Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

2 Ιουν 2015

Μεγάλο "φάουλ"!

Απόσπασμα από άρθρο στη NOVA ZORA του Ιουνίου 2015!
"Στο ίδιο χωριό και χορό, την επόμενη, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, ένας από τους αντιδήμαρχους του Δήμου Φλώρινας, πόντιος στην καταγωγή, έπιασε το μικρόφωνο και τραγούδησε μακεδόνικο τραγούδι και έπειτα και ποντιακό τραγούδι, συμβάλλοντας έτσι στον αλληλοσεβασμό και στην αμοιβαία αναγνώριση των κατοίκων της περιοχής."

Μεγάλο "φάουλ" της εφημερίδας!!! Οι Μακεδόνες όχι μόνο δεν είναι ρατσιστές, όχι μόνο αποδέχονται όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις όλων των κατοίκων της Μακεδονίας, όχι μόνο δεν ενοχλούνται από αυτά αλλά τα σέβονται και τα τιμούν, ακριβώς όπως θέλουν οι ίδιοι οι άνθρωποι που είναι οι εκφραστές αυτών των παραδόσεων και πολιτισμών.
Αλλά, εδώ, η εφημερίδα ζητά απο τους Μακεδόνες να είναι πολυπολιτισμικοί, να δέχονται να διασκεδάζουν με κάθε είδους μουσική και τραγούδι, αλλά δεν απαιτεί από τους άλλους να ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ το ίδιο δικαίωμα στους αυτόχθονες Μακεδόνες! Όταν, επιτέλους, οι σύλλογοι Ποντίων, Μικρασιατών, Βλάχων, Αρβανιτών, κτλ αναγνωρίσουν επίσημα τους συλλόγους μας ως Μακεδονικούς και οχι ως "ντόπιους", "σλαβομακεδονικούς", "γαλλικούς", κτλ και τη γλώσσα μας ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ, μόνο τότε αυτές οι προσπάθειες δεν θα γίνονται εκ του πονηρού...
Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα αναγνώρισης όλων των συμπολιτών μας με όποιο όνομα θέλουν αυτοί, αλλά η πλειοψηφία των συμπολιτών μας δεν αναγνωρίζει σε εμάς το ίδιο δικαίωμα.
Η εφημερίδα, και το κόμμα του οποίου είναι όργανο, εδώ και πολύ καιρό έχει δείξει τον αντι-μακεδονικό του σκοπό: να πείσει τους Μακεδόνες στην Ελλάδα ότι πρέπει να παραιτηθούν από το δικαίωμα τους στον αυτοπροσδιορισμό, και να δεχτούν, στην καλύτερη περίπτωση, τον όρο "Σλαβομακεδόνες"!
Παλιά είναι η συνταγή, μπράκια, και ξεπερασμένη! Βρείτε κάτι άλλο να μας ξεγελάσετε γιατί με αυτό τον τρόπο μας ξεγέλασαν ήδη, παλαιότερα, οι κουκουέδες!
Το νου σας, Μακεδόνες! Το όνομα μας είναι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ και η γλώσσα μας ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ! Καμία έκπτωση δεν θα γίνει από εμάς στα σεβαστά από όλο τον κόσμο ανθρώπινα δικαιώματα μας! Ένα από τα βασικότερα δικαιώματα μας είναι ο ελεύθερος αυτοπροσδιορισμός!

Δεν υπάρχουν σχόλια: