Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

8 Δεκ 2011

Τι απέγιναν τόσοι Σλάβοι;

Εκβυζαντινίστηκαν, δεν εξελληνίστηκαν οι λαοί, που εποίκισαν τον ελλαδικό χώρο το μεσαίωνα

του Γιάννη Λάζαρη

Από τον στ΄αιώνα κι ύστερα, κατέβηκαν κι εγκαταστάθηκαν πολλοί σλάβοι στον ελλαδικό χώρο. Από την Πελοπόννησο, πέρασαν στα νησιά τού Αιγαίου κι έφτασαν ως την Κρήτη αλλάζοντας την εθνογραφική σύνθεση τού πληθυσμού. Ο Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος μνημονεύοντας το γεγονός λέει, πως «εσλαυώθη πάσα η χώρα.» Αιώνες αργότερα στο χώρο εγκαταστάθηκαν κι άλλοι επήλυδες, κυρίως αρβανίτες, βλάχοι κ.ά..

Θα ρωτήσει όμως κάποιος: Ενώ ακόμα κι ως σήμερα, οι βλάχοι κυρίως κι οι αρβανίτες σε πολλές περιοχές ξεχωρίζουν από τον άλλο πληθυσμό από τα ήθη και έθιμα κι ιδιαίτερα από τη γλώσσα τους, οι σλάβοι εξαφανίστηκαν; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν είναι δύσκολη. Θα υπενθυμίσω πρώτα, πως σ΄ όλη την Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες σλάβικα τοπωνύμια. Στη νεοελληνική γλώσσα υπάρχουν επίσης σλάβικες λέξεις. Θα εξετάσουμε λοιπόν το ζήτημα χωρίς εθνικιστικές παρωπίδες. Η μισαλλοδοξία κι ο σωβινισμός δεν έχουν θέση στην ιστορική έρευνα.

Εισβολές, πόλεμοι, επιδημίες, πειρατεία, διώξεις

Όταν λέμε «το ελληνικό έθνος δια μέσου των αιώνων» είναι λάθος. Η έννοια τού «ελληνικού έθνους» δεν υπήρχε πριν τον ιη΄αιώνα. Ο μύθος τής δήθεν φυλετικής συγγένειας με τους αρχαίους έλληνες των διαφόρων λαών (σλάβων, αλβανών, βλάχων, βορειοαφρικανών, αρμενίων, τούρκων κ.ά), που επί μιάμιση χιλιετία είχαν επανειλημμένα εποικίσει τον ελλαδικό χώρο, άρχισε να πλάθεται μόλις στις αρχές τού ιθ΄αιώνα, ενώ από την τρίτη δεκαετία του και μετά, αποτέλεσε την αιχμή τού δόρατος των εθνοποιητικών μηχανισμών τού νεοσυσταθέντος χριστιανικού κρατιδίου διδασκόμενος ως ιστορική δήθεν αλήθεια στα σχολεία.

Ήταν πολλές οι καταστροφές στον ελλαδικό χώρο όλους αυτούς τούς αιώνες. Εκτός από τις εισβολές, τούς πολέμους και τις βυζαντινές διώξεις, αντιμετώπιζαν τεράστια προβλήματα επιβίωσης από την πειρατεία (ολόκληρα νησία και παράλιες -και όχι μόνον- περιοχές είχαν μείνει για αιώνες έρημες), αλλά κυρίως από τις επιδημίες, ειδικά τής πανώλης, που είχε επανειλημμένα αποδεκατίσει τούς πληθυσμούς.

Δεν υπάρχουν φυλετικά καθαροί λαοί

Κανένας λαός δεν είναι καθαρόαιμος. Από το μεσαίωνα κι έπειτα, με τις μεταναστεύσεις των λαών στην Ευρώπη και Μεσόγειο, έγιναν πολλές εθνογραφικές αλλαγές. Όμως και στα αρχαία χρόνια είχε γίνει το ίδιο. Οι έλληνες, από τα χρόνια τού Μ. Αλεξάνδρου κι ύστερα, κατά χιλιάδες μετανάστευσαν στην Ανατολή και ανακατώθηκαν με τούς ντόπιους. Και πριν ακόμα, στα χρόνια τής περσικής αυτοκρατορίας, είχαν γίνει σημαντικές μετατοπίσεις πληθυσμών στην Ανατολή και ανακάτεμα λαών. Κι ακόμα, δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως στην αρχαία Ελλάδα έγιναν χιλιάδες απελευθερώσεις δούλων, πού προέρχονταν από την Ανατολή και Μεσόγειο, που ήταν «βάρβαροι», καθώς και πολλές επιγαμίες με ξένους. Συνακόλουθα, από τον ε΄αιώνα κι ύστερα, ο πληθυσμός τής αρχαίας Ελλάδας δεν ήταν καθαρόαιμος. Στην ελληνιστική εποχή και στη ρωμαϊκή, στην Ελλάδα εγκαταστάθηκαν πολλοί ξένοι (ρωμαίοι, ανατολίτες κ.ά.. Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Το DNA των ελληναράδων).

Το ότι στον ελλαδικό χώρο επικράτησε η ελληνική γλώσσα -η κοινή, όχι η αρχαία- αυτό οφειλόταν στο ότι ήταν η γλώσσα των εμποροβιοτεχνικών και πολιτιστικών κέντρων, όχι μόνο τής Ελλάδας, αλλά και τής Ανατολής. Οι ρωμαίοι δεν μπόρεσαν να επιβάλουν τη γλώσσα τους στην Ανατολή και η άρχουσα τάξη τού Βυζαντίου αναγκάστηκε να καθιερώσει σαν επίσημη γλώσσα την ελληνική, ενώ πριν ήταν η λατινική. Δεν είναι λοιπόν η γλώσσα το αποφασιστικό γνώρισμα τής φυλετικής καταγωγής ενός λαού, αλλά άλλοι παράγοντες.

Δεν εξελληνίστηκαν, εκβυζαντινίστηκαν

Θεωρητικοί τής Ρωμιοσύνης προπαγανδίζουν, ότι όλοι αυτοί οι λαοί, που ήρθαν στον ελλαδικό χώρο το Μεσαίωνα, εξελληνίστηκαν. Πρόκειται περί ιστορικού ψεύδους. Οι λαοί αυτοί, αργά ή γρήγορα εκβυζαντινίστηκαν ή σωστότερα, εκρωμαΐστηκαν, δηλαδή πήραν τη θρησκεία (χριστιανισμό) άν δεν ήταν ήδη χριστιανοί και -παράλληλα με τη μητρική τους- την επίσημη γλώσσα τής Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (που από τον ζ΄ αιώνα κι ύστερα ήταν η ελληνική). Δεν εξελληνίστηκαν, καθ΄ ότι δεν υπήρχαν στοιχεία τού ελληνικού πολιτισμού (παιδεία, αθλητισμός κ.λπ.) στο Βυζάντιο. Ακόμα κι ως λέξη, ο έλληνας ήταν υπό διωγμό όλο τον βυζαντινό μεσαίωνα.

Το ότι ήταν υποχρεωμένοι να μάθουν τα ελληνικά, δεν σημαίνει, ότι είχαν καμμία άμεση φυλετική σχέση με τούς αρχαίους έλληνες, όπως κι αν πάει τώρα κάποιος στην Αμερική, θα μάθει τα αγγλικά χωρίς να είναι απαραίτητα αγγλικής καταγωγής ούτε αυτός ούτε κι οι άλλοι, που ήδη βρίσκονται εκεί και μιλάνε αγγλικά.

Συνέχεια εδώ

89 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

Πρώην Αμερικανός Πρέσβης : Οι Έλληνες και οι Βούλγαροι στη Μακεδονία λειτουργούν κατά των ΗΠΑ


Ο πρώην Πρέσβης των ΗΠΑ στη Μακεδονία, Φίλιπ Ρίκερ, είχε πληροφορίες ότι άτομα από τη βουλγαρική πρεσβεία στα Σκόπια, σε στενή συνεργασία με Έλληνες συναδέλφους τους, εργάστηκαν κατά των συμφερόντων των ΗΠΑ στην Μακεδονία, σύμφωνα με αναφορά του ‘Καναλιού 5’ των μακεδονικών Σκοπίων.

Ο Ρίκερ στο τηλεγράφημα που έστειλε στις 26 Ιουλίου 2009 στην Ουάσιγκτον, αναφέρει τις ανησυχίες του για τις αντι-αμερικανικές κοινές δραστηριότητες των Βουλγάρων και των Ελλήνων στα μακεδονικά Σκόπια.


Το τηλεγράφημα, το οποίο δημοσιεύθηκε στο «Wikileaks» πριν περίπου δέκα ημέρες, αναφέροντας τις κοινές δραστηριότητες, σημειώνει ότι ‘δεν είναι προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών’.

Ο πρώην πρέσβης της Ουάσιγκτον στα Σκόπια, σημειώνει ότι οι Βούλγαροι οι οποίοι έχουν καταλάβει τις δύο πρώτες θέσεις στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ στα μακεδονικά Σκόπια, δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι τότε επικεφαλής της συμβουλευτικής ομάδας του ΝΑΤΟ στα Σκόπια ήταν βούλγαρος ο στρατηγός Βαλεντίν Γκαγκάσεφ.

Ο Αναπληρωτής του ήταν επίσης Βούλγαρος στρατιωτικός ο οποίος αφίχθη στα Σκόπια λίγο αργότερα.

Σύμφωνα με τον Ρίκερ στην προκαθορισμένη τοποθέτηση του Ολλανδού ακολούθου, ο οποίος αρνήθηκε τη θέση του, οι Βούλγαροι ενδιαφέρθηκαν να τοποθετήσουν έναν πράκτορα που σύμφωνα με τον αμερικανό πρέσβη δεν ήταν αυτό καλό ούτε για τη Μακεδονία, ούτε για τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Σημειώνεται, μάλιστα ότι η μακεδονική πλευρά αντέδρασε με τον αρχηγό του μακεδονικού επιτελείου, τον Μιροσλάβ Στογιανόφσκι, ο οποίος όταν εμφανίστηκε στο στρατιωτικό αρχηγείο του ΝΑΤΟ στη Mons, του Βελγίου, διαμαρτυρήθηκε έντονα γιατί στέλνει το Αρχηγείο του ΝΑΤΟ στα Σκόπια ένα Βούλγαρο, μετά από τις τεταμένες σχέσεις που είχαν οι δύο γειτονικές χώρες.

Στην επιστολή του ο Ρίκερ προτείνει στη θέση αυτή να διοριστεί ένας αξιωματικός του ΝΑΤΟ που να τελειώνει το όνομά του σε «φσκι» ( π.χ από την Πολωνία )ώστε να βοηθήσει την ενσωμάτωση της Μακεδονίας στη Συμμαχία.

Υπενθυμίζουμε ότι φέτος το Φεβρουάριο ως επικεφαλής της συμβουλευτικής ομάδας του ΝΑΤΟ στη Μακεδονία, διορίστηκε Βούλγαρος αξιωματικός, ο συνταγματάρχης Γιορντάν Γιορντάνοφ.

Πηγή: информация от Агенция "КРОСС"

Ανώνυμος είπε...

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011


Μακεδονία: «Τα σημαντικά συμπεράσματα της ετυμηγορίας της Χάγης»


«Έχουμε δικαίωμα να χρησιμοποιούμε το συνταγματικό μας όνομα»


Η ετυμηγορία της Χάγης περιέχει πολλά στοιχεία που είναι χρήσιμα στη Μακεδονία, αναφέρει ο δημοσιογράφος Γκ. Μομιρόσκι στο Κανάλ 5.

Κανένα από τα μέλη της μακεδονικής νομικής ομάδας δεν περίμενε ότι η γνωμοδότηση των δικαστών θα ήταν τόσο θετική για τη χώρα μας.

Τρεις ημέρες μετά την αρχική αντίδραση του πρέσβη των ΗΠΑ στη Μακεδονία, η Ουάσιγκτον αγνοεί τη δήλωσή του.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έχει ακόμη αναλύσει την απόφαση.

Στη σκιά των τριών μεγάλων αποφάσεων του δικαστηρίου της Χάγης, η κοινή γνώμη δεν παρατήρησε τα άλλα εξαιρετικά σημαντικά συμπεράσματα για τη Μακεδονία.

Κι αν δεν αποτελούν εισιτήριο για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, είναι ωστόσο σημαντικά στην πολιτική μάχη ενάντια στην Ελλάδα.

Μεταξύ των πιο σημαντικών από αυτά, τα δύο συμπεράσματα περιλαμβάνονται στην παράγραφο 95 στην οποία οι δικαστές δίνουν το δικαίωμα στη χώρα να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τη συνταγματική ονομασία της σε οποιαδήποτε διεθνή επικοινωνία και στις σχέσεις της με την Ελλάδα.

Το δεύτερο συμπέρασμα που περιλαμβάνεται στην παράγραφο 103 λέει ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να απαγορεύει τη χώρα μας, την Μακεδονία, να καταστεί μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το συνταγματικό της όνομα, διότι είναι αντίθετο με το δεύτερο εδάφιο του άρθρου 11, όπως θεωρούν οι δικαστές.

Ένα από τα πιο ισχυρά επιχειρήματα είναι ότι η Μακεδονία έχει λάβει μια ετυμηγορία, η οποία θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά σημαντική κατά την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο,

και είναι αυτή της παραγράφου 1.1, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα παρέλειψε να υποβάλλει πειστικά επιχειρήματα ότι τα πρωτόκολλα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας απαγορεύουν την ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Μήπως αυτό το άρθρο είναι ακριβώς ο λόγος για τον διαφορετικό τόνο που εκείνη την ημέρα ήρθε από την Ουάσιγκτον.

Σε αντίθεση με τον πρέσβη των ΗΠΑ στη Μακεδονία, Πώλ Βόλερς, που χωρίς την ανάγνωση της ετυμηγορίας, μας είπε ότι χωρίς την επίλυση του ονόματος δεν υπάρχει το ΝΑΤΟ,

σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοινώνοντας μια ανάλυση της ετυμηγορίας κάλεσε για διαπραγματεύσεις στο Ίστ Ρίβερ.

Ένα ακόμη σημαντικό σημείο που φέρνει αισιοδοξία στην μακεδονική ομάδα είναι η παράγραφος 135 της απόφασης στην οποία οι δικαστές σημειώνουν ότι η Ελλάδα το 2007 άλλαξε τη θέση της και δήλωσε δημόσια ότι συμφωνεί με τη χρήση της λέξης ‘Μακεδονία’ στο ενδεχόμενο της σύνθετης ονομασίας.

Η Ελλάδα, μελλοντικά, είναι αδύνατο να επιστρέψει στη διαπραγματευτική διαδικασία, όπως ανακοινώθηκε από τους Καρατζαφέρη και Σαμαρά, οι οποίοι επιχειρούν να σκοράρουν πολιτικά θέματα κατά καιρούς και απαιτούν τη λέξη Μακεδονία να μην είναι μέρος του εθνικού ονόματός μας.

Πηγή: Канал 5 Телевизија

Ανώνυμος είπε...

Αλ. Καψύλης

Ανίκανες για μεταρρυθμίσεις οι ελληνικές κυβερνήσεις

«Η δημόσια διοίκηση αποτελεί τη βασική τροχοπέδη για πρόοδο»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10:27


Δομικές αδυναμίες και ενδημικές ανικανότητες καταλογίζει στην ελληνική κυβέρνηση και στη δημόσια διοίκηση ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), σε μια προσπάθειά του να εξηγήσει το λόγο για τον οποίο η χώρα δυσκολεύεται τόσο πολύ να προωθήσει τις «μεγάλες μεταρρυθμίσεις», που θεωρούνται απαραίτητες για να συγχρονίσει το βήμα της με τις άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες και κοινωνίες. Οι εκτιμήσεις του διεθνούς Οργανισμού δεν αφορούν βεβαίως την παρούσα κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο, αλλά τις μονοκομματικές κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων.

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν κεντρικές βάσεις δεδομένων στοιχείων, αλλά και όταν με κάποιον τρόπο κάποια δεδομένα είναι διαθέσιμα, δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει επεξεργασία των πληροφοριών που προκύπτουν από τα δεδομένα αυτά», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, επικαλούμενη δηλώσεις της επικεφαλής του Τομέα Αποτίμησης Κυβερνήσεων του ΟΟΣΑ Κάρολιν Βάρλεϊ.

Η αξιωματούχος του ΟΟΣΑ φέρεται να υποστηρίζει ότι οι κεντρικές κυβερνήσεις της Ελλάδας δεν έχουν ούτε την ικανότητα ούτε τη γνώση για να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα εκτεταμένων μεταρρυθμίσεων. «Τα 14 ελληνικά υπουργεία της ελληνικής κυβέρνησης στερούνται βάσεων δεδομένων, γνώσης για να επεξεργαστούν τα δεδομένα αυτά, οργάνωσης για να εκμεταλλευθούν τα ευρήματα από την επεξεργασία των δεδομένων, ενώ στερούνται και από την απαραίτητη μεταξύ τους συνεργασία», φέρεται να εκτιμά η υπεύθυνη του Οργανισμού.

Επικαλούμενη μελέτη που διενήργησε ο ΟΟΣΑ στην Αθήνα, η Die Welt αναφέρει ότι στα ελληνικά υπουργεία υπάρχει έλλειψη συστημάτων καταγραφής και επεξεργασίας δεδομένων και συστημάτων αρχειοθέτησης.

«Ο έλληνας υπουργός συναντά τα ανώτατα στελέχη του υπουργείου του μόνο δύο φορές ετησίως, ενώ στη Βρετανία ή στη Γαλλία ανάλογες συναντήσεις λαμβάνουν χώρα κάθε εβδομάδα... Επίσης τα υψηλόβαθμα στελέχη έχουν ελάχιστες επαφές με τους συναδέλφους τους σε άλλες υπηρεσίες του υπουργείου ή ακόμη και με στελέχη που εργάζονται στο ίδιο γραφείο μ' αυτά», αναφέρει συγκεκριμένα η έκθεση.

Η Κάρολιν Βάρλεϊ υποστηρίζει εν κατακλείδι ότι «η ελληνική διοίκηση δεν παράγει έργο και εξ αιτίας της αδυναμίας της αυτής να παράξει έργο δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να προωθήσει διαρθρωτικές αλλαγές». Οπως αναφέρει στη γερμανική εφημερίδα, «η Κεντρική Διοίκηση δεν διαθέτει τα πρακτικά εργαλεία, την κουλτούρα και την ικανότητα να σχεδιάσει, να εκτελέσει και να ελέγξει την εφαρμογή παραγωγικών πολιτικών».

Ανώνυμος είπε...

Φεστιβάλ ταινιών για τη συνύπαρξη Ελλήνων και Εβραίων

Φοιτητές Κινηματογράφου του ΑΠΘ προβάλλουν ταινίες μικρού μήκους

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09:55

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 19:00 εκδήλωση με τίτλο «Το ελληνο-εβραϊκό θαύμα»


Στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών - 2011 Μέση Ανατολή» συμμετέχει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 19:00 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον εκδήλωση με τίτλο «Το ελληνο-εβραϊκό θαύμα», όπου θα προβληθούν για πρώτη φορά τρεις ταινίες μικρού μήκους που δημιούργησαν φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Πρόκειται για μια παραγωγή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η οποία δίνοντας βήμα σε νέους δημιουργούς, μέσα από τρεις ταινίες - μία μυθοπλασίας, μία ντοκιμαντέρ και μία animation - με θέμα τον ιουδαϊσμό και τη σχέση του με τη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση φέρνει στο φως σημαντικές πλευρές της συμβίωσης Ελλήνων και Εβραίων, μιας συμβίωσης που μετρά ήδη πέντε αιώνες συγκερασμού και πολιτισμού.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής:

Θόλος των Κατερίνας Γεροθανάση και Νίκου Αποστολόπουλου (μυθοπλασία)

Los Bilbilicos, ένα τραγούδι για τη Θεσσαλονίκη των Στέλλας Παπαστεφάνου και Μαρίας Παπαδοπούλου (ντοκιμαντέρ)

και Οι γείτονες των Ελιζαμπέττας Ηλία-Γεωργιάδου και Κατερίνας Γεροθανάση (animation).

Πρόκειται για δημιουργίες μιας ομάδας πτυχιούχων και φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Καθημερινές ιστορίες και αισθήματα ξεφεύγουν από τα ιστορικά βιβλία και βρίσκουν το δρόμο τους για την κινηματογραφική αίθουσα, με στόχο ο θεατής να πλησιάσει, να δει και να ερμηνεύσει ξανά την ιστορία, με μια νέα, φρέσκια ματιά.

Τις προβολές θα προλογίσουν οι δημιουργοί των ταινιών, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Akritas είπε...

Ο Μαξ Βέσνερ στα Σλαβικά χωριά, εκτός από Βούλγαρους, Έλληνες, Τούρκους και Αλβανούς, αναφέρει κάποια άλλη εθνότητα ή διαφορετική γλώσσα;

Ανώνυμος είπε...

Ανδρέας Τσίπας


Ο Ανδρέας Τσίπας/Andrey Chipov
(1904-1956) ήταν Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ την περίοδο από τον Ιούλη μέχρι τον Σεπτέμβρη του 1941.

Ο Τσίπας εντάχθηκε στο ΚΚΕ στη δεκαετία του '20.

Η καταγωγή του ήταν μακεδονική(1).

Γεννήθηκε στο Πάτελε , τον σημερινό Αγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου ( Σόροβιτς )

Εργαζόταν ως αγρότης και ως καπνεργάτης.

Το 1934 έγινε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Το 1936 συνελήφθει και κρατήθηκε στην Ακροναυπλία μέχρι το 1941.

Τη χρονιά αυτή απελευθερώθηκε ύστερα από αίτημα της βουλγαρικής πρεσβείας για απελευθέρωση των Mακεδόνων.

Τμήμα αυτών των απελευθερωμένων Ακροναυπλιωτών υπό τον Τσίπα ανέλαβε βασικές καθοδηγητικές θέσεις στο κόμμα που μόλις ανασυγκροτούνταν.

Ο ίδιος ο Τσίπας εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας στη θέση του εξόριστου στο Νταχάου Νίκου Ζαχαριάδη.

Εντούτοις, ύστερα από ένα σύντομο χρονικό διάστημα ο Τσίπας απομακρύνθηκε από τη θέση του Γενικού Γραμματέα και από κάθε υπεύθυνη καθοδηγητική θέση γιατί, παρά το ανεπτυγμένο ιδεολογικοπολιτικό του επίπεδο, παραβίαζε θεμελιώδεις συνωμοτικούς κανόνες και ήταν εθισμένος στο αλκοόλ.

Μετά την καθαίρεσή του ως στοιχείου λούμπεν, μετακινήθηκε στη Σόφια.

Κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου συμμετείχε στη ΝΟΦ.

Μετά την ήττα του ΔΣΕ μεταφέρθηκε στη Γιουγκοσλαβία, στην πόλη Μπίτολα όπου έζησε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Το σημερινό ΚΚΕ τον αγνοεί , λόγω της μακεδονικής του καταγωγής

Άγγελος Ελεφάντης, Η Επαγγελία της Αδύνατης Επανάστασης, ΚΚΕ και Αστισμός στο Μεσοπόλεμο σελ.423, Θεμέλιο
[Επεξεργασία] ΠηγέςΓρηγόρης Φαράκος:Άρης Βελουχιώτης:Το Χαμένο Αρχείο-Άγνωστα Κείμενα, Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα
Γρηγόρης Φαράκος:Ο ΕΛΑΣ και η εξουσία, Τόμος Δεύτερος, Μυστική Έκθεση (1946) και άλλα ντοκουμέντα, Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, σελ.275
Πέτρος Ρούσος:Η Μεγάλη Πενταετία 1940-1945, Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή

Ανώνυμος είπε...

Για τον "Ακρίτα",
- Ο Μαξ Φάσμερ (και όχι "Βέσνερ"- ο "Ακρίτας" βαπτίζει τους πάντες και τα πάντα όπως του κατεβαίνει, λόγω αποδεδειγμένης έλλειψης επιστημονικής ικανότητας) δεν θέλει και δεν μπορεί να θίξει την τότε σύμμαχο του Άξονα Βουλγαρία.
- Ο Φάσμερ αναφέρεται και σε Τσιγγάνους.
- Αναφέρεται σε βουλγάρικη γλώσσα και πλυθησμό ΠΡΙΝ την ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ της διαμόρφωσης μιας ξεχωριστής μακεδονικής συνείδησης. Άλλα π.χ. λένε σήμερα για τους Μακεδόνες ο Πέτερ Ρέντνερ ή ο Στέφαν Τρεμπστ. Ή ακόμα και ο Χίτλερ το 41 και το 44.
- Ο τίτλος του βιβλίου του Φάσμερ είναι "Οι Σλάβοι στην Ελλάδα" και όχι οι "Βούλγαροι στην Ελλάδα".
- Οι σημερινοί Βούλγαροι δεν είναι γλωσσικώς απόγονοι των Βουλγάρων που δώσανε το όνομα τους σε ένα κομμάτι της βαλκανικής. Αυτοί έχουν πρόβλημα ταυτότητας. Και Σλάβος και Τάταρος δεν γίνεται.
- Τι αλλάζει για τον "Ακρίτα" αν ο Φάσμερ ασχολείται με Σλάβους, Βούλγαρους ή Μακεδόνες από τη στιγμή που δεν αναφέρεται σε Έλληνες; Εύχομαι αυτή η οπορτουνίστικη βουλγαροφιλία του "Ακρίτα" να μη του βγει ποτέ σε κακό.
- Όπως η ιατρική, η φυσική, τα μαθηματικά και άλλες επιστήμες, η εθνολογία, η γλωσσολογία και η ιστορία εξελίσσονται. Άλλο η ψυχιατρεία το 1900, άλλο αυτή του 2011. Οι καθυστερημένοι δυστυχώς παραμένουν καθυστερημένοι.

Ανώνυμος είπε...

μπράβο μπελομόρε

τελικά από τους Γερμανούς ειδικούς μαθαίνουμε ότι οι Μακεδόνες έφθασαν μέχρι την Κρήτη...

όπως και η παρατήρηση ότι οι μακεδονικές ονομασίες είναι προχριστιανικές, συνδέοντας τις χριστιανικές με τον γλωσσικό εξελληνισμό...

ας ελπίζουμε ότι η διεθνής κοινότητα θα φέρει στο φώς τον πλούσιο μακεδονικό πολιτισμό της Ελλάδος

όχι μόνο με την παρουσίαση των παραδοσιακών ονομασιών μη κρατικών οικισμών

αλλά κυρίως με τα παρακάτω :

α- με τα μακεδονικά ονόματα βουνών, ποταμών, λιμνών, θαλασσών, νησιών, κόλπων και ακρωτηρίων. Αυτά είναι τα πιο γνωστά, τα “μεγάλα” τοπωνύμια.

β- με τα μακεδονικά ονόματα που έχουν οι βρύσες, τα ρέματα, οι βουνοκορφές, οι ράχες, οι λάκκες, οι κάμποι, οι λόγγοι, τα κάστρα, τα μοναστήρια, τα ξωκλήσια, οι όρμοι και οι παραλίες.
Όλα αυτά θεωρούνται μικροτοπωνύμια.

γ - με τα μακεδονικά ονόματα για χώματα, αμμούδες, πέτρες, βράχια, μάρμαρα, γκρεμούς, λαγκάδια, διάσελα, γούβες, πλεύρες, στενά, σπηλιές, βάλτους, καταβόθρες, φωλιές, τρύπες, λιβάδια, δέντρα, αμπέλια, χωράφια, καλύβια, αχούρια, μαντριά, αλώνια, περιβόλια, αυλάκια, κανάλια, γεφύρια, στέρνες, πηγάδια, λουτρά, πύργους, βίγλες, καμίνια, μύλους, χάνια, μνήματα, χαλάσματα, ρούγες, στράτες, διβάρια και άλλα πολλά.

συνολικά 1.000.000 μακεδονικός , μη ελληνικός ονοματολογικός πλούτος...

φυσικά και για το ζωντανό ανθρωπολογικό υλικό..

είτε αφορά τους Αλβανούς Χριστιανούς..

είτε τους Αλβανούς Μουσουλμάνους/Τσάμηδες...

είτε τους Μακεδόνες Χριστιανούς:

είτε πιστούς στό ιστορικό ελληνοορθόδοξο πατριαρχείο, τους απογραφέντες ως Έλληνες της Μακεδονίας...

είτε πιστούς στην βουλγαρική εξαρχία, απογραφέντες ως Βούλγαροι της Μακεδονίας..

είτε τους 600.000 Μακεδόνες Μουσουλμάνους, γνωστούς ως Πομάκους , καταγραφέντες ως Τούρκους...

οι οποίοι απετέλεσαν το 80% των Μουσουλμάνων που εκδιώχθηκαν από την Μακεδονία το 1922,

και σήμερα έχουν δεκάδες μακεδονικούς Συλλόγους στην Τουρκία, με Μακεδόνες δημάρχους , νομάρχες, βουλευτές...

με το υπόλοιπο 20% να αποτελεί Μουσουλμάνους Τούρκους , μέλης της Οθωμανικής Διοίκησης..

Ανώνυμος είπε...

Ο Μακεδόνας Ανδρέας Τσίπας από το Πάτελε Αμυνταίου , Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ , σύμφωνα με το τότε μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ , Πέτρου Ρούσσου, καθαιρέθηκε από την θέση , προσχηματικά λόγω κατάχρησης αλκοόλ...

αλλά πραγματικά εξαιτίας της μακεδονικής, μη ελληνικής καταγωγής του και των εκδηλωμένων απόψεων για την δικαίωση των Μακεδόνων στα πλαίσια του απελευθερωτικού αντιφασιστικού αγώνα του ελληνικού λαού...

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΚ

Γκρούεφσκι: Να αρχίσουν διαπραγματεύσεις ΕΕ - Μακεδονίας

Να επιτρέψει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με τη χώρα του ζήτησε χθες ο Μακεδόνας Πρωθυπουργός , Νίκολα Γκρούεφσκι, μιλώντας στην Ολομέλεια του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού (Δεξιού ) Κόμματος, στη Μασσαλία.


«Η Ευρώπη θα συνεχίσει να κινείται προς τα εμπρός και όταν μιλάμε γι΄αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι ο καταλύτης προς τη θετική αυτή κατεύθυνση είναι η πρόοδος κάθε μέλους της 'οικογένειας' των ευρωπαϊκών εθνών. Στο πνεύμα αυτό θα πρέπει να επιτραπεί στη χώρα μου να κάνει ένα βήμα εμπρός στον τομέα της ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης της και να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε ο κ.Γκρούεφσκι.

«Νομίζω ότι είναι λογικό και σωστό, στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να εγκριθεί η σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον ορισμό ημερομηνίας ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Αυτό θα σημαίνει κατανόηση των αναγκών του λαού μου για την εξασφάλιση προϋποθέσεων σχετικά με τη μελλοντική κοινωνικο-οικονομική του πρόοδο» πρόσθεσε.

Ο κ.Γκρούεφσκι συμπλήρωσε πως «επιπλέον κίνητρο για περαιτέρω πρόοδο παρέχει η θέση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης ότι πρέπει να επιτραπεί στη χώρα μου η ενσωμάτωσή της στις διεθνείς δομές, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ,

χωρίς πρόσθετους όρους.

Ανώνυμος είπε...

Sitel: «Η ετυμηγορία της Χάγης θα πάει στο αρχείο;»


Δεκέμβριος 7, 2011.




«Θα κυκλοφορήσει η ετυμηγορία στη διεθνή πολιτική σκηνή ή θα παραμείνει παγιδευμένη μέσα στα αρχεία του Δικαστηρίου της Χάγης;» ρωτά η δημοσιογράφος της τηλεόρασης Σίτελ στην τηλεοπτική αναφορά της.




»Αντί να ξεμπλοκάρει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την ένταξή της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι διεθνείς κοινότητες περιμένουν ότι η ετυμηγορία θα ξεμπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις για το όνομα.





»Μετά τη δικαστική απόφαση, η Ουάσιγκτον σε αποφασιστικό μήνυμά της «λαλεί το παλιό τραγούδι» - το συντομότερο δυνατό να επιλύσετε τη διαφωνία του ονόματος…




»Αγνοείται το γεγονός ότι το Δικαστήριο επιβεβαίωσε την ισχύ της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, οι Παγκόσμιες Δυνάμεις προτείνουν εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο του ΟΗΕ- διαδικασίες από τις οποίες τα Σκόπια προτίθενται να απομακρυνθούν.




«Νομίζω, ότι οι πολιτικοί ηγέτες, και στις δύο χώρες, οφείλουν να δουν την απόφαση (της Χάγης) ως μια ευκαιρία για να ασχοληθούν πάλι και με προσπάθειες να αναθερμάνουν το ζήτημα του ονόματος. Να αναλάβουν πρωτοβουλίες προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο ζήτημα αυτό, που θα είναι επ’ ωφελεία των δύο χωρών. Φυσικά συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες του Μάθιου Νίμτς, στα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε ο Μάρκ Τόνερ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.




»Το ίδιο μήνυμα ήρθε και από το Παρίσι.




«Καλούμε τους πολιτικούς ηγέτες των δύο χωρών να αντλήσουν διδάγματα από την ετυμηγορία και να αποκαταστήσουν το διάλογο και τις επαφές προκειμένου να επιτευχθεί μια αμοιβαία λύση στη διαφορά του ονόματος» είπε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γαλλίας.




»Ένα σημαντικό σημείο δοκιμής του πολιτικού βάρους της ετυμηγορίας θα γίνει την Παρασκευή, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Μετά από τη συνάντηση των υπουργών είναι βέβαιο ότι η FYROM αυτό το έτος δεν θα πάρει ημερομηνία για τις διαπραγματεύσεις.




»Επόμενο σημαντικό σημείο είναι το Σικάγο, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου η χώρα προσδοκά ότι η Συμμαχία θα εξετάσει την ετυμηγορία και θα αναθεωρήσει το προηγούμενο συμπέρασμά της ότι η ένταξη της Πγδμ είναι συνδεδεμένη με την επίλυση του ονόματός της.




»Στο τέλος τέλος όλα εξαρτώνται και από το τι πιστεύει η ελληνική πλευρά. Παρά το γεγονός ότι οι δικαστές της Χάγης καταδίκασαν την Αθήνα, εντούτοις δεν τη δεσμεύουν, αλλά αφήνουν κατά συνείδηση στο μέλλον να μην παρεμποδίσουν τη FYROM».

--

Πηγή: Сител

Ανώνυμος είπε...

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Μακεδονία: Εμπρός για κυρώσεις κατά της Ελλάδας

Οι Ειδικοί ερμηνεύουν την ετυμηγορία του Δικαστηρίου και προτείνουν ενισχυμένη διπλωματική δραστηριότητα


Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης είναι μια μεγάλη διπλωματική νίκη για τη Μακεδονία και συγχρόνως νίκη της Δικαιοσύνης.

Αυτό είναι απολύτως σαφές. Από εδώ και πέρα η Μακεδονία πρέπει να προβεί σε μια ευρεία διπλωματική δραστηριότητα για να επισημάνουν την αξιολόγηση της ετυμηγορίας, δήλωσε ο Πρέσβης Ρίστο Νικόφσκι.



Η Ελλάδα, πια, δεν έχει πολιτικό αντίκρισμα

Ο ίδιος επισημαίνει ότι μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, γίνεται απολύτως σαφές ότι η Ελλάδα παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία και η μακεδονική διπλωματία στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που της παρέχονται από τα επιχειρήματα αυτά, ώστε να εξηγήσει την παρεμπόδιση της ένταξης της Μακεδονίας σε αυτούς τους οργανισμούς.

Έγινε γνωστή η στάση της Ελλάδας με την παράβαση των διεθνών συμφωνιών και θα πρέπει να της ζητηθεί να μην τις επαναλάβει στο μέλλον.

Το μόνο που χρειάζεται να εξηγηθεί είναι ότι η συναίνεση η οποία επιτεύχθηκε στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ με την ελληνική παρέμβαση, αποτελεί παράβαση της ενδιάμεσης συμφωνίας.

Εάν η Ελλάδα ως μέρος της συναίνεσης δεν έχει πια κανένα πολιτικό αντίκρισμα, δεν υπάρχουν εμπόδια στην πορεία της Μακεδονίας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, είπε ο πρεσβευτής.

Ο ίδιος, μάλιστα, επιβεβαιώνει την ιδέα της ισχυρής δράσης σε αίτημα προς το Συμβούλιο Ασφαλείας (του ΟΗΕ) για επιβολή κυρώσεων στην Ελλάδα για παραβίαση της συμφωνίας.

Πρέπει η Μακεδονία να τονίσει ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας τη μεγάλη ζημιά την οποία υπέστη από την παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και να ζητήσει η χώρα μας κυρώσεις για το νότιο γείτονά μας, είπε ο Νικόφσκι.

«Το ΝΑΤΟ πρέπει να ακολουθήσει την ετυμηγορία του Δικαστηρίου

Επιπρόσθετα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και διπλωμάτης, Σλόμπονταν Τσάσουλε, πιστεύει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εντατικοποιηθεί η διπλωματική δραστηριότητα, με την επιβεβαίωση των επιχειρημάτων ότι είναι υπέρ μας.

Τα πράγματα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με την άποψη της θριαμβολογίας.

Η Ενδιάμεση Συμφωνία, η οποία συνάφθηκε με πρωτοβουλία των Ηνωμένων Πολιτειών, έγινε ακριβώς για να αποφευχθεί ένα τέτοιο σενάριο.

Η διεθνής κοινότητα και κυρίως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η επίλυση της προκείμενης κατάστασης αποτελεί μέσο για την ταχύτερη ένταξη ολόκληρης της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων.

Στα νομικά πλαίσια δεν υπάρχουν μηχανισμοί για την επιβολή της συμμόρφωσης στη απόφαση αυτή, αλλά η Ελλάδα οφείλει να την ακολουθήσει.

Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αποδεχθεί την ενδιάμεση συμφωνία.

Η Ελλάδα δεν χάνει τίποτε, εάν αρχίσουν διαπραγματεύσεις με τη χώρα μας στην ΕΕ και αυτή γίνει μέλος του ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα έχει απρόβλεπτες εξελίξεις και κατά συνέπεια η οικονομική πολιτική της είναι καταστροφική για την ΕΕ»

Σε κάθε περίπτωση πολλά θα γίνουν γνωστά μέχρι τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο.


Κανείς δεν μπορεί να αναμένει ότι το ΝΑΤΟ δεν θα τηρήσει την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης ως προς την Ελλάδα.

Στην περίπτωση αυτή ο λόγος της Συμμαχίας προς το Διεθνές Δίκαιο, ως προς τον νότιο γείτονά μας, θα μπορούσε να εφαρμοστεί.

Σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να τεθεί υπό αμφισβήτηση η νομιμότητα του Δικαστηρίου της Χάγης

Πηγή: Вечер Прес

Ανώνυμος είπε...

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Μασσαλία: Ο Σαμαράς δεν δέχτηκε συνάντηση με Γκρούεφσκι


Ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, αρνήθηκε να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Μακεδονίας Νίκολα Γκρούεφσκι, στο περιθώριο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιήθηκε στη Μασσαλία της Γαλλίας.

Όπως επιβεβαιώθηκε από την μακεδονική αντιπροσωπεία που συμμετείχε στο συνέδριο των δεξιών κομμάτων, η πρόσκληση επιδόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, αλλά ο αρχηγός της ΝΔ, και κατά πολλούς, μελλοντικός πρωθυπουργός της Ελλάδας, απέρριψε την πρόσκληση με την αιτιολογία ότι ήταν πολύ απασχολημένος.

Αντιθέτως, η μακεδονική πλευρά είναι στο πνεύμα της συνέχισης των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και του διαλόγου με την ελληνική πολιτική εξουσία, προκειμένου να εμβαθύνει την αμοιβαία κατανόηση και τις σχέσεις καλής γειτονίας και συνεργασίας για την ανάπτυξη στην περιοχή.

Σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους και εμπειρογνώμονες που συμμετέχουν στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μασσαλία, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά στις θέσεις της για το όνομα της χώρας μας, όπως περιγράφεται στην επιστολή του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών από τον επικεφαλής, Σταύρο Δήμα, ένα πρόσωπο που πρόσκειται στις θέσεις Σαμαρά.

Ανεπίσημα μαθεύτηκε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος απάντησε στην επιστολή τη οποία απέστειλε ο ομόλογός του, μετά την επιλογή του ως επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης.

Στην απαντητική επιστολή, δόθηκε έμφαση στις θέσεις erga omnes, οι οποίες ερμηνεύονται ως μια άλλη σαφή απόδειξη της σκληρής στάσης της Ελλάδας πάνω στις διαφορές για το συνταγματικό όνομα της χώρας μας και ότι οι σημαντικές επιρροές που έχει η πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας στην νέα ελληνική κυβέρνηση.

Εκτιμάται ότι η ελληνική πλευρά με αυτές τις συμπεριφορές προσπαθεί να αγοράσει χρόνο και να καθυστερήσει την επίλυση του προβλήματος.

Η μακεδονική κυβερνητική αντιπροσωπεία τόνισε, εντούτοις, ότι δεσμεύεται για την οικοδόμηση ενός κλίματος εμπιστοσύνης για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Ενδείξεις αυτού του κλίματος είναι η επιστολή προς τον Παπαδήμο και η πρόσκληση για συνάντηση με τον Σαμαρά.

Πηγή: Дневник Скопје

Ανώνυμος είπε...

«10 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».



Το να αναφέρει και να ζητάει κάποιος «ανθρώπινα δικαιώματα» εν μέσω οικονομικής κρίσης μπορεί να ληφθεί ως «πολυτέλεια» για αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Αλλά αν σκεφτούμε λογικά θα διαπιστώσουμε ότι το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν έχει να κάνει με την οικονομία.

Είναι θέμα λήψης μέτρων, αποφάσεων και εφαρμογής τους από κάθε κυβέρνηση και δεν έχουν οικονομικό κόστος, αλλά αντίθετα όφελος και παραγωγή πλούτου.


Για παράδειγμα, το να έχεις ελευθερία έκφρασης στην μητρική σου γλώσσα, το να ενισχύεις την πολιτική πολυφωνία και την ισοτιμία , δεν στοιχίζει, αντίθετα οφελεί πολλαπλά.


Επιπλέον, το δικαίωμα σου να αναγνωρίσεις ένα Σύλλογο, τη «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού» εδώ και είκοσι χρόνια με την πολιτεία να σου στερεί αυτό δεν κοστίζει.

Αντιθέτως, η απαγόρευση αναγνώρισης του Συλλόγου είχε και έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει ένας διαρκής δικαστικός αγώνας τον οποίο χάνει συνεχώς το κράτος μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αυτό κοστίζει σε όλους μας.

Το να μαθαίνει ένα παιδί τη μητρική του γλώσσα σωστά μέσα από το κρατικό εκπαιδευτικό σύστημα όπου αυτή ομιλιέται είναι ανθρώπινο δικαίωμα, και εκτός αυτού οι γονείς του είναι φορολογούμενοι πολίτες με υποχρεώσεις αλλά και με δικαιώματα.

Τα παιδιά σήμερα μαθαίνουν αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά μέσα στο σχολείο αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να μάθουν τη οικογενειακή Μακεδονική γλώσσα που ακούν καθημερινά στα σπίτια τους από τους γονείς τους.

Το να επιτραπεί να επιστρέψουν οι Μακεδόνες πολιτικοί πρόσφυγες του εμφύλιου πολέμου στον τόπο που γεννήθηκαν, εξήντα χρόνια μετά, ως Έλληνες πολίτες, στο σπίτι τους χωρίς εμπόδια και εξευτελισμούς στα σύνορα της χώρας μας δεν κοστίζει.

Υπάρχουν βέβαια και άλλες διακρίσεις κατά των εθνικά Μακεδόνων που θα μπορούσαν να αναφερθούν σε αυτό το κείμενο όμως το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει να συνοψίζεται στην καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και όλων των άλλων μορφών διακρίσεων (εθνότητα, θρησκεία, φύλο, αναπηρία, σεξουαλικό προσανατολισμό).

Η πολιτεία θα πρέπει να προωθεί τον κοινωνικό πλουραλισμό και την ισότητα όλων των πολιτών της, μέσω αυτών θα υπάρξει ανάπτυξη κοινωνική και οικονομική για όλα τα μέλη της κοινωνίας.



Το Γραφείο Τύπου του Ουράνιου Τόξου

Ανώνυμος είπε...

kathimerini.gr

Hμερομηνία : 09-12-11

«Πράσινο» φως στη Σερβία για υποψηφιότητα προς ένταξη στην Ε.Ε.
τον Μάρτιο του 2012.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε η Σερβία να λάβει καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας το Μάρτιο του επόμενου έτους, υπό τον όρο να επιτύχει περαιτέρω πρόοδο στο διάλογο με την Πρίστινα και να βοηθήσει, ώστε να καταστεί δυνατή στο Κόσοβο η ελεύθερη κυκλοφορία της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ (KFOR) και της αποστολής της ΕΕ (Eulex), επιβεβαιώθηκε από διπλωματικές πηγές στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε ότι για το Μαυροβούνιο μπορεί να οριστεί ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων τον Ιούνιο του 2012, επίσης υπό σειρά όρων.

Η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου διήρκεσε πάνω από 10 ώρες και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ότι το πρώτο μέρος της συνεδρίασης ήταν αφιερωμένο στην κρίση στην ευρωζώνη και ότι για τη διεύρυνση οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν σήμερα.

Ωστόσο, με βάση το σχέδιο συμπερασμάτων, το Συμβούλιο έλαβε ήδη αποφάσεις για τη διεύρυνση και η ανακοίνωσή τους αναμένεται το απόγευμα, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων.

Στην παράγραφο 16 των συμπερασμάτων αναφέρεται ότι η Σερβία ως το Μάρτιο του 2012 θα λάβει καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας, αν έως τότε το Συμβούλιο βεβαιωθεί ότι «η Σερβία επιδεικνύει προσήλωση και σημειώνει πρόοδο στην εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν στο διάλογο με την Πρίστινα, συμπεριλαμβανομένης της συνολικής διαχείρισης των διαβάσεων, ότι κατέληξε σε συμφωνία για την καθολική περιφερειακή συνεργασία και ότι συνεργάζεται ενεργά στην εκπλήρωση των καθηκόντων της Eulex και της KFOR».

Στην ίδια παράγραφο το Συμβούλιο διαπιστώνει σημαντική πρόοδο της Σερβίας στην εκπλήρωση των πολιτικών κριτηρίων της Κοπεγχάγης και επισημαίνει ότι η συνεργασία με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) είναι σε πλήρως ικανοποιητικό επίπεδο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναλαμβάνει έως τότε να συντάξει έκθεση βάσει της οποίας το Συμβούλιο θα αποφασίσει για την ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Διπλωματικές πηγές από την αποστολή της Γερμανίας στην ΕΕ επιβεβαίωσαν την εγκυρότητα του κειμένου στο Tanjug και εξήγησαν ότι η ανακοίνωση των αποφάσεων αναβλήθηκε για λόγους πρωτοκόλλου.

Όσον αφορά τον καθορισμό ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για το Μαυροβούνιο,
στην παράγραφο 15 του ίδιου κειμένου αναφέρεται ότι μπορούν να αρχίσουν τον Ιούνιο του 2012,
όταν το Συμβούλιο θα επανεξετάσει την πρόοδο της χώρας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, με ιδιαίτερη εστίαση στο κράτος δικαίου, στο σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων και στην καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Ανώνυμος είπε...

7,10
Για να μην ξεχνιεσαι τα Ελληνικα Τοπωνυμια πριν την εγκατασταση των Σλαβων τον 6ο μχ αιωνα

Ostrovo - Vegoritis
Sorovic - Amyntaion
Hrupishta - Argos
Plovdiv - Philippoupolis,
Rachtsa - Philippoi
Voden - Edessa
Kostur - Kastoria
Lerin - Florina
Kajlar - Ptolemais
Subocko - Arridaia
Postol - Pella,
Kutlesh - Aigai
Bistritsa - Aliakmon
Vardar - Axios
Negush - Naoussa
Bitola - Heraclea
Demir Kapja - Alalkomenai
Gevgelja - Idomenai
Ostrovo - Arnissa
Ber - Verroia
Gida - Alexandreia
Fustani - Evropos
Kajmaktsalan - Voras
Crna - Erigon

Kαι για ενα πληρες Ιστορικο ξεστραβωμα για την Αρχαια Μακεδονια ,στην σελιδα του Μουσειου του Λουβρου στο Παρισι

Έκθεση αφιέρωμα στον Μεγάλο Αλέξανδρο-Alexandre le Grand au Louvre

http://alexandre-le-grand.louvre.fr/en/introduction/home.html

http://www.3dsrc.com/alexandrelegrand/multimedia.php

http://www.pbase.com/bmcmorrow/louvregreekroman&page=all

Ανώνυμος είπε...

10:09,
τι σημαίνει ΑΘΗΝΑ ( Αθήνα ή Αθηνά }, μια και η ετυμολογία δεν βγαίνει στην ελληνική.
Για να μην ξεχνιέσαι εσύ πρώτα...

Ανώνυμος είπε...

η εθνικιστική ΠΑΡΑΝΟΙΑ στο φόρτε της.

ΚΑΝΕΝΑΣ σημερινός οικισμός, χωριό ή πόλη ΔΕΝ έχει σχέση με προϊστορικούς οικισμούς 2.500 χρόνια πριν

ουδεμία σχέση έχει π.χ ο αρχαίος οικισμός Ηράκλεια με τον σημερινό οικισμό Μπίτολα, έστω και αν γειτνιάζουν , αλλά ακόμα και αν ταυτίζονταν στον ίδιο εδαφικό χώρο...

και άσχετα αν υπήρξε αρχαίος οικισμός , με την ονομασία Ηράκλεια, η οποία πιθανόν να ήταν πραγματική..

η ελληνοφρένεια γίνεται πολύ μεγαλύτερη όταν αφορά ψευδείς ονομασίες μυθικών ή πραγματικών προσώπων, οι οποίες όμως ΠΟΤΕ δεν υπήρξαν ονομασίες οικισμών στη πραγματικότητα...

σχεδόν ΚΑΜΙΑ σημερινή ονομασία δεν είναι παραδοσιακή, δηλαδή μη κρατικώς οριζόμενη..

αντίθετα προήλθαν από αποφάσεις των αυτοονομασθέντων κρατικών "επιτροπών μετονομασίας " , οι οποίες αποφάσεις δημοσιεύθηκαν σε αντίστοιχα ΦΕΚ και αφορούσαν τις μετονομασίες παραδοσιακών ονομασιών, λειτουργούντων και ζωντανών οικισμών.

τα κριτήρια μετονομασίας περιελάμβαναν την αφαίρεση ξενόηχων λέξεων , που θα αμφισβητούσαν , την εθνικιστή θεωρία για την αδιάλειπτη συνέχεια του ελληνικού έθνους..

και οδηγούσαν στην αντικατάστασή τους με μυθικές ονομασίες οι οποίες ουδεμία σχέση είχαν με ονομασίες αρχαίων οικισμών , ούτε φυσικά πολύ περισσότερο με τους τότε οικισμούς του 19-20 αιώνα..

Φλώρινα, Έδεσσα , Αριδαία , Αλεξάνδρεια , Πλατύ , αποτελούν ονομασίες οι οποίες ΠΟΤΕ στην ανθρώπινη ιστορία , πριν το 1926 δεν υπήρξαν , ως τοπωνύμια και μάλιστα αυτών των οικισμών...

μικρή εξαίρεση , οι μετονομασίες που προήλθαν από μετάφραση των παραδοσιακών/μη κρατικών ονομασιών στην ελληνική, κυρίως από την μακεδονική γλώσσα.

π.χ Νεοχωρούδα από την παραδοσιακή νόβο σέλο-νέο χωριό

ή Αγία Παρασκευή απο την παραδοσιακή μακεδονική Σφέτα Πέτκα

ή Πετριά από την μακεδονική Κάμενικ, κάμεν-πέτρα..

φυσικά, ζωντανούς οικισμούς με παραδοσιακές ονομασίες μακεδονικής προέλευσης και τις μετέπειτα μετο-ονομασίες τους συναντάμε μέχρι και την Πελοπόννησο και την Κρήτη...

για περισσότερες πληροφορίες , στην ιστοσελίδα,http://pandektis.ekt.gr, η οποία ανήκει στο κρατικό φορέα του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Ερευνών..

π.χ Στεμνίτσα Γορτυνίας/Αρκαδίας , από την μακεδονική λέξη σκοτεινιά.

πρόκειται για το χωριό το οποίο το 1915 μετονομάσθηκε με κρατικό ΦΕΚ, με την άσχετη μυθολογική ονομασία σε Υψούς..

για άγνωστους λόγους σε εμένα λόγους οι Αλβανοί κάτοικοί του χωριού διεκδίκησαν και πέτυχαν στις 24/7/1976 με ΦΕΚ , την
αξιέπαινη επιστροφή της παραδοσιακής μακεδονικής ονομασίας, δηλαδή Στεμνίτσα , η οποία είναι και η σημερινή .

πρόκειται για το χωριό που έχει την έπαυλη του ο αλβανός εφοπλιστής Λάτσης ..

δυστυχώς και το χωριό του παππού του αλβανού-μακεδόνα αλλά εθνικιστή αντιμακεδόνα Αντώνη Σαμαρά...

ένα εξαίρετο παραδοσιακό χωριό , στο οποίο , κυρίως τον χειμώνα , συρρέει όλη η Αθήνα ,

δίχως να υπάρχει κανένα πρόβλημα λόγω της μακεδονικής ονομασίας του

όπως εκφοβίσουν τους γηγενείς Μακεδόνες οι Έλληνες εθνικιστές, με σκοπό να μην χρησιμοποιούν μακεδονικές ονομασίες, όπως Λέριν , Κούκους, Βόντεν, αλλά ακόμα και τουρκικές όπως Καϊμακτσαλάν...

Ανώνυμος είπε...

αν ήταν ΑΛΗΘΕΙΑ ( που δε είναι ) ότι τα τοπωνύμια των σημερινών πόλεων της Μακεδονίας, πριν να γίνουν μακεδονόγλωσσα ήταν ελληνόγλωσσα και μάλιστα με ονομασίες ίδιες με τις σημερινές οι σημερινοί Μακεδόνες κανένα πρόβλημα δεν θα είχαν με αυτό

παρομοίως ακόμα και αν οι τότε προϊστορικοί κάτοικοι των τότε πόλεων ήταν Έλληνες ( που δεν ήταν φυσικά παρά μόνο ελληνόφωνοι οι πλούσιοι και μορφωμένοι κάτοικοι τους ), κανένα επίσης πρόβλημα δεν θα υπήρχε για το ΣΥΓΧΡΟΝΟ μακεδονικό έθνος..

το οποίο ούτε αρχαίο, ούτε σλαβικό, ούτε βουλγάρικο, ούτε σέρβικο,ούτε ελληνικό είναι...

αλλά μόνο μακεδονικό..

όπως κάθε ευρωπαϊκό έθνος- γερμανικό, γαλλικό , ιταλικό,ρωσικό,τσέχικο..

Ανώνυμος είπε...

Maλλον δεν σου τα ειπαν καλα για την Αθηνα.

Athens city of ancient Attica, capital of modern Greece, from Greek. Athenai (plural because the city had several distinct parts), traditionally derived from Athena, but probably assimilated from a lost name in a pre-Hellenic language

etymoline.com

Απο την εκδοχη του Πλατωνα


The ancients seem to have had the same opinion about Athena as do contemporary experts on Homer. Many of them say in their interpretations of the poet that he represents Athena as Understanding or Thought. The maker of names seems to think the same sort of thing about the goddess...[7] and indeed calls her by a still higher title, "divine intelligence" [theou noesis], as though he would say: This is she who has the mind better than others. Nor shall we be far wrong in supposing that the author of it wished to identify this Goddess with moral intelligence [en ethei noesin], and therefore gave her the name ethonoe; which, however, either he or his successors have altered into what they thought a nicer form, and called her Athene".


Plato, Cratylus, 407b


Thus for Plato, Athena's name is to be derived from the Greek Ētheonóa (Ή-θεο-νόα) or Atheonóa (Ἀθεονόα) — from god's (theos) mind (nous).

Athḗnai is a plural form, the Athḗnai, since it was originally a group of ten cities which Theseus unified into one city


aκομα

Υπάρχουν αρκετές εκδοχές για την προέλευση του ονόματος της Αθήνας.Μια από αυτές είναι οτι προέρχεται από την λέξη "άθως"=άνθος,ο Lobeck μετέφρασε την Αθήνα ώς Florentia,αλλά ο Doederlain παράγει το όνομα της Αθήνας από την λέξη "θάω" το οποίο σημαίνει εύφορη γή .

Η επικρατέστερη εκδοχή όμως είναι ότι το όνομά της συσχετίζεται με το όνομα της αρχαίας θεάς Αθηνάς.

Στους δωρικούς χρόνους λέγονταν "Αθάναι" και στα λατινικά "Athenae".Κατά τον Μεσαίωνα η πόλη λεγόταν από τους Φράγκους "Σετίνα" και από τους Τούρκους "Ατίνα



Αθηνά= Ἀθεονόα < α (υπερθετικό) + θεός + νους= η προερχόμενη από τον υπέρτατο νου (η θεά Αθηνά, ξεπήδισε από το κεφάλι του Δία). Το αρχικό όνομα ήταν Αθήνη

άθος = άνθος ή το ρήμα θάω = θηλάζω, ώστε η λέξη Αθήνα σημαίνει ανθούσα ή εύφορη.


κατι αλλο?

Μιας και ψαχνεσαι δεν κοιτας και το ετυμολογικο του ονοματος "Μακεδονια"?

Ανώνυμος είπε...

οι συνειδητοποιημένοι Μακεδόνες αλλά και υπόλοιποι ΕΝΤΙΜΟΙ κάτοικοι της Ελλάδος όλο και περισσότερο διαπιστώνουν την κοινή συνισταμένη όλων των κομμάτων της πατρίδος μας.

αυτή αποκαλύπτεται , κυρίως στις ΚΟΙΝΕΣ τους θέσεις σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

ιδιαίτερα στις σχέσεις με όλες τις γειτονικές χώρες , έναντι των οποίων επικρατεί πρωτόγονος επιθετικός εθνικισμός

με τεράστια κόστη αντί για τεράστια οφέλη.

όσο για την Δημοκρατία, τεχνοκρατική ή πολιτική, καθώς και το περιεχόμενό της , οι Μακεδόνες της Ελλάδος είναι έτοιμοι να συμβάλλουν σε μια γόνιμη συζήτηση, μακριά από τον σημερινό ιδεολογικό πρωτογονισμό.

υ.γ θλιβερή διαπίστωση αποτελεί το γεγονός ότι στην Ελλάδα αφενός μεν επιτρέπεται η κυκλοφορία του πιστεύω του χίτλερ, αφετέρου έχει ήδη κάνει ακόμα και επανέκδοση

την ίδια στιγμή υπάρχει άγραφη απαγόρευση έκδοση των βιβλίων του Γερμανού καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών του Φαλμεράυερ , λόγω της αμφισβήτησης του ελληνικού έθνους

παρομοίως δεν έχει εκδοθεί και το βιβλίο του Αμερικανού Μάξ Φέσμερ με τίτλο " Οι Σλάβοι στην Ελλάδα "

όπως και το πρωτάκουστο:
η μη κυκλοφορία του δημοφιλούς βιβλίου του Βρετανού ειδικού Μάρτιν Μπερνάλ , με τίτλο " η Μαύρη Αθηνά" το οποίο πραγματεύεται την φοινικική και αρχαιοαιγυπτιακή επίδραση και συνεισφορά στο αρχαιοελληνικό πολιτισμό.

με κυκλοφορία ελληνικής μετάφρασης του βιβλίου της κ. Λέφκοβιτς , το οποίο ασκεί κριτική στο παραπάνω έργο!!!

Ανώνυμος είπε...

10-12-11

Λιβύη: Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο είναι έτοιμο να συγχωρήσει τους μαχητές του Καντάφι

Ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (CNT), Μουστάφα Αμπτενλτζαλίλ, δήλωσε σήμερα ότι οι νέες αρχές της Λιβύης είναι έτοιμες να συγχωρήσουν τα μέλη των δυνάμεων του Μουάμαρ Καντάφι που πολέμησαν τους εξεγερμένους.

«Είμαστε ικανοί για συγχώρεση και ανοχή, είμαστε ικανοί να δεχτούμε στην κοινωνία μας τους αδελφούς μας που πολέμησαν τους επαναστάτες και είμαστε επίσης σε θέση να δεχτούμε κοντά μας όλους αυτούς που έκαναν μια πράξη ή μίλησαν κατά της επανάστασης», δήλωσε σε μια διάσκεψη στην Τρίπολης για τη δικαιοσύνη και τη συμφιλίωση.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
-------------------------------------------------------------------------------------
αντίθετα στην Ελλάδα, μετά τον εμφύλιο η ελληνική κυβέρνηση εξεδίωξε όλους τους ηττημένους αριστερούς..

αφαιρώντας την ελληνική ιθαγένεια, την οποία αρνείται να επιστρέψει εδώ και 60 χρόνια στους Μακεδόνες πρόσφυγες...

Ντροπή για την Ελλάδα, την κοιτίδα της Δημοκρατίας..

Σήμερα 10 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ανώνυμος είπε...

12:36,

όπως το'γραψες ο ίδιος:

"...from a lost name in a pre-Hellenic language". Άρα γιουνάν γιοκ.

Μακεδονία: Μεγάλος ποταμός στα ινδοευρωπαικά (mk + dn).
Η ερμηνεία του Ηρόδοτου δεν στέκει.

Πήγες στο μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας να περιεργαστείς τα κεραμεικά σλαβικής τεχνοτροπίας που βρέθηκαν στο στάδιο; Στάδιο που είχε μετατραπεί σε κοιμητήριο των Σλάβων της περιοχής το μεσαίωνα, των προγόνων των σημερινών κατοίκων της περιοχής (τους αρέσει ή όχι, και ας ελληνοφώνησαν αργότερα).

Ο ελλαδικός χώρος είναι (και) ένα μεγάλο σλαβικό νεκροταφείο, για να παραφράσω τον Kollar όταν κατάλαβε τι είχε γίνει στην ανατολική Γερμανία. Η ιστορία ΟΛΩΝ των ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ λαών της βαλκανικής και ενός μεγάλου μέρους της Ευρώπης αρχίζει το μεσαίωνα. Τα πριν είναι εθνική ρομαντική ποίηση (=προπαγάνδα για αγράμματους για να δέσει το κράτος-έθνος).

Η πατρίδα όλων μας δεν κινδυνεύει από αλήθειες αλλά από τις διαχρονικές σαχλαμάρες που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν.

Ανώνυμος είπε...

1,44 αχχαχαχαχα εχεις οπως παντα ατελειωτο γελιο

Αρχικα ο Max Vasmer δεν ητανΑμερικανος αλλα Γερμανος και το βιβλιο του "Slaven in Griechenland. Die Slaven in Griechenland. von. Max Vasmer. Mit eine Karte. ( Verlag der Akademie der Wissenschaften, Berlin 1941 )"κυκλοφορησε το 1941 απο το Ναζιστικο καθεστως στην Γερμανιο.

για τον Φαλμεραιερ που δεν αχολειται κανεις στην γη εκτος απο τους μισελληνες στα Βορεια την απαντηση την εχουν δωσει οι συμπατριωτες του σημερινοι επιστημονες Γερμανοι και Αυστριακοι.
Οπως θα διαβασεις οι θεωριες του χρησιμοποιηθηκαν κατα των Ελληνων στην Γερμανικη Κατοχη απο τον Χιτλερ και στις μερες μας απο τους πλαστογραφους της Ιστοριας της Πγδμ.
Kαταριφθηκαν βεβαια απο τους Επιστημονες με τις γενετικες ,ιστορικες και αλλες μελετες της συγχρονης εποχης.
Δες λοιπον τι γραφει η Εγκυκλοπαιδεια των Εθνων

World War II

In 1941, on the eve of the Nazi occupation of Greece, an eminent German linguist, Max Vasmer, published a book on Slavic place names arguing for an early and substantial presence of Slavs in Greece. During the German occupation, Fallmerayer's theories were promoted by the Nazis, as there was a need to rationalize the discrepancy between the Nazis' admiration of the Ancient Greeks and their brutal treatment of their modern counterparts. Fallmerayer's name was execrated by Greek patriots

Macedonia

Fallmerayer's theories again became a hot topic during the flare-up of the Macedonian Question during the end of the 19th and the beginning of the 20th century. They again appeared in the 1990s, after a long lull, when promotion of Fallmerayer's discredited theories was renewed by opponents of Greece's position during the re-emergence of the Macedonian issue

Invalidation of Fallmerayer's ethnic theories

Beyond political interests and nationalistic sentiments, criticism has focused on what is often described as his selective usage of a few Byzantine sources (ignoring key Greek and Latin documents of the same period),

These theories were discredited first with blood types studies, and once again with current autosomal DNA studies, within legitimate peer-reviewed genetics science which show the greater continuity of the ancient Greek genetic signature in mainland Greece, the Aegean islands and neighbouring countries which were colonised by Greek speakers in the first millennium BC and later (see Luigi Luca Cavalli-Sforza, Genes, People, and Languages). ...

http://www.nationmaster.com/encyclopedia/Fallmerayer

Η ΄μαυρη αθηνα¨" καταταχτηκε απο την Παγκοπσμια Ακαδιμαικη Κοινοτητα στα 50 χειροτερα βιβλια του Αιωνα λογω παντελους ελλειψης στοιχειων




Martin Bernal, Black Athena (1987)

All of Western philosophical and scientific thought was stolen from Africa and a
conspiracy ensued to conceal the theft for more than three millenia. Provocative,

BUT WHERE'S THE EVIDENCE?

http://www.mmisi.org/ir/35_01/50worst.pdf

ειδες ποσο πρωτρακουστες ειναι οι μπουρδες που εγραψες?

Ανώνυμος είπε...

Εκβυζαντινίστηκαν;;; Μπράβο τους. Το Βυζάντιο ήταν ελληνική πόλη, άρα...

Ανώνυμος είπε...

υπαρχει αγραφη απαγόρευση έκδοση των βιβλίων του Φαλμεραυερ?

Πας καλα ρε?

Το βιβλιο Περί της καταγωγής των σημερινών Ελλήνων κυκλοφορει απο τις εκδοσεις¨Νεφελη¨' στην τιμη των 6,67 ευρω σε μεταφραση Ρωμανου


http://books.vres.gr/book.php?book_id=14433

http://www.biblionet.gr/main.asp?page=showbook&bookid=22953

Τι παραπληροφορηση ειναι αυτη εδω μεσα?





για τον Φαλμεράιερ

"""Οι θέσεις του Φαλμεράιερ απορρίφθηκαν ως υποκειμενικές και αντιεπιστημονικές από τη Βαυαρική Ακαδημία Επιστημών και Κλασικών Μελετών, ενώ ο ίδιος δέχτηκε επικρίσεις από πολλούς Ευρωπαίους ιστορικούς. Παράλληλα, το γεγονός αυτό αποτέλεσε και την αφορμή για να ξεκινήσουν γενετικές μελέτες πάνω στον ελληνικό πληθυσμό από ξένους γενετιστές - όπως ο Ιταλός Λουίτζι Λούκα Καβάλι-Σφόρτσα -, οι οποίοι υποστήριξαν την γενετική σύνδεση αρχαίων και σύγχρονων Ελλήνων.

Κατά τη διάρκεια της Κατοχής της Ελλάδας από τον Άξονα (1941-1944) οι απόψεις του ήταν ιδιαίτερα δημοφηλείς στους ναζιστικούς κύκλους, που τις χρησιμοποίησαν ως δικαιολογία για τα αμέτρητα αποτρόπαια εγκλήματα που διέπραξαν. Σημειώθηκαν και περιπτώσεις που ναζί ερευνητές έκαναν έρευνες κατά τη διάρκεια της Κατοχής"""


Alexandru Madgearu, Martin Gordon. [The wars of the Balkan Peninsula: their medieval origins]. Scarecrow Press, 2008, ISBN 978-0-8108-5846-6, σελ. 143

Coleman, ed. by John E.; Walz, Clark A. (1997). Greeks and barbarians essays on the interactions between Greeks and non-Greeks in antiquity and the consequences for Eurocentrism. Bethesda, Md.: CDL Press. pp. 286. ISBN 9781883053444


Και βεβαια ΞΕΧΑΣΕΣ να γραψεις την αντιδραση των Βαυαρικης Ακαδημιας στις θεσεις του Φαλμεραυερ
οπως επισης ΞΕΧΑΣΕΣ να αναφερεις ποσο δημοφιλες ηταν το εργο του στον ΒΠΠ στους Ναζι και σημερα σε σενα και στους ομοιους σου.

Ανώνυμος είπε...

5,51

Mαθε καλα αγγλικα κ βαλε τον μεταφραστη να το ερμηνευσει

Προελληνικη ηταν κυριως(αλλα οχι μονο) η γλωσσα των Πελασγων

Ωρισμένοι τύποι με αναλογία στη γραφή, όπως Αθήνη, Μυκήνη μας παραπέμπουν σε κάποια προελληνική γλώσσα, ίσως αυτή που συμβατικά ονομάζουμε Πελασγική (Μπαμπινιώτης).




Ποιοι ηταν οι Πελασγοι μας το λενε τα αρχαια κειμενα

Ην γαρ και το των Πελασγών γένος Ελληνικόν εκ Πελοποννήσου το αρχαίον, και τον Πελασγόν αυτόχθονα λέγων» (Διονύσιος ο Αλικαρνασσεύς. «Ρωμαϊκή Αρχαιολογία» Ι 17).

Επίσης ο Οβίδιος, Λατίνος ποιητής, αναφερόμενος στα γεγονότα του Τρωικού πολέμου, ταυτίζει συνεχώς τους Πελασγούς με τους Έλληνες:
«Χίλια πλοία τον ακολούθησαν και κάθε φυλή των Πελασγών μαζί, δεμένοι με όρκο σε κοινή εκστρατεία» («Μεταμορφώσεις», Βιβλίο XII, στίχος 7).

«Και τι το αναφέρει αυτό, όταν λέει πως για τον πελασγικό το στόλο σήκωσε τα όπλα ενάντια σε Τρώες και το Δία;» («Μεταμορφώσεις», Βιβλίο XIII, στίχος 268).

Αλλά και ο Όμηρος βάζει τον Έλληνα Αχιλλέα στην «Ιλιάδα» (Π 233-234) να αναφωνεί ορκιζόμενος στο όνομα του Δία:
«Ζευ άνα Δωδωναίε Πελασγικέ».

Ο Στράβων, ταυτίζει τους Έλληνες με τους Πελασγούς, τους Δαναούς και τους Αργείους:
«Νομίζω ότι η δόξα της πόλης είναι που προετοίμασε να ονομάζονται από αυτήν (δηλαδή από το Άργος, Αργείτες) οι Πελασγιώτες, οι Δαναοί, και οι Αργείοι και οι άλλοι Έλληνες» («Γεωγραφικά», Η΄, VI, 8).


Δεν ξερω τι ζορι τραβας με το νεκροταφειο των Σλαβων στην Ολυμπια λες και καποιος αμφισβητησε οτι υπηρξαν Σλαβοι στην Πελοποννησο

Αλλα αφου ανεφερες την Ολυμπια, θα γνωριζεις πιστευω τους Μακεδονες που συμμετειχαν στους Αρχαιους Ολυμπιακους Αγωνες που μονο Ελληνες ειχαν το δικαιωμα, αιωνες πριν οι Σλαβουι προγονοι σου μεταναστευσουν στην περιοχη

Macedonians, who participated in the Olympics at Olympia, were as follows:


· King Alexander I, in the 80th Olympics, in 460 BCE. He run the “Stadion” and was placed very close second.
· King Arhelaos Perdikas, competed in the 93rd Olympics, in 408 BCE and won at Delphi the race of the four-horse chariot.
· King Philip II was an Olympic champion three times. In the 106th Olympics, in 356 BCE, he won the race, riding his horse. In the 107th Olympics, in 352 BCE, he won the four-horse chariot race. In the 108th Olympics, in 348 BCE, he was the winner of the two colt chariot.
· Cliton run the Stadion in the 113rd Olympics, in 328 BCE.
· Damasias from Amphipolis won in the Stadion in the 115th Olympics, in 320 BCE.
· Lampos from Philippi, was proclaimed a winner in the four-horse chariot race in the 119th Olympics, in 304 BCE.
· Antigonos won in the Stadion race, in the 122nd Olympics, in 292 BCE and in the 123rd Olympics in 288 BCE.
· Seleucos won in the field-sports competition in the 128th Olympics in 268 BCE.
· During the 128th Olympics, in 268 BCE and in the 129th Olympics, in 264 BCE, a woman from Macedonia won the competition. Pausanias mentions that: “…it is said that the race of the two-colt chariot was won by a woman, named Velestihi from the seashores of Macedonia”.

Ανώνυμος είπε...

Ε ΑΦΟΥ ΤΟ ΛΕΣ ΕΣΥ ΟΤΙ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ

Η ΕΚΔΟΧΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΤΑΜΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΗ

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΡΧΑΙΟΣ Η ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥΘΕΝΑ



PHILIP
From the Greek name Φίλιππος (Philippos) which means "friend of horses", composed of the elements φίλος (philos) "friend" and ίππος (hippos) "horse". This was the name of five kings of Macedon, including Philip II the father of Alexander the Great. The name appears in the New Testament belonging to two people who are regarded as saints. First, one of the twelve apostles, and second, an early figure in the Christian church known as Philip the Deacon.

ALEXANDER
Latinized form of the Greek name Αλέξανδρος (Alexandros), which meant "defending men" from Greek αλεξω (alexo) "to defend, help" and ανήρ (aner) "man" (genitive ανδρός). In Greek mythology this was another name of the hero Paris, and it also belongs to several characters in the New Testament. However, the most famous bearer was Alexander the Great, King of Macedon. In the 4th century BC he built a huge empire out of Greece, Egypt, Persia, and parts of India. Due to his fame, and later medieval tales involving him, use of his name spread throughout Europe.


AMYNTAS
Derived from Greek αμύντωρ (amyntor) meaning "defender". This was the name of several kings of Macedon.


ANTIGONUS
From the Greek Αντίγονος (Antigonos) which meant "against the ancestor", from αντί (anti) "against" and γονεύς (goneus) "ancestor". This was the name of one of Alexander the Great's generals. After Alexander died, he took control of most of Asia Minor.


ARCHELAUS
Latinized form of the Greek name Αρχέλαος (Archelaos), which meant "master of the people" from άρχος (archos) "master" and λαος (laos) "people". This was the name of a son of Herod the Great. He ruled over Judea, Samaria and Idumea.

. ALKETAS m Ancient Greek (ALCAEUS Latinized)
Pronounced: al-SEE-us
Derived from Greek alke meaning ‘strength’. This was the name of a 7th-century BC lyric poet from the island of Lesbos.


ARISTOTLE
From the Greek name Αριστοτέλης (Aristoteles) which meant "the best purpose", derived from άριστος (aristos) "best" and τέλος (telos) "purpose, aim". This was the name of a Greek philosopher of the 4th century BC who made lasting contributions to Western thought, including the fields of logic, metaphysics, ethics and biology.

KARANOS m Ancient Greek (CARANUS Latinized)
Derived from the archaic Greek word ‘koiranos’ or ‘karanon”, meaning ‘ruler’, ‘leader’ or ‘king’. Both words stem from the same archaic Doric root ‘kara’ meaning head, hence leader, royal master. The word ‘koiranos’ already had the meaning of ruler or king in Homer. Karanos is the name of the founder of the Argead dynasty of the Kings of Macedon


KLEITOS
Means "splendid, famous" in Greek. This was the name of one of Alexander the Great's generals.

THESSALONIKI f Ancient Greek
Means ‘victory over the Thessalians’, from the name of the region of Thessaly and niki, meaning ‘victory’. Name of Alexander the Great’s step sister and of the city of Thessaloniki which was named after her in 315 BC.

CLEOPATRA
From the Greek name Κλεοπάτρα (Kleopatra) which meant "glory of the father", derived from κλέος (kleos) "glory" combined with πατρός (patros) "of the father". This was the name of queens of Egypt from the Ptolemaic royal family, including Cleopatra VII, the mistress of both Julius Caesar and Mark Antony.

. THETIMA f Ancient Greek
A name from Pella Katadesmos. It has the meaning “she who honors the gods”

http://www.behindthename.com/glossary/view/ancient_greek_names

Ανώνυμος είπε...

το βιβλίο "το πιστεύω" του Χίτλερ είναι απαγορευμένο σε όλη τη δημοκρατική Ευρώπη, με πρώτη τη Γερμανία..

εξαίρεση η σημερινή Ελλάδα , η αυτοπροσδιοριζόμενη κοιτίδα της Δημοκρατίας...

εκ παραδρομής ανεγράφη ο Γερμανός Φέσμερ ως Αμερικανός

αυτό δεν αλλάζει την σημασία του μεγάλου έργου του

το οποίο ουδεμία σχέση έχει με ναζιστικές απόψεις που ευδοκιμούν στην Ελλάδα και ισχυρίζονται ότι το DNA του Περικλή είναι ίδιο με αυτό του Πλεύρη...!!!

αλλά δεν είναι το ίδιο με του Αχμετ στη Τουρκία ή του Μαρτσέλ στην Αλβανία, όπως και είναι....

φυσικά και το τεράστιο έργο του Γερμανού ειδικού Φαλμεράυερ δεν έχει μεταφρασθεί...

στο οποίο βασίσθηκαν όλοι οι έντιμοι σύγχρονοι εθνολόγοι , γλωσσολόγοι και κοινωνικοί ανθρωπολόγοι..

για τους οποίους οι σύγχρονοι κάτοικοι της Αθήνας ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση βιολογική αλλά ακόμα και πολιτιστική δεν έχουν με τους αρχαίους κατοίκους της..

διαπιστώνοντας παράλληλα ότι τα οικογενειακά πολιτιστικά στοιχεία τους είναι ΚΟΙΝΑ με αυτά των σημερινών Τούρκων, Αλβανών, Μακεδόνων , Βλάχων....

υ.γ
ο χίτλερ βασίσθηκε στους γερμανούς ρομαντικούς εθνικιστές του 19 αιώνα

οι οποίοι ήθελαν να βλέπουν στους κάτοικους της Ελλάδος κατά τον 19 αιώνα , βιολογικούς απόγονους των κατοίκων της 2.500 χρόνια πριν..

φορώντας περικεφαλαία στον Κολοκοτρώνη , ο οποίος στην μετέπειτα Δίκη του , ζήτησε μεταφραστή από την μητρική του αλβανική στην ακατάληπτη καθαρεύουσα του Δικαστηρίου....

με αυτούς τους αντιδραστικούς κύκλους ήλθε σε αντιπαράθεση ο Φαλμεράυερ τότε τον 19 αιώνα...

ο οποίος παρέθεσε μόνο μικρό μέρος της ορατής και ζωντανής ΜΗ ελληνικής μακρο-τοπωνυμικής πραγματικότητας του Μωριά..

χωρίς να καταγράψει την ακόμη πλουσιότερη μικρο-τοπωνυμική των μακεδονικών ονομασιών των βουνών, λαγκαδιών, πεδιάδων, ποταμών, ρυακιών, λιμνών, σπηλαίων, κ.λ.π

μόνο όταν αποδεχθούμε την ΑΛΗΘΕΙΑ και την πραγματικότητα που μας περιβάλλει , υπάρχει πιθανότητα να εξέλθουμε από την σημερινή Χρεοκοπία, επακόλουθη της κυρίαρχης ψευδούς εθνικιστικής ιδεολογίας

Ανώνυμος είπε...

8:19 Μιλάς βλέπω με ατράνταχτες αποδείξεις (φαλμεράυερ), μήπως να διάβαζες και κανένα άλλο βιβλίο? Μήπως πρέπει να σου πει κάποιος και πώς ήταν η Δημοκρατία στην Αρχαία Ελλάδα και ότι δεν είχε καμιά σχέση με την λέξη που χρησιμοποιούμε σήμερα? Και τέλος αλίμονο αν για να εξέλθουμε από την οικονομική δυσπραγία μας, πρέπει να γίνουμε Εφιάλτες!

Ανώνυμος είπε...

Eπειδη φαινεται οτι εχεις ειδικοτητα στη παραπληροφορηση σε πληροφορω οτι ο οιποιοσδηποτε οε οποιοδηποτε μερος του κοσμου μπορει να προμηθευτει το βιβλιο του χιτλερ μεσω του διαδικτυου
απο τα Amazon books com καθως και απο την εκδοτικη Βαrnes&Noble

http://www.amazon.com/Mein-Kampf-Adolf-Hitler/dp/0395925037

http://www.barnesandnoble.com/s/Mein-Kampf?keyword=Mein+Kampf&store=allproducts

kαι επ[ειδη γραφεις οτι ναναι διαβασε τι συμβαινει στην Ευρωπη κ στον υπολοιπο κοσμο με το συγκεκριμενο βιβλιο

The government of Bavaria, in agreement with the federal government of Germany, refuses to allow any copying or printing of the book in Germany, and opposes it also in other countries but with less success. Owning and buying the book is legal

Sweden: it has been reprinted several times since 1945; in 1970, 1992, 2002 and 2010. In 1992 the Government of Bavaria tried to stop the publication of the book, and the case went to the Supreme Court of Sweden which ruled in favour of the publisher, stating that the book is protected by copyright

Turkey: It was widely available and growing in popularity, even to the point where it became a bestseller, selling up to 100,000 copies in just two months in 2005

India: It is considered to be a 'bible of nationalism' and has been a best-seller.[22]The figure of 100,000 copies should not be relied upon, as pirated books(sold virtually everywhere, including traffic junctions during red-light stop, traffic jams etc) enjoy immense popularity and sales.

France Available and legal, but a front note is compulsory

United States: can be found at almost any community library and can be bought, sold and traded in bookshops.

In Australia, the book is legal to buy and trade, and available in most libraries as a historical text

In Bolivia the book sales rose in high numbers after the pass of the law against racism 2010

A Japanese version of Mein Kampf (わが闘争 waga tōsō?) in manga form is produced by East Press, as part of its Manga de Dokuha (Read it via manga) series.

In the Netherlands, selling the book, even in the case of an old copy, may be illegal as "promoting hatred," but possession and lending is not.

In 1999, the Simon Wiesenthal Center documented that major Internet booksellers like amazon.com and barnesandnoble.com sell Mein Kampf to Germany. After a public outcry, both companies agreed to stop those sales. The book is currently available through both companies.

In Austria, the possession and/or trading of Mein Kampf is illegal.

Republication in Germany after 2015

On February 3, 2010, the Institute of Contemporary History (IfZ) in Munich announced plans to republish an annotated version of the text, for educational purposes in schools and universities, in 2015, when the copyright currently held by the Bavarian state government expires (2016). This would then be the book's first publication in Germany since 1945

http://en.wikipedia.org/wiki/Mein_Kampf


Και οπως θα δεις στο συνδεσμο απο κατω ειναι διαθεσιμο και στην πατριδα σου σε εκδοση του 2005, που κατα τα λεγομενα σου δεν θα πρπει να ανηκει στην Δημοκρατικη Ευρωπη αφου επιτρεπει την κυκλογορια του

Mojata_borba.jpg‎ (176 × 283 пиксели, големина: 33 КБ, MIME-тип: image/jpeg)


Корица на македонското издание на Мојата борба од Адолф Хитлер

Преведувач: Елена Николова

ТНИД „Ѓурѓа“ - Скопје, 2005

590 стр.


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/mk/4/45/Mojata_borba.jpg

http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%BE%D1%98%D0%B0%D1%82%D0%B0_%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B1%D0%B0

Τα ιδια ελεγες και για το βιβλιο του Φαλμεραυερ το οποιο κυκλοφορει ελευθερα στην χωρα μας.

Δεν χανεις ευκαιρια με το νοσηρο ανθελληνισμο σου να συκοφαντεις ουιδηποτε Ελληνικο

Ειδες ομως για μια ακομη φορα πως τα ψεμματα σου εχουν κοντα ποδια?

Ανώνυμος είπε...

1:45,
Δεν τα λέω εγώ έτσι για τον Ηρόδοτο. Κάνε το κόπο να με παρακολουθήσεις.

Makedon (mythology) wikipedia
Name
Classical form

...,but whether Makedon or Makednos is the original spelling it presumably cannot be proven. Moreover, the suffix -dnos, either as the "Dorian Makednon ethnos" of Herodotus or Makednos, a rare poetic epithet denoting tall, seems not to be attested in epigraphy, or used by Macedonians themslves.

Etymology

...indoeuropean root
mak-, meh2K, meaning 'long' or 'slender'

RSP Beekes claims that the morphological analysis make-(root)+ -dnos(suffix) is impossible in an indoeuropean word and this is more likely that the word has a pre-Greek origin.

Αν όμως, make- = prefix και -dnos = root, τότε έχουμε LONG RIVER.

Όσο για το river:

Danube wikipedia

It is one of a number of river names derived from a Proto-indoeuropean language word *danu, apparently a term for river (...)

O μεγάλος ποταμός είναι ο Αλιάκμονας, πρώτη εστία των ιστορικών Μακεδόνων.

Δεν μου φαίνεται πιο χαζό από τι λένε εκ του πονηρού διάσημοι σύγχρονοι νεοέλληνες "γλωσσολόγοι" και επιστήμονες για την σλαβοφωνία της Μακεδονίας (μπαρούφες του στιλ αργκατ=εργάτης, άρα οι Μακεδόνες είναι άγλωσσοι).

Και μην το ξεχνάμε επίσης, the Macedonians are absent in Homer's catalogue of ships... Μη μου πεις ότι πήγαν incognito και με τα πόδια στην Τροία.
Φυσικά και ελληνοφώνησαν πολλοί αργότερα, μην κουράζεσαι με τα αποσπάσματα που κατεβάζεις. Αλλά αν βγάλουμε Ηρόδοτο και Όμηρο από τις πηγές, παραδέξου οτι δεν μένει και τίποτα σπουδαίο σχετικά με τη καταγωγή τον πρώτων Μακεδόνων...

Ανώνυμος είπε...

Τι διαολο, εγραψε πολλα βιβλια ο Χιτλερ; Το "ο αγων μου" δεν έγραψε; Τελοσπαντων. Στη Γερμανία το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί και δυστυχώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι το αγοραζουν τώρα με την κρίση. Το ίδιο και στην Ολλανδία, απ' οτι εχω δει τουλάχιστον. Εκτός κι αν όλα τα βιβλιοπωλεία που μπήκα ήταν παράνομα. Είπα κι εγώ, γιατι ήταν τόσο φτηνα τα βιβλια της γερμανικής γλώσσας!!!
Όποτε πάμε να γραψουμε τη μπουρδα μας σε καποιο μπλογκ ελεγχουμε τις πληροφοριες μας... Εδω δεν ξερεις τον τιτλο του βιβλίου ν αποστηθισεις, η απαγορευση του σε μαρανε. Όταν λέω εγώ ότι η αμορφωσιά μερικών σχολιαστων αυτου του μπλογκ παει συννεφο, ο μπελο κοβει τα σχολια. Λες και δε βγαζει ματι από μόνο του.

Ανώνυμος είπε...

"Το δεύτερο συμπέρασμα που περιλαμβάνεται στην παράγραφο 103 λέει ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να απαγορεύει τη χώρα μας, την Μακεδονία, να καταστεί μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το συνταγματικό της όνομα (προφανως ήθελε να πει διεθνες), διότι είναι αντίθετο με το δεύτερο εδάφιο του άρθρου 11, όπως θεωρούν οι δικαστές."

"103. In view of the preceding analysis, the Court concludes that the Applicant’s intention to refer to itself in an international organization by its constitutional name did not mean that it was “to be referred to” in such organization “differently than in” paragraph 2 of resolution 817. Accordingly, the exception set forth in the second clause of Article 11, paragraph 1, of the Interim Accord did not entitle the Respondent to object to the Applicant’s admission to NATO."

"Βάσει της προηγούμενου σκεπτικού, το δικαστήριο καταλήγει στο ότι η εμμονή της ενάγουσας χώρας ν αναφέρεται στους διεθνείς οργανισμούς με τη συνταγματική της ονομασία, δεν αποδεικνυει ότι "επρόκειτο ν αναφέρεται" σε έναν τέτοιον οργανισμό με ονομασία άλλη από αυτη της παρ 2 του ψηφίσματος 817 (δηλ πγδμ). Άρα, η ένσταση που έχει τεθεί στο εδάφιο 2 της παρ. 1 του Α11 της ενδιάμεσης συμφωνίας (αν η πγδμ χρησιμοποιησει το συνταγματικο της όνομα, η Ελλαδα μπορει ν ασκησει βετο) δεν δικαιολογεί την εναγόμενη να προβάλει ενστασεις στην αίτηση της ενάγουσας για είσοδο στο ΝΑΤΟ"

Με άλλα λόγια: Είπε η Ελλάδα: Εγώ μπορώ να ασκήσω βέτο, αν η πγδμ αναφέρεται με το συνταγματικό της όνομα. Και αφού το έχει κάνει τόσες φορές, παρα το ότι στα χαρτια δήλωσε άλλο όνομα, ποιος μου εγγυάται εμένα ότι δεν θα το ξανακάνει;
Και απάντησε το δικαστήριο: Μόνο το γεγονός ότι το έκανε στο παρελθόν, δεν μπορεί να αποδείξει στα σίγουρα ότι θα το κάνει και στο μέλλον. Αρα κακως βαλατε βετο, εφοσον πηγε με το "πγδμ"

Το ίδιο σας ειπε και όταν ζητησατε να διαταξει την Ελλάδα ν απεχει απο καθε τετοια ενεργεια στο μελλον:
Σας ειπε, το γεγονος ότι το έκανε στο παρελθον, δεν μας εγγυαται ότι θα το κανει και στο μελλον.

Οπότε έκρινε μεν το παρανομο, αλλά είπε ότι εγω δεν μπορω να καταδικασω μια χωρα μονο και μονο βασει μιας υποψιας ότι θα το ξανακανει (γιατι δεν συνιστα πληρη αποδειξη)

Ουτε μια αποφαση δεν μπορουν ν αναλυσουν οι εφημεριδες που διαβαζετε.

Ανώνυμος είπε...

«Έχουμε δικαίωμα να χρησιμοποιούμε το συνταγματικό μας όνομα».

89. The Court notes that the Parties agree on the interpretation of the second clause of Article 11, paragraph 1, in one circumstance: the exception contained in the second clause permits the Respondent to object to the Applicant’s admission to an organization if the Applicant is to be referred to by the organization itself other than by the provisional designation.

"Και τα δυο μέρη συμφωνούν με την ερμηνεία του β εδαφίου της παρ 1 του Α11 σε μια τουλάχιστον περίπτωση: Ότι η ένσταση που εμπεριέχεται στο εδ β, επιτρέπει στην εναγόμενη να προβαλλει βέτο στην αίτηση της αναγουσας για είσοδο σ εναν οργανισμό, αν η εναγουσα αναφέρεται με ονομασια διαφορετική από την προσωρινή".

Δηλαδή πόσο πιο ξεκάθαρο πρέπει να γινει πια.

"Μεταξύ των πιο σημαντικών από αυτά, τα δύο συμπεράσματα περιλαμβάνονται στην παράγραφο 95 στην οποία οι δικαστές δίνουν το δικαίωμα στη χώρα να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τη συνταγματική ονομασία της σε οποιαδήποτε διεθνή επικοινωνία και στις σχέσεις της με την Ελλάδα."

Ναι, ρε παιδιά, λέει ότι μπορείς να κανεις την αιτηση με οποιο ονομα γουσταρεις, όπως όλες οι χώρες. Αλλά αν η Ελλάδα γουστάρει μετά να σου βαλει βετο, επειδη δεν χρησιμοποιησες το προσωρινο όνομα, εχει καθε δικαιωμα να το κανει. Και αλλωστε ομολογησατε και οι ίδιοι στο δικαστηριο.
Και η Ελλάδα είπε στη συνέχεια ότι δεν πρέπει να κοιτάμε το όνομα που γράφουν τα χαρτια, αλλά την ουσία, δηλαδη το όνομα που χρησιμοποιει η πγδμ προφορικα σε επίσημες παρόλα αυτα ομιλίες σε διεθνεις οργανισμους. Και είπε το δικαστηριο (κακως κατα τη γνωμη μου), ότι δεν δικαιολογείται η Ελλάδα να προβαλλει βετο μονο και μονο επειδη εχει μια υποψία (suspicion) οτι η πγδμ θα χρησιμοποιησει άλλο όνομα. Και λέω κακώς, γιατί δεν ήταν απλά υποψία, αλλά μια εγγιζουσα τη βεβαιότητα σοβαρη ενδειξη, λόγω της επαναλαμβανομενης συμπεριφορας της στο παρελθον. Τώρα πού ακριβώς τα είδε αυτά η εφημερίδα, ας μας πει κι σε εμάς τους αδαεις.

Ανώνυμος είπε...

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

Ο Μπουτάρης θα φτιάξει τζαμί στη Θεσσαλονίκη


Ο Μπουτάρης που επισκέφθηκε το Δημαρχείο της Σμύρνης δήλωσε ότι θα ανεγείρει Μουσουλμανικό Τέμενος στη Θεσσαλονίκη

Σμύρνη- Τουρκία.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε ότι στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται χιλιάδες μουσουλμάνοι και ότι έχει αρχίσει να εργάζεται για την ανοικοδόμηση ενός Τζαμιού.

Σύμφωνα με έγγραφη δήλωση του Μητροπολιτικού Δήμου Σμύρνης, ο Μπουτάρης επισκέφθηκε με συνοδεία της ελληνικής αντιπροσωπείας το Δήμαρχο Σμύρνης Αζίζ Κοτσάογλου/ Aziz Kocaoğlu.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, στα πλαίσια των αδελφικών σχέσεων μεταξύ της Σμύρνης και της Θεσσαλονίκης, έχει αρχίσει μια πρωτοβουλία , η οποία αποφασίστηκε από κοινού να ολοκληρωθεί.

Ο Δήμαρχος Σμύρνης Aziz Kocaoğlu εξέφρασε τη χαρά του καλωσορίζοντας τον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, σε μια σχέση η οποία άρχισε από το 2004 με τη « αδελφή Πόλη Θεσσαλονίκη» που διακόπηκε, για πολιτικούς λόγους, αλλά μετά την πρωτοβουλία του Μπουτάρη εκφράζεται η ελπίδα αναγέννησής -ανανέωσής της.

Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη άποψη, για βάσεις μιας κοινής συμφωνίας, των αδελφών πόλεων, και ο Kocaoğlu εξέφρασε τη άποψη να γίνει αυτό το συντομότερο δυνατό.

Ο Κοτσάογλου τόνισε, ακόμη, ότι οι νέες σχέσεις μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Σμύρνης θα έχουν αντίκτυπο όχι μόνον στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις αλλά και στις βαλκανικές, και θα υπάρξουν θετικές επιπτώσεις και στις σχέσεις μεταξύ των πόλεων της Μεσογείου Θάλασσας.

Ο Μπουτάρης επισκέφθηκε συνοικίες της Σμύρνης που τις παρομοίασε με το Κορδελιό της Θεσσαλονίκης και εξέφρασε την άποψή ότι είναι ‘αδελφές πόλεις’, ανταποκρινόμενος στη θετική πρόταση του Κοτσάογλου.

