18 Αυγ 2010

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ;


Είναι ολοφάνερη η προσπάθεια μερικών «γηγενών» Μακεδόνων, ακόμα και σήμερα, να μας δημιουργήσουν καταστάσεις όμοιες με άλλες πολιτιστικές ομάδες της Ελλάδας, με κοινή πολιτιστική κληρονομία με άλλους λαούς αλλά ανήκοντες σε 2 διαφορετικά έθνη: Έλληνες και Τούρκοι Πόντιοι, Έλληνες και Τούρκοι Μικρασιάτικες, Έλληνες και Βούλγαροι Θρακιώτες, Έλληνες Αρβανίτες και Αλβανοί, Έλληνες Βλάχοι και Αρομάνοι, Έλληνες και Τούρκοι Κύπριοι.
Αυτή η προσπάθεια τους όμως δεν πρόκειται να μας επηρεάσει: εμείς όλοι ανήκουμε στο μακεδονικό έθνος και η μόνη διαφορά μεταξύ μας είναι η διαφορετική υπηκοότητα μας (Ελληνική, Βουλγαρική, Αλβανική, Μακεδονική), ανάλογα από ποιο γεωγραφικό σημείο της Μακεδονίας καταγόμαστε. Δεν θα μοιραστούμε, ούτε θα μισήσουμε ανθρώπους με τους οποίους μας συνδέουν κοινή πολιτιστική, γλωσσική, ιστορική κληρονομία επειδή μερικοί έχουν το κόμπλεξ να θέλουν να πιστεύουμε ότι είναι Έλληνες «το γένος» από αρχαιοτάτων χρόνων.
Εάν θέλουν να ανήκουν στο ελληνικό έθνος ας χορεύουν συρτάκι (καθαρά σύγχρονος ελληνικός χορός) η σε όποια άλλη μουσικοχορευτική «ελληνική» παράδοση τους βολεύει: η δική μας είναι μακεδονική και μόνο μακεδονική, όποιος και εάν την παρουσιάζει.

65 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατά τ' άλλα σεβασμός στον αυτοπροσδιορισμό... Όταν χορεύουν οι απόγονοι αυτών που έσφαζαν οι ήρωες σας της ΕΜΕΟ εσείς βλέπετε ομοεθνείς...

belo more είπε...

Ανώνυμε 3:00, η αγριότητα των σφαγών που διέπραξαν οι Έλληνες στην Μακεδονία είναι καταγεγραμμένη ιστορικά:
«Δεν είτανε σκληρό αυτό;», αναρωτιέται κάποια στιγμή αυτοκριτικά η Δέλτα, όταν ο Δικώνυμος της περιγράφει πώς, μαζί με κάποιον «αρχικομιτατζή», έκαψε ζωντανή ολόκληρη την οικογένεια που τον φιλοξενούσε στο χωριό Σφέτα Πέτκα (Αγ. Παρασκευή Φλώρινας). «Ισως δεν θάπρεπε να παραπονιώμαστε τόσο πολύ εμείς οι Ελληνες για τις σκληρότητες των Βουλγάρων Κομιτατζήδων και να τις περιγράφωμεν με τόσο μελανά χρώματα».
http://www.iospress.gr/ios2002/ios20020707a.htm

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΖΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 500 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΦΥΛΗ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ.ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΩΜΟΤΗΤΕΣ ΑΠΛΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

το δικαίωμα του εθνοτικού αυτοπροσδιορισμού δεν το σέβονται οι έλληνες εθνικιστές και ρατσιστές, απόγονοι των συνεργατών των νεοναζί , εγκληματιών παοτζήδων και γερμανοτσολιάδων...
οι οποίοι αναγνωρίζουν τον για πολιτικοοικονομικούς λόγους ψευδή ελληνικό δημόσιο και όχι κατ΄ιδία αυτοπροσδιορισμό μερίδας μακεδόνων της ελλαδος ...
αλλά ταυτόχρονα αρνούνται να αναγνωρίσουν τον θαρραλέο μακεδονικό αυτοπροσδιορισμό άλλης μερίδας των μακεδόνων της ελλάδος...
αντίθετα οι μακεδόνες σέβονται την ελληνική εθνοτική δήλωση μερίδας των μακεδόνων, δίχως φυσικά να την υιοθετούν...
ο ελεύθερος εθνοτικός αυτοπροσδιορισμός είναι συμβατός με την οικογενειακή καταγωγή των ανθρώπων...
αυτή η καταγωγή περιλαμβάνει την ιδία οικογενειακή μνήμη των παππούδων και προππαπούδων μας αλλά και την μεταφερόμενη σε εμάς από αυτούς δική τους μνήμη για τους δικούς τους προππαπούδες...
δηλαδή τουλάχιστον οικογενειακή ιστορία έξι γενεών...
έτσι λοιπόν όταν αυτή η οικογενειακή καταγωγή είναι κοινή για δύο ή περισσότερους ανθρώπους τότε και η εθνοτική ταυτότητα είναι κοινή και ιδία, άσχετα της αυτοπροσδιοριστικής δήλωσης...
δηλαδή δύο άνθρωποι με κοινή μακεδονική οικογενειακή καταγωγή είναι μακεδόνες , άσχετα αν ο ένας δηλώνει έλληνας για ιδιοτελείς λόγους ή λόγω φόβου...
εξάλλου ο αυτοπροσδιορισμός δεν σημαίνει ελευθερία επιλογής αλλά ελευθερία εκδήλωσης της προυπάρχουσας εθνοτικής ταυτότητας...
η οποία εθνοτική ταυτότητα δεν είναι εμπόρευμα στο ράφι του σούπερ μάρκετ αλλά ένα βασικό στοιχείο της ανθρώπινης προσωπικότητας...
οι έλληνες εθνικιστές ισχυρίζονται ότι δεν μπορεί το 33% της γεωγραφικής μακεδονίας να αυτοορίζεται ως μακεδονία, όταν το 51% το κατέχει η ελλάδα...
την ίδια στιγμή ονομάζουν θράκη μία μειοψηφική περιοχή της ευρύτερης θράκης, δίχως καν τον προσδιορισμό δυτικής θράκης...

Ανώνυμος είπε...

οι ελληνόφωνοι αρχιληστές αλβανικής και βλάχικης, και αργότερα κρητικής καταγωγής ήλθαν στη μακεδονία ως κατακτητές, χωρίς κανείς να τους προσκαλέσει..
τα εγκλήματά τους στους αθώους άοπλους μακεδόνες έγιναν γνωστά στην διεθνή κοινή γνώμη...
οι μακεδόνες και όχι βούλγαροι από την αιγαιατική μακεδονία έκαναν αμυντικό αγώνα προστασίας του τόπου τους και της περιουσίας τους από τους πλιατσκολόγους ελληνόφωνους...
περισσότερα για τα εγκλήματά τους στα απομνημονεύματα των ελληνόφωνων πρωταγωνιστών της εποχής, στις εκδόσεις πετσίβα...

dopioimakedones είπε...

Κανένας δεν τολμά να απαντήσει σε αυτά που λέγονται στην εκπομπή...είστε κουραστικοί και επαναλαμβάνετε μια καραμέλα συνέχεια,αυτός είναι ο λόγος που έχετε πατώσει και το κοινό σας είναι μόνο χαμηλού επιπέδου και ελάχιστο!

Καλή συνέχεια...

Ανώνυμος είπε...

18 Αυγ 2010
Η "Καμάρα" στη Θεσσαλονίκη ανήκει στα Σκόπια, σύμφωνα με το Bloomberg!Αυτές είναι οι συνέπειες της καθυστέρησης στην επίλυση του ζητήματος. Μπερδέυουν τα ... μνημεία οι ξένοι και φυσικά επικρατεί απόλυτη σύγχυση σχετικά με τη Μακεδονία.


Σε αφιέρωμα του bloomberg στο έγκυρο (!) Bussinessweek, με τίτλο World's Fastest-Shrinking Countries, δηλαδή οι ταχύτερα συρρικνώμενες οικονομίες του κόσμου, αφού η γειτονική χώρα αποκαλείται με το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο, οι συντάκτες έχουν πάνω πάνω τη φωτογραφία της ...Καμάρας, ως σήμα κατατεθέν της ψευτοΜακεδονίας !
Aκολουθούν 25 φωτογραφίες ακόμη, ευτυχώς, αυτή τη φορά από τη FYROM.
Το δημοσίευμα είναι φυσικά ...Αμερικανικής εμπνεύσεως. Τι άλλο;


το αλίευσε ο Στάθης Σαραφόπουλος

taxalia.blogspot.com
-----------------------------------------
σιγά σιγά θα το χωνέψουν οι έλληνες εθνικιστές ότι η κλεμμένη μακεδονική γή θα τους είναι βαρίδιο..
ιδιαίτερα τώρα πού άνοιξε ο δρόμος για την πατρίδα τους την τραπεζούντα...

Ανώνυμος είπε...

dopioimakedones, δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να απαντήσουμε σε ανθρώπους, που εάν το επέτρεπαν οι συνθήκες, πολύ ευχαρίστως θα μας έστηναν στα 5 μέτρα εμάς τους Μακεδόνες, όπως γινόταν στο παρελθόν. Το ότι τώρα γλύφουν το χέρι που δεν μπορούν να δαγκώσουν, οφείλεται και στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι οι Μακεδόνες είναι πάρα πολλοί και ας μην εκδηλώνονται λογω παλαιού φόβου, ενώ οι «γηγενείς» Έλληνες Μακεδόνες είναι όλοι τους φανεροί και μετρημένοι...

dopioimakedones είπε...

Δέν είμαστε ανθρώποι που θα σας στήναμε στα 5 μέτρα,άλλωστε κάποιοι απο εσάς είστε αδέρφια μας,ξαδέρφια μας,κουμπάροι μας και τα σχετικά.
Μάλλον οι γείτονες που τους θεωρείτε δικού σας έχουν αυτές τις τάσεις.
Οι απαντήσεις είναι για το κοινό σας πιο πολύ,εμείς ξέρουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ.

belo more είπε...

dopioimakedones, τη στιγμή που μας αρνείστε βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αυτό του αυτοπροσδιορισμού ως έθνος μακεδονικό, ξεχωριστό από το ελληνικό, η αλήθεια που εσείς ξέρετε, βασίζεται σε ψέματα και προπαγάνδα.

Ανώνυμος είπε...

belo more, grafeis "ΣΙΤΕ ΣΜΕ ΜΑΚΕΝΤΟΝΤΣΙ!". Mou thymizeis ton Liakopoulo pou leei "site sme grci"...

Ανώνυμος είπε...

Episis, mi mperdeveis ta pragmata. Oi Ellines mas anagnorizoun os ksexoristo ethnos, alla den mas anagnorizoun tin onomasia "makedones". Oi Boulgaroi einai aytoi pou lene oti den eimaste ksexoristo ethnos, alla "dytikoi" Boulgaroi.

Ανώνυμος είπε...

18-08-10

Γερμανοί σερβιτόροι αρνούνται να εξυπηρετούν νεοναζί

Μετά τη μαζική επίθεση σε συνάδελφό τους.
Περίπου 100 σερβιτόροι στην πόλη της Ρατισβόνης, στη νότια Γερμανία, ανακοίνωσαν ότι εφεξής δεν θα σερβίρουν νεο-ναζί, οι οποίοι είχαν επιτεθεί ομαδικά σε συνάδελφό τους προ ημερών.

Ο σερβιτόρος που δέχθηκε την επίθεση είχε αποπειραθεί να βοηθήσει μία μαύρη γυναίκα και το παιδί της από επίθεση που δέχθηκε, με φραστικά και όχι μόνον «πυρά», από συμμορία νεοναζί «σκίνχεντ» .Τότε οι νεοναζί είχαν φύγει, αλλά κάποιες ημέρες αργότερα έξι από τους οκτώ της συμμορίας επέστρεψαν και ξυλοκόπησαν πολύ βαριά τον 'καλό Σαμαρείτη'.

Κατόπιν τούτου, συγκροτήθηκε από το σωματείο των σερβιτόρων ένα κίνημα, στο οποίο δόθηκε η επωνυμία «Δεν εξυπηρετούμε τους νεοναζί».

Οπως ανέφερε στα μέσα ενημέρωσης ο εκπρόσωπος του κινήματος Τζούμπα Ακίλι, «θέλουμε να εκδικηθούμε γιά το ξυλοκόπημα του συναδέλφου, να δείξουμε σαφώς ότι οι νεοναζί στα καφενεία κι εστιατόρια της πόλης δεν είναι καλοδεχούμενοι κι εν πάσει περιπτώσει δεν θα εξυπηρετούνται από τα μέλη του κινήματος». Η Ραρισβόνη απέχει 125 χλμ. από το «λίκνο» του ναζισμού, το Μόναχο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

belo more είπε...

Ανώνυμε 1:17, 1:19, δεν γίνεται εγώ να λέω ότι είμαι Μακεδόνας και κάποιος άλλος να μου επιβάλλει ότι ΔΕΝ είμαι και ότι εγώ ο ίδιος πρέπει να αυτοπροσδιορίζομαι όπως εκείνος θέλει! Άλλο είναι να μην με αναγνωρίζει και άλλο να με εμποδίζει να αυτοπροσδιορίζομαι και να θέλει να μου επιβάλλει όνομα.
Οι Βούλγαροι όντως λένε ότι οι Μακεδόνες είναι Βούλγαροι, αλλά από την άλλη δέχονται επίσημα το όνομα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και τους κατοίκους ως Μακεδόνες και όχι ως Βούλγαρους, Σκοπιανούς, Σλάβους, Σλαβομακεδόνες, Βουλγαρομακεδονες, κτλ όπως κάνει η Ελλάδα, για τους Μακεδόνες εντος και εκτός ελληνικών συνόρων!
Όσο για το τραγουδάκι Σιτε σμε Μακεντοντσι, αναφέρεται στους Μακεδόνες που είναι μοιρασμένοι σε 4 κράτη, αλλά στην ουσία αποτελούν ένα έθνος. Αυτό δεν σημαίνει ότι στα 4 κράτη ζουν αποκλειστικά και μόνο Μακεδόνες! Τον Λιακόπουλο γιατί τον αναφέρεις εδω? Εκείνος βρίσκει Έλληνες και στο Διάστημα, εν είδη UFO! Καμία σχέση.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 18 Αυγουστου 2010 5:18 μ.μ. καταρχην που οιδες την Μακεδονια μοιρασμενη με τα ποσοστα που λες? Μετα τους βαλκανικους πολεμους οι νικητριες Ελλαδα Βουλγαρια Σερβια μοιρασαν τα οθωμανικα εδαφη στα βαλκανια. Καμμια αναφορα σε Μακεδονια στις συμφωνιες. Μηπως επειδη ηξεραν οτι η Μακεδονια ηταν μια και ηταν το μερος που πηρε η Ελλαδα?
Οσο για τον λαο σας πριν εκατο χρονια ολοι ξερουν οτι αυτοχαρακτηριζονταν ως Βουλγαροι. Ζητε και μεγαλωνετε τα παιδια σας και προοδευετε στην Ελλαδα. Δεν θελετε να ειστε Ελληνες, με γεια σας με χαρα σας.
Τωρα αν δεν θελετε να ειστε Βουλγαροι βρητε ενα αλλο ονομα, οχι ομως Μακεδονες, γιατι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ειναι μονο Ελληνες.

Και επιτελους σταματηστε αυτο το παραμυθι του ετεροπροσδιορισμου, ο κοσμος σας βαρεθηκε.

ΕΝΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ

Ανώνυμος είπε...

η επίσημη θέση του ελληνικού υπέξ για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό βασίζεται ακριβώς στην αναγνώριση ότι το μισό της αδιαμέλιστης μακεδονίας βρίσκεται εκτός επικράτειας της ελληνικής δημοκρατίας...
οι μακεδόνες ποτέ κατ΄ιδία δεν αυτοπροσδιορίσθηκαν διαφορετικά...
σε αντίθεση με τους σημερινούς έλληνες που έχουν αλλάξει πολλές ονομασίες, εξαιτίας της ανυπαρξίας πολιτιστικής/εθνοτικής ελληνικής ταυτότητας και παρουσίας ισχυρής ιδεολογικής με έντονα ρατσιστικά στοιχεία ανωτερότητας...
γιατί όλοι γνωρίζουν ότι εθνικά γερμανοί , εθνικά γάλλοι υπάρχουν αλλά εθνικά έλληνες δεν υπάρχουν...
οι δε σημερινοί λεγόμενοι έλληνες ουδεμία σχέση με τους αρχαίους κάτοικους έχουν..
δεύτερη εθνότητα με προσωνύμιο μακεδονική πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει..
το μακεδόνας= έλληνας ή το μακεδόνας=βούλγαρος ή το μακεδόνας=σέρβος , η το μακεδόνας=σλάβος ή το μακεδόνας=αρχαίος ουδεμία αξία και σημασία έχουν...
γιατι ο μακεδόνας=μακεδόνας και τίποτε λιγότερο ή περισσότερο...
αυτό αναγνωρίζει όλη η υφήλιος με εξαίρεση τους αλλόφρονες έλληνες εθνικιστές...
χαιρετίσματα στην ελληνική μειονότητα της μακεδονίας...

117119 είπε...

Belo more, ειμαι ο ανωνυμος 1:17 1:19, μια έτσι το φερε η τυχη, θα ονομαστω "117119" :)

Οι Βούλγαροι "έτρεξαν" να αναγνωρίσουν τη Δημοκρατία της Μακεδονίας για τον ίδιο λόγο που οι Τούρκοι "έτρεξαν" να αναγνωρίσουν τη Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Για αυτούς το όνομα δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία. Το θεωρούν "γεωγραφικό στοιχείο" των κατοίκων.

Οι Βούλγαροι, αναγνώρισαν τ
η ΔτΜ, αλλά λένε οτι οι Μακεδόνες είναι εθνικά/εθνοτικά Βούλγαροι, όπως οι Τούρκοι αναγνώρισαν τη ΤΔΒΚ, αλλά λένε οτι οι Βορειοκύπριοι είναι εθνικά/εθνοτικά Τούρκοι. Οπως για (χαλαρό) παράδειγμα, οι Ελληνες λένε οτι οι Κρητικοί είναι εθνικά/εθνοτικά Ελληνες.
Οι Βούλγαροι δεν αναγνωρίζουν μακεδονικό έθνος, οι Τούρκοι δεν αναγνωρίζουν βορειοκυπριακό έθνος (οι Ελληνες δεν αναγνωρίζουν Κρητικό έθνος).

Οι Ελληνες στο λεγόμενο "μακεδονικό ζήτημα" δεν ξέρουν τι θέλουν (βέβαια, θα μπορούσα να γίνω κακός και να πω οτι οι Έλληνες δεν ξέρουν τι θέλουν γενικά... αλλά δεν το λέω...)
Οι Βούλγαροι ξέρουν ακριβώς τι θέλουν. Εχουν σκοπό, έχουν χαράξει στρατηγική, ακολουθούν συγκεκριμένο σχέδιο.
Οι Ελληνες είναι "χύμα" (γι αυτό και οι θέσεις τους έχουν ελάχιστη υποστήριξη παγκοσμίως).
Αναρρωτιέμαι λοιπόν, ποια ομάδα είναι πιό επικίνδυνη???
Αυτή που έχει στόχους στρατηγική και σχέδιο, ή το "σκορποχώρι" που παίζει μπάλα με το σύστημα "γιούργια και τους φάγαμε"???

Γι αυτό νομίζω πως δεν έχει καμμία σημασία που η Βουλγαρία αναγνώρισε τη ΔτΜ με το συνταγματικό της όνομα. Μπορεί να δέχονται τους κατοίκους ως Μακεδόνες, αλλά τους δέχονται με την ίδια έννοια που οι Ελληνες δέχονται τους κατοίκους της Κρήτης ως Κρητικούς.
Οι Βούλγαροι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν ξεχωριστό μακεδονικό έθνος, όπως οι Ελλληνες δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν ξεχωριστό κρητικό έθνος.

Οι Βούλγαροι λένε οτι είμαστε Βούλγαροι που ζούμε στη Μακεδονία που τυχαίνει να έχει γίνει ξεχωριστό κράτος και για πολύ συγκεκριμένους και γνωστούς λόγους το αναγνώρισαν πρώτοι παγκοσμίως.

Οι Ελληνες λένε τη μια έτσι, την άλλη αλλιώς, τη τρίτη αλλιώτικα. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Ποιος έιναι πιο σοβαρός και επικίνδυνος αντίπαλος???

Ανώνυμος είπε...

Belo αυτά τα εξυπνοπουλίστικα να τα πεις στη φίλη μου από τις Πρέσπες που της έσφαξαν οι δικοί σου ήρωες τον προπάππου και τώρα εσύ πας να τη βγάλεις δικιά σου.

(ο πρώτος ανώνυμος)

Ανώνυμος είπε...

Karatasho είπε…
Abecedar
1. Μη παραποιείς τα γραφόμενα. Κανένας δεν έκανε κριτική σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά σε κάποιους που τις καπηλεύονται. Και προπάντων μην εμφανίζεσαι ως υπερασπιστής αυτών των εκδηλώσεων.
Την πρώτη τριετία της δεκαετίας του ’90 κάποιοι (μεταξύ των οποίων και εγώ) χρειάστηκε να πάνε σε διεθνείς οργανισμούς για να εξασφαλίσουν την ελεύθερη ανάπτυξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Κανένας από εκείνους δεν ήταν αγγλομαθής, γιατί κανένας αγγλομαθής δεν προσφέρθηκε να πάει. Για να ενημερωθεί ο κόσμος για την ελευθερία των πολιτιστικών εκδηλώσεων, ανέλαβα την έκδοση εφημερίδας, όταν κανένας δεν αναλάμβανε. Για τα πανηγύρια των οποίων εμφανίζεσαι υπερασπιστής έχω προσφέρει πολύ περισσότερα από σένα. Κι όμως οι περισσότεροι που απολαμβάνουν αυτές τις ελευθερίες ούτε με γνωρίζουν, γιατί θεωρώ ότι ο ρόλος μου τελείωνε εκεί. Οι ίδιες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι υπόθεση των ίδιων των διοργανωτών. Βέβαια, αρκετοί από τους παράγοντες των πολιτιστικών εκδηλώσεων αναγνωρίζουν την προσφορά μου.
2. Την περίπτωση του Αναστασιάδη την ανέφερα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα. Κανένας αμόρφωτος, και μάλιστα που δεν ασχολείται με γράψιμο, δεν βγάζει εφημερίδα, εκτός αν αυτό εξυπηρετεί ιδιοτελείς επαγγελματικούς ή πολιτικούς σκοπούς. Πάγια τακτική του Βοσκόπουλου ήταν η επιλογή άσχετων και πολιτικά απαράδεκτων. Ήταν μία από τις αιτίες που το Ουράνιο Τόξο δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στον ρόλο για τον οποίο δημιουργήθηκε. Εσύ φαίνεται ή να αδυνατείς να συνειδητοποιήσεις το μέγεθος της ζημιάς που έχει κάνει αυτή η κλίκα ή το έχεις καταλάβει και δεν σε νοιάζει. Η δημοσιοποίηση των ιστορικών γεγονότων που οδήγησαν το κόμμα σε αυτή την κατάσταση, όχι μόνο δεν βλάπτει το κίνημα, αλλά και το ωφελεί. Βλάπτει εκείνους που το έβλαψαν. Δεν το βλέπεις ότι εκείνους κατακρίνω και όχι το κόμμα?
3. Κατάλαβα πολύ καλά εκείνο το «τόπο στα νιάτα», όπως και τον λόγο που προβάλατε τη Νόβα Ζόρα ως «πρώτη» και «μοναδική» και την προσπάθειά σας να θάψετε την πραγματικά πρώτη και όχι μοναδική. Στα αυθεντικά πολιτικά κινήματα δεν υπάρχει ανάγκη διαχωρισμού νέων-γέρων ή παλιών-καινούργιων. Το «τόπο στα νιάτα» είναι συνήθως σύνθημα κάποιων νέων πολιτικών τυχοδιωκτών. Την εμπειρία και συνεργασία μου όχι μόνο δεν την ζήτησε κάποιος από τους «νέους» που εννοείς, αλλά και προσπαθεί να αποφύγει το ενδεχόμενο αυτό. Πάντως εγώ δεν καταλαβαίνω πώς ενοχλώ ή εμποδίζω κάποιους νέους
4. Για το Ίλιντεν έχω παλιές αναρτήσεις και όποιος θέλει μπορεί να τις βρει. Επιπλέον το βλέπεις ότι δεν συνηθίζω να κάνω ανάρτηση ίδια ή παρόμοια με άλλο μακεδονικό μπλογκ, γιατί νομίζω αρκεί εκείνη. Εσύ όμως πως δεν πρόσεξες ότι το «κόμμα» δεν έβγαλε ούτε μια σχετική με την επαίτιο ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του?

19/8/10 13:24

http://iliden.blogspot.com/2010/08/blog-post_18.html#comments

Ανώνυμος είπε...

Aνωνυμε 4.40
Χαιρετισματα στην αμαθεια σου

Γενετική σύσταση των Ελλήνων Από τοhttp:/ /w w w . hy per vor e a. ne t/ ante pi the si / ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ DNA ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Έρευνα των Πανεπιστημίων του Στάνφορντ των ΗΠΑ και της Παβίας της Ιταλίας απαντά ευθέως στον περιβόητο Φαλμεράγερ. ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ DNA ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! Δεν έχει επηρεασθεί από τους Σλάβους ούτε από τους Τούρκους, παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς.
Εντυπωσιακό! To DNA (γενετική σύσταση) των Ελλήνων καταδεικνύει πως σε ποσοστό 99,5% πρόκειται για καθαρά καυκάσια φυλή (λευκή φυλή). Γεγονός που σημαίνει πως η συνεισφορά στη γενετική σύσταση των Ελλήνων, άλλων πληθυσμιακών ομάδων, εκτός της λευκής, αποτελεί ελάχιστο ποσοστό, μικρότερο του 0,5%! To DNA των Ελλήνων, όπως έδειξε πρόσφατη διεθνής πανεπιστημιακή έρευνα, δεν έχει επηρεασθεί από τους Σλάβους,- όπως ισχυρίζονται ορισμένοι- ούτε από τους Τούρκους παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς! Ουσιαστικά έτσι έχουμε τη σύγχρονη επιστημονική απάντηση στις θεωρίες του Φαλμεράγερ. Καταρρίπτεται επίσης, μια άλλη θεωρία που ισχυριζόταν ότι οι Αρχαίοι Έλληνες, ήταν μαύροι... Ε, δεν υπήρξαν ποτέ μαύροι! Δεν είναι λίγοι όσοι υποστήριξαν και έγραψαν περί «Μαύρης Αθηνάς» (για τη Θεά Αθηνά) και πολλές άλλες θεωρίες χωρίς καμιά επιστημονική υπόσταση.

http://www.scribd.com/doc/14291135/-

Ανώνυμος είπε...

Thursday, 19 August 2010Συμπαράστση στη αντιναζιζτική πρωτοβουλία. Ας υπογράψουμε όλοι τη δήλωση διαμαρτυρίας.
Τα Αιρετικά 9.8.10

Δεν ξέρω πόσοι από τους αναγνώστες γνωρίζετε το θέμα στο οποίο θα αναφερθούμε (καθώς τα ελεγχόμενα από τα κόμματα ΜΜΕ το υποβάθμισαν σκόπιμα) ,αλλά πιστέψτε με δεν είναι καθόλου αμελητέο.

Πριν από λίγα χρόνια γράφτηκε ένα κατάπτυστο βιβλίο με τίτλο «Εβραίοι όλη η αλήθεια» του οποίου εμπνευστής και συγγραφέας δεν ήταν άλλος από τον γνωστό άρρωστο γερό-ναζιστή Κώστα Πλεύρη(φώτο). Το συγκεκριμένο βιβλίο ήταν ένα ναζιστικό φιλοχιτλερικό παραλήρημα όπου ο συγγραφέας υμνούσε το τρίτο ράιχ και δήλωνε την πίστη του στον εθνικοσοσιαλισμό ,αλλά αυτό είναι το λιγότερο καθώς -μεταξύ άλλων- αμφισβητούσε το ολοκαύτωμα των Εβραίων, καλούσε σε εξόντωσή τους και στην επαναλειτουργία του Άουσβιτς (!!)στολίζοντας τον συγκεκριμένο λαό με ύβρεις , σε κάποιο σημείο δε αναφέρει ότι το λάθος του Χίτλερ ήταν ότι ενώ ήταν δυνατόν να μας απαλλάξει οριστικά από τους Εβραίους δεν το έκανε (!!) και άλλα παρόμοια. Με το που κυκλοφόρησε κάποια αποχαυνωμένα μικρά κανάλια του έδωσαν και εκπομπή για να το διαφημίζει (!!) σαν να μη συμβαίνει τίποτα, με το αζημίωτο φυσικά… Το συγκεκριμένο βιβλίο παραβιάζει τόσο κραυγαλέα τον αντιρατσιστικό νόμο του Ελληνικού κράτους-και όχι μόνο, καθώς προτρέπει και σε βία –που έπρεπε να παρέμβει αμέσως η δικαιοσύνη και να καθίσει στο εδώλιο τον συγγραφέα, αλλά περιμέναμε μάταια καθώς έμειναν και οι άνθρωποι της δικαιοσύνης στην αφασία τους να παρακολουθούν σαν να μη συμβαίνει τίποτα τις εμετικές εκπομπές του Πλεύρη.

Παρόλα αυτά ο ναζιστής συγγραφέας κάθισε τελικά στο εδώλιο καθώς δέχθηκε-όπως αναμενόταν-μηνύσεις από οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως και από την οργάνωση των Ελλήνων Εβραίων (ΚΙΣ). Τον Δεκέμβρη του 2007 βγήκε η πρωτόδικη απόφαση που έκανε το αυτονόητο, καταδίκασε τον ναζιστή όμως παραδόξως δεν απαγόρευσε και την κυκλοφορία του βιβλίου . Αλλά ο Πλεύρης άσκησε αμέσως έφεση η οποία εκδικάστηκε τον Μάρτιο του 2009.Ελάχιστοι περίμεναν ότι μπορούσε να αλλάξει η απόφαση στο εφετείο, όμως αυτά που συνέβησαν εκεί άφησαν κάθε πραγματικό δημοκράτη άφωνο, και πρόσβαλαν τη χώρα μας και τον πολιτισμό μας (αν μας έχει απομείνει ίχνος τέτοιου τελικά…). Είδαμε δικαστές φιλικούς προς τον Πλεύρη και υιοθετώντας σε πολλά σημεία φιλοναζιστικές και αντισημιτικές θέσεις και εχθρικούς και ειρωνικούς προς τους κατήγορους ,αντί να μείνουν ουδέτεροι και αντικειμενικοί όπως οφείλει κάθε δικαστής . Προσθέστε σ’αυτά και ένα φιλοναζιστικό κοινό στην αίθουσα, αποτελούμενο κυρίως από μέλη της νεολαίας του ΛΑΟΣ (ΝΕΟΣ) που εκδηλωνόταν με επιφωνήματα χωρίς να τους επαναφέρει κανείς στην τάξη. Και η αθλιότητα ολοκληρώθηκε με μία απίστευτη προκλητική -αθωωτική απόφαση για τον Πλεύρη με το γελοίο σκεπτικό ότι «το βιβλίο είναι επιστημονικό έργο και αποτέλεσμα ιστορικής ερεύνης» (!!) και πως «ο κατηγορούμενος δεν στρέφεται κατά των Εβραίων μόνο λόγω της φυλετικής και εθνικής καταγωγής τους, αλλά κυρίως λόγω των επιδιώξεών τους για παγκόσμια κυριαρχία, των μεθόδων που χρησιμοποιούν για την ευόδωση αυτών και τη συνωμοτική τους δράση» !!!.

Ανώνυμος είπε...

Θαυμάστε τους Έλληνες δικαστές που υιοθετούν ναζιστική προπαγάνδα εν έτη 2010… Ας σημειώσουμε ότι και στις δύο αυτές δίκες δικηγόρος του Κ.Πλεύρη ήταν ο γιός του Θ.Πλεύρης, που είναι και βουλευτής του ΛΑΟΣ ο οποίος χρησιμοποίησε το επιχείρημα πως είναι δημοκρατικό δικαίωμα του κατηγορούμενου να προπαγανδίζει την εξόντωση ενός έθνους !!!!. Ενώ ο επίσης βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνης Γεωργιάδης διαφήμιζε επί μήνες το συγκεκριμένο γενοκτονικό βιβλίο από την εκπομπή του, λέγοντας μάλιστα ότι είναι το αγαπημένο του !!.Προφανώς αυτός ήταν και ο λόγος που τα ΜΜΕ «έθαψαν» το θέμα, προκειμένου να προστατεύσουν αυτό το αγαπημένο τους ακροδεξιό κόμμα, το ΛΑΟΣ… Λίγο αργότερα ένας δικαστής του Αρείου πάγου άσκησε αναίρεση υπέρ του νόμου, όμως τον περασμένο Μάιο ο Άρειος πάγος, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, πήρε την τελική του απόφαση και αθώωσε οριστικά τον Πλεύρη με παρόμοια αισχρά αντισημιτικά επιχειρήματα.Έτσι αυτό το τρισάθλιο βιβλίο κυκλοφορεί ελεύθερα στα βιβλιοπωλεία και κάνει και τρελές πωλήσεις.

Αλλά τα χειρότερα δεν είχαν έρθει, καθώς ο Πλεύρης μετά την αθώωσή του έκανε μήνυση στην αντιναζιστική πρωτοβουλία , μία οργάνωση που ήταν ο κυριότερος κατήγορός του, με την κατηγορία πως «διαδίδει ψευδείς κατηγορίες κατά της δικαιοσύνης και την συκοφαντεί» (!!) κι’αυτό διότι η Α.Π. είχε διαμαρτυρηθεί-και πολύ σωστά – για την απαράδεκτη φιλοναζιστική στάση κάποιων δικαστών, όπως αναφέραμε και πιο πάνω. Το αποτέλεσμα είναι σήμερα η θλιβερή και-παραδοσιακά γεμάτη μη δημοκράτες λειτουργούς -Ελληνική δικαιοσύνη να σέρνει σε δίκη ως κατηγορούμενους τους αντιναζιστές και να αθωώνει με τον πιο αισχρό τρόπο τους ναζιστές,αντισημίτες. Πρόκειται για τον κατήφορο ενός ολόκληρου νομικού ,αλλά και πολιτικού συστήματος για να μην πω μίας χώρας ολόκληρης που βλέπει απαθέστατα τη γενοκτονική ναζιστική ιδεολογία να αναβιώνει επίσημα από φορείς του τόπου του, 65 χρόνια μετά τη συντριβή της και την καταδίκη της από την ανθρωπότητα.

Έτσι μετά από δύο αναβολές η δίκη της αντιναζιστικής πρωτοβουλίας έχει προγραμματιστεί για τις 22 Σεπτέμβρη 2010.Καλούμε από το blog μας κάθε δημοκράτη και αντιφασίστα ,σε όποιο κόμμα ή ιδεολογία κι’αν ανήκει, να συμπαρασταθεί και να δείξει τη συμπάθειά του στην αντιναζιστική πρωτοβουλία με τον τρόπο που θα δείξουμε παρακάτω. Το θέμα δεν είναι ασήμαντο, αντίθετα είναι πολύ πιο σοβαρό απ’ότι φαίνεται διότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα σύστημα εξουσίας και μία χώρα ολόκληρη που εκφασίζεται και σαπίζει με γοργούς ρυθμούς. Έχουμε μπλέξει με μεγάλους αγύρτες και λαοπλάνους ,αλλά είναι χρέος μας να τους πολεμήσουμε όσο μπορούμε και θα το κάνουμε όσοι παραμένουμε αληθινοί δημοκράτες σ’αυτόν τον τόπο. Περισσότερα για το θέμα μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα της αντιναζιστικής πρωτοβουλίας www.antinazi.gr
Επίσης παρακαλώ όσους υπογράψουν τη δήλωση να αφήσουν αν γίνεται ένα μήνυμα στο μπλογκ,στο συγκεκριμένο Post,με τη λέξη "υπέγραψα" για να βλέπουμε αν έχουμε ανταπόκριση.


ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Εάν θέλετε να καταγγείλετε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και να εκφράσετε τη συμπαράστασή σας στα τρία διωκόμενα μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας, μπορείτε να στείλετε την παρακάτω προτεινόμενη δήλωση συμπαράστασης στον έλληνα πρωθυπουργό κ. Γιώργο Α. Παπανδρέου και στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Jerzy Buzek και επίσης να το κοινοποιήσετε στην αντιναζιστική πρωτοβουλία στο info@antinazi.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Αντιγράφετε λοιπόν με copy-paste την παρακάτω δήλωση συμπαράστασης, γράφετε από κάτω το όνομά σας και την ημερομηνία και τη στέλνετε στα εξής e-mail:

gpapandreou@parliament.gr και jerzy.buzek@europarl.europa.eu

Αν θέλετε να τη στείλετε και ταχυδρομικά ,στείλτε την εδώ

Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας
κ. Γ. Α. Παπανδρέου
Μέγαρο Μαξίμου
Ηρώδου Αττικού 19
Αθήνα 10674
Ελλάδα

belo more είπε...

117119, καθόλου δεν με απασχολεί τι λέει η βουλγαρική προπαγάνδα για εμάς τους Μακεδόνες, αρκεί που αναγνωρίζει την Μακεδονία ως ανεξάρτητο κράτος με αυτό το όνομα και χωρίς «τσόντες» όπως επιθυμεί να βάλει η Ελλάδα. Ας αναγνώριζε η Ελλάς το όνομα Μακεδονία (σκέτο) για το γειτονικό κράτος και ας συνέχιζε την προπαγάνδα της περί ελληνικότητας της Μακεδονίας: άλλωστε, πως θα μπορούσαμε να την σταματήσουμε; Οι Βούλγαροι ότι λένε, αυτοί τα λεν, αυτοί τα ακούν, αλλά τουλάχιστον δεν δημιουργούν τα προβλήματα που δημιουργεί η Ελλάδα στο μακεδονικό κράτος, διεθνώς.
Όσο για μας τους Μακεδόνες στην Ελλάδα, ας αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας όπως νομίζει: κάποιοι ως Μακεδόνες, άλλοι ως Έλληνομακεδόνες αλλά και μερικοί ως Βουλγαρομακεδόνες η ακόμα και Βλαχομακεδόνες, Ποντιομακεδόνες, Βορειοελλαδίτες και πάει, λέγοντας...
Πάντως, εγώ δεν βλέπω κανέναν από τους παραπάνω ως αντίπαλο...

belo more είπε...

Πρώτος Ανώνυμος, τον καιρό εκείνο του πολέμου μεταξύ Μακεδόνων, κάποιοι προ-παππούδες μας σκοτώθηκαν: «Έλληνες» από «Βούλγαρους» και τούμπαλιν. Αλλά ο πόλεμος τελείωσε..... σήμερα η φίλη σου από την Πρέσπα μπορεί εύκολα και ελεύθερα να δηλώνει Ελληνίδα (η ότι άλλο θέλει) και κανένας δεν πρόκειται να την σφάξει.

Ανώνυμος είπε...

Τελικα φαινεται οτι ορισμενοι κομιτατζιδες μεινατε στην Ελλαδα.
Αποδειξατε οτι το ονειρό σας ηταν και ειναι η μεγαλη Βουλγαρια μεσω της Μακεδονιας.
Παντως οταν οι Αλβανοι θα ξεσηκωθουν και θα χωρισουν το κρατος σας, θελω να δω πως θα τρεχετε στην αγκαλια της μαμας πατριδας της Βουλγαριας.

Χαιρετισματα απο εναν Μακεδονα.

Ανώνυμος είπε...

Τέλος της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας στη Σουηδία
17:24 - Πέμ 01/07/2010, tvx

Έπειτα από 109 χρόνια, η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία έλαβε τέλος επίσημα στη Σουηδία με τις ένοπλες δυνάμεις να καθίστανται έως το 2014 πλήρως επαγγελματικές.

Η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία θεσπίστηκε στη Σουηδία το 1901. Όμως εδώ και αρκετά χρόνια δεν ήταν πραγματικά υποχρεωτική, καθώς έμεναν να κάνουν τη θητεία τους μόνον όσοι ήθελαν από τους νέους που παρουσιάζονταν υποχρεωτικά στο στρατολογικό γραφείο.

«Καιρός ήταν» σχολιάζει η εφημερίδα, Dagens Nyheter, στο σημερινό κύριο άρθρο της. «Η θητεία είχε γίνει ντεμοντέ και αναποτελεσματική μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου» αναφέρει η εφημερίδα. Η Σουηδία, η οποία είχε παραμείνει ουδέτερη στους δύο παγκόσμιους πολέμους, είχε εκπονήσει κατά τον Ψυχρό Πόλεμο σχέδια επιστράτευσης 500.000 στρατιωτών σε μια χώρα που εκείνη την εποχή είχε περίπου 8 εκατομμύρια κατοίκους.

Στις περιόδους των μεγαλύτερων εντάσεων με τον ανατολικό συνασπισμό, σχεδόν το 85% των ανδρών έκαναν τη στρατιωτική θητεία τους, με περίπου 50.000 κληρωτούς σε μια ηλικιακή ομάδα 60.000 ανδρών. Όμως ο αριθμός αυτός είχε μειωθεί τα τελευταία χρόνια σε περίπου 5.000 πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία από το 1980 υπήρχαν και μερικές εκατοντάδες γυναικών.
-----------------------------------------------------
άντε και στην ελλάδα το συντομότερο..

Ανώνυμος είπε...

Θελω να πω κατ' αρχη πως θεωρω πως πραγματικα παραβιαζονται βασικα ανθρωπινα δικαιωματα στην Ελλαδα, οσον αφορα τις μειονοτητες. Και πρωτα απο ολα το βασικοτερο, το δικαιωμα να μιλας και να διδασκεσαι στην μητρικη σου γλωσσα.
Αλλα ειναι διαφορετικη αυτη η υποθεση, για την οποια και εγω θα πολεμουσα μαζι σου, και διαφορετικη η υιοθετηση ενος ονοματος ως εθνικου που δεν ειναι δικο σας.
Πιστευω πως και εσυ θα θεωρουσες παραλογη την παρακατω υποθεση, που ομως στην ουσια σημερα υποστηριζεις.
Στην Ανατολικη Πρωσσια σημερα δεν κατοικει κανεις γερμανος, ανηκει στην Πολωνια και Ρωσσια. Αν οι σλαβοι που κατοικουν σημερα στην Ανατολικη Πρωσσια ελεγαν πως αυτοι ειναι οι Πρωσσοι, και πως διεκδικουν την προαιωνια πρωτευουσα τους, το Βερολινο, που το λαμπρυναν οι προγονοι τους οπως ο Μπισμαρκ και ο Γουλιελμος... Πιστευεις πως οι πραγματικοι Γερμανοι Πρωσσοι θα το ανεχονταν? Ή θα αντιδρουσαν πολυ χειροτερα απο οτι οι σημερινοι Ελληνες μακεδονες στην αντιστοιχη προκληση εκ μερους των "Μακεδονων" σλαβων?

belo more είπε...

Ανώνυμε 1:43, για πιο λόγο οι Πολωνοί και οι Ρώσοι που ζουν στην ανατολική Πρωσία να θέλουν να δηλώσουν Γερμανοί; Αυτό το κάνουν μόνο οι Έλληνες που ζουν στην Μακεδονία, οι οποίοι ενώ είναι εθνικά Έλληνες θέλουν ντε και καλά να δηλώνουν Μακεδόνες, όπως τους γηγενείς κατοίκους Μακεδόνες της Μακεδονίας.

Ανώνυμος είπε...

belo more, η υπόθεση είναι πως οι Πολωνοί και οι Ρώσοι που ζουν στην Αν. Πρωσσία ΔΕΝ δηλώνουν πως είναι Γερμανοί. Δηλώνουν πως είναι Πρώσσοι επειδή κατοικούν στη Πρωσσία και διεκδικούν την προαιώνια πρωτεύουσα τους, το Βερολίνο.
Πιστευεις πως οι πραγματικοι Γερμανοι Πρωσσοι θα το ανεχονταν?

Ανώνυμος είπε...

Ο τίτλος του video είναι παραπλανητικός.Δεν χρειάζεται το διαζευκτικό (ή)μεταξύ του Έλληνας και του Μακεδόνας. Χρειάζεται το ίσον (=).Οι Μακεδόνες ανέκαθεν ήμασταν και είμαστε Έλληνες. Αυτοπροσδιοριστήκαμε Μακεδόνες και ονομάσαμε την γη που κατοικούμε Μακεδονία εδώ και 3000 χρόνια.Ο ίδιος ο Αλέξανδρος Γ' ο Μακεδών δηλώνει σαφέστατα την Ελληνική φυλετική καταγωγή του ιδίου και των Μακεδόνων όταν μετά την νικηφόρα μάχη του Γρανικού ποταμού στέλνει στον Παρθενώνα 300 περσικές ασπίδες λέγοντας: "Αλέξανδρος ο υιός του Φιλίππου και οι Έλληνες πλήν Λακεδαιμονίων απο των την Ασίαν κατοικούντων". Δέν ξεχωρίζει την συντριπτική πλειοψηφία των Μακεδόνων στρατηγών και οπλιτών του απο τους υπόλοιπους Έλληνες.Ούτε και αυτοί διαφωνούν με την ταύτησή τους με τους Έλληνες.Το θεωρούν αυτονόητο.Απο τότε μέχρι σήμερα υπάρχει συνεχής παρουσία των Μακεδόνων σε όλα τα γεγονότα της Ελληνικής ιστορίας, μαζί με τους Ηπειρώτες,τους Θεσσαλούς και τους άλλους Έλληνες.
Η προπαγάνδα των Βουλγάρων ονόμαζε Βούλγαρους εκείνους τους Μακεδόνες που είχαν σλαβοφωνίσει λόγω των ιδιαίτερων ιστορικών συγκυριών στον γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας.Χρειάστηκε ο Μακεδονικός Αγώνας για να καταλάβουν οριστικά οι Βούλγαροι και οι υποστηρικτές τους την Ελληνικότητά μας και να ακυρώσουμε τα σχέδιά τους για μεγάλη Βουλγαρία.
Η προπαγάνδα του Τίτο αργότερα και η προπαγάνδα του Σόρος και του Αμερικανικού προξενείου της Θεσσαλονίκης σήμερα, προσπαθεί να πείσει εμάς τους σλαβόφωνους Μακεδόνες οτι δεν είμαστε Έλληνες, χρησιμοποιώντας την έννοια του αυτοπροσδιορισμού. Θα αποτύχει και αυτή η προσπάθεια των Σκοπιανών και των υποστηρικτών τους.Η έννοια του αυτοπροσδιορισμού σε αυτή την περίπτωση γίνεται μέσον ΚΛΟΠΗΣ του ονόματος και της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των πραγματικών Μακεδόνων απο τους Σλάβους των Σκοπίων. Οι Σκοπιανοί μιλούν και γράφουν Σλαβικά και πρέπει να είναι περήφανοι για την καταγωγή τους, όπως οι Σέρβοι, οι Κροάτες, οι Ρώσοι κλπ.
Γηγενής Μακεδόνας

belo more είπε...

Ανώνυμε 4:22, υπάρχει κανείς που δηλώνει εθνικά Πρώσος και διεκδικεί το Βερολίνο; Τι μου λες; Δεν καταλαβαίνω.
Οι Έλληνες που κατοικούν στην Μακεδονία, φυσικά δηλώνουν Μακεδόνες, με τη γεωγραφική έννοια του όρου, όπως κάνουν όλοι οι Έλληνες στις περιοχές που ζουν η που κατάγονται, αλλά δεν είναι Μακεδόνες: είναι εθνικά Έλληνες, όπως δηλώνουν οι ίδιοι. Εμείς οι Μακεδόνες που ΔΕΝ είμαστε εθνικά Έλληνες, είμαστε Μακεδόνες με όλες τις έννοιες του όρου. Τόσο δύσκολο είναι πια να γίνει κατανοητό αυτό;

belo more είπε...

Ο Αλέξανδρος ήταν ξεκάθαρος όταν διαχώρισε τον εαυτό του απο τους Έλληνες λέγοντας «Αλέξανδρος υιός του Φιλίππου και οι Έλληνες......». Δεν σημαίνει ότι ο ίδιος ήταν Έλληνας. Άλλωστε εάν πίστευε ότι οι νίκη επί των Περσών ήταν πανελλαδική (πλην Λακεδαιμονίων) με την έννοια ότι και οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες, γιατί να τίμηση τους Έλληνες στην Αθήνα, με τις πανοπλίες των νικημένων Περσών και δεν τις έστειλε κατευθείαν στην Πέλλα που ήταν και η πρωτεύουσα του βασιλείου; Γιατί ξεχώρισε τους Έλληνες, με αυτή την τιμή που τους έκανε; Απλά, θέλησε να τους τιμήσει ως συμμάχους του και όχι ως ομοεθνείς του.

Ανώνυμος είπε...

Ουφ...
Επανάληψη:

1ο σχόλιο.
Πιστευω πως και εσυ θα θεωρουσες παραλογη την παρακατω υποθεση (ΥΠΟΘΕΣΗ), που ομως στην ουσια σημερα υποστηριζεις.
Στην Ανατολικη Πρωσσια σημερα δεν κατοικει κανεις γερμανος, ανηκει στην Πολωνια και Ρωσσια. Αν (AN! - Υποθέτουμε!) οι σλαβοι που κατοικουν σημερα στην Ανατολικη Πρωσσια ελεγαν πως αυτοι ειναι οι Πρωσσοι, και πως διεκδικουν την προαιωνια πρωτευουσα τους, το Βερολινο, που το λαμπρυναν οι προγονοι τους οπως ο Μπισμαρκ και ο Γουλιελμος... Πιστευεις πως οι πραγματικοι Γερμανοι Πρωσσοι θα το ανεχονταν? Ή θα αντιδρουσαν πολυ χειροτερα απο οτι οι σημερινοι Ελληνες μακεδονες στην αντιστοιχη προκληση εκ μερους των "Μακεδονων" σλαβων?

Απαντάς "Ανώνυμε 1:43, για πιο λόγο οι Πολωνοί και οι Ρώσοι που ζουν στην ανατολική Πρωσία να θέλουν να δηλώσουν Γερμανοί;"

ΜΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΩΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΣΣΙΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΟΙ!!!
Εγραψε: Ας ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ οτι δηλώνουν Πρώσσοι και διεκδικούν το Βερολίνο κλπ κλπ.

>>>Γράφω "belo more, η υπόθεση είναι πως οι Πολωνοί και οι Ρώσοι που ζουν στην Αν. Πρωσσία ΔΕΝ δηλώνουν πως είναι Γερμανοί. Δηλώνουν πως είναι Πρώσσοι επειδή κατοικούν στη Πρωσσία(...)
καΙ απαντάς "Ανώνυμε 4:22, υπάρχει κανείς που δηλώνει εθνικά Πρώσος και διεκδικεί το Βερολίνο; Τι μου λες; Δεν καταλαβαίνω.".

ΜΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ να καταλάβεις οτι και ο πρώτος ανώνυμος και εγώ αναφερόμαστε σε μια ΥΠΟΘΕΣΗ και όχι σε πραγματικό γεγονός?
Δηλαδή: ΑΣ  ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ οτι οι Πολωνοί κι οι Ρώσοι δηλώνουν ΠΡΩΣΣΟΙ (και ΟΧΙ Γερμανοί). Πως πιστεύεις οτι θα αντιδρούσαν οι Γερμανοί που θεωρούν τους εαυτούς τους Πρώσσους?

Ελπίζω τώρα να έγινε κατανοητό...

belo more είπε...

Εθνικά Πρώσοι, με χωριστή εθνοτική ταυτότητα απο την γερμανική, δεν υπάρχουν. Εάν υπήρχαν, φυσικά θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την ιστορία του τόπου τους ως εθνική τους κληρονομιά. Οι Πολωνοί και Ρώσοι που ζουν σε εδάφη της Πρωσίας έχουν Πολωνική η Ρωσική εθνική ταυτότητα και σε αυτούς ανήκει η πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της Πολωνίας και της Ρωσίας, αντίστοιχα. Στην Μακεδονία όμως υπάρχει ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ έθνος που ξεχωρίζει απο πολιτιστικής και ιστορικής άποψης απο κάθε άλλη εθνική ταυτότητα των υπόλοιπων κατοίκων της Μακεδονίας που δηλώνουν με τη σειρά τους την δική τους εθνικότητα (Έλληνες, Αλβανοί, Βούλγαροι, Βλάχοι, Ρομα, Τούρκοι, κτλ).
Ας κάνουμε μια άλλη ΥΠΟΘΕΣΗ! Ας πούμε ότι οι Κρητικοί αποφασίζουν να ανεξαρτητοποιηθούν απο την Ελλάδα και αρχίζουν να δηλώνουν εθνικά Κρητικοί, που καμιά σχέση δεν έχουν με τους Έλληνες (ιστορική, πολιτιστική, γλωσσική): ποιος θα τους εμπόδιζε να το κάνουν; Η Ελλάδα; Τι θα έλεγε δηλαδή, ότι η Κρήτη είναι Ελληνική και το όνομα Κρήτη και Κρητικός είναι ελληνικά απο αρχαιοτάτων χρόνων και θα άφηνε τους Κρητικούς «γυμνούς» απο κάθε εθνική ταυτότητα, απαιτώντας να αλλάξουν το όνομα του Νησιού τους, των κατοίκων του και της γλώσσας τους;

Ανώνυμος είπε...

Προς σχόλιο bellomore 24-8-2010.
Το ανθελληνικό μίσος και ο φανατισμός σε εμποδίζουν να καταλάβεις οτι ο Αλέξανδρος Γ'ο Μακεδών δηλώνει σαφέστατα οτι είναι Έλληνας και γράφεις ασυναρτησίες στο σχόλιό σου.Διάβασε παρακάτω τί απαντάει ο Μέγας αλέξανδρος σε επιστολή του Δαρείου εξηγώντας του γιατί εξεστράτευσε εναντίον του: " οι ημέτεροι πρόγονοι ελθόντες εις Μακεδονίαν και την άλλην Ελλάδα κακώς εποίησαν ημάς". Εάν έγραφε "ελθόντες εις Μακεδονίαν και Ελλάδα" θα εννοούσε οτι Μακεδονία και Ελλάδα είναι δύο διαφορετικά πράγματα.Γράφει όμως "Μακεδονίαν και εις την άλλην Ελλάδα" που σαφέστατα δηλώνει οτι η Μακεδονία είναι μέρος της Ελλάδος.Την αναφέρει εμφατικά γιατί είναι το δικό του Βασίλειο. Επίσης λέει " κακώς εποίησαν ημάς". Το ημάς με η σημαίνει εμάς δηλαδή τους Μακεδόνες και τους υπόλοιπους Έλληνες τους οποίους θεωρεί το ίδιο.
Ένα τελευταίο χωρίς όμως εξήγηση. Ο προπάππους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αλέξανδρος Α' μιλώντας στην Αθήνα σε αντιπροσωπείες Ελλήνων για την ανάγκη αντιμετώπισης του Περσικού κινδύνου λέει: "Άνδρες ....δεν θα έλεγα αυτά τα λόγια αν δεν ενδιαφερόμουν υπερβολικά για όλη την Ελλάδα εν γένει, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΑ και δεν βαστά η ψυχή μου να βλέπω την Ελλάδα υποδουλωμένη αντί ελεύθερη" (Ηρόδοτος Βιβλίο Θ' 45.
Εμείς οι Σλαβόφωνοι Μακεδόνες διαβάσαμε ιστορία και καταλάβαμε γιατί μερικοί απο εμάς σλαβοφώνισαν κατα τον μεσαίωνα και γιατί είμαστε Έλληνες. Δεν παρασυρθήκαμε απο την προπαγάνδα των Βουλγάρων, του πανσλαβισμού, του Τίτο, του Σόρος (που αναπαράγουν με το αζημίωτο κάποιοι κύκλοι εντός Ελλάδος)και του Αμερικανκού προξενείου στην Θεσσαλονίκη(στο οποίο μπαινοβγαίνουν οι εκπρόσωποι των Σκοπιανών στην Ελλάδα ).
Γηγενής Μακεδόνας

Περίεργος είπε...

belomore, γραφεις "Στην Μακεδονία όμως υπάρχει ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ έθνος που ξεχωρίζει απο πολιτιστικής και ιστορικής άποψης..."

Δύο ερωτησούλες¨
1. Γιατί με κεφαλαία η λέξη "μακεδονικό"?
2. Από πότε υπάρχει αυτό το έθνος? (προφανώς κάπου μέσα στο διάστημα από την εμφάνιση του homo sapiens μέχρι σήμερα το πρωί... αλλά θα ήθελα να μάθω που -περίπου- τοποθετείς τη "μακεδονική εθνογένεση").
Ευχαριστώ.

belo more είπε...

Ανώνυμε 1:48, “η Μακεδονία και η άλλη Ελλάδα» προϋποθέτει την ύπαρξη δυο «Ελλάδων». Όσοι όμως διάβασαν πραγματική ιστορία και όχι σκέτη προπαγάνδα, ξέρουν ότι ο Φίλιππος, πατήρ του Μέγα Αλέξανδρου, είχε κατακτήσει και είχε υποδουλώσει την «άλλη» Ελλάδα! Η αναφορά στην Μακεδονία ως κράτος και βασίλειο δεν επαψε να υπάρχει, παρά την «ένωση» με την «άλλη» Ελλάδα που αναφέρεις. Αφού ήταν ένα βασίλειο με ομοεθνείς, ας είχε ένα όνομα, τέλος πάντων! Γιατί ο διαχωρισμός;
Όσο για τον προ-παππού του Αλέξανδρου, αυτός κι αν δεν πάσχισε να «γίνει» Έλληνας, τόσο που στο τέλος κέρδισε τον τίτλο του «φιλέλληνα». Ξέρεις κάποια άλλη περίπτωση Έλληνα να αποκαλείται συγχρόνως και «φιλέλληνας». Τελείως κουφό θα ήταν!

belo more είπε...

Περιεργος,πριν 3-4 χρόνια οταν μας ξύπνησε όλους ο Γκρουεφσκι, καλά να είναι ο άνθρωπος!

Ανώνυμος είπε...

Απορώ μαζί σου belo more, που επιμένεις να πουλάς τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Με αφορμήγ αυτή την φράση σου "Αφού ήταν ένα βασίλειο με ομοεθνείς, ας είχε ένα όνομα, τέλος πάντων! Γιατί ο διαχωρισμός;", νομίζω ότι σκοπίμως παραπλανάς τον κόσμο, κρίνοντας το τότε με όρους του σήμερα. Την εποχή εκείνη δεν υπήρχε Ελλάδα με την έννοια που έχουμε σήμερα. Υπήρχαν ξεχωριστά Βασίλεια (πόλεις - κράτη) και το καθένα είχε την ανεξαρτησία του. Όσο για την κατάκτηση των άλλων Βασιλείων (πόλεων-κρατών) από τους Μακεδόνες δεν είναι κάτι περίεργο για την εποχή εκείνη, αφού είναι η εμφύλια φαγωμάρα είναι βασικό χαρακτηριστικό των Ελλήνων.

Ανώνυμος είπε...

Προς bello more 25-8-2010 3,26
Δεν ξέρεις να διαβάζεις για αυτό δεν έμαθες και ιστορία. Σου έρχετε πιό εύκολο να ακούς οτι σου λένε προφορικά οι προπαγανδιστές των Σκοπίων και σε απολλάσουν απο το διάβασμα.
1)Η φράση που έγραψε ο Μέγας Αλέξανδρος " η Μακεδονία καιη άλλη Ελλάδα" στα΅Ελληνικά σημαίνει οτι η Μακεδονία είναι κομμάτι της Ελλάδος όπως η Θράκη, η Ήπειρος, η Θεσσαλία κλπ.
2)Παραβλέπεις οτι ο προπάππους του Αλέξανδρου Γ' του Μακεδόνα δηλώνει πεντακάθαρα οτι είναι Έλληνας και αναφέρεσαι στο φιλέλληνας. Μάθε οτι το φιλέλληνας στην αρχαιότητα είχε την έννοια αυτού που ενδιαφέρεται για το κοινό καλό των Ελλήνων σαν φυλή, επειδή συχνά τα μέρη αυτής της φυλής όπως Αθηναίοι, Σπαρτιάτες, θηβαίοι,Αιτωλοί, Ηπειρώτες, Θεσσαλοί, Μακεδόνες κλπ μαχονταν λυσσωδώς μεταξύ τους αλλά είχαν και τους ολυμπιακούς αγώνες(στους οποίους έπερναν μέρος μόνον ΄Ελληνες) για να ξεκουράζονται λίγο.
Γηγενής Μακεδόνας

belo more είπε...

Ανώνυμοι 11:52 και 12:44, ξαναδιαβάστε τα σχόλια σας και βρέστε έστω ένα ίχνος λογικής σε αυτά που γράφετε. Θα παρατηρήσω μόνο αυτό: δεν υπήρχε Ελλάδα, αλλά υπήρχαν Έλληνες! Σωστό. Γιατί μόνο οι Μακεδόνες είχαν άλλο όνομα και δεν μιλάει κανείς για Έλληνες της Μακεδονίας (εκτός απο τις γνωστές ελληνικές αποικίες στην Μακεδονία); Θα σας πω εγώ γιατί: διότι η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι ελληνική εφεύρεση και κάποιων δυτικό-ευρωπαίων. Οτι σε αρχαίο εύρισκαν στην ελληνική επικράτεια, το βάφτιζαν ελληνικό!

Ανώνυμος είπε...

βελομορε, εισαι καταπληκτικος!!!

Ρωτάει ο "περίεργος":
"2. Από πότε υπάρχει αυτό το έθνος? Που -περίπου- τοποθετείς τη "μακεδονική εθνογένεση"?

Και απαντάς:
"πριν 3-4 χρόνια οταν μας ξύπνησε όλους ο Γκρουεφσκι"

Αφού λοιπόν το εθνος σου γεννήθηκε πριν 3-4 χρονια, μπορείς να μας πεις για ποιο λόγο ασχολείσαι με την αρχαιότητα?
Εχεις να αναθρέψεις ένα νήπιο 3-4 ετών, και αυτό θέλει πολύ δουλειά.
Ασε την ιστορία στους ιστορικούς :)

Ανώνυμος είπε...

belomore επειδη ΔΕΝ κατεχεις το "πραγμα" μαθε οτι ο ορος "φιλελληνας" στην αρχαιοτητα ειχε την εννοια της Φιλοπατριας και οχι αυτο που προσπαθεις να πασαρεις εσυ πανω στην αγνοια σου.
Και επιπλεον οπως σου εγραψε και ο προηγουμενος
ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΙΣ οτι ο προπάππους του Αλέξανδρου Γ' του Μακεδόνα δηλώνει πεντακάθαρα οτι είναι Έλληνας και αναφέρεσαι στο φιλέλληνας

Ιδου οι αποδειξεις

Example 1
Xenophon, the Spartan Agesilaos general and leader as Philhellene : “It is a honour for a Greek to be friend of the Greeks”
(Xen.Agesilaus, 7.1)

Quote:
Again, if it is honourable in one who is a Hellene to be a friend to the Hellenes , what other general has the world seen unwilling to take a city when he thought that it would be sacked, or who looked on victory in a war against Hellenesas a disaster?

Example 2
Plato wants the leaders of Greeks to be Philhellenes and not separatists

(Plato Rep. 5.470e)

“And won’t they be philhellenes, lovers of Hellenes, and will they not regard all Hellas as their own and not renounce their part in the holy places common to all Hellenes ?” “Most certainly.” “Will they not then regard any difference with Hellenes ”

Plato here gives clearly the meaning of the term Phillelene during antiquity.

Example 3

Quote:
Greeks, however, we shall say, are still by nature the friends of Greeks when they act in this way
[Plato, Republic 5.470c]

Example 4

Isocrates called Jason of Pherae and Evagoras of Cyprus, ‘Philhellenes’ and certainly this doesnt mean we should exclude Thessalians and Cypriots from being Greek.

belo more είπε...

Ο Περίεργος ρώτησε να μάθει απο πότε υπάρχει συνείδηση στους Μακεδόνες ότι αποτελούν έθνος. Του απάντησα. Μόνο πρόσφατα πολλοί Μακεδόνες κατάφεραν να ξεφύγουν απο την προπαγάνδα της Ελλάδας και της Βουλγαρίας και άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι μακεδονικό έθνος τελικά υπάρχει, απο την αρχαιότητα, ακόμα! Η Ελλάδα και η Βουλγαρία αδυνατούν να το αποδεχτούν αυτό, γιατί θα καταρρεύσει ο μύθος τους περί Ελλήνων και Βουλγάρων στην Μακεδονία.

Ανώνυμος είπε...

belo more

1)Για να καταλαβεις τι αμετρητο βαθος βλακειας επικρατει στη προπαγανδα σας και αφου λες οτι "δεν" υπηρχε Ελλαδα τοτε πως υπηρξε ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ "Magna Graecia" to 700 πχ?

Μεγάλη Ελλάδα
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη Μεγάλη Ελλάδα ή Μεγάλη Ελλάς, Magna Graecia στα λατινικά, Magna Grecia (ή, σπανιότερα, Grande Ellade) στα ιταλικά, ήταν η επικράτεια των διαφόρων αρχαίων Ελληνικών αποικιών στην Σικελία και νότια Ιταλία

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1

2)Τις παραμονές της ιστορικής μάχης των Πλαταιών (479 π.Χ.), όπου σύμφωνα και με το επίγραμμα του περιηγητή Παυσανία «Σε αυτόν το πόλεμο πολέμησαν: Λακεδαιμόνιοι, Αθηναίοι, Κορίνθιοι, Τεγεάτες, Σικυώνιοι, Αιγινήτες, Μεγαρείς, Επιδαύριοι, Ορχομένιοι, Φλειάσιοι, Τροιζήνιοι, Ερμιονείς, Τιρύνθιοι, Πλαταιείς, Θεσπιείς, Μυκηναίοι, Κείοι, Μήλιοι, Τήνιοι, Νάξιοι, Ερετριείς, Χαλκιδείς, Στυρείς, Ηλείοι, Ποτειδαιάτες, Λευκάδιοι, Ανακτορείς, Κύθνιοι, Σίφνιοι, Αμβρακιώτες και Λεπρεάτες», ο βασιλιάς των Μακεδόνων, Αλέξανδρος ο Α’, που είχε υποταχθεί στους Πέρσες, πάει κρυφά στο στρατόπεδο των Ελλήνων και τους μεταφέρει το στρατιωτικό σχέδιο του Μαρδόνιου και αιτιολόγησε την πράξη του, ότι ως Έλληνας δεν θα ήθελε να δει την ΕΛΛΑΔΑ σκλαβωμένη: «αὐτός τε γὰρ Ἕλλην γένος εἰμὶ τὠρχαῖον καὶ ἀντ᾽ ἐλευθέρης δεδουλωμένην οὐκ ἂν ἐθέλοιμι ὁρᾶν τὴν ἙΛΛΑΔΑ» («Ηροδότου ιστορίαι», βιβλίο «Καλλιόπη»).

Για ποια "ΕΛΛΑΔΑ" μιλουσε Αλεξανδρος Α στην μαχη των Πλαταιων το 479 πχ belomore?

3)Καθώς πλησίαζαν οι δύο αντίπαλοι στόλοι προς την τελική σύγκρουση, ακούγονταν από τα πληρώματα των ελληνικών πλοίων ο εξής παιάνας:

Ὦ παῖδες Ἑλλήνων ἴτε,

ἐλευθεροῦτε πατρίδ', ἐλευθεροῦτε δὲ
παῖδας, γυναῖκας, θεῶν τέ πατρῴων ἕδη,
θήκας τε προγόνων:
νῦν ὑπὲρ πάντων ἀγών.

Ήταν η στιγμή που οι Έλληνες εξαπέλυσαν γενική επίθεση στην Ναυμαχια της Σαλαμινας

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%B1%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%A3%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CF%82


H φράση «Ω παίδες Ελλήνων, ίτε» είναι μέρος του στίχου 402 της τραγωδίας Πέρσαι του Αισχύλου, η οποία εξιστορεί τη ναυμαχία της Σαλαμίνας και η οποία είναι το μόνο από τα σωζόμενα έργα αυτού του είδους που έχει ως θέμα σύγχρονό του ιστορικό γεγονός.

Με αυτη την φραση ο Αισχυλος του στιχου 402 στους Μαχητες ποιας Xωρας αναφεροταν? Επισης μηπως μηπως γνωριζεις τι σημαινει η φραση "θΕΩΝ ΤΕ ΠΑΤΡΩΩΝ ΕΔΗ ,θΗΚΑΣ ΤΕ ΠΡΟΓΟΝΩΝ"

μηπως "γνωριζεις" belo more?

"Toυ ψευτη το φαναρι βασταει ως τα μεσανυχτα"
belomore

belo more είπε...

Συνεχίζετε μερικοί να γράφετε την συνηθισμένη κουραστική προπαγάνδα που δεν πιάνει πλέον ούτε στους Έλληνες!
Ο Αλέξανδρος ο Α’ εάν είχε κάποιο κόμπλεξ να είναι ντε και καλά Έλληνας, δεν σημαίνει ότι το σοι του και ο λαός του είχαν την ίδια τρέλα με αυτόν. Μιλεί για Έλληνες και Ελλάδα εννοώντας προφανώς την περιοχή νότια των Τεμπών: δεν προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες να πολεμήσουν για να ελευθερώσουν την χώρα του απο τους Πέρσες, παρά στενοχωριέται μην πάθουν οι Έλληνες και η χώρα όπου αυτοί ζουν!
Η Magna Grecia ονομάστηκε έτσι απο τους Ρωμαίους και όχι απο Έλληνες. Οι σημερινοί «Έλληνες» της νότιας Ιταλίας είναι εξελληνισμένοι Αρβανίτες της Πελοποννήσου και πρώην Αλβανοί.

Περίεργος είπε...

Βασικά δεν ρώτησα "απο πότε υπάρχει συνείδηση στους Μακεδόνες ότι αποτελούν έθνος", αλλά "που -περίπου- τοποθετείς τη "μακεδονική εθνογένεση".

Μπορεί βέβαια κάποιος να πει πως είναι το ίδιο πράγμα και να μην έχει άδικο. Πιθανόν να το διατύπωσα λανθασμένα και γι αυτό η απάντηση του belomore με άφησε και εμένα άφωνο!

Από την άλλη όμως, πως είναι δυνατόν να "συνειδητοποίησαν οτι αποτελούν έθνος πριν 3-4 χρόνια" και ταυτόχρονα να υπάρχει "κόμμα των εθνικά μακεδόνων" πολύ περισσότερο καιρό?

Γι αυτό λοιπόν, ξαναδιατυπώνω την ερώτηση:

Είναι γενικά αποδεκτό πως οι εθνογενέσεις ξεκίνησαν με τις δυο επαναστάσεις του 18ου αιώνα, την αμερικανική και τη γαλλική, που δημιούργησαν το "αμερικανικό έθνος" και το "γαλλικό έθνος" στη θέση οντοτήτων που δεν είχαν σχεδόν καμμία σχέση με ότι σήμερα θεωρούμε ως "έθνη".

Συμβολικά ίσως, ως "ελληνική εθνογένεση" θα μπορούσε να θεωρηθεί η ίδρυση της φιλικής εταιρείας, ως "τουρκική εθνογένεση" το κίνημα των νεότουρκων και ούτω καθεξής.

Ρωτώ λοιπόν belomore, ποιο γεγονός θεωρείς (συμβολικά ή όχι) ως "μακεδονική εθνογένεση"?

Ευχαριστώ,
και αντιπαρέρχομαι τα ειρωνικά και αήθη σχόλια του "Ανώνυμου 26 Αυγούστου 2010 11:41 π.μ."

Ανώνυμος είπε...

Belo, λες ασυναρτησιες και γινεσαι περιγελως ολου του κοσμου.
ΛΕς, Ο Αλέξανδρος ο Α’ εάν είχε κάποιο κόμπλεξ να είναι ντε και καλά Έλληνας, δεν σημαίνει ότι το σοι του και ο λαός του είχαν την ίδια τρέλα με αυτόν. Ζουσες τοτε και ειχες επαφες με το σο'ι' του? Αλλιως στοιχεια, απο ποιον ιστορικο ποιο βιβλιο ποιο εδαφιο.
Λες, Η Magna Grecia ονομάστηκε έτσι απο τους Ρωμαίους και όχι απο Έλληνες. Οι Ρωμαιοι γιατι την ονομασαν ετσι, μηπως κατοικουσαν τιποτα Ινδιανοι? και για να τους τσαντησουν ονομασαν την περιοχη τους Μεγαλη Ελλαδα?
Belo, σταματα τις ακροβασιες, μεχρι και στο maknews γελανε μαζι σου.

Υ.Γ.
Ο ορος belomorska macedonia, ειναι Βουλγαρικος, και εχει με την ονομασια που εδωσαν οι βουλγαροι στην κατεχομενη Μακεδονια το 41-44.
Εχεις καμμια σχεση με Βουλγαρια ή προπαγανδιζεις για την μεγαλη πατριδα?

Ανώνυμος είπε...

Αυτο το: Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση, ποτε δεν το καταλαβα, ή ειμαστε δημοκρατες ή δεν ειμαστε.

belo more είπε...

Περίεργος, συγγνώμη εάν φάνηκα αγενής, αλλά πολλές φορές οι ερωτήσεις είναι τόσο «περίεργες» που δεν γνωρίζω εάν γίνονται απο άγνοια η είναι προβοκατόρικες.
Εάν συγκρίνεις τα γεγονότα με την ελληνική και την τουρκική «εθνογένεση» (ως αποτέλεσμα της Γαλλικής επανάστασης) τότε το σημαντικότερο γεγονός για τους Μακεδόνες είναι η επανάσταση του Ιλιντεν το 1903, που ζητούσε αυτονομία της Μακεδονίας και όχι κάποια ένωση με γειτονικά κράτη και έθνη. Δυστυχώς, όμως, εκείνη η επανάσταση απέτυχε και η Μακεδονία όχι μόνο δεν αυτονομήθηκε αλλά μοιράστηκε με αποτέλεσμα σχεδόν να χαθεί η εθνική συνείδηση στους Μακεδόνες, θύματα της προπαγάνδας των κρατών που κατέχουν κομμάτια της Μακεδονίας.
Υπάρχουν όμως ιστορικές μαρτυρίες και απο παλαιότερες εποχές, όπου αναφέρονται Μακεδόνες, ίσως όμως τότε να μην είχαν «εθνική» συνείδηση όπως την εννοούμε σήμερα, αλλά δεν είναι τυχαίο ότι στην ιστορική μνήμη των γηγενών κατοίκων έχουν μείνει ως μύθοι ιστορίες π.χ. για τον Κραλη Μάρκο αλλά και άλλων ιστορικών προσώπων της περιοχής της Μακεδονίας.
Η αναφορά μου στον Πρωθυπουργό της Μακεδονίας Γκρουεφσκι οφείλεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση του όντος κατάφερε να «ενώσει» όλους τους Μακεδόνες, ειδικότερα της Διασποράς, με την πολιτική του περί Μακεδονικού έθνους, στην διαμάχη με την Ελλάδα για το όνομα, πράγμα που κανένας πολιτικός πριν απο αυτόν δεν είχε κάνει: και αυτό είχε μεγάλη αποδοχή απο όλους τους Μακεδόνες γιατί τους εκφράζει απόλυτα.

Ανώνυμος είπε...

belo more

1)Nαι ονομασθηκε ετσι απο τους Ρωμαιους και αυτο ειναι ενα επιπλεον στοιχειο της υπαρξης της Ελλαδας σαν εννοια Εθνους και χωρας και απο τους Ρωμαιους.
Αυτογκολ εβαλες αν δεν το καταλαβες.

Οι πρωτοι Ελληνες αποικοι της Ν. Ιταλιας ηταν Ευβοιεις. Οι Αρβανιτες που αναφερεις δεν εχουν την παραμικρη σχεση με τους Ελληνες της Μεγ. Ελλαδος (αλλh aνακριβεια αυτη!!!)

Aκομα (αν δεν γνωριζεις) και η πόλη της Μασσαλίας (Γαλλια) ιδρύθηκε από Έλληνες Φωκαείς περί το 600 π.Χ., με άγνωστη την ακριβή ημερομηνία ίδρυσης. Σύμφωνα με θρύλους, ο Πρωτέας είχε φύγει από την πατρίδα του Φώκαια προκειμένου να ανακαλύψει στην Μεσόγειο θέσεις κατάλληλες για την ίδρυση εμπορικών κόμβων
http://www.marseille-tourisme.com/en/conference-professionals/marseille/marseille-2600-years-of-history/

2)Οσο για τον Αλεξανδρο Α να κρινεις εσυ αν ειχε ¨κομπλεξ" ακουγεται τουλαχιστον γραφικο οσο για την ερμηνεια που δινεις στην πραξη και στα λογια του ειναι τουλαχιστον αστεια.

Η αστειοτητα της αποδεικυεται απο την επιστολη του Μ. Αλεξανδρου στον Δαρειο οπου αναφερει "Οι πρόγονοί σας ήρθαν στην Μακεδονία και στην υπόλοιπη Ελλάδα και ΜΑΣ προκαλέσατε μεγάλες συμφορές, χωρίς να έχουν κάνει κανείς από εμάς κανένα κακό" που εμφανως δειχνει ακριβως τα αντιθετα απο αυτα που εγραψες

3)Ξεχασες να απαντησεις και στο στιχο του Αισχυλου

Ὦ παῖδες Ἑλλήνων ἴτε,

ἐλευθεροῦτε πατρίδ', ἐλευθεροῦτε δὲ
παῖδας, γυναῖκας, θεῶν τέ πατρῴων ἕδη,
θήκας τε προγόνων:
νῦν ὑπὲρ πάντων ἀγών

Σε ρωταω και ΠΑΛΙ (αν και δεν θα απαντησεις ) γνωριζεις τι σημαινει η φραση "ΘΕΩΝ ΤΕ ΠΑΤΡΩΩΝ ΕΔΗ ΘΗΚΑΣ ΤΕ ΠΡΟΓΟΝΩΝ"

μηπως "γνωριζεις" belomore τι σημαινει ?

Του Ψευτη το φαναρι βασταει ως τα μεσανυχτα belomore

Περίεργος είπε...

Ωραία, κατ' αρχήν βρέθηκε σημείο συμφωνίας/αναφοράς.

Εγώ θεωρώ την ίδρυση του ΒΜΡΟ ως "μακεδονική εθνογένεση".
Ο λόγος: Οπως η ίδρυση της φιλικής εταιρείας το 1814 οδήγησε στην "ελληνική επανάσταση" 7 χρόνια αργότερα, έτσι και η ίδρυση του ΒΜΡΟ οδήγησε στη "μακεδονική επανάσταση" δέκα χρόνια αργότερα.
Η ιδέα περί "ελληνικού έθνους", ήταν η αιτία δημιουργίας της φιλικής εταιρείας, η ιδέα περί "μακεδονικού έθνους" ήταν η αιτία δημιουργίας του ΒΜΡΟ. Και οι δύο οργανώσεις προετοίμασαν/δημιούργησαν επαναστάσεις "αποτίναξης του οθωμανικού ζυγού". Αρα, οι επαναστάσεις ήταν αποτέλεσμα των εθνικών ιδεών και όχι "γεννήτορες" εθνών, σε (κάποια) αντίθεση με την αμερικανική ή τη γαλλική επανάσταση.
Τέλος πάντων, αυτά μπορεί να θεωρηθούν και "ψιλά γράμματα".

Νομίζω πως μπορούμε να συμφωνήσουμε πως το ελληνικό έθνος "γεννήθηκε" γύρω στο 1810 (συν/πλην μια δυο δεκαετίες) και το μακεδονικό έθνος "γεννήθηκε" γύρω στο 1900 (συν/πλην μια δυο δεκαετίες).

Βέβαια, οι ονομασίες "ελληνες", ελλάδα", "μακεδόνες", "μακεδονία", προϋπήρχαν των εθνικών ιδεών. Είχαν όμως άλλη έννοια! χαρακτηριστικό παράδειγμα η ονομασία "τούρκος" που είχε μειωτική έννοια στην Οθωμανική αυτοκρατορία, αλλά περιφανή στο "εθνικά τουρκικό" κράτος του Μουσταφά Κεμάλ Πασά.

Το σημείο που με ξενίζει είναι η εκατέρωθεν αναφορά στην προ Χριστού αρχαιότητα με όρους εθνικιστικούς.
Είναι αντιληπτικά λανθασμένο να θεωρεί κάποιος τους αρχαίους Ελληνες "εθνικά Ελληνες" με τη σημερινή σημασία του όρου, όπως βεβαίως είναι αντιληπτικά λανθασμένο να θεωρεί κάποιος τους αρχαίους Μακεδόνες "εθνικά Μακεδόνες" με τη σημερινή σημασία του όρου.
Παρ' όλα αυτά, και οι δύο πλευρές εκεί εστιάζουν τη "διαμάχη" τους.

Οι μεν Ελληνες που τους κατηγορείτε ως "αρχαιόπληκτους" (και δεν έχετε άδικο) υποστηρίζουν την "ελληνικότητα" του Μ.Αλέξανδρου, εσείς που υποτίθεται οτι δεν είστε "αρχαιόπληκτοι" υπερασπίζεστε την "μακεδονικότητα" του Μ.Αλέξανδρου, όταν ο ίδιος ο μεγαλέξανδρος ούτε που φανταζόταν τι εστί "έθνος".

Η απορία του "μεσολαβητή" Νίμιτς είναι και δική μου:
Τι το ελκυστικό έχει αυτός ο χασάπης της αρχαιότητας, ωστε δυο λαοί να χάνουν ανθρώπινο και μη κεφάλαιο, εργατοώρες, και να γίνονται διεθνώς ρεζίλι?

belo more είπε...

Ανώνυμε 6:53, ακριβώς έτσι είναι! Μεγάλη Γκρεκια την ονόμασαν οι Ρωμαίοι και όχι Μεγάλη Ελλάδα. Οι Ρωμαίοι δεν γνώριζαν «Έλληνες» αλλά Γκρεκους. Που και πότε οι αρχαίοι Έλληνες είπαν την Κάτω Ιταλία «Μεγάλη Ελλάδα»;
Όσο για τις ελληνικούρες που γράφεις, μην κουράζεσαι: ούτε Έλληνας είμαι ούτε Γκρεκος, για να τα καταλαβαίνω γιατί είμαι Μακεδόνας. Πάντως, οι «παίδες Ελλήνων» σίγουρα δεν περιελάμβαναν Μακεδόνες!
Γιατί απομονώνεις μια φράση απο κάποια πηγή αλλά αγνοείς άλλες πηγές. Παράδειγμα είναι ΚΑΙ αυτό:
In Curtius Rufus however we see a different picture of Alexander, who in a letter, responds to Darius: "His Majesty Alexander to Darius: Greetings. The Darius whose name you have assumed wrought utter destruction upon the Greek inhabitants of the Hellespontine coast and upon the Greek colonies of Ionia, and then crossed the sea with a mighty army, bringing the war to Macedonia and Greece." The History of Alexander [p.50-1] A clear separation of Macedonia from Greece!
http://faq.macedonia.org/history/ancient.macedonia/ancient4.html

Ανώνυμος είπε...

belo more

1)επειδη οπως σου ειπα και πριν "ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ" και λες απιστευτες αστειοτητες μαθε πως το ονομα Greeks προεκυψε

The people commonly known as Greeks called themselves Hellenes, and Greece was Hellas (after and ancestor called Hellen).

The name Greek came from a Roman error. As the Romans expanded down the Italian peninsula, the came on an Italian tribe called the Graeci. As they went further, they ran into the Hellenic colonies on the coast - Tarentum, Sybaris, Croton etc. Thinking them to be more Graeci, they called them collectively Magna Graeci (great greeks). The word Greek stuck, and was applied to the rest of the Hellenic world.

http://wiki.answers.com/Q/What_is_the_difference_between_a_Greek_and_a_Hellene

2) το "Ω ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ" πηγαινε σην φραση που εγραψες πριν " Θα παρατηρήσω μόνο αυτό: δεν υπήρχε Ελλάδα, αλλά υπήρχαν Έλληνες!"αλλα πανω στην ταραχη σου ξεχασες για ποιο λογο το εγραψες
Και με την ευκαιρια σε ρωταω και παλι η προτροπη αυτη απο τον στιχο του Αισχυλου στους Μαχητες ΠΟΙΑΣ ΧΩΡΑΣ αναφεροταν κατα την ναυμαχια της Σαλαμινας αφου κατ εσενα "δεν υπηρχε Ελλαδα"??

3) Να καταφευγεις για 'ερμηνειες" απο το σαιτ της προπαγανδας σας επειδη εσυ ΔΕΝ μπορεις να απαντησεις ειναι τουλαχιστον ΘΛΙΒΕΡΟ ,και μαλιστα πανω στα γραφομενα του Quintus Curtius Rufus αλλα αφου θελεις να μαθεις τι ειχε γραψει ο προαναφερομενος Ρωμαιος Ιστορικος(αν εχεις ξανακουσει για αυτον βεβαια) στα 8 σωζομενα εργα του δες αυτο μετα την μαχη της Χαιρωνειας

"Holy shadows of the dead, I’m not to blame for your cruel and bitter fate, but the accursed rivalry which brought sister Nations and brother people, to fight one another. I do not feel happy for this victory of mine. On the contrary, I would be glad, BROTHERS, if I had all of you standing here next to me, since we are UNITED by the SAME LANGUAGE, the SAME BLOOD and the SAME VISIONS."

Αlexander addressing the dead Athenean and Thebean of the Battle of Chaeronea, as quoted in Historiae Alexandri Magni by Quintus Curtius Rufus.
(HELLENIC LANGUAGE, BLOOD AND VISIONS)

Aντε ψαξε τωρα στο σαιτ της προπαγανδας σας να βρεις πως "ερμηνεyουν" εκει τι σημαινει SAME LANGUAGE, the SAME BLOOD and the SAME VISIONS.

Στο ειχα πει ΤΟΥ ΨΕΥΤΗ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΒΑΣΤΑΕΙ ΩΣ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ

belo more είπε...

Ανώνυμε 9:16, αφού κατά την γνώμη σου υπήρχε Ελλάδα στην αρχαιότητα, μπορείς να περιγράψεις τα σύνορα της περιοχής αυτής; Μέχρι που επεκτείνονταν η πατρίδα των Ελλήνων; Μέχρι τη Μασσαλία, μήπως;
Είναι πλέον παγκοσμίως αποδεκτή η άποψη που αμφισβητεί την ερμηνεία ιστορικών πηγών που αφορούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας, ακριβώς επειδή τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια!

Ανώνυμος είπε...

Εγω σου βαζω δυο χαρτες με τα ορια των πολεων\κρατων της Αρχαιας Ελλαδας (οχι απο Ελληνικο Ιστιοτοπο)

http://etc.usf.edu/maps/pages/2000/2071/2071.pdf

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Battles_of_Ancient_Greece.jpg

ΕΣΥ θα απαντησεις καποτε σε ολες τις προηγουμενες ερωτησεις που σου εθεσα???

Η"παγκοσμιως" αποδεκτη αποψη που γραφεις πανω στον εκνευρισμο σου απο την ελλειψη γνωσης και επιχειρηματων που εχεις,ειναι μονο στο δικο σας μυαλο και αν θελεις μπορω να σου παραθεσω πανω σε αυτο την γνωμη ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ Ιστορικων απο ολο τον Κοσμο και ακομα ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ απο την ΠΓΔΜ(ΘΕΛΕΙΣ??). Αντι για αυτο ομως θα σου παραθεσω τι ανακοιωσε προσφατα το European Policy Centre για την αποπειρα κλοπης της ΅Ελληνικης Ιστοριας απο τους Σκοπιανους πλαστογραφους

European public opinion overwhelmingly regards the image of Alexander the
Macedonian as intrinsically linked to the HELLENIC (i.e. GREEK) identity. A CLAIM BY ANY OTHER
STATE BUT GREECE to this historic and cultural legacy is considered, to put it mildly, ΙLLEGITIMATE.

European Policy Centre www. epc. eu

http://www.epc.eu/documents/uploads/41255650_Macedonia.pdf
(να τα κοτα ποδαρια που ελεγες)

Στο ειχα πει ΤΟΥ ΨΕΥΤΗ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΒΑΣΤΑΕΙ ΩΣ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ


ΥΓ καταλαβες μηπως τι ειχε γραψει ο Quintus Curtius Rufus για τα ειπωθεντα απο τον Μ. Αλεξανδρο "since we are UNITED by the SAME LANGUAGE, the SAME BLOOD and the SAME VISIONS"(μιας και δεν ειναι Ελληνικουρες)???

belo more είπε...

Ανώνυμε 11:02, πολύ γέλασα με τους χάρτες, βραδιάτικα! Καλά, και η αυτοκρατορία του Μέγα Αλέξανδρου (του Έλληνα, ντε!), που είναι; Η Κύπρος;
Δεν διαβάζω ποτέ προπαγάνδα ιστορική. Διαβάζω ιστορικές μελέτες όπου οι λέξεις «ίσως» και «μπορεί» υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό. Η βεβαιότητα των προπαγανδιστικών κειμένων είναι εκνευριστική!

Ανώνυμος είπε...

belo more

Oi xαρτες αναφερονταν ΜΟΝΟ στο ορια των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ πολεων/κρατων στην Aρχαιοτητα και η Κυπρος περασε για πρωτη φορα σε Ελληνικα χερια με τον Μ. Αλεξανδρο μετα τους Ασσυριους και τους Περσες και για αυτο το λογο δεν αναφερεται στους χαρτες και για τον ιδιο λογο ΔΕΝ αναφερονται και τα κατακτηθεντα απο αυτον εδαφη στην Περσια και στην Ανατολη γενικα. Ετσι για να ξερεις γιατι πραγμα μιλας(παλι αυτογκολ εβαλες)

Το τι " μελετες διαβαζεις" για αυτους που εχουν γνωσεις Ιστοριας φανηκε ξεκαθαρα απο το λινκ της Προπαγανδιστικης Ιστιοσελιδας των σκοπιων που προηγουμενα παραθεσες σαν "επιχειρημα"

Ειναι κατανοητο σε οσους μας διαβαζουν οτι εχεις πληρη Ιστορικη αγνοια και ΔΕΝ μπορεις να απαντησεις σε καμμια ερωτηση απο αυτες που σου εθεσα , ηρθε και η ανακοινωση ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ του European Policy Centre για την πλαστογραφηση της Ιστοριας απο τους Σκοπιανους και δεν ξερεις τι να γραψεις ¨"βραδιατικα"κατα την εκφραση σου.

Λοιπον τωρα που περασαν τα μεσανυχτα δες ποσο κοντα ποδαρια εχεις απο δηλωσεις "δικων σας' Επιστημονων( Αρχαιολογων και Ανθρωπολογων)

1)Certain proto-populations occupying distinct areas of the Balkans could be distinguished on the territories of the cultural groups: in western part of the Balkans the proto-Illyrians, in the east the proto Thracians, in the south the Hellenes (i.e: GREEKS), in the northern part of the Balkans the proto Daco-Mysians and in the southwest of the Central Balkans the proto Bryges.

"Arheologija" magazine, No 1, Skopje 1995, "Bryges on the central Balkans in the 2nd and 1st millennium b.c."

2) Paeonians,a people who during the first millennia b.c inhabited border area between the three great paleobalkanic peoples-Illyrians, Thracians and Hellenes. (i.e:GREEKS)

Fanica Veljanovska, FYROMian anthropologist, "An Attempt at Anthropological Definition of the Paeonians", Skopje, 1994

3)We are not to be amazed that in the archaeological material of Pelagonia we have a rarely great wealth of reflections of all pronounced cultural events in the relations between middle-Danubian and GRAECO-Aegean world [...] In a such great chronological distance in the life of ancient Pelagonia two stages are visible: development and existence in the frames of Hellenic culture and later the Roman one.

Ivan Mikulčić, ethnic Macedonian archaeologist, "Pelagonija", Skopje, 1966, p.2, p.4

4))"The northern periphery of GREEK world, inhabited with ancient Macedonians and other peoples and tribes, wasn't developed for democracy as the most developed social system at that time"

Mikulcic,Ivan "Ancient towns in the Republic of Macedonia",Skopje,1999,pp.9

5)The star of Vergina applies to the 3rd Century BC Northern GREECE - a very different situation, not related to the 21st Century AD. I think it's modern politics, and we're witnessing the use of an archaeological symbol for history that it's really NOT related to.

Bajana Mojsov, ethnic Macedonian archaeologist, "BBC News (2004), When archaeology gets bent, BBC World Service, 2004, The World Today programme

Τωρα εσβησε και το φαναρακι σου belo more

Ανώνυμος είπε...

kαλα θα ηταν να εβαζες και την απαντηση μου στο τελευταιο σου ποστ belo more.

belo more είπε...

Ανώνυμε 1:53, ακόμα γελώ με τους χάρτες σου! Βλέπω ότι η Ελλάδα έχει περιθώρια να μεγαλώσει (και να ξεχειλώσει) κι άλλο!!! Χαχαχα

belo more είπε...

Ανώνυμε 8:10, κανείς δεν διανοήθηκε να αμφισβητήσει το όνομα Ελλάδα και Έλληνες στο κράτος που δημιούργησαν αυτοί. Όχι βέβαια επειδή πίστευαν ότι όντως οι σημερινοί κάτοικοι της Ελλάδας είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων (αλλά και να το πίστευαν κάποιοι, αποδείχτηκε στην συνέχεια λάθος εκτίμηση) αλλά γιατί έτσι θεώρησαν ότι ήταν σωστό, χωρίς να ζητούν «αποδείξεις» για το δικαίωμα χρήσης του αρχαίου αυτού ονόματος.
Όταν ήρθε όμως η σειρά των Μακεδόνων, αυτοί που εντελώς αυθαίρετα επικαλούνται αρχαία καταγωγή, αρνούνται να δεχτούν άλλο λαό με αρχαίο όνομα. Κανένας Μακεδόνας δεν έχει δηλώσει επίσημα ότι οι Μακεδόνες είναι απόγονοι των αρχαίων: αυτό που λένε, και είναι σωστό, είναι ότι δικαιούνται την πολιτιστική και ιστορική κληρονομία των αρχαίων, μόνο επειδή ζουν στον ίδιο χώρο με εκείνους και έχουν το ίδιο όνομα, ως έθνος. Ένα κομμάτι του εδάφους που ονομάζεται απο την αρχαιότητα «Μακεδονία» ανήκει σήμερα στην Ελλάδα, αλλά όχι στο ελληνικό έθνος, το οποίο με τη σειρά του διεκδικεί ως δική του την πολιτιστική ελληνική αρχαία κληρονομιά της Μ. Ασίας, Νότιας Ιταλίας, κτλ
Πάντως, όλη την φασαρία την ξεκίνησαν οι Έλληνες και όχι για τον Μέγα Αλέξανδρο αλλά για να αποφύγουν να αναγνωρίσουν μακεδονικό λαό που έχει δικαιώματα γηγενούς πληθυσμού στην Ελλάδα, αναγκάζοντας την τελευταία να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ανώνυμος είπε...

belo more.

Eσυ μπορει να "γελας" με τους χαρτες των Αρχαιων Ελληνικων Πολεων\κρατων επειδη λογω αμηχανιας και κυριως αγνοιας δεν εχεις τιποτα να αντιπαραθεσεις.

Αν ειχες ομως την περιεργεια θα εβλεπες στο κατω μερος του Χαρτη οτι δημιουργος του ειναι ο Καθηγητης και Ιστορικος των Πανεπιστημιων του Stanford University και California State University στις ΗΠΑ Victor Davis Hanson.

Δες λοιπον αναλυτικα ποιος ειναι για να καταλαβεις με ποιου το εργο "ακομα γελας" κατα την εκφραση σου.

Victor Davis Hanson (born 1953) is an American military historian, columnist, political essayist and former CLASSICS PROFESSOR, notable as a SCHOLAR of Αncient warfare.
Hanson received his B.A. from the University of California, Santa Cruz in 1975[citation needed] and his Ph.D. in classics from Stanford University in 1980.

Hanson is currently a Senior Fellow at the Hoover Institution and Fellow in California Studies at the Claremont Institute. Until recently, he was PROFESSOR at California State University, Fresno, where he began teaching in 1984, having created the classics program at that institution.

In 1991 Hanson was awarded an American Philological Association's Excellence in Teaching Award, which is awarded to undergraduate teachers of Greek and Latin. He has been a visiting PROFESSOR OF CLASSICS at Stanford University (1991–92), National Endowment for the Humanities fellow at the Center for Advanced Studies in the Behavioral Sciences, Stanford, California (1992–93), as well as holding the visiting Shifrin Chair of Military History at the U.S. Naval Academy, Annapolis, Maryland (2002–03). He was a visiting PROFESSOR at Hillsdale College in 2004, 2006, and 2007.

Hanson writes two weekly columns, one for National Review and one syndicated by Tribune Media Services, and has been published in The New York Times, The Wall Street Journal, Commentary, American Heritage, City Journal, The American Spectator, Policy Review, the Claremont Review of Books, The New Criterion, and The Weekly Standard, among other publications. In 2006, he started blogging at Pajamas Media. In 2007, he was awarded the National Humanities Medal by President George W. Bush.

http://en.wikipedia.org/wiki/Victor_Davis_Hanson
http://www.hoover.org/fellows/10529
http://victorhanson.com/Author/index.html
http://www.realclearpolitics.com/authors/victor_davis_hanson/
http://www.youtube.com/watch?v=PhhNxWZxQz8
http://www.youtube.com/watch?v=ZiXXn-8hZjQΟσοι μας διαβασαν εβγαλαν τα συμπερασματα τους


Το πρώτο βήμα προς τη γνώση είναι να καταλάβει κανείς καλά την άγνοιά του belomore

Περαστκα

belo more είπε...

Ανώνυμε 4:04, διάβασε και αυτό, του Hanson:

Think of the truculent Demosthenes, who spent two decades warning complacent city states that Philip II and Alexander were more than modern monarchs who wished to import Hellenic values to improve Macedonian society and unify Greece against Persia. Rather, both were tyrants, who were interested in the fruits of Greek science — catapults, phalanxes, and siege craft — without the bothersome burdens of freedom, consensual government, and open expression that can so hamstring despots.
To no avail. Poor Demosthenes was ridiculed and savaged by Greeks who hardly wanted to go to war against a monster like Philip II when there was little concrete danger in Attica. Thus what was containable in 357 B.C. had grown into something that by 338 was not. The result? Rotting hoplites on the field of Chaeronea, Greek freedom lost, and dour Macedonian mercenaries atop the acropolises of Greece.
http://old.nationalreview.com/hanson/hanson101802.asp

Ανώνυμος είπε...

Αν θες να σε παίρνουν στα σοβαρά, μη λογοκρίνεις σχόλια.

belo more είπε...

Ανώνυμε 11:49, τα spam ως σχόλια δεν δημοσιεύονται, ούτε σχόλια με προσβλητικούς ορους για τους Μακεδόνες, χωρίς άλλο σκοπό παρά μόνο την προσβολή αυτών.