Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

31 Μαρ 2011

ΑΝΤΑΛΛΑΞΙΜΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Σ.

Το θέμα είναι παλιό και μέχρι τώρα έχει λειτουργήσει εις βάρος των προσφύγων και των νεοπροσφύγων. Για να καταλάβει και ο μη ασχολούμενος με τα Ποντιακά-προσφυγικά, όσο απλά και εκλαϊκευμένα μπορεί να ειπωθεί για τις ανάγκες της ενημέρωσης τονίζουμε τα εξής:
Περισσότερα εδώ

Καταπληκτικό! Μερικοί έποικοι της Μακεδονίας (γιατί περί εποίκων πρόκειται και έτσι είναι καταγεγραμμένοι στην ιστορία του τόπου μας), ζητούν και άλλη περιουσία! Αυτή τη φορά και για τους «νέο-πρόσφυγες» από τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες!!!!! Αυτοί, πάλι, γιατί να διεκδικήσουν ανταλλάξιμη περιουσία; Είχαν οι πολίτες των πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών περιουσία στην Ελλάδα, και συμφωνήθηκε μαζί τους κάποια ανταλλαγή;

Οι Πόντιοι και οι προσφυγικής καταγωγής Έλληνες πολίτες καλά θα κάνουν να σκεφτούν κάποτε ότι ο τόπος που φιλοξενεί σήμερα μεγάλο αριθμό από αυτούς (η Μακεδονία), έχει γηγενή πληθυσμό ο οποίος είχε περιουσιακά στοιχεία τα οποία εντελώς αυθαίρετα το ελληνικό κράτος χαρακτήρισε ανταλλάξιμα και μέχρι σήμερα αρνείται να τους τα αναγνωρίσει, δίνοντας τους τίτλους κυριότητας.
Εάν εκποιηθεί ανταλλάξιμη περιουσία στην Ελλάδα, με αυτά τα έσοδα το ελληνικό κράτος οφείλει να αποκαταστήσει τους γηγενείς Μακεδόνες και ειδικότερα τους πολιτικούς πρόσφυγες και τους απογόνους τους, στους οποίους αφαίρεσε, με παράνομο και άδικο τρόπο, τεράστιες περιουσίες.
Ας πάψουν επιτέλους οι προσφυγικής καταγωγής Έλληνες πολίτες να συμπεριφέρονται ως έποικοι και άρπαγες, ειδικά της Μακεδονικής γης. Τους συμπονούμε για τα παθήματα των προγόνων τους και πιστεύουμε ότι αποζημιώθηκαν πλουσιοπάροχα γι αυτά απο το ελληνικό κράτος. Ας σκεφτούν επιτέλους και τους Μακεδόνες συμπολίτες τους που το ελληνικό κράτος συνεχίζει να αδικεί, παραβιάζοντας κάθε έννοια του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου

31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Ακρίδες του Βορρά είναι αχόρταγες!

Trajanos είπε...

Η ανακοίνωση της Ποντιακής Ομοσπονδίας θα ταίριαζε απόλυτα, αν στην θέση των «δικαιούχων» έβαζε τους πραγματικούς δικαιούχους, δηλαδή τους Μακεδόνες. Και δεν εννοώ μόνο για τα αδιάθετα περιουσιακά στοιχεία, αλλά και όσα αδίκως χαρακτηρίστηκαν ως ανταλλάξιμα και διατέθηκαν σε εποίκους.

Ποιες διεθνείς συνθήκες επικαλούνται?
Αυτές που υπέγραψαν δυο μη δικαιούχοι?
Βάσει ποιού δικαίου οι Οθωμανοί είχαν αρπάξει αυτές τις εκτάσεις από τους γηγενείς Μακεδόνες?
Με την απελευθέρωση δεν έπρεπε αυτές να αποδοθούν σε εκείνους από τους οποίους είχαν αφαιρεθεί?
Ποιο δίκαιο επικαλούνται λοιπόν?
Αυτό των δυο γαϊδάρων που μάλωναν σε ξένο αχυρώνα?
Να προωθηθούν λοιπόν οι προτάσεις της Ποντιακής Ομοσπονδίας, αλλά στην θέση των δικαιούχων να μπούνε οι πραγματικοί δικαιούχοι που δεν είναι άλλοι από τους γηγενείς Μακεδόνες.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Μπελομόρε που λέτε δημοσίως όσα λένε χιλιάδες Μακεδόνες μεταξύ τους. Φταίμε κι εμείς όμως που τόσα χρόνια βλέπουμε τι γίνεται και μόνο μουρμουρίζουμε. Πρέπει να διαμαρτυρηθούμε και πολύ έντονα μάλιστα και οργανωμένα. Το ουράνιο τόξο τι κάνει και με τι ασχολείται. Γιατί δεν ξεσηκώνει τον κόσμο. Τουλάχιστον να μη μας περνάνε για χαζούς. Αλλά και για να σπάσει αυτό το θράσος των ποντίων. Καλά τα λέει ο Καρατάσος. Είναι κλεπταποδόχοι και οι κλεπταποδόχοι είναι συνένοχοι με τους κλέφτες. Εμ φτέσνι εμ μπέσνι.
Πόζντραβ να σίτε Μακεντόντσι.

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχασετε να προσθεσετε οτυς Ελληνες από το Μοναστηρι τη Στρωμνιτσα και τη Γευγελη, τους Βουλγαρους που εκδιωχτηκαν, τους Αλβανους του 2001, και την ακινητη περιουσια της εκκλησιας (Νομικα πρόσωπα της εκκλησιας της ελλαδος και της Βουλγαρικης) που ο Τιτο απαλλωτριωσε χωρις να καταβαλει αποζημιωσεις. Επειδη το ΒΜΡΟ με πρωτεργατη τον Μιχαηλοφ αποδεδειγμενα στελέχωσε την οχράνα, να καταβαλει το ΒΜΡΟ αποζημιωσεις από τις οικογενειες που εβλαψε. Επίσης, αν είναι να δωθουν αποζημιωσεις, να διεξαχθει ερευνα απο κοινου με το κρατος της πγδμ, ωστε να διαπιστωθει ποιοι διεπραξαν εγκληματα πολέμου ως συνεργατες των Ναζι, καθως δεν μπορει τα λεφτα των Ελλήνων πολιτων να αποζημιωνουν τετοιους "προσφυγες", που με δικη τους ευθυνη συνεργαστηκαν με τους κατακτητες και αργοτερα με τους φιλοσοβιετικους. Να ζητησει το ΒΜΡΟ δημόσια συγνωμη απο τους Ελληνες πολίτες και να αποκυρηξει την βρωμικη ιστορία του. Αν και κανονικα θα επρεπε να εχει το μελλον του εθνικοσοσιαλιστικου κομματος της Γερμανιας.
Να τα λεμε κι αυτα.

bb είπε...

