Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

12 Σεπ 2011

Ολα τα κονδύλια κόβονται, εκτός απ' τα μυστικά του ΥΠΕΞ

Της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΙΟΥΤΗ


«Μυστικά κονδύλια διαθέτουν όλα τα υπουργεία Εξωτερικών σε όλες οι χώρες. Μόνο στο ελληνικό ΥΠΕΞ, όμως, υπάρχουν αυτό το χάος και η ανυπαρξία ελέγχου» υποστήριζαν στελέχη του Συνασπισμού μετά την κατάθεση ερώτησης του Α. Τσίπρα στη Βουλή για τα μυστικά κονδύλια.

Λίγο μετά την ανάληψη της εξουσίας, ο πρωθυπουργός, που ήταν και ΥΠΕΞ, ζήτησε να λάβει το 100% των χρημάτων που είχε αφήσει η προηγούμενη κυβέρνηση στα μυστικά ταμεία. Ο νόμος επιτρέπει να λάβει ο υπουργός μόνο το 90% και έτσι το αίτημα άλλαξε.

Περισσότερα εδώ

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

BAΛΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΚΡΟΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝΑ ΣΑΣ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ

ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ?

Ανώνυμος είπε...

μα αφού δεν έχει τελειώσει το αντιμακεδονικό, πώς να τελειώσουν τα μυστικά κονδύλια που πάνε σε μακεδονοφάγους μπλόγκερς, ψευτοδημοσιογράφους, δάσκαλους, καθηγητές, παπάδες, δεσποτάδες...

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ το χρόνο αύξησε το ΠΑΣΟΚ τα μυστικά κονδύλια που έδινε στο Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ από το πρώτο δίμηνο της διακυβέρνησής του το ύψος των απόρρητων δαπανών ανέβηκε πάνω από 30%.

Σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύπτει η σημερινή

«Αυγή», στο υπουργείο που «υπηρέτησε» και άφησε όνομα ο Γιώργος Παπανδρέου εκτός από το όριο με τις ΜΚΟ είχαμε από το 2009 και συνεχείς αυξήσεις των μυστικών κονδυλίων, που μόνο το 2010 έφθασαν τα 68 εκατ. ευρώ, ενώ το 2009 το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να τα αυξήσει κατά 15 εκατ.!

Σύμφωνα με το έγγραφο, δύο μήνες μετά τις εκλογές, στις 10 Δεκεμβρίου 2009 ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης υπογράφει απόφαση που αυξάνει κατά 15 εκατ. ευρώ τα μυστικά κονδύλια του Υπ.Εξ. και μάλιστα τα χρήματα αυτά διατέθηκαν αμέσως, χωρίς να γνωρίζει κανείς που πήγαν! Συγκεκριμένα η κυβέρνηση πήρε 15 εκατ. ευρώ που ήταν στον κωδικό 5131 (είναι ο κωδικός για την διεθνή αναπτυξιακή βοήθεια) και τα πέρασε στον κωδικό 0896 (που είναι τα μυστικά κονδύλια). Έτσι η αναπτυξιακή βοήθεια περιορίσθηκε από τα 53,7 εκατ. ευρώ στα 38,7 εκατ. και αναλόγως αυξήθηκαν τα μυστικά κονδύλια, που διατίθενται με τον γνωστό αδιαφανή τρόπο, από τα 42,2 εκατ. στα 57,2 εκατ. ευρώ.

Ερωτηματικά γεννά ότι η μεταφορά του ποσού των 15 εκατ. έγινε με βάση έγγραφο του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού και όχι του Υπ.Εξ.

Τα έγγραφα που έρχονται στη δημοσιότητα από την “Αυγή” δείχνουν ότι στο «κράτος ΠΑΣΟΚ» που υπάρχει στο Υπ.Εξ. ακολουθούνται δύο διαδικασίες για την χρηματοδότηση των μυστικών κονδυλίων. Η μία είναι μέσω του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού και η άλλη μέσω της Διεύθυνσης Οικονομικής Διοίκησης και της ΥΔΕ του Υπ.Εξ. - διαδικασία που ακολουθήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2009, όταν ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έδωσε 39 εκατ. για τα μυστικά κονδύλια.

Απορία δημιουργεί επίσης η βιασύνη με την οποία ο Σαχινίδης έδωσε τα 15 εκατ. στις 8 Δεκεμβρίου εστάλη το έγγραφο, στις 9 το παρέλαβε και στις 10 είχε στείλει τα λεφτά.

Σύμφωνα με την «Αυγή» οι απόρρητες δαπάνες αυξήθηκαν επί ΠΑΣΟΚ στο Υπ.Εξ. Το 2009 έδωσαν τα 15 εκατ. παραπάνω, φθάνοντας τα 57 εκατ., ενώ εισέπραξε και την τελευταία δόση των ήδη εγγεγραμμένων πιστώσεων που είχε αφήσει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Το 2010 αρχική πίστωση ήταν 18 εκατ. ευρώ, αλλά τελικά έφθασε τα 68 εκατ.! Μάλιστα ήταν τόσο πιεστικές οι υποχρεώσεις που πήραν το 100% των πιστώσεων πριν το μνημόνιο και το ΔΝΤ, ενώ λίγο πριν την δημιουργία του μηχανισμού στήριξης πήραν 10 εκατ. πάλι από την αναπτυξιακή βοήθεια και τα πήγαν στα μυστικά κονδύλια!

Ανάλογη είναι η διαχείριση του 2011, όπου περίπου 1 εκατ. ευρώ εκταμιεύθηκε από το αποθεματικό χωρίς την έγκριση από το γραφείο παρακολούθησης του προϋπολογισμού της Βουλής, όπως προβλέπει ο νόμος για την δημοσιονομική ευθύνη. Όσον αφορά τα χρήματα που έχουν δοθεί το 2011 αρκεί να σημειώσουμε ότι η αρχική πίστωση είναι 33 εκατ. ευρώ – υπενθυμίζουμε: το 2010 ήταν 18 εκατ. και έφθασε τα 68 εκατ. Απλή μέθοδος των τριών…

Ο δημοσιονομικός έλεγχος απόρρητες δαπάνες δεν γίνεται με τον ίδιο τρόπο που γίνεται στις άλλες δαπάνες του προϋπολογισμού, αλλά από ad hoc τριμελή επιτροπή που προβλέπεται ότι ο ένας πρέπει να είναι διπλωμάτης. Τα πρόσωπα πρέπει να εναλλάσσονται. Όμως οι διαδικασίες αυτές δεν τηρούνται σχεδόν ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Το σκάνδαλο προέκυψε λόγω της χρησιμοποίησης μέρους των μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ για κομματικούς σκοπούς από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.
Τα συγκεκριμένα κονδύλια χρησιμοποιούνταν ανέκαθεν από το ΥΠΕΞ για "εθνικούς σκοπούς". Το 1992 έφτασαν τα 9,5 δις δραχμές από τα 2,2 δις του 1990 λόγω αναζωπύρωσης του Μακεδονικού. Με αυτά χρηματοδοτούσαν μυστικά Μ.Κ.Ο., δημοσιογράφους έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, προπαγανδιστικά αντιμακεδονικά ιδρύματα και οργανώσεις, "ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων" κλπ.
Μην έχουμε αυταπάτες. Αρκετοί επαγγελματίες πολέμιοι και υπονομευτές (εξωτερικοί και εσωτερικοί) του αγώνα των Μακεδόνων είναι τρόφιμοι των μυστικών κονδυλίων.

Ανώνυμος είπε...

enet.gr,

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011


Χρειάζεστε άμεσες και υψηλής ποιότητας επενδύσεις, δηλώνει ο Επίτροπος Γ. Χαν


«Δεν υπάρχει ούτε στιγμή για χάσιμο», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν και απέδωσε τα σενάρια για χρεοκοπία στην ακραία κατάσταση την οποία βιώνει η χώρα μας, προσθέτοντας ότι η ΕΕ θα επιμείνει στους άξονες που έχουν συμφωνηθεί. Ο Χαν είχε σήμερα επαφές με τους υπουργούς που διαχειρίζονται κονδύλια του ΕΣΠΑ και έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
«Στόχος είναι να δώσουμε ώθηση στην Ελλάδα και προοπτική στους Έλληνες μέσω της προώθησης άμεσων και υψηλής ποιότητας επενδύσεων» δήλωσε ο Γιοχάνες Χαν.

