Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

27 Απρ 2011

До кога браќа мили македонци - Μέχρι πότε, αγαπητά αδέλφια Μακεδόνες


Μέχρι πότε αγαπητά αδέλφια Μακεδόνες

Μέχρι πότε οι Έλληνες θα συντρίβουν

με το ψέμα την αληθινή ψυχή

Της αγαπημένης πατρίδας μας.

Εσείς (Έλληνες) είστε η αιτία

που πριν πεντακόσια χρόνια

με ψέματα μας πήρατε

το εθνικό μας Πατριαρχείο.

Που είναι οι λογοτέχνες μας;

Που είναι τα γραπτά μας;

Τα πάντα είναι σκόνη,

όλα έγιναν στάχτη

απο την Φαναριώτικη ελληνική κακοήθεια

Σηκωθείτε όλοι, Μακεδόνες αδέλφια, όλων των μακεδονικών πόλεων

και όλοι να φωνάξουμε με μια φωνή μεγάλη

Έλληνες, φύγετε, δεν σας θέλουμε!

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε ρε Μπέλο και έκανες τόσο καιρό να το περάσεις σα βιντεάκι το Begajte Grci όταν τα λογάκια του στα κυριλλικά τα είχες βγάλει σε σχόλιο εδώ και πάρα πολύ καιρό; Δε μπορούσες να τη βρεις την τραγουδάρα τόσο καιρό;

bb είπε...

Αυτό το τραγούδι το έχω σε mp3 μορφή, με το σωστό τίτλο, μάλιστα, «Begajte Grci», αλλά δεν το είχα δει στο Youtube!
Το τραγούδι είναι πολύ παλιό και ο αρχικός του τίτλος ήταν «Begajte Turci», αλλά από τότε που «απελευθέρωσαν» οι Έλληνες την Μακεδονία, βλέποντας οι Μακεδόνες την συμπεριφορά των Ελλήνων προς τους ομόθρησκους τους γηγενείς κατοίκους, άλλαξαν τους στοίχους. Όταν οι Έλληνες καταλάβουν ότι πρέπει να αλλάξουν την συμπεριφορά τους απέναντι στους Μακεδόνες, τότε αυτό το τραγούδι θα περάσει στην ιστορία. Μέχρι τότε, όμως, οι Μακεδόνες θα συνεχίσουν να το τραγουδούν.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τώρα, αν φύγουν οι Έλληνες από την Μακεδονία και που είναι μάλιστα γηγενείς κάτοικοι, τότε είναι αυτονόητο ότι δεν θα υπάρχει ούτε ένας Μακεδόνας στην Μακεδονία.

Ανώνυμος είπε...

"Μέχρι τότε, όμως, οι Μακεδόνες θα συνεχίσουν να το τραγουδούν. "

Αυτό είναι απειλή ή υπόσχεση;

Ανώνυμος είπε...

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Ρουμανία: Πρώην Υπουργός σε κάθειρξη 7 χρόνια για διαφθορά

Σε 7 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε πρώην Υπουργός της Ρουμανικής Κυβέρνησης
για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος

Ο πρώην υπουργός Γεωργίας της Ρουμανίας, Ioan Avram Muresan, καταδικάστηκε σε επτά χρόνια κάθειρξη για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.


Μέλος της κεντροδεξιάς κυβέρνησης, που ήταν στην εξουσία από το 1996 έως το 2000, ο Μουρέσαν είναι ο πρώτος πολιτικός στην μετακομμουνιστική Ρουμανία που τιμωρείται από την ρουμανική νομοθεσία, ενώ εκκρεμούν και άλλες δικαστικές αποφάσεις σε τρεις ακόμη αξιωματούχους της κυβέρνησης.

Πρόκειται για τον Ioan Truta Enea, πρώην αναπληρωτή γενικό γραμματέα, που κατηγορείται για δωροδοκία και υπεξαίρεση, τον Dan Jiga, πρώην γενικό διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας και την Silvia Capitanu πρώην διευθύντρια στο ίδιο υπουργείο.
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο πρώην υπουργός και οι δύο άλλοι αξιωματούχοι του υπουργείου, τον Δεκέμβριο του 1999, είχαν ‘δανείσει’ 5.000 τόνους καύσιμα στην πετρελαϊκή εταιρεία «SC SUN OIL SRL» από τις κρατικές αποθήκες και συγχρόνως είχαν υπεξαιρέσει 29.507.688.963 παλαιά λέι, που αντιστοιχούν με 1,6 εκατομμύρια ευρώ.