Τζαμί στη Θεσσαλονίκη

Ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης όπως και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών (της Τουρκίας) Ισμαήλ Τζέμ με τον τότε υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, ξεκίνησαν μια προσέγγιση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας για να δημιουργηθούν γέφυρες μεταξύ των δύο πόλεων , πιστεύοντας στη βελτίωση των σχέσεων τους.

Τούρκοι και οι Έλληνες είναι αδελφοί λαοί σύμφωνα με τον Μπουτάρη και θα πρέπει οι σχέσεις τους να αναπτυχθούν σε όλους τους τομείς μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Γιάννης Μπουτάρης τόνισε ότι στη Θεσσαλονίκη επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, έζησαν επί πολλά χρόνια οι Τούρκοι , οι Εβραίοι και οι Έλληνες μαζί, και αυτό πρέπει να γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης επεσήμανε την ύπαρξη ενός γκέτου μουσουλμανικού πληθυσμού, περίπου 5.000 μουσουλμάνων που ζουν στη Θεσσαλονίκη και οι οποίοι δεν έχουν τζαμί. Λαμβάνοντας, δε, τις ανάγκες τους έχουν αρχίσει προσπάθειες ανέγερσης ενός τζαμιού στη Θεσσαλονίκη.

Για την καλύτερη κατανόηση των καλών σχέσεων , ο Μπουτάρης, τόνισε την ανάγκη της ενίσχυσης των δεσμών μεταξύ των δύο πόλεων και πρότεινε εκδρομές παιδιών μαθητών γυμνασίων με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης προς τη Σμύρνη.


Πηγή: Dünya Bülteni

Ανώνυμος είπε...

12.53
To πληρες κειμενο εχει ως εξης
Etymology

The tribal name of the Macedonians is commonly explained as having originally meant 'the tall ones' or 'highlanders' in GREEK.[20] It is traditionally derived from the Indo-European root *mak-,*meh2k,[21][22] meaning 'long' or 'slender', cognate with poetic GREEK makednos or mêkedanos[23] "long, tall," Doric makos , Attic mêkos length,[24] Makistos mythological eponymous of a town in Elis and epithet of Heracles, Avestan masah 'length', Latin macer 'meagre' Hittite mak-l-ant 'thin'. Vittore Pisani constructed a Macedonian word kedôn, out of the Greek chthon, 'earth' and proposed also a meaning of high land. R.S.P. Beekes claims that the morphological analysis make- (root) + -dnos (suffix) is impossible in an Indo-European word and that it is more likely that the word has a Pre-Greek origin
Εσυ ομως αναρτησες αποσπασματικα το κομματι που σε συμφερει

Το ετυμολογικο δεν τον δινουν Ελληνες γλωσσολογοι οπως εγραψες αλλα το ετymonline.com Douglaw Harper του Ohio University's που ειναι διεθνως καταξιωμενο και τη ιδια ετυμολογια θα βρεις παντου.

Macedonia c. 1300, Macedone, from L. Macedonius "Macedonian," from Greek. Makedones, lit. "highlanders" or "the tall ones," related to makednos "long, tall," makros "long, large" (see macro-). Related: Macedonian

Τι σχεση εχουν οι Αρχαιοι Μακεδονες με τον Δουναβη μονο εσυ μπορεις να το συνδεσεις


Η λέξη μακεδνός υπάρχει στον Όμηρο: (Οδύσσεια, η 106: οια τε φύλλα Μακεδνής αιγείροιο = όπως τα φύλλα επί μήκους λεύκας) και σημαίνει ψηλός, μακρύς, λυγερός

και ο Πλουταρχος


… ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ



Για την καταγωγή του Αλέξανδρου –το πλέον επίμαχο από τα ζητήματα του ονοματολογικού- ο Πλούταρχος δίνει ξεκάθαρη απάντηση: Aπόγονος του μυθικού Ηρακλή μέσω του Κάρανου[14], από το μέρος του πατέρα και του Αιακού, μέσω του Νεοπτόλεμου από εκείνο της μητέρας του

Και ο Ηροδοτος
Ο Ηρόδοτος προσδιορίζει σαφώς τη συνάφεια Μακεδόνων και Δωριέων λέγοντας ότι οι Λακεδαιμόνιοι, οι Κορίνθιοι, οι Σικυώνιοι, οι Τροιζήνιοι και οι Επιδαύριοι στρατεύονταν, ‘’Εόντες ούτοι πλήν Ερμιονέων Δωρικόν τε και Μακεδνόν έθνος, εξ Ερινεού τε και Πίνδου και της Δρυοπίδος ύστατα ορμηθέντες’’. (Η΄ 43).

Οποτε τα περι Δουναβη ειναι παραμυθια δικα σου

Σε αυτο που εχεις δικιο ειναι οτι οι Μακεδονες ουτε ινγογκνιτο ουτε με τα ποδια στην Τροια πηγαν ουτε και υπαρχουν τα πλοια τους στον καταλογο των Ελληνικων πλοιων

Απολυτα τεκμηριωμενο επιχειρημα και απορω που δεν το ανεφερε ποτε κανεις πριν απο σενα

Αναρωτηθηκες Γιατι?

Ο Τρωικος Πολεμος ειχε διαρκεια απο το 1194-1184 πχ(13ος αιωνας)

http://www.timelineindex.com/content/view/825

Το πρωτο Βασιλειο των Μακεδονων ιδρυθηκε απο τον Καρανο το 808πχ(9ος αιωνας)




http://en.wikipedia.org/wiki/Argead_dynasty

Εξηγησε μας τωρα εσυ πως θα ηταν δυνατον να συμμετασχουν οι Μακεδονες στον Τρωικο Πολεμο 400 χρονια πριν την ιδρυση του 1ου Μακεδονικου Βασιλειου

Μα τοσο πολυ αμορφωσια?

ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ?

Ανώνυμος είπε...

μήπως ξέρει κανείς ομοεθνής του Καράογλου , βουλευτή Θεσσαλονίκης , αν αυτός έχει συγγένεια με τον Δήμαρχο Σμύρνης Κοτσάογλου.?

ο ένας Τούρκος δίχως μουστάκι και ο άλλος Τούρκους με μουστάκι..

η Ενδιάμεση είναι πολιτική συμφωνία, σε βάρος της Μακεδονίας, η οποία αποκλίνει από το διεθνές δίκαιο του ΟΗΕ το οποίο εγγυάται το αποκλειστικό δικαίωμα επιλογής της ονομασίας ενός κράτους ΜΟΝΟ στους πολίτες του..

Ο αρχαιοφιλέλληνας Φαλμεράυερ έγραψε πολλά βιβλία για την Ελλάδα, τα οποία εκτός από ένα , το οποίο μεταφράσθηκε μετά από 170 χρόνια..!! , τα υπόλοιπα παραμένουν αμετάφραστα...
γιατί άραγε..???

δυστυχώς δεν μπορούσε να έχει το μετέπειτα αποδεικτικό υλικό , σύμφωνα με το οποίο οι Μακεδόνες της Ελλάδος που υπηρετούσαν την στρατιωτική τους θητεία την χρονική περίοδο 1912-1925 , στον Μωριά ανέφεραν κατά την επιστροφή τους στις μακεδονικές οικογένειες τους , ότι επικοινωνούσαν με γηγενείς ηλικιωμένους στη Πελοπόννησο , στην μακεδονική γλώσσα....!!!!

καθώς και τα εκατοντάδες χιλιάδες μικροτοπωνύμια , καλά κρυμμένα στην γεωγραφική υπηρεσία στρατού...

ανθέλληνες είναι όλοι όσοι οδήγησαν την χώρα μας σε χρεοκοπία....

με τις φιλοναζιστικές ιδέες και τον θαυμασμό τους στο βιβλίο του Χίτλερ " ο Αγών"...

με την ανυπόκριτη χαρά τους για την αυξημένη κυκλοφορία λόγω κρίσης..

δυστυχώς ο πακτωλός των χρημάτων της ΕΕ ενίσχυσε την εθνικιστική τους παράνοια...

οι οποίοι με την αρχαία Ελλάδα την μόνη σχέση που έχουν είναι να κακοποιούν τον λαμπρό πολιτισμό της, με τις μπουρδολογίες τους και την αξεπέραστη λαμογιά τους...

η πολιτική πατρίδα των Μακεδόνων της Ελλάδας είναι η Ελλάδα , στην οποία καταβάλλουν τους νόμιμους φόρους τους και όχι το γειτονικό μακεδονικό κράτος..

χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποδέχονται αυτό το εθνικιστικό τερατούργημα των ξένων δυνάμεων ιδιαίτερα των ρομαντικών εθνικιστών της Γερμανίας...

Ανώνυμος είπε...

7:03,
ξαναδιάβασε αυτά που μόλις ο ίδιος έστειλες. Καλό βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

«There are those who believe that the name “Macedonia” was first spoken by the child warriors who longed to return home during the tribal wars. What they affectionately called “Makedon” was not their kingdom but their wish to return to “mother’s home”.
“Make” (mother) and “don” (home) or Makedon as it came to be known to the outside world, was “mother’s home” to the children of Macedonia.
There are other stories that make reference to the meaning of the name “Makedon” but this, I believe, is the most realistic meaning.»

http://knol.google.com/k/macedonian-history-part1#

Πως αποδικνιεται ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν ψηλοί, και σε σχέση με ποιους;

Ανώνυμος είπε...

BIKIΠAIΔΕIA
H αρχαία εκκλησιαστική σλαβονική γλώσσα

Η αρχαία εκκλησιαστική σλαβονική , γνωστή ως αρχαία Βουλγάρικη ή ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ, ήταν η πρώτη λογοτεχνική σλαβική γλώσσα, που βασίστηκε στην αρχαία σλαβική διάλεκτο της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, (...)

ΝΟ COMMENTS

Ανώνυμος είπε...

Δραμινε 7,23 εχεις ατρανταχτα επιχειρηματα με πειστικες αποδειξεις καθε φορα που ποσταρεις και ασε τους να λενε αυτοι

Περνα και καμμια βολτα απο το μπλογκ του Ακριτα που εχουν βαλει τα βιντεακια σου απο το You Tube και το Twitter ναι τους πεις για το βιβλιο του Χιτλερ που ειναι απαγορευμενο σε ολο τον κοσμο εκτος απο την Ελλαδα και για την Μαυρη Αθηνα μπας και μαυρισουν απο το κακο τους

Ανώνυμος είπε...

ρε λεβεντη 8,43 μας εβαλες τα γραφομενα στο ποστ καποιου Tomce Vasilevski απο την Πγδμ να διαβασουμε?

Τι ιδιοτητα εχει αυτος?
Ιστορικος σαν τον Βοrza ειναι η "ιστορικος" σαν τον Donski?

Και επειδη επικαλειται τον Borza δες τι λεει ο Ιστορικος για την κατυαγωγη των Μακεδονων καθως και την δικη σου

Our understanding of the Macedonians' emergence into history is confounded by two events: the establishment of the Macedonians as an identifiable ethnic group, and the foundation of their ruling house. The "highlanders" or "Makedones" of the mountainous regions of western Macedonia are derived from northwest Greek stock; they were akin both to those who at an earlier time may have migrated south to become the historical "Dorians", and to other Pindus tribes who were the ancestors of the Epirotes or Molossians. "Makedonika", Regina Books, Claremont CA


There is no doubt that this tradition of a superimposed Greek house was widely believed by the Macedonians[...] There was a persistent, well attested tradition in antiquity that told of a group of Greeks from Argos -descendants of Temenus, kinsman of Heracles- who came to Macedonia and established their rule over the Makedones, unifying them and providing a royal house.

In the Shadow of Olympus: The Emergence of Macedon (1990 p. 80


There is no reason to deny the Macedonians' own traditions about their early kings and the migration of the Macedones[..] The basic story as provided by Herodotus and Thucydides, minus the interpolation of the Temenid connections, undoubtedly reflects the Macedonians' own traditions about their early history

In the Shadow of Olympus: The Emergence of Macedon (1990) p 84


Modern Slavs, both Bulgarians and Macedonians, cannot establish a link with antiquity, as the Slavs entered the Balkans centuries after the demise of the ancient Macedonian kingdom. Only the most radical Slavic factions—mostly émigrés in the United States, Canada, and Australia—even attempt to establish a connection to antiquity [...] The twentieth-century development of a Macedonian ethnicity, and its recent evolution into independent statehood following the collapse of the Yugoslav state in 1991, has followed a rocky road. In order to survive the vicissitudes of Balkan history and politics, the Macedonians, WHO HAVE HAD NO HISTORY, need one. They reside in a territory once part of a famous ancient kingdom, which has borne the Macedonian name as a region ever since and was called ”Macedonia” for nearly half a century as part of Yugoslavia

Macedonia Redux", in "The Eye Expanded: life and the arts in Greco-Roman Antiquity", ed. Frances B Tichener & Richard F. Moorton, University of California Press, 1999


During medieval and modem times, Macedonia was known as a Balkan region inhabited by ethnic Greeks, Albanians, Vlachs, Serbs, Bulgarians, Jews, and Turks.

Macedonia Redux”, Eugene N. Borza, The Eye Expanded: Life and the Arts in Greco-Roman Antiquity, Frances B. Titchener and Richard F. Moorton, Jr., editors

Read more http://history-of-macedonia.com/wordpress/2006/12/31/modern-historians-about-macedonia-eugene-borza/

http://en.wikiquote.org/wiki/Eugene_N._Borza




λέξη «μακεδνόν» είναι ομηρική και σημαίνει «λυγερός», «ψηλός», «μεγαλόσωμος», γι' αυτό και ήταν συνώνυμη του δέντρου «λεύκη» (η, (Οδ. Η,106) “Οία τε φύλλα μακεδνής αιγείροιο”.

Στο ξαναγραψανε και πιο πριν,
Εσυ μαθε πρωτα για τον Τρωικο Πολεμο και σιγα σιγα και τα υπολοιπα

Ανώνυμος είπε...

Η ιστορια της Μακεδονιας εδω
http://knol.google.com/k/timeline-of-the-history-of-macedonia-land-of-kings#

Ανώνυμος είπε...

Ποια Ιστορια της μακεδονιας?

Αντε παρε να διαβασεις πριν πεσσεις για υπνο την Ομηρου Ιλιαδα πρωτα και να μαθεις πως μετρουσαν τα ετη στην Αρχαια εποχη και μετα μαθε και για τα υπολοιπα.

Η Ιστορια ειναι στα
Αρχαια κειμενα και οχι στα ποστ της παραπληροφορησης των Σλαβων.

Ανώνυμος είπε...

Οταν θα μαθεις τον Τρωικο πολεμο μετα θα διαβασεις τα παρακατω Αρχαια Κειμενα για την καταγωγη των Αρχαιων Μακεδονων . 1,Isocrates, To Philip, 32]


”Argos is the land of your fathers, and is entitled to as much consideration at your hands as are your own ancestors…”


2,Diodorus of Sicily, 17.4.1]


“First he [Alexander] dealt with the Thessalians, reminding them of his ancient relationship to them through Heracles”

3. [Herodotus, The Histories 5.22]


“ Now that the men of this family are Hellenes, sprung from Perdiccas, as they themselves affirm, is a thing which I can declare on my own knowledge, and which I will hereafter make plainly evident. That they are so has been already adjudged by those who manage the Pan-Hellenic contest at Olympia”

4. [Herodotus, The Histories 8.43]


”Now that these descendants of Perdiccas are Hellenes, as they themselves say, I myself chance to know”

5. [Herodotus V, 22, 1, Loeb, A.D. Godley]


“The country by the sea which is now called Macedonia… Alexander, the father of Perdiccas, and his forefathers, who were originally Temenidae from Argos”


6.Pausanias, 7.8]


“Macedonia whose kings are from Argos, Your good and your bad come in the reign of Philip. One shall create lords for cities and for peoples: The other shall utterly destroy your glory Beaten down by eastern and western men.”

7.[Arrian, Anabasis.3.3.2]


And Alexander felt this drive to repeat the deeds of Perseus and Heracles, from whose two families he descended…


8,[Thucydides, Peloponnesian War.2.99]


Alexander and his ancestors, originally Temenids from Argos

9.Diodorus Siculus 17.1.5]


“Alexander’s ancestry went back to Heracles on his father’s side, while through his mother he was related to the Aeacids.”


10,
WE on the contrary shall fight for
GREECE, and our hearts will be in it.
As for our FOREIGN troops —Thracians, Paeonians, Illyrians,
Agrianes — they are the best and stoutest soldiers of Europe

Arrian (The Campaigns of Alexander) Alexander talking to the troops before the battle. Book 2-7 Penguin Classics. Page 112. Translation by Aubrey De Seliucourt.

Ανώνυμος είπε...

@12:35
«Και όσοι Έλληνες με Έλληνες θα πολεμήσουν όχι υπέρ αυτών, αλλά οι μεν με τον Δαρρειον δια μισθον και ούτε τούτον πολύν κινδυνευοντες, οι δε άλλοι με εμάς, υπέρ της Ελλάδος εκουσίως αμυνόμενοι, και των βαρβάρων πάλιν οι Θράκες και οι Παίονες και οι Ιλλυροι και οι Αγριάνες και οι ευρωστοτατοι εις την Ευρωπην και μαχιμωτατοι και προς τα οκνηρωτατα και μαλακωτατα γενη της Ασιας θα αντιταχθουν, επι πλεον δε ο Αλεξανδρος ειναι αντιπαλος στρατηγος του Δαρειου. Τουτο μεν λοιπον ως πλεονέκτημα του αγωνος παρηρχετο, τα δε αθλα του πολεμου επεδεικνυεν εις αυτους οτι μεγαλα θα ειναι.»

Από το βιβλίο «Αρριανου Αναβασις Αλεξανδρου» μεταφρασις κατα λεξιν υπο Λαζαρου Γαζεπη.
Η πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας και οι λάθος ερμηνείες απο τους Έλληνες, έχουν μολύνει την Υφήλιο. Χρέος όλων των Μακεδόνων είναι να αποκαταστήσουν την αλήθεια, γιατί η επιστήμη της Ιστορίας δεν πρέπει να χρησιμεύει σε πολιτικές σκοπιμότητες.

Ανώνυμος είπε...

11.00
Κανε μια δευτερη προσεκτικη αναγνωση στο κειμενο του Αρριανου που δημοσιευεσες και αν διαθετεις ελαχιστο μυαλο θα διαπιστωσεις οτι και Ελληνες και Ελλαδα υπηρχε, δλδ το αντιθετο ακριβως απο αυτα που λεει η προπαγανδα σας.

Ειδες τελικα γιατι σου λενε ολοι να διαβαζεις τα Αρχαια κειμενα?

Ειναι και η πιο αποτελεσματικη μεθοδος για το ξεσκεπασμα των ψευδο-ιστορικων σας που γραφουν οτι δεν υπηρξαν Ελληνες και Ελλαδα οπως και για την καταγωγη των Μακεδονων.

Ευγε για την δημοσιευση σου αλλα θα πρεπει να μαθεις πρωτα τον Τρωικο Πολεμο και αν πηγαν "Ιγκοκνιτο" οι Μακεδονες στην Τροια οπως ειχες αναφερει πρωτυτερα

Ανώνυμος είπε...

Λάζαρος Γαζέπης

πλούσιος Μακεδόνας από το Βόντεν/Έδεσσα.

κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας διαχώρισε τους αρχαίους Μακεδόνες από τους αρχαίους Έλληνες

εξαιτίας αυτής της στάσης υπέστη διώξεις , με αφαίρεση της ελληνικής ιθαγένειας

αναγκάστηκε να φύγει στην Ιταλία, όπου σπούδασε και έζησε.

έγραψε ένα βιβλίο σχετικό με την Αρριανού Ανάβαση Αλέξανδρου.

για το οποίο υπάρχει παράκληση να ανέβει στο διαδίκτυο δια μέσω των μακεδονικών μπλόγκς με την μορφή του scripts, αφού πλην των άλλων είναι εκτός κυκλοφορίας.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ (1798-1857 )

ο συγγραφέας του εθνικού ύμνου της Ελλάδος

γυιός του Νικόλαου Σολωμού , πολύ πλούσιου ΕΒΡΑΙΟΥ,από γνωστή μεγαλοκτηματική εβραϊκή οικογένεια που μετοίκησε στην Ζάκυνθο , από την Κρήτη.

ο ίδιος ο ποιητής στην διαθήκη του υπογράφει ως Salamon, με χρήση του λατινικού αλφάβητου.

αντίθετα η μητέρα του , ονομάζονταν Αγγελική Νίκλη και ήταν φτωχή Μακεδόνισσα , από το χωριό Νίκλη της Μάνης ( μάνι=μουριά στην αλβανική γλώσσα )

το ονοματεπώνυμο της είναι συχνό στη Μακεδονία και υφίσταται μέχρι σήμερα

έτσι εξηγείται πώς οι μονόγλωσσοι/μακεδονόγλωσσοι αγράμματοι στρατιώτες του ελληνικού στρατού από την νότια Μακεδονία στον Μωριά ( μόρε-θάλασσα )/Πελλοπόνησο,την δεκαπενταετία 1912-1927 επικοινωνούσαν με τους αγράμματους γηγενείς επίσης μονόγλωσσους παππούδες στην Πελοπόννησο , αφού μιλούσαν την ίδια γλώσσα , την μακεδονική..

Ανώνυμος είπε...

Έθαψε ακόμα τους αρχηγούς των Περσών και τους έλληνες μισθοφόρους, που πολέμησαν στο πλευρό των βαρβάρων. Όσους απ’ αυτούς έπιασε αιχμαλώτους τους έστειλε αλυσοδεμένους στη Μακεδονία σε καταναγκαστικά έργα, γιατί όντας Έλληνες και παραβιάζοντας τις κοινές αποφάσεις των Ελλήνων πολέμησαν στο πλευρό των βαρβάρων. Ακόμη, έστειλε στην Αθήνα τριακόσιες περσικές πανοπλίες ως αφιέρωμα στην Ακρόπολη] Διέταξε μάλιστα να γραφεί το παρακάτω επίγραμμα:

"Αλέξανδρος Φιλίππου και οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων από των Βαρβάρων των την Ασίαν κατοικούντων»

Αρριανός Α΄ 16, 7

(μετάφραση: Ο Αλέξανδρος, γιός του Φιλίππου με όλους τους Έλληνες εκτός των Λακεδαιμονίων (νίκησαν) τους βαρβάρους που κατοικούν στην Ασία

ξυδι, ξυδακι

Ανώνυμος είπε...

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

Ο Robin O'Neil συνιστά στη Μακεδονία να κάνει νέο αίτημα στο ΝΑΤΟ

Σε δήλωσή του, που παρουσιάστηκε στο κανάλι MTV, ο Robin O'Neil χαιρετίζει την ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, που δεσμεύει την Ελλάδα και επιτρέπει στη Μακεδονία την ένταξή της , στους διεθνούς οργανισμούς.


Ο O'Neil είπε ότι η απόφαση της Χάγης δεν αφορά αυτό καθ’ εαυτό, το ΝΑΤΟ , αλλά απευθύνεται σε όλες τις κυβερνήσεις των κρατών χωρών που συμμετέχουν σε αυτό.

«Είναι σαφές, για μένα, ότι η απόφαση για την εισδοχή νέων μελών, λαμβάνεται με ομοφωνία.

Εάν η Ελλάδα εξακολουθεί να μην συμμορφώνεται με την απόφαση, τα άλλα κράτη θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η Ελλάδα καταδικάστηκε, βάσει της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και ότι είναι υποχρεωμένες να μην αντιταχθούν στην ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ και επομένως πρέπει να συνηγορήσουν στην ένταξη των Σκοπίων στη Συμμαχία ακόμη και στην περίπτωση της συγκράτησης (άρνησης) της Ελλάδας», δήλωσε ο Ο’Νάιλ.

Αναφερόμενος στη νέα ελληνική κυβέρνηση θα πει:

«Επί είκοσι χρόνια τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα αποφεύγουν να επιλύσουν το ζήτημα αυτό, βάσει της τακτικής που ακολουθούν.

Η υπερκομματική νέα κυβέρνηση της Ελλάδας έχει πλέον τη δυνατότητα επίλυσης της διαφοράς μέσω των διαπραγματεύσεων, αυτών που επί είκοσι χρόνια η Ελλάδα αποφεύγει να πράξει», τονίζει ο Ο’Νάιλ.

Ο Βρετανός Robin O'Neil ήταν ο πρώτος διαμεσολαβητής της ελληνο-μακεδονικής διαφοράς.

Ο O'Neil τονίζει ότι η Μακεδονική πλευρά οφείλει να συνεχίσει να ζητάει διαπραγματεύσεις καθ’ ον χρόνο η νέα ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την οικονομική κρίση και να διεκδικεί θετικές εξελίξεις στο πεδίο των συνομιλιών.

Πηγή: Сител

Ανώνυμος είπε...

@1:38
«Στην Ιλιάδα του Ομήρου, οι ελληνικές συμμαχικές δυνάμεις περιγράφονται με τρία διαφορετικά ονόματα: Αργείοι, Δαναοί και Αχαιοί, και όλα με την ίδια έννοια. Από τα παραπάνω ο πρώτος τύπος χρησιμοποιείται 170 τουλάχιστον φορές, ο δεύτερος 148 και ο τρίτος 598 φορές.[1].
Οι Αργείοι είναι ένας πολιτικός όρος που προέρχεται από την αρχική πρωτεύουσα των Αχαιών, το Άργος. Οι Δαναοί είναι το όνομα που αποδίδεται στη φυλή που εξουσιάζει αρχικά την Πελοπόννησο και την περιοχή κοντά στο Άργος. Αχαιοί ονομάζεται η φυλή που, ενισχυμένη από τους Αιολείς, κυριάρχησε πρώτη στα ελληνικά εδάφη, επικεντρωμένοι γύρω από την πρωτεύουσά τους, τις Μυκήνες.»

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD#.CE.94.CE.B9.CE.B1.CE.BC.CE.AC.CF.87.CE.B7_.CE.B1.CE.BD.CE.AC.CE.BC.CE.B5.CF.83.CE.B1_.CF.83.CF.84.CE.BF.CF.85.CF.82_.CF.8C.CF.81.CE.BF.CF.85.CF.82_.22.CE.88.CE.BB.CE.BB.CE.B7.CE.BD.CE.B5.CF.82.22.2C_.22.CE.A1.CF.89.CE.BC.CE.B1.CE.AF.CE.BF.CE.B9.22_.CE.BA.CE.B1.CE.B9_.22.CE.93.CF.81.CE.B1.CE.B9.CE.BA.CE.BF.CE.AF.22

Φιλική συμβουλή: ας ξεκαθαρίσουν πρώτα το μεγάλο μπέρδεμα με το όνομα τους οι ίδιοι οι «Έλληνες» και μετά ας ασχοληθούν και με το όνομα των Μακεδόνων.... που παραμενει το ιδιο και αμετάλλακτο πάνω απο 3.000 χρόνια!

Ανώνυμος είπε...

Μπελομόρε,
ενώ επίτρέπεις στο ρατσιστικό αντιμακεδονικό λόγο να εκφραστεί ελεύθερα, δεν σου άρεσε η αναφορά που έκανα σε Πακιστανούς και Αλβανούς.
Τάκα σάκαςς, τάκα νέκα μπίδε. Σάμο τί σνάισσ ζάσστσσο. Bye...

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ

ΟΥΔΕΙΣ σύγχρονος κάτοικος της Ελλάδος διαθέτει αρχαιο/ελληνική οικογενειακή πολιτιστική παράδοση, καταγωγή και ταυτότητα

αντίθετα κάθε κάτοικος της Ελλάδος διαθέτει ζωντανή ΜΗ ελληνική οικογενειακή παράδοση

όπως τουρκική,αλβανική, μακεδονική βλάχικη

Ανώνυμος είπε...

οι Μακεδόνες αποτελούσαν την σχεδόν μοναδική γηγενή πολιτιστική κοινότητα στο Σόλουν/Θεσσαλονίκη , την εποχή των εκ της μητρός Μαρίας , Μακεδόνων της πόλης ,των ιεραπόστολων Κύριλλου και Μεθόδιου, δηλαδή τον 9 μ.χ αιώνα

οι Μακεδόνες αποτελούσαν επίσης την πλειοψηφούσα εθνότητα στο Σόλουν, πριν το 1912..

ήταν φυσικά "ανύπαρκτοι" καταγραφικά

αφού όσοι Μακεδόνες Ορθόδοξοι ανήκαν στο ελληνοορθόδοξο Πατριαρχείο , καταγράφονταν ως Έλληνες

όσοι Μακεδόνες ανήκαν στη βουλγάρικη εξαρχία , ως Βούλγαροι

από την άλλη το 70% των μουσουλμάνων της πόλης , ενώ ήταν Μακεδόνες, με μακεδονική οικογενειακή παράδοση, καταγράφονταν ως Τούρκοι


αλλά στην πραγματικότητα, μόνο το 30% , το οποίο αποτελούσε την οθωμανική διοίκηση ήταν πράγματι Τούρκοι...

φυσικά δεύτερη εθνότητα ήταν οι Εβραίοι , οι οποίοι έφυγαν διωγμένοι από την καθολική Ισπανία, τον 15 αιώνα..

οι γηγενείς Μακεδόνες δεν είχαν σημαντικά ανταγωνιστικές σχέσεις με τους Εβραίους , στο Σόλουν/Θεσσαλονίκη ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ωστόσο, είναι γνωστό με σιγουριά ότι οι Έλληνες έχουν σχέση με τους Σελλούς, τους ιερείς της Δωδώνης στην Ήπειρο. Ο Όμηρος περιγράφει τον Αχιλλέα να προσεύχεται στον Δωδώνιο Δία σαν τον αρχέγονο Θέο: «Βασιλέα Ζευ, φώναξε, Άρχοντα της Δωδώνης, θεέ των Πελασγών, που κατοικούν μακριά, που έχεις τη χειμωνιάτικη Δωδώνη κάτω από την εξουσία σου, όπου οι Ιερείς σου οι Σελλοί κατοικούν γύρω σου με τα πόδια τους άπλυτα και τα καταλύματά τους πάνω στο έδαφος[4].»

Ο Πτολεμαίος αποκαλεί την Ήπειρο αρχέγονη Ελλάδα[5] και ο Αριστοτέλης αναφέρει για την ίδια περιοχή ότι ένας αρχαίος κατακλυσμός ήταν πολύ άγριος «στην αρχαία Ελλάδα, μεταξύ της Δωδώνης και του Αχελώου ποταμού [...], τη γη που κατείχαν οι Σελλοί και οι Γραικοί, που αργότερα θα γίνονταν γνωστοί ως Έλληνες», (οι καλούμενοι τότε μεν Γραικοί, νυν δ' Έλληνες)[6]. Η θέση, συνεπώς, ότι οι Έλληνες ήταν μία φυλή από την Ήπειρο η οποία αργότερα μετανάστευσε προς τα νότια στην Φθία της Θεσσαλίας επαληθεύεται. Η επέκταση μιας συγκεκριμένης λατρείας του Δία στη Δωδώνη, μια τάση των Ελλήνων να σχηματίζουν ακόμη μεγαλύτερες κοινότητες και αμφικτυονίες, καθώς και η αυξανόμενη δημοτικότητα της λατρείας των Δελφών, είχε σαν αποτέλεσμα την επέκταση του ονόματος στην υπόλοιπη ελληνική χερσόνησο, αργότερα πέρα από το Αιγαίο πέλαγος, στην Μικρά Ασία και τελικά προς δυσμάς στη Σικελία και τη νότια Ιταλία, οι οποίες ήταν γνωστές με τον όρο Μεγάλη Ελλάδα.


http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD#.CE.94.CE.B9.CE.B1.CE.BC.CE.AC.CF.87.CE.B7_.CE.B1.CE.

Φιλικη συμβουλη να προβαλεις ολο το κειμενο.


Η λέξη «μακεδνόν» είναι ομηρική και σημαίνει «λυγερός», «ψηλός», «μεγαλόσωμος», γι' αυτό και ήταν συνώνυμη του δέντρου «λεύκη» (η, (Οδ. Η,106) “Οία τε φύλλα μακεδνής αιγείροιο”.


Μακεδονες δεν ειναι αυτοι που ηλθαν στην Μακεδονια τον 6ο αιωνα

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν πολλές εκδοχές για την προέλευση της ονομασίας Μάνη.

Η κυριότερη είναι εκείνη που παραπέμπει στο κτίσιμο του περίφημου κάστρου της Μαΐνης, στις αρχές του 10ου αι. Το τοπωνύμιο Μαΐνη αναφέρεται για πρώτη φορά στα 876. Στη συνέχεια η ονομασία "Μαΐνη" από αναφορά σε μια πολύ μικρή περιοχή έφτασε να αναφέρεται στην ευρύτερη περιοχή που από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας είναι γνωστή ως Μάνη. Η εκδοχή αυτή υποστηρίζεται και από την ονομασία brazzo di Maina (βραχίονας - μπράτσο της Μάνης) που είχαν καθιερώσει οι παραπλέοντες Βενετοί ναυτικοί σε χάρτες και άλλα έγγραφα της εποχής.

Άλλες θεωρίες αναφέρουν:
στη ναυτική εντολή maina=μάινα (μάζεμα) των πανιών, που ήταν αναγκασμένοι να κάνουν οι ναυτικοί, όταν ταξίδευαν στη θάλασσα του Ταινάρου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
στο θεό Μάνη, αλλιώς ο θεός Ουρανός, πατέρας του Κρόνου και παππούς του Δία.
στο επίθετο μανή (= αραιή, φαλακρή, άδενδρη) που περιγράφει την κυρίαρχη εικόνα αραιής βλάστησης με ελιές και φραγκοσυκιές.
στη λατινική λέξη manes (ψυχή), και στη συσχέτιση της περιοχής με το ψυχοπομπείο και ναό του Ποσειδώνα στο Ακροταίναρο.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%AC%CE%BD%CE%B7#.CE.9F.CE.BD.CE.BF.CE.BC.CE.B1.CF.83.CE.AF.CE.B1

(μάνι=μουριά στην αλβανική γλώσσα )!!!!!!!!


Την εκδοχη σου για τον Μωρια την αντεγραψες απο τον Φαμεραυερ.
Οι Υπολοιποι ιστορικοι εχουν αντιθετη γνωμη

Origins of the name

There is some uncertainty over the origin of the medieval name "Morea", which is first recorded only in the 10th century in the Byzantine chronicles.

Traditionally scholars thought the name originated from the word morea (μορέα), meaning morus or mulberry,[1] a tree which, though known in the region from the ancient times, gained value after the 6th century, when silkworms were smuggled from China to Byzantium. Then the mulberry began to be planted so copiously in the Peloponnesus that the plain around Thebes came to be known as Morokampos and Thebes gained renown for its silk.[2] No silk is now made at Thebes and mulberry trees are not prominent, but the Theban plain retains its name Morokampos from the mulberry trees which once gave the town its prosperity.[3]

The British Byzantinist Steven Runciman suggested that the name comes "from the likeness of its shape to that of a mulberry leaf." [4]

Jakob Philipp Fallmerayer's alternate proposal[5] that the name comes from the Slavic word more, meaning "sea"as for a long periods the region was inhabited by slavs and thracians.

1.^ μορέα = mulberry-tree, Morus nigra, (from Liddell & Scott)
2.^ H.C. Darby, "The face of Europe on the eve of the great discoveries", in The New Cambridge Modern History vol. 1, 1957:34.
3.^ W.A. Heurtley, H.C. Darby, C W. Crawley, A Short History of Greece from Early Times to 1964 1967:49.
4.^ Runciman, A Traveller's Alphabet, "Morea")


http://en.wikipedia.org/wiki/Morea


Και τι σημαινει οτι ο Σολωμος εχει εβραικη καταγωγη?7

Και ο Μαρδοχαιος Φραντζης ο ηταν Εβραικης καταγωγης αλλα και ηρωας του Ελληνικου Στρατου στον Αλβανικου Πολεμου
Το αγαλμα του υπαρχει στα Ιωαννινα.

Οσο για την μητερα του Σολωμου εισαι σκετη παραπληροφορηση οπως εκανες με την Μαυρη Αθηνα και με το βιβλιο του Χιτλερ και την απαγορευση του σε ολη την Ευρωπη εκτος απο την Ελλαδα

Εδω υπαρχουν οι πληροφοριες για την καταγωγη της και το ονομα της

""Οι Νίκλοι της Μάνης πρόγονοι της Αγγελικής Νίκλη-Σολωμού""

http://www.mani.org.gr/istor/nikloi/nikloi.htm

Ανώνυμος είπε...

Κύριο άρθρο: Ετυμολογία του ονόματος Μακεδονία

Υπάρχουν τρεις θεωρίες για την ετυμολογία του ονόματος Μακεδονία. Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, Μακεδών ήταν το όνομα του φυλάρχου της φυλής που πρωτοεγκαταστάθηκε στη δυτική, νότια και κεντρική Μακεδονία και ίδρυσε το βασίλειο της Αρχαίας Μακεδονίας. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, οι Μακεδνοί ήταν δωρική φυλή.[2] Το όνομα πιθανότατα προέρχεται από το επίθετο μακεδνός, που σημαίνει «ψηλός», το οποίο χρησιμοποιεί ο Όμηρος για ένα δένδρο λεύκας,[3] και το οποίο ο λεξικογράφος Ησύχιος της Αλεξάνδρειας καταγράφει ως δωρική λέξη που σημαίνει «μεγάλος» ή «ουράνιος»[4] Μια άλλη θεωρία υποθέτει ότι το όνομα Μακεδόνες μπορεί να σημαίνει «ορεσίβιοι».[5]. "Μάκος" στη δωρική διάλεκτο σημαίνει "μήκος" στην Ιωνική (και στα Νέα Ελληνικά

2.↑ Imber, Colin (2002). The Ottoman Empire, 1300-1650: The structure of Power. Houndmills, Basingstoke, Hampshire, UK: Palgrave Macmillan.
3.↑ Inalcik, Halil; Translation by Norman Itzkowitz και Colin Imber (1973). The Ottoman Empire: The Classical Age 1300-1600. London: Weidenfield και Nicholson.
4.↑ Pitcher, Donald Edgar (1972). An Historical Geography of the Ottoman Empire. Leiden, Netherlands: E.J.Brill.
5.↑ Miller, William (1936). The Ottoman empire και its successors. Cambridge [Eng.]: The University Press. pp. 9, 447-


http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1_(%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1)#.CE.95.CF.84.CF.85.CE.BC.CE.BF.CE.BB.CE.BF.CE.B3.CE.AF.CE.B1

Ανώνυμος είπε...

Και ο Μαρδοχαιος Φραντζης ηταν Εβραικης καταγωγης αλλα και ηρωας του Ελληνικου Στρατου στον Αλβανικου Πολεμου
Το αγαλμα του υπαρχει στα Ιωαννινα
----------------------------------------------------
άρα ήταν Εβραίος ,συνταγματάρχης του ελληνικού στρατού, όπως και ο εγγονός του , ο σημερινός ραββίνος της Θεσσαλονίκης...

είναι φυσικά ήρωας της Ελλάδος, παρότι οι Χρυσαυγίτες και λοιποί εθνικιστές διαδίδουν ότι οι Εβραίοι ήταν ριψάσπιδες της Ελλάδος...

παρομοίως και ο παππούς του πρωθυπουργού της Μακεδονίας Νίκολα Γκρουέφσκι ,στρατιώτης του ελληνικού στρτατού ο οποίος έπεσε
μαχόμενος στα ξένα αλβανικά βουνά.
για αυτό τιμητική πλάκα του ως ήρωα της Ελλάδος βρίσκεται στην μακεδονική του γενέτειρα το Κρουσσοράτι , την σημερινή Αχάδα Φλώρινας.

και για αυτό ο εγγονός του Γκρουέφσκι διακετέχεται από υψηλή αρχαιοελληνοφιλία..

όσο για την μακεδονική οικογενειακή καταγωγή της Αγγελικής Νίκλη , παραπέμπω στην http://freeinquiry.gr/ και όχι στα ατεκμηρίωτα εθνικιστικά spam του διαδικτύου

Ανώνυμος είπε...

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011
Sabine Fraser: « Η ετυμηγορία της Χάγης άνοιξε τις πόρτες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην Μακεδονία»

Η ετυμηγορία της Χάγης άνοιξε τις πόρτες στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ στην Μακεδονία, είπε η Sabine Fraser διευθύντρια του ευρωπαϊκού τομέα της International Crisis Group.

Σύμφωνα, όμως, με τη γνώμη της, καθίσταται επιτακτική ανάγκη εξεύρεσης λύσης στη διαφορά του ονόματος.

Η Fraser, μιλώντας σε εκπομπή της Deutsche Welle παραδέχτηκε ότι δεν περίμενε με τόση σαφήνεια την ετυμηγορία της Χάγης υπέρ της Μακεδονίας.


«Η απόφαση του Δικαστηρίου, αποφαίνεται σαφώς ότι η Ελλάδα παραβίασε τις υποχρεώσεις της ως προς την Μακεδονία, πραγματικά δεν περίμενα μια τέτοια σαφή απόφαση υπέρ της Μακεδονίας.

Η απόφαση αυτή ανοίγει λίγο περισσότερο την πόρτα για την είσοδο της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ», δήλωσε.

Στην παρατήρηση ότι παρά την ετυμηγορία, η ΕΕ ανέβαλε την ημερομηνία για τον καθορισμό επίσημης ημερομηνίας έναρξης των διαπραγματεύσεων με την Μακεδονία, η εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομάδας Κρίσεων, εκτίμησε ότι η ετυμηγορία, ανακοινώθηκε λίγο πριν από την συνάντηση των υπουργών εξωτερικών και ήταν δύσκολο να ανταποκριθεί, άμεσα, η ΕΕ σχετικά με την απόφαση του Δικαστηρίου.

«Προσωπικά θα έλεγα, όπως άλλωστε γράφηκε και στην έκθεση του International Crisis Group, να ανοίξει η διαδικασία συζήτησης για τα θέματα που αφορούν τη Μακεδονία.

Ακόμη και αν επίσημα δεν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, η διαδικασία ελέγχου θα μπορούσε να αρχίσει. Αυτή ήταν η σύστασή μας για την ΕΕ», είπε η Φρέιζερ.

Όσο αφορά το ΝΑΤΟ, ήταν περισσότερο αισιόδοξη.

«Ελπίζω ότι στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, η οποία έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη, θα απεμπλακεί η κατάσταση.

Ειδικότερα, οι ΗΠΑ που θα φιλοξενήσουν τη συνάντηση, είναι υπέρ την ένταξης της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Ελπίζουμε να δούμε μια μικρή αλλαγή στο θέμα αυτό» είπε η Φρέιζερ.


Πηγή: Plusinfo-Skopje

Ανώνυμος είπε...

Ηταν Εβραικης Καταγωγης Ελληνας Αξιωματικος , αγαλματα του υπαρχουν στα Γιαννινα και στην Χαλκιδα που ηταν η ιδιαιτερη του πατριδα.

Αυτα που γραφεις για τον Γκρουεφσκι και την αρχαιελληνοφιλια του ειναι παραμυθια για μικρα παιδια

http://www.zougla.gr/news.php?id=4828

Το χωριο Νικλι απο οπου καταγεται η μητερα του Σολωμου ειναι η Αρχαια πολη Τεγεα που ειχε λαβει μερος στον Τρωικο πολεμο και στην μαχη των Πλαταιων , καταστραφηκε απο τους Γοτθους τον 4ο μχ αιωνα στα ερείπιά της κτίστηκε η Βυζαντινή πόλη Νίκλι που ηταν εδρα Βαρωνειας του Πριγκηπατου της Αχαιας κατα την Φραγκοκρατια 1209 μχ

At ca. A.D. 395 Tegea was destroyed by the Goths, but was rebuilt under the name Nikli, and became one of the most important Byzantine cities in the Peloponnese.

Tufts University, Medford MA



http://www.perseus.tufts.edu/hopper/artifact?name=Tegea&object=Site&redirect=true

http://en.wikipedia.org/wiki/Tegea

http://users.sch.gr/giourouk/istoria.htm


Το ονομα Νικλι δοθηκε απο τους Βυζαντινους τον 4ο μχ αιωνα,200 -τουλαχιστον- χρονια πριν την εμφανιση Σλαβων στα Βαλκανια, εκτος αν οι παραπανω ιστοτοποι ειναι και αυτοι ατεκμηρίωτα εθνικιστικά spam του διαδικτύου αφου λενε τα αντιθετα απο αυτα που θα ηθελες.

Ανώνυμος είπε...

TO EΠΙΣΗΜΟ ΣΑΙΤ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ANAΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ
ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Cirillo e Metodio, fratelli, greci, nativi di Tessalonica


http://www.vatican.va/holy_father/john_paul_ii/apost_letters/documents/hf_jp-ii_apl_30121980_egregiae-virtutis_it.html

Ανώνυμος είπε...

Το επώνυμον Νίκλος εξέλιπεν ενωρίς εις την Μάνην . Τούτο αντικατέστησαν τα επώνυμα των οικογενειών της πάτριας-ζάντρουγκας των Νίκλων, σχηματισθέντα είτε εκ παρωνυμίων είτε ως πατρωνυμικά.

Ένα τοιούτον μαρτυρείται και από έγγραφον του Αρχειοφυλακείου Ζακύνθου του 1816 12: «Η παρούσα ευγ(ενής) κ(υρί)α Κατίνα Νίκλη π(ο)τ(έ) σινιόρ Ευσταθίου λεγόμενος Μπράτης».

Το Μπράτης είναι επώνυμο οικογενείας της Κοίτας, λεγόμενον μέχρι των αρχών του αιώνος.

Μαρτυρείται το 1727 ως κάτοικος της «πάνου χώρας της Κοίτας» εις το Ημερολόγιον του ιατρού Παπαδάκή 13 ως τραυματίας εις εμφύλιον πόλεμον του χωρίου τούτου: (έγιανε) «ο μπράτης στι γκατήνα μπαλοτή ά», «έγιανε η μπράτενα τουφεκηά στο νόμο».

Η οικογ. ανήκει εις την πατριάν των Καουριάνων, οι οποίοι είναι Νικλιάνοι και σήμερον το Μπράτης επεκράτησε του Νίκλος και λέγεται Μπρατάκος.
----------------------------------------------------------------------
ένα ακόμη μακεδονικό στοιχείο είναι το Μπρατάκος , από την μακεδονική λέξη μπράτ - αδελφός , μπρατάκος-αδελφακός , επώνυμο γνωστής πολιτικής οικογένειας

Ανώνυμος είπε...

Η ονομασία της Βαρβίτσας Αρκαδίας

γενέτειρας της πολιτικής οικογένειας Βαρβιτσιώτη



Ο Παν. Δούκας στο κλασσικό για τη Λακωνία έργο του «Η Σπάρτη δια μέσου των αιώνων» ανάμεσα στα μακεδονικά τοπωνύμια της Λακωνίας, αναφέρει και τη Βαρμπίτα από τη λέξη Vrba = Ιτέα και Varbitsa = ετίτσα, μικρή Ιτέα.

Με άλλα λόγια, δηλ. η λέξη Βαρμπίτσα, πιθανότατα είναι μακεδονική και προήλθε από τις πολλές ιτιές, που υπήρχαν παλιότερα, όπως λέει η παράδοση και που μερικές υπάρχουν ακόμα στα χαμηλότερα μέρη του χωριού.

Αυτά λένε οι ιστορικοί συγγραφείς.

Ανώνυμος είπε...

@10:09
ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ. Υπήρχε Γκραικια τότε (Ελλάδα) για να είναι Γκραικοι ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος; Ούτε Έλληνες υπήρχαν αφού οι Έλληνες θεωρούνταν οι ειδωλολάτρες. Μόνο Ρωμαίοι θα μπορούσαν να είναι... Τα βαφτίσια ως έλληνες, έγιναν απο την ελληνική προπαγάνδα, που θέλει να «φορέσει» στους δυο αγίους , ντε και καλά, σύγχρονη ελληνική υπηκοότητα!!! Επειδή τότε η Μακεδονία δεν ήταν ελληνική, θα μπορούσαν επίσης να ήταν και Μακεδόνες (σκέτο).

Ανώνυμος είπε...

From Wikipedia, the free encyclopedia

Saints Cyril and Methodius (Greek: Κύριλλος καὶ Μεθόδιος, Old Church Slavonic: Кѷриллъ и Меѳодїи[more]) were two Byzantine GREEK brothers born in Thessaloniki in the 9th century.[3][4][5][6][7][8][9][10]

REFERENCES

3.Columbia Encyclopedia, Sixth Edition. 2001–05, s.v. "Cyril and Methodius, Saints"; Encyclopædia Britannica, Encyclopædia Britannica Incorporated, Warren E. Preece – 1972, p.846, s.v., "Cyril and Methodius, Saints" and "Eastern Orthodoxy, Missions ancient and modern"; Encyclopedia of World Cultures, David H. Levinson, 1991, p.239, s.v., "Social Science"; Eric M. Meyers, The Oxford Encyclopedia of Archaeology in the Near East, p.151, 1997; Lunt, Slavic Review, June, 1964, p. 216; Roman Jakobson, Crucial problems of Cyrillo-Methodian Studies; Leonid Ivan Strakhovsky, A Handbook of Slavic Studies, p.98; V.Bogdanovich, History of the ancient Serbian literature, Belgrade, 1980, p.119

4.^ The Columbia Encyclopaedia, Sixth Edition. 2001–05, O.Ed. Saints Cyril and Methodius "Cyril and Methodius, Saints, 869 and 884, respectively, "Greek missionaries, brothers, called Apostles to the Slavs and fathers of Slavonic literature."

5.^ a b Encyclopædia Britannica, Major alphabets of the world, Cyrillic and Glagolitic alphabets, 2008, O.Ed. "The two early Slavic alphabets, the Cyrillic and the Glagolitic, were invented by St. Cyril, or Constantine (c. 827–869), and St. Methodius (c. 825–884). These men were Greeks from Thessaloniki who became apostles to the southern Slavs, whom they converted to Christianity."

6.^ Hastings, Adrian (1997). The construction of nationhood: ethnicity, religion, and nationalism. Cambridge: Cambridge University Press. p. 126. ISBN 0-521-62544-0. ". the activity of the brothers Constantine (later renamed Cyril) and Methodius, aristocratic Greek priests who were sent from Constantinople."

7.^ Fletcher, R. A. (1999). The barbarian conversion: from paganism to Christianity. Berkeley, California: University of California Press. p. 327. ISBN 0-520-21859-0.

8.^ Cizevskij, Dmitrij; Zenkovsky, Serge A.; Porter, Richard E.. Comparative History of Slavic Literatures. Vanderbilt University Press. pp. vi. ISBN 0-8265-1371-9. ""Two Greek brothers from Salonika, Constantine who later became a monk and took the name Cyril and Methodius."

9.^ The illustrated guide to the Bible. New York: Oxford University Press. 1998. p. 14. ISBN 0-19-521462-5. "In Eastern Europe, the first translations of the Bible into the Slavoruic languages were made by the Greek missionaries Cyril and Methodius in the 860s"

10.^ Smalley, William Allen (1991). Translation as mission: Bible translation in the modern missionary movement. Macon, Ga.: Mercer. p. 25. ISBN 978-0-86554-389-8. "The most important instance where translation and the beginning church did coincide closely was in Slavonic under the brothers Cyril, Methodius, with the Bible completed by A.D. 880 This was a missionary translation but unusual again (from a modern point of view) because not a translation into the dialect spoken where the missionaries were The brothers were Greeks who had been brought up in Macedonia,"

Ανώνυμος είπε...

10.34 που τα ειδες αυτα ?

εχεις προσθεσει λεξεις δικες σου στο κειμενο???

εδω ειναι το ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ κειμενο

"" επώνυμον Νίκλος εξέλιπεν ενωρίς εις την Μάνην 11. Τούτο αντικατέστησαν τα επώνυμα των οικογενειών της πάτριας των Νίκλων, σχηματισθέντα είτε εκ παρωνυμίων είτε ως πατρωνυμικά. Ένα τοιούτον μαρτυρείται και από έγγραφον του Αρχειοφυλακείου Ζακύνθου του 1816 12: «Η παρούσα ευγ(ενής) κ(υρί)α Κατίνα Νίκλο π(ο)τ(έ) σινιόρ Ευσταθίου λεγόμενος Μπράτης». Το Μπράτης είναι επών. οικογενείας της Κοίτας, λεγόμενον μέχρι των αρχών του αιώνος. Μαρτυρείται το 1727 ως κάτοικος της «πάνου χώρας της Κοίτας» εις το Ημερολόγιον του ιατρού Παπαδάκή 13 ως τραυματίας εις εμφύλιον πόλεμον του χωρίου τούτου: (έγιανε) «ο μπράτης στι γκατήνα μπαλοτή ά», «έγιανε η μπράτενα τουφεκηά στο νόμο». Η οικογ. ανήκει εις την πατριάν των Καουριάνων, οι οποίοι είναι Νικλιάνοι και σήμερον το Μπράτης επεκράτησε του Νίκλος και λέγεται Μπρατάκος.""

http://www.mani.org.gr/istor/nikloi/nikloi.htm

Που την ειδες την λεξη ""ζαντρουγκα" στο κειμενο??

Πας καλα ?
Παραποιεις τα κειμενα του ιστοτοπου??


Τι ειναι αυτο το πραγμα με αυτον???

ελεος με αυτην την διαστρεβλωση

Ανώνυμος είπε...

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Αμερικανός Τραπεζίτης αποκάλεσε Μακεδονία τα Σκόπια στην ελληνική Βουλή

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί στη Βουλή όταν ο αμερικανός σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας Γκάρι Ριντ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της ελληνικής βουλής, αποκάλεσε σε μία αποστροφή του λόγου του τα Σκόπια, Μακεδονία.



υ.γ πατριά = ζάντρουγκα

Ανώνυμος είπε...

Σύντομο Ιστορικό της Τεγέας

--------------------------------------------------------------------------------

Η παρουσία της Τεγέας στη μυθολογία και την αρχαία ιστορία είναι σημαντική. Η Τεγέα υπήρξε η σημαντικότερη πόλη της Αρκαδίας στην αρχαιότητα. Ο αρχαίος ναός της Αλέας Αθηνάς (στο χωριό Αλέα) που κάηκε το 395 π.Χ. περίπου, ανοικοδομήθηκε από τον γλύπτη Σκόπα το 340π.Χ. για να στεγάσει το ελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς, ελάχιστα τμήματα του οποίου σώζονται. Η Τεγέα κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους και το 31 μ.Χ., ο αυτοκράτορας Οκταβιανός έκλεψε από το ναό της Αλέας Αθηνάς, που υπήρχε στην πόλη, το άγαλμα της Θεάς. Η Τεγέα είχε σημαντική αγορά, μαρμάρινο θέατρο (175π.Χ.) και στάδιο, όπου γίνονταν οι τοπικοί αγώνες Αλέαια (Επισκοπή Τεγέας).

Η Τεγέα καταστράφηκε τον 4ο μ. χ. αιώνα και στα ερείπιά της κτίστηκε η Βυζαντινή πόλη, Νίκλι. Στο κοίλο του θεάτρου βρίσκεται σήμερα η εκκλησία της Επισκοπής (1888). Στο άλσος κοντά στην εκκλησία σώζεται ωραίο μωσαϊκό του 5ου αιώνα. Απεικονίζει παλικάρια και κοπέλες, που παριστάνουν τους δώδεκα μήνες του χρόνου.

Στο μουσείο της Τεγέας στο χωριό Αλέα υπάρχουν ευρήματα από τις ανασκαφές στην περιοχή

http://arcadia.ceid.upatras.gr/tegea/briefhist.htm

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΔΡΑΜΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΛΑΒΟΙ. ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΛΑΒΟΙ

ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΛΑΒΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟΤΕ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΕΣΑΣ

ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΓΙΑ ΖΑΝΤΡΟΥΓΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ?

ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΠΩΣ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Δεκέμβριος 13, 2011.






Μια σειρά περιστατικών σημάδεψαν το αθλητικό Σαββατοκύριακο στη χώρα. Αντί να προβληθεί ο αθλητισμός επικράτησαν οι προσβολές των εθνοτήτων και σημειώθηκαν μάχες σε τέσσερις αθλητικούς αγώνες, αναφέρει χαρακτηριστικά το σκοπιανό «κανάλ 5» και θα συνεχίσει:




Στον αθλητικό χώρο Σαράι των Σκοπίων χθες στη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ Λυρία-Τόρους, οπαδοί της αλβανικής ομάδας φώναζαν συνθήματα υπέρ του «Αλβανικού Έθνους».





Νωρίτερα στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στον αγώνα μεταξύ των ομάδων Βαρντάρ και Μπρεγκαλνίτσα του Στιπ, μέλη των ομάδων του Γκότσε Πετρόφ τραγουδούσαν κομιτατζίδικα τραγούδια που ενθάρρυναν το μίσος μεταξύ των εθνοτήτων και των δύο θρησκειών.




Στο παιχνίδι ποδοσφαίρου, επίσης, μεταξύ των ομάδων Πρέβαλετς και Τσέρνα Ρέκα στο 80ο λεπτό έγινε ένα φάουλ και άρχισε μια φιλονικία μεταξύ των παικτών που επεκτάθηκε και στους φιλάθλους που μπήκαν στο γήπεδο – περίπου 20 άτομα- και συνέχισαν τη φιλονικία.




Τα ίδια έγιναν και σε αγώνα μπάσκετ στο Πρίλεπ και στη Στρούμιτσα όπου σταμάτησαν οι αγώνες από τα αντικείμενα που πετούσαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.




Η υπουργός Εσωτερικών είπε ότι θα επιληφθεί των θεμάτων αυτών

Πηγή: Канал 5

Ανώνυμος είπε...

Αναστάτωση προκλήθηκε στη βουλή όταν ο αμερικανός σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας Γκάρι Ριντ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, αποκάλεσύσε τα Σκόπια, «Μακεδονία».

Έντονή ήταν η αντίδραση τόσο των βουλευτών του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη και Ηλία Πολατίδη, οι οποίοι ζήτησαν από τον κ. Ρίντ να ανακαλέσει. Το ίδιο ζήτησε και από πλευράς ΝΔ, ο βουλευτής, Γρηγόρης Αποστολάκος.

«Οφείλατε να γνωρίζετε πως η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει με το όνομα αυτό την χώρα στην οποία αναφέρεστε» επεσήμαναν οι βουλευτές ενώ τόνισαν ότι «πριν από 2 χρόνια απορρίφθηκε η είσοδος της στο ΝΑΤΟ με ομόφωνη απόφαση».

Έτσι, ο κ. Ρίντ ζήτησε τελικώς συγγνώμη από τους Έλληνες βουλευτές

http://www.newpost.gr/post/92362/Αποκάλεσε-τα-Σκόπια-«Μακεδόνια»-μέσα-στην-ελληνική-Βουλή/

Ανώνυμος είπε...

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Αλβανία- Μακεδονία, μόνο με ταυτότητες

Η διέλευση των συνόρων στα μακεδονικά- αλβανικά σύνορα θα γίνεται μόνον με τα δελτία ταυτότητας και χωρίς την ανάγκη ενός διαβατηρίου.

Αυτό προβλέπει η συμφωνία που υπογράφηκε σήμερα από τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Έντμοντ Χατζηνάστο και τον Μακεδόνα ομόλογό του Νίκολα Ποπόσκι.


Οι δύο υπουργοί εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι μια τέτοια συμφωνία θα εξυπηρετήσει την ένταξη των χωρών και την εκπλήρωση του σκοπού τους να συμπεριληφθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η συμφωνία αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω και την οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.

Ανώνυμος είπε...

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Γκρουέφσκι: Η συμπεριφορά της Ελλάδας δεν θα οδηγήσει στην επίλυση της διαφοράς


Ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι εξέφρασε τη λύπη του, αφού ύστερα από έξη μήνες διακοπής των απευθείας επαφών με τους Έλληνες πολιτικούς, ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει συνειδητοποιήσει το βάρος της συνάντησής που του ζήτησε ο Γκρούεφσκι στη Μασσαλία.

Ο Μακεδόνας πρωθυπουργός πιστεύει ότι η λύση της διαφοράς θα μπορούσε να επιτευχθεί εάν και οι δύο διαπνέονταν από αμοιβαίο σεβασμό και όχι από αλαζονεία.


Ο Γκρούεφσκι τόνισε ότι η ιδέα (της συνάντησης) είχε ως σκοπό την εμβάθυνση του διαλόγου και την εύρεση νέων κοινών σημείων.

Ο Σαμαράς είναι σήμερα από τους σημαίνοντες πολιτικούς της νέας ελληνικής κυβέρνησης και ο υποψήφιος μελλοντικός πρωθυπουργός της Ελλάδας.

«Η πρόσκληση προς το Σαμαρά για μια συνάντηση, προέρχονταν από την επιθυμία μου να συνεχιστεί ο διάλογος, για τη δημιουργία νέων διόδων επικοινωνίας για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που επιβαρύνει τις δύο χώρες εδώ και είκοσι χρόνια.

Λυπάμαι που ο Σαμαρά αρνήθηκε μια τέτοια ευκαιρία. Θα ήταν μια ενδιαφέρουσα συνομιλία προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος αυτού», είπε ο Γκρούεφσκι με την ευκαιρία επίσκεψής του στο παιδικό χωριό ΣΟΣ.

Η άρνηση του Σαμαρά να συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια του περιθωρίου της συνάντησης του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος στη Μασσαλία ήταν ένα ΣΟΚ και για τους λοιπούς ηγέτες που συμμετείχαν σε αυτήν.

«Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας, όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι αναλυτές και αυτοί που παρακολουθούν την κατάσταση, έδειξαν ότι (η απόφαση της Χάγης) θα ήταν κάτι που θα βοηθούσε την περαιτέρω συζήτηση ώστε να βρούμε λύσεις που θα βοηθήσουν την Μακεδονία.

Ακόμη και αν αυτή αποκαλείται μια νίκη για την Μακεδονία.

Μόνο η Ελλάδα εκδήλωσε αντίθετη άποψη και εδώ μέσα το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Λυπάμαι για τις απόψεις τους αλλά είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι αυτή η λύση θα ήταν προς όφελος των μελλοντικών προσπαθειών μας για την επίλυση της διαφοράς.

(Η απόφαση της Χάγης) είναι ένας ισχυρό νομικό επιχείρημα, η οποία δεν αποτελεί, ωστόσο, πολιτική πράξη», είπε ο Γκρούεφσκι.


Πηγή: Сител

Ανώνυμος είπε...

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει την Ενδιάμεση Συμφωνία θα προκαλέσει την οργή του κόσμου

Εάν η Ελλάδα επιδιώξει να ακυρώσει την ενδιάμεση συμφωνία θα προκαλούσε την οργή όλης της υφηλίου γιατί με μια τέτοια κίνηση θα παραβίαζε, η Αθήνα, τις θεμελιώδεις αρχές του ΟΗΕ.

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών Срѓан Керим /Σρντιάν Κερίμ, σε συνέντευξή του στο μακεδονικό ‘Κανάλ 5’ και πρόσθεσε ότι θα ήταν αφελές να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα ήταν τόσο εύκολο να τολμήσει να κάνει μια τέτοια κίνηση.

Σύμφωνα με τον Μακεδόνα πολιτικό, πρώην πρέσβη και πρώην υπουργό, δεν πρέπει να πιστεύουμε αμέσως στις δηλώσεις των πρώην πολιτικών (της Ελλάδας).


Επίσης θα πρέπει η Μακεδονία να δεί πως θα κινηθεί μετά την ετυμηγορία της Χάγης και ιδιαίτερα τη στρατηγική που θα ακολουθήσει κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο.

Ανώνυμος είπε...

άλλο ενα εθνικιστικό ΨΕΜΜΑ που θέλει να ευγνωμονούν οι ξένοι τους σημερινούς κατοίκους της Ελλάδος για τον πολιτισμό των αρχαίων κατοίκων του ιδίου χώρου 2500 χρόνια πριν..

όπως και να ζητούν συγνώμη...

π.χ η ομιλία του Κλίντον στην ελληνική βουλή , όπου αφού ξεκάθαρα τόνισε ότι η πρωτοβουλία και η εκτέλεση της δικτατορίας το 1967 ήταν καθαρή και αποκλειστική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης , ότι από την πρώτη στιγμή ζήτησαν καταληκτικό χρονοδιάγραμμα επανόδου στη Δημοκρατία , ότι ο ψυχρός πόλεμος βρίσκονταν στο ζενίθ του, ότι τις συμμαχικές σχέσεις ανάμεσα σε κράτη διέπει η σταθερότητα ( π.χ η Σοβιετική Ένωση παρότι σε αντίθετα στρατόπεδα με την Τουρκία δεν διέκοψε τις σχέσεις τους λόγω φυλακίσεων των Τούρκων κομμουνιστών..! ) , παρά ταύτα ανέφερε ότι θα μπορούσε η Αμερική να κάνει περισσότερα πράγματα..

αυτό φυσικά ουδεμία σχέση έχει με την έκφραση ΣΥΓΝΩΜΗΣ για την αποκλειστικά ελληνική επιλογή της Δικτατορίας

παρομοίως με την χρήση του παγκοσμίως επικρατήσαντως όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , από έναν Αμερικανό τραπεζίτη της Παγκόσμιας Τράπεζας στην ελληνική βουλή, δίχως αρνητική πρόθεση..

ούτε φυσικά ζήτησε συγνώμη , λόγω της αντίδρασης των χρεοκοπημένων ελλαδέμπορων εθνοκάπηλων ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ του ΛΑΟΣ...

απλά εξήγησε ότι σε όλο τον κόσμο έτσι αποκαλε΄θιται η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, η δε ομιλία του αφορά οικονομικά θέματα και όχι το ζήτημα του ονόματος της γειτονικής χώρας..

ας ζητήσουν τα εθνικιστικά λαμόγια να αλλάξει και το google,την χρήση της γλώσσας που την αποκαλεί μακεδονική..

το ίδιο το BBC ,CNN , Deutch Welle, New York Times,Mond, Republica, Newsweek, κ.λ.π

οι οποίοι δεν είναι ούτε κομμουνιστές, ούτε πανσλαβιστές, ούτε εβραίοι, όπως μας λέγαν δεκαετίες τώρα...

Ανώνυμος είπε...

η χρήση ίδιων ονοματολογικών αυτοπροσδιορισμών από διαφορετικές και ξεχωριστές πολιτιστικές/εθνοτικές κοινότητες είναι ευρέως γνωστή στη παγκόσμια ιστορία...

είτε αφορά τους αρχαίους κάτοικους της Αιγύπτου των Φαραώ..

είτε τους σύγχρονους κατοίκους της, τους Άραβες της Αιγύπτου..

αμφότεροι δηλώναν και είναι Αιγύπτιοι

παρομοίως στην Αμερική με τους γηγενείς Ινδιάνους και στην Αυστραλία με τους Αβοριγίνες

πολύ περισσότερο στην ΜΆΚΕΔΟΝΙΑ , όπως ως Μακεδόνες ( παρότι στις υπόλοιπες περιοχές αυτοπροσδιορίζονταν με το όνομα των πόλεων, όπως Αθηναίοι, Σπαρτιάτες, Θηβαίοι ) αυτοπροσδιορίζονταν οι γηγενείς κάτοικοι και υπήκοοι του αρχαίου Μακεδονικού Βασιλείου του Αλέξανδρου,

άσχετα από τι επι μέρους πολιτιστικές ομάδες αποτελούνταν και άσχετα τις επιδράσεις που είχαν από γειτονικούς πολιτισμούς, κυρίως τον νότιο αρχαιοελληνικό...

παρομοίως και οι σύγχρονοι κάτοικοι της πολυεθνικής Μακεδονίας , που ανήκουν στο μακεδονικό έθνος , Μακεδόνες αυτοπροσδιορίζονται και είναι..

έχοντας φυσικά διαφορετικό βιολογικό αλλά και πολιτιστικό υπόβαθρο με τους αρχαίους..

αλλά και διαφορές με τον πολιτισμό των κατοίκων της κατά την μεσαιωνική περίοδο , γνωστής ως σλαβωνικής περιόδου, παρά την γλωσσική συγγένεια τους...

όπως και μερίδας κατοίκων εκτός της γεωγραφικής Μακεδονίας,ιδιαίτερα στην Ηπειρο και την Πελλοπόνησο..
με τους οποίους τουλάχιστον η γλωσσική συγγένεια είναι πασιφανής

συνεπώς ούτε οι αρχαίοι αποκαλούνταν Παιόνες , ούτε στον Μεσαίωνα Δραγοβίτες , Εζερίτες (λιμνήσιοι ) , όπως τους ετεροπροσδιόριζαν διάφοροι μελετητές, ούτε πολύ περισσότερο σήμερα.

παρά μόνο Μακεδόνες.

αντίστοιχα και οι Ιταλοί, οι Γάλλλοι, οι Γερμανοί, οι Ρώσσοι...

πολύ περισσσότερο οι ανύπαρκτοι πολιτιστικά σημερινοί Έλληνες,

οι οποίοι καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με τους αρχαίους Έλληνες,


ούτε βιολογική, ούτε πολιτιστική, ούτε ακόμα ιδεολογική αφού η εθνικιστική τους ιδεολογία είναι αντίθετη με την κοσμοπολίτικη ιδεολογία των δημιουργών του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού...

Ανώνυμος είπε...

Македонец победи Грк во трка за градоначалник во Австралија

Четврток, 15 Декември 2011 09:38

Стеван Козмевски стана градоначалник на мелбурншката општина Витсли.


Македонецот победи во трка со Крис Павлидис, кандидат со грчко потекло.

43-годишниот Козмевски на функцијата градоначалник ќе остане до 27октомври следната година.

Општината Витсли брои 170.000 жители, а располага со буџет од 123,8 милиони долари.

Козмевски 14 години работи како советник во таа општина, а сега стана вториот Македонец- австралиски градоначалник.

Првиот е Бил Саравиновски, кој е градоначалник на општината Рокдаел.

-----------------------------------------------------------------------
Ο Μακεδόνας Κοσμέβσκι κέρδισε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές σε ένα Δήμο της Μελβούρνης, με πληθυσμό 170.000 κατοίκους, έχοντας να αντιμετωπίσει τον Έλληνα κ. Παυλίδη

Ανώνυμος είπε...

Nikola Gruevski

From Wikipedia, the free encyclopedia

Nikola Gruevski (Macedonian: Никола Груевски [ˈnikɔla ˈɡruɛfski] ( listen); born 31 August 1970 in Skopje) has been Prime Minister of the Republic of Macedonia since 27 August 2006.

