Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

20 Απρ 2011

JA IZLEZI STARA MAJKO

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Братя. Благодаря ви за тази българска песен от Пиринска Македония. Българите в Австралия не забравяйте родината си.

Ανώνυμος είπε...

πολύ καλή χωρωδία με συμμετοχή Μακεδόνων της Αυστραλίας με καταγωγή από την Μακεδονία του Αιγαίου, όπως προκύπτει από την τελευταία σελίδα...
γνωστό μακεδονικό τραγούδι με απήχηση και στους γλωσσικά εκμακεδονισμένους τουρκομογγολικής καταγωγής βούλγαρους...

Ανώνυμος είπε...

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

«Κανάλ 5»: «Έλληνες εθνικιστές ξηλώνουν το σήμα ‘ΜΚ’ από τα μακεδονικά φορτηγά»

Έλληνες εθνικιστές έβγαλαν το σήμα 'ΜΚ' και το κόλλησαν στο μέτωπο του φορτηγατζή από την Μακεδονία

Η μακεδονική τηλεόραση ‘Κανάλ 5’ παρουσιάζει σήμερα ένα βίντεο, στο οποίο Έλληνες σταματούν μακεδονικά φορτηγά στην εθνική οδό κοντά στη Λάρισα και στο οποίο παρουσιάζεται η εξής στιχομυθία:

«Τι είναι αυτό; δεν ξέρεις; « (ελληνικά)«Δεν ξέρεις;» (ελληνικά)Ανεβαίνει ένας επάνω στη ‘βαρέλα’ του φορτηγού και ξηλώνει το σήμα ‘ΜΚ’.Κατεβαίνει κάτω και λέει: «Πότε ξανάλθες στην Ελλάδα;»«Δεν θυμάσαι;»
«Ε;»Δείχνει το σήμα ‘ΜΚ’: «Τι είναι αυτό Μακεντόνια; Στην Ελλάδα; Γαμώ το σπίτι σου γαμώ, μαλάκα, ε, μαλάκα..."
Και του το κολλάει στο μέτωπο το σήμα ‘ΜΚ’.

Αναφέρει η δημοσιογράφος:

Ο μακεδόνας οδηγός υπήρξε θύμα του ελληνικού εθνικισμού. Η παρενόχληση και η προσβολή έγινε στην εθνική οδό κοντά στη Λάρισα.

«Τα ελληνικά Blogs δημοσίευσαν με περηφάνια το βίντεο και το οποίο έφθασε στο ‘Κανάλ 5’ με τον τίτλο «Αποκλειστικό βίντεο-Έλληνες αντιδρούν και βγάζουν τα σήματα ΜΚ των μακεδόνων από τα φορτηγά τους». Υποστηρίζουν μάλιστα (τα Blogs) ότι το συμβάν έγινε φέτος, αλλά σύμφωνα με την μακεδονική εταιρία ‘Μακατρανς’ το βίντεο δεν είναι φετινό αλλά κυκλοφόρησε με …καθυστέρηση αρκετών ετών.

Κρίνοντας, μάλιστα τα σχόλια που υπάρχουν κάτω από βίντεο o ονομαζόμενος Παναγιώτης, είναι μέλος του νεοναζιστικού κόμματος ‘Χρυσή Αυγή’, που συνήθως βρίσκεται πίσω από ζημιές σε μακεδονικά οχήματα που έρχονται στην Ελλάδα.

Μέχρι σήμερα υπήρξαν χιλιάδες καταγγελίες Μακεδόνων, αλλά αυτό είναι ένα από τα λίγα βίντεο που γράφηκαν και δείχνουν έναν Έλληνα να προσβάλει έναν Μακεδόνα, ενώ ένα άλλο καταγράφει το σύνολο του περιστατικού.

Το βίντεο αυτό, που δημοσιεύθηκε από bloggers, άναψε τα εθνικιστικά πάθη στην Ελλάδα, πυροδοτώντας ένα κύμα σχολίων που ανέχονται την κακοποίηση των Μακεδόνων.

Αυτή η περίπτωση καθώς και άλλες περιπτώσεις Μακεδόνων οι οποίοι παρενοχλήθηκαν είναι ένα πρόβλημα ανεπίλυτο.

Συχνά, για τις περιπτώσεις αυτές δεν γίνεται λόγος, διότι δεν αναφέρονται στην ελληνική αστυνομία ή δεν υπέβαλαν, τα θύματα, μηνύσεις.

Η ελληνική αστυνομία, δήλωσε για το ‘Κανάλ 5’ ΄ ότι οι πολίτες της πΓΔΜ πρέπει να καταγγέλλουν τα περιστατικά, αμέσως, στην Αστυνομία, αντί να περιμένουν να πάνε στην πατρίδα τους για να το αναφέρουν.

Σάνια Ριστόβσκα- ανταποκρίτρια στην Ελλάδα.--

Σημείωση: Το βίντεο κυκλοφόρησε ευρέως στα ελληνικά μπλογκ με τίτλο:
«Αποκλειστικό βίντεο-Έλληνες αντιδρούν και βγάζουν τα σήματα ΜΚ των μακεδόνων από τα φορτηγά τους»

«Видео: Македонски камионџија малтретиран од грчки националисти»

Ανώνυμος είπε...

Για όσους δεν ξέρουν βουλγαρικά, μεταφράζω το σχόλιο του πρώτου ανώνυμου "Братя. Благодаря ви за тази българска песен от Пиринска Македония. Българите в Австралия не забравяйте родината си."

Αδέρφια. Σας ευχαριστούμε γι αυτό το βουλγαρικό τραγούδι από τη Μακεδονία του Πίριν. Οι Βούλγαροι της Αυστραλίας δεν ξεχνάνε τη πατρίδα τους.

Ανώνυμος είπε...

Bulgarian tribes are of mixed Turkic stock (the word Bulgar derives from an Old Turkic word meaning "one of mixed nationality"), the Bulgars were warriors who had migrated from a region between the Urals and the Volga to the steppes north of the Caspian Sea, then across the Danube into the Balkans.
http://bulrefsite.entrewave.com/view/bulrefsite/s129p135.htm
The folk music and songs that are called bulgarian are, actually, Macedonian and Thrakian cultural heritage.

Ανώνυμος είπε...

Krste Crvenkovski (President of the Central Committee of the Union of Communists in the Socialist Republic of Macedonia) to Todor Zhivkov (First Secretary of the Central Committee of the Communist Party of Bulgaria) – May 19, 1967 said:

“And whether bulgarian consciousness exists in Macedonia, this is a historical legacy. We’re now writing our history. We can’t write that until 1940 we were Bulgarians and after 1940 Macedonians

http://modern-macedonian-history.blogspot.com/2009/12/krste-crvenkovski-we-were-bulgarians.html

Ανώνυμος είπε...

Πιός είναι τουρκομογγολικής καταγωγής; Μόλις το 10% του πληθυσμού. Οι Βούλγαροι, Τούρκοι, Μακεδόνες είναι επι το πλείστων ντόπιοι που πήραν αυτές τις 'εθνικές' ονομασίες τον 19 και 20 αιώνα. Άλλο το όνομα και άλλο η καταγωγή. Το καταλαβαίνουμε τώρα με το πλίθος Αφρικανών, Μαροκινών, Κινέζων, Πακιστανών που έρχονται παράνομα και μας κάνουν άνω κάτο.

Η αλήθεια είναι ότι θέλουν να τα βάζουμε ο ένας με τον άλλον, να μας κάνουν μούλτι-φρούτι, να μας διαλύσουν, να μας επιβάλουν το έτσι θέλω των νεόφερτων και μας πάρουν ότι έχουμε και δεν έχουμε.

Η αλήθεια είναι ότι ήμαστε επι το πλείστων ορθόδοξοι, βυζαντινοί και ντόπιοι και κάπως οθωμανοί. Κάτι κλίκες - και σαφώς όχι η πλειονότητα - Ευρωπαίοι, Εβραίοι, Αμερικάνοι και Άραβες θέλουν να μας διαλύσουν και να τα πάρουν.

Δεν θα τους περάσει. Θες να είσαι Έλληνας, εθνικά Μακεδόνας, Βούλγαρος, Αλβανός, κτλπ; Σε δέχομαι και εσένα και τη γλώσσα σου, αλλά ας τραβήξουμε μαζί κόκκινη γραμμή ενάντια της εισβολής. Εμείς κάνουμε κουμάντο εδώ.

Ανώνυμος είπε...

21/04, 7:13,
Μαζί σου αφού πάρω πρώτα την κουλτούρα μου πίσω, γιατί ότι σου κάνουν σήμερα - έχεις δίκιο και που είσαι ακόμα- εσύ μου το κάνεις εδώ και εκατό χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

9,14

Mηπως εσυ τα κανεις αυτα που λες στους Ελληνες κλεβοντας την πολιτιστικη τους κληρονομια με τα μασκαριλικια σας περι Αρχαιων Μακεδονων?

Ανώνυμος είπε...

9:14

Στο 7:13 λέω για Βαλκάνια και όχι απλά για Ελλάδα. Να είσαι ότι θέλεις και όπου θέλεις, προπαντώς στην περιοχή σου. Ήμαστε οι ντόπιοι των Βαλκανίων, οι νεόφερτοι είναι ξένοι. Όταν αυτοί οι παράνομοι παν και αλλού στα Βαλκάνια εκτός από Ελλάδα, τότε θα καταλάβουν και οι γείτονες τι πάει να πει εισβολή.