Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

28 Μαΐ 2012

Πολιτικός τυχοδιωκτισμός του ΣΥΡΙΖΑ με τους Τούρκους της Δ. Θράκης

Ο Αιχάν Καρά Γιουσούφ θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, σύμφωνα και με ανακοίνωση του Γραμματέα της Ν.Ε του κόμματος Απ.Κουτάβα στη διάρκεια ανοικτής συνέλευσης που οργανώθηκε στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, την Κυριακή το απόγευμα, με αντικείμενο τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Σε τοποθέτησή του ο κ. Κουτάβας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής, για εναλλαγή των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της νέας βουλευτικής θητείας, αναλύοντας ότι η έδρα θα μοιραστεί μεταξύ των κ.κ Καρά Γιουσούφ και Χαρίτου, οι οποίοι θα αναλάβουν καθήκοντα για 2 χρόνια ο καθένας. Πρόταση η οποία καταδεικνύει όπως διευκρίνισε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης ότι «δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ μειονότητας και πλειονότητας». Ο ίδιος κάλεσε όσους παραβρέθηκαν στην συνέλευση να εργαστούν σε μια μάχη ελπίδας για τον ελληνικό λαό, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι χρειάζεται καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και σε τοπικό επίπεδο για να λυθούν ζητήματα της περιοχής.

Στη διάρκεια της συνέλευσης τοποθετήθηκε κι ο υποψήφιος βουλευτής Δ.Χαρίτου ο οποίος εστίασε και στις γενικές αλλά και στις τοπικές πολιτικές εξελίξεις,ζητώντας ταυτόχρονα ενισχυμένη παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα που απασχολούν τη Ροδόπη και τους πολίτες της.

«Επαίσχυντη έκφραση πολιτικής αλητείας η υποψηφιότητα Ιλχάν με τη ΔΗΜΑΡ»

«Η υποψηφιότητα του Ιλχάν Αχμέτ με τη ΔΗΜΑΡ επαίσχυντη έκφραση πολιτικής αλητείας έχει γίνει εν γνώσει των κομμάτων του μνημονίου κι έχει στόχο να κάμψει την ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και στην περιοχή μας» σημείωσε μεταξύ άλλων σε τοποθέτησή του ο κ. Καρά Γιουσούφ, ο οποίος εξελέγη βουλευτής του κόμματος στις εκλογές του Μαΐου.

Ο ίδιος, μιλώντας για τις επικείμενες εκλογές, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η κατάρτιση της λίστας πάντα προκαλεί αντανακλαστικά και αποπροσανατολίζει την συζήτηση από την ουσία των προβλημάτων και την μεταφέρει σε μια εθνικιστική αντιπαράθεση. Η δική μας αριστερά, χρόνια αντιτίθεται σε τέτοιες αντιλήψεις κα αγωνίζεται για την ενότητα την ειρηνική συνύπαρξη και τον αλληλοσεβασμό ανάμεσα στις διάφορες ομάδες που ζουν στην περιοχή μας». Ενώ υπογράμμισε ότι οι ψηφοφόροι δεν θα πρέπει να έχουν έγνοια πηγαίνοντας προς τις κάλπες «για το ποιος θα είναι ο βουλευτής, τι εθνικότητας και τι θρησκείας θα είναι…».

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.komotinipress.gr%2Feidiseis%2Fpolitiki%2F6388-me-epikefalis-ton-kara-giousouf-to-psifodeltio-tou-syriza.html&h=JAQGatNS0

ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ:
Eαν σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα η θέληση για πολιτική συνεισφορά για το καλό του τόπου σου, ο παραμερισμός κάθε μορφής ιδεολογικών και προσωπικών στρατηγικών στην άκρη για να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή της Ροδόπης είναι πολιτική αλητεία τότε πως μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Ροδόπης ότι η πιθανή έδρα που θα πάρει στον Νομό θα είναι μοιρασμένοι εις τα δύο με δύο χρόνια στον έναν ( Αιχάν ) και δύο χρόνια στον άλλον ( Χαρήτο ) ? Η ισότητα μεταξύ πολιτών , η δημοκρατία και η γενική αρχή του Συντάγματος ότι ο βουλευτής εκπροσωπεί το έθνος και όχι απλά τον τόπο του η ακόμη και μέρος πληθυσμού δεν ισχύει για το ΣΥΡΗΖΑ? Η διαφορετική καταγωγή και διαφορετική θρησκεία είναι στοιχεία διαχωριστικά για την εκπροσώπηση του Νομού μας ούτως ώστε πάρθηκε τέτοια απόφαση ? Γιατί άραγε υποχρεώθηκαν να πάρουν μια τέτοια απόφαση? Η αντίληψη που έχουν για την Θράκη και για την δημοκρατική εκπροσώπηση του νομού ποία είναι? Μήπως θεωρούν ελλıπείς την εκπροσώπηση του Νομού από αλλόθρησκο ..Πιστεύω μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΗΖΑ στο Νομό μας για το μοίρασμα της καρέκλας μετά τις εκλογές σε Χαρήτο και Αιχάν και ο διαχωρισμός των συμπολιτών μας σε κατηγορίες είναι αν μη τη άλλο ένας πολιτικώς τυχοδιωκτισμός που έχει ως σκοπό την εξαπάτηση του κοινού με στοιχεία ακραίου συντηρητισμού στην λογική της ..Η απόφαση αυτή του ΣΥΡΗΖΑ είναι και θα μείνει στην πολιτική ιστορία της περιοχής ως ¨δείγμα ακραίου συντηρητισμού και ανασφάλειας παλιών εποχών ¨ και δυστυχώς γυρίζει την Θράκη δεκάδες χρόνια πίσω σπέρνοντας έτσι τον διαχωρισμό στην περιοχή μας ...
https://www.facebook.com/ilhan.ahmet1


ΣΧΟΛΙΟ: Κατά τα άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις μειονότητες!!!!! Θέλει μεν τις ψήφους των Τούρκων της Θράκης αλλά δεν θεωρεί τον υποψήφιο τους άξιο να είναι για ολόκληρη τετραετία στην Βουλή των «Ελλήνων»! Τι άλλο θα δούμε απο τους «δημοκράτες» του ΖΥΡΙΖΑ! Μια απο τα ίδια του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: