Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

29 Απρ 2011

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ




Οι άλλοι πρόσφυγες και η ελληνοτουρκομακεδονική φιλία
http://www.tastv.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=746:2011-04-28-19-11-41&catid=1:latest-news&Itemid=99


21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα τοπικά αλλά και τα πανελλαδικά ΜΜΕ φυσικά δεν ανάφεραν τίποτα για την σπουδαία και ιστορική αυτή επίσκεψη ενώ δεν χάνουν ευκαιρία να προβάλλουν επισκέψεις Ελλήνων στις «χαμένες πατρίδες» (για να μην πουν τη λέξη Τουρκία)!

Ανώνυμος είπε...

Η επίσκεψη των Τούρκων που μιλούν "Ντόπικα" αποδυκνειει οτι δεν υπάρχει Μακεδονική γλώσσα. Τα ντόπικα μιλήθηκαν αναγκαστικά απο τους Τούρκους τους Έλληνες και τους Βούλγαρους που κατοικούσαν μαζί κατα την Οθωμανική περίοδο στα μέρη μας για να μπορούν να συνενοούνται στις καθημερινές τους συναλλαγές. Στο σπίτι τους μιλούσαν και έγραφαν τις εθνικές τους γλώσσες και για αυτό τα ντόπικα δεν έχουν γραφή. Το 1944 ο εβραιοκροάτης Τίτο πήρε το γλωσσικό ιδίομα του Περλεπέ και ένας Άγγλος και ένας Σλοβένος, σύμβουλοί του του έφτιαξαν Γραμματική λίγο διαφορετική απο την Βουλγαρική και την Σερβική και το ονόμασε "Μακεδονικό". Όποιος αμφιβάλει και ξέρει ντόπικα άς πάει στην Βουλγαρία και θα συνενοηθεί περίφημα.
Γηγενής Μακεδόνας

Ανώνυμος είπε...

ως γνωστό η αμοιβαία ΠΑΡΑΝΟΜΗ υποχρεωτική εκδίωξη από τις γενέτειρές τους εκατέρωθεν συνανθρώπων μας έγινε με κριτήρια θρησκευτικά.
ούτε εθνοτικά ούτε γλωσσικά...
έτσι από την ασιατική τουρκία εκδιώχθηκαν ενορίτες πιστοί εγγεγραμμένοι σε σχετικές λίστες του ελληνοορθόδοξου πατριαρχείου..
η πλειοψηφία με οικογενειακή / μητρική γλώσσα την τουρκική..
από την ευρωπαϊκή μακεδονία και θράκη εκδιώχθηκαν αντίστοιχα μουσουλμάνοι...
πολλοί με μητρική γλώσσα την μακεδονική...
την οποία σε αντίθεση με τους πατριαρχικούς ασιάτες διατηρούν ζωντανή στις νέες τους πατρίδες- στην ιστανμπούλ,στην αδριανούπολη , στην σμύρνη...
όπου διατηρούν μακεδονικούς συλλόγους , έχουν μακεδονικά τραγούδια και χορούς.
αυτοί οι γηγενείς Μακεδόνες και οι απόγονοι τους τρέφουν μεγάλη νοσταλγία για τις μακεδονικές τους γενέτειρες...
από την περιοχή των Μογλενών/ αριδαίας+κιλκίς εκδιώχθηκαν περίπου 35000 ευρωπαίοι μακεδόνες μουσουλμάνοι..
αντίθετα οι πατριαρχικοί αποποιήθηκαν την ταυτότητα της καταγωγής τους και φόρεσαν την ελληνόφωνη μάσκα σε αρχαιοελληνική έκδοση...
ούκ ολίγοι δε εξ' αυτών επιδόθηκαν σε αντιμακεδονικό πογκρόμ...
η πλειοψηφία των οποίων εγκαταστάθηκε από το ελληνικό κράτος ως ΕΠΟΙΚΟΙ στη Μακεδονία..
με σκοπό την αλλοίωση των εθνοτικών συσχετισμών..
ετσι ώστε να δικαιολογηθεί η παράνομη και δίχως νομικό έρεισμα στρατιωτική προσάρτηση του 51% της Νότιας Μακεδονίας..
αφού ούτε πλειοψηφικός ελληνικός πληθυσμός υπήρχε..
ούτε σχετικό αίτημα ακόμα και αυτών των ελληνοφώνων για προσάρτηση στο ελληνικό κράτος...
η σύσφιξη των σχέσεων των μακεδόνων ανά το κόσμο αποτελεί βασική προτεραιότητα για τους ακτιβιστές μακεδόνες...

Ανώνυμος είπε...

Έλληνες μισθοφόροι πολεμούν στο πλευρό του Καντάφι !

Μας σοκάρουν, όμως δεν μας εκπλήσσουν καθόλου τα στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας το EU observer. Σύμφωνα με αυτά, εκατοντάδες (περίπου 500) είναι οι Ευρωπαίοι μισθοφόροι που αυτή τη στιγμή μάχονται στο πλευρό του ψυχοπαθούς δικτάτορα Καντάφι που δολοφονεί τον λαό του, προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία.

Και επειδή φυσικά ποτέ δεν λείπει ο «Μάρτης απ’τη σαρακοστή», περίοπτη θέση ανάμεσα σε αυτούς έχουν και οι Έλληνες ! Επίσης υπάρχουν μισθοφόροι από την Σερβία,τη Λευκορωσία,την Ουκρανία,την Πολωνία, καθώς και λίγοι από Βρετανία,Γαλλία και Βέλγιο, ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο και για κάποιους Βόσνιους και Κροάτες…Στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο πλευρό του Καντάφι συμμετέχουν κυρίως πρώην στρατιωτικοί και στελέχη ειδικών δυνάμεων, αλλά και παραστρατιωτικοί. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές οι περισσότεροι από αυτούς ανήκουν σε ακραίες ιδεολογίες (κυρίως ακροδεξιοί, αλλά και ακροαριστεροί) και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους περισσότερο ως χειριστές και τεχνικοί αεροσκαφών και ελικοπτέρων, αλλά δεν αποκλείεται καθόλου να συμμετέχουν και κάποιοι στο σκληρό, παραστρατιωτικό δολοφονικό πυρήνα του Καντάφι. Εξάλλου είναι γνωστό εδώ και καιρό πως υπάρχουν και χιλιάδες αδίστακτοι Αφρικανοί μουσουλμάνοι που συμμετέχουν επίσης στον σκληρό πυρήνα.
Για να επανέλθουμε στα της Ελλάδας θα πούμε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου περίεργο, από τι στιγμή που εδώ και 30 χρόνια έχει χαθεί ο φιλοδυτικός προσανατολισμός της Ελλάδας, η οποία και έχει γίνει μία περιθωριακή χώρα οπαδός κάθε χυδαίου και δολοφονικού φασισμού ανά τον κόσμο. Και όλα αυτά βέβαια με πρόσχημα τον αντιαμερικανισμό, τον αντιμπεριαλισμό την αντι- νέα τάξη πραγμάτων κλπ…Αυτές οι αντιλήψεις καλλιεργούνται μέσα στη χώρα μας για λογαριασμό του πολιτικού καθεστώτος (και ειδικά της αριστεράς που έχει κυριαρχήσει ιδεολογικά) από πολιτικούς, δημοσιογράφους, διανοουμένους κλπ. Τώρα πολεμούν εκεί Έλληνες για να υπερασπίσουν τον αριστερούλη, πρώην τρομοκράτη,αντιαμερικανό και φιλορώσο Καντάφι. Δεν είναι η πρώτη φορά, καθώς στη δεκαετία του 90’ Έλληνες εθελοντές (χρυσαυγίτες και άλλοι) πολεμούσαν στο πλευρό των Σέρβων ναζί και συμμετείχαν στις εθνοκαθάρσεις των τελευταίων στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Αυτό έγινε τότε υπό την ανοχή ή και την καθοδήγηση του Ελληνικού πολιτικού καθεστώτος, καθώς αυτοί οι εθελοντές δολοφόνοι έδιναν και συνεντεύξεις σε κανάλια και εφημερίδες, χωρίς μέχρι σήμερα να τους έχει πειράζει κανένας, παρά τις καταγγελίες που έχουν γίνει κατά καιρούς. Ήταν επίσης η Ελλάδα και όλο το πολιτικό της κατεστημένο που υποδεχόταν στην Αθήνα τον γενοκτόνο Κάρατζιτς με χειροκροτήματα και διθυράμβους. Κάτι ανάλογο λοιπόν συμβαίνει και τώρα με Έλληνες εθελοντές που πήγαν στη Λιβύη να πολεμήσουν υπέρ του σοσιαλιστή-φασίστα Καντάφι. Τα σχόλια πλέον περιττεύουν…

Ανώνυμος είπε...

Γηγενής Μακεδόνας, και όποιος Γερμανός πάει στην Αυστρία θα συνεννοηθεί περίφημα, όπως επίσης στην Ελβετία! Τι να κάνουμε, να καταργήσουμε τις δυο χώρες επειδή μοιάζει η γλώσσα τους;
Όσο για την θεωρία σου που θέλει όλοι οι κάτοικοι της Μακεδονίας να μιλούν «ντόπικα» για να συνεννοούνται μεταξύ τους, γιατί διάλεξαν τα «ντόπικα» που μοιάζουν με τα βουλγάρικα για να το κάνουν αυτό; Υπάρχει λογική σε αυτό που γράφεις η νομίζεις ότι απευθύνεσαι σε ηλίθιους;

Ανώνυμος είπε...

Για τον ανώνυμο 7:38. Αυτούς που ονομάζεις Ελλληνες Τουρκους και Βουλγαρους σκέψου πως εντάχθηκαν η επέλεξαν εθνικά στρατόπεδα μετά το 1912. Πιο πρίν το 1600, το 1700 το 1800 ήταν Μακεντον Ορτοντόξ ή Μακεδόνες Μουσουλμάνοι (αρκετοι απο αυτούς πρώην Βογόμιλοι) Η γλώσσα αυτών των Μακεδονων τα τελευταία 500 πχ χρόνια με τους ιδιωματισμούς και τις τοπικές παραλλαγες ηταν αυτή που έφτασε μέχρι τις μέρες μας σε κάθε τόπο. Ξέχνα τις μπούρδες περι ΤΙΤΟ και σκέψου πως η Ελλάδα έφτιαξε Μακεδονικό Αλφαβητάρι μέσα σε 1 μήνα! (1925 ABECEDAR) , διάβασε και τη λέει ο Μισίρκωφ το 1903 για τη ανάγκη επικράτησης της λόγιας Μακεδονικής και θα καταλάβεις. Αν η Ελλάδα δεν "αραίωνε¨ τους Μακεδόνες σε ¨ολη τη γη και κάτω απο αυτή, θα έπρεπε να φέρη άλλο ενα εκκατομμύριο Ελληνες εδω πάνω! Το κατάλαβες τώρα;
Εχω βαρεθεί να ακούω πως όποιος μιλούσε ή έψελνε Ελλληνικά τα τελευταία 1000 χρόνια ήταν και είναι ΕΛΛΗΝΑΣ.
Αυτοί που μιλούσαν και ομιλούν την Μακεδονική τα τελευταία 100 - 120 χρόνια -ασχετα με το θρησκευμα ή τη χώρα που κατέληξαν- δεν είναι Μακεδόνες;

Ανώνυμος είπε...

Γηγενή Μ... 7:38,
Ρίξε μια ματιά στις διάφορες συνεντεύξεις του καθ. Κριαρά στο διαδίκτυο να καταλάβεις ποια βαλκανική γλώσσα έχει σοβαρό πρόβλημα σήμερα και άσε τις μπουρδολογίες του 1950.
Οσο για την ιστορία της σλαβικής γλώσσας και των σλαβικών διάλεκτων της Μακεδονίας, αυτή ξεκινά πολύ πιο πριν από τους Τούρκους. Μόνο τους Αγ. Κύριλλο και Μεθόδιο να θυμηθείς και θα καταλάβεις και εδώ πόσο γηγενής μ... είσαι. Γίνεται να μεταφράσεις ολόκληρη Βίβλο σε μια γλώσσα που δεν υπάρχει; Στόκο, εεε στόκο!!!!!! Ακόμα και οι ελληναράδες γελάνε μαζί σου... Αν γνωρίζεις ΕΣΥ μόνο πέντε λέξεις σπαστές αγγλικές, δεν σημαίνει οτί δεν υπήρξε ο Σαίξπηρ.
Τι σε πειράζει αν ο Τίτο ήταν Εβραίος ή όχι; Ο Χριστός και οι Απόστολοι τι ήταν, γηγενή μ...; Δεν ήταν Εβραίοι;
Εσύ να πας στη Βουλγαρία.

Ανώνυμος είπε...

"τα πανελλαδικά ΜΜΕ φυσικά δεν ανάφεραν τίποτα για την σπουδαία και ιστορική αυτή επίσκεψη ενώ δεν χάνουν ευκαιρία να προβάλλουν επισκέψεις Ελλήνων στις «χαμένες πατρίδες»"

Δεν ήταν η πρώτη φορά. Προηγήθηκαν δεκάδες παρόμοιες επισκέψεις που απλά δεν τις πήρατε χαμπάρι.
Οι έλληνες που ταξιδεύουν στη Τουρκία είναι πάρα πολλοί, δεκάδες λεωφορεία καθημερινά, και φυσικά τα ελληνικά ΜΜΕ δεν ασχολούνται ούτε μαζί τους.

Φυσικά ούτε στη μια ούτε στην άλλη περίπτωση δεν χρειάζεται να ασχοληθούν τα "πανελλαδικά ΜΜΕ", γιατί αλλιώς θα είχαμε δελτίο ειδήσεων του τύπου:
1η είδηση: Τούρκοι που μιλάνε κρητικά επισκέφτηκαν το τάδε χωριουδάκι της Κρήτης.
2η είδηση: Ελληνες που μιλάνε καραμανλίδικα επισκέφτηκαν το τάδε χωριουδάκι τoυ Ικονίου.
3η είδηση: Βούλγαροι που μιλάνε ελληνικά επισκέφτηκαν το τάδε χωριουδάκι της Θεσ/νίκης.
4η είδηση: Αμερικάνοι που μιλάνε κορεάτικα επισκέφτηκαν το τάδε μνημείο του Βόλου.
5η είδηση: Αρειανοί που μιλάνε αγγλικά επισκέφτηκαν το σπίτι του Μπελομόρε
(κλπ κλπ)

Η μοναδική είδηση που πραγματικά αξίζει να μεταδοθεί είναι η 5η.

Δεν γίνεται να ακούμε δελτίο τουριστικών επισκέψεων, επειδή κάποιος δεν παίρνει χαμπάρι ποιος επισκέπτεται την Αριδαία...

Ανώνυμος είπε...

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=54946
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=346262
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=12105&subid=2&pubid=8194815
http://trans.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_taxworld_1_19/06/2008_237702

Αυτά είναι μόνο λίγα δημοσιεύματα «τουριστικών» ταξιδιών ελλήνων στην Τουρκία. Στον τοπικό τύπο σε όλα τα μέρη της Ελλάδος είναι αμέτρητα, συν αυτά στα ενημερωτικά blogs!!!

Η επίσκεψη των Τούρκων στην Αριδαία σκόπιμα κρατήθηκε μυστική! Τουλάχιστον ο τοπικός τύπος έπρεπε να ασχοληθεί, αφού οι φιλοξενούμενοι συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο και με πρώην ευρωβουλευτή και και πολύ γνωστό στα μέρη μας πολιτευτή!!!!

Ανώνυμος είπε...

5:o6,
Μόλις διέρρευσε η πληροφορία ότι αλβανόφωνες και τουρκόφωνες πολιτικές προσωπικότητες του χώρου των συνελλήνων συναντήθηκαν χθες βράδυ σε κρυφό σχολιό της Πεντέλης με ελληνική αντιπροσωπεία απο το Σείριο. Αγνωστον προς το παρόν ο λόγος της επαφής αυτής. Αναμένουμε ειδήσεις και από το κινέζικο Γιου-νάν. Χαλλαρά.
Εσύ έχεις το όνομα και τη χάρη του γραφικού.

Ανώνυμος είπε...

Εάν πάει κάποιος στην Βουλγαρία με τα ντόπικα θα συνενοηθεί πολύ εύκολα. Εάν πάει καποιος στην Σερβία με τα ντόπικα θα συνενοηθεί απλώς εύκολα. Εαν πάει στην ρωσία απλώς θα συνενοηθεί. Και οι τρείς αυτοί λαοί είναι Σλάβοι και μιλούν σλαβικά. άρα και τα ντόπικα είναι Σλαβική γλώσσα, είτε το θέλουν κάποιοι είτε δεν το θέλουν. Η Μακεδονική είναι διάλεκτος της αρχαίας Ελληνικής και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα ντόπικα ή τα Σκοπιανά.
Γηγενής Μακεδόνας Σλαβόφωνος Έλληνας σαν αυτούς που στον Μακεδονικό Αγώνα πολέμησαν τους Βούλγαρους και βοήθησαν την απελευθέρωση της Μακεδονίας το 1912.

Ανώνυμος είπε...

Οι Μακεδόνες είναι ένα μικρό σλαβόφωνο έθνος και δεν είναι ομοεθνής λαός με τους Ρώσους, Πολωνούς, Σέρβους, Βούλγαρους η όποιο άλλο έθνος μιλά κάποια σλαβική γλώσσα. Η ομοιότητα με τους άλλος σλαβόφωνους λαούς περιορίζεται στην σλαβοφωνία. Τίποτα άλλο δεν τους ενώνει. Οι Μακεδόνες επίσης είναι γηγενής λαός που έχει το αρχαίο όνομα του τόπου όπου κατοικεί πολλούς αιώνες, συνεχώς.
Ποια είναι η μακεδονική γλώσσα που είναι ελληνική και μακεδονική, συγχρόνως; Κάτι σαν την ποντιακή, κρητική η κυπριακή γλώσσα; Υπάρχει; Δεν νομίζω. Υπάρχει όμως η μακεδονική, μοναδική στον κόσμο, την οποία μιλούν οι Μακεδόνες που ανήκουν στο μακεδονικό έθνος.

Ανώνυμος είπε...

Γηγενής Μακεδόνας σλαβόφωνος που αυτοπροσδιορίζεται εθνικά Έλληνας έχει κολλημένη την τυρόπιτα στον εγκέφαλο! Δεν είναι λόγος αυτός να αλλάξουμε οι υπόλοιποι Μακεδόνες όνομα και ταυτότητα, για το χατίρι του.

bb είπε...

Ανώνυμε 5:06, το γεγονός ότι εμφανίστηκαν ξένοι τουρίστες στην περιοχή μας, είναι απο μόνο του γεγονός για δημοσίευση!!!

Ανώνυμος είπε...

αυξάνεται ο αριθμός των τουριστών από το γειτονικό μακεδονικό κράτος στα γνωστά ιαματικά λουτρά που βρίσκονται στο μακεδονικό χωριό ΠΟΖΑΡ...
οι μακεδόνες τουρίστες όχι μόνο επισκέπτονται το πόζαρ αλλά διαμένουν εκεί με σκοπό την ιαματική θεραπεία...
οι μακεδόνες τουρίστες θα ήταν πολλοί περισσότεροι αν δεν υπήρχε η αντίδραση των γνωστών ΑΝΤΙ-μακεδόνων της περιοχής, κυρίως ασιατών εποίκων...
φυσικά και αυτό το γεγονός αποκρύπτεται απο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης...
ετσι αποδεικνύεται ποιός στη πράξη πραβιάζει την ευρωπαϊκή πολιτική της καλής γειτονίας...
και δεν είναι άλλος από την ελληνική εθνικιστική πλευρά..

Ανώνυμος είπε...

Για τον "γηγενή σλαβόφωνο Ελληναρά": Είσαι μια ζωντανή απόδειξη της αφομοίωσης και του εξελληνισμού των Μακεδόνων. Δεν πήγαν στο βρόντο προσπάθειες 100 χρόνων. Με συμπάθεια σε διαβάζω αλλά αναρωτιέμαι αυτά που γράφεις τα πιστεύης κιόλας; Εμεις οι λίγοι οι Εθνικά Μακεδόνες είμαστε Σλάβοι εσείς οι όψιμοι Έλληνες δεν είσται Σλάβοι; Στο σπίτι σου που μιλούσαν την Ελληνική Μακεδονική πως σου έλεγε η γιαγιά σου οτι θέλει νερό λέγοντας :"επιθυμω ύδωρ"ή "σάκαμ βόντα" για να καταλάβω ποιά είναι η Ελληνική Μακεδονική!
Α, και μη ξεχνάς όσο και να χτυπιέσαι οι Ελληναράδες -σαν και σένα - στη πρώτη ευκαιρία πάλι θα στην πούν οτι είσαι και συ Σκοπιανός ή Βούλγαρος!!
ΥΓ: Οταν μπαίνεις σε Μακεδόνικα Μπλόγκ διάβαζε και τίποτα, μπορεί κάτι να σου μείνη....

Ανώνυμος είπε...

30/04, 11:17,
Γραφικέ γ. μ..., η καταστασή σου δεν βελτιώνεται. Μπορείς να απευθυνθείς στον ΟΚΑΝΑ. Υπομονή. Η λίστα είναι μεγάλη.
Θα αλλάξεις πολλούς καθρέπτες ακόμα μέχρι να παραδεχθείς τον εαυτό σου.
Κάνε λιγαααάκι υποοομοονή (μην απελπίζεσαι). Και ο Michael Jackson νόμίζε ότι ήταν λευκός...
Πόσους βούλγαρους έχεις σκοτώσει μέχρι σήμερα;

Ανώνυμος είπε...

Aπό τον "Ακρίτα", 30 Απρ.,
"πρωτεύουσα της Μακεδονίας...(η) Θεσσαλονίκη..."
Μία ρακίτσσκα απο 'μένα στον Ακρίτα!!!

Ανώνυμος είπε...

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

Ban Ki - Moon: Η απόφαση της Χάγης να γίνει σεβαστή από Σκόπια και Αθήνα


Συνάντηση ΥΠΕΞ Μακεδονιας - γ.γ. ΟΗΕ:
Ο Μιλόσοσκι ενημέρωσε τους λόγους για τους οποίους η Μακεδονία
οδήγησαν την Ελλάδα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης

«Η, όποια, απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, πρέπει να γίνει σεβαστή και από τα Σκόπια αλλά και από την Αθήνα», αυτή ήταν η θέση του γ.γ. του ΟΗΕ, Ban Ki Moon, σχετικά με τη δίκη στην οποία οδήγησε η πΓΔΜ κατά της Ελλάδας για παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995.

Ο Μιλόσοσκι στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον γ.γ. του ΟΗΕ, του μετέφερε όλα τα γεγονότα που διαδραματίσθηκαν στην ακροαματική διαδικασία που έλαβε χώρα, στη Χάγη και του γνωστοποίησε τα επιχειρήματα του μακεδονικού κράτους που διακοινώθηκαν από τις εντεταλμένους δικηγόρους.
( σ.σ. από την όψη, φυσικά, και τη επιχειρηματολογία της μακεδονικής πλευράς)

Ο Μπαν Κι Μουν, στο τέλος της ενημέρωσης, τόνισε κατηγορηματικά ότι ανεξάρτητα από την απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου τα δύο μέρη οφείλουν να σεβαστούν την ετυμηγορία.
"Η απόφαση της Χάγης θα γίνει σεβαστή από τον ΟΗΕ"

«Στη συνάντηση ενημερώσαμε την ανώτατη αρχή των Ηνωμένων Εθνών για τις εξελίξεις του Διεθνούς Δικαστηρίου και τη θέση της χώρας μας. Ο γ.γ. είχε, ήδη, γνώση για το ζήτημα αυτό, αλλά προβήκαμε σε λεπτομερή ενημέρωση σε ορισμένα θέματα όπως παρουσιάστηκαν από τις δύο πλευρές. Τονίστηκε με έμφαση, ότι η απόφαση του Δικαστηρίου θα γίνει σεβαστεί από την Παγκόσμια Οργάνωση αλλά και από τα δύο ένδικα μέρη» δήλωσε ο Αντόνιο Μιλόσκοσκι.

Επιπρόσθετα, στην παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο Μακεδόνας υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι, θα επισκεφθεί – κατά πάσα πιθανότητα αύριο- (σήμερα, δηλαδή) με τον ,μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, επίσης θα έχει συνάντηση με τον πρέσβη Γιολέφσκι, για θέματα που άπτονται της εκλογικής προετοιμασίας των Μακεδόνων της διασποράς.

Εκφράστηκαν, πάντως, ορισμένα προβλήματα και αδυναμίες στις μακεδονικές οργανώσεις, ώστε να ωθήσουν τα μέλη τους να έρθουν να ψηφίσουν, όπως επεσήμανε ο σχολιαστής του Κανάλ 5, Γκεόργκι Τόμιτς

«Бан Ки Мун: Одлуката на Меѓународниот суд да ја почитуваат и Скопје и Атина»

Канал 5 Телевизија

Ανώνυμος είπε...

Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Γερμανός βουλευτής: Καιρός να πιέσουμε την Ελλάδα για το όνομα…

Δεν υπάρχει τίποτε για να πείσουμε, καιρός να πιέσουμε την Ελλάδα, λέει ο Γερμανός βουλευτής

Η γερμανική ομοσπονδιακή Βουλή θα συζητήσει το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ και την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξή της στην ΕΕ, όπως επιβεβαίωσε ο Στέφαν Λίμπιχ, μέλος του αριστερού κόμματος της Ομοσπονδιακής Βουλής, ο οποίος είχε καταθέσει και την σχετική πρόταση.

Δήλωσε, μάλιστα, ότι τελικά η συζήτηση για το ζήτημα αυτό στην Ομοσπονδιακή Βουλή θα είναι άσκοπη, αφού την ίδια θέση έχει και η γερμανική κυβέρνηση.

«Δεν υπάρχει τίποτε για να συζητήσουμε στην ουσία. Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Γερμανίας πρέπει να ωθήσει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αυξήσουμε την πίεση προς την ελληνική πλευρά. Μια πραγματική ευκαιρία δίνεται στην επικείμενη Συνέλευση του ΟΑΣΕ, μετά τις εκλογές ( στη Μακεδονία ), που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι και στην οποία συνέλευση θα παραβρεθούν τα δύο μέλη, πΓΔΜ και Ελλάδα», δήλωσε στην Deutsche Welle, ο Stefan Liebich, μέλος της Αριστεράς στην Ομοσπονδία Βουλή.

Το θέμα αυτό είχε προωθηθεί, τελευταία, στην επιτροπή ευρωπαϊκών υποθέσεων, από τον πιο πάνω αναφερόμενο, για το πώς, δηλαδή, τοποθετείται η Γερμανία στο ζήτημα της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την πΓΔΜ.

Σε απάντηση του, η γερμανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Κορνέλια Πίπερ είχε δηλώσει ότι η Γερμανία επιθυμεί την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και θα προωθούσε το ζήτημα για συζήτηση στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα, πάντως, με τις, χθεσινές, δηλώσεις του Stefan Liebich, θα ήταν προτιμότερο για το θέμα αυτό να αναζητηθούν νέοι δρόμοι διαμεσολάβησης, ιδίως μέσω του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

--«Нема што да се убедуваме, време е да се притисне Грција»

Δημοσίευση: Вечер Прес, 2.5.2011.

Ανώνυμος είπε...

o κ. γιάννης παρασκευόπουλος , εκπρόσωπος των πρασίνων του κ. τρεμόπουλου ΨΕΥΔΩΣ ισχυρίζεται ότι οι Πράσινοι της ευρώπης και γενικότερα η ευρωπαϊκή Αριστερά θεωρούν την μακεδονική κυβέρνηση του Γκρουέφσκι εθνικιστική...
γιατί ισχύει το ακριβώς αντίθετο..
όλες οι ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις θεωρούν όλες τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις βαθιά εθνικιστικές και ρατσιστικές...
διότι η ελλάδα είναι που ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ δεν αναγνωρίζει τα θεμελιώδη δικαιώματα των ανθρώπων και κατοίκων του γειτονικού μακεδονικού κράτους..
το πανανθρώπινο δικαίωμα του ατομικού εθνοτικού και γλωσσικού αυτοκαθορισμού, καθώς και του επακόλουθου συλλογικού-κρατικού...
παρότι πρόκειται για παντελώς διαφορετική ονοματολογική και ουσιαστική ταυτότητα...
αλλο η ελληνική και παντελώς διαφορετική η μακεδονική, άσχετα αν συμβιώνουν στον ίδιο γεωγραφικό χώρο, μαζί με άλλες ταυτότητες όπως την βλάχικη, την αλβανική, την βουλγάρικη, την εβραϊκή..
μακεδόνες έλληνες δεν υπάρχουν..
υπάρχουν μόνο έλληνες που κατοικούν στην μακεδονία , όπως και στη θράκη , στην αττική, στην πελλοπόνησο..
αντίστοιχα και αλβανοί και βλάχοι και τούρκοι που ζούν στη μακεδονία, στρην ήπειρο και την θεσσαλία αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές του κόσμου ...
αντίθετα όλες οι πολιτικές δυνάμεις στο γειτονικό μακεδονικό κράτος ΣΕΒΟΝΤΑΙ τον αυτοπροσδιορισμό όλων των κατοίκων του , παρέχοντας μάλιστα συγκεκριμένα μέτρα , καθώς και των κατοίκων όλων των άλλων κρατών, γειτονικών ή μη...
όχι μόνο των μακεδόνων , αλλά και των αλβανών, των βλάχων και τούρκων πολιτών τους..
φυσικά και των ελλήνων , όπως σεβόντουσαν τον πρηγούμενο αυτοπροσδιορισμό των ιδίων ως ρωμιούς και γρεκούς...
και παρά την ορατή ΜΗ ελληνική οικογενειακή εθνοτική τους καταγωγή-τουρκική, αλβανική, βλάχικη,μακεδονική...
για αυτό οι έλληνες πράσινοι του τρεμόπουλου είναι καταδικασμένοι στη ψυχή κάθε μη εθνικιστή και δημοκράτη πολίτη της ελλάδος...