«Δεν υπάρχει ούτε στιγμή για χάσιμο και η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει κονδύλια επιδοτήσεων» δήλωσε ο Χαν, προσθέτοντας ότι για τους λόγους αυτούς επιδιώκεται σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση να αντιμετωπιστούν χρονοβόρες διαδικασίες, όπως οι απαλλοτριώσεις, γραφειοκρατικά προβλήματα και διοικητικές αγκυλώσεις και να προωθηθούν το ταχύτερο συναινετικά σχέδια συγκεκριμένης στόχευσης για κάθε περιφέρεια της χώρας.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος τόνισε ότι η Γερμανία έχει αποφασίσει να συνεισφέρει ουσιαστικά όχι μόνο για μεταφορά χρημάτων αλλά με μια ουσιαστική εμπλοκή των Γερμανών επιχειρηματιών. Ήδη έχει αποφασιστεί σε πρόσφατο συμπόσιο Γερμανών επιχειρηματιών (αντίστοιχου του ΣΕΒ) κάθε εβδομάδα να έρχεται στην Ελλάδα κλιμάκιο και να διερευνά τις δυνατότητες συγκεκριμένων επενδύσεων, ενώ τον ερχόμενο μήνα θα επισκεφθεί τη χώρα μας ο αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρεσλερ, ως ένδειξη καλής βούλησης να υποστηρίξει την Ελλάδα.

Σήμερα, πραγματοποιείται συνάντηση των δύο συνδέσμων βιομηχάνων (γερμανικού και ελληνικού) και στις 27 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας για να προετοιμάσουν την γερμανική επιχειρηματική αποστολή που θα έρθει στην Ελλάδα στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2011.

Ο επίτροπος θα έρθει και την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, προκειμένου στο πλαίσιο ειδικού σεμιναρίου να αναζητηθούν συγκεκριμένοι τρόποι για την εξάλειψη της γραφειοκρατίας και να συμφωνηθούν οι προτεραιότητες για κάθε μια περιφέρεια της χώρας αναλόγως των δραστηριοτήτων κάθε περιοχής, της γεωγραφικής της θέσης και της δυνατότητας ενίσχυσης ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με προσανατολισμό στη σύσταση και απογείωση καινοτόμων επιχειρήσεων. Ιδιαίτερα για τις ΜΜΕ αναμένεται να διατεθούν επιπλέον 500 εκατ. ευρώ από τον αρχικό προγραμματισμό.

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τον Χαν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανταποκρίνεται στην αίσθηση του κατεπείγοντος στην Ελλάδα για να φτάσει η χρηματοδότηση στο 85%, ίσως και 95% για συγκεκριμένο χρόνο προκειμένου να απορροφηθούν τα ήδη διαθέσιμα κονδύλια το συντομότερο δυνατόν. Εκτιμάται ότι μπορεί να διατεθεί έως και 1,5 δισ. ευρώ νωρίτερα από τον χρόνο που έχει προϋπολογισθεί αρχικώς.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι «ζούμε σε ρυθμούς πολεμικής έντασης, αλλά υπάρχει η ακλόνητη πρόθεση για τη μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο για να μην μείνουμε στο περιθώριο της ιστορίας».

Επίσης, ανέφερε ότι «έχουν εντοπιστεί μία-μία οι καθυστερήσεις που υπάρχουν σε όλο το εύρος του μηχανισμού του ΕΣΠΑ και ήδη αλλάζουν ριζικά οι ταχύτητες με τις οποίες τρέχουν τα προγράμματα. Σημείωσε δε ότι η στοχευμένη αξιοποίηση των πόρων, με την κινητοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, φτάνει μέχρι και την πρόβλεψη για «ιπτάμενο σύμβουλο της ΜΟΔ», ο οποίος θα σπεύδει άμεσα για να βοηθήσει στην απλοποίηση γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Τέλος, γνωστοποίησε ότι ολοκληρώνεται η χαρτογράφηση του σχεδίου δράσης για απεμπλοκή όλων των μεγάλων έργων και ανέφερε ότι αναμένεται τα θετικά αποτελέσματα που υπάρχουν από το Μάρτιο μέχρι τώρα να ενισχυθούν περαιτέρω το τρίμηνο που τρέχει.

--------------------------------------------------------------
o μοναδικός δρόμος για δημιουργία των πολυπόθητων ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ...

αρκεί οι Γερμανοί να μην υποχωρήσουν στις εθνικιστικές ρυθμίσεις των ελλήνων που προάγουν τον εκβιασμό και την διαφθορά , με όχημα την γραφειοκρατική πολυνομία...

Ανώνυμος είπε...

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Νότιος Σερβία: προγραμματίζονται διαμαρτυρίες Αλβανών στην κοιλάδα του Πρέσεβο


Αύριο στη νότιο Σερβία, στην Κοιλάδα του Πρέσεβο, θα διοργανωθούν διαμαρτυρίες των Αλβανών κατοίκων της περιοχής για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την πολιτική κατάσταση και την ασφάλεια στην περιοχή.

Η διαμαρτυρία διοργανώνεται και υποστηρίζεται από όλα τα αλβανικά πολιτικά κόμματα και θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Μπουγιάνοβατς.


Μια εβδομάδα μετά οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν στο Πρέσεβο για να τονίσουν τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία της κρατικής διοίκησης σε σχέση με το αλβανικό στοιχείο.

«Η απόφαση για τη διοργάνωση των διαμαρτυριών αποφασίστηκε από τις τρεις συνεδριάσεις των αλβανικών συνελεύσεων του Πρέσεβο, του Μπουγιάνοβατς και της Μέντβεντζας», δήλωσε ο Αλβανός δήμαρχος του Πρέσεβο, Ραγκμί Μουσταφά.

Σύμφωνα με τον αναφερόμενο, την απόφαση αυτή δεν έχει δικαίωμα κανένα πολιτικό κόμμα να την αλλάξει.

Στις διαμαρτυρίες θα συμμετάσχουν και άλλες αλβανικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Κοιλάδα του Πρέσεβο, όπως το Συμβούλιο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κλπ.

--Πηγή: Ina-
-----------------------------------------------------------------------------------------
οι Μακεδόνες της Ελλάδος πότε θα κινητοποιηθούν...????

Ανώνυμος είπε...

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Η Τουρκία ονομάζει πάρκο στην Άγκυρα ως «Makedonya»


Με την ευκαιρία των 20 χρόνων της ανεξαρτησίας της Μακεδονίας, στην Τουρκία, αύριο, θα εγκαινιαστεί πάρκο το οποίο θα ονομαστεί «
Makedonya», ως ένδειξη των μακροχρόνιων στενών και φιλικών σχέσεων των δύο χωρών.

Το πάρκο είναι έκτασης 20 στρεμμάτων, είναι σε δύο επίπεδα και βρίσκεται στην ελίτ περιοχή της Άγκυρας, στην περίφημη συνοικία Cankaya, όπου βρίσκεται και η προεδρική κατοικία.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, η ονοματοθεσία είναι ένα μικρό δώρο στη Μακεδονία με την ευκαιρία της 20ης επετείου της ανεξαρτησίας της χώρας.

Λόγω της ονοματοθεσίας αυτής, η πρεσβεία της Μακεδονίας στην Άγκυρα θα διοργανώσει, μεθαύριο, μια μικρή γιορτή στο ξενοδοχείο Bikent.

Η Τουρκία είναι στρατηγικός εταίρος της Μακεδονίας και έχει προσφέρει στο παρελθόν πολλές δωρεές για την εδραίωση της δημοκρατίας στη χώρα και οι πράξεις αυτές έγιναν δεκτές με ευνοϊκά σχόλια από την τουρκική κοινότητα της Μακεδονίας.

Πηγή: Kurir

Ανώνυμος είπε...

οι Κροάτες στη παρούσα ιστορική φάση έχουν άμεση ανάγκη την θετική ΨΗΦΟ του ελληνικού κράτους για την επικείμενη ένταξη τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση...

έτσι εξηγείται η κριτική στάση μερικών Κροατών δημοσιογράφων για το μνημείο της πλατείας Μακεδονίας στη πρωτεύουσα στα Σκόπια...

από την άλλη ακόμα και ο Πύργος του Άϊφελ στο Παρίσι , όταν κατασκευάστηκε πριν 100 χρόνια συνάντησε την έντονη αρνητική κριτική των διανοουμένων της πόλης....

σήμερα όμως αποτελεί το κεντρικό σημείο αναφοράς των τουριστών στο Παρίσι...

Ανώνυμος είπε...

δεκάδες ιστορικοί πολιτικοί χάρτες κυκλοφορούν στην Βουλγαρία , εκτυπωμένοι από βουλγαρικούς φορείς , στους οποίους αναπαρίσταται η Μεγάλη Βουλγαρία του Αγίου Στεφάνου , η οποία εκτός από την σημερινή Βουλγαρία το σημερινό μακεδονικό κράτος , περιλαμβάνει την αιγαιατική νότια μακεδονία του αιγαίου που ανήκει στην Ελλάδα...


γιατί η Ελληνική Πολιτεία δεν κατηγορεί την Βουλγαρία για αλυτρωτική πολιτική...???


και κατηγορεί την αδύναμη μακεδονική πολιτεία , στην οποία υπάρχουν εδαφολογικοί πραγματικοί χάρτες της αδιαμέλιστης οθωμανικής μακεδονίας...???

Ανώνυμος είπε...

Χθες άρχισε η συζήτηση στη χάγη για το δίστομο. Θα ρθει σιγα σιγα κι η σειρα της οχρανας και του BMRO.

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ

View Current Signatures - Sign the Petition

To: Ελληνική Κυβέρνηση

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ

Δεύτερη μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η Ελλάδα μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ με τις μεγαλύτερες αμυντικές δαπάνες σε ποσοστό επί τοις εκατό του ΑΕΠ τους, όπως δείχνει η έκθεση της Συμμαχίας για τις ετήσιες αμυντικές δαπάνες των χωρών-μελών της.

Αρκετές χώρες ακολουθούν στη συνέχεια με ποσοστά μεγαλύτερα του 2\%: Η χώρα μας με 2,8\% του ΑΕΠ της.

Ταυτόχρονα σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Ερευνας της Στοκχόλμης για τη Διεθνή Ειρήνη (Sipri) που κυκλοφόρησαν στην ηλεκτρονική σελίδα www.armsflow.org, οι χώρες με τις μεγαλύτερες εισαγωγές όπλων κατά την τελευταία διετία είναι η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ινδία και η Ελλάδα.

Στην αντίθετη άκρη, οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ακολουθούμενες από τη Ρωσία και τη Γερμανία.
http://archive.enet.gr/online/online_text/c=111,dt=08.02.2008,id=70560280

Προς τι όλα αυτά τα λεφτά που χαλάμε; Αλήθεια, σε ποιον πόλεμο συμμετέχουμε;

Με το να δαπανούμε κάθε χρόνο υπέρογκα ποσά για αγορά όπωλν αφενός συμμετέχουμε στην οικονομική μας αφαίμαξη από τους ισχυρούς του πλανήτη, στους οποίους δίνουμε το δικαίωμα να μας έχουν βάλει στη θέση του οικονομικού μαύρου πρόβατου της ΕΕ και αφετέρου συντηρούμε παλιούς μύθους, όπως ο περίφημος πόλεμος με την Τουρκία. Ένας πόλεμος που ποτέ δεν ήρθε και μάλλον δεν πρόκειται να έρθει, αλλά δεν βαριέσαι, εμείς αγοράζουμε όπλα.

Ανώνυμος είπε...

Μερικά από τα πιο γερά μυαλά της Ελλάδας απορροφώνται στις παραγωγικές σχολές του ΕΣ και έτσι χάνουμε την όποια συνεισφορά τους στην έρευνα των θετικών επιστημών.

Τα 551 ευρώ έφτασε το 2008 το κόστος για τις αμυντικές δαπάνες για κάθε Έλληνα, σύμφωνα με ειδική έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Άμυνας ... Με αποτέλεσμα το ΥΕΘΑ να είναι το πλέον «κοστοβόρο» υπουργείο.

Η έρευνα και η ανάπτυξη είναι σε χαμηλά επίπεδα στην χώρα μας: το βλέπουμε παντού αυτό. Οι αγρότες ξεσηκώνονται λόγω έλλειψης επιστημονικής γνώσης για τις ελληνικές καλλιέργειες, τα φάρμακα που κατακλύζουν την ελληνική αγορά προέρχονται όλα από ξένες πατέντες, και πόσα άλλα θα μπορούσαμε να αναφέρουμε: ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΡΕΥΝΑ.

από την άλλη μεριά, οι εξαγγελθείσες μειώσεις στις αμυντικές δαπάνες της τάξης του 22\% δεν μας φτάνουν. Αν θέλουμε πραγματική άνοδο της οικονομίας μας ας κόψουμε μαχαίρια για πέντε χρόνια όλες τις αμυντικές δαπάνες.

ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΟΠΛΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΥΝΑΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ. ΟΣΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΞΕΝΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

πράγματι επιτέλους η Χάγη θα πρέπει να ασχοληθεί με τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε ο ελληνικός εθνικισμός :

1- κατά την παράνομη εισβολή στην Τουρκία του τακτικού ελληνικού στρατού και τις επακόλουθες μαζικές δολοφονίες άμαχων παιδιών και γυναικών , με τις ρώγες των οποίων οι Έλληνες στρατιώτες έκαναν κομπολόγια...

2 - κατά την παράνομη είσοδο μισθοφόρων του ελληνικού κράτους στην οθωμανική Μακεδονία , με τις επακόλουθες δολοφονίες όσων Μακεδόνων δεν συντάσσονταν με την ξένη ελληνική εθνική ιδέα...

3 - με την μετέπειτα εισβολή του τακτικού ελληνικού στρατού που συνοδεύθηκε από εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τέτοια όπως πυρπολήσεις 40 μακεδονικών χωριών στην περιοχή του Κιλκίς με δολοφονίες και ολοκληρωτικές εθνοκαθάρσεις των γηγενών μακεδόνων κατοίκων τους....

4- με την συνεργασία των Ελλήνων εθνικιστών με τους ΝΑΖΙ κατακτητές, με σκοπό την εκκαθάριση των εκδηλωμένων αλλοεθνών συμπατριωτών τους : Εβραίων, Αλβανών Τσάμηδων , Μακεδόνων , Βλάχων...

μερικοί από τους οποίους αμυνόμενοι και έχοντας υποστεί πρωτοφανείς ΠΟΛΥΕΤΕΙΣ διώξεις από το ελληνικό κράτος, δικαιολογημένα συνεργάσθηκαν με τις κατοχικές δυνάμεις, δίχως, με ελάχιστες εξαιρέσεις, να προκαλέσουν εγκλήματα αντεκδίκησης κατά των συμπατριωτών τους...

κανείς Μακεδόνας που συνεργάστηκε με την Οχράνα δεν διέπραξε εγκλήματα κατά των άμαχων συμπατριωτών του..

ούτε ο ίδιος ο Καστοριανός Μακεδόνας Κάλτσεφ , παρότι ήταν αξιωματικός του βουλγαρικού στρατού και βούλγαρος πολίτης.

σε αντίθεση με τους συνεργάτες των ΝΑΖΙ , τους Παοτζήδες , την πλειοψηφία των οποίων αποτελούσαν Τούρκοι Έποικοι, οι οποίοι εγκλημάτησαν κατά των Μακεδόνων...

τόσο κατά την Κατοχή όσο και κυρίως στον Εμφύλιο...

παρόμοια στάση κράτησαν και ουκ ολίγοι Βλάχοι, οι οποίοι μάλιστα προχώρησαν στην ίδρυση του Βλάχικου Πριγκηπάτου της Πίνδου, σε συνεργασία με τις ιταλικές κατοχικές δυνάμεις, που διεκδικούσε ανεξάρτητη Θεσσαλία-Βλαχία...

ανάμεσα στα ηγετικά στελέχη του και ο πατέρας του Έλληνα εθνικιστή Μέρτζου...

περισσότερα στο βιβλίο " Η αυτολογοκριμένη μνήμη" , του Κωστόπουλου που πραγματεύεται τα Τάγματα Ασφαλείας και την μεταπολεμική εθνικοφροσύνη τους...

η σχέση των Ελλήνων εθνικιστών με τα κόμματα της Δεξιάς υπήρξε πολλαπλά ισχυρότερη του Βουλγάρικου ΒΜΡΟ με το μακεδονικό ΒΜΡΟ...

αυτό αποδεικνύει και το γεγονός ότι επικεφαλής του Μακεδονικού ΒΜΡΟ σήμερα είναι ο εγγονός του αντιφασίστα ήρωα του αλβανικού έπους , Νικολα Γκρουέφσκι...

ο οποίος συνεχίζει τις επαναστατικές παραδόσεις του μακεδονικού ΒΜΡΟ , το οποίο ιδρύθηκε εδώ στο Σόλουν , το 1893 , από Σύνεδρους Μακεδόνες από την γύρω περιοχή... ( αν ήταν Βούλγαροι τότε και οι απόγονοι συγγενείς τους , που ζούνε στην Ελλάδα ή το εξωτερικό θα ήταν Βούλγαροι και όχι Μακεδόνες όπως ιδιωτικώς αυτοορίζονται και είναι )

το σύνθημα στους τοίχους " φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες " μάλλον είναι επίκαιρο γα τους χρεωκοπημένους Έλληνες εθνικιστές...

Ανώνυμος είπε...

5,27

Aριστοτελη/Μισρικοφ και οτι αλλο χρησιμοποιεις απο τοτε που σε πεταξαν εξω απο οπου ποσταριζες και σε μαζεψαν εδω μεσα, ερχομαι να σε διαβαζω για να μου φτιαχνεις την μερα
Ειδικα αυτο για τον Καλτσεφ που εγραψες ηταν απαιχτο