Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

24 Νοε 2017

ΠΡΩΤΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σχόλιο στο
Facebook του «καθηγητή» στα σεμινάρια αμορφωσιάς που διεξάγονται στο Πολιτιστικό Κέντρο στην Έδεσσα (αλήθεια, ποιος πληρώνει για την αίθουσα εκεί; Θα κάνουμε μια έρευνα να μάθουμε, κι αν είναι δωρεάν μας ενδιαφέρει πολύ!).

“Αυτοί οι σκοπιανοί προπαγανδιστές εκτός από ψεκασμένοι είναι εντελώς άσχετοι! Οι Ρομά (γύφτοι, τσιγγάνοι) ΔΕΝ είναι λαός της Ευρώπης και μάλιστα "πρώτος λαός". Έχουν έρθει από τις Ινδίες τον 11ο αιώνα στην Μ. Ασία και αργότερα με τους Οθωμανούς πέρασαν στην Ευρώπη. Όσο για τους "μακεδόνες" γελάω ακόμα! Αγράμματα σούργελα που πουλάν εξυπνάδες σε μεθύστακες. Σαχλαμάρες προπαγανδιστών που είναι σκοπιανοί της Αυστραλίας. Σκοπιανοί της Αυστραλίας! Ανέκδοτο από μόνο του...

Καταρχάς, οι Ρομά είναι λαός που πρέπει όλοι να σεβόμαστε, με το όνομα με το οποίο αυτοπροσδιορίζεται: το «γύφτοι, τσιγγάνοι» στα μούτρα όποιων το λέει!
Κατά δεύτερο, οι Ρομά θεωρούνται ως Πρώτος λαός λόγω της ιδιαίτερης γλώσσας, πολιτισμό, παραδόσεις, φολκλόρ, κτλ που είναι μοναδικά και χάνονται στα βάθη των αιώνων. Κανείς δεν ανέφερε ότι είναι αυτόχθονες της Ευρώπης. Εάν η ασχετοσύνη του «καθηγητή» είναι τόσο μεγάλη, γιατί ασχολείται με δύσκολες επιστήμες όπως είναι η ιστορία, η λαογραφία, η ανθρωπολογία, κτλ; Ας πάει σε κανένα καφενείο να τα λέει αυτά, όχι να παριστάνει τον ειδικό και να παρασύρει ανθρώπους που είναι οπωσδήποτε πιο άσχετοι και από αυτόν τον ίδιο, αλλά δεν έχουν και την διανοητική ικανότητα και επαρκή γνώση για να κρίνουν αυτά που βλέπουν και ακούν απ’ αυτόν.
Όσο για τους Έλληνες, δεν θεωρούνται Πρώτος λαός γιατί δεν έχουν ξεχωριστή και μοναδική πολιτιστική ταυτότητα που να είναι συνεχόμενη για πολλούς αιώνες, μέχρι σήμερα. Ούτε καν η γλώσσα!  Γνωστό σε όλους είναι, άλλωστε, το γλωσσικό πρόβλημα της Ελλάδας από ιδρύσεως του νεοελληνικού κράτους. Ούτε αυτό σας είναι γνωστό, κύριοι των σεμιναρίων;
Όσο για τους Μακεδόνες, θεωρούνται Πρώτος λαός διότι κι αυτοί διατηρούν, μέχρι σήμερα, ιδιαίτερα και μοναδικά σε αυτούς πολιτιστικά στοιχεία, όπως και πολλοί άλλοι λαοί στην Ευρώπη, είτε έχουν κράτος, είτε όχι. Σε καμία περίπτωση το βιβλίο που παρουσιάστηκε εδώ έχει σχέση με την «παλαιότητα» των λαών που υπάρχουν σήμερα στην Ευρώπη.
Πριν αρχίσετε να γράφετε, κ. «καθηγητά», μάθετε πρώτα να διαβάζετε! Ίσως έτσι αντιλήφθητε πόσο αμόρφωτος είστε.




 "Οι πρώτοι λαοί είναι οι αρχικοί άνθρωποι μιας περιοχής, έχουν αναπτύξει το δικό τους πολιτισμό, παραδόσεις, νόμους και τρόπους ζωής για χιλιάδες χρόνια." Τρεις ομάδες πρώτων λαών της Ευρώπης παρουσιάζονται σε αυτό το ενδιαφέρον βιβλίο - οι Βάσκοι των Πυρηναίων, οι Μακεδόνες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και οι Ρομά της Ευρώπης. "

2009, Αγγλικά, Βιβλίο, Εικονογραφημένη έκδοση:
Οι πρώτοι λαοί της Ευρώπης: οι Βάσκοι των Πυρηναίων, οι Μακεδόνες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, οι Ρομά της Ευρώπης, της Τρίσα Σερτόρι, εκδ. οίκος MacMillan.

Ο MacMillan είναι ένας εκδοτικός οίκος της Αυστραλίας που ανήκει στον Rupert Murdoch.


Συνιστούμε το βιβλίο να το προμηθευτούν οι συμμετέχοντες στα «επιστημονικά» σεμινάρια της ελληνικής προπαγάνδας-μυθοπλασίας κάποιων Νεοελλήνων,  που διεξάγονται στην Έδεσσα για εντελώς άσχετους με την επιστήμη της Ιστορίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: