Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

9 Αυγ 2016

Σχολικό βιβλίο της 4ης Δημοτικού του 1945 για την αρχαία Μακεδονία!

Με αφορμή τις διαμαρτυρίες και τις συζητήσεις για το όνομα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στους φετινούς Ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας (και όχι στο Ρίο της Ελλάδας), παραθέτουμε ένα σχολικό βιβλίο της 4ης Δημοτικού που εκδόθηκε το 1945 (7η έκδοση!), όπου μπορεί κανείς να διαβάσει τι μάθαιναν τα Ελληνόπουλα για την ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας: του Φίλιππου και του Μέγα Αλέξανδρου, βασικά! Διότι, μετά τον Αλέξανδρο, υπάρχει ΤΕΛΟΣ! 

Ποτέ επιτέλους θα σταματήσει στην Ελλάδα αυτή η επίσημη κρατική προπαγάνδα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας;




Για τον Μέγα Αλέξανδρο:














4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://en.wikipedia.org/wiki/Edicts_of_Ashoka
https://en.wikipedia.org/wiki/Derveni_papyrus
https://en.wikipedia.org/wiki/Milinda_Panha
https://en.wikipedia.org/wiki/1_Maccabees
https://en.wikipedia.org/wiki/Greco-Buddhism
https://en.wikipedia.org/wiki/Rosetta_Stone

Ανώνυμος είπε...

Εχετε παρει ειδηση οτι με επιστολη του στην Ελληνικη Πρεσβεια στην Καμπερα της Αυστραλιας η Διοίκηση του Channel 7 και συγκεκριμένα ο επικεφαλής της (και γνωστός κροίσος) κ. Kerry Stokes AC, «Seven Network» Chairman,ζητησε συγγνωμη? Απέστειλε απαντητική επιστολή με την οποία εξέφρασε λύπη για το ως άνω γεγονός, σημειώνοντας τα ακόλουθα: "GREECE can proudly claim Alexander the Great as one of their own. WE APOLOGIZE. It was not our network's intention to disappoint our viewers. I do hope you will accept our sincere apologies for the miscommunication."

Με λίγα λόγια, αναγνωρίζει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, συμπληρώνει πως δεν ήταν στις προθέσεις του καναλιού να απογοητεύσει τους θεατές του και ζητά «με ειλικρίνεια συγγνώμη για το λάθος».

Ανώνυμος είπε...

https://www.google.gr/search?newwindow=1&client=firefox-b&bih=428&biw=939&q=admiral+ackbar+it%27s+a+trap&tbm=isch&tbs=simg:CAQSMAlG67fG6CfN2holCxCo1NgEGgAMCxCwjKcIGgAMCxCOrv4IGgoKCAgBEgRWDAHQDA&sa=X&ved=0ahUKEwit7qD7tvjOAhWExRQKHTnLCzkQwg4IGSgA#imgrc=Ruu3xugnzdrV0M%3A

Makedanos είπε...

Macedonians had always Greek names, toponyms, ways, heroes, gods, dialect & did spread Greek Language & Civilization to the World: http://starkrealities.com/fortune.html Because Macedonians have always been Greeks.