Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

16 Ιαν 2013

Carnaval des Ours / Καρναβάλι των Αρκούδων




Αυτές είναι βελγικές «αρκούδες» καρναβαλιστές! Οι αμόρφωτοι περί πολιτιστικών δρώμενων Eδεσσαίοι αρθρογράφοι http://ethnologic.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html ας κάνουν μια έρευνα στο Βέλγιο για να μας πουν με βεβαιότητα εάν το έθιμο αυτό είναι γνήσιο τοπικό δικό τους η το «πήραν» απο το Πρίλεπ!
Και αφού ασχοληθούν με την έρευνα στο Βέλγιο, ας μας παρουσιάσουν μετά τα «γνήσια τοπικά ελληνικά» καρναβαλίστικα έθιμα της Έδεσσας που οι ηλικιωμένοι χωρίς αμνησία θυμούνται, για να τα μάθουμε κι εμείς!

Ας μας πουν επίσης αν θεωρούν ότι το κάθε τι παραδοσιακό ενός τόπου στην Ελλάδα, πρέπει απαραίτητα να έχει αρχαιοελληνική η, τέλος πάντων, γνήσια ελληνική προέλευση: είναι τελικά παραδοσιακό τοπικό προϊόν το λουκούμι της Σύρου; Ο μπακλαβάς Ιωαννίνων; Το μαντολάτο Κερκύρας;

Τελικά το μόνο «γνήσιο ελληνικό παραδοσιακό» στοιχείο στην πόλη μας είναι ο φανατικός εθνικισμός και η φασιστική νοοτροπία ορισμένων Eδεσσαίων!

Πάντως, ακόμα και «εισαγόμενο» απο το Πρίλεπ να ήταν (που δεν είναι!) το έθιμο της μέτσκας, πάλι απο την Μακεδονία είναι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: