Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

30 Ιουν 2015

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 5/7/2015 - ΑΠΕΧΟΥΜΕ!

Καλείται ο ελληνικός λαός σε λίγες μέρες να ψηφίσει σε ένα δημοψήφισμα με πλασματικό δίλημμα. Ρωτάται ο Έλληνας πολίτης να απαντήσει αν θέλει να γίνει αποδεκτή η συμφωνία των οικονομικών μέτρων για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη η όχι.
Οι περισσότεροι συμπολίτες μας όμως σωστά εκλαμβάνουν το δίλημμα του δημοψηφίσματος ως απόρριψη η αποδοχή της παραμονής της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Υπάρχουν όμως και Έλληνες πολίτες που ανήκουν σε εθνικές μειονότητες οι οποίοι έχουν κάποια διαφορετική οπτική σε αυτό το δίλλημα. Οι περισσότεροι ήταν και είναι υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό που εκπροσωπεί: δημοκρατία, ελευθερία, σεβασμό στη διαφορετικότητα, ανθρώπινα δικαιώματα, ισονομία και ισοπολιτεία, δικαιοσύνη για όλους και ισες ευκαιρίες.
Η  Ελλάδα, χώρα που είναι στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ από το 1981, κάθε άλλο παρά Ευρωπαϊκή χώρα θυμίζει. Πέρα από κάποια επίπλαστη ευημερία που υπήρξε για κάποια χρόνια, χάρη στην οικονομική βοήθεια από την ΕΕ με τα διάφορα προγράμματα  ενίσχυσης των πιο φτωχών περιοχών της, σε καμία άλλη υποχρέωση στα ευρωπαϊκά ιδεώδη δεν υποχρεώθηκε η Ελλάδα. Παρέμεινε μια χώρα εχθρική σε κάθε είδους μειονότητες η διαφορετικότητες, στερώντας βασικά ανθρώπινα δικαιώματα από αυτές, και της περισσότερες φορές, ειδικά όσον αφορά τις εθνικές μειονότητες, ασκώντας πολιτική διακρίσεων και καταπίεσης σε μεγάλη κλίμακα.
Ειδικότερα, η εθνική κοινότητα των αυτοχθόνων Μακεδόνων δεν ωφελήθηκε καθόλου από την συμμέτοχη της χώρας μας στην ΕΕ. Κανένα ζήτημα που μας αφορά, ως εθνική ομάδα, δεν έχει προχωρήσει, ούτε καν αυτό του συλλογικού αυτοπροσδιορισμού, το δικαίωμα στο συνεταιρίζεσθε ελεύθερα, στην εκπαίδευση στην μητρική μας γλώσσα, στην προστασία και προβολή της πολιτιστική μας κληρονομιά. Σχεδόν όλες οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης, αλλά και του Νότου, αυτά τα θέματα τα έχουν λύσει και τα αποδέχτηκαν με την υπογραφή και επικύρωση στα κοινοβούλια τους όλων των συνθηκών που αφορούν σε εθνικές μειονότητες.
Η ΕΕ δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν ενδιαφέρθηκε για τα προβλήματα των μειονοτήτων στην Ελλάδα. Γνωρίζουν όλοι στην ΕΕ πολύ καλά τι συνέβαινε στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά οι πολιτικοί όλων των χωρών μελών δεν ήθελαν η δεν μπορούσαν να αντισταθούν στους Έλληνες ομολόγους τους γιατί προτιμούσαν να τους έχουν συμμάχους σε πολλά άλλα θέματα της ένωσης, και όχι απέναντι τους. Αυτή η ανοχή, όμως, και η έκπτωση σε θέματα δημοκρατίας και δικαιοσύνης αύξησε την αλαζονεία των Ελλήνων πολιτικών, τους έκανε θρασείς και απαιτητικούς έναντι των Ευρωπαίων πολιτών. Θεώρησαν οι Έλληνες ότι η ΕΕ θα μπορούσε να κυβερνηθεί ακριβώς όπως αυτοί κυβερνούσαν την Ελλάδα, χωρίς δημοκρατία στη βάση, με καταπίεση, διακρίσεις και ψεύτικες υποσχέσεις. Η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που σχεδόν ποτέ δεν σεβάστηκε την υπογραφή της σε διάφορες συνθήκες και συμφωνίες!
Σήμερα η ΕΕ ζητά από την Ελλάδα να αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει μέλος της Ένωσης. Για να παραμείνει όμως στην ΕΕ, η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να συμμορφωθεί με τους οικονομικούς κανόνες της Ένωσης. Επιτέλους, οι Ευρωπαίοι εταίροι αποφάσισαν να ζητήσουν από την Ελλάδα να συμμορφωθεί με τους κανόνες τους  η να φύγει από την Ένωση!
Δεν τέθηκε, μέχρι στιγμής, καμία υποχρέωση για την Ελλάδα, να εκδημοκρατιστεί και να δεχτεί όλους τους κανόνες δημοκρατίας και σεβασμού των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και να εφαρμόσει όλες τις συνθήκες που αφορούν σε αυτά τα δικαιώματα.
Η πρόταση μας, ως Μακεδόνες Φεντεραλιστές, στους Μακεδόνες της Ελλάδας είναι να απέχουν από το δημοψήφισμα τις 5 Ιουλίου! Θα είναι μια ευκαιρία να διαμαρτυρηθούμε για την κατάσταση των δικαιωμάτων μας στην χώρα μας, με διπλούς αποδέκτες: και τους Έλληνες πολιτικούς άλλα και τους Ευρωπαίους ηγέτες. Αν πράγματι θέλουν μια Ενωμένη Ευρώπη, με οικονομική ευημερία για όλους, πρέπει να υπάρξει και δημοκρατία για όλους! Αυτή τη στιγμή στην ΕΕ υπάρχουν πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, χωρίς τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα τους να γίνονται σεβαστά, αλλά που καλούνται να σηκώσουν το βάρος της παραμονής της Ελλάδας στην ΕΕ, ως ισοι.
ΑΠΕΧΟΥΜΕ από το δημοψήφισμα γιατί για την Ελλάδα και την ΕΕ είμαστε ακόμα «εκτός» !

Αν η Ελλάδα βρεθεί εκτός Ε. Ένωσης, ίσως τότε να μπορέσουν οι μειονότητες της χώρας να ακουστούν, επιτέλους, αφού η Ελλάδα δεν θα είναι πια σε θέση ισχύος μέσα στους θεσμούς της Ευρώπης, για να μπορεί να τις φιμώνει! Θα μείνει χωρίς συμμάχους στην Ευρώπη και ίσως στην Αμερική!

macedoniansfederalists.forumup.gr/viewtopic.php?p=17&mforum=macedoniansfederalists#17

Δεν υπάρχουν σχόλια: