Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

17 Ιουλ 2013

Η «Χρυσή Αυγή» και οι αλλαγές συνόρων



Η «Χρυσή Αυγή» δεν κρύβει την επιθυμία της η Ελλάδα να αποκτήσει σύνορα με τη Σερβία. Αυτό που δεν μας λέει είναι ΠΟΥ ακριβώς θα μπορούσαν να είναι αυτά τα σύνορα. Θα μπορούσαν να ειναι κοντά στο Βελιγράδι, η κοντά στην Αθήνα?
Φυλλάδια σαν το παραπάνω βρίσκονται πεταμένα στους δρόμους πόλεων και χωριών της Μακεδονίας, σε διάφορες περιστάσεις αλλά ειδικότερα στην διάρκεια πολιτιστικών εκδηλώσεων Μακεδόνων, με σκοπό να τους εκφοβίσουν για να σταματήσουν να διασκεδάζουν με την παραδοσιακή μακεδονική μουσική, χορούς και τα τραγούδια στην μακεδονική μητρική τους γλώσσα.

Επειδή η «Χρυσή Αυγή» δεν είναι πλέον μια ομαδούλα γραφικών πατριδοκάπηλων αλλά ένα κόμμα που εκπροσωπείται στην ελληνική Βουλή, περιμένουμε κάποια αντίδραση από τους Έλληνες βουλευτές, ειδικά αυτούς από την Μακεδονία. Μια επερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων για αυτό το σύνθημα και κατά πόσο είναι αποδεκτό από τους βουλευτές της Χ.Α., θα έβαζε τα πράγματα στη θέση τους.

Αλλιώς, θα πρέπει να πιστέψουμε ότι οι Έλληνες βουλευτές όλων των κομμάτων είναι υπέρ αλλαγής των κρατικών συνόρων και μένει να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό πως νομίζουν ότι μπορούν να το πετυχουν. Με δημοψήφισμα???  

Δεν υπάρχουν σχόλια: