Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

20 Μαΐ 2019

Ευρωεκλογές: πως ψηφίζουμε μειονοτικά κόμματα

Σε λίγες μέρες καλούμαστε να ψηφίσουμε τους εκπροσώπους μας στο Ευρωκοινοβούλιο. 
Μεταξύ των 40 κομμάτων που συμμετέχουν στις εκλογές, στις 26 Μάϊου 2019, είναι και τα δυο μειονοτικά κόμματα, το μακεδονικό με έδρα τη Φλώρινα – Ουράνιο Τόξο- και το τουρκικό με έδρα τη Κομοτηνή- Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας - ΚΙΕΦ.
Και τα δυο αυτά κόμματα είναι μέλη της ΕΕΣ/EFA (Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία/European Free Alliance) που εκπροσωπείται στην Ευρωβουλή μαζί με το κόμμα των Πρασίνων.

Για όσους επιθυμούν να ψηφίσουν ένα από τα δυο μειονοτικά κόμματα, σας ενημερώνουμε ότι εάν δεν βρείτε τυπωμένα ψηφοδέλτια στο εκλογικό κέντρο όπου ψηφίζετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λευκό ψηφοδέλτιο που σας δίνουν μαζί με όλα τα άλλα.  
Προσέξτε, όμως, ότι σε περίπτωση που λευκό ψηφοδέλτιο δεν έχει την σφραγίδα της εφορευτικής επιτροπής, την ημερομηνία της εκλογής και τη μονογραφή του οικείου δικαστικού αντιπροσώπου, αυτό θεωρείται άκυρο.

Για να ψηφίσετε με το λευκό ψηφοδέλτιο το κόμμα για το οποίο δεν βρήκατε το ψηφοδέλτιο του, μπορείτε απλά να γράψετε το όνομα του κόμματος επάνω σε αυτό, με ολόκληρη την ονομασία του, δηλαδή π.χ. Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία/Ουράνιο Τόξο  η Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας /ΚΙΕΦ.Η οποιο άλλο κόμμα θέλετε να ψηφίσετε και δεν έχετε το ψηφοδέλτιο του.

Αυτές οι εκλογές είναι πολύ σημαντικές. Μην απέχετε, μην ρίχνετε άκυρο η σκέτο λευκό! Ψηφίστε όποιο κόμμα είναι πιο κοντά στις πολιτικές πεποιθήσεις σας αλλά αποφύγετε να ψηφίσετε παλιά, δοκιμασμένα κόμματα που δεν έχουν πλέον να προσφέρουν τίποτα στην κοινωνία, τους είναι πλέον επάγγελμα η πολιτική. Ψηφίστε νέα κόμματα, νέους ανθρώπους (όχι απαραίτητα νέα σε ηλικία), νέες ιδέες.

Αυτή τη φορά το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο πρέπει να είναι πιο αντιπροσωπευτικό, για όλους τους λαούς της ΕΕ και ειδικά για τις εθνικές, γλωσσικές μειονότητες.


Καλή και έγκυρη ψήφο ευχόμαστε σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: