Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

13 Φεβ 2016

Η Ελλάδα των φυλών και όχι των πολιτών!



Ο κύριος αυτός μιλά καθαρά για φυλές στην Ελλάδα και σκοπός του είναι να δημιουργηθεί μια νέα φυλή ελληνο-μακεδονική, η οποία προφανώς δεν υπάρχει! Η έννοια του Έλληνα και Ευρωπαίου ΠΟΛΙΤΗ του είναι άγνωστη, εντελώς, ενώ γνωρίζει μόνο την έννοια της "φυλής", αλλά και του "φύλαρχου"! Και αλίμονο σε όποιον δεν ανήκει στη "σωστή" φυλή, ως Έλληνας πολίτης!
Το γεγονός ότι η ομοσπονδία της οποίας είναι πρόεδρος στηρίζεται από την ελλαδική εκκλησία είναι, επίσης, φως φανάρι εδώ, όπως και η καλλιέργεια του φυλετισμού!

6 σχόλια:

Τσιαμήτρος Γιάννης είπε...

Τι ψάχνετε κυρία μου;; Σαφώς και δεν ομιλεί για φυλές με την έννοια που το λέτε! Εσείς τι εννοείτε όταν λέτε Μακεδόνες; Οι Μακεδόνες είναι Ελληνες αγαπητή μου!! Οπως και όλες οι πληθυσμιακές ομάδες (Βλάχοι, Πόντιοι κλπ) που ανέφερε ο κος Τάτσιος Γιώργος (ως 'φυλές'), ο οποίος εκπροσωπεί τους Ελληνες Μακεδόνες. Με τιμή και εκτίμηση Τσιαμήτρος Ιωάννης επώνυμος!!

Τσιαμήτρος Γιάννης είπε...

Βλέπω πεντακάθαρα απο τις αναρτήσεις του μπλογκ σας ότι ξεχωρίζονται οι μακεδόνες απο τους Ελληνες. είναι υποκρισία να μιλάτε έτσι για τον κο Τατσιο επειδή ανέφερε τη λέξη φυλές. Σαφώς και η αναφορά του αυτή έχει να κάνει με πληθυσμιακή ελληνική ομάδα χωρίς κάτι το εθνικό ή εθνοτικό. Καλη σπέρα σας κυρία μου. ΕΠΩΝΥΜΑ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΑ ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ;;

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχετε ακούσει για το δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού! Ο κύριος Τάτσιος, αλλα και κανένας άλλος, δεν δικαιούται να προσδιορίζει εθνικα αλλους όπως θέλει ο ίδιος! Αν κάποιοι Μακεδόνες δηλώνουν εθνικά Έλληνες, αυτό δεν υποχρεώνει άλλους Μακεδόνες να κάνουν το ίδιο. Όσο για τη μακεδονική παράδοση και πολιτισμο, απ' ότι γνωρίζω, είναι ιδια και μοναδικα στη Μακεδονία, κοινα στους εθνικά Έλληνες Μακεδόνες και στους εθνικά Μακεδόνες της Ελλάδας, όπως είναι κοινά αυτά των πχ Μικρασιατών και Ποντίων Ελλήνων με τα αντίστοιχα των εθνικά Τούρκων στη Τουρκία. Κι ας αφήσει ο κ. Τάτσιος τα περί "γνησιότητας" και μη της παραδοσης, διότι τέτοιοι διαχωρισμοι δεν υπάρχουν στον πολιτισμο!
Και που ξέρετε ότι γράφει κυρια σε αυτό το μπλογκ; Δεν γνωρίζετε ότι στα μπλογκ μπορούν να γράφουν περισσότεροι από ένας άνθρωποι και όχι αποκλειστικά κυριες;

Ανώνυμος είπε...

ωχ τρύπωσε ο γνωστός Βλάχος Τσιαμήτρος Ιωάννης.που υπογράφει επώνυμα . με την εγγύηση των κρατικών υπηρεσιών.

