Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

19 Μαρ 2012

Macedonian feta Tripleacheese

http://taxalia.blogspot.com/2012/03/blog-post_5917.html

Ψύχωση έχουν πάθει με τους «Σκοπιανούς», μερικοί bloggers! Κάτι σαν εφιάλτης! Η Tripleacheese είναι καναδική επιχείρηση παραγωγής φέτας, που ανήκει σε Μακεδόνες της Διασποράς.

Τα παράπονα σας στον Καναδά, Taxalia και λοιποί!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφιέρωμα: Οι Μακεδόνες στο 1821

Το Σάββατο, 24 Μαρτίου και ώρα 6:30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως (έναντι Ψηλού Βράχου), θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση - αφιέρωμα στον Αγώνα της Εθνεγερσίας του 1821, που είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα εορτασμού των 100 χρόνων ελεύθερης Έδεσσας.

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Έδεσσας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας, είναι αφιερωμένη στον Αγγελή Γάτσο, τον γενναίο Μακεδόνα της Εθνεγερσίας του 1821.
Ο κ. Ιωάννης Παπαλαζάρου, συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής, θα σκιαγραφήσει τη ζωή και τη δράση του οπλαρχηγού της Έδεσσας Αγγελή Γάτσου αλλά και των ανώνυμων αγωνιστών του τόπου μας. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι, ταυ-τόχρονα με την εκδήλωση, θα κυκλοφορήσει μελέτη - βιβλίο του κ. Παπαλαζάρου, όπου παρουσιάζονται σπάνια έγγραφα αλλά και προφορικές παραδόσεις του τόπου μας.
Η εκδήλωση αποκτά και πανηγυρικό χαρακτήρα, αφού «Τραγούδια του 1821» θα τραγουδήσει η παιδική χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας.
Καλούνται όλοι οι συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στην τόσο σημαντική εκδήλωση.

bb είπε...

Θα είχε κάποια αξία η παραπάνω εκδήλωση για τους αυτόχθονες Μακεδόνες, εάν σε αυτήν παρουσιαζόταν και το βιβλίο του Τραϊανού Πασοη, ειδικά το κεφάλαιο που παρουσιάζει τον Αγγελή Γάτσο και άλλους Μακεδόνες αγωνιστές στην ελληνική επανάσταση του 1821. Επίσης, θα είχε ενδιαφέρον να γίνει και μια συγκριτική αναφορά στο πόσοι Έλληνες αγωνιστές βοήθησαν την επανάσταση της Εθνεγερσίας των Μακεδόνων του Ιλιντεν, το 1903!
Γιατί την ιστορία τη γράφουν μόνο οι πρωταγωνιστές της και όχι οι προπαγανδιστές των νικητών.

Ανώνυμος είπε...

Μάρτιος 20, 2011.




Γευγελή.




Άγνωστα άτομα στη συνοριακή πόλη των Σκοπίων σχημάτισαν με λαδομπογιά, διάφορα άσεμνα σχέδια σε αυτοκίνητο ενός Έλληνα, όπως σημειώνει σκοπιανή ειδησεογραφική πύλη.





Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ένας 42χρονος Έλληνας που είχε προσωρινή άδεια διαμονής στη Γευγελή, χθες το απόγευμα, πήγε στο αστυνομικό τμήμα της σκοπιανής πόλης να καταγγείλει ότι γύρω στις 6 με 8 το απόγευμα χρωμάτισαν με σπρέι το αυτοκίνητό του, τύπου Ford Modeo και έγραψαν σε αυτό “F…k Greek”.




Η αστυνομία της Γευγελής έχει κάνει ενέργειες για να βρεί το δράστη, γράφει το δημοσίευμα.

Ανώνυμος είπε...

τα παράπονά σου στον Καναδά belomore.