--«Fostul ministru Ioan Avram Mureşan, condamnat la 7 ani de închisoare»

Δημοσίευση : Juranlul, 27.4.2011.
------------------------------------------------------------------
στη ρουμανία οι διεφθαρμένοι πολιτικοί πάνε φυλακή..
στην ελλάδα μένουν ατιμώρητοι..
γιατί... μήπως διότι δεν θα τους χωρούσαν οι φυλακές...

Ανώνυμος είπε...

Δημήτρης Δανίκας

Γερμανοτσολιάδες

Για την χτεσινή επέτειο των εξήντα χρόνων από την εισβολή των χιτλερικών στην Αθήνα του 1941.

Μερικές διαπιστώσεις από την ανάγνωση δύο βιβλίων.

Το πρώτο γραμμένο από τον Χάγκεν Φλάισερ με τίτλο «Στέμμα και σβάστικα» που κυκλοφόρησε ως προσφορά της εφημερίδας «Το Βήμα».

Το δεύτερο με την επιμέλεια του Ηλία Νικολακόπουλου με τίτλο «Εθνική Αντίσταση» που κυκλοφόρησε ως προσφορά της εφημερίδας «Τα Νέα». Δύο ιστορικά πονήματα ούτε της Δεξιάς ούτε της Αριστεράς.

Πρώτο λοιπόν. Η πολιτική ελίτ εγκατέλειψε ανοχύρωτη την χώρα.
Παράδειγμα; Βρετανοί πράκτορες εντεταλμένοι να οργανώσουν την ελληνική αντίσταση βρήκαν κλειστή την πόρτα του Σοφούλη....
Παράδειγμα; Εντελώς άκαπνες οι σελίδες του Κωνσταντίνου Καραμανλή του Εθνάρχη που δέκα χρόνια αργότερα κατέφθασε να σώσει την Ελλάδα.

Δεύτερη διαπίστωση. Ο κύριος όγκος των πατριωτών οργανώθηκε στον ΕΛΑΣ.

Τρίτο και βασικό. Η πλειοψηφία των δυνάμεων αυτών δεν ήταν καθαρόαιμοι κομμουνιστές. Τα αιτήματά τους προσομοίαζαν με τις αστικοδημοκρατικές κατακτήσεις των Δυτικών χωρών. Ας πούμε ελεύθερες εκλογές. Ας πούμε αποκαθήλωση της Μοναρχίας. Ας πούμε δημιουργία εθνικού στρατού χωρίς κομματικά κριτήρια και χωρίς ταγματασφαλίτες. Απ' αυτή την κρίσιμη κεντροαριστερά μάζα άρμεξε ψήφους ο Ανδρέας Παπανδρέου του 1981. Αυτά που έπρεπε να γίνουν το 1945 υλοποιήθηκαν σαράντα χρόνια αργότερα. Απελπιστική καθυστέρηση.

Τέταρτη διαπίστωση ακόμα πιο βασική. Η τραγωδία του Εμφυλίου, της συνέχειας δηλαδή της Αντίστασης, από την μια έστειλε στα ξερονήσια, τα θυμαράκια και στην ξενιτιά, την αφρόκρεμα της ελληνικής κοινωνίας και από την άλλη ενθρόνισε σε κάθε μικρή εξουσία δοσίλογους και γερμανοτσολιάδες. Τούμπα δηλαδή.
Αυτές οι δυνάμεις μετέτρεψαν κάθε οικονομική, δημοσιοϋπαλληλική, ακόμα και αισθητική δραστηριότητα της χώρας σαν τα μούτρα τους. Απ' αυτό το κρίσιμο ιστορικό σημείο αρχίζει η στρεβλή ανάπτυξη και η αντίστροφη μέτρηση προς την χρεοκοπία.
Το συμπέρασμα γνωστό: Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ. ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ; ΦΟΒΕΡΙΣΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΠΡΟΣΕΦΕΡΕΣ ΚΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ;
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΑΛΙ ΕΔΩΣΕΣ "ΟΠΛΑ" ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ. ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 15ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΛΕΝΤΙ ΜΑΣ -ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ 50 - 60 ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ-. ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΛΑΔΑΣ; ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ Ή ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ ΠΑΣΕΣ;

bb είπε...

Το τραγούδι είναι παλιό, ιστορικό. Δεν το έχεις ακούσει σε πανηγύρια γιατί τώρα τραγουδιέται μια πιο σύγχρονη εκδοχή του, το Αlexandar, tsar Makedonski! Εγώ προσωπικά δεν φοβάμαι την αλήθεια που βγαίνει από κάποια μακεδονικά τραγούδια. Εάν αυτό ενοχλεί κάποιους Έλληνες η και κάποιους Μακεδόνες, μου είναι αδιάφορο. Άλλωστε, υπάρχουν ένα σωρό τραγούδια ελληνικά από έλληνες τραγουδιστές που είναι σχεδόν υβριστικά για το έθνος των Ελλήνων, αλλά στην ουσία παρουσιάζουν μια πλευρά του και με αυτό τον τρόπο γίνεται απο τους καλλιτέχνες μια κριτική στο λαό η στα κακώς κείμενα της χώρας.....
Ούτε φοβάμαι, ούτε έχω το κεφάλι σκυμμένο (για να μου λένε κάποιοι «Γκορε γκλαβατα»).

bb είπε...

Ανώνυμε 2:28, εάν έχεις γνώση της ιστορίας του τόπου, οι Μακεδόνες πολέμησαν για να φύγει η Οθωμανική/Τουρκική διοίκηση απο την Μακεδονία, αλλά τους Τούρκους/Μουσουλμάνους κατοίκους της τους έδιωξαν οι Έλληνες, με την ανταλλαγή πληθυσμών το 1922, όχι οι Μακεδόνες.

Ανώνυμος είπε...

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

Μακεδονική ‘Alfa’: Ακόμη και ο ΟΗΕ και ο Ban Ki-Moon αναγνωρίζουν το όνομα;

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει αλλάξει θέση σχετικά με την ‘Μακεδονία’; Δεν είμαστε, ήδη, ούτε πρώην Γιουγκοσλαβική, ούτε Δημοκρατία, αλλά, απλά, Μακεδονία.

Ένα τέτοιο συμπέρασμα μπορεί να συναχθεί από την ανακοίνωση της συνάντησης του Γ.Γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού για τον μακεδόνα Υπουργό Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι, όπως δημοσιεύθηκε στον επίσημο δικτυακό τόπο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Στο τμήμα στο οποίο το κοινό ενημερώνεται για τις καθημερινές δραστηριότητες του Γ.Γ., γράφει στην Νέα Υόρκη ο Μαν Κι-Μουν θα συναντηθεί με τον εξοχότατο Αντόνιο Μιλόσκοσκι, Υπουργού Εξωτερικών της Μακεδονίας.
Τα στοιχεία από το πρωί δεν έχουν αλλάξει αν και οι Έλληνες αξιωματούχοι και διπλωμάτες είναι εξαιρετικά γρήγοροι με ζήλο παρεμβαίνουν σε τέτοιου είδους ‘ατυχίες’.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών, ο Μιλόσοσκι, θα ενημερώσει το Γενικό Γραμματέα, για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας και θα παρουσιάζει τη διεθνή νομική διάσταση της διαφοράς την οποία επικαλέστηκε η πΓΔΜ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

«ООН и Бан Ки-мун ни го признаа името!?»

Δημοσίευση: ALFA TV, Skopje

Anti-neoliberal Macedonian είπε...

Belomore είπε: "Άλλωστε, υπάρχουν ένα σωρό τραγούδια ελληνικά από έλληνες τραγουδιστές που είναι σχεδόν υβριστικά για το έθνος των Ελλήνων, αλλά στην ουσία παρουσιάζουν μια πλευρά του και με αυτό τον τρόπο γίνεται απο τους καλλιτέχνες μια κριτική στο λαό η στα κακώς κείμενα της χώρας"

Μήπως έχεις υπ' όψιν σου τραγούδια μακεδονικά από μακεδόνες τραγουδιστές που είναι σχεδόν υβριστικά για το έθνος των μακεδόνων, αλλά στην ουσία παρουσιάζουν μια πλευρά του και με αυτό τον τρόπο γίνεται απο τους καλλιτέχνες μια κριτική στο λαό η στα κακώς κείμενα της χώρας???

Πολύ θα με ενδιέφερε μια τέτοιου είδους αυτοκριτική, εάν υπάρχει βέβαια, μιας και όπου κι αν έψαξα, σε όλες τις χώρες, υπάρχουν τραγούδια "αυτοκριτικής", εκτός από τις χώρες του Γκρούεφσκι και του Λουκασένκο...

Οι οποίες, είναι οι δύο μοναδικές χώρες στην Ευρώπη όπου γίνονται "φεστιβάλ πατριωτικού τραγουδιού"...

Αναμένω και αναρρωτιέμαι.

Ανώνυμος είπε...

Τραγούδια υβριστικά από Ελληνες καλλιτέχνες, κατάλαβα.
Εννοείς (μεταξύ άλλων) το τραγούδι "κωλοέλληνες" του πατριώτη Σαββόπουλου, δημοφιλούς αν μη τι άλλο καλλιτέχνη έτσι;

Σκέφτομαι, χαμογελώντας, τι θα πάθαινε η πατριώτισσα και δημοφιλής αν μη τι άλλο καλλιτέχνιδα Vaska Ilieva, αν έβγαζε ένα τραγούδι με τίτλο "κωλομακεδόνες"

:-)

Ανώνυμος είπε...

Μ' αρέσει πάρα πολύ η φιλελεύθερη αύρα αυτού του τραγουδιού. Να παν στο διάολο οι Ελληνες, μεταξύ των οποίων ο ''Ιός'', ο Δημητράς, ο Λιθοξόου, διάφορες γκρούπες αριστερόστροφες και αντιεθνικιστικές κυρίως, αλλά και το ελληνικό κόμμα "Φιλελεύθερη Συμμαχία" έτσι?

Τέτοιο φασιστικής υφής τσουβάλιασμα ανθρώπων επειδή είναι "έλληνες" έχω να δω από τον καιρό του Χίτλερ, που έχασε ένα σωρό λαμπρούς επιστήμονες κλπ, επειδή ήταν "εβραίοι".

Για τον Χίτλερ, οι εβραίοι ήταν οι κακοί. Για σένα οι έλληνες.
Και το παίζεις και φιλελεύθερος, ρε καραγκιόζη...?

Να σε χαίρεται το έθνος σου (χα χα)

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΒΑΣΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ. ΓΙΑΤΙ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟ, ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΕ. ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΚΟΥΣΕ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙΣ ΤΟ ΚΑΡΦΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΓΚΟΡΕ ΓΚΛΑΒΑΤΑ ΔΗΛ. ΤΟ Ο.Τ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ ΠΑΣΕΣ ΑΠΟ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΜΠΑΘΕΙΑ!ΑΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΩΣ ΣΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΙΣΩΣ ΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΝΕΣ ΜΟΝΗ.
KOI RAZBIRA RAZBIRA.

bb είπε...

Εκτός απο κουφός (αφού δεν άκουσες ποτέ αυτό το τραγούδι) πρέπει να είσαι και τυφλός αφού δεν μπορείς να δεις ποιοι απομονώθηκαν.
Για ποιο κίνημα μιλάς; Υπάρχει τέτοιο πράγμα; Που; Στην Φλώρινα; Μήπως στην Έδεσσα; Στη Θεσσαλονίκη, ίσως;

bb είπε...

Anti-neoliberal Macedonian, δεν γνωρίζω εάν υπάρχουν τέτοια τραγούδια στην γειτονική χώρα, αλλά και για πιο λόγο θα πρέπει να το γνωρίζω; Κατοικώ στην Ελλάδα και μόνο εδω μπορώ να κάνω κριτική στο κράτος γιατί αυτό με αφορά και επηρεάζει άμεσα την καθημερινή ζωή μου και όχι τα γειτονικά κράτη.

Ανώνυμε 1:35, δικό τους πρόβλημα ειναι!

Ανώνυμος είπε...

11.06
Bιαστηκες πολυ απο την χαρα σου απογονε

Διόρθωσε το ολίσθημά του ο Γ.Γ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, στην επίσημη ιστοσελίδα του οποίου η ΠΓΔΜ αναφερόταν ως Μακεδονία.

αργότερα η.. "Μακεδονία" αντικαταστάθηκε από την ονομασία FYROM.

Νωρίτερα στο ημερήσιο πρόγραμμά του ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε πως το απόγευμα πρόκειται να έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της «Μακεδονίας» Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Σε λάθος υπαλλήλου της Γραμματείας του ΟΗΕ οφείλεται η αναγραφή της ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΗΕ για τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της γειτονικής χώρας Αντόνιο Μιλόσοσκι με το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, σύμφωνα με τις εξηγήσεις που έδωσε ο διευθυντής του Γραφείου του στον Έλληνα Μόνιμο Αντιπρόσωπο, πρέσβη Αναστάση Μητσιάλη.

Οι υπεύθυνοι της Γραμματείας προχώρησαν στην άμεση διόρθωση του λάθους στις 08:30 το πρωί (ώρα Νέας Υόρκης

Ανώνυμος είπε...

Τελικά όλα αλλαζουν κι ολα τα ιδια μενουν. Τι το ποιό ρατσιστικό από αυτό το καινούργια τραγούδι να λέει 'Έλληνες, φύγετε, δεν σας θέλουμε!'. Ούτε Χρυσή Αυγή να ήσουν...

Ανώνυμος είπε...

Σε μερικά χρόνια δεν θα υπάρχει Ελλάδα, ούτε Έλληνες! Την Ελλάδα την «φάγανε» οι διάφοροι κάτοικοι της, λες και είναι ξένος τόπος, γι’ αυτούς. Σε λίγα χρόνια ο κάθε «Έλληνας» θα δηλώνει την πραγματική του εθνική ταυτότητα, γιατί δεν θα θέλει να ταυτίζεται με το όνομα «Έλληνας» λογω της εξευτελιστικής έννοιας που αυτό θα έχει αποκτήσει. Κάτι σαν το όνομα Γκρεκός, που οι ίδιοι είχαν απορρίψει.....

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος 10:23
Το να δηλώνω Ελληνας ή να δηλώνω Αθηναίος, Μακεδόνας, Πελοποννήσιος, Βολιότης... ίδιο πράγμα είναι.

Anti-neoliberal Macedonian είπε...

Δηλαδή belomore, δεν σε ενδιαφέρει τι κάνουν οι ομοεθνείς σου?

Πως θα χαρακτήριζες κάποιον γερμανό που ζούσε στη Γαλλία το 1933 και αδιαφορούσε που οι ομεθνείς του ψήφιζαν τον Χίτλερ για καγγελάριο?

bb είπε...

Ανώνυμε 5:14, άλλο ομοεθνείς και άλλο συμπολίτες. Εγώ ψηφίζω εδω, όχι στην Δημ. της Μακεδονίας και δεν έχω τρόπο να επηρεάσω την εκεί πολιτική, κοινωνική, οικονομική ζωή του τόπου.

Ανώνυμος είπε...

@ 2:10
Δηλαδή, ένας ξένος (μη Έλληνας) δεν μπορεί να δηλώσει Αθηναίος; Ακόμα και αν έχει γεννηθεί στην Αθήνα; Ένας Αρμένης, ας πούμε;

Ανώνυμος είπε...

@7¨02
Σωστός! Και ένας Έλληνας, ας πούμε, που έχει γεννηθεί στη Μακεδονία, δεν μπορεί να δηλώσει Μακεδόνας; Εγώ, και 2 εκκατομύρια Μακεδόνες θα πουμε πως είναι και Μακεδόνας και Έλληνας, π.χ. σαν τον Καραμανλή.
Και ο Αρμένης που είναι γέννημα θρέμμα Αθηναίος, με ουδεμί τρόπο θα είναι ξένος - αυτά τα 'ξένος' για γηγεννής άτομα και τα ρατσιστικά 'φύγετε, δεν σας θέλουμε!' τα αφήνω για τους Χρησαυγήτες και τους ομοιδεάτες τους σαν τον Μπρατ Μποσκοβσκι και άλλους του ΒΜΡΟ-ΔΠΜΝΕ - θα είναι και Αθηναίος, και Έλληνας, και Αρμένης.

Ανώνυμος είπε...

@ 9:17, εσύ και άλλοι 2.500.000 κάτοικοι της Μακεδονίας δε πάτε να λέτε ότι είστε και Μαο-Μαο! Δεν είναι το πρόβλημα πως θέλετε εσείς να ονομάζεστε, αλλά που δεν δέχεστε άλλοι να έχουν το μοναδικό τους όνομα: Μακεδόνες, σκέτο. Εάν γουστάρετε το όνομα τόσο πολύ, κανείς απο εμάς δεν πρόκειται να σας εμποδίσει να το... φοράτε. Αλλά να θέλετε ντε και καλά να μας κάνετε Έλληνες με το ζόρι, ε, αυτό δεν το δεχόμαστε! Δεν θέλουμε το όνομα σας, βρε αδελφέ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

@ 10:01
Σιγά-σιγά φτάνουμε. Σέβομαι το ότι είσαι Μακεδόνας με τα όλα σου και σέβεσαι, απ'ότι λες, πως είμαι Μακεδόνας. Και μάλλον και οι δυό μας έχουμε Ελληνική υπηκοότητα και άρα ήμαστε και Έλληνες. Και οι δυό μας Ελληνες και Μακεδόνες και τρώμε τα ίδια φαγητά, ακούμε την ίδια μουσική, τους ίδιους χορούς, ίδια θρησκεία, και τρώμε τα ίδια σκατά από την κυβέρνηση. Μία λεπτομέρια, εγώ μιλάω τη γλώσσα που έχει ρίζα στη γλώσσα που σίγουρα μιλούσε ο Μέγα Αλέξανδρος, και εσύ μιλάς το σλαυομακεδονικό ιδίομα (κατά τον Κούφι) της Καστοριάς ή της Φλώρινας (που είναι πιό αρχαίο και γνήσιο από την επίσημη γλώσσα της φιρομ). Βρε αδελφέ :-)

Ανώνυμος είπε...

@ 10:38, Μην ξεχνάς όμως κάτι, αδελφέ! Στη Μακεδονία ζουν και Βλάχοι, Πόντιοι, Μικρασιάτες, Ρομα, Εβραίοι, Αρβανίτες, κτλ και δεν έχουν ούτε τα ίδια γούστα στο φαγητό, ούτε στη μουσική, ούτε στους χορούς, ούτε μιλούν όλοι τις ίδιες γλώσσες (ιδιώματα;;;;). Εγώ δεν συμφωνώ ότι είμαι αδελφός με όλους αυτούς (ούτε αυτοί, φαντάζομαι, με θεωρούν αδελφό τους!). Τους σέβομαι, αλλά μέχρι εκεί!

Ανώνυμος είπε...

@10:38
Το καλό φαι δεν έχει πατρίδα, προπαντός εδώ που μένουμε και όλοι λίγο πολύ τα ίδια τρώμε, εκτώς αν έχεις γαστρονομικό χάρτη της Μακεδονίας και λέει κάτι άλλο. Και το 99% ήμαστε γηγενείς και ορθόδοξοι και καλά θα κάνουμε να το θυμόμαστε, να το σεβόμαστε και να προστατεύουμε την γη μας από τους παράνομους τους γκάνστερ της ΕΕ, της Αμερικής και από τα πολιτικά τζάκια με έδρα την Αθήνα.

Anti-neoliberal Macedonian είπε...

belomore, παρ' όλο που δεν απαντας, ας ξαναρωτήσω...

1 Λες "Κατοικώ στην Ελλάδα και μόνο εδω μπορώ να κάνω κριτική στο κράτος γιατί αυτό με αφορά και επηρεάζει άμεσα την καθημερινή ζωή μου και όχι τα γειτονικά κράτη."
΄
Ο γερμανός κάτοικος της Γαλλίας του 1933 θα έλεγε "Κατοικώ στην Γαλλία και μόνο εδω μπορώ να κάνω κριτική στο κράτος γιατί αυτό με αφορά και επηρεάζει άμεσα την καθημερινή ζωή μου και όχι τα γειτονικά κράτη."
Το οτι στο γειτονικό κράτος γινόταν καγκελλάριος ο Χίτλερ δεν τον επηρέασε αυτόν γερμανό μας στη καθημερινή του ζωή, έτσι?...

2. Λες "άλλο ομοεθνείς και άλλο συμπολίτες. Εγώ ψηφίζω εδω, όχι στην Δημ. της Μακεδονίας και δεν έχω τρόπο να επηρεάσω την εκεί πολιτική, κοινωνική, οικονομική ζωή του τόπου."

α)Το οτι έιναι άλλο οι ομοεθνείς και άλλο οι συμπολίτες είναι προφανές και κανείς δεν έθεσε τέτοιο ζήτημα. Εγώ αναρρωτήθηκα αν ενδιαφέρεσαι για τους ομοεθνείς σου, όχι για τους συμπολίτες σου. Το τι σκέφτεσαι για τους συμπολίτες σου το ξέρουμε, το γράφεις καθημερινά στο μπλογκ σου. Το τι σκέφτεσαι για τους ομοεθνείς σου δεν μας το 'πες ποτέ - αναρρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιο απαγορευτικό η κάποιος άλλος λόγος.
β)Κανείς δε σου ζήτησε να επηρεάσεις την "εκεί πολιτική, κοινωνική, οικονομική ζωή". Να τη κρίνεις σου ζήτησα. Αναρρωτιέμαι αν υπάρχει επίσης κάποιο απαγορευτικό κριτικής ή κάποιος άλλος λόγος που δεν το κάνεις.

bb είπε...

Ανωνυμε 1:38, για να έχω άποψη για το γειτονικό κράτος όπου ζουν ομοεθνείς μου, πρέπει να έχω άμεση εμπειρία για την κατάσταση που επικρατεί εκεί και τέτοια δεν έχω. Πως μπορώ εγώ να ξέρω, πχ, εάν ο Γκρουεφσκι ως πρωθυπουργός είναι καλύτερος από οποιοδήποτε άλλον υποψήφιο στις επόμενες εκλογές,. Προσωπικά ενδιαφέρομαι πολύ λιγότερο για το μακεδονικό κράτος ως Μακεδόνας απ ‘ότι ο κάθε Έλληνας για την Κύπρο (και οι Κύπριοι έχουν πικρή πείρα απο το ελληνικό «ενδιαφέρον»).
Μόνο για ένα πράγμα μπορώ να έχω άποψη, αλλά δεν μπορώ να την επιβάλλω, πολιτικά: το θέμα του ονόματος του κράτους της Μακεδονίας το οποίο θεωρώ ότι δεν πρέπει να αλλάξει, για κανέναν λόγο.

Ανώνυμος είπε...

@ 12:56
1ον, δεν είναι όλοι γηγενείς σε έναν τόπο και 2ον, δεν είναι όλοι ορθόδοξοι! Μην ξεχνάς ότι υπάρχουν και άθεοι και άθρησκοι.
Δεν τρώω παστουρμά!
Είμαι υπέρ της αυτονόμησης της Μακεδονίας, μόνο για πολιτικούς λόγους, για να γλιτώσουμε όλοι απο τους γκάνγκστερς της Αθήνας!

Ανώνυμος είπε...

@12:56
Μία αυτόνομη, ελληνόφωνη Μακεδονία και αναγνωριζμένα τα δικαιώματα της εθνικά (σλαβο) Μακεδονικής μειονότητας και της γλώσσας τους (όχι αυτή των Σκοπίων), και τα χωριά τους σε ότι ονομασία θέλουν. Δηλαδή θα έχουμε την Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας, την Ελληνική Δημοκρατία Μακεδονίας, την Ελλάδα, Αλβανία...