Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

3 Σεπ 2011

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ κέρδισε την GREECE 72-58


 Παίζουν για την Μακεδονία. Και όλους τους Μακεδόνες της Γης!

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άσχετα με το αποτέλεσμα του σημερινού παιχνιδιού μεταξύ Μακεδονίας και Ελλάδας, εμείς οι Μακεδόνες της Ελλάδας είμαστε ευτυχείς που υπάρχει εθνική μακεδονική ομάδα που αντιπροσωπεύει το έθνος μας.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι Μακεδόνες ευχόμαστε καλή επιτυχία στην εθνική ΕΛΛΑΔΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι Μακεδόνες «μαϊμού» μπορεί να εύχονται την νίκη της Ελλάδας αλλά οι πραγματικοί Μακεδόνες που ανήκουν στο μακεδονικό έθνος σε καμιά περίπτωση δεν εύχονται νίκη της Ελλάδας!

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι γηγενείς (σλαβόφωνοι και ελληνόφωνοι) Μακεδόνες ευχόμαστε καλη επιτύχια στην εθνική ΕΛΛΑΔΑΣ!!!Όσο για τους γείτονες δεν θα γίνετε Μακεδόνες ΠΟΤΕ!

Ανώνυμος είπε...

Οι Μακεδόνες στηρίζουν Μακεδόνες!

Ανώνυμος είπε...

όλοι οι Τούρκοι Χριστιανοί της Μακεδονίας εύχονται νίκη της αλβανοβλαχοτουρκομακεδονο-ελλάδος...

για την ώρα 46-40 κερδίζει η Μακεδονία...

καλή και η ελλάδα με τον τούρκο παίκτη της καϊμάκογλου...

ένα εκατομμύριο Μακεδόνες της Ελλάδος εύχονται να νικήσει η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ομάδα...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 6:15, το όνομα της χώρας με την οποία παίζει η Ελλάδα είναι γραμμένο φαρδύ πλατύ FYR MACEDONIA! MACEDONIA!!!!!
Βλέπεις εσύ κάτι μακεδονικό στην ελληνική ομάδα?

Ανώνυμος είπε...

γκου λαπνάτε κούρουτ τουρτσι χριστιανι...

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ : 71 - 58

ΜΑΚΕΝΤΟΝΙΑ ΖΑ ΣΕΚΟΓΚΑΣ...

Γκρτσι αϊντε βο Τούρτσια...

Ανώνυμος είπε...

BRAKIA MACEDONSKI
αυτή η νίκη πρέπει βα γιορταστεί.
CITE NA SOLUN!
Ραντεβού στις 10 το βράδυ
στο ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ....
BRAVO MACEDONIA.

Ανώνυμος είπε...

3 Σεπ 2011

Δεν πάτε στο διάολο αδέρφια μας Σέρβοι;

Πανηγυρίζουν δικαιολογημένα οι Σκοπιανοί για τη νίκη τους, οι εφημερίδες τους έχουν πηχαίους τίτλους, ο κόσμος κορνάρει στους δρόμους των Σκοπίων, οι Αμερικανοί του NBA αναφέρονται στο twitter τους στον Αμερικανοσκοπιανό ΜακΚάλεμπ, αποκαλώντας όλοι, φυσικά macedonia, τα Σκόπια, (η χαρά της Washigtonpost), όλα αναμενόμενα. Αλλά το χειρότερο και πιό κομπλεξικό σχόλιο έρχεται από το μεγαλύτερο εκδοτικό όμιλο της Σερβίας, που περιλαμβάνει κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες και sites, το Β92, που γράφει:



Makedonci ‘ošamarili’ Grke!

Grčka nacionalna televizija ponovo je ‘izbrisala’ ime Makedonije, ali su makedonski košarkaši ‘počistili parket’ sa njihovim na Evropskom prvenstvu!

διαβάστε μετάφραση:
Οι Μακεδόνες "χαστούκισαν" τους Έλληνες
Η Ελληνική εθνική τηλεόραση έσβησε και πάλι το όνομα Μακεδονία, αλλά στο παρκέ οι Μακεδόνες έσβησαν τους Έλληνες, στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
(http://www.b92.net/sport/litvanija2011/vesti.php?yyyy=2011&mm=09&dd=03&nav_id=539471)

Ενοχληθήκατε δηλαδή πρώην αδέρφια μας Σέρβοι, που η ελληνική τηλεόραση έσβησε το "Μακεδονία";
Από τότε που η Σερβία ξεπουλήθηκε στους Αμερικανούς, παρέδωσε όλους τους καταζητούμενους από το διεθνές δικαστήριο στους "παγκοσμιοποιημένους ειρηνοποιητές" και έγινε το καλό παιδί της Νατοϊκής συμμορίας, για να ενταχθεί στην Ε.Ε. και να σταματήσει το κυνηγητό από τη "Δύση", μας παίζει σκληρό ροκ. Για να γίνει αρεστή στους σημερινούς δικούς μας "συμμάχους" και αυριανούς δικούς της. Αρα καταλαβαίνετε, πόσο σύμμαχοι μας, είναι οι "σύμμαχοί" μας.
Share
στις Σάββατο, Σεπτέμβριος 03, 2011
3 σχόλια:

Μάρκος είπε...
Σόρρυ αλλά νομίζω ότι είσαι άδικος με τους Σέρβους. Τα Σκόπια είναι πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία τους, έτσι τα ξέρουν, έτσι τα αποκαλούν, από το 1945. Και τα αναγνώρισαν από τους πρώτους, όπως και οι άλλοι φίλοι μας, οι Ρώσοι. Κι έχουν συμφέρον να αποκαλούν τα Σκόπια έτσι, σε κόντρα με τον Αλβανικό εθνικισμό.

Κυρ Σεπ 04, 12:00:00 πμ 2011
Αριστείδης είπε...
Ναι, ναι! Φίλοι και αδέλφια και ορθόδοξα τόξα και ... ραπαπιές.
Κομπλεξικοί πρώην κομμουνιστές και νυν καπιταλιστές (ό,τι χειρότερο μπορεί να υπάρξει) είναι όλοι στα Βαλκάνια.
Οι Τούρκοι είναι "καλύτεροι". Λύκοι με περιβολή λύκου και όχι προβάτου.
Στο διάβολο κι ακόμα παραπέρα "φίλοι" και "ορθόδοξοι" κομπλεξάρες των Βαλκανίων.

Κυρ Σεπ 04, 12:07:00 πμ 2011
fugitive είπε...
μα δεν αναφέρομαι στη χρήση της λέξης Μακεδονία ! Αυτό είναι αναμενόμενο. Όλος ο κόσμος (όλος, το 100% πλην ημών) τους ονομάζει Μακεδόνες. Αυτό είναι τελειωμένη υπόθεση.
Για αυτό τόνισα το επίμαχο κομάτι.

Αναφέρομαι στην ειρωνία για την τηλεόραση (ΝΕΤ).

Κυρ Σεπ 04, 12:11:00 πμ 2011
--------------------------------------------------------
απόσπασμα από το υπερεθνικιστικό ΤΑΧΑΛΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

Αποζημίωση 3,4 δισ. $ στους Ινδιάνους για τα δεινά ενός αιώνα

Στην κούρσα για την επανεκλογή του το 2012, ο Μπαράκ Ομπάμα προσβλέπει σε τουλάχιστον 300.000... ινδιάνικες ψήφους.


Στην κούρσα για την επανεκλογή του το 2012, ο Μπαράκ Ομπάμα προσβλέπει σε τουλάχιστον 300.000... ινδιάνικες ψήφους. Ακόμη και οι πέτρες στην Αμερική γνωρίζουν ότι έβαλε το χεράκι του σε μια ιστορική απόφαση για την αποκατάσταση των γηγενών Αμερικανών, που εξέδωσε δικαστήριο της Ουάσιγκτον.

Εως και ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Τόμας Χόγκαν, διάβασε με συγκίνηση την ετυμηγορία του, σφραγίζοντας το τέλος μιας 15ετούς νομικής διαμάχης.

Το αμερικανικό κράτος συμβιβάστηκε τελικά να αποζημιώσει με το ποσό-μαμούθ των 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ένα μεγάλο τμήμα των Ινδιάνων πολιτών του για τα "δεινά που τους επισώρευσε επί έναν και πλέον αιώνα".

Ηταν μια έμπρακτη μεταμέλεια για τη γενοκτονία των ινδιάνικων φυλών τον 19ο και στις αρχές του 20ού αιώνα, την αρπαγή τεράστιων εκτάσεων και την ιδιοποίηση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Σε 300.000 ανθρώπους
Το επιδικασθέν ποσό χωρίστηκε στα τρία: 1,5 δισ. δολάρια θα δοθούν απευθείας σε 300.000 μέλη ινδιάνικων φυλών.

Αλλα 1,9 δισ. θα διατεθούν για την επαναγορά και ενοποίηση εκτάσεων, που είχαν αρπαχθεί αυθαίρετα από τους γηγενείς σε διάφορες πολιτείες, κατά παραβίαση παλαιότερων συμφωνιών με το αμερικανικό κράτος.

Τέλος, τα υπόλοιπα 60 εκατ. δολάρια θα δοθούν ως υποτροφίες σε φοιτητές ινδιάνικης καταγωγής.

Ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ, Κεν Σαλαζάρ, χαιρέτισε την ιστορική συμφωνία ως "αλλαγή σελίδας με τον εντιμότερο τρόπο, σε ένα απεχθές κεφάλαιο της αμερικανικής ιστορίας".

Ετσι η κυβέρνηση Ομπάμα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα από τη Δημοκρατική προκάτοχό της, κυβέρνηση Κλίντον, που το 1993 ζήτησε επίσημα συγνώμη από το ινδιάνικο έθνος με ψήφισμα στο Κογκρέσο.

Αδιαμφισβήτητη ψυχή της ιστορικής νίκης των Ινδιάνων αποτελεί η 65χρονη ακτιβίστρια Ελουίζ Κόμπελ, μέλος της φυλής των Μαυροπόδαρων της Μοντάνα. Εκείνη ξεκίνησε τον δικαστικό αγώνα το 1996, αλλά δεν ευτύχησε να παραστεί στην ευόδωσή του, λόγω του καρκίνου που την ταλαιπωρεί.

"Αν δεν ήταν αυτή, δεν θα φτάναμε σε αυτό το σημείο", παραδέχθηκε ο δικαστής Χόγκαν, αποκαλώντας την "ηρωίδα".

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ, Εθνος
--------------------------------------------------------------------
πότε το Ελληνικό Κράτος θα ζητήσει συγνώμη και θα λάβει μέτρα ηθικής χρηματικής ικανοποίησης για τα " δεινά ενός αιώνα" που προξένησε τους γηγενείς Μακεδόνες..???

Ανώνυμος είπε...

Μπέλο ηρέμησε. Σου είχα πει και σε προηγουμενο μου σχόλιο που δεν μπηκες στον κόπο να δημοσιευσεις, τους λογους που θεωρω το εθνος σου αρρωστημενο. Η πραγματικοτητα ειναι ότι κερδισατε έναν αγώνα μπασκετ. Από κει και πέρα, λυπαμαι που θα στο πω, αλλά κερδισατε τα δευτερα της εθνικης, αφού Σπανούλης, Διαμαντίδης, Παπαλουκάς, Τσαρτσαρής, Μαυροκεφαλιδης, Σχορτιανιτης, Περπερογλου, Γλυνιαδάκης απουσιαζουν εξαιτίας τραυματισμων ή για αλλους λόγους και μ εναν Αμερικανο που έβαλε 30 πόντους (αμερικανικη βοηθεια που λέμε- δωστε διαβατηριο και στον LeBron, μπας και δουμε μπασκετ στην Ευρωπη). Εξάλλου, η πγδμ έχει γινει "χώρα-ξεπλυμα αμερικανων παικτων" ώστε να μπορεσουν να συμμετασχουν σε ευρωπαϊκες ομάδες. Και η Ελλάδα τα έκανε αυτα τη δεκαετια του 90 με Σερβους παικτες, αλλά ευτυχώς τωρα έγινε μια κανονικη σοβαρη χωρα.
Στη θέση σου θ ανησυχουσα περισσότερο που οι παικτες σας εξαντληθηκαν χθες και δεν έχετε και πάγκο. Βασικος κανονας στο μπασκετ, όταν εχουμε να κανουμε με ομιλους ειναι η συντηρηση δυναμεων.
Η Ελλάδα είναι η 4η στον κόσμο, υπο κσ σας κερδιζει με 32 πόντους, όμως μπραβο στον Ηλία Ζούρο που έχει επιλέξει νέα παιδιά για την Εθνική (μέσος όρος της είναι 25). Έχουμε αρκετους νέους πρωταθλητες από το ευρωμπάσκετ εφηβων του 2008, που ηταν και δευτεροι στον κοσμο το 2009. Αυτη η ομαδα τωρα χτιζεται και θα πρεπει να κανουμε κατι αντιστοιχο με τη Σερβια του Ιφκοβιτς.
Συγχαρητηρια φυσικα δεν θα δωσω, γιατι οι σχολιαστες και ο διαχειριστης εχουν παρεξηγησει την εννοια του αθλητισμου και του μπασκετ. Φανταζομαι -αν δημοσιευτει- θα ειναι το μονο μπασκετικο σχολιο που θα γινει σ αυτο το blog.

bb είπε...

Ανώνυμε 10:07, πίκρααααααα!

bb είπε...

Ανώνυμε 10:00, όταν οι Γηγενείς Μακεδόνες οργανωθούν και κάνουν ότι έκαναν και οι Γηγενείς Αμερικανοί (Ινδιάνοι). Να πάνε την Ελλάδα στα δικαστήρια! Δεν είναι αργά...

Ανώνυμος είπε...

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011

Αλβανία: Το ΛΑΟΣ επιδιώκει την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου


Η ελληνική κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ΛΑΟΣ υπέβαλε αίτημα με μερικές ερωτήσεις, προς το Υπουργείο Εξωτερικών αν «ξέχασε την υποχρέωση της Ελλάδας για την εθνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου», με τις οποίες ερωτήσεις, εγείρει θέματα που αφορούν την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, την απογραφή του πληθυσμού της χώρας, της ιδιοκτησίας και τη δήλωση της αυτονομίας της λεγόμενης Βορείου Ηπείρου.


Σε δήλωσή της η ομάδα των βουλευτών του ΛΑΟΣ προβαίνει σε σύγκριση με το Κοσσυφοπέδιο που διακήρυξε την ανεξαρτησία του πριν από τρία χρόνια, καθώς, και την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, που επικυρώθηκε από το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας στις 17 Μαΐου του 1914 που σύμφωνα με αυτούς εξακολουθεί να είναι ενεργό.

Με δηλώσεις τους επικρίνουν την ελληνική κυβέρνηση που δεν προωθεί το ζήτημα της Βορείου Ηπείρου ανάλογα και δεν προστατεύει επαρκώς τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας. Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνονται ορισμένες ερωτήσεις όπως:

α. Πότε θα εφαρμοστεί το «Πρωτόκολλο της Κέρκυρας» με το οποίο υπάρχει νόμος για την προστασία των δικαιωμάτων των Ελλήνων στης Βορείου Ηπείρου;

β. Τι μέτρα θα λάβει η ελληνική κυβέρνηση για τη διασφάλιση της ορθής απογραφής πληθυσμού των Βορειοηπειρωτών στην Αλβανία;

γ. Πως η ελληνική κυβέρνηση θα ενθαρρύνει την προώθηση του θέματος της συγχώνευσης της Βορείου Ηπείρου με την μητέρα Ελλάδα;

δ. Ποια θα είναι η αντίδραση της ελληνική κυβέρνησης στις νέες συμφωνίες συνεργασίας Τουρκίας- Αλβανίας;

Η δήλωση υπογράφεται από 16 βουλευτές του κόμματος ΛΑΟΣ, με επικεφαλής το Γιώργο Καρατζαφέρη
Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης
Γιώργος Ανατολάκης
Βάσος Αποστολάτος
Κυριάκος Βελόπουλος
Βορίδης Μαυρουδής
Σπυρίδων Γεωργιάδης
Κωνσταντίνος Κιλτίδης
Άγγελος Κολοκοτρώνης
Ιωάννης Κοραντής
Παύλος Μαρκάκης
Ουρανία Παπαδάκη – Παπανδρέου
Αθανάσιος Πλεύρης
Ηλίας Πολατίδης
Αστέριος Ροντούλης
Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος
------------------------------------------------------------------------------
όπως προκύπτει από την επερώτηση γ οι βουλευτές του ελληνικού ΛΑΟΣ διεκδικούν την ΕΝΩΣΗ της Νότιας Αλβανίας με την Μητέρα Ελλάδα...!!!

τι θα γίνονταν αν ανάλογο αίτημα έθεταν στο αλβανικό κοινοβούλιο Αλβανοί Βουλευτές ζητώντας την ΕΝΩΣΗ της Τσαμουριάς ( Γιάννενα, Άρτα , Πρέβεζα , Ηγουμενίτσα ), της Αττικοβοιωτίας και της Πελλοπόνησου με την μητέρα πατρίδα Αλβανία...??

ή μερικοί βουλευτές της Τουρκίας για ΕΝΩΣΗ της Δυτικής Θράκης ,των Δωδεκάνησων και της Κρήτης στην Μητέρα Τουρκία...???

ή μερικοί βουλευτές της Ρουμανίας διεκδικώντας την Βλαχία-Θεσσαλία...??

η τέλος βουλευτές στο γειτονικό Μακεδονικό κράτος διεκδικούσαν ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ της κλεμμένης 51% Νότιας Μακεδονίας στη Μακεδονία και το Μακεδονικό Κράτος...??

εν τέλει αποδεικνύεται ποιός έχει αλυτρωτική επεκτατική πολιτική στα Βαλκάνια...

φυσικά η Ελλάδα...

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που νικήσαμε τους Έλληνες στο μπάσκετ μπορούμε να πούμε ότι είμαστε από τα καρύδια του Μ.Αλεξάνδρου!

Ανώνυμος είπε...

Μετανάστης στην Αλβανία

Του Γιαννη Λ. Πολίτη

Σάββατο 03 Σεπτεμβρίου 2011


Ο Πετρίτ μπήκε λαθραία στη χώρα μας, περπατώντας τρεις νύχτες, το 1991, με το πρώτο κύμα της μεγάλης φυγής από την Αλβανία στην Ελλάδα. Κατέληξε κυνηγημένος σε γνωστό θέρετρο της Επτανήσου και βρήκε αμέσως δουλειά στο κτήμα ενός ευκατάστατου επιχειρηματία της περιοχής. Δούλεψε σκληρά και λίγα χρόνια αργότερα ακολούθησε τη συνηθισμένη πορεία των μεταναστών. Αφησε τις ελιές και έπιασε δουλειά στην οικοδομή, που ήταν σε άνθηση. Εμαθε την τέχνη του χτίστη, την οποία περιφρονούσαν η ντόπιοι, και σιγά σιγά έγινε μικροεργολάβος.

Δούλευε σκληρά, μάζευε τα χρήματα ευρώ ευρώ και τα κατέθετε σε ελληνική τράπεζα. Δεν μπήκε ποτέ στον πειρασμό να παίξει στις «πυραμίδες» της χώρας του, όπως πολλοί ομοεθνείς του που εξανέμισαν τους κόπους τους. Οταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου αποφάσισε να γίνει αφεντικό στον τόπο του.

Γύρισε στη Χειμάρρα και έχτισε δική του τουριστική επιχείρηση, όπως ακριβώς δηλαδή έκαναν πολλοί Ελληνες που πήγαν μετανάστες στη Γερμανία πριν από 40 χρόνια.

Φέτος ο επιχειρηματίας από τα Επτάνησα χρεοκόπησε. Λίγο η κρίση, λίγο τα δάνεια, λίγο η κακή διαχείριση τον οδήγησαν στο λουκέτο. Ο Πετρίτ, που είναι πλέον μεγάλος και τρανός στην πόλη του, κρατούσε πάντα επαφή με το παλιό του αφεντικό. Εμαθε τα άσχημα νέα και προσέλαβε τον γιο του σερβιτόρο στη Χειμάρρα. Το μεροκάματο είναι 50 ευρώ, υψηλό για την περιοχή, γιατί οι Αλβανοί επιχειρηματίες προτιμούν τους έλληνες σερβιτόρους. Ο λόγος; Μιλούν αγγλικά, έχουν άνεση στη συμπεριφορά και εμπειρία στον τουρισμό. Εχει ο καιρός γυρίσματα...
-------------------------------------------------------------------------
σε λίγο μετανάστες στη Μακεδονία...
υπό τον όρο φυσικά της πλήρους αναγνώρισής της...

Ανώνυμος είπε...

Μπελο μαθε μπασκετ. Φανταζομαι το 2009 σου ηταν εντελως αγνωστο.
Δεν εχει τελειωσει ακομα το τουρνουα. αλλα εσυ εισαι της νοοτροπιας να κερδισουμε την ελλαδα κι ας ειναι και στο ταβλι. Υπομονη...

Ανώνυμος είπε...

Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία,

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Πάνω από χίλια ακίνητα στην ελληνική μειονότητα


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, καθηγητή Νίκο Ουζούνογλου, αλλά και τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα ακίνητα που εντάσσονται στο νόμο υπερβαίνουν τα χίλια και σ' αυτά περιλαμβάνονται διαμερίσματα, καταστήματα, συγκροτήματα κατοικιών, ναοί, οικόπεδα, κήποι, σχολεία, κοιμητήρια, εργοστάσια, αλλά και αναψυκτήρια και νυχτερινά κέντρα.
Ενδεικτικά αναφέρουμε:

*Στο ευαγές ίδρυμα του νοσοκομείου Βαλουκλή επιστρέφονται 21 πολυκατοικίες, 158 σπίτια και 66 καταστήματα, τα οποία κατασχέθηκαν το 1974 βάσει τουρκικού νόμου.

*Είκοσι τρία ελληνορθόδοξα κοιμητήρια στην Κωνσταντινούπολη (πλην Ιμβρου και Τενέδου), η ιδιοκτησία και η διαχείριση των οποίων, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λοζάνης, ανήκε στην ελληνορθόδοξη κοινότητα και το 1930 με νόμο υπήχθησαν στους δήμους. Μόνο δύο απ' αυτά επιστράφηκαν πέρυσι με δικαστικές αποφάσεις.

*Ο ναός του Αγίου Ιωάννη των Καλαμισίων, χτισμένος κατά την περίοδο του 1880, η ιδιοκτησία του οποίου δεν αναγνωριζόταν από το τουρκικό κράτος. Ωστόσο, μέχρι σήμερα οι Τούρκοι επέτρεπαν τη λειτουργία του ναού χωρίς εμπόδια. Σ' αυτόν ανήκουν επίσης ένα σχολείο και ένα οικόπεδο με αναψυκτήριο.

*Η Σχολή του Γαλατά, με μεγαλοπρεπές κτίριο, το οποίο άρχισε να έχει ιδιοκτησιακά προβλήματα από το 1960, καθώς θεωρήθηκε μη νομότυπη η δωρεά του οικοπέδου τη δεκαετία του 1900 από τις Ελένη Ζαρίφη και Ελένη Μπονάνου.

*Οικόπεδα, σπίτια, αμπέλια, κήποι και σχολεία που ανήκουν στα ιδρύματα του Αγίου Γεωργίου, του Αγίου Δημητρίου και της Αγίας Τριάδας Χάλκης.

*Το κτίριο του δημοτικού σχολείου στο Ορτάκιοϊ του Βοσπόρου, για το οποίο η κοινότητα του Αγίου Φωκά έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Το συγκεκριμένο κτίριο απαλλοτριώθηκε αναγκαστικά τη δεκαετία του '80 και το 2009 στεγάστηκαν εκεί προκλητικά τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα από τουρκικής πλευράς, σε πρώτη φάση θα επιστραφούν περί τα 370 ακίνητα, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκονται ακόμη 850, λόγω ελλιπών δικαιολογητικών.

Η συνολική αξία των ακινήτων που ανήκουν στους «Ρωμιούς» εκτιμάται από την εφημερίδα «Βατάν» στο ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Τ. Τ.

Ανώνυμος είπε...

βρε τι κάναν οι πλαστογράφοι!
Την προηγούμενη φορά έσβησαν το MKD με σβηστικό στα μέσα του αγώνα, χθές στην οθόνη έγραφε FYR αλλά σήμερα είδα στο TOY TUBE πως η FIBA εστελνε την εικόνα κανονικά γράφοντας GRE - MKD !!!
Βρε αθεόφοβοι πλαστογράφοι πάλι κουτόχορτο ταίζατε στους Έλληνες;
Εσυ περήφανε ΑΚΡΙΤΑ που μας παρακολουθείς μπορείς να μας απαντήσεις;
Αυτή η πράξη της Ελληνικής Κρατικής τηλεόρασης πως περιγράφετε στα Ελληνικά;
Παραπλάνηση; Κοροιδία; Παραποίηση; ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ;
Ακρίτα δες την αληθινή εικόνα εδώ
http://www.youtube.com/watch?v=NO6hbPaT_lw και απάντησε γιατί σας χρειάζονται οι πλαστογραφίες;
(Για την πλαστογραφία Κωστίδη - Ασλάκωφ γαργάρα έκανες. Για να δούμε τώρα θα απαντήσεις;) R.

Ανώνυμος είπε...

4,00

Χαχαχα, Την εικονα δεν την εστελνε η Fiba αλλα η τηλεοραση της χωρας που διοργανωνει τους αγωνες, Eδω τραγουδατε το Μακεδονια ξακουστη στα σλαβικα στην Πγδμ και λες εσυ τους Ελληνες οτι ειναι πλαστογραφοι??


http://www.youtube.com/watch?v=9HPht6GVwtA

Akritas είπε...

Εγώ προτείνω την 3η Σεπτεμβρίου να την ανακυρήξετε εθνική γιορτή και τον Μακ-Κάλεμπ να του στήσετε άγαλμα στα Σκόπια.

Ανώνυμος είπε...

Καλό το χιούμορ Ακρίτα, χρειάζεται.
Στην ουσία πάλι γαργάρα έκανες.
Σε καταλαβαίνω.Τι να υπερασπιστείς;
Η βλακεία και η κουτοπονηριά στο μεγαλείο της!
Και το ΡΕΖΙΛΙ ΟΛΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΜΟΥ.
και αυτό το ρεζίλι Μετράει περισσότερο γιατί το ματς ήταν απλά ένα παιχνίδι.
Η ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΑΣ είναι χαρακτηριστικό του Ελληνικού μεγαλείου που τάχα πρεσβέυετε!!!
Περαστικά Ακρίτα.
Μπορείτε και χειρότερα.

Ανώνυμος είπε...

Βρε Σαλονικιέ Χρηστάρα (μπαρδόν Σολουντσάνε Ριστάρα) εάν οι της ΕΡΤ είχαν ξεκαθαρίσει πως σε άλλες χώρες βάζουν το MKD αλλά εμείς βάζουμε το FYR όπως έπρεπε να είχαν κάνει θα σου είχε καθήσει καλύτερα στο στομάχι; Σε τελική ανάλυση μάλλον αυτό που σε τσούζει είναι πως δε θα σε πει ο γείτονας σου Μακεδόνα σκέτο-νέτο και όχι αν θα σε πει έτσι ο Κίτσος από την Μπουρκίνα Φάσο.

Αλλά μια και τον έπιασες τον Κωστίκωφ (ή πως αλλιώς είναι το ονοματάκι του στην πραγματικότητα) και πάλι αγχωμένος με τη χρήση της φωτογραφίας του δε μας ξεκαθαρίζεις ιδεολογικά ΠΟΥ διαφέρει από τον Ασλάκωφ - τουλάχιστον αν είναι να τα ακούει αδίκως να το ξέρουμε. Εγώ κάτι δηλωσούλες του που έχω ακούσει ούνα ράτσα άλλη φάτσα με τον Πάντε ο θείος. Τουρ(κ)σί θα τους τρώγανε τους Ρωμιούς, όχι μόνο τους Πόντιους και λοιπούς Μικρασιάτες πρόσφυγες αλλά και τους Θρακιώτες και τους παλιοελλαδίτες Γραικούς, και τους Βλάχους, και τους Αρβανίτες κλπ. Μη μιλήσω για τους predavnik τους grkomani...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 5:35, είσαι πολύ γελασμένος αν νομίζεις ότι οι Μακεδόνες νοιάζονται πως θα τους αποκαλούν οι έλληνες! Είμαστε συνηθισμένοι στο κόμπλεξ σας και δεν θα ασχολούμαστε με την τρέλα σας. Εκείνο που μας ενοχλεί είναι ότι, απο σχέση ισχύος μέσα σε διεθνείς οργανισμούς, προσπαθείτε να εμποδίσετε και τους άλλους λαούς να μας αποκαλούν με το όνομα μας. Αυτό είναι το πρόβλημα. Το πως θα μας ονομάζετε εσείς μεταξύ σας, ποιος χεσ...κε!

Ανώνυμος είπε...

Αμπρε ντετσα, ντα βε πιταμ νεσστο. Τοε τσρνιτσσκο μομε, Μακ Γκαλεμποβ ιλι νε σε σεκιααμ κακο σε βικα, εγκεετς ιλι βαρνταρετσ ε?

Ανώνυμος είπε...

Για αυτούς που ζορίστηκαν με τον Μαυρομακεδόνα Μακαλεμπ ας θυμηθουν Σκορτσιανιτη, Πρελεβιτς, ΡοτσαΠουμπλίς, τον Μακεδόνα Μισούνωφ και το μεγάλο σεντρε φορ της εθνικής Ντανιέλ Μπατίστα.
Να μη πάμε σε άρση βαρών κλπ
Οι γείτονες ακολουθούν κατα γράμμα τα τερτίπια των Ελλήνων!!!
Γιατί ζορίζεστε;

Ανώνυμος είπε...

Mavromakedonas??? Να την προσθεσουμε κι αυτην την λέξη στο λεξικό των απανταχού φασίστων. Ο μακεδόνας Σοφοκλης Σχορτσιανίτης έχει πατέρα Μακεδόνα και ως εκ τουτου εχει και ελληνικη ιθαγενεια.
Ο Μπατιστα πολιτογραφηθηκε το 1994, αφού ήδη έπαιζε 10 χρόνια στο ελληνικό πρωταθλημα
Ο Πρέλεβιτς και ο μισουνοφ δεν έπαιξε στην εθνική και πολιτογραφηθηκε αφου έπαιζε στο ελληνικο πρωταθλημα μια 8ετία.
Όσο για την ομάδα της αρσης βαρών, οι ίδιοι οι αθλητες έχουν δηλώσει τι είναι και σε ποια εθνοτητα ανήκουν και απο κει και πέρα, του κάθε ακροδεξιου ανώνυμου δεν του πεφτει λόγος.
Το να πολιτογραφεις όμως τον Μάσει ή τον Μακκαλεμπ ή τον Ντομερκαντ για ν αγωνιστουν σε καποια μεγαλη ομαδα της ευρωπης ως "ευρωπαιοι" αθλητες, και μετα ν αναρτας τιτλους όπως αυτος είναι καραγκιοζιλικι.

Ανώνυμος είπε...

«με πολυ απο αμερικανικη βοηθεια (μακαλεμπ),ευρωπαικη υποστηριξη (φιμπα) κ ελληνικη προδοσια (χριστοδουλου), προσπαθησαν να κλεψουν το μεταλλιο απο τους πολυ καλυτερους ρωσους.
αν τωρα στις παρενθεσεις βαλετε αμερικανικη πολιτικη, ευρωπαικη ενωση κ ελληνες πολιτικοι τοτε θα καταλαβετε πως προσπαθουν να κλεψουν την ιστορια κ το ονομα της μακεδονιας.»

Σχόλιο στο Το έχασαν... εξ επαφής (vid & pics)