για να μας πεί ότι οι γηγενείς Βλάχοι της Κροατίας είναι Ελληνες..αντε Κροάτες...παρόμοια οι Βλάχοι της Σερβίας..της Αλβανίας..της Βουλγαρίας...ψευδόμενος και δυσφημώντας την οικογενειακή του βλάχικη ταυτότητα...την οποία αποκρύπτει , παραθέτοντας την γεωγραφική ηπειρώτικη..

αφού οι Βλάχοι, ανεξάρτητα σε ποιά χώρα ζούνε, τι υπηκοότητα έχουν, εθνικά είναι μόνο Βλάχοι. νομοταγείς πολίτες των χωρών που ζούνε .

ιδιαίτερα στην ελλάδα , όπου οι μεγάλοι ευεργέτες ήταν Βλάχοι , με περιούσιες που έκαναν κυρίως στην ρουμανία. ως ανταμοιβή τους το ελληνικό κράτος απαγορεύει δια ροπάλου την εκμάθηση της βλάχικης γλώσσας στην κρατική υποχρεωτική εκπαίδευση. για δε την χρήση της στην εκκλησία ούτε στην φαντασία τους..

σε αντίθεση με το γειτονικό μακεδονικό κράτος , όπου απολαμβάνουν όλα τα παραπάνω δικαιώματα .

στην δε σερβία , εκλέγουν βουλευτή εκδηλωμένο Βλάχο , ως εκπρόσωπο των βλάχων, με το 1/10 του γενικού μέτρου...!!

νικος παπαδόπουλος

Ανώνυμος είπε...

παρόμοια ισχύει με τους αυτόχθονες εθνικά Μακεδόνες . οι οποίοι παραμένουν Μακεδόνες , είτε ζούνε στο μακεδονικό τμήμα της αλβανίας , όντας αλβανοί πολίτες. είτε στο μακεδονικό τμήμα στην σερβία, είτε στην μακεδονία του πιρίν στην βουλγαρία. είτε στο μακεδονικό κράτος. είτε στην αιγαιάτικη μακεδονία της ελλάδος.

είτε ζούνε εκτός φυσικής Μακεδονίας. στην αυστραλία, τον καναδά, την αμερική.

από την άλλη στην φυσική Μακεδονία , δεν ζούνε μόνο εθνικά Μακεδόνες. αλλά και εθνικά αλβανοί ( αγαπημένοι των ελλήνων εθνικιστών ) , εθνικά βλάχοι , εθνικά τούρκοι - μουσουλμάνοι και πατριαρχικοί-στην ελλάδα , όπως και αραβοκρητικοί.

ολοι οι παραπάνω είναι ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ μακεδόνες. ουδείς όμως είναι εθνικά ή γλωσσικά Μακεδόνας .

όσο για τον διαχωρισμό από τους έλληνες, αυτός ίσχυε στην αρχαιότητα. όταν οι αρχαιομακεδόνες με τον δικό τους εθνοπολιτισμό - βασίλειο, σαρίσα, φάλαγγα , μητρική αρχαιομακεδονική γλώσσα , ήταν διαφορετικοί και ιδιαίτερα εχθρικοί με τους αρχαιοέλληνες.

σήμερα , όμως δεν υφίσταται τέτοιος διαχωρισμός σε εθνοπολιτιστική βάση. διότι απλά δεν υφίστανται σύγχρονοι εθνοπολιτιστικοί έλληνες. αφού αφανίστηκαν τον 2-3 μ.χ αιώνα.

αντίθετα είναι ορατοί οι σύγχρονοι Μακεδόνες. οι οποίοι δεν είναι αλβανοί, ούτε σέρβοι, ούτε βούλγαροι.ούτε φυσικά έλληνες. αλλά ούτε αρχαίοι , ούτε σλάβοι.

μόνο ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.

φιλικά- παπαδόπουλος νίκος

Ανώνυμος είπε...

η πανελλήνια ομοσπονδία ΜΟΥΓΓΩΝ Μακεδόνων επί το έργω...

με αυστηρή απαγόρευση της κυριλλοθεσασλονικιώτικης μητρικής μακεδονικής ντοπιολαλιάς...