Ανώνυμε 12:11, η βλάβη που έχεις πάθει στον εγκέφαλο σου απο το ΒΜΡΟ είναι μη αναστρέψιμη. Οπωσδήποτε να ζητήσεις αποζημίωση, για τέτοια αναπηρία. Τη δικαιούσαι..

Ανώνυμος είπε...

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Канал 5: Η Ελλάδα δημιούργησε όλη αυτή τη φασαρία;

«Νέοι πονοκέφαλοι για την Ελλάδα.
Λίγο πριν από το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας, στην αίθουσα του δικαστηρίου της Χάγης, ετέθη προς την ελληνική πλευρά μια ερώτηση, που χρήζει απάντησης. Ο μαροκινός δικαστής, Μοχάμεντ Μπενούνα, ζήτησε από τον εναγόμενο να απαντήσει συγκεκριμένα ποια ήταν η θέση του στο Βουκουρέστι, όταν ετέθη το ερώτημα της εισδοχής της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ;»

Τα παραπάνω τονίζει ο ανταποκριτής, Γκεόργκι Τόμιτς, της μακεδονικής τηλεόρασης από τη Χάγη.

«Έχω μια απορία και θέλω να τη μεταφέρω στην Ελλάδα.
Λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής στο Βουκουρέστι, και κατά την περίοδο από 2 έως 4 Απριλίου, ποια ήταν η θέση που είχε εκφράσει η Ελλάδα στις επαφές της με τα υπόλοιπα μέλη του ΝΑΤΟ , σχετικά με την ένταξη της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας», είπε ο δικαστής Mohammed Benuna.

Η τριών ημερών επιχειρηματολογία της νομικής ομάδας της Ελλάδας δεν ήταν αρκετά πειστική για το δικαστή.
Η ερώτηση που έθεσε περιέχει το κλειδί της όλης διαδικασίας. Η απάντηση πρέπει να δοθεί για να διαπιστωθεί αν, τελικά, η Ελλάδα παραβίασε τη Συμφωνία των Ηνωμένων Εθνών, παρά το γεγονός ότι οι δικηγόροι στις παρουσιάσεις τους δεν αναφέρονταν σε αυτό.

«Είναι μια ενδιαφέρουσα απορία, η απάντησή σε αυτήν θα δείξει πως θα αντιμετωπιστεί η Ελλάδα. Τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς ήταν λεπτομερή ως προς τα ιστορικά στοιχεία, όχι όμως, ως το, αναμφισβήτητο ,γεγονός και είναι σαφές τι σημαίνει αυτό. Αποδείχθηκε ότι δεν είχαν νομικά επιχειρήματα στην στρατηγική που ακολούθησαν», δήλωσε η εμπειρογνώμονας Γιάνα Λοζανόφσκα.


«Το δικαίωμα των ερωτήσεων που έχουν οι δικαστές το χρησιμοποίησαν μόνον προς την Ελλάδα. Προς την μακεδονική πλευρά δεν υπήρξε καμία ερώτηση. Σε αναμονή της ετυμηγορίας του Διεθνούς Δικαστηρίου, η πΓΔΜ αισθάνεται ασφαλής.

»Τα ‘όπλα’ τα οποία διέθεσε η πΓΔΜ ήταν αληθινά και όπως γνωρίζετε, η αλήθεια πάντα κερδίζει», είπε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, υπεύθυνος για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, Βάσκο Ναουμόσφκσι.


Η Ελλάδα οφείλει, να απαντήσει στο ερώτημα που της τέθηκε, μέχρι τις 7 Απριλίου. Η απάντηση πρέπει να δοθεί στην μακεδονική πλευρά και στη συνέχεια μέχρι τις 14 Απριλίου, η απάντηση αυτή να σχολιαστεί.


Τίτλος: «Грција ставена на мака?»

Ανώνυμος είπε...

οσοι μετανάστες εισέρχονται σε ένα κράτος, κυρίως παράνομα, εν προκειμένω στο ελληνικό κράτος, εξαιτίας διώξεων πολιτικών, εθνοτικών , θρησκευτικών , ΔΙΧΩΣ την παρέμβαση του κράτους υποδοχής , ονομάζονται διεθνώς ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ...

αντίθετα όταν αυτό συμβαίνει με την νόμιμη είσοδο και τη διαμεσολαβητική παρέμβαση και τη συνακόλουθη υποστήριξη του κράτους υποδοχης, με σκοπούς κρατικούς , π.χ αλλοίωση των εθνοτικών συσχετισμών , με την εγκατάστασή τους σε συγκεκριμένες περιοχές, με σκοπό την προστασία τους-Ακρίτες , όπως συνέβη στη Μακεδονία, τότε αυτοί ονομάζονται ΕΠΟΙΚΟΙ...

αυτό ισχύει για όλους όσους εγκαταστάθηκαν στο ελληνικό κράτος από την Τουρκία και την Σ.Ε ,από το 1922 έως σήμερα..

για αυτούς το κράτος μερίμνησε , ώστε να τους δοθούν νομιμοποιητικά έγγραφα διαμονής με ταχεία χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας...

να τους δοθούν ΔΩΡΕΑΝ ακίνητες περιουσίες ,κυρίως αγροτικές.
είτε τις κλεμμένες από τους οθωμανούς μακεδονικές , είτε απευθείας από τους μακεδόνες , τους οποίους μαζικά εξεδίωξε εκτός ελλάδος..

για αυτό όλες οι διευθύνσεις γεωργίας στις νομαρχίες της μακεδονίας , διαθέτουν τμήματα ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ...

συνεπώς ο προσδιορισμός τους ως ΕΠΟΙΚΟΥΣ στη μακεδονία είναι απολύτως ορθός και αληθής..

εξάλλου τον ίδιο ακριβώς προσδιορισμό χρησιμοποιεί το ελληνικό κράτος , για τους τούρκους που εγκαθίστανται στο τουρκοκυπριακό κράτος , με την διαμεσολάβηση της τουρκίας , αποκαλώντας τους ΕΠΟΙΚΟΥΣ..
ζητώντας μάλιστα την μερική επιστροφή τους στη τουρκία..

Ανώνυμος είπε...

τόσο οσοι ήλθαν στην ελλάδα από τα μπίτολα/μοναστήρι όσο και από την γκεβγκελία , με την πρωτοβουλία του ελληνικού κράτους , δεν είναι έλληνες , αλλά ΒΛΑΧΟΙ...

αν τους αφαίρεσε περιουσία η προπολεμική βασιλική σερβική γιουγκοσλαυία , μπορούν να τη διεκδικήσουν από τα αδέλφια τους σέρβους..

ουδεμία περιουσία διαθετει η αυτοκέφαλη εκκλησία της ελλάδος στο μακεδονικό κράτος...

αντίθετα μεγάλες περιουσίες διεκδικεί η μακεδονική εκκλησία στην μακεδονία του αιγαίου της ελλάδος...
για περισσότερες πληροφορίες Αρχιμανδριτης Νικόδημος, εκπρόσωπος της μακεδονικής εκκλησίας...

όποιος τούρκος, εποικος στη μακεδονία πιστεύει ότι υπέστη βλάβη από τους μακεδόνες αντιναζί ας το δηλώσει δημόσια και ας διεκδικήσει αποζημίωση...

διότι οι μακεδόνες αντιφασίστες , διεκδικούν τόσο την ελληνική ιθαγένεια τους όσο και τις πατρογονικές τους περιουσίες...

όσοι δε παοτζήδες γερμανοτσολιάδες ΕΠΟΙΚΟΙ πιστεύουν ότι υπέστησαν ζημιές , που δεν αποκαταστάθηκαν επαρκώς από το ελληνικό κράτος,ας ζητήσουν από το βουλγάρικο..
οι μακεδόνες ουδεμία ευθύνη φέρουν για τις διαταγές της βουλγάρικης φασιστικής Οχρανα...

οι σημερινοί μακεδόνες πολιτικοί πρόσφυγες ήταν τότε ΠΑΙΔΙΑ , 5-12 έτών και ουδεμία ευθύνη φέρουν για τα γεγονότα της δεκαετίας του 1940...

η ιστορία του εθνικοαπελευθερωτικού ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ βμρο είναι καθαρή και πατριωτική...

Ανώνυμος είπε...

την ίδια ώρα που το ελληνικό κράτος μοιράζει περιουσίες στους έποικους...
τους οποίους βαπτίζει έλληνες αποκλειστικά λόγω της θρησκευτικής τους ελληνοφωνίας..
βαπτζοντας παλλινοστούντες , δίχως ποτέ να έχει ζήσει κανενας πρόγονος τους , ούτε οι ίδιοι στην ελλάδα..
την ίδια ώρα αρνείται ιθαγένεια και τη περιουσία τους σε ΠΑΙΔΙΑ , μακεδόνες πολιτικούς πρόσφυγες...
ΝΤΡΟΠΗ ΨΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...

Ανώνυμος είπε...

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

‘Kurir’: Η Ελλάδα αναγνώρισε την ‘Μακεδονία’

Αργά το βράδυ, χθες, η ηγεσία της Ελλάδας, μετά τη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου, αποφάσισε να αναγνωρίσει την πΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα.

Σύμφωνα με αναφορά των μέσων ενημέρωσης, η ελληνική κυβέρνηση συνειδητοποίησε ότι η άκαμπτη και ισχυρή θέση της, για το όνομα της πΓΔΜ, , που εμποδίζει τη ένταξή της χώρας αυτής, στο ΝΑΤΟ, αλλά και στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αποτελεί απειλή για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια.


Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε ότι η Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, είχε υποσχεθεί να κάνει πράξη την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και για το λόγο αυτόν έδωσε το πράσινο φώς στην έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θεωρείται δεδομένο, ότι οι ελληνικές αρχές προέβησαν στην απόφαση αυτή, μετά την αναμενόμενη ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, που είναι υπέρ της πΓΔΜ και αποφάσισαν ,εκ των προτέρων, να σεβαστούν την απόφαση αυτή και να την εφαρμόσουν.

Είναι, επίσης, βέβαιο ότι η Αθήνα, θα αναγνωρίσει και την μακεδονική μειονότητα που ζει στο βόρειο τμήμα της ελληνικής πολιτείας.Ακόμη, δεν υπήρξε αντίδραση από την ηγεσία της Μακεδονίας για την άρδην αλλαγής της στάσης της Ελλάδας, που αναγνωρίζει, πια την πΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα.

Αυτή θα μπορούσε να ήταν η πιο ευχάριστη είδηση που έχουμε μέχρι τώρα δημοσιεύσει, αλλά μόνο που δεν είναι αλήθεια.

Αφού, θα μπορούσε να συμβεί μόνο σήμερα, που είναι Πρωταπριλιά, μια μέρα αφιερωμένη στο ψέμα, ένα πρωταπριλιάτικο αστείο…

--
Τίτλος: «Грција не призна под уставното име»
Δημοσίευση: Kurir, Skopje, 1.4.2011.

Ανώνυμος είπε...

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

Στο βιβλίο της Γ΄ Λυκείου τα Σκόπια ονομάστηκαν Μακεδονία...

Στο διδακτικό βιβλίο της Γ’ Λυκείου, «Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου», στην σελίδα 130 υπάρχει χάρτης, ο οποίος παρουσιάζει το γειτονικό κράτος, με το όνομα Μακεδονία.

Ανώνυμος είπε...

03-04-11

«Θα συνεχίσει η Ζιράατ να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα»

Η τουρκική τράπεζα «Ζιραάτ» θα συνεχίσει να ανοίγει υποκαταστήματα στην Ελλάδα δήλωσε ο γενικός διευθυντής της, Τζαν Ακίν Τσαγλάρ.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο Άρμπιλ του Βορείου Ιράκ όπου μετείχε στην τελετή εγκαινίων υποκαταστήματος, ο Ακίν αναφέρθηκε γενικά στα ανοίγματα της τράπεζας στο εξωτερικό. Σχετικά με την Ελλάδα τόνισε, “εκδηλώσαμε μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, με την έννοια να ανοίξουμε υποκαταστήματα και να εξαγοράσουμε τράπεζες» αλλά συναντάμε αντιδράσεις, είπε .

Όπως ανέφερε, κατατίθενται ερωτήσεις στη Βουλή ενώ αντίθετα στη Τουρκία, «παρότι μπορεί να υπήρξε κάποιο παρασκήνιο, δεν δόθηκε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη Φινάνσμπανκ».

Επίσης χαρακτήρισε μυθεύματα όσες σκοπιμότητες αποδίδουν για τη δραστηριοποίηση της τράπεζάς του, στην Ελλάδα. Ο κ. Τσαγλάρ αναφερόμενος στη δραστηριότητα που θα έχει από εδώ και πέρα η τράπεζα “Ζιραάτ” στην Ελλάδα είπε ότι “μπορεί να κάνουμε μεγαλύτερα βήματα, όπως η αγορά τράπεζας, αλλά δεν ξέρω εάν μπορεί να γίνει αυτό στην Ελλάδα, υπάρχουν ερωτηματικά” .

Ξεκαθάρισε ωστόσο, «δεν σκεφτόμαστε σε καμία περίπτωση να αποχωρήσουμε, διότι δεν υπάρχει κανένα σημείο στη δραστηριότητά μας, που να έρχεται σε αντίθεση προς την ελληνική νομοθεσία”.

kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
------------------------------------------------------------
ο χρεωκοπημένος ελληνικός εθνικισμός αντιδρά και τρίζει τα σπασμένα δόντια του...

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Αν ο Χριστός σας είναι Εβραίος,
το αυτοκίνητο σας ιαπωνικό,
η πίτσα που τρώτε ιταλική,
η δημοκρατία σας ελληνική,
οι αριθμοί σας αραβικοί,
τα γράμματά σας λατινικά,
οι πολυεθνικές αμερικάνικες,
η μουσική σας τσιγγάνικη,
οι λέξεις σας βαλκάνιες,
τα φαγητά σας τούρκικα,
οι φουστανέλες αλβανικές,
τα γαλακτοκομικά σας βουλγάρικα,
τότε γιατί ο γείτονάς σας είναι ξένος?

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΙΚΟΣ-ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ-ΠΑΟΤΖΗΣ...ΚΑΙ Ο ΝΑΚΡΑΤΖΑΣ;;;;
ΣΑΣ ΕΦΑΓΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ
Δείτε για τις προσφυγικές περιουσίες....
http://www.sitemaker.gr/antiethnikistik/page_GREEK_25.htm

[...]
Συνέντευξη Νακρατζά στον Γιώργο Στάμκο

Κύριε Νακρατζά τι ήταν αυτό που σας ώθησε στη μελέτη της «απαγορευμένης ιστορίας» του σύγχρονου ελληνικού κράτους, και συγκεκριμένα στη μελέτη του ζητήματος της αφομοίωσης / εξαφάνισης των «ενοχλητικών» μειονοτήτων από το έδαφος της σημερινής Ελλάδας;

Πρώτη και σημαντική αιτία αυτής της μελέτης αποτελεί το γεγονός ότι ιδεολογικά είμαι εναντίον κάθε μορφής βιαίας αφομοίωσης και ιδιαίτερα εναντίον οποιασδήποτε εξαφάνισης Μειονοτήτων. Η πολιτική αυτή ιδεολογία δεν αποτελεί μόνο δική μου πολιτική φιλοσοφία, αλλά είναι το ιδεολογικό βάθρο πάνω στο οποίο στηρίζεται σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συναισθηματικά όμως εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι και οι δύο γονείς μου ήταν πρόσφυγες προερχόμενοι από την ανατολική Θράκη και τη Μικρά Ασία, ανήκοντες στην πιο τραγική ελληνική Μειονότητα. Τη Μειονότητα αυτήν την κατέστρεψε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο ικανότατος αυτός εκφραστής της παρανοϊκής Μεγάλης Ιδέας.

Οι οικογένειες και των δύο γονιών μου ζούσαν στην Τουρκία έχοντας μια σημαντική περιουσία, μεταφέρθηκαν δε πάμφτωχοι στην ελληνική Μακεδονία λόγω της υποχρεωτικής ανταλλαγής των πληθυσμών, η οποία οφείλεται στον Βενιζέλο και όχι στους Τούρκους όπως γενικά πιστεύεται.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι τις αποζημιώσεις που δόθηκαν γενικά για τους πρόσφυγες τόσο από το εξωτερικό όσο και από την τότε Κοινωνία των Εθνών τις λήστεψαν τα τρωκτικά του ελλαδικού κράτους…
[...]
ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕς;;;;
ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ, ΓΙΑ ΕΛΙΤ, ΓΙΑ ΣΥΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΝΑΙ...
ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΗΓΑΓΕ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ "ΣΥΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ"
ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΔΕ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥς ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΕΛΙΤ ΚΑΤΑΠΙΕΖΑΝ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΛΑΟ, ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ,,,
ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΤΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΩΝΙΣ ΚΑΙ ΨΩΜΙΑΔΗΣ, ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΤΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΗς ΠΕΡΙΟΧΗΣ....
ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΧΟ
ΒΡΙΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΛΟΓΟ
ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ -ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ- ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.
ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ,
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΊ ΣΑς,ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΛΥΠΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΘΕΣΕΩΝ , ΛΙΓΩΝ ΕΥΤΥΧΩΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

Ανώνυμος είπε...

ΨΕΥΔΕΣΑΙ ασύστολα φίλε πρόσφυγα....

η ανάρτηση αφορά πρωτίστως τον φυσικό αυτουργό , το ελληνικό κράτος..
δευτερευόντως τους ηθικούς αυτουργούς, τους προσφυγικούς συλλόγους , λόγω της εθνικιστικής και αντιμακεδονικής τους πολιτικής..
τελευταία , εκείνους τους συγκεκριμένους με ονοματεπώνυμο πρόσφυγες που στηρίζουν τις παραπάνω πολιτικές..
οι μακεδόνες αντίθετα υποστηρίζουν την ελεύθερη επιστροφή των εποικων στις πατρικές τους περιουσίες..
για δε όσους δε δεν επιθυμούν την επιστροφή, αποζημίωση χρηματική για τις εκεί περιουσίες τους και όχι την κλοπή των περιουσιών τους από το ελληνικό κράτος από τους πάμφτωχους μακεδόνες και μοίρασμα στους έποικους με αντάλλαγμα τον εθνικιστικό ΑΚΡΙΤΙΣΜΟ τους...
οι μακεδόνες κανένα πρόβλημα δεν έχουν να καταγγείλουν τους γενίτσαρους μακεδόνες , τους ξεπουλημένους στο ελληνικό κράτος, για ιδιοτελείς λόγους, με την πλούσια αντιμακεδονική τους δράση...
τους οποίους καταδικάζουν πολύ αυστηρότερα από όλους τους αντιμακεδόνες...

Ανώνυμος είπε...

10:55,

Μου αρέσει πολύ η θέση σου και συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί σου (αφού η ασφάλεια της Ελλάδας δεν διακυβέβεται φυσικά) αλλά

ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ;;;

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΌ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ,
Ή Ο «ΨΕΥΔΕΤΑΙΣ…» Ή Ο 10:55
Είνσι πέρα από τη φιλοσοφία μου να συνομιλώ ,ανώνυμα με ανώνυμους κλπ
Ως τουρκόφωνος Πόντιος, (μη φρίττεις…), -δε δέχομαι να ταυτίζομαι με τους παοτζήδες-δωσίλογους συντοπίτες μου. Ο παππούς μου θα υπηρετήσει-για τα αριστερά πιστεύω του- σε Ανάφη, Ακροναυπλία, θα στρατευτεί σε ΕΛΑΣ και θα πολεμήσει με πόντιους –καυκάσιους- θρακιώτες μικρασιάτες και μακεδόνες-έτσι αποκαλούσε πάντα το σλαφόφωνο γηγενή πληθυσμό- στο πλευρό του ΔΣΕ, στις Σέρρες. Με πολλούς απ’ τους Μακεδόνες θα αναπτύξει φιλίεςστην Τασκένδη, πριν αναχωρήσουν δυτικότερα.
Μέσα από τις αφηγήσεις πρώτα πρώτα του παππόυ μου λοιπόν βίωσα τις αξίες της ανοχής και της συνείπαρξης των πληθυσμών.
Ανέπτυξα αντίστοιχες θέσεις και απόψεις που τις συνδιαχειρίζομαι και μέσα από το κόμμα μου (ανήκω σε Σύριζα), και όσο μπορούμε , με τις συνιστώσες έστω…, βοηθάμε.
Νιώθω δε και ιδιαίτερη συμπάθεια προς εσας, που αρχίζετε και συνειδητοποιείτε το «έθνος» σας, γιατί εμείς …οι τουρκόφωνοι το χάσαμε…, στη διαδικασία ενσωμάτωσής μας στην ενιαία εθνοτική ομάδα των ποντίων (πόντιοι ανατολικού πόντου, καυκάσιοι, τουρκόφωνοι). Τα παιδιά μου δεν μαθαίνουν τη γλώσσα των παππούδων τους, τους χορούς τους , την κουλτούρα τους κλπ κλπ, μα μέσα από τους ενιαίους ποντιακούς συλλόγους υιοθετούν, κουλτούρα, γλώσσα , ήθη κλπ μιας άλλης ομάδας, των ποντίων…
Με σεβασμό λοιπόν, συστήνω την προσοχή σας.. Προσέξτε και γαντζωθείτε στα των δικών σας παππούδων και όχι σε αυτά που θα ορίσουν άλλοι ως δικά σας….
Αν σας τάξουν απλά ως αλύτρωτα μέλη της Μακεδονικής εθνότητας , τότε θα πρέπει να ξεχάσετε την τοπική σας γλώσσα (μητρική) και να υιοθετήσετε την του Έθνους (Δημοκρατία Μακεδονίας-φιλολογική Μακεδονική, που βλέπω ότι ήδη διαφημίζεται και άρχισαν πολλοί να τη διδάσκονται), την τοπική σας ιστορία (των παππούδων σας-των χωριών σας) και να ενσωματωθείτε στην ιστορία της Μακεδονίας, ως αλύτρωτοι ομοεθνείς, να προσαρμόσετε το φολκόρ των χωριών σας με το φολκόρ του ήδη υπάρχοντος κραταίου οργανισμού (Μακεδονικό κράτος), με επισκέψεις εκεί, με υιοθέτηση κουλτούρας κλπ (πάντα με το πρόσχημα της ανταλλαγής …ταυτιζόμενων κουλτούρων) κλπ κλπ
Πολλά χρόνια μετά δε θα αναγνωρίζετε τον εαυτό σας… (βλέπε εμάς)
Έτσι, μπορεί νάναι κάποιος κοντά σας στα απολύτως σωστά αιτήματά σας για δικαιώματα μειονοτικά, πολιτισμικά και για την επιστροφή των εκδιωγμένων συντοπιτών μας, αλλά καθένας μας είναι και επιφυλακτικός, γιατί δεν μπορεί να γνωρίζει προ τα πού θέλετε να κατευθυνθείτε…
Εγώ, μόνο μπορώ να πω, τραβάτε δυνατά, για τα δικαιώματά σας, για τον πολιτισμό και τη γλώσσα, για την επιστρφή των δικών σας…
Οι επιλογές είναι δικές σας , και πρέπει νάναι , σιγά σιγά , ξεκάθαρες και σε μας…
(δε θα ξαναενοχλήσω, απλά αισθάνομαι άσχημα όταν επιτίθεστε συλλήβδην στους πρόσφυγες, που , σκεφτείτε, μπορεί και κάποιοι απ’ αυτούς νάναι μαζί σας…
Τόσο δε θέλετε κανένα στον αγώνα σας;;;)

firstpickimports είπε...

Ενας γαιδαρος γκαριζει σε ξενο αχυρωνα!!!
Aπο ποτε o βουλγαρος εγινε γηγενης Μακεδονας?

Aγγελος.ca

bb είπε...

Αγγελος.,ca, απο τότε που οι αρβανιτοβλαχογυφτοτουρκοι έγιναν έλληνες!!!! Χαχαχαχα!
Άλλωστε Μακεδονία ως χώρα (όχι ως κράτος) υπήρχε πάντα, με συγκεκριμένα σύνορα, άρα υπήρχαν και Μακεδόνες εκεί. Η Ελλάδα που ήταν και πια ήταν τα «παραδοσιακά» της σύνορα; Μήπως απλωνόταν σε όλη την Μεσόγειο; Και ποιοι ήταν οι έλληνες;
Όσο για τους Βούλγαρους όλοι γνωρίζουμε απο που και πότε κατέβηκαν στην βόρεια Θράκη και ίδρυσαν το κράτος τους εκεί.

bb είπε...

Ανώνυμε 8:43, δυστυχώς, πολλές φορές κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Ξέρουμε όλοι οι Μακεδόνες ότι υπάρχουν Έλληνες προσφυγικής καταγωγής που όχι μόνο κατανοούν τα προβλήματα μας ως Μακεδόνες αλλά και μας στηρίζουν έμπρακτα στον αγώνα μας. Η πλειοψηφία όμως είναι βαθειά νυχτωμένη..... Ένας τρόπος να αλλάξει η κατάσταση είναι να παρεμβαίνουν αυτοί οι Έλληνες και να διαμαρτύρονται για ενέργειες που κάνουν σύλλογοι συμπολιτών τους κατά των Μακεδόνων. Όσο για μας, οι θέσεις μας είναι εντελώς ξεκάθαρες για αυτά που ζητάμε. Εμείς διεκδικούμε τα δικαιώματα γηγενούς λαού να εφαρμοστούν, δεν ζητάμε να αφαιρεθούν νόμιμα δικαιώματα απο τους συμπολίτες μας Έλληνες (πρόσφυγες και μη), ούτε ζητάμε να φύγει κανείς απο τον τόπο μας (αυτό το τελευταίο είναι ένα ψέμα που η ελληνική προπαγάνδα παρουσιάζει συχνά πυκνά).

Ανώνυμος είπε...

"αρβανιτοβλαχογυφτοτουρκοι"
Οι κυπριοι, οι κρητικοι και οι κερκυραιοι δεν νομιζω οτι ειναι κατι απ αυτα. Τι λεξεις ειναι αυτες μπελο; Μηπως εισαι ρατσιστης; Παντως καθε φορα που οι φασιστες βρισκεστε σε δυσκολη θεση, το ελληνικο λεξιλογιο εμπλουτιζεται με νεες λεξεις. Θα πρεπει να τιμηθειτε από τον Μπαμπινιωτη γι αυτην την προσφορά σας...

bb είπε...

Οι Κύπριοι είναι Κύπριοι, οι Κρητικοί είναι Κρητικοί και οι Κερκυραίοι είναι Κερκυραίοι. Αυτοί δεν έχουν σχέση με Βλάχους, Αρβανίτες, Γύφτους και Τούρκους . Όλους τους παραπάνω τους συνδέει μόνο η ελληνορθόδοξη θρησκεία τους και η ελληνική γλώσσα που μιλούν σήμερα, την οποία οι περισσότεροι έμαθαν μόνο αφού εντάχτηκαν τα εδαφη τους στο ελληνικό κράτος (εκτός από τους Κύπριους, οι οποίοι όμως αγωνίστηκαν και «προετοιμάστηκαν» για να πετυχουν αυτό). Ποια άλλα κοινά στοιχεία υπάρχουν για να μπορούν να θεωρηθούν ανήκοντες σε ένα έθνος; Ποια; Και ποια κοινά ιστορικά στοιχεία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα τους ενώνουν; Ποια; Αυτό-βαφτίστηκαν οιλοι τους Έλληνες (αφού δημιουργήθηκε το ελληνικό κράτος) και άρχισαν να πιστεύουν ότι ανήκουν στο ίδιο «γένος» με συνέχεια χιλιάδων ετών, χωρίς στοιχεία!!!! Εγώ είμαι φασίστας, η εσύ που αρνείσε την αλήθεια στο όνομα μιας «ομογένειας», όπως και να την εννοείς;

Ανώνυμος είπε...

«αρβανιτοβλαχογυφτοτουρκοι» σίγουρα δεν γράφτηκε για να προσβάλλει τα έθνη που αναφέρονται στην λέξη αλλά για να τονιστεί η ανυπαρξία ενός «ελληνικού» έθνους. Αλλά οι φασίστες έλληνες θεωρούν δεδομένο ότι αν κάποιος δεν είναι «Έλληνας», είναι, κατα κάποιο τρόπο, κατώτερης ποιότητας άνθρωπος, δηλαδή θα πρέπει, κατά τη γνώμη τους, να ντρέπεται που είναι Βλαχος, Αρβανίτης, Ρομα η Τούρκος. Και μετά έχουν το θράσος μερικοί απο αυτούς να αποκαλούν φασίστες τους αντί-ρατσιστές και φιλελεύθερους δημοκράτες πολίτες.

Ανώνυμος είπε...

1- ποιά κοινά πολιτιστικά/εθνοτικά στοιχεία , διακριτά από τις υπόλοιπες εθνότητες του κοινού γεωγραφικού χώρου διαθέτουν οι "εθνικά" έλληνες..???
π.χ οι μακεδόνες παρότι μοιράζονται τις ίδιες γειτονιές διαφέρουν από τους βλάχους όχι μόνο στη μητρική τους γλώσσα, άλλά και στα τραγούδια τους, στους χορούς τους, στις φορεσιές τους, στα ήθη και έθιμα τους...
ακόμα και στα επαγγέλματά τους : προβατοτρόφοι οι βλάχοι, αγρότες οι μακεδόνες
υπάρχει τίποτε από τα παραπάνω διακριτά ελληνικό ? και ποιό είναι αυτό ?
2- οι μακεδόνες της ελλάδος διεκδικούν την μετεξέλιξη του ιδεολογικού ελληνικού εθνους , στο οποίο ανήκουν υποχρεωτικά ΠΟΛΙΤΙΚΑ , σε ένα σύγχρονο έθνος , με κοινό πολιτικό περιεχόμενο και με σεβασμό σε όλες τις υπόλοιπες εθνοτικές και μη ταυτότητες των μελών του.
ακόμα και το γερμανικό έθνος , με ισχυρό πολιτιστικό περιεχόμενο , μετεξελίσεται σε πολιτικό, ώστε να συμπεριλάβει τις τρείς γενιές παιδιών αλλοδαπών γονέων , που γεννήθηκαν στη γερμανία...
3- πρόσφατα επεσα σε συζήτηση στο αντιμακεδονικό μπλόγκ του Ακρίτα που αφορούσε τα καλοκαιρινά πανηγύρια στα μακεδονικά χωριά.
εκεί ψευδώς αναφέρονταν για ενα τραγούδι που μιλάει για grci katili / έλληνες δήμιοι...
α- πουθενά δεν έχω ακούσει αυτό το τραγούδι , ούτε υπάρχει λογική στο να ακουστεί
β- οι λέξεις όμως αφορούν μια ιστορική ΑΛΗΘΕΙΑ, η οποία θα πρέπει να ακούγεται και να εισακούεται..
αν θέλουμε να οικοδομήσουμε την διεθνοτική αλληλεγγύη...
όπως δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα εγκλήματα της χούντας , του μεταξά και της επταετίας έτσι δεν πρέπει να ξεχάσουμε τα εγκλήματα του ελληνικού κράτους και στρατού , στους αλλοεθνείς συμπολίτες μας αλλά και στους πολίτες των γειτονικών χωρών..
ιδιαίτερα στους μακεδόνες και τους τούρκους...
στο κιλκίς από τον ελληνικό στρατό και σε όλη την μακεδονία από τις συμμορίες των ληστών και δολοφόνων του ελληνομακεδονικού κομιτάτων των αθηνών- παύλος μελας από αθήνα , καπετάν άγρας από γαργαλιάνους , καπετάν γαρέφης από βόλο , κ.λ.π...
γιατί η αλήθεια γιατρεύει όπως λένε οι παππούδες μας...
4- φυσικά αυτές οι αντιμακεδονικές επισημάνσεις αποσκοπούν στον εκφοβισμό των συμμετεχόντων, με προοπτική την απαγόρευσή των μακεδονικών τραγουδιών...
επί ματαίω φυσικά...
σύντομα θα ξεκινήσει η εκδοση σειράς CD , με ανθολογία 800 τραγουδιών , τα οποία τραγουδάνε ηλικιωμένοι μακεδόνες από την μακεδονία του αιγαίου ...
τραγούδια που τους τα μετέδωσαν οι γονείς και παππούδες τους...
διότι η καρδιά της μακεδονίας , δεν χτυπά στην άκρη της , στην πρωτεύουσα της ..
αλλά κτυπά στο κέντρο της μακεδονίας , όπως όλες οι καρδιές , στην αιγαιάτικη μακεδονία..
εδώ στο Σόλουν ιδρύθηκε το ΒΜΡΟ το 1893 , από αιγαιάτες μακεδόνες , εδώ στο πόστολ γιαννιτσών γεννήθηκε ο πατέρας της κωδικοποίησης της σύγχρονης μακεδονικής γλώσσας., ο μισίρκωφ..
εδώ αγωνίσθηκε ο κιλκισιώτης μακεδόνας γκότσε ντέλτσεφ..

Ανώνυμος είπε...

οι μακεδόνες είναι γνωστοί για την φιλοξενία τους, την οποία αποδεικνύουν καθημερινώς εδώ και δεκαετίες...
οπότε μακριά από εμας οι σκέψεις για εκδιώξη των μη μακεδόνων...
αυτή η άποψη διαδίδεται από τους εθνικιστές αντιμακεδόνες ελληνόφωνους τουρκογενείς πατριαρχικούς έποικους , με σκοπό να τους περιχαρακώσουν , βάζοντας εμπόδια στη διεθνοτική αλληλεγγύη....

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ και μόνο ΑΛΗΘΕΙΑ φίλοι μας..
διότι όπως έλεγε ο εβραικής καταγωγής ποιητής του ελληνικού εθνικού ύμνου, ο Σολωμός : εθνικό είναι ότι είναι αληθές.
και όχι ότι εξυπηρετεί τις εθνικιστικές επιδιώξεις...

υ.γ παρόμοια έλεγε και ο ΒΛΑΧΟΣ δημιουργός του εθνικού ύμνου της αλβανίας...

Ανώνυμος είπε...

Ελλάδα ως χώρα (όχι ως κράτος) υπήρχε πάντα, με συγκεκριμένα σύνορα από το Πριλέπι ως τη Κρήτη, άρα υπήρχαν Έλληνες, δηλαδή και Μακεδόνες και Αθηναίοι και Κρήτες και Ηπειρότες και Υδραίοι και και και...
Σήμερα γηγενής λαός σε αυτή τη χώρα είναι και οι αυτοαποκαλούμενοι Σλαυόφωνοι και οι αυτοαποκαλούμενοι εθνικά Μακεδόνες, και οι Τουρκόφωνοι, Πομάκοι, Βούλγαροοι... Είναι όλοι ίσα γηγενής.
Αλλά εσείς στα blogspot του belomorska, του abecedar, αλλά και στο ελληνικό ΛΑΟΣ, στο ΒΜΡΟ των Σκωπίων, πιστεύετε σε καθαρόαιμους λαούς με μοναδικά γηγενή δικαιώματα. Δικαίωμά σας, αλλά όχι και να μας παίρνετε για κορόιδα. Αλλά ίσως και να μην καταλαβαίνετε τον όρο γηγενής.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ είμαι φασίστας, η εσύ που αρνείσε την αλήθεια στο όνομα μιας «ομογένειας», όπως και να την εννοείς;
"Συ ειπας"

