Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

15 Μαρ 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

tourkikikinisi@hotmail.com

...

Κομοτηνή 15/03/2012

Η Τουρκική Μειονοτική Κίνηση για τα Ανθρώπινα και Μειονοτικά Δικαιώματα καταγγέλλει την υποκρισία της ελληνικής Πολιτείας που συχνά πυκνά δηλώνει σε όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς ότι γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα της μειονότητας της Θράκης, την ίδια στιγμή που το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδας, ο Αρειος Πάγος, με μια προκλητική απόφαση με την οποία γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του μια ολόκληρη σχετική προηγούμενη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, απορρίπτει για άλλη μια φορά κατά τρόπο προκλητικά παράνομο το δίκαιο αίτημα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης να αναγνωριστεί ως νόμιμο σωματείο.
Θεωρούμε μάλιστα ως εξόχως εξοργιστικό το γεγονός ότι στο σκεπτικό της απόφασης του ο Άρειος Πάγος ψεύδεται ασύστολα όταν ισχυρίζεται ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτικές, δεδομένου ότι η νομική δεσμευτικότητα των αποφάσεων του τελευταίου προκύπτει ξεκάθαρα από το ίδιο το άρθρο 46 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Με τον τρόπο αυτόν ο Άρειος Πάγος προσπαθεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη και να παρακάμψει την απόφαση – χαστούκι προς την ελληνική Πολιτεία που είχε εκδώσει το Δικαστήριο του Στρασβούργου ΥΠΕΡ της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης. Όμως το μόνο που καταφέρνει το ελληνικό ανώτατο δικαστήριο με τη συμπεριφορά του αυτή είναι αφενός να καταστεί καταγέλαστο σε όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς και αντικείμενο χλεύης σε όλους τους σοβαρούς νομικούς κύκλους τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού, και αφετέρου να αποκαλύψει για άλλη μια φορά ότι στους κόλπους του υπηρετούν στελέχη με αρρωστημένη ακροδεξιά νοοτροπία που προκειμένου να ικανοποιήσουν το φανατισμό τους εναντίον της μειονότητας δεν διστάζουνε ακόμη και να εκθέσουν ανεπανόρθωτα την Ελλάδα παγκοσμίως.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολύ καλή ανακοίνωση , σχετικά με την απόλυτα ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ απόφαση του Αρείου Πάγου, για την ΜΗ αναγνώριση μη κερδοσκοπικού σωματείου , με τον όρο τουρκικό.

κατά παραβάση απόφασης του ΕΔΑΔ , το οποίο προηγούμενες αρνητικές αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων τις απέρριψε.

μια μόνο προσωπική καλόπιστη παρατήρηση : όχι ακροδεξιά νοοτροπία , αλλά υπερεθνικιστική , αυτή του αρείου πάγου

Ανώνυμος είπε...

υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη πολυετής υπόθεση της αναγνώρισης σωματείου με την επωνυμία ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ , εκδικάστηκε και απορρίφτηκε για ΔΕΥΤΕΡΗ φορά από το Πρωτοδικείο, το Εφετείο, τέλος από τον Άρειο Πάγο...!!!

αφού μετά την πρώτη φορά , όπου εκδικάστηκε και πάλι στα τρία στάδια της ελληνικής εθνικιστικής δικαιοσύνης, έγινε αποτελεσματική προσφυγή στο ΕΔΑΔ , το οποίο έκρινε ότι η χρήση του όρου τουρκικός, όπως και μακεδονικός είναι επιτρεπτή και νόμιμη, βάση της ισχύουσας ΕΣΔΑ.

δυστυχώς το ελληνικό κράτος παραβιάζοντας το άρθρο 46 της ΕΣΔΑ, δεν εφήρμοσε ως όφειλε την απόφαση του Δικαστηρίου του Στρασβούργου.

χρησιμοποιώντας τον ψευδεπίγραφο ισχυρισμό, ότι πρόκειται για αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης...

για τις οποίες ουδεμία ευθύνη φέρνει το ελληνικό κράτος..!!!

υποσχόμενο παράλληλα ΨΕΥΔΩΣ στην εποπτεύουσα Επιτροπή των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, συνδρομή στην εκτέλεση της Απόφασης του ΕΔΑΔ...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΦΟΥΛΕ
Ενταξιακό διάλογο εγκαινίασαν ΕΕ - Πγδμ

Την έναρξη ενταξιακού διαλόγου υψηλού επιπέδου μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Πγδμ εγκαινίασαν σήμερα ο αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ, Επίτροπος Στέφαν Φούλε, και ο πρωθυπουργός του κρατιδίου, Νίκολα Γκρούεφσκι.


Όπως τονίστηκε, ο διάλογος αυτός δεν υποκαθιστά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΕ και Πγδμ, η έναρξη των οποίων, σε μεγάλο βαθμό, εξαρτάται από την πρόοδο στο ζήτημα της ονομασίας.
Εθνος

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΦΟΥΛΕ

Ενταξιακό διάλογο εγκαινίασαν ΕΕ - Σκόπια

Την έναρξη ενταξιακού διαλόγου υψηλού επιπέδου μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Σκοπίων εγκαινίασαν σήμερα ο αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ, Επίτροπος Στέφαν Φούλε, και ο πρωθυπουργός του κρατιδίου, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Όπως τονίστηκε, ο διάλογος αυτός δεν υποκαθιστά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΕ και Σκοπίων, η έναρξη των οποίων, σε μεγάλο βαθμό, εξαρτάται από την πρόοδο στο ζήτημα της ονομασίας.

Ο ενταξιακός αυτός διάλογος περιλαμβάνει πέντε θεματικές ενότητες που αφορούν τη δημόσια διοίκηση, το κράτος δικαίου, την ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης, την εκλογική νομοθεσία και τη λειτουργία της οικονομίας της αγοράς στην ΠΓΔΜ.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, ο οποίος στις δηλώσεις του χρησιμοποίησε αρκετές φορές τον όρο «μακεδονικός» (macedonian), σημείωσε ότι στο επίκεντρο του ενταξιακού διαλόγου θα βρεθούν οι μεταρρυθμίσεις εκείνες που θα βοηθήσουν στον εκσυγχρονισμό των Σκοπίων και θα οδηγήσουν τη χώρα πιο κοντά στην ΕΕ.

Σε ερώτηση αν στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον κ.Γκρούεφσκι, εξετάσθηκε και η εκκρεμότητα της ονομασίας, ο κ.Φούλε απάντησε ότι οι συνομιλίες αφορούσαν τις μεταρρυθμίσεις στην ΠΓΔΜ.

Τα Σκόπια έλαβαν καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας τον Δεκέμβριο του 2005, ωστόσο δεν έχει καταφέρει ακόμη να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις τρεις τελευταίες ετήσιες εκθέσεις της για την πρόοδο στην ΠΓΔΜ (2009, 2010, 2011) απηύθυνε σύσταση προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για καθορισμό ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΕΕ και της ΠΓΔΜ, ωστόσο το Συμβούλιο Κορυφής δεν έχει κάνει αποδεκτή τη σύσταση αυτή.
----------------------------------------------------------------------
η εκδήλωση καλής γειτονίας με όρους όπως : κρατίδιο, Σκόπια , κ.λ.π , από το εθνικιστικό Έθνος...

Ανώνυμος είπε...

Για ένα -καρναβαλισμένο πλέον και- ξεσαλωμένο κράτος με κωμικές ηγεσίες, και πολιτικές επιλογές σε εξωτερικό και εσωτερικό που φέρνουν σε δύσκολη θέση και τους ιδιοτελείς υποστηρικτές του και εκθέτουν την ευρωπαϊκή ταυτότητα, και ο όρος κρατίδιο τιμητικός είναι. Η καλή γειτονία δεν θα είναι μονόπλευρη για πολύ.

Ανώνυμος είπε...

belomore πού είναι το σχόλιό μου για το κουρδικό;

bb είπε...

Το κουρδικό είναι άσχετο θέμα με την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Ελλάδας με τουρκική εθνική ταυτότητα.

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα σχετικότερο του κυπριακού, άρθρα για το οποίο έχεις δημοσιεύσει επειδή υπεβλήθησαν από «ομοεθνείς» σου.
Αν υπάρχει τουρκική κοινότητα στην Ελλάδα, απολύτως σκόπιμο είναι να γίνεται ένας παραλληλισμός με το κράτος αναφοράς της, δηλ. την Τουρκία. Μια και ο λόγος περί εθνικών ταυτοτήτων.
Ποια κατάσταση αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Ελλάδας με τουρκική εθν. ταυτότητα belomore;

bb είπε...

Ανώνυμε 10:04, αυτά που γράφεις είναι ελληνικές κουτοπονηριές! Εάν ενδιαφέρεσαι τόσο πολύ για τα δικαιώματα των Κούρδων στην Τουρκία, μπορείς να πας εκεί να αγωνιστείς γι’ αυτά. Δεν μπορείς όμως να «παζαρεύεις» τα δικαιώματα των Τούρκων της Ελλάδας με τα ανθρώπινα και εθνικά δικαιώματα των Κούρδων, για να δικαιολογήσεις την μη εφαρμογή τους, στην Ελλάδα. Ένα απο τα βασικότερα δικαιώματα που καταπατά η Ελλάς είναι αυτό του ελεύθερου και επίσημου αυτοπροσδιορισμού. Η ονομασία ενός σωματείου στην Ελλάδα ως Τουρκικό, είναι ένα απο αυτά τα δικαιώματα.

Ανώνυμος είπε...

belomore λείπει η απάντησή μου. Τι δεν σου άρεσε πάλι;

bb είπε...

Ανώνυμε 10:08, αναφέρεις την Δημοκρατία της Μακεδονίας ως «τα Σκόπια».

Ανώνυμος είπε...

Απαγορεύεις τα σχόλια που χρησιμοποιούν τον όρο "Σκόπια";

Ανώνυμος είπε...

belomore θα απαντήσεις;