Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

26 Ιουλ 2012

Στην ατζέντα Γκρούεφσκι – Μπαν Κι Μουν το ζήτημα ονομασίας της ΠΓΔΜ

Ο κ. Γκρούεφσκι, κατά τη συνάντηση με τον Μπαν Κι Μουν αναφέρθηκε και στη δημοσιοποιηθείσα από το 2009, έκθεση για την Ελλάδα της ανεξάρτητης εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ για ζητήματα μειονοτήτων, Γκέι Μακ Ντούγκαλ, και απηύθυνε έκκληση «να εξετασθούν οι συστάσεις και οι δεσμεύσεις για τον σεβασμό των δικαιωμάτων της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα και των δικαιωμάτων των προσφύγων του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα».
«Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της αναγνώρισης της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα και του σεβασμού των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων της, κυρίως εκπαιδευτικών και πολιτιστικών, καθώς και υπέρ των δικαιωμάτων των προσφύγων του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα, με την επιστροφή των περιουσιών τους, τη δυνατότητα να έχουν διπλή υπηκοότητα και της ελεύθερης μετακίνησής τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Περισσότερα εδώ
 

3 σχόλια:

Akritas είπε...

Πείτε στον Γκρουέφσκι, ότι είμαι Μακεδόνας και δεν αισθάνομαι να ανήκω σε καμμιά μειονότητα.

bb είπε...

Δεν ασχολούμαστε με το τι «αισθάνεται» ο καθένας, γιατί τα «αισθήματα» αλλάζουν. Όπως και οι συνειδήσεις.
Μειονότητα οι Μακεδόνες είναι στην Ελλάδα, ως χώρα. Στην περιφέρεια της Μακεδονίας δεν μπορεί οι Γηγενείς (Ντόπιοι) να θεωρούνται μειονότητα. Μάλλον, όλοι οι άλλοι αποτελούν μειονότητες....

Alex είπε...

Οι Μακεδόνες στην Ελλάδα , ως χώρα δεν είναι μειονότητα αλλά εθνική ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

στην δε βόρεια Ελλάδα είναι εθνική ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ.

πολύ σωστά οι Μακεδόνες δεν ασχολούνται με την ψυχική διάθεση των ανθρώπων , ούτε ενδιαφέρονται για το πως αισθάνονται εθνικά ή παραισθάνονται.

παρομοίως για τις ανύπαρκτες εθνικές συνειδήσεις.

από την άλλη οι "Ελληνες" αποτελούν μια μεγάλη μειονότητα, έστω προς ώρας ιδεολογική πλειονότητα