Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

13 Ιουν 2011

ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΕΓΙΝΕ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ

http://www.tastv.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=850:2011-06-06-21-18-15&catid=1:latest-news&Itemid=99

Ας ελπίσουμε ότι η νυν Δημοτική Αρχή να βάλει μυαλό μετά απο αυτό το επεισόδιο και να καταργήσει εντελώς αυτές τις εθνικιστικές φιέστες. Του χρόνου ΜΟΝΟ η Χρυσή Αυγή να καταθέσει στεφάνη για τον αντι-Μακεδόνα Άγρα!

50 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011

Αλβανοί Τσάμηδες : Επιστολή στο Μπαρόζο

Ο πατριωτικός σύλλογος «Çamëria», ο οποίος υποστηρίζεται από την Ομάδα των Νέων Πατριωτών του κόμματος των Τσάμηδων, κατήγγειλε για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων τις ελληνικές αρχές, για το περιστατικό της περασμένης εβδομάδας, κατά το οποίο δεν επετράπη στον Αλβανό υπήκοο, Iliaz Alimani, να εισέλθει στην Ελλάδα από την Κακαβιά, επειδή στο διαβατήριο του, έγραφε ότι γεννήθηκε στο Margëlliç της Gumenicës. Ονομασίες οι οποίες είναι απαράδεκτες για τις ελληνικές αρχές»

(πρόκειται για το χωριό Μαργαρίτι της Θεσπρωτίας)

«Το κόμμα των Τσάμηδων, PDIU, παρακολουθεί από κοντά όλες αυτές τις περιπτώσεις και ενημέρωσε τις πρεσβείες όλων των χωρών μελών της ζώνης «Σένγκεν», καθώς και τον Επίτροπο Stefan Füle και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο.

Ο αρχηγός του κόμματος των Αλβανών Τσάμηδων, επικοινώνησε με τον υπουργό Εσωτερικών Μπουγιάρ Νισάνι και τον υπουργό Εξωτερικών, Έντμοντ Χατζηνάστο, προσπαθώντας να επιλύσει αυτό το πρόβλημα άμεσα και αποτελεσματικά, ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα το οποίο οι ελληνικές αρχές υποστηρίζουν ότι οι ονομασίες είναι απαράδεκτες. Οι υπουργοί του υποσχέθηκαν ότι θα ασχοληθούν προσωπικά με το θέμα αυτό.

Μέχρι στιγμής το PDIU έχει διαθέσει όλα τα διπλωματικά και πολιτικά μέσα για την επίλυση του ζητήματος και θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά όλες τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να επιτρέπεται στους Αλβανούς Τσάμηδες πολιτικούς πρόσφυγες από την Ελλάδα στην Αλβανία να μπαίνουν στο ελληνικό έδαφος».
------------------------------------
προβλήματα παρόμοια με αυτά των Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων

Ανώνυμος είπε...

η ίδια η γιορτή και φυσικά η προτομή του ΑΝΤΙ-Μακεδόνα συμμορίτη κομιτατζή από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, για τα εγκλήματα που διέπραξε στον ΞΕΝΟ τόπο της Μακεδονίας, απεσταλμένος του τότε ελληνικού κράτους , το οποίο δεν περιελάμβανε την νότια Μακεδονία αποτελεί ΥΨΙΣΤΗ προσβολή για τους αυτόχθονες Μακεδόνες θύματά του...
οι οποίο Μακεδόνες παππούδες μας ορθώς αντέδρασαν και τον κρέμασαν σε μιά καρυδιά στο μακεδονικό χωριό Τέϊβο τών Βοδενών..
Οι ευθύνες είναι διακομματικές..
Το εθνικιστικό ΠΑΣΟΚ , θα έπρεπε να καταργήσει αυτές τις εθνικιστικές αντιμακεδονικές φιέστες..
και η χρεωκοπημένη ελληνική πολιτεία να ζητήσει συγνώμη από τους Μακεδόνες για τα δεινά που τους προκάλεσε δια των απεσταλμένων της...
αφού φυσικά πρώτα τους αναγνωρίσει...

Ανώνυμος είπε...

Σωπα ρε κακομοιρη Μισιρκωφ, μαθε πρωτα τι σημαινει η λεξη "κομιτατζης" και απο που προηλθε και μετα γραψε τις μπουρδες σου

Ανώνυμος είπε...

Nα τι λεει ο Λιθοξου για τους Κομιτατζηδες

Οι βούλγαροι κομιτατζήδες, όργανα πιστά της βουλγαρικής μπουρζουαζίας, συνεχίζουν την εξοντωτική δράση


ίδιος αυτός - ο πλούσιος συγχωριανός του, ο τώρα βέρος "Έλλην πατριώτης" - στο "μακεδονικό αγώνα" ήταν πληροφοριοδότης των κομιτατζήδων. Μάλιστα τον μικρότερό του αδελφό τον βάφτισε ο κομιτατζής βοεβόδας Τάνεφ.


οχι τιποτα αλλο αλλα ξεχασατε και την καταγωγη σας

Ανώνυμος είπε...

Άγαλμα- γίγας του Μ. Αλεξάνδρου στα Σκόπια



ΑΘΗΝΑ 14/06/2011














Οι εργασίες για τη συναρμολόγηση και τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ξεκίνησαν στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Το άγαλμα επισήμως θα ονομάζεται «έφιππος πολεμιστής» και έφθασε πριν μερικές ημέρες στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ.

Οι εργασίες τοποθέτησής του αναμένεται να ολοκληρωθούν το προσεχές διάστημα. Το άγαλμα και η επιχάλκωση του, που έγινε σε ειδικό εργαστήριο στη Φλωρεντία της Ιταλίας, κόστισαν 5,3 εκατ. ευρώ.

Περίπου 4,1 εκατ. ευρώ δαπανήθηκαν για την κατασκευή της βάσης του αγάλματος και του σιντριβανιού πάνω στο οποίο θα βρίσκεται ο «έφιππος πολεμιστής».

Συνολικά, το κόστος του όλου έργου ανέρχεται στα 9,4 εκατ. ευρώ και εντάσσεται στο σχέδιο ανάπλασης και μνημειοθέτησης του κέντρου της πόλης «Σκόπια 2014», το οποίο χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.

Η αντιπολίτευση επέκρινε το εγχείρημα, αποκαλώντας το «Σχέδιο εξαρχαϊσμού» του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ των Σκοπίων, το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, μαζί με τη βάση και το σιντριβάνι θα έχει ύψος περίπου 22 μέτρα (12 μέτρα το άγαλμα και 10 μέτρα η βάση).


http://www.nooz.gr/world/agalma--gigas-tou-m-aleksandrou-sta-skopia

Ανώνυμος είπε...

14 Ιουν 2011
Η αντιπολίτευση επικρίνει την κυβέρνηση του Ν. Γκρούεφσκι για το άγάλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην πλατεία των Σκοπίων

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) επέκρινε την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι για το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.


Το SDSM κατηγόρησε τον κ. Γκρούεφσκι ότι παρά τη μεγάλη φτώχεια στη χώρα, δαπανά 10 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του κράτους για το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.

Το SDSM αναφέρει ότι το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην πλατεία των Σκοπίων αποτελεί για μία «μεγαλομανή» κατασκευή και προσθέτει ότι η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης του κ. Γκρούεφσκι « θα επιδεινώσει την ήδη δυσμενή διεθνή θέση της χώρας ».

Ανώνυμος είπε...

μα πώς να βάλει μυαλό η σημερινή δημοτική αρχή Έδεσσας, όταν διαθέτει ούκ ολίγα φιλοχρυσαυγίτικα νεοναζιστικά μπουμπούκια, μερικά παρόντα και στην εκδήλωση...
το πρόβλημα θα λυθεί όταν η πολιτεία υπογράψει και υλοποιήσει Μνημόνιο που θα θέτει εκτός Νόμου , τέτοιες εγκληματικές οργανώσεις, όπως κάνει η γερμανία, η αυστρία και εσχάτως ακόμακαι η αναδυόμενη σερβία...
δυστυχώς στη πατρίδα μας οι ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ εθνικιστές αποτελούν το λίκνο του πατριωτισμού...

Ανώνυμος είπε...

οι απεσταλμένοι στη ξένη Μακεδονία του ελληνομακεδονικού Κομιτάτου Αθηνών, της εθνικιστικής και αλυτρωτικής αντιμακεδονικής αυτής οργάνωσης, ονομάζονται κομιτατζήδες..
επειδή δε είσοδος και η δράση τους ήταν παράνομη και δεν αποτελούσαν τακτικό στρατό παρά μόνο ένοπλες συμμορίες ληστών και δολοφόνων, όπως ο καπετάν άγρας από τους γαργαλιάνους, ήταν και συμμορίτες..
το ίδιο με την παράνομα εξοπλισμένη από το ελληνικό κράτος ένοπλη ελληνόφωνη πατριαρχική τουρκογενή τοπική Μειοψηφία στον ασιατικό Πόντο..
τη δήθεν υποστείσα γενοκτονία από τον ελληνικό στρατό εισβολής...

σε αντίθεση με την εξεγερθείσα εθνικά-με σύνθημα η μακεδονία στους μακεδόνες, μακεδονική πλειοψηφία..
αλλά και την αντι-καθεστωτικά και όχι εθνικά εξεγερθείσα αλβανοπατριαρχική κοινότητα του μωριά το 1821....

" στη Μακεδονία Ναταλία μου διεξάγεται πόλεμος ανάμεσα στους εξαρχικούς και τους πατριαρχικούς , των οποίων η εθνότης είναι μία , η Μακεδονική...", από το γράμμα στην αδελφή του σύζυγο του παύλου μελά, του πατέρα του ελληνικού εθνικισμού ίωνα δραγούμη, με αλβανική και βλάχικη οικογενειακή καταγωγή..

ο γκότσε ντέλτσεφ από το κούκους/κιλκίς, ο μισίρκωφ από το πόστολ/πέλλα γιαννιτσών, ο ουρτζάνωφ από το πέτρεβο/άγιος πέτρος κιλκίς , με μητέρα από το Μπόζετς/ Άθυρα Γιαννιτσών, ο απόστολο πέτκωφ από την μποέμιτσα/αξιούπολη κιλκίς ήταν Μακεδόνες επαναστάτες και μόνο Μακεδόνες από αιώνες..
άσχετα αν ήταν βουλγαρομαθείς , όπως εμείς στην ελλάδα ελληνομαθείς...
αυτό δεν αναιρεί τα αντιμακεδονικά εγκλήματα των ελληνόφωνων , των βουλγάρων , των σέρβων ...

" Γνωρίσαμε ένα γέρο αγρότη απ' το χωριό Γκορνίτσοβο. Αυτός ο Μακεδόνας αφηγήθηκε μια χαρακτηριστική ιστορία: Ένας χωριανός του, που τώρα είναι έμπορας στο Σόροβιτς, του πήρε στα 1925 60 λίρες για να "βεβαιώσει" στη διοίκηση χωροφυλακής πως είναι ...Έλληνας. Ο ίδιος αυτός - ο πλούσιος συγχωριανός του, ο τώρα βέρος "Έλλην πατριώτης" - στο "μακεδονικό αγώνα" ήταν πληροφοριοδότης των κομιτατζήδων. Μάλιστα τον μικρότερό του αδελφό τον βάφτισε ο κομιτατζής βοεβόδας Τάνεφ. Οι πλούσιοι Μακεδόνες στα χωριά τους είναι χαφιέδες της ελληνικής αστυνομίας. Όπως άλλοτε ήσαν της Βουλγαρίας. Την εθνικότητά τους την αλλάζουν σαν το πουκάμισό τους, ανάλογα με τα οικονομικά τους συμφέροντα. Και μόνο ο εργαζόμενος μακεδονικός λαός, παρά τις στερήσεις, παρά τους εξοντωτικούς διωγμούς, κρατάει η μακεδονική του εθνικότητα.
Τα καθάρματα της φασιστικής ελληνικής Ε.Ε.Ε. Να ο τρόμος των φτωχών Μακεδόνων σήμερα. Είναι αυτοί που άλλοτε ήταν αντάρτες και τώρα στελέχη στα Ε.Ε.Ε και τον "Παύλο Μελά".
τέτοια συμπεριφορά δυστυχώς είχαν μερικοί πλούσιοι μακεδόνες, οι γνωστοί σε όλους μας γκρεκομάνοι...)

Ανώνυμος είπε...

Κομιτάτο







Ο όρος προέρχεται από τη λέξη κομιτέτ ή κομιτάτ, που σημαίνει συμβούλιο, οργάνωση που έχει δημιουργηθεί για ορισμένους συγκεκριμένους και, πιο συχνά, για πολιτικούς λόγους.

Όμως υπήρξαν και έδρασαν συγκεκριμένα κομιτάτα, που άφησαν εποχή στην Ιστορία και ιδίως την βαλκανική. Το 1872 ιδρύθηκε το βουλγαρικό κομιτάτο, στρατιωτική και πολιτική οργάνωση, που σκοπός του ήταν η προσάρτηση ολόκληρης της Μακεδονίας στη Βουλγαρία και ο εκβουλγαρισμός του μακεδονικού πληθυσμού.

Βουλγαρική αντάρτικη οργάνωση, που επιχείρησε να επικρατήσει στη Μακεδονία. Ιδρύθηκε μετά το σχίσμα της Βουλγαρικής Εκκλησίας, με σκοπό τον εκβουλγαρισμό της Μακεδονίας και την προσάρτησή της σ' αυτή. Οι πιο γνωστοί ηγέτες της ήταν ο Σαράφωφ, Μιχαήλοφκι, Γιάνκωφ και ο στρατηγός Ζόντσεφ. Τα ελληνικά αντάρτικα σώματα ήταν αυτά που αντέκρουσαν τις ενέργειες του κομιτάτου ως τους Βαλκανικούς Πολέμους. Στο διάστημα του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου οι κομιτατζήδες εμφανίσθηκαν ξανά στη Μακεδονία με τους ίδιους περίπου σκοπούς. Οι διεκδικήσεις έπαψαν πια να υπάρχουν μετά το τέλος του πολέμου και την αλλαγή του πολιτεύματός τους.

Ξεκίνησε όμως τη δράση του με το σύνθημα ένωση όλων των βαλκανικών λαών ενάντια στους Τούρκους κι αυτό βοήθησε για μια στιγμή να βρουν υποστηριχτές μέσα στις καταπιεσμένες από τον τουρκικό ζυγό εθνότητες. Αργότερα όμως οι κομιτατζήδες έδειξαν το αληθινό τους πρόσωπο. Όχι μόνο δε βοήθησαν για την απελευθέρωση, αλλά πέρασαν σ' ανοιχτή επίθεση και τρομοκράτηση του ελληνικού πληθυσμού της Μακεδονίας. Οργάνωσαν ένοπλες ομάδες που κατέβαιναν στα χωριά και σκόρπιζαν το θάνατο και τη φρίκη. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών τους φοβούνταν και τους απέφευγαν, μα τελικά αναγκάστηκαν να έρθουν σε πολεμική σύγκρουση μαζί τους. Με το όπλο στο χέρι υπεράσπισαν την εθνικότητά τους και το χώμα της πατρίδας τους.

Εκτός από το βουλγαρικό, υπήρχε και τουρκικό κομιτάτο, το γνωστό με τ' όνομα "ένωση και πρόοδος", που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη νεοτουρκική επανάσταση. Είχε την έδρα του στη Θεσσαλονίκη.



http://www.livepedia.gr/index.php/%CE%9A%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%BF

Ανώνυμος είπε...

Ελληνικός ΑντιΜακεδονικός Τρομοκρατικός Αγώνας:
Greek terrorist struggle

ΑΝΤΙΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ:

Οταν οι τρομοκράτες βαφτίζονται αγωνιστές. Ηρωοποίηση σφαγέων. Ελληνική τρομοκρατία στην Μακεδονία. Ο αποκαλούμενος Μακεδονικός αγώνας ήταν μία εμφύλια σύγκρουση των διχασμένων Πατριαρχικών και Eξαρχικών Μακεδόνων της Οθωμανικής Μακεδονίας με παρέμβαση εισαγόμενων Ελληνικών συμμοριών. Γκρεκομάνοι(Ελληνοφρενείς) πολέμησαν κατά Μακεδόνων Εξαρχικών.

Ελληνομακεδονικό Κομιτάτο (1904-1908),
έδρα ΑΘΗΝΑ: Μιά τρομοκρατική οργάνωση εφάμιλλη της Al Qaida.

Η αιματηρή δράση των Ελληνοκομιτατζήδων σε βάρος του γηγενούς Μακεδονικού πληθυσμού αν και αποκρύπτεται επιμελώς στην Ελλάδα, είναι διεθνώς πασίγνωστη.

ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΡΑΣΗΣ: Επιδρομές τύπου Ράμπο από Κρητικούς ληστοσυμμορίτες στα Μακεδονικά χωριά της Μακεδονίας και ολική εξόντωση των αντιφρονούντων.

ΣΤΟΧΟΙ: 1. Η τρομοκράτηση του Εξαρχικού πληθυσμού και η επάνοδος των "ασώτων" στο ελληνικό Πατριαρχείο. 2. Διαμόρφωση πολεμικών συνθηκών για βίαιη προσάρτιση της Μακεδονίας στο τότε νεοελληνικό κρατίδιο που αυτοαποκαλείτο Ψωροκώσταινα.

Ανώνυμος είπε...

«Το 1852 εξέδωσε εις την Θεσσαλονίκην δι’ Ελληνικών στοιχείων το
Ευαγγέλιον εις την Mακεδονικήν και το 1865 εις την Κωνσταντινούπολιν τον
Απόστολον». [Αρχιμ.Τίτου Κ. Καράντζαλη - Δημ. Β. Γόνη, “Κώδιξ της αλληλο-
γραφίας” των Βοδενών Αγαθαγγέλου - Αγώνες του Αγαθαγγέλου κατά του Βουλγα-
ρισμού (1870-1871), Μακεδονική Βιβλιοθήκη - Δημοσιεύματα της Εταιρείας
Μακεδονικών Σπουδών, Θεσσαλονίκη, 1975, σελ.34].

O ίδιος στη σελίδα 116:
«Λειτουργούσε στις εκκλησίες “σλαβονιστί”».


Παύλος Μελάς: «Εις αυτούς ζωηρότατα, ευγλωττότατα και πειστικώτατα
-μετέφραζεν ο Πύρζας- ωμίλησε, μακεδονικά, ο Κώτας.» (Ναταλίας Μελά,
«Παύλος Μελάς», έκδ. «Σύλλογος προς διάδοσιν Ελληνικών Γραμμάτων»,
«Δωδώνη», Αθήνα-Γιάννινα, 1992, σελ. 241).

Παύλος Μελάς: «Ο διδάσκαλος βάζει τα παιδιά να τραγουδήσουν κάτι.
Δεν εννοήσαμεν άν η γλώσσα ήτον η Μακεδονική ή η Ελληνική.» (Ναταλίας
Μελά, «Παύλος Μελάς», έκδ. «Σύλλογος προς διάδοσιν Ελληνικών Γραμμάτων»,
«Δωδώνη», Αθήνα-Γιάννινα, 1992, σελ. 244.)

Παύλος Μελάς: «Έμαθα και ολίγας μακεδονικάς λέξεις.» (Ναταλίας
Μελά, «Παύλος Μελάς», έκδ. «Σύλλογος προς διάδοσιν Ελληνικών Γραμμάτων»,
«Δωδώνη», Αθήνα-Γιάννινα, 1992, σελ. 253.)
---------------------------------------------------
εδώ μερίδα των εθνικιστών ελληνόφωνων αποκαλεί την γλώσσα μακεδονική , τους δε ομιλητές μακεδόνες..
άλλοι εθνικιστές χρησιμοποίουσαν τον όρο βούλγατοι για τους μακεδόνες που προσχώρησαν στη βουλγαρική εξαρχία, λόγω έλλειψης ξεχωριστής μακεδονικής εκκλησίας....

Ανώνυμος είπε...

Προειδοποίηση σε ΠΓΔΜ για το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου



ΑΘΗΝΑ 16/06/2011

αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ, Επίτροπος, Στέφαν Φούλε, κάλεσε την ΠΓΔΜ να απέχει από προκλητικές προς την Ελλάδα ενέργειες, με αφορμή την τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα.

«Όταν έχετε γείτονα με τον οποίο έχετε εκκρεμότητα, οποιασδήποτε φύσεως, και επιθυμείτε ειλικρινά την επίλυση της, τότε πρέπει να αποφεύγετε ενέργειες τις οποίες ο γείτονας σας εκλαμβάνει ως πρόκληση», ανέφερε ο κ. Φούλε σε συνέντευξη του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων Α1.


http://www.nooz.gr/world/i-ee-kouna-to-daktulo-stin-pgdm-gia-to-agalma

bb είπε...

Για όλους τους Μακεδόνες σε όλο το κόσμο το πρόβλημα με την Ελλάδα ΔΕΝ υπάρχει. Το κράτος ΕΙΝΑΙ η Δημοκρατία της Μακεδονίας και ο Μέγας Αλέξανδρος είναι πρόσωπο της ιστορίας ολόκληρης της Μακεδονίας και όχι μόνο ενός μέρους της Ελλάδος. Ας το καταλάβουν επιτέλους και κάποιοι Ευρωπαίοι της ΕΕ.

Ανώνυμος είπε...

European public opinion overwhelmingly regards the image of Alexander the
Macedonian as intrinsically linked to the HELLENIC (i.e. GREEK) identity. A claim by any other
state but GREECE to this historic and cultural legacy is considered, to put it mildly, ILLEGITIMATE.

EUROPEAN POLICY CENTRE

http://www.epc.eu/documents/uploads/41255650_Macedonia.pdf

Ανώνυμος είπε...

οι σύγχρονοι Μακεδόνες οφείλουν να ΣΕΒΟΝΤΑΙ και να ΤΙΜΟΥΝ όλους τους ιστορικούς πολιτισμούς που άνθισαν στην γεωγραφική Μακεδονία...
δίχως όμως να ταυτίζονται με αυτούς, είτε βιολογικά είτε πολιτιστικά...
ούτε έχουν ανάγκη να διεκδικούν δικαιώματα αποκλειστικότητας, παρότι θα μπορούσαν,αλλά μοιράζοντας όλους αυτούς τους πολιτισμούς, με όλες τις εθνότητες της πολυεθνικής Μακεδονίας μας...
από τον αρχαίο μακεδονικό πολιτισμό του φιλίππου και του αλέξανδρου...
τον ρωμαϊκό μακεδονικό πολιτισμό..
τον βυζαντινοκυρριλικό του ιουστινιανού από τα Σκόπια...
και των Μακεδόνων Κύριλλου και Μεθόδιου από τη Θεσσαλονίκη/Σόλουν.
τον μακεδονικό πολιτισμό στην οθωμανική μακεδονία...
υπερασπιζόμενοι μέχρι τέλους την ΑΛΗΘΕΙΑ..
που θέλει τους αρχαίους Μακεδόνες ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ εθνικά αλλά και μητρογλωσσικά από τους αρχαίους έλληνες ..
γεγονός που πιστοποιούν δεκάδες ιστορικοί της εποχής..
αλλλλά και η μακεδονική κατατρόπωση των ελλήνων στις 2 αυγούστου του 338 π.χ , με την χρήση της απολύτως διακριτής ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ πολεμικής τεχνικής, της Φάλαγγας και του μακεδονικού όπλου αυτής, της Σάρισας...
Σάρισα : Ήταν μακρύ δόρυ από ξύλο κρανιάς, με μήκος 5,5 μ.(έφτανε έως 6,5) και βάρος ως 8 κιλά..
το δέντρο κρανιά επίσης αποτελεί ιδιαιτερότητα μέχρι σήμερα στη
μακεδονική φύση...

Ανώνυμος είπε...

WE on the contrary shall fight for
GREECE, and our hearts will be in it.
As for our FOREIGN troops —Thracians, Paeonians, Illyrians,
Agrianes — they are the best and stoutest soldiers of Europe,


Arrian (The Campaigns of Alexander) Alexander talking to the troops before the battle. Book 2-7 Penguin Classics. Page 112. Translation by Aubrey De Seliucourt

Na ποια ειναι η ΑΛΗΘΕΙΑ Μισίρκοφ,
Δεν υπαρχει Μουσειο, Ιστορικο ινστιτουτο, εγκυκλοπαιδεια η οποιαδηποτε αλλη αξιοπιστη πηγη στον κοσμο που να υποστηριζει οτι εχετε την παραμικρη συγγενεια η σχεση με τους Αρχαιους Μακεδοινες

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 10:20, γιατί δεν καταλαβαίνεις ότι για εμάς τους Μακεδόνες δεν έχει καμιά απολύτως σημασία η αξία τι λένε οι Έλληνες και η παγκόσμια ελληνική προπαγάνδα για τους αρχαίους Μακεδόνες; Για εμάς έχει σημασία τι λέμε ΕΜΕΙΣ για ΕΜΑΣ! Το τι λέτε ΕΣΕΙΣ για ΕΜΑΣ, να τα λέτε μεταξύ σας, δεν μας ενδιαφέρουν.

Ανώνυμος είπε...

9.49

Κανεις δεν ασχολειται με εσας.
ΕΣΕΙΣ κλεβετε και πλαστοφραφειτε ιστορικη και πολιτιστικη κληρονομια των Ελληνων και αλλων λαων,
Δεν το λεμε μονο ΕΜΕΙΣ, ολος οι κοσμος το λεει και επιπλεον οσοι εχουν αξιοπρεπεια και γνωση απο τους πατριωτες σου.

vardar makedonski είπε...

οι σύγχρονοι Μακεδόνες οφείλουν να ΣΕΒΟΝΤΑΙ και να ΤΙΜΟΥΝ όλους τους ιστορικούς πολιτισμούς που άνθισαν στην γεωγραφική Μακεδονία...
δίχως όμως να ταυτίζονται με αυτούς, είτε βιολογικά είτε πολιτιστικά...
ούτε έχουν ανάγκη να διεκδικούν δικαιώματα αποκλειστικότητας, παρότι θα μπορούσαν,αλλά μοιράζοντας όλους αυτούς τους πολιτισμούς, με όλες τις εθνότητες της πολυεθνικής Μακεδονίας μας...
από τον αρχαίο μακεδονικό πολιτισμό του φιλίππου και του αλέξανδρου...
-----------------------------------------------
1-κανείς σημερινός Μακεδόνας δεν ταυτίζεται με τους αρχαίους μακεδόνες , οι οποίοι ήταν ξεχωριστοί από τους αρχαίους Έλληνες...

2- αντίθετα η συντριπτική πλειονότητα των Ελληνόφωνων κατοίκων της χώρας μας ΨΕΥΔΩΣ ισχυρίζεται ότι έλκει την βιολογική...!!!
ακόμα και την πολιτιστική τους προέλευση από τους αρχαίους Έλληνες 25 αιώνες πριν..!!
δίχως ΚΑΝΕΝΑ κοινό,διακριτό , ελληνικό στοιχείο στον οικογενειακό τους πολιτισμό..
ο οποίος αντίθετα αποτελείται από αλβανικά,τουρκικά, μακεδονικά, βλάχικα πολιτιστικά στοιχεία...

Ανώνυμος είπε...

ρε βαρνταρη Μισίρκοφ λες καθε φωρα τα ιδια λογια copy\paste χωρις να παρουσιαζεις καμμια αποδειξη

Δες τι λενε οι επιστημονες και ασε το παραμυθακι σου

'Alexander was predominantly Greek and definitely not an ancestor of contemporary Slavic Macedonians,' said Alfried Wieczorek, head of the Reiss-Engelhorn Museums in the southern German city of Mannheim

In an interview with the German Press Agency dpa, Wieczorek said, 'The latest research shows VERY CLEARLY yet again that the Macedonians in the days of Alexander were closely related to the contemporary Greeks

http://www.monstersandcritics.com/news/europe/news/article_1504631.php/German-museum-man-says-Alexander-the-Great-was-mainly-Greek


Kαι αφου δεν ταυτιζεστε με τους Αρχαιους Μακεδονες ουτε βιολογικα ουτε πολιτιστικα οπως γραφεις τι εχετε γεμισει την Πγδμ με αγαλματα τους ??

Ανώνυμος είπε...

«Ο Γκρούεφσκι αποδεικνύεται ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας»


By
antilogos
– 18 Ιουνίου 2011Posted in: Πολιτική






Ιούνιος 17, 2011.




Το μνημείο «Έφιππος Πολεμιστής» καρφώθηκε στο μάτι της Ελλάδας. Πρόκειται για μια συνειδητή πρόκληση που βαίνει σε βάρος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της πΓΔΜ, είπε ο ευρωβουλευτής Γιέλκο Κασίν.


http://news-gr.gr/2011/06/%C2%AB%CE%BF-%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%B5%CF%86%CF%83%CE%BA%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%BD%CF%8D%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CF%8D-3/

Ανώνυμος είπε...

Αγάλματα του Μέγα Αλέξανδρου μπορούν να στηθούν σε όλο τον κόσμο, εκτός από την Δημοκρατία της Μακεδονίας γιατί δεν το θέλουν οι Έλληνες!!!! Η ενδιάμεση συμφωνία δεν γράφει πουθενά για αγάλματα, απλά λέει ότι πρέπει να αποφεύγει η Μακεδονία «προκλητικές» ενέργειες προς την Ελλάδα. Αυτό όμως δεν λέει τίποτα γιατί για την Ελλάδα η ιδία η ύπαρξη του κράτους της Μακεδονίας και των Μακεδόνων θεωρείται πρόσκληση!!! Το άγαλμα άλλωστε είναι αφιερωμένο στον «έφιππο πολεμιστή» και πουθενά δεν αναφέρεται ο Μέγας Αλέξανδρος. Παρόλα αυτά οι Έλληνες διαμαρτύρονται. Δεν παν να λένε....

Ανώνυμος είπε...

o αρχαιομακεδόνας μέγας αλέξανδρος αποτελεί παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά..
ιδιαίτερα όμως των σύγχρονων μακεδόνων...
οι οποίοι σύγχρονοι Μακεδόνες τον τιμούν ως άνθρωπο που γεννήθηκε και έζησε στον ίδιο τόπο με αυτούς....
όπως και ο Ιουστινιανός...
κάνοντας αγάλματα τόσο του ίδιου στα Σκόπια όσο και του πατέρα του φιλίππου στα Μπίτολα αλλά και σε όλο το μακεδονικό κράτος όσο και σε όλη την Μακεδονία..
αλλά και σε όλο τον κόσμο όπου ζούνε Μακεδόνες...
το δικαίωμα αυτό είναι θεμιτό , νόμιμο και δίκαιο..
ουδείς δύναται να το καταργήσει..
ιδιαίτερα το χρεωκοπημένο ελληνικό κράτος το οποίο κατέχει ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ το νότιο 51% της Μακεδονίας...
από μόλις το 1922 και ποτέ νωρίτερα...
φυσικά και δεν αντίκειται στην ενδιάμεση συμφωνία..
αν το μακεδονικό κράτος υποκινούσε χρηματικά και μη ένοπλη εξέγερση των Μακεδόνων της Ελλάδος εναντίον της πατρίδος τους αυτό πράγματι θα ήταν παραβίαση....
ούτε βέβαια είναι παράνομο το επιβλητικό άγαλμα του φιλίππου στην δεύτερη πόλη της Βουλγαρίας, το Πλόβντιφ/ Φιλιππούπολη, για το οποίο η Ελλάδα δεν διαμαρτύρεται...

Ανώνυμος είπε...

Κηδεία στο ευρώ με την ελληνική σημαία κάνει το Der Spiegel

«Πενθεί» το κοινό νόμισμα το γερμανικό περιοδικό με το νέο του τεύχος

Από το πρωτοσέλιδο του περιοδικού Der Spiegel


Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ξαφνικά και αναμενόμενα» κυκλοφορεί τη Δευτέρα το νέο τεύχος του Spiegel. Στον υπότιτλο απεικονίζεται το ευρώ με με μαύρη ταινία πένθους πάνω σε φέρετρο σκεπασμένο με την ελληνική σημαία.

Το Spiegel υποστηρίζει ότι η Οικονομική και Νομισματική Ενωση εξελίσσεται στο μεγαλύτερο κίνδυνο για το μέλλον της Ευρώπης.

Στο σχετικό δημοσίευμα επισημαίνεται ότι το ευρώ αλυσοδένει μεταξύ τους εθνικές οικονομίες που δεν ταιριάζουν.

«Ωστόσο οι πολιτικοί ποντάρουν σε ολοένα νέα προγράμματα. Πρόκειται για λάθος δρόμο» σημειώνει.

Tο Spiegel εκτιμά ότι η Ευρώπη κλυδωνίζεται οικονομικοτεχνικά και ως ιστορικό εγχείρημα έχει ήδη χρεοκοπήσει, ενώ προειδοποιεί ότι οι πολίτες, ιδιαίτερα οι νέοι, δεν ξέρουν πια τι να κάνουν με την ΕΕ, είναι ανάστατοι με το τι κάνουν οι κυβερνήσεις με τα χρήματά τους και βγαίνουν κατά εκατομμύρια στους δρόμους.

Ανώνυμος είπε...

12,26

Θελεις και τα λες η σου ξεφευγουνε?Το αγαλμα στο αεροδρομιος σας γνωριζεις σε ποιον αναφερεται?

, ""Ακου 'εφιππος πολεμιστης"

τελικα εκτος απο πλαστογραφοι εισαστε και αστειοι

Ανώνυμος είπε...

5,50 Μισιρκωφ

Το παραδειγμα σου για το αγαλμα του Φιλιππου στην Βουλγαρια ειναι τουλαχιστον ατυχες
Και στην Αιγυπτο υπαρχει αγαλμα του Μ. Αλεξανδρου και ακομα η ονομασια της Αλεξανδρεια εχει γραφτει στα Ελληνικα στην εισοδο της πολης οπως θα δεις στις φωτος

http://www.myspace.com/figcafehookahlounge/photos/14597619#%7B%22ImageId%22%3A14597619%7D

http://3.bp.blogspot.com/_hBuzCOth-DI/S0HhX5qs1lI/AAAAAAAABFI/SqHSnfZHfuU/s400/%CE%91%CE%9B%CE%95%CE%9E%CE%91%CE%9D%CE%94%CE%A1%CE%95%CE%99%CE%91.JPG

Ομως αυτο δεν εγινε για να οικειοποιηθουν την καταγωγη του ουτε για να πλαστογραφησουν την Ιστορια οπως κανετε εσεις αλλα για να τον τιμησουν.
Kαι η αποδειξη ειναι τα γραφομενα στην σελιδα του Αιγυπτιακου Μουσειου

The Graeco-Roman Period (332 BC -395 AD) marks the end of Persian rule over Egypt. The Persians were defeated by the GREEK conqueror, Alexander the Great, who occupied Egypt and founded a new capital city at Alexandria

Greek was the official language of Egypt under the Ptolemies. GREEK influence in art, administration and military organisation continued for the next 300 years

http://www.globalegyptianmuseum.org/glossary.aspx?id=163



Γιατι οπως βλεπεις οι αλλοι λαοι γνωριζουν την Ιστορια και δεν ειναι πλαστογραφοι



Αντε για να μην σου δειξω τι λενε τα υπολοιπα ανα τον κοσμο Μουσεια για αυτο το θεμα

Καταλαβες τωρα Μισιρκωφ?

Ανώνυμος είπε...

enet.gr, Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

«Οχι» Σκωτσέζων να ενταχθούν στην ομάδα της Μ.Βρετανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ο διευθύνων σύμβουλος της σκωτσέζικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας διέψευσε τις φήμες που ήθελαν την Σκωτία να ενώνεται με την ομάδα της Αγγλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. «Η άποψή μας για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει αλλάξει.

Ανώνυμος είπε...

«29 Δεκεμβρίου 1902 - Παρ’ όλο που αποφασίσαμε να κρατήσουμε κρυφό τον τόπο της παραμονής μας, όλοι τον έμαθαν, κι ακόμη κι ο γκραικομανος παπά-Γερμανός ζήτησε να μας επισκεφτεί. Του επιτρέψαμε να έρθει. Αυτός είχε τόσο πολύ εξελληνιστεί που στη συζήτηση χρησιμοποιούσε μια βουλγαρική και δυο ελληνικές λέξεις. Θίξαμε τότε το ζήτημα της εθνικότητας του και ζορίστηκε πολύ προσπαθώντας με κάθε τρόπο να μας αποδείξει πως είμαστε Έλληνες! Όταν είδε πως δεν έχει αρκετά επιχειρήματα, άρχισε να μας λέει για τον Μέγα Αλέξανδρο τον Μακεδόνα και πως δεν είμαστε ούτε Έλληνες ούτε Βούλγαροι, αλλά Μακεδόνες, παραβλέποντας πως στην Μακεδονία υπάρχουν και Τούρκοι και Εβραίοι και πολλά άλλα έθνη. Άνθρωπος που δεν έχει ιδέα από ιστορία να αρχίσει να σου κάνει κήρυγμα χρησιμοποιώντας την, είναι κάτι πολύ γελοίο! Δεν θέλαμε να λογοφέρουμε περισσότερο μαζί του και τον ξαποστείλαμε. »
Απο το βιβλίο - Βασιλ Τσακαλαρωφ Το ημερολόγιο του Ιλιντεν 1901-1903- σελ. 235
Όπως μπορεί κανείς να διαβάσει στο παραπάνω κείμενο, η ελληνική προπαγάνδα για τον Μέγα Αλέξανδρο είναι πάνω απο 100 χρόνια παλιά, και συνεχίζεται.....

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ :

ΟΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ

Ο ελληνικός εθνικισμός τον 19 αιώνα, απεγνωσμένα έψαχνε να βρεί σύγχρονα παραδοσιακά πολιτιστικά στοιχεία στα μέλη του, τα οποία αφενός να είναι ΚΟΙΝΑ , αφετέρου ΔΙΑΚΡΙΤΑ από όλα τα άλλα πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής...
Ως παραδοσιακά ορίζονται όσα δεν έχουν επώνυμο δημιουργό, έχουν μαζική αποδοχή και χρήση,μεταδίδονται δε από γενεά σε γενεά...

Επειδή τέτοια δεν υπήρχαν , ούτε υπάρχουν , ξεκίνησε την οικειοποίηση και την ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ μέσω της παραποίησης και της διαστρέβλωσης ΜΗ ελληνικών στοιχείων..

έτσι βάπτισε ως ελληνικά , τα ΑΛΒΑΝΙΚΑ - την φορεσιά φουστανέλα και τον τσάμικο χορό...
τους ΒΛΑΧΙΚΟΥΣ χορούς και τραγούδια σε ελληνικά...
τους ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ χορούς- τικ,πυρίχειο,καρσιλαμά,ζεϊμπέκικο σε ελληνικό..
ακόμα και τον ΤΟΥΡΚΙΚΟ Καραγκιόζ σε ελληνικό, παρά την ένταξη από την ΟΥΝΕΣΚΟ στα τουρκικά πολιτιστικά στοιχεία...

παρομοίως και χειρότερα έκανε με τους σύγχρονους ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥΣ χορούς, τους οποίους βάπτισε ελληνικούς , όπως: πουστστένο - λυτός, λένα μόμα-ελένη κόρη, στάνκενα, μπαϊτούσκα,ραϊκο , κ.λ.π

η επιθετικότητα του ελληνικού εθνικισμού ξεπερνώντας κάθε όριο θράσους αλλά και ανάγκης λόγω έλλειψης σύγχρονων ελληνικών παραδοσιακών πολιτιστικών στοιχείων έκανε βουτιά στο παρελθόν, φθάνοντας 3000 χρόνια πρίν, όπου με βάση την θεσμική ελληνογλωσσία βάπτισε ελληνικό , οτιδήποτε ελληνόφωνο, το οποίο στη συνέχεια οικειοποιήθηκε τόσο βιολογικά όσο και πολιτιστικά, όπως και τους φορείς τους αρχαίους κάτοικους της περιοχής...
με τους οποίους ουδεμία σχέση έχουν οι σύγχρονοι κάτοικοι της..
ούτε βιολογική, ούτε πολιτιστική, πλήν μιάς κακοποιημένης θεσμικής ελληνοφωνίας, γεμάτης με τουρκικά γλωσσικά στοιχεία...
μιλώντας μάλιστα για τρις χιλιετή ελληνική πολιτιστική ΣΥΝΕΧΕΙΑ..

ούτε κάν για αρχαιοελληνική επίδραση και επιρροή στους μετέπειτα πολιτισμούς, τόσο της περιοχής όσο και ευρύτερα, όπως αποδέχονται σήμερα πολλοί κάτοικοι της ευρώπης...

Ανώνυμος είπε...

9,42

Ε αφου το εγραψε ο μεγας ιστορικος με το Αρχαιο Μακεδονικο ονομα "Τσακαλαρωφ"(που αναφερεται ξεκαθαρα σαν Βουλγαρος Κομμιτατζης στο βιβλιο του Brailsford, H. N. Macedonia: Its Races and Their Future, London 1906, p. 145 ) τοτε σιγουρα ειναι προπαγανδα τα περι Ελληνικης καταγωγης του Μ. Αλεξανδρου.

http://en.wikipedia.org/wiki/Vasil_Chekalarov

kαι μιας κ σου αρεσει ο Τσακαλαρωφ δες σε ποια γλωσσα εγραφε και την υπογραφη του

http://www.youtube.com/watch?v=QjwEYXkKrmc

Μονο πειτε στους "ιστορικους" σας στα Σκοπια στην σελιδα προπαγανδας που εχουν να αφαιρεσουν την ρηση του Μ. Αλεξανδρου που αναφερει σαν προγονο του τον Ηρακλη και το Αργος Πελοποννησου γιατι ετσι αυτογελοιοποιείστε

""Are you not aware that if HERACLES, MY ANCESTOR, had gone no further than TIRYNS or ARGOS--or even than the PELOPONNESE or THEBES--he could never have won the glory which changed him from a man into a god, actual or apparent?

http://faq.macedonia.org/history/alexander.arrian.html

Ανώνυμος είπε...

σε αντίθεση με τις άλλες εθνότητες της ευρώπης, οι οποίες ΣΕΒΟΝΤΑΙ όλους τους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν Ιστορικά στην περιοχή τους , δίχως να ταυτίζονται με αυτές... παρότι ΔΙΑΚΡΙΤΑ ιστορικά πολιτιστικά στοιχεία , ενυπάρχουν και στα σύγχρονα πολιτιστικά στοιχεία, χωρίς να διεκδικούνται από όλους σύγχρονους πολιτισμούς,ούτε να λαμβάνουν χαρακτήρα οικειοποίησης και αποκλειστικότητας... π.χ γερμανικά,γαλλικά, ισπανικά... όσον αφορά τους σύγχρονους Μακεδόνες, αυτοί ΣΕΒΟΝΤΑΙ,δίχως να ταυτίζονται με αυτούς , όλους τους ιστορικούς πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στον ΙΔΙΟ τόπο με αυτούς,στην Μακεδονία... δίχως ουδεμία εξαίρεση, ούτε αρνητική διάκριση, ούτε φυσικά ιδιοτελή βάπτιση , όπως πράττουν οι ελληνες εθνικιστές... είτε πρόκειται για τον ύστερα θεσμικά ελληνόφωνο αρχαιομακεδονικό του Φιλίππου και του Αλέξανδρου.. είτε τον ξεχωριστό αρχαιοελληνικό του Αριστοτέλη... αναδεικνύοντας την αυτονόητη αρχαιοελληνοφωνία όλης της λεκάνης της μεσογείου, ως γλώσσας εμπορίου και γραμμάτων της εποχής.. όπως σήμερα συμβαίνει με την αγγλοφωνία και νωρίτερα με την φραγκοφωνία... επισημαίνοντας ότι η ελληνοφωνία ούτε στο παρελθόν ούτε πολύ περισσότερο σήμερα δεν έχει τον χαρακτήρα μητρικής/οικογενειακής γλώσσας,αλλά αποτελεί ξενοφωνία, πρωτίστως πατριαρχικής προέλευσης... σε αντίθεση με την ΑΛΒΑΝΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΚΗ,ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ,ΒΛΑΧΙΚΗ ,ΠΟΜΑΚΙΚΗ οι οποίες αποτελούν σύχρονες, ζωντανές και προπάντων ΜΗΤΡΙΚΕΣ γλώσσες των ομιλητών τους , που κατοικούν στο ελληνικό κράτος και στην περιοχή του, αυτή της νότιας Μακεδονίας... αρχαιομακεδονικές αναπαραστάσεις σύγχρονων μνημείων στο Μακεδονικό Κράτος και ευρύτερα στη Μακεδονία οφείλουν και είναι θεμιτό να υπάρχουν... παρομοίως και παραστάσεις προβαλλόμενες ως αρχαιοελληνικές είτε του Αριστοτέλη από τα Στάγειρα, είτε του Περικλή από την αρχαία Αθήνα... για αυτό δεν χρειάζεται άδεια των ελλήνων εθνικιστών, η πλειοψηφία των οποίων έχει ασιατική προέλευση τουρκογενή καταγωγή και προσωπικό/οικογενειακό πολιτισμό... αν προέκυπτε ζήτημα άδειας τότε αυτή θα έπρεπε να δοθεί από τους Μακεδόνες στους ασιάτες Ελληνες για την χρήση ευρωπαϊκών αρχαιομακεδονικών συμβόλων , της μακεδονικής γής... στην οποία ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ βρίσκεται το ελληνικό κράτος, μόλις από το 1912,συνέπεια στρατιωτικής εισβολής και κατοχής... δίχως να του το ζητήσει κανείς.. ούτε κάν η ελληνόφωνη 10% μειοψηφία της Μακεδονίας.. αντι της επιβαλλόμενης ισχυρής πλειοψηφίας...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 5:05, ακριβώς επειδή η ελληνική προπαγάνδα έλεγε τότε (όπως και σήμερα) ότι οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες, ο Τσακαλαρωφ δήλωνε Βούλγαρος (απο την Καστοριά!!! Πότε αλήθεια μετοίκισαν όλοι αυτοί οι «Βούλγαροι» στην Μακεδονία;;;) για να μην αφήσει κανένα περιθώριο να τον πουν «ελληνα»!!!! Ο Τσακαλαρωφ είχε δίκιο τότε για τους Έλληνες, γιατί κι εσύ είσαι ακριβώς σαν τον γκραικομανο παπά-Γερμανό, που ήθελε με το ζόρι να είναι ελληνας!

Ανώνυμος είπε...

Δεν το λεει η Ελληνικη ¨προπαγανδα" Ολη η Παγκοσμια Ιστορικη Κοινοτητα,τα Αρχαια κειμενα,τα Μουσεια ολου του Κοσμου καθ ακομα ολοι οι πρωην Πρωθυπουργοι σας και οι Αρχαιολογοι σας το λενε

Κατα τα αλλα εχεις αναρωτηθει ποτε γιατι το διαταγμα του Τιτο για την κατασκευη "μακεδονικου" Αλφαβητου στις 7 Νοεμ. 1945 εγινε σε Βουλγαρικη γλωσσα?

http://4.bp.blogspot.com/_Il3C_PAhgz0/StM7zCPKWoI/AAAAAAAABGs/jSllZZ4zHiY/s1600-h/CreationoftheFYROMacedonianalpha-1.jpg

http://1.bp.blogspot.com/_Il3C_PAhgz0/StM72szFJAI/AAAAAAAABG0/L9xxWk5LKp8/s1600-h/CreationoftheFYROMacedonianlanguage.jpg

Οσο για τον Τσακαλαρωφ εχεις δικιο δεν ηταν Βουλγαρος, αποδειξη η Επιστολη στον Προτογέροφ και η πλακα μνημης εξω απο το σπιτι που εκτισε για την οικογενεια του το 1906 απεναντι απο την Στρατιωτικη Ακαδημιας της Σοφιας.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Chakalarov-plaque.jpg

Σε επιστολή προς τον αναπληρωτή διοικητή της ΜΟΟ-ΜΑΠ Αλεξάντερ Προτογέροφ στις 10 Δεκεμβρίου 1912 ο Τσακαλάρωφ γράφει:


Όπως βλέπετε, αγαπητέ Προτογέροφ εσείς εκεί με τα παλικάρια απελευθερώνετε και Ελληνικά μέρη για να παραδεχθούμε υποδούλωση στα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΘΑΡΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΕΔΑΦΗ. Αν είχαμε ξεκινήσει για εδώ, για τα δικά μας μέρη, οι άνθρωποι σήμερα δεν θα διαμαρτύρονταν για την άθλια κατάστασή τους αλλά θα ήταν χαρούμενοι, όπως στο Στίπ (ΠΓΔΜ) και σε άλλα μέρη που απελευθερώθηκαν από τη ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

@ 1:14
Ο Τσακαλάρωφ ήταν από την περιοχή της Καστοριάς. Είναι η Καστοριά Βουλγαρία;;;; Ξέρεις τι γράφεις η σου ξεφεύγουν; Ο Τσακαλάρωφ ήταν τόσο Βούλγαρος όσο ήταν Έλληνας ο Κότε απο τα Ρούλια. Όσο για την ελληνική προπαγάνδα, αυτή είχε σχεδόν 200 χρόνια καιρό για να αναπτυχθεί παγκοσμίως μέσω του ελληνικού κράτους. Τώρα που υπάρχει μακεδονικό κράτος τα ψέματα της προπαγάνδας σας φανερώνονται.

Ανώνυμος είπε...

η εθνοτική προέλευση/καταγωγή και ταυτότητα είναι παντελώς ανεξάρτητη της πολιτικής,κομματικής,ιδεολογικής και κρατικής ταυτότητας...

έτσι είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ με ελληνικό,βουλγαρικό, αλβανικό,αμερικανικό,καναδικό,αυστραλιανό διαβατήριο...
παραμένοντας όμως ΜΟΝΟ Μακεδόνες...


παρομοίως ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ που ιδιαίτερα στο παρελθόν όταν δεν υπήρχε μακεδονικό κράτος να είναι ελληνό-φιλοι , βουλγαρο-φιλοι , σερβόφιλοι....
παραμένοντας όμως ΜΟΝΟ Μακεδόνες...

όπως και ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ που υπηρετούσαν στην πολιτική και στρατιωτική διοίκηση άλλων χωρών..
παραμένοντας όμως ΜΟΝΟ Μακεδόνες...
τόσο ο Τσακαλάρωφ όσο και ο Κάλτσεφ και ο Μπλαγκόεφ από την μακεδονικά μονόγλωσση Καστοριά, αλλά και ο φασίστας Μιχαήλωφ ήταν Μακεδόνες και μόνο Μακεδόνες...

το ίδιο συνέβη και με τους ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ που είχαν κάνει κόμματα : ρωσσικό , γαλλικό, αγγλικό και υπηρετούσαν στους σχετικούς στρατούς...
παρέμεναν όμως ελληνόφωνοι , με ΜΗ ελληνική οικογενειακή καταγωγή...

Βούλγαροι στην Μακεδονία ούτε υπήρχαν, ούτε εγκαταστάθηκαν στη Μακεδονία του Αιγαίου σε αντίθεση με τον βουλγαρικό εποικισμό του Πιρίν..

κανείς Μακεδόνας δεν έχει οικογενειακή καταγωγή από την Βουλγαρία...
αν υπήρχαν Βούλγαροι οι βιολογικοί τους απόγονοι σήμερα πέραν πάσης αμφιβολίας θα δήλωναν Βούλγαροι , αντί για Μακεδόνες όπως δηλώνουν παρά τις πολλαπλάσιες διώξεις τους...

αντίθετα μεγάλο ποσοστό Μακεδόνων, ιδιαίτερα τα θύματα της ελληνικής εθνοκάθαρσης , από την Μακεδονία του αιγαίου κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις στο Βουλγάρικο Κράτος...

τους οποίους με καχυποψία βλέπουν οι Βούλγαροι εθνικιστές , με το φόβο εκδήλωσης της μακεδονικότητάς τους....
την οποία εκφράσουν ιδιωτικά και ανεπίσημα στον οικογενειακό τους κύκλο...

παρομοίως και οι αυτόχθονοι Μακεδόνες, της Μακεδονίας του Πιρίν...
ανεξάρτητα ποιά εθνική ιδέα υπηρετούσαν..

είτε την Μακεδονική όπως ο σεντραλιστής/φεντεραλιστής Γιάνε Σαντάνσκι από το μακεδονικό Μέλνικ και η Σερραϊκή οργάνωσή του, με τεράστια αποδοχή στο μακεδονικό λαό...

Οι βοεβόντες της ΕΜΕΟ ήταν όλοι τους σχεδόν από τα χωριά μας. Κάθε χωριό είχε κομίτες και Βοεβόντες (Καπετάνιους) Αποστόλ Πέτκωφ Τερζίεφ – Μποέμιτσα Αξιούπολη, Γκότσε Ντέλτσεφ – Κούκους Κιλκίς, Τάνε- Γκορνίτσοβο Κέλλη, Κόλλε – Μόκρενι Βαρυκό, Αλεξάνταρ Τουρούντζεφ – Εξι σου Ξυνό Νερό , Τσακαλάρωφ, Πάντο Κλιάσεφ, Γιάννε Σαντάνσκι, Μήτρε Βλάσετο Παντζιάρωφ, Ρίστο Τσερνοπέεφ, και δεκάδες άλλοι όλοι τους Μακεδόνες και Βλάχοι από χωριά της Ελληνικής Μακεδονίας. Δεν υπήρξαν και δεν ήταν εθνικά Βούλγαροι ΠΟΤΕ

Αν οι Σεντραλιστές ήταν Βούλγαροι τότε, λογικά, η Βουλγαρία δεν θα έφτιαχνε τους Βερχοβιστές.

Όταν ήταν με την ΕΜΕΟ ο Κότε Ρίστο ήταν Βούλγαρος μετά όταν του έδωσε χαρτιά (κοινωνικών φρονημάτων) ο μακεδονοκτόνος Καραβαγγέλης έγινε ο Έλληνας καπετάν Κώτας, υπηρέτης της ελληνικής εθνικής ιδέας..;
Φυσικά ούτε Βούλγαρος ήταν , ούτε Ελληνας παρά μόνο Μακεδόνας..!!!!


είτε την Βουλγαρική εθνική ιδέα της εποχής , όπως ο καστοριανός Μακεδόνας Γιάγκωφ...

Ανώνυμος είπε...

10,31

H Καστορια ειναι Ελλαδα αλλα εσυ εισαι προφανως δεν εχεις γνωση απο την Ιστορια της Μακεδονιας.
Διαβασε λοιπον παλι την επιστολη το Τσκαλαρρωφ η κανε μια επισκεψη στις Απογραφες και Αρχεια των Οθωμανων για την Μακεδονια εκεινης ης εποχης και θα καταλαβεις ποσο ¨μακεδονας¨εισαι

Και επειδη δειχνεις πολυ ασχετος με το ολο θεμα καλο ειναι να γνωριζεις πριν σχολιασεις για αυτο ριξε μια ματια στον συνδεσμο που αναφερεται στους Βουλγαρους της Καστοριας στις σφραγιδες στις σημαιες και τα συμβολα τους και την παρουσια τους στην πολη οπου ηταν η 2η μεγαλυτερη πληθυσμιακα ομαδα μετα τους Ελληνες κατα την διαρκεια της οθωμανικης διακυβερνησης

http://macedoniandocuments.blogspot.com/2009/11/kostur-kastoria.html

http://www.kroraina.com/knigi/bugarash/bginus/newsad.html

Τωρα βεβαια που υπαρχει "μακεδονικο" κρατος ολοι οι Ιστορικοι και Επιστημονες 'αναγνωριζουν" οτι οι Αρχαιοι Μακεδονες δεν ηταν Ελληνες στην καταγωγη αλλα Σλαβοι σαν και σενα τρομαρα σου

Ανώνυμος είπε...

12,14 Μισιρκωφ ειπε

"αν υπήρχαν Βούλγαροι οι βιολογικοί τους απόγονοι σήμερα πέραν πάσης αμφιβολίας θα δήλωναν Βούλγαροι , αντί για Μακεδόνες όπως δηλώνουν ¨¨

Την απαναντηση σου δινει ο ΓΓ του ΚΚ της Σοσοαλ. Δημοκρατιας της ¨μακεδονιας¨"

Krste Crvenkovski (President of the Central Committee of the Union of Communists in the Socialist Republic of Macedonia) to Todor Zhivkov (First Secretary of the Central Committee of the Communist Party of Bulgaria) – May 19, 1967 said:

“And whether BULGARIAN consciousness exists in Macedonia, this is a historical legacy. We’re now writing our history. We can’t write that until 1940 we were BULGARIANS and after 1940 Macedonians.”

http://3.bp.blogspot.com/_Il3C_PAhgz0/Sxdq-_b-seI/AAAAAAAABLU/0TeRks-nqoQ/s1600-h/Krste+Crvenkovski.png

http://www.youtube.com/watch?v=SB3ALOHTGIA

http://macedoniandocuments.blogspot.com/2009_10_01_archive.html

Oπως βλεπεις υπαρχουν ΜΟΝΟ Βουλγαρικοι Θυρεοι, Σημαιες και Εμβληματα στα οπλα και στα πηλικια της καθε τσετας

Και οπως ειπε και αυτος που του εχεις κλεψει το ονομα

¨""WE ARE BULGARIANS, more Bulgarians than the Bulgarians in Bulgaria themselves.""
Krste Misirkov, "On Macedonian Matters", Macedonian Review Editions 1974, (Sofia 1903

http://en.wikiquote.org/wiki/Macedonia_(region)

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 12:50, οι προσωπικές απόψεις για την καταγωγή κάποιων δεν έχουν καμία σημασία, ειδικά όταν εμπεριέχουν πολιτικά συμφέροντα. Άλλωστε, παλιότερα υπήρχαν Αρβανίτες, Βλάχοι, Γύφτοι, Φράγκοι, Ρωμιοί που δήλωναν ότι ανήκουν σε αυτές της εθνότητες και σήμερα δηλώνουν υπερήφανα σκέτο Έλληνες, εντελώς αυθαίρετα, και αρνούνται πεισματικά την πραγματική εθνοτική καταγωγή τους!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011
“Η Ελλάδα χρηματοδοτεί έμμεσα το «μακεδονο-ελληνικό λεξικό και τους Μακεδόνες της Φλώρινας”


Ιούνιος 22, 2011. – Deutsche Welle.

Η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία και το Ουράνιο Τόξο σήμερα στις Βρυξέλλες προώθησαν την έκδοση του Μακεδονο-Ελληνικού Λεξικού.
Η ελληνική κυβέρνηση κάνει λάθος, που δεν αναγνωρίζει την αυτόχθονη μειονότητα ως μακεδονική, σύμφωνα με τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην ΕΕ, αναφέρει ο βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Francois Alphonse.


Η θέση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ότι οι σχέσεις μεταξύ των χωρών γίνεται αντιληπτή μέσω της διαφορετικής συνειδητοποίησης των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

Ο Γάλλος ευρωβουλευτής, Francois Alphonse, δήλωσε στην Deutsche Welle, ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε λάθος να μην αναγνωρίσει την μακεδονική μειονότητα, διότι τα δικαιώματα των μειονοτήτων αποτελούν το θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Για μένα υπάρχει μια αρχή, υπάρχει μια γλωσσική μειονότητα στην Ελλάδα, νομίζω είναι η μακεδονική και αυτή η μειοψηφία πρέπει να συμβάλει στην προώθηση της πολυμορφίας της, επειδή η πολυμορφία είναι το σύνθημα της Ευρώπης.

»Νομίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση και ο κ. Παπανδρέου, πριν από πολλά χρόνια, υπέγραψε μια συμφωνία για τη γλωσσική πολυμορφία των μειονοτήτων και πιστεύω ότι πρέπει να επανεξετάσουμε την πρόθεση αυτή, διότι πιστεύω ότι η Ελλάδα δεν θα « ήταν καλύτερα αν η κυβέρνηση δεν σταματήσει την καταστολή της μακεδονικής μειονότητας», είπε ο Alphonse.

Τι χρηματοδοτεί έμμεσα η Ελλάδα

Το «Μακεδονο-ελληνικό Λεξικό», χρηματοδοτείται από το «Σπίτι του Μακεδονικού Πολιτισμού» της Φλώρινας και το ίδρυμα «Maurits Coppieters», το οποίο λαμβάνει οικονομική ενίσχυση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο εκπρόσωπος των Μακεδόνων στην Ελλάδα , Παύλος Βοσκόπουλος, είπε ότι το λεξικό χρηματοδοτείται έμμεσα από την ίδια την Ελλάδα.

«Για μας είναι μεγάλη ικανοποίηση. Φανταστείτε από τη μια πλευρά είναι η ικανοποίηση από το γεγονός ότι χρηματοδοτείται από την ΕΕ και εμμέσως από την ίδια την Ελλάδα ένα Μακεδονο-Ελληνικό Λεξικό.

«Χρηματοδοτείται, δηλαδή, έμμεσα μια γλώσσα από το ελληνικό κράτος που επίσημα δεν υπάρχει για τις ελληνικές αρχές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος ‘Ουράνιο Τόξο’, Παύλος Βοσκόπουλος.

Έχει τονιστεί, πάντως, ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν θετικά βήματα για την αναγνώριση της μακεδονικής γλώσσας ως μακεδονικής καθώς και της μειονότητας.

«Γέφυρες για Διάλογο»

Η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία προσπαθεί αν συμβάλει στη βελτίωση αυτής της κατάστασης. Η προώθηση του λεξικού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ονομάζεται ‘γέφυρα στο διάλογο’ και οι προσδοκίες είναι ότι θα βοηθήσει στην επικοινωνία μεταξύ των Μακεδόνων και των Ελλήνων.

«Ελπίζουμε ότι το έργο αυτό θα έχει πολλές θετικές αντδράσεις, διότι ποιος θα μπορούσε να είναι κατά ενός λεξικού που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να μιλούν μεταξύ τους και να κατανοούν καλύτερα. Δεν νομίζω ότι κάποιος θα κερδίσει με δημιουργία επεισοδίων. Εκείνοι που σκοπεύουν να δημιουργήσουν περιστατικά με την παρούσα προωθητική ενέργεια, θα ήθελα απλά να τους επιβεβαιώσω ότι δεν θέλουν το διάλογο και δεν θέλουν να επικοινωνήσουν», δήλωσε ο διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, Gunter Dauen.

Πριν από δύο χρόνια, στην παρουσίαση του πρώτου τόμου του λεξικού, από τα ελληνικά στα μακεδονικά, εκπρόσωποι της εθνικιστικής οργάνωσης ‘Χρυσή Αυγή’ εισέβαλαν και προσέβαλαν τους συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων και έναν αμερικανό καθηγητή τον Victor Friedman.

Το λεξικό ξεκίνησε σήμερα, σύντομα θα διατεθεί στην Ελλάδα και θα μπορεί να αγοραστεί και μέσω διαδικτύου.



Πηγή: Deutsche Welle

Ανώνυμος είπε...

8,49
Δεν ειναι "προσωπικες αποψεις" αλλα αποδρειξεις,
Γιαυτο αλλωστε υπαρχει παραθεση των Συνδεσμων για του λογου το αληθες.

"Αποψη" ειναι αυτο που γραφεις εσυ χωρις να παραθετεις αποδεικτικα στοιχεια.

"Αποδειξη"ειναι ο συνδεσμος που βλεπεις παρακατω που προβαλει σελιδα απο το ημερολογιο του Μισιρκοφ το 1913 που υπογραφει ως "македонски българин",''Βούλγαρος Μακεντόνσκης''
Η υπογραφή αυτή δεν αμφισβητήθηκε ούτε και από τους Σλαβομακεδόνες της Πγδμ

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/0/05/MISIRKOV_1.JPG/566px-MISIRKOV_1.JPG


The 381-page diary was found in a Bulgarian antique shop in 2006 and its authenticity has been verified by Bulgarian and Macedonian experts It is written in Russian and presents the author in a way contrary to the ideology that he promoted during certain periods of his life.

The diary reveals Misirkov saw himself as a BULGARIAN thus disproving the claims of Macedonian historians about his Macedonian.

http://www.novinite.com/view_news.php?id=92522

Ανώνυμος είπε...

@ 9:16
Η προσωπική άποψη του Μισιρκοφ που εξέφρασε σε κάποιο ημερολόγιο του δεν μπορεί να δεσμεύει όλους τους Μακεδόνες στο δικαίωμα τους να αυτοπροσδιορίζονται όπως θέλουν, ειδικά μετά απο σχεδόν 100 χρόνια!!!

Ανώνυμος είπε...

οι απόψεις του Μισίρκωφ εκφράζονται στο πρωτότυπο βιβλίο του με τίτλο " Μακεδονικές Υποθέσεις " , το οποίο απαγορεύθηκε στη Σόφια , διότι ξεκάθαρα υποστήριζε την διακριτή από την βουλγαρική μακεδονική εθνική ταυτότητα...
εξάλλου το ίδιο υποστήριζε και ο πατέρας του ελληνικού εθνικισμού ο αλβανόβλαχος ίων δραγούμης όταν ξεκάθαρα ανέφερε ότι τόσο οι εξαρχικοί χριστιανοί της Μακεδονίας που τους ονομάζουν πολλοί Βούλγαρους , διότι η Εξαρχία
πράγματι είναι βουλγαρική, όσοι και οι πατριαρχικοί τους οποίους ονομάζουν Έλληνες , είναι της ιδίας και αυτής εθνότητος, της Μακεδονικής...
παρομοίως ανέφεραν οι χωρικοί της Μακεδονίας στον ίδιο τον Μυριβηλή, ότι δεν είναι ούτε Σέρβοι, ούτε Βούλγαροι , ούτε Έλληνες , παρά μόνο Μακεδόνες Ορθόδοξοι...
κατασκευασμένα βουλγάρικα βιβλία που βρέθηκαν το 2006 στη Σόφια ή στην Αθήνα , που αφορούν τον Μισίρκωφ ή άλλους επιφανείς Μακεδόνες καμία αξία δεν έχουν..
ούτε μπορούν να κρύψουν την τουρκομογγολοπερσική καταγωγή των Βουλγάρων από τον Κρούμ και τον Ασπαρούχ..
καθώς και την τουρανική/τουρκική μητρική τους γλώσσα...
παρομοίως την αλβανοτουρκομακεδονοβλάχικη ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ καταγωγή των σημερινών κατοίκων της Ελλάδος...
μεγάλο μέρος των οποίων εγκατάστάθηκαν στο ελληνικό κράτος μόλις το 1922 , το οποίο εποίκησαν στη νότια κατεχόμενη Μακεδονία...
ας ασχοληθούν λοιπόν οι ελληναράδες με την δική τους ανύπαρκτη πολιτιστικά εθνική ταυτότητα...
αντί να ασχολούνται με την πλούσια πολιτιστικά σύγχρονη μακεδονική ταυτότητα...

Ανώνυμος είπε...

McCain:
Macedonia-Greece name row can be solved

Washington, 24 June 2011

The Macedonia-Greece name dispute can be solved, says former U.S. presidential candidate, Republican Senator John McCain.

"Greece is currently coping with enormous challenges and I believe that in such a situation good relations with Macedonia will be in its interest", McCain said after receiving the International Freedom Award of the United Macedonian Diaspora.

The award was also presented to Democrat Senator Frank Lautenberg, Independent Democrat Senator Joseph Lieberman, and posthumously to former Secretary of State Lawrence Eagleburger, reports Voice of America in Macedonian Language.

According to McCain, the award is a stimulus for further efforts in enhancing bilateral relations.

"It means a lot to receive an international freedom award, since it is coming from people who have left their country for the United States and other states worldwide, but are committed to Macedonia's independence and freedom. As we all know, the country has faced numerous challenges. Their support is a motivation for me to continue to support Macedonia", added McCain.

He described U.S.-Macedonia relations as very good, but excellent when former President George Bush was personally interested in the country.

Furthermore, McCain stressed the role of the Macedonian army in the Afghanistan mission.

"We are thankful for the fact that the Macedonian army is helping us in Afghanistan and thankful to the Macedonian people for the sacrifice of the young troops. I believe that bilateral relations will continue to be good, even improve", underlined U.S. Senator McCain.

Ανώνυμος είπε...

Promotion of Microsoft Office 2010

Macedonian Interface Pack

24 June 2011

Microsoft will promote Friday the Office 2010 Macedonian Interface Pack, project aimed at protecting the Macedonian language and the Cyrillic alphabet.

The pack provides the opportunity for spellcheck, thus contributing to writing error-free texts in Macedonian language. The Macedonian Interface Pack is free and available for Internet download at the Microsoft website.

The team tasked with the Macedonian Interface Pack worked at the institute for Macedonian language "Krste Misirkov" for six months in order to provide quality translation that is understandable and acceptable for users of all profiles.

Ανώνυμος είπε...

9,40

Eγω συμφωνω με την λογικη σου και ο αυτοπροσδιορισμος του καθενα ειναι δικαιωμα του
Οταν ομως πολλοι απο εσας καθως και το επισημο κρατος του Βορειου γειτονα ανακηρυττει "εθνικους ηρωες" , κτιζει αγαλματα ,μετονομαζει οδους, λεωφορους και πλατειες προς τιμη ιστορικων μορφων που αποδεδειγμενα εχουν αλλη εθνικη καταγωγη, καπηλευεται ξεκαθαρα πολιτιστικη και ιστορικη κληρονομια αλλων ελλειψει δικης του, τοτε εσυ αυτο πως το ονομαζεις??

Ανώνυμος είπε...

Σε πανικό δείχνουν να είναι οι γειτπνες από τα αρνητικά σχόλια, εντός και εκτός, που έχουν ξεσπάσει σχετικά με την τοποθέτηση των 3 αγαλμάτων σε Σκόπια και Μοναστήρι.

Χαρακτηριστικό είναι πως μετά τα δυσμενή σχόλια κυρίως από Ευρωπαίους αξιωματούχους, η κυβέρνηση Γκρούεφσκι έσπευσε άρον άρον να μετονομάσει το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε… “Έφιππο Πολεμιστή”.

Έπεσε λοιπόν γραμμή σε όλα τα ΜΜΕ να αναφέρονται στο γιγαντιαίο άγαλμα του Έλληνα στρατηλάτη ως “έφιππο πολεμιστή”. Έλα όμως που η γκάφα είχε ήδη γίνει.

Ἐτσι μπορεί στην Ουτρίνσκι Βέσνικ πριν μερικές ημέρες το δημοσίευμα για τον Μέγα Αλέξανδρο και τα γενέθλια του Νίμιτς να εξαφανίστηκε… μυστηριωδώς, όμως το ίδιο δεν συνέβηκε και με τα υπόλοιπα Σκοπιανά ΜΜΕ.

Λόγου χάρη, το γνωστό πρακτορείο ειδήσεων, ΜΙΑ, έκανε το λάθος και μίλησε για Μ. Αλέξανδρο, πριν το γυρίσει στο… τσάμικο για τον “έφιππο πολεμιστή”.

ΜΙΑ, 14 Ιουνίου 2011





http://www.mia.com.mk/default.aspx?vId=84549318&lId=2&pmId=

Ενώ λίγες ημέρες αργότερα…

ΜΙΑ, 21 Ιουνίου 2001


http://www.mia.com.mk/default.aspx?vId=84716723&lId=2&pmId=13

Σαν να μην έφτανε το παραπάνω, οι γειτπνες σκέφτηκαν να επιδείξουν για μιά ακόμα φορά πόσο σέβονται τις υποχρεώσεις τους από την Ενδιάμεση Συμφωνία με την χώρα μας.

Στο Μοναστήρι τοποθέτησαν στο συντριβάνι μαζί με το άγαλμα του Φιλίππου Β΄ και τον Ελληνικό Ήλιο της Βεργίνας, παραβιάζοντας κατάφορα την Ενδιάμεση Συμφωνία.

ΥΓ. Φήμες που θέλουν και το άγαλμα του Φιλίππου στο Μοναστήρι να μετονομάζεται σε “Πατέρα του έφιππου πολεμιστή” κρίνονται ως ψευδείς και κακόβουλες.

Ανώνυμος είπε...

10.48 Μισιρκωφ με το κλεμμενο ονομα τι ειναι αυτα που λες?

Το βιβλιο ειναι online και ο καθενας μπορει να το δει . παρε λοιπον μια γευση

Many people will want to know what sort of national separatism we are concerned with; they will ask if we are not thinking of creating a new Macedonian nation. Such a thing would be ARTIFICIAL and short-lived. And, anyway, what sort of new Macedonian nation can this be when we and OUR FATHERS AND GRAND FATHERS AND GREAT-GRANDFATHERS HAVE BEEN ALWAYS BEEN CALLED BULGARIANS?

http://www.misirkov.org/can_macedonia.htm

Kai ξαναδες τον εθνικο αυτοπροσδιορισμο στην υπογραφη του το 1913

http://en.wikipedia.org/wiki/File:MISIRKOV_1.JPG

και αντε πουλα τωρα αυτα που σου μαθανε στους ομοιους σου

Ανώνυμος είπε...

@ 8:22
Δηλαδή, για να καταλάβω τώρα…. Κατα την γνώμη σου τα ρωμαϊκά αρχαιολογικά ευρήματα και της ελληνορωμαϊκής ελληνιστικής εποχής αγάλματα που βρίσκονται στο έδαφος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας θα πρέπει οι Μακεδόνες η να τα θάβουν πιο βαθιά η να τα κρύβουν η να τα στέλνουν στην Ρώμη γιατί υπάρχει κίνδυνος οι Ιταλοί να θεωρήσουν ότι αφού αυτά είναι ρωμαϊκά είναι δικά τους και κακώς οι κάτοικοι της Μακεδονίας τα επιδεικνύουν στα Σκόπια, σε δημόσιους χώρους ως δικά τους (της χώρας τους)!!!! Γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις ότι η αρχαία ιστορία είναι παγκόσμια κληρονομιά και δεν ανήκει σε κανέναν σύγχρονο λαό, αποκλειστικά; Εσύ δηλώνεις σήμερα Έλληνας: πιστεύεις ειλικρινά ότι μπορεί να έχεις κάποια έστω μικρή σχέση με τους αρχαίους Έλληνες, εκτός από την συνωνυμία; Γιατί εσύ μπορείς να καμαρώνεις για τα αρχαία δρώμενα του τόπου σου αλλά όχι οι Μακεδόνες; Γιατί οι σύγχρονοι Μακεδόνες θεωρούνται «κλέφτες» της ιστορίας του τόπου τους, απο τους σύγχρονους Έλληνες; Στο κάτω κάτω, οι Μακεδόνες δεν διεκδικούν ούτε τον Παρθενώνα, ούτε τον Περικλή η τον Λεωνίδα!!!! Άρα δεν διεκδικούν την ελληνική ιστορία αλλά μόνο αυτή του τόπου τους, της Μακεδονίας ολόκληρης, ως σύγχρονο μακεδονικό έθνος που ζει σε αυτό το έδαφος και διαφέρει βέβαια απο τους αρχαίους Μακεδόνες αλλά και απο τους σύγχρονους Έλληνες. Εάν σαν Έλληνας θέλεις να προβάλλεις την ιστορία της Μακεδονίας λογω ότι ένα κομμάτι αυτής σήμερα είναι έδαφος της ελληνικής επικράτειας, κανείς δεν μπορεί να σε εμποδίσει να το κάνεις αλλά ούτε εσύ μπορείς να εμποδίσεις σε άλλους κατοίκους της Μακεδονίας να το κάνουν αυτό.

Ανώνυμος είπε...

κανείς σημερινός συγγενής του Μισίρκωφ, ούτε ο γυιός του , ούτε κανένας συγχωριανός του στην Πέλλα /Πόστολ Γιαννιτσών δεν δηλώνει Βούλγαρος , ούτε Ελληνας κατ' ιδίαν, παρά μόνο Μακεδόνας κατ' ιδίαν..

ο οποίος Μισίρκωφ διώχθηκε ανηλεώς,ιδιαίτερα απ΄το Βουλγάρικο Κράτος διότι εκδήλωνε την μακεδονική του ταυτότητα
τυχαίο ..? δεν νομίζω...

σε αντίθεση με τους Τούρκους προγόνους των Ασιατών σχολιαστών μας...

οι σύγχρονοι Μακεδόνες , σε αντίθεση με τους σύγχρονους ελληνόφωνους δεν ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ με κανένα ιστορικό πολιτισμό της Μακεδονίας...

έχουν όμως ηθική υποχρέωση να ΤΙΜΟΥΝ όλους τους παραπάνω πολιτισμούς της Μακεδονίας..

για αυτό πολύ σωστά κάνουν μνημεία στο μακεδονικό κράτος προς τιμή των αρχαιομακεδόνων Φίλιππου και Αλέξανδρου...

παρομοίως θα κάνουν και μνημεία αρχαιοελληνικά , δίχως να τα βαπτίζουν ως μακεδονικά , όπως κάνουν οι σφετεριστές της ιστορίας ελληνόφωνοι...

π.χ μνημείο με το άγαλμα του Αριστοτέλη , δίχως να αποκρύπτουν την αρχαιοελληνική καταγωγή του...

αν τα παραπάνω μνημεία παραβιάζουν την Ενδιάμεση Συμφωνία , η προσφυγή στη Χάγη είναι ελεύθερη..
ιδού η ρόδος...
φυσικά και δεν την παραβιάζουν, για αυτό δεν προσφεύγει η Ελλάδα..
όπως η Μακεδονία προσέφυγε κατά της Ελλάδος και θα δικαιωθεί..

ούτε ο δεκαεξάκτινος ήλιος που υπάρχει σε τέμπλα μακεδονικών εκκλησιών 150 χρόνια πρίν τον ανακαλύψει στο μακεδονικό χωριό Κούτλες/Βεργίνα , κατ' εντολή του Καραμανλή ο Ανδρόνικος...

οι μακεδόνες καθημερινά προβάλλουν τον ξεχωριστό μακεδονικό πολιτισμό τους...
τα ξεχωριστά παραδοσιακά μακεδονικά τραγούδια που ανέρχονται μόνο στη νότια Μακεδονία σε μερικές χιλιάδες, τους μακεδονικούς χορούς, τα μακεδονικά έθιμα...

γιατί οι ελληνόφωνοι δεν προβάλλουν κάτι αντίστοιχο διακριτά αυθεντικό ελληνικό και όχι βαπτισμένο ελληνικό, έστω ένα..?
απλούστατα διότι δεν υπάρχει..!!!

πολυ σωστα μονοπώλιο στην αρχαία ιστορία δεν υπάρχει..
η ρωμαϊκη ροτόντα εδώ στο Σόλουν δεν είναι ιταλική , αλλά πρωτίστως ανήκει στη Μακεδονια , αλλά και σε όλο τον πλανήτη...
παρομοίως και η ιστορική Εγνατία...

Ανώνυμος είπε...

12,20
Ρε Μισίρκωφ συνεχεια αντιγραφεις τον ευατο σου λεγοντας τα ιδια πραγματα χωρις να μπορεια να αποδειξεις τιποτε απο τα λεγομενα σου
Και μιας και ανακαλυψες και το Αστερι της Βεργινας, δες τι λει για αυτο η κορυφαια αρχαιολογος σας

The star of Vergina applies to the 3rd Century BC northern Greece - a very different situation, not related to the 21st Century AD. I think it's modern politics, and we're witnessing the use of an archaeological symbol for history that it's really NOT RELATED TO.

Bajana Mojsov, ethnic Macedonian archaeologist, "BBC News (2004), When archaeology gets bent, BBC World Service, 2004, The World Today programme

http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/3372117.stm

Ο Ηλιος της Βεργινας υπαρχει σε ευρηματα απο ολο τον Ελλαδικο χωρο πολυ πριν την ιδρυση του Μακεδονικου Βασιλειου, απο το 780 πχ και ακομα παλαιοτερα

http://www.youtube.com/watch?v=72AT7a3MvTo

http://www.ellinikoarxeio.com/2010/10/ancient-hellenic-sun-of-vergina.html

Γιαυο αλλωστε πριν λιγες μερες το κρατικό πανεπιστήμιο του Στιπ, κατόπιν υπόδειξης του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, αποσύρει τη χρήση του συμβόλου του αστεριού της Βεργίνας, το οποίο απεικονίζεται στα πτυχία των απόφοιτων που απονέμει το πανεπιστήμιο αυτό.

Το υπουργείο Εξωτερικών ως αρμόδιο όργανο για την τήρηση των υποχρεώσεων που προκύπτουν από την Ενδιάμεση Συμφωνία μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελλάδας, από την 13η Σεπτεμβρίου του 1995, υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το άρθρο 7, παράγραφος 2 της Συμφωνίας, η Δημοκρατία της Μακεδονίας υποχρεούται να μην χρησιμοποιεί καθ' οιονδήποτε τρόπο το σύμβολο σε όλες του τις μορφές», αναφέρεται σε σχετική επιστολή του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ προς την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου του Στιπ.


Το πανεπιστήμιο του Στιπ, έκανε αμέσως αποδεκτές τις υποδείξεις αυτές του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ. «Σχετικά με τις υποδείξεις σας, σας αναφέρουμε ότι το Πανεπιστήμιο έλαβε εκτάκτως μέτρα για την απόσυρση του συμβόλου αυτού από τα πτυχία που απονέμει», αναφέρεται σε απαντητική επιστολή του πανεπιστημίου του Στιπ προς το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ

http://www.newsbeast.gr/world/arthro/146278/aposuroun-to-asteri-tis-verginas-apo-ta-ptuhia/

Τι εκκλησιες και σαχλαμαρες μας λες?