Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

23 Απρ 2012

Το Στρασβούργο παραπέμπει στα Ελληνικά δικαστήρια Σκοπιανούς που ζητάνε περιουσίες στην Ελλάδα

«Απευθυνθείτε στα ελληνικά δικαστήρια» είναι η απάντηση του Διεθνούς Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, στην ομαδική προσφυγή Σκοπιανών, που υποστηρίζουν πως κατάγονται από την Ελλάδα και ζητούν να επανακτήσουν την ελληνική ιθαγένεια και να τους επιστραφούν οι περιουσίες, που απώλεσαν μετά τον εμφύλιο και τη φυγή τους. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΚANAL 5, ο αριθμός των Σκοπιανών που προσέφυγαν κατά της χώρας μας, άγγιξε τις 7.000, ωστόσο το Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, απέρριψε τις προσφυγές τους, ζητώντας τους να εξαντλήσουν όλα τα ένδικα μέσα στην Ελλάδα.
«Ύποπτες συνεργασίες»
Πάντως σκοπιανά ΜΜΕ, υποστηρίζουν, πως μεγάλος αριθμός όσων προσέφυγαν στο Στρασβούργο, αδυνατούν να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους, αφού δεν διαθέτουν έγγραφα που να αποδεικνύουν πως κατάγονται από την Ελλάδα ή είναι κάτοχοι περιουσίας.
Πρόκειται για πολιτικούς πρόσφυγες ή παιδιά τους, που με τη λήξη του εμφυλίου πολέμου το 1949 κατέφυγαν στην τότε Γιουγκοσλαβία, προκειμένου να αποφύγουν την ελληνική δικαιοσύνη, αφού μεγάλο μέρος από αυτούς συνεργάστηκαν με δυνάμεις που στόχο είχαν την απόσπαση της ελληνικής Μακεδονίας, εξυπηρετώντας τα τότε σχέδια του Τίτο.
από Αδέσμευτο Τύπο Σαββάτου (21-4-12)
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/04/blog-post_2910.html
Σχόλιο: Δυστυχώς, στην Ελλάδα, χώρα μέλος της ΕΕ, άνθρωποι που ως παιδιά τιμωρήθηκαν παράνομα για ενδεχόμενες παράνομες πράξεις των γονέων τους, με εντελώς αντισυνταγματικές τιμωρίες όπως είναι η αφαίρεση της ιθαγένειας και της οικογενειακής περιουσίας τους, υφίστανται τις συνέπειες αυτών των τιμωριών οι οποίες ισχύουν ακόμα, ΣΗΜΕΡΑ, μετά απο 60 χρόνια!!!!!

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

πολύ ψευτοαριστεροί εθνικιστές ψαρεύοντας σε θολά νερά μπερδεύουν σκόπιμα την εθνική ταυτότητα με την γεωγραφική

έτσι λένε δεν μπορεί να υπάρχει εθνικός αυτοπροσδιορισμός με τον όρο Μακεδόνας , γιατί τότε αυτός ο Μακεδόνας θα είναι περισσότερο Μακεδόνας από τον Έλληνα Μακεδόνα...

λές και υπάρχει ξεχωριστή από την ελληνική και από την μακεδονική, δεύτερη εθνική ταυτότητα , η ελληνομακεδονική..

φυσικά πρόκειται για την ελληνική εθνική ταυτότητα , της οποίας οι φορείς ζούνε στην Μακεδονία...

όπως ζούνε στην Πελλοπόνησο ή στην Θεσσαλία...

φυσικά όσοι έχουν την ελληνική εθνοτική ταυτότητα και ζούνε στην Μακεδονία , έχουν την γεωγραφική μακεδονική ταυτότητα

δίχως να είναι βέβαια φορείς της εθνικής μακεδονικής ταυτότητας

όπως είναι οι 1 εκατομμύριο γηγενείς Μακεδόνες .

παρόμοια , βέβαια δεν είναι Γερμανοί όσοι ελληνόφωνοι , με γονείς από την Ελλάδα, γεννήθηκαν και ζούνε στην Γερμανία...!!!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί το ελληνικό κράτος μετά το 1981 εξέδιδε τα απαραίτητα έγγραφα σε όλους τους ελληνόφωνους πολιτικούς πρόσφυγες , με σκοπό την ΜΗ δικαστική αλλά απλά διοικητική επανάκτηση της ελληνικής υπηκοότητας και ιδιωτικής περιουσίας

και την ίδια στιγμή στερεί αυτό το δικαίωμα στους μακεδονόφωνους συναγωνιστές τους πολιτικούς πρόσφυγες, συχνά συγχωριανούς των παραπάνω

μη εκδίδοντας παράνομα και με ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ εγκύκλιους τα σχετικά πιστοποιητικά γέννησης, κατοχής ή νομής ιδιωτικής περιουσίας

εν έτει 2012...!!!

αναγκάζοντάς τους σε χρονοβόρες και σπάταλες δικαστικές διαδικασίες , 30 χρόνια μετά τον σχετικό νόμο..????

και μάλιστα σε δίχως οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια αθώα ΠΑΙΔΙΑ πολιτικούς πρόσφυγες...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΕΛΛΑΔΑ...!!!

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣ...!!!

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=3b9p-3yZXY0

Ανώνυμος είπε...

Το 1982 αποφασίστηκε η εθνική συμφιλίωση - πως ακριβώς έχεις εθνική συμφιλίωση με ανθρώπους που όχι μόνο θεωρούν εαυτό κομμάτι άλλου έθνους αλλά θεωρούν πως το ελληνικό έθνος κατέχει παράνομα κομμάτι του εθνικού τους εδάφους;

Η Ευρώπη δεν αντιδρά γιατί τότε θα έπρεπε να υποχρεώσει όλη την Ανατολική Ευρώπη να επιστρέψει υπηκοότητες, περιουσίες και να δώσει αποζημιώσεις σε κάτι εκατομμύρια Γερμανούς πρόσφυγες (ένα μάτσο αθώα γυναικόπαιδα μεταξύ τους)...

Ανώνυμος είπε...

ρε 1,07
φτιαξε τον πολιτικο φορεα που ελεγες να παρει 1 εκ ψηφους

τι περιμενεις?
Σιγουρο θριαμβο θα εχεις
οχι μονο λογια

Ανώνυμος είπε...

τώρα μόλις μάθαμε ότι το σύγχρονο μακεδονικό κράτος , το οποίο ιδρύθηκε μετά το πόλεμο και μάλιστα ως ομόσπονδο έκανε προπολεμικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ,εισβολής και κατοχής σε ξένα εδάφη..

με σφαγές εκατομμυρίων ανθρώπων ανάλογα με αυτά της χιτλερικής Γερμανίας και για αυτό θα πρέπει να τιμωρηθούν οι Μακεδόνες που υπέστησαν την αδικαιολόγητη εθνοκάθαρση , λόγω ότι διεκδίκησαν πολύ λιγότερα από όσα οι ελληνόφωνοι Βλάχοι και Αλβανοί της Βόρειας Ηπείρου.

όπως όσα δικαιολογημένα εν πολλοίς υπέστησαν οι Γερμανοί, έστω και κάποιοι αθώοι, που έγιναν αντικείμενο εθνοκάθαρσης , συχνά με ανταλλαγή εδαφών...

και για τα οποία ουδέν δικαίωμα επιστροφής περιουσίας εγείρεται

σε αντίθεση με τα θύματά τους, Εβραίους οι οποίοι διεκδικούν επιτυχώς την δημευμένη οδιωτική περιουσία τους σε όλες τις ανατολικές χώρες

οι Μακεδόνες της Ελλάδος διεκδίκησαν ήδη από την παράνομη και βίαιη προσάρτηση του νότιου 51% από το ελληνικό κράτος , καθεστώς πολυεθνικής ισοτιμίας, δίχως αλλαγή συνόρων, με ανεπιφύλακτο σεβασμό της ελληνικής επικράτειας, ως νομοταγείς έλληνες πολίτες.

έστω και αν έχασαν το δικαίωμα να ζούνε όπως όλα τα έθνη σε ένα κράτος που θα τους σέβεται 100% , όπως το μακεδονικό.

κάτι που δυστυχώς εύρισκε αντίθετο το ελληνικό κράτος , το οποίο ενώ καυχάται για τους εκατοντάδες χιλιάδες ελληνόφωνους της διαποράς , δεν αναγνωρίζει ταυτόχρονα την πολυεθνική πραγματικότητα εντός της επικράτειάς του.

και όχι μόνο σε σχέση με τους Μακεδόνες αλλά και με τους Αλβανούς Τσάμηδες τους οποίους εξεδίωξε ολοκληρωτικά, τους Εβραίους τους οποίους κατέδοσε στους Ναζί, τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης , τους έντιμους Βλάχους .

μήπως θα έπρεπε να εκδιωχθούν προς την Ελλάδα , όλοι οι ελληνόφωνοι της διασποράς, στη βάση της ρατσιστικής εθνοφυλετικής χιτλερικής ιδεολογίας..??

τουλάχιστον η παρανοϊκη ιδέα του χίτλερ βασίζονταν σε μία ζωντανή και πλούσια εθνοπολιτιστικά εθνική κοινότητα, την γερμανική..

κάτι που δεν ισχύει για την ανύπαρκτη εθνοπολιτιστικά , αλλά πλούσια ιδεολογικά ελληνική εθνική κοινότητα...

όλα τα ευρωπαϊκά κράτη επέλεξαν την εθνική συμφιλίωση , με την πολυεθνική κοινωνική έννοια , αποδίδοντας την αφαιρεμένη ιθαγένεια, ήδη από την δεκαετία του 50 τα δυτικά και του 90 τα ανατολικά.

εξαίρεση η Ελλάδα, η οποία επιμένει στο ναζιστικό δόγμα , του ενός έθνους , αυτού του ελληνικού ιδεολογικού.

καταπατώντας βάναυσα το συνταγματικό , ευρωπαϊκό , διεθνές δίκαιο , με την εδώ και 60 χρόνια συνεχιζόμενη ισχύ της παράνομης αφαίρεσης της ιθαγένειας από Μακεδόνες ΠΑΙΔΙΑ πολιτικούς πρόσφυγες...

η Ευρώπη δεν αντιδρά διότι ακόμα βρίσκεται σε βαθιά νεωτερική φάση, με την κυριαρχία των κρατών εθνών, όπου η παραλυτική ομοφωνία αποτελεί τον κανόνα λειτουργίας της ..

εδώ δεν έλεγχε την διαδρομή των εκατοντάδων δις από το υστέρημα του κουτόφραγκου ευρωπαίου εργαζόμενου, που κατέληγαν στις τσέπες των εθνοκαπήλων και ελλαδέμπορων...

Ανώνυμος είπε...

1,20

Η Eυρωπη αντεδρασε, εφαγες την πορτα καταμουτρα,αν δεν το καταλαβες ακομα

κριμα τα δολλαρια του Τοροντο και της Μελβουρνης απο τους απογονους των Κομμιτατζηδων

Ανώνυμος είπε...

@2:04
Η Ευρώπη δεν έδειξε πόρτα στους Μακεδόνες αλλά τους είπε να πάνε στην Ελλάδα να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται και αν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί και δεν εφαρμόσει τον ευρωπαϊκό νόμο, τότε η Ευρώπη θα.... καθαρίσει, όπως έχει γίνει πολλές φορές, που η Ελλάδα καταδικάστηκε και πλήρωσε ακριβά την κάθε παρανομία της.

Ανώνυμος είπε...

5,51

Aυτο καταλαβες εσυ?
Για ποιο ευρωπαικο νομο μιλας, μπορεις να μας τον αναφερεις?
οχι με "δικα σου λογια" αλλα το λινκ που αναφερει τον νομο

και ξαναδιαβασε παλι προσεκτικοτερα το κειμενο της ειδησης

http://1.bp.blogspot.com/_N3VUk8A7nD8/TCucTPIXQNI/AAAAAAAAICc/fz0wY_CM6c0/s1600/breme.jpg

Ανώνυμος είπε...

Δεν μιλάμε για έναν νόμο ειδικό, αλλά για τις ευρωπαϊκές οδηγίες που έχουν γίνει νόμοι του ελληνικού κράτους. Πέρα απο την αντισυνταγματικότητα πολλών αποφάσεων εναντίον των παιδιών πολιτικών προσφύγων, υπάρχουν και νόμοι που απαγορεύουν τις φυλετικές διακρίσεις, ακόμα και για εγκληματίες!!! Πόσο μάλλον για αθώους ανθρώπους που η Ελλάδα συνεχίζει να τιμωρεί μόνο επειδή είναι Μακεδόνες.

Ανώνυμος είπε...

το ευρωπαϊκό δικαστήριο του Στρασβούργου εξαιρετικά σπάνια και κατ΄ εξαίρεση δικάζει υποθέσεις που δεν έχουν υποστεί την δικαστική εκτίμηση των εθνικών δικαστηρίων, μέχρι τρίτου βαθμού.

με ελάχιστη δικαστική αξιολόγηση σε επίπεδο εφετείου.

από την άλλη είναι προφανές ότι οι μαζικές αφαιρέσεις της ελληνικής ιθαγένειας από ΠΑΙΔΙΑ για εθνοπολιτικούς λόγους αποτελούσε ήδη τότε , στις έκτακτες μεταπολεμικές συνθήκες έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που προωθούσε τον εθνοτικό διχασμό της πολυεθνικής ελληνικής κοινωνίας

το οποίο έγκλημα έγινε πολύ μεγαλύτερο όταν η δημοκρατική επιείκεια που αποσκοπούσε στην κοινωνική συμφιλίωση το 1982 ΕΞΑΙΡΕΣΕ ξεδιάντροπα , με αποκλειστικά εθνοτικά κριτήρια τους Μακεδόνες πολιτικούς πρόσφυγες.

κατάσταση που ισχύει μέχρι σήμερα παραβιάζοντας όλους τους θεμελιώδεις νόμους του ευρωπαϊκού κεκτημένου

όπως την ΕΣΔΑ , τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ , ο οποίος αποτελεί μέρος της ενεργής Συνθήκης της Λισσαβόνας,

το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα ( ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ
ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (ΟΗΕ)
Κυρώθηκε με το Ν.2462/1997 (ΦΕΚ Α' 25/26.2.97)

την σύμβαση του ΟΗΕ για την κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων, ( Διεθνή Σύμβαση για την Εξάλειψη όλων των Μορφών Φυλετικών Διακρίσεων (ΝΔ 494/1970, ΦΕΚ Α 77).

την Σύμβαση - Πλαίσιο για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων

το ότι δεν τέθηκε το ζήτημα των Μακεδόνων ενώπιον των ελληνικών και διεθνών δικαστηρίων , ήδη από το 1983 οφείλεται σε δυνάμεις που επιδιώκουν την ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ λύση του ζητήματος , με τον θάνατο και των τελευταίων μακεδονόπαιδων πολιτικών προσφύγων , των γνωστών ντέτσα μπεγκάλτσι..

Ανώνυμος είπε...

Τυχοδιωκτισμοί στο «Μακεδονικό»

Η πολιτική του Νίκου Ζαχαριάδη την περίοδο 1945-52 χαρακτηρίστηκε από αντικρουόμενες επιλογές
Η στάση του Ζαχαριάδη στο μακεδονικό ζήτημα είχε άμεση συνάρτηση με την τακτική και στρατηγική που εφάρμοσε σε σχέση με το ελληνικό πολιτικό ζήτημα μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα το 1945. Το ΚΚΕ αναγνώριζε από το 1934 την ύπαρξη σλαβομακεδονικού έθνους -σύμφωνα με την απόφαση της Κομμουνιστικής Διεθνούς- αλλά το 1935 εγκατέλειψε τη θέση του 1924 για «Ενιαία και Ανεξάρτητη Μακεδονία» και υιοθέτησε τη γραμμή της ισοτιμίας στις μειονότητες. Ετσι, το 1944 το ΚΚΕ στράφηκε κατά των αποσχιστικών κινήσεων του ΣΝΟΦ (Σλαβομακεδονικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέωπο) και των σλαβόφωνων ταγμάτων Αριδαίας-Εδεσσας και Φλώρινας-Καστοριάς που ελέγχονταν από το Γενικό Επιτελείο της γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας.

Κατά το πνεύμα της ρητορικής του για μια ειρηνική λύση του ελληνικού πολιτικού ζητήματος, ο Ζαχαριάδης στράφηκε το 1945 κατά του ΝΟΦ (Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέωπο), της διάδοχης οργάνωσης του ΣΝΟΦ που προπαγάνδιζε τη συνένωση του «μακεδονικού λαού» και δρούσε ανεξέλεγκτα στην ελληνική Μακεδονία. Επανειλημμένα η κομματική περιφερειακή οργάνωση Εδεσσας καταδίκαζε το ΝΟΦ ως φασιστική και αυτονομιστική οργάνωση και καλούσε τους Σλαβομακεδόνες να συσπειρωθούν στο ΕΑΜ/ΚΚΕ που υπόσχονταν την εθνική ισοτιμία. Στους επίσημους λόγους του ο Ζαχαριάδης αναφερόταν στην ελληνικότητα της Μακεδονίας και στο απαραβίαστο των ελληνικών συνόρων. Στελέχη του ΚΚΕ στην περιοχή της Καστοριάς περιόδευαν χωριά των Σλαβομακεδόνων και προέτρεπαν τους κατοίκους να καταδώσουν στην αστυνομία και στα κρατικά όργανα τους πράκτορες του ΝΟΦ, αν εμφανίζονταν στην περιοχή τους.

http://news.kathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_civ_13_16/03/2008_263067

Ανώνυμος είπε...

http://news.kathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_civ_13_16/03/2008_263067



Τυχοδιωκτισμοί στο «Μακεδονικό»
Η πολιτική του Νίκου Ζαχαριάδη την περίοδο 1945-52 χαρακτηρίστηκε από αντικρουόμενες επιλογές
Του Σπυριδωνα Σφετα*

Η στάση του Ζαχαριάδη στο μακεδονικό ζήτημα είχε άμεση συνάρτηση με την τακτική και στρατηγική που εφάρμοσε σε σχέση με το ελληνικό πολιτικό ζήτημα μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα το 1945. Το ΚΚΕ αναγνώριζε από το 1934 την ύπαρξη σλαβομακεδονικού έθνους -σύμφωνα με την απόφαση της Κομμουνιστικής Διεθνούς- αλλά το 1935 εγκατέλειψε τη θέση του 1924 για «Ενιαία και Ανεξάρτητη Μακεδονία» και υιοθέτησε τη γραμμή της ισοτιμίας στις μειονότητες. Ετσι, το 1944 το ΚΚΕ στράφηκε κατά των αποσχιστικών κινήσεων του ΣΝΟΦ (Σλαβομακεδονικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέωπο) και των σλαβόφωνων ταγμάτων Αριδαίας-Εδεσσας και Φλώρινας-Καστοριάς που ελέγχονταν από το Γενικό Επιτελείο της γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας.