Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

30 Δεκ 2011

Ευτυχισμένο το Νέο Ετος 2012!

Photobucket

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

На Македонски браќа:
Честита Новата Година 2012!!!
(Од каде сте ја нашле таа Србска картичка?)
Наш

Ανώνυμος είπε...

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Γκρούεφσκι: «Η Ελλάδα επιθυμεί την αλλαγή της ονομασίας μας»

Γκρούεφσκι: "Κάναμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξεπεραστεί το ζήτημα του ονόματος"


Δεκέμβριος 29, 2011.




«Η κυβέρνησή μας κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια στο πλαίσιο των ικανοτήτων της να βρει μια λύση και να ξεπεραστεί η διαφορά που η Ελλάδα άνοιξε πριν από είκοσι χρόνια και παρεμβαίνει ως εμπόδιο στην ευρωπαϊκή και ευρω-ατλαντική ολοκλήρωσή μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι απαντώντας σε επερώτηση που έθεσε προς τον πρωθυπουργό ο βουλευτής του αλβανικού κόμματος DPA, Ίμερ Αλίου, για το «πότε θα επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας να ενταχθούμε στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ».


Στο Κοινοβούλιο, σήμερα, ο Πρωθυπουργός απάντησε σε ερωτήσεις των βουλευτών, όπως συνηθίζει να πράττει κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα, τονίζοντας ότι αυτήν την τακτική θα την εφαρμόσει απαρέγκλιτα.

Ο Γκρούεφσκι ανέφερε ότι εκτός από το ζήτημα του ονόματος, οι μεταρρυθμίσεις που ζητά η ΕΕ πραγματοποιούνται με γρήγορους ρυθμούς.

« Στη χώρα μας εκτελούνται όλες οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και οι εκσυγχρονισμοί προκειμένου να φθάσουμε στα απαιτούμενα επίπεδα ανάπτυξης σε όλους τους τομείς και πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό έχουν ολοκληρωθεί. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε θετικές εκθέσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στις τρείς συνεχόμενες αναφορές ώστε να αρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι θετικές εκθέσεις είναι το αποτέλεσμα των πολλών μεταρρυθμίσεων και της αλλαγής πολλών ουσιαστικών νόμων», είπε ο Γκρούεφσκι.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες που έκανε η κυβέρνησή του για την επίλυση της ονομασία της χώρας τόνισε :

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα μέσα από διάφορες μορφές επικοινωνίας, όπως με το μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς και των απευθείας διαπραγματεύσεων με εκπροσώπους της άλλης πλευράς, έχουμε κάνει πολλές συναντήσεις και προσπάθειες για την αντιμετώπιση του θέματος και την επίλυση της διαφοράς.

»Δυστυχώς αυτό δεν συνέβη τους τελευταίους μήνες, αφού αγνοούνται οι προσπάθειές μας. Στην αρχή πιστέψαμε ότι προέρχονταν από την οικονομική κρίση και μετά ήρθαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδας ότι το ζήτημα δεν είναι της δικαιοδοσίας της θητείας του», είπε ο Γκρούεφσκι.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τις θέσεις του υπουργού Εξωτερικών λέγοντας ότι ο επικεφαλής ενός από τα βασικά κόμματα στην Ελλάδα, αρνήθηκε μια συνάντηση μαζί του, για το θέμα αυτό και ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο ριζοσπαστική της θέση, να ζητά, δηλαδή, ένα όνομα «erga omnes» με γεωγραφικό προσδιορισμό, το οποίο συνεπάγεται αλλαγή της ονομασίας της χώρας.

Ο Γκρούεφσκι αναφέρθηκε και στην ετυμηγορία του Δικαστηρίου της Χάγης «η οποία ήταν θετική για εμάς και ελπίζουμε ότι με εφόδιο αυτήν θα έχουμε νέες προοπτικές και ευκαιρίες ώστε να ωθήσουμε τις σχέσεις στο μέλλον καθώς περιμένουμε ότι όλα τα μέρη να τηρήσουν την εν λόγω απόφαση».

Ανώνυμος είπε...

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Μακεδόνας ΥΠΕΞ : Να σταματήσει η Ελλάδα να ψάχνει άλλοθι


«Η Ελλάδα να σταματήσει να ψάχνει για άλλοθι για την αποφυγή συναντήσεων, αλλά να δείξει εποικοδομητικό πνεύμα στις συνομιλίες στο θέμα του ονόματος», προειδοποίησε ο Νίκολα Ποπόσκι προτρέποντας την Αθήνα από τον Ιανουάριο του 2012 να εφαρμόσει μια διαφορετική στρατηγική με τα Σκόπια.


Η άρνηση του Έλληνα αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, να αποδεχθεί συνάντηση με τον Μακεδόνα πρωθυπουργό, σύμφωνα με τον Ποπόσκι, βασίστηκε σε ανεπαρκή στοιχεία.

«Δεν πρέπει να αναζητούμε την ευκαιρία για ένα άλλοθι ώστε να δημιουργήσουμε πρόβλημα ή την παράτασή του, αλλά να δούμε το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας θετικής ατμόσφαιρας και εποικοδομητικής προσέγγισης.
Κάτι το οποίο δεν είναι ορατό σήμερα», είπε ο Ποπόσκι.

Ανώνυμος είπε...

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Αλβανική Διασπορά: «Εκστρατεία των Τσάμηδων στο Μίσιγκαν»

Η Ελλάδα ως πολυεθνικό κράτος να δεχτεί τα αιτήματα της μειονότητας των Αλβανών

( që Greqia, si shtet multietnik, të pranojë minoritetet kërkesat e shqiptarëve)



Σε εκστρατεία ενημέρωσης στις ΗΠΑ δραστηριοποιήθηκαν οργανώσεις των αλβανοτσάμηδων μετά την συνεδρίασή του στο «Kean» του «New Jersey», όπου αποφάσισαν να γνωστοποιήσουν το ζήτημα των Τσάμηδων στην Ουάσιγκτον.

Επιδίωξη των οργανώσεων είναι να φέρουν το ζήτημα αυτό στην αμερικανική κυβέρνηση ώστε να παρέμβει και να δώσει λύση μέσα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και της Επιτροπής για αποζημιώσεις για τις ζημίες που υπέστησαν ή ακόμη και το δικαίωμα επαναπατρισμού τους για όσους το επιθυμούν.


Μετά από συναντήσεις που είχαν οι βουλευτές Idrizi και Tahiri με διάφορους γερουσιαστές και μέλη του Κογκρέσου αλλά και με ΜΚΟ της αμερικής, όπου έφεραν το τσάμικο ζήτημα.

Συνάντηση είχαν, πριν από τα Χριστούγεννα στο Μίσιγκαν με το μέλος του Κογκρέσου Gary Peters, ο οποίος είναι γνώστης των αλβανικών υποθέσεων μαζί με τον Elliot Engel.

Ήδη ορισμένοι βουλευτές και γερουσιαστές οι οποίοι είναι φίλοι των Αλβανών έχουν αποφασίσει να καταθέσουν το υλικό για το ζήτημα των Τσάμηδων και ενημερώνονται σχετικά με τις δραστηριότητες και τις απαιτήσεις που έχει αυτό το θέμα.

Η οργάνωση του Κογκρέσου είπε ότι επιδιώκει την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ότι η Ελλάδα, ως ένα πολυεθνικό κράτος, να δεχθεί τα αιτήματα της μειονότητας των Αλβανών και να αποδεχθεί τον επαναπατρισμό τους από τη χώρα τους.

Ο γερουσιαστής του Κογκρέσου Peters είχε τονίσει τη σημασία του ζητήματος των Τσάμηδων ως ένα από τα εκκρεμή ζητήματα στα Βαλκάνια και ζήτησε την παρέμβαση για την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της άσκησης πιέσεων και της ευαισθητοποίησης του για το ζήτημα των Τσάμηδων και της διακρατικής συνεργασίας και της ειρηνικής λύσης που επιδιώκει η αλβανο-αμερικανική κοινότητα, αποτελεί ένα θετικό βήμα

Ο επικεφαλής του οργανισμού των Τσάμηδων είπε ότι υπάρχουν προγράμματα και νομικά μέσα στο υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ που μπορούν να δώσουν λύσεις στις απαιτήσεις των Αλβανο-τσάμηδων-Αμερικανών.

Όλοι οι Αλβανοί γνωρίζουν για το τραύμα του πληθυσμού των Τσάμηδων, την εθνοκάθαρσή τους και απαιτούν την επούλωση των πληγών τους.

Σε απάντηση προς το ελληνικό κράτος το οποίο αναγνώρισε μόνο το δικαίωμα της ιθαγένειας στους πολίτες της εβραϊκής κοινότητας (που το έχασαν, και μόνο σε όσους ζούνε στο Ισραήλ) κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, ο Οργανισμός έχει αναλάβει μια εκτενή εκστρατεία για το ζήτημα της γενοκτονίας των Τσάμηδων, της αποκατάστασης της αξιοπρέπειας και της εφαρμογής του εθνικού δικαίου των Τσάμηδων.

bb είπε...

@ 2:20
Од Србија !!

http://s955.photobucket.com/albums/ae35/ledeno88/pozadine/?action=view&current=chokoladnaslova1.jpg#!oZZ1QQcurrentZZhttp%3A%2F%2Fs955.photobucket.com%2Falbums%2Fae35%2Fledeno88%2Fpozadine%2F%3Faction%3Dview%26current%3Dkeks.jpg