Μάλιστα... Βλεπω εχουμε νευριασει παρα πολυ και ανακαλυπτουμε κι αλλους χαρακτηρισμους όπως εθνικιστές αντιμακεδόνες ελληνόφωνοι τουρκογενείς πατριαρχικοι έποικοι (κατα τ αλλα φιλοξενοι).
Ο Μιχαηλοφ πού ακριβως γεννηθηκε;
Να ηρεμησετε καποια στιγμη. Αν καποιος θελει ν ανακαλυψει την ιστορια του, θ ανατρεξει στη γλωσσα του. Αν η θρησκεια και η γλωσσα και η πεποιθηση κοινης καταγωγης δεν δημιουργησαν τα εθνη, τοτε τι τα δημιουρησε; Αν οι επτανησιοι, οι Κυπριοι και οι κρητικοι διδαχτηκαν ελληνικα, τοτε δεν θα υπηρχε και η ντοπιολαλια, γιατι αυτη δεν ειναι δημιουργημα εκμαθησης.
Δεν μου λες Μπέλο, ενταξει να το δεχτω για τη Β. Ηπειρο, αλλά μηπως θελαμε να φτασουμε και στην Ιταλία; http://www.youtube.com/watch?v=iIB2_bagvqQ
http://www.youtube.com/watch?v=IWwhtdsdaks
Και τόσο δυνατή ήταν η εκμαθηση ελληνικων στην Κρητη που ειπαν να την κρατησουν ακομα και αυτοι;
http://www.youtube.com/watch?v=mrjfBQA1qz8&feature=related
Κατα τ αλλα την ελληνικη γλωσσα την εμαθαν αφου ενταχθηκαν στο ελληνικο κρατος...
Τυφλοι τα τ' ώτα, τον τε νουν, τα τ' όμματ' εστε

bb είπε...

Αυτά για την ελληνικότητα των Αρβανιτών.
http://www.youtube.com/watch?v=J-E3F9qZP0g&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=thMH-JQ6gU8&feature=related

Και εδω ένα βίντεο της ελληνικής προπαγάνδας που τους Αρβανίτες ελληνορθόδοξους στο θρήσκευμα της Κάτω Ιταλίας που μετανάστευσαν εκεί απο τον Μοριά (Πελοπόννησο) τους θέλει «Έλληνες»!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=QRdCtQCWYzg

Όσο για τους Κρητικούς Μουσουλμάνους ελληνόφωνους, αφού η γλώσσα είναι η απόδειξη της ελληνικότητας, γιατί εκδιώχτηκαν ως Τούρκοι, λογω θρησκεύματος;;;; Πόσος παραλογισμός μπορεί να χωρέσει σε ένα «ελληνικό» κεφάλι; Η ελληνοφωνία τους οφείλεται στην εποίκηση Ρωμιών επί βυζαντινής αυτοκρατορίας, όταν οι Βυζαντινοί είχαν αφανίσει σχεδόν ολοκληρωτικά τον πληθυσμό της Κρήτης (η πλειοψηφία ήταν Άραβες) και εγκατέστησαν εκεί χριστιανικούς πληθυσμούς απο άλλα μέρη της αυτοκρατορίας. Στην διάρκεια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας πολλοί χριστιανοί αλλαξοπίστησαν και έγιναν Μουσουλμάνοι αλλά δεν άλλαξαν την βυζαντινή (ελληνική) γλώσσα τους. Πολλοί Κρητικοί μιλούσαν επίσης Βενετσιάνικα (ιταλικά), ως μητρική γλώσσα.

Όσο για τα Επτάνησα, ένα μικρό δείγμα (αρκετά εξελληνισμένο) της γλώσσας που μιλούσαν οι παλιοί (ιταλική διάλεκτος) η οποία δυστυχώς έχει σχεδόν χαθεί...
http://www.youtube.com/watch?v=kfYJFGbq3Tw

bb είπε...

Ανώνυμε 10:30, τι δουλειά έχει το αίμα στην εθνική ταυτότητα του κάθε ανθρώπου; Ακόμα δεν κατάλαβες ότι το έθνος είναι πολιτισμός, παράδοση, ήθη, έθιμα, γλώσσα και μερικές φορές και το θρήσκευμα; Το κάθε άτομο που ανήκει σε ένα έθνος έχει τουλάχιστον μερικά από τα παραπάνω στοιχεία για να θεωρείται μέλος του. Από δική του ελεύθερη επιλογή μπορεί να αρνείται την εθνική του καταγωγή και να επιλέγει να δηλώνει κάτι άλλο, αλλά αυτό δεν μπορεί να αλλάξει την πραγματική καταγωγή του. Ο Αρβανίτης, Μακεδόνας, Βλάχος, κτλ που δεν επιθυμεί να αποκαλύψει την πραγματική καταγωγή του απο γέννηση η απλά δεν γνωρίζει την καταγωγή των προγόνων του και έχει χάσει τα εθνοτικά στοιχεία της οικογένειας του, δηλώνει απλά Έλληνας και ξεμπερδεύει.....
Γηγενείς είναι οι παλαιότεροι κάτοικοι που ζουν σε μια γεωγραφική περιοχή και δεν έχουν άλλη πατρίδα. Στην Μακεδονία γηγενείς είναι αυτοί που ανήκουν στο μακεδονικό έθνος αλλά και οι Βλάχοι της Μακεδονίας (όχι όλοι οι Βλάχοι).

Ανώνυμος είπε...

Οι περιουσιες θα επιστραφουν σιγουρα στους εκδιωχθεντας μακεδονες. Οπως εχουν απαιτησεις οι πρσφυγες απο Ασια να τους επιστραφουν οι εκει περιουσιες τους, τοιωδε τροπω απαιτουν και οι μακεδονες της Μακεδονιας του Αιγαιου να τους αποδωθουν τα εδω πριουσιακα τους στοιχεια.