Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

22 Νοε 2023

"Δόξα το θεό που δε χρειάστηκε να παίξουμε μ' ολόκληρη τη Μακεδονία"

Β. Μακεδονία 1 - Αγγλία 1
"Δόξα το θεό που δε χρειάστηκε να παίξουμε μ' ολόκληρη τη Μακεδονία" 😂😂😂 
Παίξανε μόνο με το ένα τρίτο!
ΔΕΝ είναι φωτομοντάζ αλλά η πραγματική πρώτη σελίδα της εφημερίδας Mirror Sport 21/11/2023!
 
 

28 Οκτ 2023

Φωτογραφική συλλογή από το Φόρουμ

 


Ομιλίες και συμπεράσματα από το 1ο Διεθνές Φόρουμ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα 2023 στην Θεσσαλονίκη

Μετά την πραγματοποίηση της ομολογουμένως επιτυχημένης συνάντησης στο 1ο Διεθνή Φόρουμ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όπως αυτά προκύπτουν από τις διεθνείς Συνθήκες, παραθέτουμε εδώ κάποια σημεία των ομιλιών που ακούστηκαν στην διάρκεια των εργασιών του Φόρουμ.

Ειδικό θέμα του Φόρουμ φέτος ήταν τα δικαιώματα των Μειονοτήτων στην Ελλάδα, με αφορμή την 100η επέτειο της επικύρωσης, το έτος 1923, του Πρωτοκόλλου της Κοινωνίας των Εθνών για την Προστασία των Μειονοτήτων στην Ελλάδα.

Οι ομιλίες χαιρετισμού ξεκίνησαν με αυτήν του εκπρόσωπου της Ενωμένης Μακεδονικής Διασποράς (UMD) Meto Koloski ο οποίος, αφου χαιρέτισε και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες στο Φόρουμ και ειδικά τους ομιλητές, μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε αυτό που οραματιζόμαστε να γίνει μια ετήσια συγκέντρωση υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Φέτος, θα επικεντρωθούμε στο να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της βάσει των διεθνών συμφωνιών.

Κοιτάξτε γύρω σας και ακούστε γιατί χρειάζεται αυτό το συνέδριο. Υπάρχουν συνεπείς και ολοένα και πιο εξωφρενικές πράξεις διακρίσεων κατά των Μακεδόνων και τυχαίες διακρίσεις κατά των μειονοτήτων που συνεχίζονται για πάρα πολύ καιρό.

Όχι μόνο τεκμηριώνονται αυτά τα περιστατικά, αλλά και οι δράστες είναι περήφανοι που μοιράζονται την κακοποίηση και την κακοποίηση τους στο Διαδίκτυο. Ανέκδοτα, πολλά από τα μέλη μας μοιράζονται τραγικές περιπτώσεις όπου φοβούνται να γιορτάσουν τον δικό τους πολιτισμό ακριβώς επειδή η ελληνική κυβέρνηση αρνείται ότι υπάρχουν».

Η ΕMΔ φέρνει τον αγώνα για τα δικαιώματα των μειονοτήτων απευθείας στην Ελλάδα επί τόπου. Ο κόσμος πρέπει να μάθει πώς αντιμετωπίζει η Ελλάδα τις μειονότητες της, συμπεριλαμβανομένων των Μακεδόνων. Θα είμαστε αυτοί που θα αποκαλύψουμε την ιστορία ότι η Ελλάδα αρνείται την εθνική μας μακεδονική ταυτότητα.Πιστέψτε με όταν λέω ότι δουλεύουμε, με λίγη ειρωνεία, τη μέρα που τέτοια συνέδρια δεν θα χρειάζονται πλέον.”

 

Στην συνέχεια πήρε το λόγο ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Τσαρκνιάς, ως Πρόεδρος της ΑΜΚΕ “Κρστε Μισίρκοβ” που έχει έδρα στην Αριδαία Αλμωπίας, και αφου χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στις διώξεις που υπέστη ως ιερέας εξ αιτίας της Μακεδονικής εθνικής ταυτότητας του και για την μητρική μακεδονική γλώσσα του που συνήθιζε να μιλά με τους Μακεδόνες πιστούς χριστιανούς, κάτι που εκείνη την εποχή είχε εξοργίσει τον Μητροπολίτη Φλώρινας Αυγουστίνο Καντιώτη, μέχρι που απολύθηκε από την θέση του στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, αρνούμενος να απαρνηθεί την Μακεδονική γλώσσα και την ταυτότητα του λόγω των μισαλλόδοξων απαιτήσεών των προϊστάμενων του. Στα συμπεράσματα του αναφέρθηκε στο Υπουργείο Παιδείας ότι αυτό πρέπει να πάρει μέτρα για την εκπαίδευση της νεολαίας στα σχολεία ώστε να αποβάλλει η ελληνική κοινωνία την μισαλλοδοξία και τον εθνικισμό, που είναι διαδεδομένα πια με απαράδεκτη συχνότητα στα σχολεία και παντού. Επίσης, ζήτησε από το ΕΣΡ να προβεί σε ελέγχους για τον παράνομο ρατσιστικό και μισαλλόδοξο εθνικιστικό λόγο που ακούγεται σε αρκετά τηλεοπτικά μέσα στην Ελλάδα και να προχωρήσει στην τιμωρία τους αν δεν συμμορφωθούν.

 

η συνέχεια εδώ

16 Αυγ 2023

Νέα δήλωση Βοσκόπουλου στο Facebook για την Μακεδονική μειονότητα

Αυτή είναι μια ανάρτηση του Παύλου Βοσκόπουλου στο προφίλ του στο Facebook στις 23 Ιουλίου 2023. Απαράδεκτη στάση απέναντι στη μακεδονική μειονότητα και επιζήμια για το μέλλον της. Ακολουθεί η ανάρτηση, σημείο προς σημείο, με τις απαντήσεις με έντονους χαρακτήρες γραφής.

Γιατί το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ-ΕΕΣ δεν φλερτάρει με προγονικές έννοιες


   " 1. Επειδή το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ-ΕΕΣ δεν φλερτάρει με τις προγονικές αντιλήψεις περί των σύγχρονων εθνών, ούτε καπηλεύεται ιστορικά καθεστωτικά στερεότυπα εθνικών ιστορικών. Δεν σταματάει δηλ. ούτε αρχίζει σε «Μεγαλέξανδρους» και «Σλαβοσύνες». Για αυτό, είναι μακριά από εθνικισμούς ή μεγαλοϊδεατισμούς, αλλά απεναντίας είναι στο δρόμο του αντί-εθνικισμού και του σεβασμού-ανάπτυξης της πολιτικής δημοκρατίας στη χώρα.

1. Το να αποκαλούμε «εθνικισμό και φανατισμό» την ύπαρξη εθνών που δημιούργησε η ίδια η ιστορία της ανθρωπότητας, μπερδεύοντας τα επίτηδες με τον σύγχρονο κρατισμό και την ιθαγένεια, είναι τουλάχιστον άδικο για τον μακεδονικό λαό. Οι Μακεδόνες δεν είναι δημιούργημα του κρατικού εθνικισμού αλλά υπάρχουν ως αυτόχθων λαός της Μακεδονίας. Ξέρουν ποιοι είναι γιατί το έμαθαν από τις οικογένειές τους και τις κοινότητες τους, όχι από τα σχολικά βιβλία ή από κάποιες ξένες δυνάμεις που τους είπαν ποιοι είναι, όπως ήταν η περίπτωση των σύγχρονων ελληνικών πληθυσμών. Το να είσαι Μακεδόνας σήμερα δεν έχει καμία σχέση με εθνικισμό και φανατισμό.

2. Επειδή το ΤΟΞΟ θεωρεί τους Έλληνες δημοκράτες συμπολίτες στυλοβάτες του έργου του κόμματος (Μακεδόνες και Έλληνες) από την ίδρυση του το 1994. Είναι πολιτικά αδέρφια Έλληνες και Μακεδόνες στο κόμμα και τον πολιτικό αγώνα, στο πεδίο των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στη χώρα και ευρύτερα. Δεν είναι αποκλειστικά και μόνο για τους Μακεδόνες μειονοτικούς το ΤΟΞΟ.

    2.  Οι Έλληνες και οι Μακεδόνες είναι αδέρφια ως άνθρωποι, αλλά η ιστορία έχει διδάξει στους Μακεδόνες ότι πολιτικά δεν μπορούν να είναι καν εταίροι. Κάτι μάθαμε από τον ελληνικό εμφύλιο και τις τρομερές συνέπειες της «αδελφότητας» με τους Έλληνες κομμουνιστές. Ελάχιστες μεμονωμένες εξαιρέσεις στην ελληνική πλευρά απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Αν το κόμμα ΤΟΞΟ δεν λειτουργεί αποκλειστικά για τη μακεδονική μειονότητα και τα δίκαια αιτήματά της, σημαίνει ότι είναι ένα ελληνικό κόμμα όπως πολλά.

3. Επειδή το ΤΟΞΟ από την ίδρυση του δεν θεωρεί ότι οι μειονότητες πρέπει να έχουν «μητρική πατρίδα». Πατρίδα του πολίτη είναι η χώρα στην οποία κατοικεί. Επίσης το ΤΟΞΟ με τις θέσεις και τη πολιτική του, δεν άφησε Πρόξενοι ή Υποπρόξενοι άλλης χώρας να «βολτάρουν » ή να «σπεκουλάρουν» με τη μακεδονική μειονότητα στη βόρεια Ελλάδα. Προς τιμή τους οι πολιτικοί στο μακεδονικό κράτος στα βόρεια δεν το επιχείρησαν, όπως δυστυχώς το κάνουν Βαλκανικές χώρες εδώ και πολλά χρόνια, χρησιμοποιώντας τις μειονότητες εθνικιστικά και εννόοτε μεγαλοϊδεατικά.

  3.   Η μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα δεν έχει μητέρα πατρίδα εκτός Μακεδονίας. Ζει στη δική της πατρίδα όπως έζησαν οι πρόγονοί της για αιώνες. Δεν είμαστε μακεδονική μειονότητα που ζει πχ στην Πελοπόννησο για να πούμε ότι έχουμε τη «μητέρα πατρίδα» μας μακριά. Ζούμε σε αυτήν.
     Αν το ΤΟΞΟ βλέπει την ενότητα των Μακεδόνων που ζουν σε όλα τα μέρη της εδαφικής έκτασης της Μακεδονίας ως «σπέκουλα» και όχι ως ένα πολύ θετικό ζήτημα, όπως είναι οι γέφυρες φιλίας και ανταλλαγής πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων μεταξύ όλων των κρατών όπου ζουν οι Μακεδόνες, φοβάμαι ότι το ΤΟΞΟ είναι υπέρ της δημιουργίας ακόμα περισσότερων τειχών να χωρίζουν τους Μακεδόνες, από αυτά που ήδη υπάρχουν. 

Οι Μακεδόνες πολιτικοί έχουν το δικαίωμα να «βολτάρουν» και να επισκέπτονται τους Μακεδόνες στην Ελλάδα, όταν οι ίδιοι τους προσκαλούν και τους καλωσορίζουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Μακεδόνες δεν είναι πιστοί πολίτες της Ελλάδας, αλλά είναι πολιτιστικά, γλωσσικά και ιστορικά πολύ κοντά στους Μακεδόνες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Αυτό είναι ένα ιστορικό γεγονός που κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί.

4. Επειδή για το ΤΟΞΟ οι σύγχρονες εθνικές ταυτότητες στα Βαλκάνια και ευρύτερα είναι σύγχρονο φαινόμενο 2-2,5 αιώνων, συνιστούν πολιτική επιλογή μειονοτικών και πλειονοτικών πολιτών της κάθε χώρας. Είτε επιλέγουν οι ίδιοι οι πολίτες είτε τους επιβάλουν οι κρατικές Αρχές. Το ΤΟΞΟ ευτυχώς επιλέγει.

   4.  Και πάλι, η άρνηση του μακεδονικού έθνους ως αυτόχθονα στο έδαφος της Μακεδονίας είναι επιζήμια για τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του μακεδονικού λαού. Το ΤΟΞΟ επιμένει στη σύγχυση του κράτους και της ιθαγένειας με το έθνος και την εθνότητα. Πολλά κράτη και αυτοκρατορίες υπήρχαν στο παρελθόν και χάθηκαν, αλλά όχι οι πληθυσμοί τους που συνέχισαν να ζουν στις πατρίδες τους, διατηρώντας τις γλώσσες, τα έθιμα, τη θρησκεία και την τοπική ιστορία. Ανάμεσά τους και ο μακεδονικός λαός. Η ύπαρξή μας δεν είναι επιλογή, είναι ιστορικό γεγονός.

Συγκρίνετε παρακαλώ τις συμπεριφορές μειονοτικών κομμάτων και των βαλκανικών κρατών στα Βαλκάνια, τις ανάλογες κρατικές πολιτικές στα μειονοτικά ζητήματα, με τις παραπάνω θέσεις του ΤΟΞΟΥ όλα αυτά τα χρόνια.

     Ναι, συγκρίνουμε! Η διαφορά με ορισμένες μειονότητες στα Βαλκάνια και τη μακεδονική μας μειονότητα είναι περισσότερο από σαφής: δεν έχουμε επιθετική στάση για να επεκταθούμε σε άλλα εδάφη εκτός Μακεδονίας, αλλά υπερασπιζόμαστε τη γη μας, τον λαό μας και τα δικαιώματά μας να συνεχίσουμε να ζούμε στην παραδοσιακή πατρίδα μας, ελεύθεροι και χαρούμενοι που είμαστε Μακεδόνες. Είμαστε σε άμυνα για την επιβίωση μας, χωρίς ίχνος ιμπεριαλιστικής στάσης στο μυαλό.

Είμαστε «ευχαριστημένοι» στο ΤΟΞΟ που τελικά «φταίμε», επειδή είμαστε μπροστά από την εποχή που βιώνουμε…   

Εσείς στο ΤΟΞΟ μπορεί να είστε "ευχαριστημένοι" που είστε μπροστά από την εποχή μας, αλλά να είστε σίγουροι ότι κανένας Μακεδόνας δεν είναι ικανοποιημένος που έμεινε τόσο πίσω στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της μακεδονικής μειονότητας. 

Και αν το ΤΟΞΟ είναι τόσο μπροστά, αφήνοντας τη μειονότητα πίσω, δεν μπορώ να δω πώς αυτό μπορεί να βοηθήσει την κατάστασή μας στο μέλλον.

Συγνώμη που σας κούρασα να διαβάζετε."

26 Ιουλ 2023

Πρόσκληση σε εκδήλωση στην μνήμη του Αχμετ Σαδικ, ηγέτη και ιδρυτή του ΚΙΕΦ/DEB

Την Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023 είχαμε την τιμή να βρεθούμε στην Κομοτηνή για να συμμετάσχουμε στην τελετή μνημοσύνου για την 28η επέτειο του θανάτου του Δρ Σαδικ Αχμετ, μετά από ευγενική πρόσκληση από την οικογένεια Ισικ Σαδικ Αχμετ και την Πρόεδρο του κόμματος της Τουρκικής Μουσουλμανικής μειονότητας  ΚΙΕΦ/DEB, Τσιγδεμ Ασαφογλου.

Στα γραφεία του ΚΙΕΦ/DEB, με τις κυρίες Ισικ Σαδικ Αχμετ και Τσιγδεμ Ασαφογλου
 
Ακολουθούν φωτογραφίες από την κατάθεση στεφάνου στον τάφο και την εκδήλωση προς τιμή του αειμνήστου ηγέτη της Τουρκικής Μουσουλμανικής μειονότητας Δρ Σαδικ Αχμετ, όπως επίσης το βίντεο με την ομιλία του ιδρυτικού μέλους της "Μακεδονικής Κίνησης Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας - Κρστε Μισίρκοβ" Ευγενία Νατσουλίδου.

Η ομιλία της Ευγενίας Νατσουλιδου, εκπρόσωπος της ΑΜΚΕ "Κρστε Μισιρκοβ"
 
"Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι,
πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια Ισικ Σαδικ Αχμετ και την ηγεσία του κόμματος DEB για την πρόσκληση να παραβρεθώ σήμερα σε αυτήν την εκδήλωση στην μνήμη του αείμνηστου ηγέτη και ιδρυτή του κόμματος DEB, Αχμετ Σαδικ, που αγωνίστηκε με θάρρος για τα κατοχυρωμένα, από τις διεθνείς συνθήκες, δικαιώματα της Τουρκικής Μουσουλμανικής μειονότητας που είχαν αγνοήσει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 1923 και μετά!
Η απομόνωση, η αδικία, οι διακρίσεις, οι διωγμοί που η Τουρκική μειονότητα υπέμενε όλα αυτά τα χρόνια, δηλαδή από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζανης μέχρι και σήμερα, για τον Γιατρό Αχμετ Σαδικ ήταν αδιανόητα και αποφάσισε να αντιδράσει με πάθος και όραμα για ένα καλύτερο, δίκαιο και ελεύθερο μέλλον για την μειονότητα της οποίας ήταν μέλος. Και το έκανε αυτό με μεγάλο αλτρουισμό που σπανίζει ανάμεσα στους ανθρώπους. Δεν υπολόγισε το προσωπικό κόστος του αγώνα του, ούτε τις ταλαιπωρίες του, ούτε τις διώξεις εναντίον του από ένα σκληρό εθνικιστικό καθεστώς όπως ήταν τότε κάθε ελληνική κυβέρνηση.
Και αν σήμερα τα πράγματα φαίνονται καλύτερα για τις μειονότητες στην Ελλάδα, αυτό δεν οφείλεται στην αλλαγή της εθνικιστικής νοοτροπίας στην χώρα, που παραμένει ίδια, αλλά ακριβώς στους αγώνες των ανθρώπων που αντέδρασαν δυναμικά! Όπως έκανε ο Δόκτωρ Αχμετ Σαδικ.
Ειλικρινά, πιστεύω ότι κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος. Οι αγώνες και οι θυσίες του αείμνηστου ηγέτη σας ήταν σπόρος που ο ίδιος έσπειρε για να είστε σήμερα ενωμένοι και μαχητικοί στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων σας. Αν δεν υπήρχε αυτός ο σπουδαίος ηγέτης σας, που σήμερα μνημονεύουμε, τα πράγματα να ήταν ακόμα χειρότερα απ’ ότι είναι για την Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο και τίποτα δεν γίνεται από μόνο του. Κάποιοι θυσιάζουν πολλά, κάποιοι εργάζονται σιωπηλά, κάποιοι προσφέρουν ότι μπορούν για τον αγώνα, ο καθένας με τις δυνατότητες του, για ένα καλύτερο αύριο για την κοινότητα σας. Όλα αυτά πιάνουν τόπο, αργά η γρήγορα.
Η Ελλάδα μας χρωστάει 100 χρόνια! Χρωστάει σε 4 γενεές Τούρκων Μουσουλμάνων, όπως και σε 4 γενεές Μακεδόνων. Αλλά, και σε Βλάχους, Αρβανίτες και Εβραίους.
Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την επικύρωση του πρωτοκόλλου για την Προστασία των Μειονοτήτων στην Ελλάδα, στις 24 Ιουλίου 1923. Δηλαδή, σήμερα ακριβώς συμπληρώνονται τα 100 χρόνια! Την ίδια χρονιά, στις 25-8-1923, γίνεται νόμος του κράτους η Συνθηκη της Λωζανης που συμπεριλαμβάνει τα δικαιώματα της Μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα.
Από την αρχή της εφαρμογής της συνθήκης της Λωζανης όμως υπήρχαν σχολεία και σύλλογοι που έφεραν το όνομα - Τουρκικό. Τι άλλαξε στην συνθήκη τώρα και δεν αναγνωρίζεται πια ο τουρκικός εθνικός χαρακτήρας της μειονότητας? Τίποτα, φυσικά, παρά μόνο η πολιτική άρνηση της Ελλάδας να δεχτεί την ύπαρξη εθνικών μειονοτήτων.
Ο αγώνας συνεχίζεται! Το όραμα του Αχμετ Σαδικ για τα δικαιώματα της Τουρκικής μειονότητας πρέπει να γίνει πραγματικότητα κάποια μέρα. Και θα γίνει, και για σας και για εμάς, γιατι τα δικαιώματα που ζητάμε σήμερα, μας τα είχαν δώσει πριν 100 χρόνια! Αρκεί να πιστέψουμε σε αυτό και να μην δειλιάσουμε ούτε να αδιαφορήσουμε. Δυστυχώς, πολλές φορές η αδιαφορία των πολιτών για τα κοινά είναι η μεγαλύτερη πληγή στον αγώνα. Αλλά, με επιμονή και υπομονή, ο κόσμος πάντα θα ακολουθεί το σωστό και το δίκαιο, για το καλό όλων!
Αιωνία η μνήμη του Αχμετ Σαδικ! Ας ακολουθήσουμε το όραμα του!
Ευχαριστώ πολύ!"

Σε αυτό το σημείο, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Τουρκική κοινότητα της Δ. Θράκης για την υποδοχή και την άψογη φιλοξενία που μας πρόσφεραν!
Στην διάρκεια της επίσκεψης μας είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά αξιόλογους ανθρώπους, μέλη της Τουρκικής μειονότητας, με τους οποίους είχαμε ενδιαφέρουσες συζητήσεις για τα θέματα που απασχολούν τις δυο εθνικές μειονότητες, Τουρκική και Μακεδονική, στην Ελλάδα.

29 Απρ 2023

Πρόταση για τις βουλευτικές εκλογές στις 21 Μαΐου 2023

Η ψήφος του πολίτη σε μια δημοκρατία είναι ιερή πράξη, αν αναλογιστούμε όλους τους αγώνες των λαών για να αποκτήσουν αυτό το δικαίωμα.
Δυστυχώς, όμως, στην Ελλάδα, ακόμα και αυτό το ιερό και συνταγματικά κατοχυρωμένο για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες δικαίωμα, έχει καταντήσει ένα είδος "συναλλαγής" μεταξύ πολιτικών και πολιτών.

Ελάχιστοι είναι οι ψηφοφόροι που βάζουν ιδεολογικά το συμφέρον του συνόλου πάνω από το ατομικό τους. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που σε αυτή την χώρα δεν αλλάζει τίποτα, επειδή δεν αλλάζουν τακτική οι ψηφοφόροι! Δεν τιμωρούν ποτέ τα κόμματα που έχουν φέρει την χώρα στον γκρεμό, αλλά επιμένουν να ψηφίζουν αυτούς που τους δίνουν μια σιγουριά ότι θα εξυπηρετήσουν τα ατομικά τους συμφέροντα. Αυτά είναι πάντα τα "μεγάλα" κόμματα, που έχουν και την δυνατότητα να κερδίσουν τις εκλογές και να σχηματίσουν κυβέρνηση.
Από την άλλη, τα κόμματα όταν γίνουν "μεγάλα", δεν έχουν κανένα λόγο να αλλάξουν την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, όταν αντιλαμβάνονται ότι αυτό τα βοηθάει να  κρατηθούν στην κυβέρνηση της χώρας. Οποτε, ακολουθούν την πεπατημένη. 

Μονο αν αλλάξουν τακτική οι ψηφοφόροι, θα αλλάξουν και οι πολιτικές των κυβερνήσεων.

Όλα τα παραπάνω, φυσικά, αφορούν στην πλειονότητα του λαού και όχι στις μειονότητες, οι οποίες αποκλείονται  να συμμετέχουν ενεργά στην διακυβέρνηση της χώρας, είτε στην κυβέρνηση, είτε στην αντιπολίτευση, από το ίδιο το εκλογικό σύστημα που ζητά απ' όλα τα τοπικά και μειονοτικά κόμματα να πιάσουν το όριο του 3% πανελλαδικά, αποκλείοντας τα έτσι στο να πετύχουν ανεξάρτητη εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο.
Ένα ακόμα πρόβλημα του ελληνικού εκλογικού συστήματος στην Ελλάδα είναι ότι δεν προβλέπεται από το σύνταγμα.  Στη πλειονότητα των χωρών του κόσμου το εκλογικό σύστημα προβλέπεται από το ίδιο το ισχύον σύνταγμα τους, παραμένοντας έτσι ενιαίο για όλες τις πολιτικές αναμετρήσεις. Αντίθετα στην Ελλάδα πολύ σπάνια ακολουθήθηκε το ίδιο εκλογικό σύστημα έστω και σε δύο συνεχόμενες εκλογές, εκτός τις επαναληπτικές, και τούτο διότι ο καθορισμός του εκλογικού συστήματος επαφίεται κάθε φορά στο κυβερνητικό έργο της κυβέρνησης που θα κηρύξει τις εκλογές, εκδίδοντας σχετικό νομοθέτημα. 

Ο ρόλος των εθνικών και άλλων μειονοτήτων στην χώρα μας αποκλείεται από το ίδιο το εκλογικό σύστημα. Όσοι πολίτες ανήκουν σε μειονότητες, ειδικά εθνικές, θεωρούνται από το κράτος μας ως "ανύπαρκτοι"! Γιατί όμως ψηφίζουν; Μα γιατι το κάθε μεγάλο κόμμα θέλει να παραμείνει μεγάλο και κάθε μικρο κόμμα που ήδη εκλέγεται στην Βουλή, θέλει να μεγαλώσει και να κυβερνήσει, έστω σε κυβέρνηση συνεργασίας. Γι' αυτό θέλουν να ψηφίζουμε.

Τι λόγο έχουν οι πολίτες που ανήκουν σε ΄"ανύπαρκτες" μειονότητες να ψηφίζουν; KANENA!!! 

ΟΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟΠΟ.

Μέχρι τώρα, ΟΛΑ τα ελληνικά κόμματα προσπαθούν να μας την "κλέψουν", χωρίς αντίκρυσμα και χωρίς καμία υποχρέωση προς τους μειονοτικούς ψηφοφόρους. Μόνο σαν "νεροκουβαλητές" μας θέλουν στον αγώνα τους προς την εξουσία. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ "ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ" ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ!

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ στις 21 Μαΐου 2023.

Δεν θα πλησιάσω κάλπη 

27 Απρ 2023

Επίθεση της Χρυσής Αυγής σε Μακεδόνα καλλιτέχνη στην Θεσσαλονίκη!

Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζεται μια επίθεση σε Μακεδόνα καλλιτέχνη στον χώρο της έκθεσης έργων ζωγραφικής του στη Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, με δικαιολογία ότι η νόμιμη ΑΜΚΕ "Κρστε Μισίρκοβ" ανάρτησε διαφήμιση αυτής σε σελίδα της στο Facebook, η οποία, κατά την γνώμη τους, βάζει σε κίνδυνο την Ελλάδα και τον ελληνισμό γενικά!!!
Αυτή η απαράδεκτη πράξη βίας και μίσους παραβιάζει σωρεία διεθνών συνθηκών αλλά και την Συμφωνία των Πρεσπών που δεσμεύει την Ελλάδα στο να αποτρέπει κάθε πράξη και έκφραση μίσους κατά κάθε Μακεδόνα πολίτη της Β. Μακεδονίας!

Περισσότερα εδώ

9 Ιαν 2023

Ενημέρωση για τις τελευταίες δραστηριότητες της ΑΜΚΕ “Κρστε Μισίρκοβ” για το 2022

Μετά την αποδοχή της ΑΜΚΕ “Κρστε Μισίρκοβ” στην FUEN, στις 30 Οκτωβρίου 2022, είχαμε 2 σημαντικές και πολύ ενδιαφέρουσες προσκλήσεις για συμμετοχή σε διάφορες δραστηριότητες αυτής της οργάνωσης, στις οποίες συμμετείχαμε ως νέο μέλος. 

Διαβάστε περισσότερα εδω