He has led VMRO-DPMNE since May 2003


Languages
العربيةBosanski

Български

Català Česky Deutsch Eesti

Ελληνικά

Español Français Galego Hornjoserbsce Hrvatski Ido Bahasa Indonesia Interlingue Italiano
עברית

Македонски

Bahasa Melayu Nederlands ‪Norsk (bokmål)‬ ‪Norsk (nynorsk)‬ Occitan Polski Português Română Русский Shqip Slovenčina Српски / Srpski Srpskohrvatski / Српскохрватски Suomi Svenska
-----------------------------------------------------------------------
από τα παραπάνω προκύπτει ότι η Βικιπεδια αναφέρει ανάμεσα στις γλώσσες της ανάρτησης για τον Γκρουέφσκι και τις παρακάτω τρείς:

ελληνική , βουλγάρικη και το κυριότερο μακεδονική/μακεντόνσκι
( και όχι σλαβομακεδονική/σλαβομακεντόνσκι )

για αυτό παράκληση να διoρθωθεί το google translate του παρόντος μακεδονικού μπλόγκ , έτσι ώστε να περιλαμβάνει και την γλώσσα που ονομάζει μακεντόνσκι/μακεδονική

Ανώνυμος είπε...

oxi τρικυμια εν κρανιω εχεις αλλα σε τρικυμια ζεις

Στην Αρχαια Ελλαδα οι κατοικοι ονομαζοντουσαν αναλογα με τον τοπο καταγωγης τους (Πολεις/Κρατη) Θηβα,Σπαρτη, Αθηνα, Μακεδονια, Θεσσαλια κλπ και κατω απο αυτο τον τιτλο συμετειχαν στους Ολυμπιακους αγωνες της εποχης

Participants

ALL FREE MALE GREEK CITIZENS were entitled to participate in the ancient Olympic Games, regardless of their social status. Orsippos, a general from Megara; Polymnistor, a shepherd; Diagoras, a member of a royal family from Rhodes; Alexander I, son of Amyndas and King of Macedonia; and Democritus, a philosopher, were all participants in the Games

http://www.olympic.org/ancient-olympic-games?tab=The-athlete



και στην Δελφική Αμφικτυονία


Στο Αμφικτυονικό Συνέδριο συμμετείχαν δώδεκα ελληνικές φυλές. Αυτές ήταν οι Θεσσαλοί, οι Βοιωτοί (με κυρίαρχη την Θήβα), οι Δωριείς (με κυρίαρχη την Σπάρτη), οι Ίωνες (με κυρίαρχη την Αθήνα), οι Περραιβοί, οι Μάγνητες, οι Λοκροί, οιΟιταίοι, οι Αχαιοί, οι Φωκείς, οι Δόλοπες και οι Μαλιείς.

Αυτοί αποτελούσαν και τα μόνιμα μέλη του Συνεδρίου. Κάθε μια από αυτές τις δώδεκα φυλές είχε δύο ψήφους. Στο Συνέδριο εκπροσωπούνταν ακόμα οι Αιτωλείς, οι Ακαρνάνες, οι Αρκάδες, οι Ηλείοι, οι Τριφύλιοι και η μικρή φυλή των Δρυόπων, χωρίς όμως δικαίωμα ψήφου. Κάθε φυλή έστελνε 2 αντιπροσώπους σε κάθε συνέδριο. Από αυτούς, ο ένας ονομαζόταν "Πυλαγώρας" και κύριος ρόλος τους ήταν η συζήτηση των προς ψήφιση αιτημάτων και η αντιπροσώπευση της πόλης του και ο άλλος ονομαζόταν "Ιερομνήμονας" και ήταν αυτός που ψήφιζε.
Για τους μεν Λοκρούς μία ψήφος άνηκε στους Οζολούς και μία στους Οπούντιους. Μετά τον τρίτο Ιερό πόλεμο και την ήττα των Φωκέων, οι Μακεδόνες απόκτησαν τις ψήφους τους


http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B5%CE%BB%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%91%CE%BC%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1


List of Ancient Greek tribes

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Ancient_Greek_tribes

Ανώνυμος είπε...

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

Σερβία: Ο πρόεδρος Μπόρις Τάντιτς επισκέπτεται τη Μακεδονία



Ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς θα πραγματοποιήσει, αύριο, επίσημη επίσκεψη στα μακεδονικά Σκόπια.

Τον Σέρβο πρόεδρο θα συνοδεύει αντιπροσωπεία επιχειρηματιών οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο μακεδονικό-σερβικό επιχειρηματικό φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στο Οικονομικό Επιμελητήριο των μακεδονικών Σκοπίων.

Ίβανοφ: Η ετυμηγορία της Χάγης είναι το ισχυρότερο νομικό επιχείρημα στη διεθνή έννομη τάξη

Δεκέμβριος 15, 2011.

«Μοιραζόμαστε όλοι την αίσθηση της νίκης στο Δικαστήριο της Χάγης.

Η Μακεδονία κέρδισε στη Χάγη μια σημαντική διπλωματική και νομική νίκη.

Μια νίκη η οποία επιβεβαιώνει την αξιοπιστία της εξωτερικής πολιτικής μας, τη συμπεριφορά μας στη διεθνή κοινωνία».

Τα παραπάνω τόνισε σήμερα ο Μακεδόνας πρόεδρος , Γκεόργκι Ίβανοφ στην καθιερωμένη ετήσια ομιλία του προς βουλευτές της Μακεδονικής Συνέλευσης, εν όψει του νέου έτους.

Ανώνυμος είπε...

Συνάντηση προτείνει στον Α. Σαμαρά ο Νικόλα Γκρούεφσκι

O Μακεδόνας πρωθυπουργός της πΓΔΜ διαψεύδει ότι τον «απέφυγε» στη Σύνοδο του ΕΛΚ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: πριν 0'

Ετοιμος να συναντήσει τον Α. Σαμαρά, όπου και όποτε θέλει, δηλώνει ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ κ. Νικόλα Γκρούεφσκι



Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της πΓΔΜ, ο πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι, απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, με την οποία τον προσκαλεί σε συνάντηση «το συντομότερο δυνατό, σε χρόνο και τόπο που εσείς θα επιλέξετε», όπως σημειώνει.

Αφορμή αποτέλεσε, όπως σημειώνει ο κ. Γκρούεφσκι, «οι ανακριβείς φήμες που εμφανίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε μερίδα των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, ότι δήθεν δεν υπήρξε πρόσκληση ή προσπάθεια για συνάντηση με εσάς, στη διάρκεια του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιήθηκε στη Μασσαλία».

Με τη συνάντηση, αναφέρει ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, «νομίζω ότι θα μπορούσε να υλοποιηθεί η δέσμευση για τη συνέχιση του διαλόγου επί ουσιαστικών θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος και παράλληλα θα ήταν δυνατόν να συμβάλουμε στις προσδοκίες για κοινή ευημερία και στην οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης».

Ο κ. Γκρούεφσκι, στην αρχή της επιστολής του, επισημαίνει τη σημασία που έχει για τη χώρα του η ενσωμάτωση στις ευρωατλαντικές δομές, καθώς και η «συνεπής τήρηση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, καθώς και η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας, με τη χώρα σας».

«Η πρόοδος μίας χώρας της περιοχής αναφορικά με την ενσωμάτωση της στις ευρωαατλαντικές δομές θα έχει ιδιαίτερη σημασία για τη σταθερότητα, την ευημερία και την ώθηση της περιοχής στο σύνολο της», προσθέτει.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μακεδόνας Πατριάρχης Χρύσανθος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Ο Μακεδόνας Πατριάρχης Χρύσανθος


Ο Μακεδόνας Χρύσανθος (Μανωλέας) ήταν Οικουμενικός Πατριάρχης την περίοδο 1824-1826.

Ήταν ελληνόφωνος Μακεδόνας και γεννήθηκε το Φεβρουάριο του 1768 στο τότε 100% μακεδονικό χωριό Κάτω Γραμματικό (Ντόλνο Γκραματίκοβο ) Πέλλας.

Καταγόταν από την παλιά μακεδονική(μη ελληνική ) οικογένεια Μανωλέα, της οποίας βιολογικοί απόγονοι ζούνε μέχρι σήμερα , καλλιεργώντας τον οικογενειακό μακεδονικό πολιτισμό τους.

Διετέλεσε Μητροπολίτης Καισαρείας, Βεροίας και τέλος, από το 1811, Σερρών, θέση την οποία κατείχε όταν εξελέγη Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως στις 9 Ιουλίου του 1824, μετά την καθαίρεση του προκατόχου του, Άνθιμου.


Υπήρξε μέλος της Φιλικής Εταιρίας.

Ήταν μορφωμένος, αφού εκτός από την μακεδονική του μητρική γλώσσα έμαθε και μιλούσε πολλές ξένες γλώσσες-ελληνικά,τουρκικά..

Ήταν όμως και υπερόπτης, και δημιούργησε πολλούς εχθρούς.

Συκοφαντήθηκε και καθαιρέθηκε από τους Τούρκους στις 26 Σεπτεμβρίου του 1826.

Πέθανε στις 10 Σεπτεμβρίου του 1834 και ετάφη στη Μονή του Σωτήρος Χριστού στη νήσο Πρίγκηπο της Κωνσταντινούπολης.

υ.γ ο όρος Σλαβόφωνος Έλληνας είναι ΨΕΥΔΗΣ διότι :
α - δεν υπήρχε ούτε υπάρχει σλάβικη γλώσσα
β- δεν υπήρχε ούτε εθνοτικά ούτε πολιτικά Έλληνας εκείνη την εποχή, παρά μόνο Ρωμιός
γ- διότι ούτε σήμερα υπάρχει εθνοτικά Έλληνας , παρά μόνο ιδεολογικά και φυσικά πολιτικά, ως έχων την ελληνική υπηκοότητα
δ- διότι η γλωσσοφωνία αναφέρεται ως διακριτό χαρακτηριστικό όταν είναι μοναδικό και ξένο/επίκτητο προς τον οικογενειακό πολιτισμό στοιχείο.
π.χ ο γαλλόφωνος Γαβράς,
ελληνόφωνος Καράογλου
ε-αντίθετα αν αποτελεί εσωτερικό οικογενειακό στοιχείο/μητρικής γλώσσας εντάσσεται στην εθνοτική ταυτότητα π.χ γαλλική,αγγλική και φυσικά μακεδονική

συνεπώς ΟΧΙ σλαβόφωνος Έλληνας

ΝΑΙ ελληνο(ξενο)φωνος Μακεδόνας

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΛΒΑΝΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΕΜΑΛ ΑΤΤΑΤΟΥΡΚ

Ο Κεμάλ γεννήθηκε στη μακεδονική πόλη Λαγκαντίν ( Λαγκαδάς ) , στην Μακεδονία του Αιγαίου ( πρώην οθωμανική αυτοκρατορία, σήμερα Ελλάδα),δίπλα στο Σόλουν/Θεσσαλονίκη, στις 19 Φεβρουαρίου του 1881.

Ο πατέρας του ήταν δημόσιος υπάλληλος στην οθωμανική διοίκηση.

Η θρησκευτική του ταυτότητα ήταν μουσουλμανική.

Η προεθνική όμως ταυτότητα του πατέρα του ήταν αλβανική.

γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά του χρόνια στο αλβανικό χωριό Κοτσάτσικ της επαρχίας Ντέμπαρ, η οποία βρίσκεται στη δυτική περιοχή του σημερινού μακεδονικού κράτους.

το 2009 ξεκίνησε η θεμελίωση του σπιτιού του πατέρα του Κεμάλ

αντίθετα η μητέρα του κατάγεται από την μακεδονική περιοχή του Γκόλο Μπρντό, σημερινή ανατολική Αλβανία.

ήταν μουσουλμάνα στο θρήσκευμα

όμως εθνοτικά ήταν Μακεδόνισσα

όπως η πλειοψηφία των σημερινών κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι καλλιεργούν τον οικογενειακό μακεδονικό πολιτισμό με εκμάθηση της μακεδονικής γλώσσας και λειτουργίας μακεδονικού ραδιόφωνου και τηλεόρασης

ο Κεμάλ Ατατούρκ ηγήθηκε της ίδρυσης του σύγχρονου τουρκικού κράτους το 1923

πέθανε στις 10 Νοεμβρίου του 1938 και ο τάφος του βρίσκεται στο Παλάτι του Ντολμαμπαχτσέ στην Ιστανμπούλ

Ανώνυμος είπε...

Η ΦΕΡΟΜΕΝΗ ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ "ΣΛΑΒΩΝ" ΤΟ 8 Μ.Χ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΣΤΟΝ 21 ΑΙΩΝΑ

συχνά οι Τούρκοι χριστιανοί έποικοι στη Μακεδονία από το 1922 , αναπαράγουνε την ΨΕΥΔΗ εθνικιστική θεωρία ότι οι σημερινοί Μακεδόνες είναι βιολογικοί απόγονοι των λεγόμενων Σλάβων, 1200 χρόνια μετά την δήθεν κάθοδό τους από τον Βόλγα στην βαλκανική χερσόνησο...

πρόκειται για ένα από τα δεκάδες ΨΕΜΜΑΤΑ διότι :

1- ΠΟΤΕ δεν έχει διαπιστωθεί μαζική κάθοδος "Σλάβων" , με αρχηγό ,σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο,
σε αντίθεση με την τεκμηριωμένη επιδρομή των πρωτοβούλγαρων με επικεφαλής την μογγολοταταροπερσική δυναστεία των Χάνων και όχι Βασιλειάδων , τον Κρούμο , Ασπαρούχ, Ομουρντάχ ,με δική τους τουρανική τουρκικής προέλευσης γλώσσα, κατά τον 9 αιώνα μ.χ

2- πολλοί ελληνόφωνοι ιστορικοί μιλούν για "σλαβική" παρουσία στην Πελοπόννησο ήδη από τον 4 μ.χ αιώνα...

3- την εποχή της φερόμενης καθόδου η Μακεδονία ήταν σε ακμή, γεγονός που δεν συνάδει με πολεμική κάθοδο που προκαλεί καταστροφές και παρακμή.

4- δεν υπάρχουν φερμένα πολιτιστικά στοιχεία από άλλες περιοχές, τα οποία να είναι εμφανή όπως π.χ τάφος

5-γιατί χαρακτηριστικό ενός εποικισμού αποτελεί η προσωρινότητα των πολιτιστικών στοιχείων , η οποία παύει να υφίσταται όταν σβήνει ο τοπικός εποικιστικός πολιτισμός που ανέπτυξαν..

αντίθετα εδώ έχουμε το απίστευτο γεγονός να έχει εξαφανισθεί ο ζωντανός πολιτισμός των Σκλαβήνων στη Πελοπόννησο και την Ήπειρο αλλά και Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα εδώ και 15 αιώνες..

και από τη άλλη να διατηρούνται ζωντανά μέχρι σήμερα, εκατοντάδες χιλιάδες σκλαβήνικα/μακεδονικά μικροτοπωνύμια..

παρότι στο μεσοδιάστημα των 15 αιώνων , από τους τότε Μακεδόνες ως τους σημερινούς τις συγκεκριμένες παραπάνω περιοχές εποίκισαν, καταλανοί,σαρακηνοί, ενετοί, τούρκοι, δίχως να διατηρηθούν δικά τους μικροτοπώνύμια...!!!!


6- αντίθετα τόσο οι αυτόχθονες σύγχρονοι Μακεδόνες, όσο και οι προγενέστεροι αυτών της σλαβωνικής/κυριλλικής περιόδου , του Τσάρ Σαμουήλ και του Κράλη Μάρκου έχουν πολιτιστικές συγγένειες γλωσσικές και μη από τις προγενέστερες αυτόχθονες πολιτιστικές κοινότητες της ρωμαϊκής , της ιλλυρικής αλλά και της αρχαιομακεδονικής του μακεδονικού βασιλείου Μακεδονίας

7- ούτε φυσικά αποκλείεται κάποιο ελάχιστο βιολογικό υλικό ΚΟΙΝΟ με τους παραπάνω ιστορικούς πολιτισμούς..

το οποίο φυσικό είναι κοινό και για τις άλλες σημερινές αυτόχθονες εθνότητες της Ελλάδος-αλβανική,βλάχικη..

αλλά και κοινό βιολογικο υλικό ανάμεσα στις σημερινές εθνότητες της Μακεδονίας αλλά και γενικότερα της Βαλκανικής

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :

η επιλεκτικά εθνικιστική ταύτιση των σημερινών Μακεδόνων ΜΟΝΟ με αυτούς της σλαβωνικής/κυριλλικής περιόδου είναι ανιστόρητη και αβάσιμη..

αφού τόσο βιολογικά όσο και κυρίως πολιτιστικά στοιχεία αρχαιότερων περιόδων εντοπίζονται στους σημερινούς Μακεδόνες...

για τους οποίους αποτελεί ΤΙΜΗ ότι είναι φορείς όλων των παραπάνω ιστορικών βιολογικοπολιτιστικών στοιχείων, δίχως ουδεμία εξαίρεση, ή αφαίρεση

Ανώνυμος είπε...

Λίγοι έλαβαν την ελληνική ιθαγένεια


Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του νέου σχετικού νόμου
Κατώτερη των αρχικών υπολογισμών ήταν η εκδήλωση ενδιαφέροντος για απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας εκ μέρους αλλοδαπών. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει η «Κ», το 2010 απέκτησαν ιθαγένεια 6.500 άτομα, εκ των οποίων μόνον 375 αλλογενείς, οι υπόλοιποι ομογενείς. Παράλληλα, στο πλαίσιο αξιοποίησης κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Ελλάδα ανακαλύπτει άλλη μια «μαύρη τρύπα».

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για δράσεις στο μεταναστευτικό χάθηκαν στα συρτάρια της γραφειοκρατίας.

----------------------------------------------------------------------
αφιερωμένο στους ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ Έλληνες εθνικιστές...

που υποστηρίζουν τον αφελληνισμό της Ελλάδος..

ΜΟΝΟ 375 αλλοδαποί απέκτησαν ελληνική ιθαγένεια...!!!

Ανώνυμος είπε...

Hμερομηνία : 19-12-11


Ν. Γκρούεφσκι: «Παρεμποδιστήκαμε αδικαιολόγητα εκ μέρους της Ελλάδας»


«Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι παρεμποδιστήκαμε αδικαιολόγητα εκ μέρους της Ελλάδας, η οποία προέβη σε παράνομες κινήσεις και δεν δεχθήκαμε πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, παρότι είχαμε εκπληρώσει όλα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για ένταξη», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Την άποψη ότι η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ) σχετικά με την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας, δύναται να δρομολογήσει νέα δεδομένα αναφορικά με την ενσωμάτωση της ΠΓΔΜ στις ευρωατλαντικές δομές, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας, Νικολά Γκρούεφσκι.

«Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποφάνθηκε ότι έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας στην επικοινωνία μας με τους διεθνείς οργανισμούς και σε διμερές επίπεδο, ότι οι συνομιλίες για την υπέρβαση των διαφορών δεν συνιστούν εμπόδιο για την ένταξη της Μακεδονίας στους διεθνούς οργανισμούς και ότι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι παρεμποδιστήκαμε αδικαιολόγητα εκ μέρους της Ελλάδας, η οποία προέβη σε παράνομες κινήσεις και δεν δεχθήκαμε πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, παρότι είχαμε εκπληρώσει όλα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για ένταξη.

Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει πως τα συμπεράσματα της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι ήταν αποτέλεσμα προηγούμενων παράνομων ενεργειών και κινήσεων μιας χώρας-μέλους της Συμμαχίας» ανέφερε ακόμη ο κ. Γκρούεφσκι, μιλώντας στο συνέδριο της Ένωσης Γυναικών του κόμματος του, VMRO-DPMNE, στα Σκόπια.

Ο κ. Γκρούεφσκι πρόσθεσε ότι «οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να αντλήσουν δύναμη και να βοηθήσουν ειλικρινά» την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

«Εάν μπορούμε να συνεργαζόμαστε στον οικονομικό τομέα δεν βλέπω για ποιό λόγο θα ήταν πρόβλημα η πολιτική συνεργασία.

Τα προβλήματα υπάρχουν μόνο στο κεφάλι των ανεύθυνων.

Πιστεύω, πραγματικά, ότι στην άλλη πλευρά υπάρχουν πράγματι άτομα με ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία μπορούν να αντλήσουν ενέργεια και να προβούν σε ορθές κινήσεις» πρόσθεσε ο κ. Γκρούεφσκι.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
1- η ισχύουσα Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ συμφωνία που αποσκοπούσε στην άμβλυνση της υψηλής έντασης, με αφορμή την μονομερή ρατσιστική ένσταση της Ελλάδος , ως προς το διαφορετικό όνομα Μακεδονία, μιας άλλης χώρας, της οποίας την ανεξαρτησία έχει αναγνωρίσει η Ελλάδα

2- η παραπάνω συμφωνία ήταν βαθιά ετεροβαρής αφού αντανακλούσε τη διεθνή σημασία των δύο κρατών, σε μια σχέση Δαυίδ και Γολιάθ..
αφού η Ελλάδα το 1995 ήταν μέλος του ΝΑΤΟ εδώ και 43 χρόνια, στην δε ΕΕ , 14 χρόνια , με ημερομηνία έναρξης των σχέσεων τον Ιούνιο του 1959...
και φυσικά ήταν ανεξάρτητη εδώ και 175 χρόνια , θεωρούμενη επιπλέον ως κληρονόμος της κοιτίδας του δυτικού πολιτισμού...

3- από την άλλη η Μακεδονία ως ανεξάρτητη χώρα , ήταν μόλις 5 χρόνια..
φτωχή και κομμουνιστικά εξουθενωμένη, ένα μικρό κράτος στα όρια του 33% του εδάφους της γεωγραφικής Μακεδονίας

4- για αυτό η διεθνής κοινότητα αποδέχθηκε ( δίχως φυσικά να την υιοθετήσει ) την παράλογη ένσταση της Ελλάδος

5- με την Ενδιάμεση Συμφωνία δίνεται δικαίωμα λόγου στην Ελλάδα για το όνομα μιας άλλης χώρας, της Μακεδονίας..

έτσι για πολιτικούς λόγους παραβιάστηκε ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ, ο οποίος εγγυάται την επιλογή του ονόματος μιας χώρας αποκλειστικά στους ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ πολίτες ...!!!

6- για τους ίδιους πολιτικούς λόγους απαγορεύθηκε από την Ενδιάμεση Συμφωνία ή κρατική χρήση του δεκαεξάκτινου ήλιου από το μακεδονικό κράτος..

παρότι τα προϊστορικά σύμβολα δεν κατοχυρώνονται...

το παραπάνω σύμβολο συναντάται σε τέμπλα εκκλησιών του 18 αιώνα, στο μακεδονικό κράτος, πολύ πριν την ανακάλυψη το 1977 , με πολιτική εντολή από τον ελληνοκρατικό αρχαιολόγο Ανδρόνικο...

ούτε όμως μιά χώρα μπορεί να έχει παραπάνω από ένα εθνόσημα, ο δε ήλιος ΔΕΝ αποτελεί εθνόσημο της Ελλάδος

ώστε να προκαλεί σύγχυση...

Ανώνυμος είπε...

οι σημερινοί Μακεδόνες, όπως όλες οι ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ εθνότητες της Ελλάδος- Αλβανοί,Βλάχοι φέρουν ελάχιστο βιολογικό υλικό εξαιτίας των επιμειξιών, τόσο με τις σύγχρονες εθνότητες με τις οποίες μοιράζονται τον ίδιο χώρο..

όσο και με τις ιστορικές εθνότητες του ίδιου γεωγραφικού χώρου , από το αρχαίο μακεδονικό βασίλειο μέχρι σήμερα..

γιατί ακόμα και αν υποτεθεί ότι υπήρξε εποικισμός της Μακεδονίας με τους λεγόμενους Σλάβους, τον 7-8 αιώνα , αυτός δεν θα έγινε σε μια έρημη περιοχή...
( η οποία βρίσκονταν μάλιστα σε ακμή εκείνη την περίοδο )

αλλά επήλθε επιμειξία και αφομοίωση των αυτόχθονων κατοίκων , που ζούσαν ΠΡΟΤΟΥ τον υποτιθέμενο σλαβικό εποικισμό, από τους Σλάβους...

αξιοπερίεργο όμως είναι το γεγονός, ότι ενώ στην Μακεδονία οι Σλάβοι έποικοι αφομοίωσαν τους κατοίκους που βρήκαν και ήδη ζούσαν στη περιοχή , με αποτέλεσμα την εποχή του Κυρίλλου σε όλη την Μακεδονία οι κάτοικοι να μιλούν μεταξύ τους σλαβωνικά...

αντίθετα στον Μωριά/Πελοπόννησο οι Σλάβοι έποικοι αφομοιώθηκαν από τους κατοίκους που βρήκαν εκεί , αν και όλα τα τοπωνύμια και τα δεκάδες χιλιάδες αγροτομικροτοπωνύμια παραμένουν μέχρι σήμερα σλαβικά...

παρά τους προηγούμενους και επόμενους δεκάδες εποικισμούς του χώρου...