποίαν θρησκείαν θα ενεφύτευον οι Αυστριακοί εις τους Αλβανούς θα ήτο αδιάφορον, αρκεί να μην ήτο ελληνική θρησκεία.
Εάν η καθολική θρησκεία παρίστατο δυσπρόσδεκτος τοις Αλβανοίς, θα προέκρινον αναμφιβόλως την μωαμεθανικήν προς εγκόλαψιν.

γ) Να ιδρύση δια παντός τρόπου εν Αθήναις και Θήβαις κοινότητας αλβανικάς ανεξαρτήτους των κοινοτήτων των πόλεων τούτων.

δ) Να αναλάβη προσωρινώς αυτή -η μόνη δύναμις και αλλοτρία τω τόπω- την διεύθυνσιν των βαθμηδόν αποσπωμένων Αλβανών, μέχρι της αυξήσεως και ενδυναμώσεως των αστυκών τούτων αλβανικών κοινοτήτων, οπότε θα ηδύναντο αύται αφ’ εαυτών να διευθύνωσι την ύπαιθρον.

»Καλή τύχη, η μέθοδος των προπαγανδών δεν είχεν εισέτι ανακαλυφθή, η δε Τουρκία ήτο, τω καιρώ εκείνω, ικανώς επίφοβος και εις αυτή την Αυστρίαν.
Αλλως αι εργασίαι της υποθετικής ταύτης προπαγάνδας θα είχον πλείστας επιτυχίας, αι δε Αθήναι θα ήσαν νυν :
η πρωτεύουσα της Κατωτάτης Αλβανίας, ως τα Ιωάννινα είναι νυν της Κάτω..!

Ανώνυμος είπε...

Αρβανίτικο κεφάλι είπε
2011/03/27 στο 23:34

Αυτό που δε συμπληρώνει ο Κωστόπουλος εκ του πονηρού αλλά είναι προφανές από το κείμενο του είναι πως θεωρεί τη στροφή των Μακεδονόφωνων γειτόνων του ( η αλβανοβλάχικη οικογένεια Δραγούμη ήταν από το ελληνόφωνο Βογατσικό της Καστοριάς, με μακεδονόφωνα χωριά στα βόρεια του) στην Εξαρχεία ανάλογο αποτέλεσμα ξένης δραστηριότητας με μια υποτιθέμενη φυγή των Αρβανιτών από τον Ελληνισμό. Κοινώς θεωρεί και τις 2 ομάδες κομμάτι του ελληνικού λαού που εξωτερικοί παράγοντες προσπαθούν να αποσπάσουν.

Ανώνυμος είπε...

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

Sitel: Η Ελλάδα μας αποκαλεί ‘Γυφτοσκοπιανούς’ και Σλαβοφασίστες

Πλάνο της μακεδονικής τηλεόρασης από την ακροδεξιά νεοναζιστική εφημερίδα 'Στόχος'

«Ο πρωθυπουργός των Γυφτοσκοπιανών, ο Σλαβοφασίστας Γκρούεφσκι»

Ενώ η Αθήνα προσπαθεί να πείσει το Δικαστήριο της Χάγης, ότι τα Σκόπια ακολουθούν επιθετική πολιτική, μέρος των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα, χαρακτηρίζει, ασυγχώρητα, ως φασίστες τον ‘μακεδόνα’ πρωθυπουργό και το ‘μακεδονικό’ έθνος και φυλή.

Sitel: "πρωθυπουργός των Τσιγγάνων- Σκοπιανών" ο Γκρούεφσκι

Αυτές οι βρισιές του νότιου γείτονά μας προέρχονται από την πρωινή αναφορά της ιστοσελίδας της εφημερίδας ‘ΣΤΟΧΟΣ’.
Το μέσο αυτό ενημέρωσης, βρίσκεται υπό τον άμεσο έλεγχο του ακροδεξιού κόμματος του Καρατζαφέρη. Ο ΛΑΟΣ διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα και επικρίνει την ελληνική πολιτική στο θέμα της ονομασίας.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει επίσημες αντιδράσεις για τα αναγραφόμενα στην εφημερίδα, ούτε αναφέρθηκαν κυρώσεις.
Η εφημερίδα αναφέρεται στην άκαρπη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γκρούεφσκι.

Ενώ οι υπερασπιστές της Ελλάδας στη Χάγη αρνήθηκαν ότι έθεσε βέτο στην ένταξη της πΓΔΜ, ο κ. Παπανδρέου για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε απλώς ότι « το ζήτημα της ονομασίας είναι ανοικτό και η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει την είσοδο της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Παρά τις σαφές δηλώσεις του Φούλε ότι είναι καιρός να επιλυθεί η διαφορά αυτό το έτος, οι ελληνικές πηγές μιλούν ότι στη συνάντηση δεν έγινε τίποτε καινούργιο. Και τα δύο μέρη επιβεβαίωσαν το Status quo, οι διαπραγματεύσεις έχουν νεκρωθεί και περιμένουν την απόφαση για το όνομα.
Τον ελληνικό εθνικισμό πυροδότησε η δήλωση του Τούρκου επισήμου Εγκεμέν Μπαγκίς στα Σκόπια, που τα αποκάλεσε Μακεδονία, πατρίδα του Αλεξάνδρου.
«Δεν έχει σημασία πως τελικά θα επιλυθεί η διαφορά με την Ελλάδα, η Τουρκία και όλος ο κόσμος σας αποκαλεί Δημοκρατία της Μακεδονίας, μια χώρα που προέρχεται από την Μακεδονία του Μέγα Αλέξανδρου», είπε ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
Η δήλωση αυτή του Μπαγκίς, απευθυνόταν στην Ελλάδα, και για τους Έλληνες, αυτό αποτελεί απόδειξη ότι η πΓΔΜ και τη Τουρκία βρίσκονται σε συμμαχία κατά της Ελλάδας.




Σνεζάνα Γιοβανόφσκα.

Ανώνυμος είπε...

Ντνέβνικ»: ‘Η Ελλάδα έκαψε το οπλοστάσιό μας





Μάρτιος 26, 2011.






Η Ελλάδα πιστεύει ότι η πΓΔΜ έχει παραβιάσει κατ’ επανάληψη την Ενδιάμεση Συμφωνία προκαλώντας το νότιο γείτονά της, σε μια επίμονη προσπάθειά της, να επιβάλλει τη χρήση του συνταγματικού της ονόματος, στη διεθνή κοινότητα.

Η Ελλάδα, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης υποστηρίζει ότι η νομική διαδικασία, θα βλάψει τις συνομιλίες για το όνομα, που πραγματοποιούνται στη Νέα Υόρκη, αν αποφανθεί υπέρ της πΓΔΜ.

Με τα επιχειρήματα αυτά, οι νομική ομάδα που υπερασπίζεται την ελληνική πλευρά στο Δικαστήριο της Χάγης, συνέχισε την υπεράσπιση των θέσεων της, με σκοπό να αποδείξει, ότι στη σύνοδο κορυφής του Βουκουρεστίου, δεν υπήρξε βέτο στην ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αλλά ήταν μια συναινετική απόφαση της Συμμαχίας.

Ανώνυμος είπε...

12,21
Εχει και αλλa βραβειο για κορνιζα στο δωματιο σου μιας και ψαχνεσαι

http://1.bp.blogspot.com/_GOJP6BkWmXY/SEhW_SzxqkI/AAAAAAAABi0/P8EUjevyaGM/s400/grues200.jpg

http://1.bp.blogspot.com/_GOJP6BkWmXY/SEhVSSzxqjI/AAAAAAAABis/ZqtItEXPwNI/s1600-h/grues20.jpg

Ανώνυμος είπε...

Ελευθεροτυπία,

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

...Και μίσους

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

«Ελληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ». Αυτό και άλλα παρόμοια ανατριχιαστικά ακούστηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας, όχι από μέλη της Χρυσής Αυγής που διαδήλωναν, αλλά από βατραχανθρώπους των Ειδικών Δυνάμεων που παρήλαυναν στην Πανεπιστημίου και στην Αγίου Κωνσταντίνου στο πλαίσιο της επίσημης στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου.
Αμέσως μόλις άφησαν τις εξέδρες των επισήμων στο Σύνταγμα κι έστριψαν στην Πανεπιστημίου, τα παλικάρια της ΟΥΚ μετέτρεψαν την παρέλαση σε εκδήλωση που θύμιζε πορεία μίσους ακροδεξιών, με συνθήματα που υπόσχονταν την αιματηρή σφαγή κάθε γειτονικού μας λαού κι αποφάσιζαν ποιος δικαιούται να λέγεται Έλληνας και ποιος όχι.

Οι συνήθεις ύποπτοι «Σκοπιανοί», Αλβανοί και Τούρκοι είχαν την τιμητική τους, σε συνθήματα όπως το ακόλουθο: «Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό».

Ή αυτό το ανατριχιαστικό: «Τους λένε "Σκοπιανούς", τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματ' απ' αυτούς».

--------------------------------------------------
οι καλοί γείτονες έλληνες..
μήπως οι αγαθοί μακεδόνες έδειξαν το σχετικό βίντεο στους δικαστές της Χάγης..

Ανώνυμος είπε...

Αρβανίτικο Κεφάλη,

Ποια είναι τα κοινά στοιχεία ανάμεσα στις δυο αυτές ομάδες (Αλβανόφωνοι, Σλαβόφωνοι)ώστε ο Δραγούμης να τις θεωρεί αναπόσπαστα υποσύνολα μιας κάποιας μεγαλύτερης συγκεντρωτικής ομάδας;

Αρβανίτικη Κουφάλα.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 12:06, οι φωτο αποδεικνύουν ότι η Μακεδονία δεν παραβίασε την ενδιάμεση συμφωνία και αποδέχεται την προσωρινή ονομασία στους διεθνείς οργανισμούς, ώσπου να λυθεί το θέμα του ονόματος με την Ελλάδα. Η Ελλάδα ποτέ δεν σεβάστηκε την συμφωνία της και εκτός απο το βέτο που έβαλε στο ΝΑΤΟ, αποκαλεί την γειτονική χώρα Σκόπια και τους πολίτες της Σκοπιανούς, εντελώς αυθαίρετα!

Ανώνυμος είπε...

Το ακούσαμε κι αυτό... Να υπερασπιστει παλληκαρισια το Βετο της η Ελλάδα. Υπάρχουν ατομα που άλλα λενε κι αλλα εχουν στο πισω μερος του μυαλου τους. Γιατί να μην πάει η πγδμ (όπως εκανε στον ΟΗΕ το 2007) να υπερασπιστει παλληκαρίσια το συνταγματικό της όνομα, ώστε να πεταχτει έξω με τις κλωτσιες και να γλυτώσουμε και χρονο και χρημα. Την αιτηση στο ΝΑΤΟ την εκανε με τ όνομα ΔτΜ. Κι ενω σε διεθνεις οργανισμους εχει πολλες φορες κανει χρηση του ονοματος αυτου, η οποια πολλες φορες βρηκε τη σθεναρη αντισταση της χωρας μας, υπενθυμιζοντας στην πγδμ τις διεθνεις της υποχρεωσεις, και απετυχε. Τωρα, που καιγεται ο κωλος σας, προσεφυγαν με το ονομα ΠΓΔΜ. Και με τον αστυφυλακα και με τον χωροφύλακα δηλαδη.
Οσον αφορα την τελικη αποφαση του δικαστηρίου, την οποια ολοι φροντιζετε να προδικασετε, περιμενετε και θα δουμε όταν βγει η απόφαση. Παντως για να μην βγαινει ο καθενας να λεει το μακρυ και το κοντο του: http://www.icj-cij.org/docket/index.php?p1=3&p2=3&k=89&case=142&code=aci&p3=2&PHPSESSID=5645160b90e84ed1261241275a050894 με τα επιχειρηματα της καθε πλευρας. Βεβαίως, εδώ δεν καταλαβαινετε άλλα πράγματα, αγγλικά και γαλλικά θα καταλάβετε...;

Ανώνυμος είπε...

κανένα κοινό πολιτιστικό στοιχείο δεν υπάρχει ανάμεσα στην αλβανική και την μακεδονική κοινότητα.
πολύ περισσότερο με την ανύπαρκτη πολιτιστικά ελληνική.
απλά ο ελληνας εθνικιστής με αλβανική καταγωγή Δραγούμης επισημαίνει τους κινδύνους από πιθανή εθνοτική χειραφέτηση των αλβανών και των μακεδόνων της ελλάδος από το σώμα του ελληνικού έθνους..
και την δημιουργία παράλληλων δομών εξουσίας σε εθνοτική βάση...

Ανώνυμος είπε...

ο κερίμ στον ΟΗΕ , ήταν υποχρεωμένος να εφαρμόσει τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ..
σύμφωνα με τον οποίο κάθε χώρα επιλέγει το όνομα που επιθυμούν οι πολίτες της..
και όχι αυτόκλητοι ΝΟΝΟΙ , όπως το ελληνικό μεταφαναριώτικο τεχνητό κράτος..
το οποίο άλλάζει και βαπτίζει συχνά το όνομα των πολιτών του ..
αλλά και του ιδίου..
κανένα δικαίωμα δεν έχει να βαφτίζει η ελλάδα την μακεδονία...
της οποίας το 51% κατέχει κατόπιν στρατιωτικής προσάρτησης..
με μαζικές σφαγές των μακεδόνων του ελληνικού στρατού το 1912..,
δίχως οποιοδήποτε αίτημα προσάρτησης από τους κατοίκους της μακεδονίας..
ακόμα και από τους τότε το 1912 ελληνόφωνους της κοζάνης και της χαλκιδικής...
οι οποίοι συμμετείχαν , έστω και σε μικρότερο βαθμό, στην επανάσταση των μακεδόνων του ίλιντεν, το 1903..
και επακόλουθες μαζικές βίαιες εθνοκαθάρσεις...
η προσωρινή ονομασία είναι απόφαση ΠΟΛΙΤΙΚΗ, η οποία αντιβαίνει στις αρχές του ΟΗΕ...
είναι προϊόν παράνομου σεβασμού πρός το ελληνικό κράτος , το οποίο διέδιδε τότε παραληρρηματικά ότι κινδυνεύει η εδαφική ακεραιότητα του από το μικρό και σχεδόν δίχως στρατό, μακεδονικό κράτος...
κατασκευάζοντας χαρτονομίσματα με το λευκό πύργο , τα οποία ουδεμία σχέση είχαν με τη μακεδονική τραπέζα...
φυσικά αυτή η αλληλεγγύη σταδιακά απομειώνεται αφού 126 χώρες αναγνωρίζουν την συνταγματική ονομασία του μακεδονικού κράτους..
ανάμεσα στις οποίες η αδελφή χώρα σερβία, η εξαδέλφη ρωσία , η φίλη κίνα και φυσικά η αμερική...

Ανώνυμος είπε...

12:06,
Dear Sir Anonymous Lord! Of all the nerve! What an importunance! How dare you think we don't understand the language of the Angles and the Saxons united?
Quant à la langue de Voltaire, aucun de ses secrets ne Νous échappe. Il vous en coûtera d'insinuer la chose derechef.
Γνωρίζουμε κι άλλες γλώσσες, υπαρκτές και μη.

Οτι βλάπτει ένα μέρος των Βαλκανίων βλάπτει το σύνολο των Βαλκανίων. Απ'αυτήν την ιστορία κανένας δεν πρέπει να βγει ταπεινωμένος. Χρειάζεται λίγο αμοιβαίο σεβασμό, τίποτα άλλο. Και να κοπούν οι σαχλαμάρες και η χειραγώγηση της ιστορίας απ'όλους.
Αφού τα σύνορα είναι σεβαστά, οι λαοί να μην συμμετέχουν σ'αυτό το πανηγύρι του μίσους, χαρά των θρησκευτικών και πολιτικών ανδρείκελων μας, κοινή βαλκανική ξεφτίλα, τριτοκοσμικά νούμερα.
Λες και απο τότε που'φυγαν οι Οθωμανοί, κάποιος στη γειτονιά έχει να επιδείξει στους άλλους κάποιο έργο αντάξιο μιας αριστοκρατικής καταγωγής...

Ανώνυμος είπε...

η μακεδονία κάνει αίτηση ένταξης σε διεθνείς οργανισμούς , με το συνταγματικό της όνομα, ως Δημοκρατία της Μακεδονίας, ώς όφειλε για ανεξάρτητο κράτος...
στην αίτηση βέβαια ορίζει την ονομασία που συμφωνεί να υπάρχει στον διεθνή οργανισμό..
και αυτή φυσικά είναι η προσωρινή ..
φυσικά μόνο αν προηγούμενα η ελλάδα θέση βέτο στην συνταγματική ονομασία της για διεθνή χρήση..
η αντίρρηση της ελλάδος στη προσωρινή
ονομασία για διεθνή χρήση, παραβιάζει το άρθρο 11.παρ.1

Ανώνυμος είπε...

9,40
Οι φωτος δειχνουν πως η ΕΕ και ολοι οι διεθνεις οργανισμοι προσφωνουν την Πγδμ και οχι οτι αυτη δεν παραβιασε την ενδιαμεση συμφωνια

Βεβαια μεσα στην Πγδμ ο "σεβασμος" σας δεν κρυβεται

http://img81.imageshack.us/img81/8933/gruevski1kl6.jpg

Ανώνυμος είπε...

Μάρτιος 23, 2011.

Εφημ. ‘Λάιμ’: To Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου διαιρεί την πρωτεύουσα


Από την ώρα που ανακοινώθηκε η ημερομηνία έναρξης της ακροαματικής διαδικασίας στο Δικαστήριο της Χάγης, ως δια μαγείας, από τα ‘ελεύθερα’ Μέσα Ενημέρωσης των Σκοπίων διαγράφηκε οποιαδήποτε ειδησεογραφία για το περίφημο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.




Μήνες τώρα οι κάτοικοι των Σκοπίων – Σλάβοι, Αλβανοί, Βλάχοι, Ρομά και Τούρκοι- κάνουν βόλτα μέρα νύχτα γύρω-γύρω από την έρημη βάση που στήθηκε για να υποδεχθεί το άγαλμα του Αλεξάνδρου, το οποίο βγήκε από τα χυτήρια της Φλωρεντίας.

Το κέντρο της πλατείας των Σκοπίων το έχουν περιφράξει με λαμαρίνες, για να μην φαίνεται το υπό κατασκευή έργο.




Απλά ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

ακριβώς όλοι οι κοινοτικοί και γενικά ξένοι πολιτικοί που επισκέπτονται την μακεδονία την αποκαλούν με το συνταγματικό της όνομα..
το ίδιο και τα BBC , CNN, DEUTCH WELLE..
αλλά και επίσημο το κανάλι της ΕΕ , το EURONEWS..
αρκεί να παρακολουθήσουμε αθλητικούς αγώνες με την συμμετοχή εθνικών ομάδων της μακεδονίας...
η βλακεία είναι αήτητη , ιδιαίτερα στην εθνικιστική ελληνική της έκδοση..

Ανώνυμος είπε...

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=263385
και φυσικα χρειαστηκε πρωτα να τα προσκομισει η ελληνικη δημοκρατια ως αποδεικτικα μεσα. Το κρατος της πγδμ δεν ηξερε τι κανουν τα πανεπιστημια του!!! Και το ηξεραν τριτες χωρες... Ναι, και η Ελλάδα δεν ξερει οτι το παν/μιο αθηνων χρησιμοποιει ως σημα την κεφαλη της αθηνάς...

Ανώνυμος είπε...

Σκοπιανή προπαγάνδα τώρα και μέσω web radio!
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2011/02/web-radio.html

Αρβανίτικο Κεφάλι είπε...

Ανώνυμε 28 Μαρτίου 2011 7:19 π.μ. είσαι και πολύ καθήκι για να αντιγράφεις σχόλιο μου από άλλο blog και να του αλλάζεις λέξεις κατά πως σου αρέσει. Εσύ, ο έτερος ανορθόγραφος ανώνυμος (που ξετσίπωτα μιλάει για Αρβανίτικη Κουφάλα) 28 Μαρτίου 2011 8:18 μ.μ. και ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μισίρκωφ/Ντέλτσεφ/Αριστοτέλης/Περικλής και δε ξέρω κι εγώ τι άλλο (29 Μαρτίου 2011 5:57 π.μ.) στα ίδια μουτ κολυμπάτε. Οι Αρβανίτες, οι Βλάχοι, οι Σλαβόφωνοι της Νότιας Βαλκανικής ήταν εξίσου κομμάτια της Ρωμιοσύνης με τους ελληνόφωνους ορθόδοξους γείτονες τους. Αυτός είναι ο ελληνικός λαός - σας αρέσει δε σας αρέσει. Τώρα αν εσείς (ή οι πρόγονοι σας) αποφασίσατε να την κάνετε για άλλες εθνικές εστίες γούστο σας και καπέλλο σας αλλά μη μας ζαλίζετε τον έρωτα με την εθνική σας γκρίνια.

Ανώνυμος είπε...

Αρβανίτικο κεφάλι, κάτι δεν πάει καλά με την θεωρία σου περί Ρωμιοσύνης και ελληνικού έθνους. Έχεις μπερδέψει τους Ρωμιούς με τους ελληνορθόδοξους πατριαρχικούς χριστιανούς και τους βάφτισες όλους Έλληνες, ως έθνος!!!! Εάν υπήρχε πράγματι ελληνικό έθνος, θα υπήρχαν και αλλόθρησκοι μέσα σε αυτό. Στην Ελλάδα ακόμα και οι Καθολικοί χριστιανοί έλληνες πολίτες θεωρούνται ύποπτοι όσον αφορά την εθνική τους καταγωγή και συνείδηση....
Δυστυχώς για σένα, ελληνικό έθνος δεν υπάρχει, αλλά μόνο Έλληνες πολίτες του ελληνικού κράτους (και η διασπορά αυτών ανά τον κόσμο), με ποικιλία εθνικής καταγωγής όλων αυτών.